Új privát üzeneted érkezett!

Niki: ez jo tipp, a sok mososzer, nekem eszembe se jutott volna. A mosogatodnak van kellemetlen szaga, vagy a furdoben? A konyhai szifont idonkent szetszedem, es atmosom. Nalam a wc-ben van idonkent iszonyu karfiolszag, de kibirhatatlan, allitolag epitesi hiba. a lakasunk 5 eves, tehat meg viszonylag uj. Vettem olyan szert bele, ami kis tasakok, szurke por van benne, ne kerdezd mi az mert nem tudom. 2 hetente egy ilyen kis tasakot kell a wc-be dobni es teljesen megszunteti a budoset. (bar heti 1 tasakot ir, de eleg 2 hetente) Ha lenne ilyen otthon lehet erdemes lenne kiprobalnod a tasakot felbontani es a mosogatoba szorni a port.
Csatolok egy kepet, hatha van ilyen otthon. Kép
pocaklako

Dodó
jól hangzik,én is kipróbálom :lol: :lol:

Sakura
drukk megy ezerrel,nem lesz semmi gond!! :wink: :wink:

Pocak
hááát én is bekakiltam :oops: :oops: :oops: hú de ennék a pogácsádból :lol: :lol:

Barbus
akkor neketek is jó éjszaka volt :oops: :oops: állitólag front jön,ja és hó :shock: :shock: fáj is a fejem egy kicsit :oops:

bibar

imádom:)
hullogat a hóóóó:)

Mercy

"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr

utáááálom,hogy szakad a hó :twisted: :twisted: :twisted: ennek már sosem lesz vége???hol vagy már napocska?? :wink: :wink:

na elaltattam Olivért,jó fáradt volt az éjszaka miatt :oops: :oops: szerintem én is alszom egyet,látom mindenki ebédelget :lol: :lol: :lol:

bibar

Vááááá ezt nem hiszem! Szakad a hó! Már így is ki kell ásni magunkat ha menni akarunk valahova :evil: Jajj de elég már... És ráadásul mínuszok lesznek, tehát meg is marad.... Nem hiszem el...

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Most látom Bibar, Te is kiakadtál :lol: Jajj de utálom már a havat :oops: Legalább Karácsonykor esett volna :evil:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Megjöttem!
Szerencsére semmi gond babóval, se a pocakkal, csak nyúlnak a szalagok és ezért érzek húzó fájdalmat meg nyilalgatást. Kaptam rá magnéziumot. Nagyon jó volt végre látnom UH-n, most már az arcát is láttam pillanatokra és fogta a fülecskéit a kezeivel. Először azt mondta a doki, hogy fiú, de mire visszatért rá, addigra összeszorította a combjait és nem volt hajlandó szétnyitni. Úgyhogy halványkék :D Legközelebb 5 hét múlva kell mennem, ha akkor sem tudom meg tutira, akkor elmegyünk 4D-re.
Kicsit azért bosszant a dolog, mert ha egy kicsit tovább várt volna a doki, azért csak szétnyitotta volna a lábát, de már 4-en vártak rá a rendelőben. Hiába vagyok fizetős kismama, mégsincs elég ideje rám, a magánrendelőjében meg nem túl jó az UH, ezért kell a kórházba mennem hozzá. Rádadásul most kitalálta, hogy a korom miatt menjek el genetikai tanácsadásra. Amikor először voltam nála, akkor rákérdeztem a magzatvíz-vételre, de akkor azt mondta, hogy ez még nem szükséges, menjek a Sejtbankhoz integrált tesztre. Most meg elküld genetikára. És ha ott meg akarnak szúrni? Nem lesz ez már egy kicsit későn?????? Olyan hülye, akkor felesleges volt az integrált teszt (+csomó lóvé és persze idő). 20 hetesen már az ember hogy döntsön?

Gabi
Kép Kép

2D 03.09
sakura1974

Barbus
ez a hó soha nem fog elolvadni,a kertünkben van vagy 1000 mázsa :twisted: :twisted: karácsonyykor én is imádom,meg most is szép ha kinézek de annyira elég volt már :oops: :oops: megint nem tudok menni sehova autóval,holnap a bajcsyba is vitethetem el magam.....ááááá,ez nem ééér :evil: :evil:

bibar

Niki: neked akartam még írni a villanyszámlával kapcsolatban, hogy nekünk is baromi sok volt mindig a számla és nem értettem, hogy miért, mikor szinte csak a hűtő ment. Aztán egyszer elment az áram és jött egy vill.szerelő és kicserélte a biztosítótáblát (1000 éves volt). Ő mondta, hogy ez olyan régi vacak, hogy valószínűleg az áramfogyasztás is több volt emiatt. Azóta 8000 Ft helyett olyan 4500 körül van a számlánk.

Gabi
Kép Kép

2D 03.09
sakura1974

Sakura
szerintem már nem fognak szúrni,ilyenkor csak azt szúrják akinél baj van,de nálad minden oké volt!!egyébként Olivérnél én is 18 hetesen voltam szúráson mert az én dokim is későn találta ki annó :oops: :oops: de szerintem téged csak megnéznek :wink: :wink: érdekes hogy a dokid,hogy rákérdeztél,pedig 35 től javasolják mindenkinek,persze csak felvetik,ha akrja megcsináltatja az ember ha akarja nem.
mikor kell menned és hová??

bibar

Ne is mond, holnap fogorvoshoz megyek. Be a városba. Gyalog... Már jön a rohadt távolsági, mert ilyenkor szeretnek csak úgy kihagyni 1-2 járatot, hiába fél óránként jár napközben... Nem is tudom mikor induljak :evil:

Gabi, gratula a halványkékhez :P Nyugi, minden rendben lesz!
Nekem mondta a dokim, hogy majd mehetek négyes tesztre (merthogy kimaradt a kombinált a vérzés miatt). Nem emlékszem mennyi pontosan, de kb 40e :shock: Se a korom, se az eddigi vizsgálatok, semmi nem igazolja, úgyhogy nem megyek :roll: Mondjuk ezt még a 12 hetes UH előtt mondta, azóta ő sem emlegette :roll:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Sakura
azt elfelejtettem hogy gratula a halványkékhez :wink: :wink: igazán kukkolhatta volna még egy kicsit hogy sötét kék legyen :lol: :lol: te fiút szerettél volna??bocsi nem emlékszem :oops: :oops:

bibar

Pocak:
Én kb. 1,5-2 liter folyadékot iszok naponta, a leveseken kívül.
Kiváncsi vagyok, hogy a strigulázás milyen eredményt hoz,mert én is úgy veszem észre, hogy több jön ki, mint megy be.
Azt olvastam, hogy a magzatvíz 3 óránként cserélődik...lehet butaság, de nem lehet összefüggésben a pisiléssel???
Mondjuk lehet tényleg butaság, mert azt nem a vese választja ki...

Ti mire vagytok kívánósak ételek tekintetében?
Én napok óta nagyon kívánom az erőset, csípőset, na meg a hagymát-hagymával...
:)

Niki:
Szódabikarbóna-ecet párosítást próbáltad már?
A szódabikarbóna szagtalanít, az ecet fertőtlenít.
Szórj szódabikarbónát a lefolyóba, majd tömény ecetet önts rá...ezután azonnal fedd le valamivel, mert az anyagok reakcióba lépnek egymással. Hagyd így állni egy darabig, majd öblítsd le.
Én még nem próbáltam, remélem azért hasznos. :)

Gabi:
Gratula a halványkékhez! :)

Tényleg, ti hogy álltok a fogínyvérzéssel?
Én voltam fogászaton, s kaptam is rá szájvizet, meg gélt...de nem nagyon használ. :(

Nálunk most elállt a havazás!

Emi

Emi

email4
Budapest

Köszi a gratukat halványkékhez :)

bibar: nekem mindegy hogy milyen nemű, csak szeretném tudni. A fiúk itthon kisfiút szeretnének nagyon, talán ezért hajlok a kisfiú felé jobban.
A Sote I. Női Klinikára kell mennem, de még nem sikerült bejelentkeznem. Vajon ez is fizetős? Úgy nem szeretem az ilyen pénzügyeket, amikor a nődokinak adom a pénzt akkor is én vagyok zavarban.

barbus: az én dokim is mást mondott az elején, aztán most mindig hangsúlyozza, hogy neki ezt javasolni KELL. Na mindegy elmegyek, meghallgatom mit mondanak.

emi: én folyamatosan kívánós vagyok. kicsit el is vagyok kenődve, mert másokkal ellentétben a kezdeti rosszulléteknél én folyamatosan ettem, mert addig legalább nem voltam rosszul. A nyárhoz képest most +10 kg van rajtam. Sosem voltam hízásra hajlamos, most meg kapkodom fel a kilókat.

Gabi
Kép Kép

2D 03.09
sakura1974

Sziasztok Lányok!

Na, most értem haza!
Hát mi kérünk szépen rózsaszín csíkot a táblában, mert nagyon úgy néz ki, hogy újra kislányunk lesz!!!
A doki persze azt mondta, hogy ez azért csak akkor biztos, ha megszületik, de apa nagyon örül, mert ő mindig is lányos apa akart lenni. Mindjárt cserélem is a vonalzóm!

A szabadsággal kapcsolatos dolgokat is elintéztem! Akit érint: Jár a teljes szabadság a 2010-es évre, és ezt akár már most is ki lehet venni akár egyben is. Sőt a béren kívüli juttatások is járnak! Mi például kaptunk éves bérletet, ezt nem kell leadni júliusban ha megszületik a baba.

Jól elfáradtam, megyek is egy kicsit ejtőzöm!
Gabi! Gratula a kisfiúhoz!

Annamari

Kép
Kép
ganami

Sziasztok mindenki! :)

Sakura grat hogy kékülsz... :) télleg főlénybe kerültek a kékek :lol:

Csatlakozom azokhoz akik UUUUTÁLJÁK A HAVAT :oops: tavaszt akarok!!!! napocskát, meg sétákat, pillangókkal, madárcsirippel.... :roll:

ohhh most látom Ganami rózsaszin csikos :) gratulálok :lol:

Kivánosság: én abszolút a gyümit. Zöld almát meg meggyet azt rengeteget :oops: nari, banán, ananász... szinte normál ételt nem is kivánok nem is esik jól csak a sok sok gyümi. :roll:

Kép
freyja

kivánosság:én is kivánom a csipőset :lol: :lol: :lol:

Freya
akkor te egészséges dolgokat kivánsz,ez jó :wink: :wink:

Sakura
szerintem az nem fizetős,a bajcsy sem volt az :oops: majd irjál mi volt meg mikor mész stb..

Ganami
gratula a kis Johannához :lol: :lol: :lol:

bibar

Emi!

Nagyon halkan jegyzem meg, hogy eredendően én fogorvos lennék, de nem fogorvosként dolgozom. Az ínyvérzés a hormonális változások miatt van, de mindenképen érdemes fogorvoshoz menni, és ha van fogköved azt leszedetni, mert a fogkő sokat ronthat a dolgon!
Én Parodontax fogkrémet használok, aminek rossz az íze, de hatásos. Ja, és mosni a a fogat, a vérzés miatt nem szabad kímélni, mert csak rosszabb lesz!

Annamari

Kép
Kép
ganami

Sziasztok!
Tegnap voltam tanácsadáson, de vizsgálat nem volt, majd 18 hetesen. Ez is új nekem. Na mindegy. Jövő héten megyek hétfőn az afp-s vérvételre és 25-én uh! Alig várom!:)

A fogínyvérzéssel kapcsolatban, pont valamelyik nap mondta Anyukám, hogy megvette ezt a Parodontax fogkrémet, és nem bír vele fogat mosni, annyira sós. Szerencsére nekem még nincs ilyen bajom.
Viszont ma nagyon kómás idő van, egész nap aludnék, de hát a kicsi Atika nem hagy ugyebár. A végén úgy járok, mint valamelyik nap, hogy a földön játszva elaludtam a hatalmas plüss kutyán, miközben kockáztunk. :D :D

Valaki kérte a csokis tortakrém receptet:

4dl tej
4 kanál liszt, ebből besamelt készítünk , tehát felforraljuk, de folyamatosan kell keverni, mert hamar odakap. Közben én tettem bele a megmaradt csokimikulásokból 3 közepes mikit.

Utána hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük az 1 kocka margarinból, annyi cukorból, amennyit szeretnél, kb én 13 dkg-t tettem bele, mert a mikulások is édesek, de amúgy 20 dkg kell, és ha nem teszel a besamelbe csokit, akkor ide kb, 3 kanál kakaóport.A legjobb a holland kakaópor.
Ezt robotgéppel összekeverjük habosra, majd a kihűlt besamelt is hozzáadjuk és összekeverjük. Kész. :)

Heni
Kép
henriett74

Sziasztok!

Edi: örülök, hogy jól sikerült a Coras bevásárló körút :)

Dodó: nekem is szúr néha az egyik oldalam, szerintem nyom valamit a baba. Esetleg a vesédet és kisugárzik? Nekem az első terhességgel az fájt egyszer-kétszer nagyon :?

Bibar: sajnálom a rossz éjszakát, lehet van valami a levegőben, mert a miénk is borzalmas volt.

Poci: nálunk ma tojásos nokedli volt, holnapra valami sűrű levest csinálok magunknak Zalánnal, a páromnak marat a mai kajából.

Barbuss: örülök, hogy jól sikerült a tegnap estétek! Nekem hasonló tipusú hordozóm van, mint amit néztél, Manduca-nak hivják, imádom :D Csak sajna pár hónapos kortól lehet rendesen használni.

Sakura: Gratula a halványkékhez ;)

Hó itt is azsakad, bezzeg tegnap sütött a nap, hogy amikor a medve kidugja az orrát az Állatkertben meg is lássa rögtön az árnykát.. Tavasz akarok!

Ganami: gratulálok a kislányhoz! Én egy hét múlva megyek UHra, remélem a lányom továbbra is lány lesz :D

Heni: én kértem a krém receptet, és nagyon szépen köszönöm!

Kép

Kép

Kép
fókamóka

Szep termes volt Lanyok!

Hulla vagyok, ez a sutes-fozes mindig ugy kimerit. Holnap reggelre megvan az idopont a cukorterhelesre, ehgyomorra megyek, vizelet es vervetel, aztan majd valami cukros lottyot itatnak meg velem, es ujra pipiadas lesz. de legalabb mar megnyugszok, hogy ezt is megcsinaltattam.

Sakura: kisfiu az a javabol, hidd el, mar ketszer mondtak Neked fiut, akkor mar annak is kell lennie.

Annamari: gratula a rozsaszin picilanyhoz.

Emi irta, asszem hogy mennyira kivanja a hagymat. Azt ovastam a neten, hogy az eros izek, curry, hagyma, fokhagyma stb. megvaltoztatjak a magzatviz izet, ezert en inkabb kerulom most ezeket nyersen, de nem hinnem, hogy karos lennenek ezek az izvaltozasok a babara nezve. Ti hallottatatok valami ilyesmirol?
Holnap megirom Emi, hogy hany strigulat huztam, mar most boven 10 folott jarok reggel fel 7 ota. :? :? :?

Meme: irgum-burgum merre jarsz, annyira aggodok miattad...

Edi: es Te hol vagy, ma meg nem is jottel. :?
pocaklako

Tényleg, Meme, rég jártál errefelé!

Poci: Edi nem ma van szabad kószálós napon? :)

Kép

Kép

Kép
fókamóka

Csak sikerült valamennyire visszaolvasnom:

zsani, bébike: nagy-nagy gratu a kisfiúkhoz!

a férjtémához: az én párom egy rendes kis pasi, mindig elrámol maga után, nálunk inkább én vagyok a rendetlen. Illetve állandóan rámolok, takarítok, de azért mert nem tudok rendet tartani. Szerencsére neki nincsenek elvárásai velem szemben.

poci: már többször akartam kérdezni, hogy álmodni magyarul vagy olaszul szoktál? mert mondtad, hogy a párod nem tud magyarul (illetve bocsánat a szopipárnát már tudja :lol: 11 év alatt átáll az agy másik nyelvre? És hogy ismerted meg a párodat? már ha szabad ilyen személyeset kérdezni? már tudtál olaszul?

Nekem megint fáj a fejem, most már szinte naponta. elegem van a hóból! Megint szakad.

Gabi
Kép Kép

2D 03.09
sakura1974

Fokamoka: de igen, Edi ma szabadnapos, csak remeltem, hogy erre is bekoszal reggel :oops:
pocaklako

Sziasztok!

Elvagyok ájulva, hogy már hol tartotok, mindjárt félidősek lesztek. :-) Kíváncsi voltam, hogy kinek milyen nemű babája lesz.
További szép pocisodást!

Kép

Kép
antekirt

Szívesen fókamóka!:)

Most megyek pizzát csinálni, a tésztám már megkelt. Két tepsi bőven kell ekkora családnak!:)

Heni
Kép
henriett74

Kicsit mesélek, aztán visszaolvasok.....látom van mit! :lol:

Végül a városig kocsival mentünk le, és csak azon belül sétáltunk, de jó is volt igy, mert igy is elfáradtunk. Fél 11-kor mentünk le. Nézelődtünk, de nem volt sok árus a piacon. De sikerült vennem 7 pár zoknit 100 koronáért (nagyon jutányos ár). Hisz most vagy 5 zoknim lukadt ki sorban.....az egyik mondjuk olyan, amit vettem, hogy ilyen itthonra papucs helyett hordható.....szürke kötött, és egy aranyos macifej van rajta...most rávettem a másik zoknira, és nagyon melege van benne tényleg a lábamnak. És szupi, mert csomószor elfelejtek papucsot felvenni. Mást nem is vettünk, de még nézelődtünk. Bankot elintéztük, és még csináltattam igazolvány képet is, mert meg kell már csináltatnom a svéd személyimet...mert több helyen jártam ugy, hogy van svéd személyi számom, de ugye az nem ugyanaz mint a magyar, és hiába mondtam be a számot, és adtam emllé a magyar igazolványt, nem fogadták el. Vagy azt mondták, hogy na ez az utolsó hogy igy elfogadják....pl a bankban is. A papírt is beszereztem hozzá a hivatalból, naná, hogy az EU-s utlevelm itthon hagytam, és igy nem tudtuk rögtön megcsináltatni (a bankban csinálják a személyit).
Aztán elmentünk ebédelni!! Apácskát sikerült rábeszélnem, hogy ne a max-ban hamburgerezzünk (nem kívánatm), hanem menjünk lunchbufézni, ugyis ugyanannyiba kerül. Igy beültünk egy tájföldi étterembe, befizettük a 2X73 koronát, és degeszre ettük magunkat.... volt rizs, sülttészta, wok-zöldség, currys csirke, édes-savanyú-csípős csirke, sörtésztában halfalatkák, tavaszi tekercs (rétestésztában zöldségtöltelék), saláták, szószok, innivaló....mindenből annyi amennyit akartunk. Lizy is rettentő sokat evett!
Aztán jöttünk haza. Jól elfáradtunk, jóllaktunk, jó volt! :)
Aztán szegény Lizy itthon alig engedte a pelenkacserét.....hát mikor levettem a pelust meg is értettem miért......szegény...még a pisi is kicsípi (fogzás), de most kaki is volt (bár nem rég "ülhetett" benne), de rákvörös volt szegény feneke, nunija. Nem is engedte törölni...langyos vizzel lemostam neki, majd jó vastagon besudokrémeztem!

Ja, és itt még mindig szakad a hó!! Gyönyörű! És Lizy szerencsére nagyon élvezi! Pofára is esett benne, de az sem volt gond!! Konkrétan eszi a havat! Bár csak onnan engedem meg neki, ami látom, hogy nagyon friss, érintetlen! (ez is tapasztalat szerzés).

Ja, és tesóbabának is nagyon izlett az ebéd, mert olyanokat rugkapált, hogy ihaj!!
És nekem is jó kedvem lett ilyen finom ebédtől!

d.dodó

Huuu Antekirt, de jo, hogy jottel. Hogy vagy? Mi van veletek, Lidi?
pocaklako

Niki!
Lefolyótisztítóként tényleg jó a szódabikarbona + ecet....de tényleg hamar fedd le, és gyere ki onnan, mert nagyon mar a gőze is.

email!
Én inkább sósat és savanyút kívánok. Néha csípőset!

Annamari!
Gratula a rózsaszín csíkhoz!!!

Sakura! Halk gratula a halványkékhez!

freyja!
Én Lizyvel rengeteg gyümölcsöt ettem...most nem is kívánom...néha max banánt.

d.dodó

Fókamóka!
Te milyen mosható pelust használsz? Nagyon kacérkodom a lehetőséggel. Egy dolog tart csak vissza. A sógoromék haszmáltak monapel pelust és akkora volt a csomag a baba fenekén, hogy szinte mgmozdulni sem tudott benne. A gyerekorvosuk pedig letiltotta őket róla, mert a mozgásfejlődése eleve egy kicsit késett a babának, és ez még tovább hátráltatta.
Nekem a a Popin AIO tetszik. Mondjuk egyszerre nagyobb kiadás, de hosszútávon megéri, meg ugye a szeméttermelés is sokkal kisebb. Mosni, meg állandóan mosok, mit a mosó-masa.

Kacérkodik még valaki ezzel az ötlettel?

Annamari

Kép
Kép
ganami

Dodo: sajnalom Lizydet, de a bekaki a legjobb csaladoknal is eloforul..csak szegenynek nagyon kicsiphette. :(

Annamari: egyaltalan nem ismerem a moshato pelust, de szivesen veszem a tapasztalatokat ezzel kapcsolatban. Ha moshato pelust emlitetek, nekem meg a hagyomanyos textil pelenka jut eszembe, olyan ami meg nekem is volt. :roll: :roll: :roll: :roll:
pocaklako

megőrülök! már megint eltűnt, amit írtam :twisted:

Szóval: sziasztok!

annyit írtok reggelente, h fél délelőtt, mire vissza tudom olvasni :)

sakura: gratulálok a halvány kékhez!
ganami: gratulálok a rózsaszínhez!

pocak: te írtad, hogy holnap mész cukorra? javaslat: ha frissen elkészítve, natur viszed a cukros vizet, borzalmas! én olyan rosszul voltam tőle, h délutánig hánytam! azt mondják, h a cukrot előző este keverd el annyit vízzel, ami épp ellepi, h felolvadjon és ízesítsed citrom levével. eztán be a hűtőbe másnap reggelig és akkor öntsd fel vízzel, plusz pár csepp citrommal és úgy elviselhetőbb. én sajnálom, h csak később mondták, mert tényleg egész nap fetrengtem, annyira rosszul voltam tőle! de a többiek biztos szintén hozzá tudnak szólni. mondjuk én az édeset egyáltalán nem kívánom, lehet ez is befolyásolt. ez a rengeteg glukoz pici vízben borzalmas!!!!!!!!!!!!!!!

Niki: a szódabikarbóna és ecet kombináció tényleg nagyon jó! én ezzel szoktam tisztítani pl. a mosogatót, sütőt, tűzhelyet és ha a lábasokat beáztatod éjszakára, másnap ragyognak! fertőtlenítő, zsíroldó, szagtalanító! jó, ha letakarod, mert míg dolgozik tényleg kicsit büdi! sőt, a szódabikarbóna mosáshoz is jó, nagyon puhák lesznek a ruhák!

nyarat akarok én is! reggel óta szakad a hó, szegény férjecském már kétszer lapátolt!
nagyon rosszul aludtunk éjszaka, ezért délelőtt lefeküdtünk és kb délig szuszókáztunk :) jól esett, de ebéd nem volt. szekrényürítés, majd "összedobálós" ebéd kerekedett: paradicsomleves, édes-saványú mártásos pulykacici, rizs.

nem tudom Ti hogy vagytok vele, nekem az utóbbi egy-két hétben sokat nőtt a pocim és a cicim. szegény cici olyan érzékeny, h melltartót sem tudok felvenni, mert annyira fáj :( ma találkoztam egy ismerős lánnyal a postán (kb 26hetes pocakos) és még ő is megjegyezte, h mekkora lett - kb két hete találkoztunk utoljára. szegény párom sem tudom engedni hozzáérni, persze megértem, h neki milyen rossz lehet. sajnos nem bírom elviselni :( remélem ez nem marad így a végéig!

Kép
zsani78

Ja, lemaradt: mindenkinek köszönöm a mérleges tapasztalatokat! Akkor hangatnom kell Rátok! ezért is jó, ha az ember lánya leírja a gondolatát, mert lehet kiderül, h nagy butaság :)

Kép
zsani78

Poci!

Van olyan textilpelenka, ami hasonlít ahhoz amiben a mi fenekünk is volt, csak jobb nedvszívó anyagokból csinálják már.
Nekem eze egy kicsit macerásnak tűnik, mert hajtogatni kell a pelenkát és úgy feladni. Ezeket hívják prefoldnak. Amit én szeretnék az all-in-one, tök úgy néz ki mint a nadrágpelenka, annyi a különbség, hogy ezt ki kell mosni, és száratani kell, de nem kell, sőt nem szabad fehéríteni és vasalni sem kell.
http://www.babanatura.hu/
Itt talál hatsz egy jó kis összefoglalást.

Nekem főleg a környezetvédelem miatt szimpatikus, én a szemetet is szelektíven gyűjtöm, amit lehet városlakó létemre igyekszem megtenni.

Annamari

Kép
Kép
ganami

Zsani: nem mondtak, hogy vigyek innivalot, ok adjak a koktelt. Az edes nalam sem csuszik, de alapbol nagyon edeszaju vagyok, igy remelem nem fogom kihanyni, de nagyon koszi a tanacsot.

A cicierzekenyseg: a mellbimbom lett nagyon erzekeny, foleg ha fazok, na akkor csillagokat latok, mintha valaki mindkettot egyszerre teljes erejebol csavargatna, vagy cipne ossze. Nalam a meret mellett ez a legkellemetlenebb dolog ciciugyben.
pocaklako

Annamari: megneztem az oldat, koszi. Nekem kicsit macerasnak tunik a dolog, aztan nem tudom. Az oldalon nagyon erdekes dolgokat ir, kulonosen a nepalbol szarmazo mosodiohej tetszett..eletemben nem hallottam meg ilyenrol.
Ilyen szempotbol asszem pont az ellenteted vagyok, kiver a hideg a szelektiv hulladekgyujtestol. Pedig nalunk is mar sok helyen kotelezo. Ami kiborit benne, hogy 3-4 szemetest kell fenntartanom a valogatashoz, es ezt nem szeretem.
Pont nem regen volt egy riport errol a tv-ben, hogy a szelektiv hulladekgyujtesnek nem nagyon van ertelme, mivel ahogy osszeszedi nalunk a szemeteskocsi a haztartasokbol a szemetet mindet egybe zuditjak, igy olyan, mintha semmit nem csinaltal volna. :roll:
pocaklako

Annamari: Gratu a kislányhoz! :)

Lányok örülök, hogy többen is egyetértetek a szódabikarbónás-ecetes tanáccsal! :D
Remélem Nikinek is beválik!

Poci:
Igen-igen...arról én is hallottam, hogy megváltoztatja a magzatvíz ízét a hagyma, fokhagyma...erős fűszerek, sőt az édes is.
Az édes ízű magzatvízből a picurkák előszeretettel kortyolgatnak is!
:wink:

Emi

Emi

email4
Budapest

Poci!
Én próbálom elhitetni magammal, hogy amit külön dobok, azt külön is dolgozzák fel :) !
Nálunk az biztos, hogy külön kocsi jár a különböző szemetesekért.
A nagylányom zöld oviba jár, és nekik már most tanítják a szelektív hullakdék gyűjtést. A férjem is utálja, hogy külön kukákba dobjuk a szemetet, de még messze nem tartunk ott mint pl Németországban. A barátnőm egy német városban lakik és nekik még többfelé kell szelektálni a szemetet, ők még külön komposztálnak is, pedig nem családi házban laknak. Ezt ott muszáj megtettni, mert az egy dolog, hogy kinéznek, ha nem teszed, de a szemétdíj is sokkal több, ha mindent egybezúdítasz.
Azért a pénztárcájánál könnyebb megfogni az embereket.
Azért nem vagyok harcos környezetvédő-biomami,ez még nem fanatizmus-remélem. :D

Annamari

Kép
Kép
ganami

pocak: akkor nálatok másként van, mert itt nekem kellett gyógyszertárban megvennem a glukózt és bekeverve elvinnem. remélem Te nem leszel rosszul tőle!

Kép
zsani78

Emi: el is hiszem, hogy szeretik a picik az edeset... :lol: :lol: :lol:

Annamari: ez nem fanatizmus dehogy. A szemetdijam eleg magas, m2-re megy, a lakasombol a hasznos terulet, amit teljes osszeggel szamolnak az 140 m2, eleg borsos az ara. Itt is vannak kisebb kezdemenyezesek, hogy csokkenne a szemetdij, de ez egyenlore nem szamottevo. De szerintem ez fugg magatol az egesz orszagtol is. Nezd csak meg Ausztriat, milyen tiszta orszag, egy csikket nem latsz a foldon, a az autopalya mellett a fu is millimeter pontosan egyformara van vagva. Olaszorszag messze tavol marad ettol, na Olaszorszag deli reszerol pedig jobb ha nem is beszelunk. Talan emlekeztek meg nem regen volt a nagy szemet mizeria Napolyban..amig ilyen a hozzaallas itt eleg nehez lesz a szelektiv hulladekgyujtest meghonositani. :roll:
pocaklako

Zsani: az ember volt reggel idopontert, a dokino nem mondott neki semmi ilyet..tenyleg ennyire rossz lesz az amit innom kell? Otthon ennek azonnal van eredmenye? A ferjemnek azt mondtak, hogy nalunk 2 nap mire megjon az eredmeny.
pocaklako

poci!
Ja, nem az a baj, hogy bekakilt....hisz nem várhatom el, hogy 1,5 évesen szobatiszta legyen...csak sajnálom szegényt ahogy a feneke kinéz!

Cicim egyáltalán nem érzékeny...mondjuk LOizynél nagyon is az volt...most valószínű megedződött...hisz enmrég még szoptattam Lizyt.

d.dodó

nincs azonnal eredmény és én nem tudom pontosan mennyi időt vesz igénybe, szerintem az egy-két nap reális! nekem együtt volt az afp-vel és az tovább tart. 75gr glukózt kellett 3dl vízben feloldani, a víznek majdnem a 2/3-áig ért a cucc, baromi édes. és nem tiszta cukor íz, inkább hasonlít tömény édesítőszerre. de nem akarlak riogatni, aki édesszájú, állítólag annak nem olyan vészes. rám meg alapjáraton nem jellemző az édesség, kivéve egy hónapban egyszer, mensi előtt pár nappal :)

Kép
zsani78

Hú, szelektív gyűjtés...nálunk nagggggggyon megy. Piros zsákba minden éghető (ja, nem a papír nem... :lol: de zsepi igen, meg minden "mindennapos szemét"), szóval betét, pelenka, akár használt fokefe is...szóval abba elég sokminden. A Zöld zsákba zöldhulladék, és ételmaradék...ebből biogáz lesz, és a buszok ezzel mennek itt (meg van már egy-két biogázzal működő autó is).
Külön az ujság és kartonpapír. Megint külön a tejes, üdítős doboz (mert az visszaforgatós papír), külön a színes, és átlátszó üveg, külön a fém (sörös doboz, konzerves doboz....), külön az elem és külön a villanykörte. (de ezek ugye ritkán vannak). De tök hamar megszoktam! :)

d.dodó

Sziasztok Lányok :D

qurva hóóóó, már megint szakad.... úúúútálom :twisted: :evil:

Pocak
itten vagyok, csak délelőtt 9-kor keltünk (menők voltunk Botival) és kávéztuk egyet és indultunk is... :D
Voltam ebben a nagy áruházban (Bergon) meg a Brendonban.
Vettem egy csomó mindent :D:D:D:D
Vettem egy cseresznye színű, gyönyörű faragott fenyő kiságyat, nagy macifejjel a végébe. Heverővé alakítható később, 70X140cm.
Vettem hozzá kókuszmatracot.
Vettem pelenkázót.
Vettem hiper szuper Bergon babakocsit (nagyon klassz Pirosat-kevés szürkével), kényelmes, óriási batár, nagyon klasszakat fog benne aludni a kis szerelmem :)
Vettem hozzá vastag bundazsákot, amit 2 éves koráig tud használni.
Vettem nagy pelenkázóbetétet az ágyra, ha ott pelenkáznánk a manóseggűt....
Most már semmit sem kell venni neki, készen állok a fogadtatására :D:D:D:D

Sakura
gratulálok a halványkékhez :D:D:D:D Hogy fogják hívni???

Annamari
Neked meg a pici lányhoz :D:D:D

Mosható pelenka, részemről szóba sem jöhet... Nem szeretem, macerás, nyűgös. Bálintnál próbáltam, de nem jött be. Nekünk valami kushies volt, meg valami monapel. Lehet nem jó típust vettem, de soha többet.... :D:D:D:D
Kis dagadék lett tőle, mert nem fekszik olyan szépen rájuk mint a többi nadrágpelus. Részemről maradok a Liberonál vagy a Pampersnél :D:D:D:D:D:D:D

Barbuss
Kiestem "a soha nem estem még el " sorból... Ma akkorát pereceltem a jégen, klasszul oldalról de a fenekemre csücsültem, meg is ijedtem, hogy nehogy baja legyen Botinak, majd rájöttem, hogy miért lenne, azért akkorát nem estem....

Niki
ki kell tapasztalni a programokat, Anyu 35 perces progikat használ, fehér rucikkal bíbelődik többet :D Milyen gépet vettetek???
Vendég

edi!
Elveszett ember!!! De szupi napod volt ugy látom!! Majd a szerzeményekről teszel képet?? Engem speciell a babakocsi és a kiságy érdekel a legjobban!

d.dodó

Dodó
hááát most nem fogok tudni, mert még levittük az alsó szintre, becsomagolva. Egyenlőre még dobozban van. Majd május körül fogja elfoglalni a végső helyét... De nagyon klassz, mert cseresznye színe van, a szoba meg narancs... :D
A babakocsit is levittem egyenlőre alulra, de ilyen Bergon mint ez, csak piros-szürke mintával, de klassz a színe nagyon... Igazából ezt a babakocsit udvari alvásokhoz, meg városi sétákhoz vettem, mert ez akkora batár, hogy csak na.... :D Van hozzá mózes, lábzsák, esővédő, szúnyogháló, pelenkázótáska, télilábzsák. Meg amiért még megvettem, hogy kétírányból lehet tolni:D
Kép
Vendég

edi!!
Szupi ez a babakocsi!!! Tényleg jó terepkocsinak néz ki!!
Narancssárga szobafal......imádom. Sajna nálunk nem olyan. Már utána is kellene érdeklődnöm, hogy az itteni lakáskiadónál hogy van, hogy időközönként ők tapétáznak majd nekünk, vagy mi magunknak...mert ha magunknak, akkor amint lesz meló, beujítok tapétaügyileg.

d.dodó

Lányok... Meme merre van?????
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?