Kicsit mesélek, aztán visszaolvasok.....látom van mit!
Végül a városig kocsival mentünk le, és csak azon belül sétáltunk, de jó is volt igy, mert igy is elfáradtunk. Fél 11-kor mentünk le. Nézelődtünk, de nem volt sok árus a piacon. De sikerült vennem 7 pár zoknit 100 koronáért (nagyon jutányos ár). Hisz most vagy 5 zoknim lukadt ki sorban.....az egyik mondjuk olyan, amit vettem, hogy ilyen itthonra papucs helyett hordható.....szürke kötött, és egy aranyos macifej van rajta...most rávettem a másik zoknira, és nagyon melege van benne tényleg a lábamnak. És szupi, mert csomószor elfelejtek papucsot felvenni. Mást nem is vettünk, de még nézelődtünk. Bankot elintéztük, és még csináltattam igazolvány képet is, mert meg kell már csináltatnom a svéd személyimet...mert több helyen jártam ugy, hogy van svéd személyi számom, de ugye az nem ugyanaz mint a magyar, és hiába mondtam be a számot, és adtam emllé a magyar igazolványt, nem fogadták el. Vagy azt mondták, hogy na ez az utolsó hogy igy elfogadják....pl a bankban is. A papírt is beszereztem hozzá a hivatalból, naná, hogy az EU-s utlevelm itthon hagytam, és igy nem tudtuk rögtön megcsináltatni (a bankban csinálják a személyit).
Aztán elmentünk ebédelni!! Apácskát sikerült rábeszélnem, hogy ne a max-ban hamburgerezzünk (nem kívánatm), hanem menjünk lunchbufézni, ugyis ugyanannyiba kerül. Igy beültünk egy tájföldi étterembe, befizettük a 2X73 koronát, és degeszre ettük magunkat.... volt rizs, sülttészta, wok-zöldség, currys csirke, édes-savanyú-csípős csirke, sörtésztában halfalatkák, tavaszi tekercs (rétestésztában zöldségtöltelék), saláták, szószok, innivaló....mindenből annyi amennyit akartunk. Lizy is rettentő sokat evett!
Aztán jöttünk haza. Jól elfáradtunk, jóllaktunk, jó volt!
Aztán szegény Lizy itthon alig engedte a pelenkacserét.....hát mikor levettem a pelust meg is értettem miért......szegény...még a pisi is kicsípi (fogzás), de most kaki is volt (bár nem rég "ülhetett" benne), de rákvörös volt szegény feneke, nunija. Nem is engedte törölni...langyos vizzel lemostam neki, majd jó vastagon besudokrémeztem!
Ja, és itt még mindig szakad a hó!! Gyönyörű! És Lizy szerencsére nagyon élvezi! Pofára is esett benne, de az sem volt gond!! Konkrétan eszi a havat! Bár csak onnan engedem meg neki, ami látom, hogy nagyon friss, érintetlen! (ez is tapasztalat szerzés).
Ja, és tesóbabának is nagyon izlett az ebéd, mert olyanokat rugkapált, hogy ihaj!!
És nekem is jó kedvem lett ilyen finom ebédtől!