Új privát üzeneted érkezett!

Szép napot!

Szegény Nanetto! biztos rossz lehett ez a benzin dolog... :( de a lényeg h megoldódott!
Jégzselé betétről még nem hallottam én csak azt ismerem ami kör alakú és a bimbó helyén lyuk van... nekem ez van és szupi.

Nekem tök ratyi kedvem van. a tükörbe nézek és nem tetszik a képem... ez kiborít. akkora a hajam hogy kibontva is béna meg copfnak is. ráadásul reggelre az arcom két felén reggelre két olyan piros folt lett, mint aki megégett- valószínű a tegnapi szánkó. na ez is jó volt egy két évessel terhesen a dombtetőn tomboló szélben térdig érő hóban...ja plusz pelus táska, amiért a gyerek ki volt borulva, hogy ugyan ne tegyem már az ölébe :) ... én nem élveztem, de ő igen és ez a lényeg :)
szóval mindenkinek szebb hetet! :)
holnap megyek uh-ra de az az érzésem hogy az a kurta méhlepény még mindig rossz helyen van, mivel a gyereket én csak bal oldalon érzem kapirgálni... én nem akarok császárral szülni! bele fogok pusztulni, hogy ne lássam a babám egy napig.

Kép
Kép
Kép
konkri

http://www.gátborogatás.hu/index.php?tart=2
na én ezt találtam! valaki véleményezze már ha bírja és van rá kedve ideje :-)
Vendég

http://www.gátborogatás.hu/index.php?tart=2
Vendég

Tegnap megnéztük az Ausztralia-t a Tv-ben...hmmm szép film, érdekes, szomorú is egy csöppet, pityeregtem...meg hasonlók. de összességében wow :D
Hajnalban mikor felébrettem meg ma reggel is állandóan a Somewhere ower the raibow-t dúdoltam :D
Meghatott hiába, itt egy kis emlékeztetö :D
http://www.youtube.com/watch?v=B-bny2dE ... re=related
Vendég

Nanetto,

Nem tom...én nem tennék semmi hüvöset a lábam közé mivel egész nöi pályafutásunk alatt azt hangsúlyozták: Ne ülj hidegre nehogy felfázz!...stb...
Végül is nem olyan hideg, de azért hmmmm...
Érdemes erröl kikérni valami szakember véleményét, aki ismeri is a terméket...

Szerintem a kismamák nagyon jó vásárlói kör az eladóknak, forgalmazóknak...mert ki nem akar mindent megtenni a babáért a maga kényelméért, megvenni sok olyan cuccot amit nem is fog használni lehet és így tovább....
En személy szerint, nem szeretnék semmivel se többet vásárolni a babának, vagy nekem mint a szüleim anno nekem babaként...o.k. nem ugyan azt, mert 30 év az 30 év de ugyan azt szeretném beszerezni amit ök, csak újabb kiadásban... :D
Ahogy én felnöttem úgy a babuci is felfog, annélkül, hogy feleslegesen gazdagítanám az üzletek, gyártók stb. pénztárcáját... :roll:
Ez csak az én véleményem, mert egyszer már azt hiszem volt téma erröl, csak elfelejtettem írni. :D
Vendég

Sziasztok!

Igazából kérdezni szeretnék a szegedi Női Klinikával kapcsolatban. Aki nemrég szült gondolom van tapasztalata :)
Nemsokára eljön az idő, amikor a babám kibújik és sajnos nem tudom, hogy mire számíthatok a klinikán!

Mit adnak egyáltalán az anyának (betét,hálóint...?) és a babának (pelenka...?) ?

Nem szeretnék fölöslegesen cipelni rengeteg hálóinget...ha adnak valamit. És, hogy a kiscsajnak mit vigyek be ami jól jöhet?!

Előre is köszönöm a válaszokat, nagy segítség lenne :)

Kép
Vendég

Konkri,

Én is holnap megyek UH-ra :D
Este próbálunk beszélni a Minipöttyössel, hogy had lássunk többet holnap belöle mint a tarkóját, gerincét, fenekét.... :D Az is szép, csak lehetne valami star fotó is elölröl...különbözö pozitúrákban :D

Tegnap mondta anyósom, beszéljetek szépen a babucival, hogy mindent meg mutasson amit kell....
Mondtam anyuka neked kellene, mert mi próbálunk, de mintha a te természeted lenne egy kicsit a gyerekben mert makacs a drága... :D
Erre apósom elkeseredett :D Ajjaj :D
Ezt csak viccnek szántuk a babával kapcsolatban :D Az anyósom természete az igaz....

Esküvö után megkérdezte: Ûgye bele tudnál fojtani egy kanál vízbe? Mondtam: Igen!

Jaaa, mikor próbáltuk összehozni babucit akkor mondtuk férjemmel: Most ,de most szeretnénk hasznot húzni anyuka ragadós génjeiböl :D Hajrá srácok :!: :D :!: :D
Vendég

Nanetto, Tahti: gátborogatás: (akkor ez nem a cickóra való) hát én amondó vagyok, hogy azért ilyet szeretnék beszerezni. mint már írtam én picit megjártam a gáttal,mert egy öltést sikerült úgy meghúzni a dokinak (amit már akkor éreztem mikor varrt, de hát vissza nem lehet csinálni) hogy a 4-5 nap alatt az egy öltés úgy bedagadt, hogy a szülésznő is eleinte aranyérnek nézte... szóval nekem az ülés és az ágyból felállás is egy szenvedés volt, tulkép minden mozdulat. én öblögettem, hogy ne húzza a cérna annyira, de annyit nem segített. mire a szülésznőm azt mondta hogy próbáljam ki jégzselvel borogatni, de természetesen nem talált sehol emberem, így maradt a zacskóba rakott vizes kendő lefagyasztva... egy picit jobb volt így.
én amondó vagyok, hogy jó dolog és szülésznő javasolta.
Igazad van Tahti abban, hogy úgy is fel lehet nőni, mint 30 éve, de ott van az a szemlélet is, hogy sok minden azért jó, mert ha mi könnyebben éljük meg a dolgokat, akkor többet tudunk adni a gyereknek is... pl jégzselé esete- biztos jobb lett volna ülni az ágyon és nem a csillagokat látni és úgy szoptatni... érte? :wink:
de a játékok terén is úgy gondolkozom, hogy oké, nem minden szart kell megvenni, de a 30 évvel ezelőtti játékokhoz képest ma bizony vannak olyanok, amik kimondott kutatásokon épülnek és így fejlesztik a gyerek képességeit- ezek lehetnek akár filléres dolgok is. vagy mondjuk 30 éve kinéztek volna ha hordozó kendőben viszem a gyereket, vagy 3 óránál sűrűbben szoptatok, vagy a járóka helyett a szőnyegre tettem volna... én ma pl egy gyereket se láttam magunk körül járókásan, mi meg ott nőttünk fel... vagy a bébiőr is egy hasznos találmány... igaz hogy élhetünk a régi dolgokkal is, de a termékáradat nem csak a babavárásnál özönlik ránk... van telónk, van színes tv, van mosogatógép, van laptop... és el se tudjuk képzelni, hogy 10-20-30 év múlva még mi lesz... hát én gyerekkoromban se a mobilt se a dvd-t nem tudtam volna elképzelni. vagy mi az a fax...
pont a minap gondolkodtam azon, hogy a nagyszüleim pl tojnak a ruháikra, mert ők tudják mi az éhezés, és inkább esznek, mint divatoznak... mi meg sokszor koplalunk hogy beleférjünk ilyen olyan cuccokba...

Tahti: akkor azért elég jó fej az anyósod, ha ezeket a poénokat így veszi... de legalább tisztában van önmagával... ez tök jó.

Kép
Kép
Kép
konkri

Tahti
Egy kicsit beparáztattál ezzel a betét és bugyis dologgal. Nem akarok még arra gondolni, hogy mi lesz akkor :oops: , de ettől függetlenül természetesen igazad van erre is fel kell készülni, hiszen vele jár.
A Tenánál jól értettem, hogy együtt van a bugyi a betéttel és eldobható utána?
Aztán mesélj holnap, hogy mi volt az uh-on :D

Luna találtam egy babakocsit és te jutottál eszembe. Írtad, hogy az első emeletre kell felcipelned majd a babakocsit, én találtam olyat, aminek a váza csak 4 kg. Igaz, mózeskosaras, nem emlékszem ezzel kapcsolatban milyen álláspontod volt, de azért szerintem nézd meg. :D
http://www.zsibvasar.hu/?op=art&aid=3532037

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Sziasztok csajok!!!

Jelentem, én is itt vagyok. Jól indult a mai reggel. Bealudtunk és csak 8 körül ébredtünk fel. A telefont beállítottam ébresztőre, de nem jelzett. Így nem mentünk oviba. De nem is bánom, mert legalább a délelőtti takarításhoz itt volt a segítségem.
Tegnap vendégeink voltak, és így Bogi is elég későn került ágyba. Hát ezért volt a sokáig alvás.

KONKRI: Nagyon szépen köszönöm a felajánlást. Kaptam holmikat két helyről is, mondjuk az egyik packban is jobban lányos rucik vannak (akkor még nem tudtuk, hogy fiunk lesz), a másikban fiúsak. Én annak idején mikor már tudtam is, hogy lányom lesz, próbáltam uniszex holmikat beszerezni, hogy ha esetleg még lesz gyerkőcünk, és történetesen fiú lesz, akkor ő is tudja hordani őket.

Egyébként én viszont a lányos holmijaimat ajánlom fel. Már akartam írni, hogy akinek szüksége van rá, szívesen elküldöm, természetesen nem kérek értük semmi fizetséget.
Eddig azért nem írtam erről, mert csak egy uh-n mondta a doki a nemét, de 10-e körül lesz megint uh, és ha ott is azt mondja, hogy fiú lakik a pocakban, akkor feltöltöm ide a ruhákról a képeket, és lehet köztük válogatni. Ami nem kell az megy a teszveszre.
Vannak köztük nagyon szép ruhácskák, nyáriak és polár anyagúak vegyesen.

ANNA: Én az elsőt a II. Kórházban szültem, oda nem kellett semmit vinni a babának. Még pelust sem. Csak azt a holmit, amiben a babát hazahoztuk. Azt meg elég volt akkor behozni, amikor apuka jött értünk.
Szülésnél kórházi hálóingben voltam, de utána a sajátomban. Evőeszköz, pohár tisztálkodószerek azok kellenek. Köntös, WC-papír stb. Mellszívót beviheted magaddal, a sajátodat, ha úgy gondolod szükség lesz rá. De a II-esben volt az újszülöttosztályon elektromos mellszívó, azt mindenkinek lehetett használni. (Természetesen minden használat után sterilizálták). Én kipróbáltam, nekem bevált, néhány perc alatt kész voltam a fejéssel. A lefejt tejhez kapsz tejtároló zacskót (ezt meg kell fizetni) és az ottani hűtőben le lehet fagyasztatni. Majd mikor mentek haza, akkor viheted magaddal.
Gondolom, ez a Klinikán sincs másképp, de van egy-két ismerősöm, majd náluk érdeklődöm, és akkor jelentkezem pontosabb infókkal.
Vendég

Tallin, koszi! 2. emelet :D de nalam mozeses szoba sem johet. gyreszt nincs hol vele setikalnom tavokat, masreszt nem ferne ba a csomagtartoba, harmadreszt irto hamar kinovi a gyerek, az elsomnek volt, tobbet en ilyet sosem, plane, hogy nincs tervben tovabbi gyerek :) Ugyhogy nalam majd csak a kifejezetten szalados sportkocsi kategoria fog jatszani aminek dontheto a hattamlaja.
Kisebbikemnek is egy Cam apolloja volt, nem vizszintesbe de dontheto (annyi siman belefert, sot ki lehet azt egyengetni 'alatoltessel is') es elso naptol utolsoig kifogastalanul mukodott :)
Szoval en tuti nem 'utazom' mozesben.

luna6

TALINN: Én Tena hálós bugyit és betétet vettem. Mindkettőt gyógyszertárban. Én meg voltam vele elégedve. A bugyi igaz, kicsit idétlenül néz ki, de helyén tartja a betétet, és szellős. Csap alatt gyorsan ki lehet öblíteni és gyorsan szárad. Persze, ha nagyon maszatos, akkor egyszerűen kidobod. Én úgy kértem, hogy szülés utánra, és a gyógyszertáros csaj, már tudta is miről beszélek, és adta a megfelelő méretet.
Az első napokban mindenképpen jól jött, azért is, mert szülés után a hüvely izmai azonnal nem a régiek, így előfordulhat vizeletcsepegés is (főleg tüsszentésnél, köhögésnél), amit szinte nem is érzel, mert annyira elernyedtek az izmok. Persze ez később helyrejön.

Én megúsztam a gátmetszést, és örülök is neki, hogy így alakult. Szülés után két órával, már úgy fickándoztam, mint a halacska a vízben. Gondolom, most sem lesz kérdéses a gátvédelemmel való szülés.
Vendég

Heni, milyen meretu/elnezvezesu Tenna betet a jo? Hat en ugyan haszaltam, de hogy tobb mint 8 ev utan nem emlekszem ra az is biztos :) (mondjuk itt lehet kapni eleve eldobhato terhesbugyikat, olcsobbak asszem mint a tenna bugyijai, szoval lehet azzal kombinalom, de milyen meret/erosseg kell?)

luna6

Itt a kép a necc bugyiról. Nagyon kicsi, nagyító kell hozzá :D
Azt hiszem a szinek a széleken utaltak a méretre is, de van több féle méretben.
http://angol-babaruha.hu/blog/wp-conten ... abugyi.jpg

Valamint hozzá kellett venni Tena Lady betétet.
http://angol-babaruha.hu/blog/wp-conten ... 9/tena.jpg

Nekem ilyen volt még.
Vendég

Sziasztok!!!!
No, mennyi minden t írtatok, csak győzzek reagálni.
Betegeknek gyógyulást, bár már Heny is és Bibócska is jobban van!!!
Remélem Hari Lilikéje is javulgat!

Betét: Vaterán én már több, mint 2 éve rendelem a Love Moon-t egy csajtól, nagyon jó, szeretem.Volt olyan sima Alway-s, ami ki is csípett, mert úgy beleizzadtam.
Bár én napi 3* cseréltem ezt is.Tena hálós bugyim volt szülés után nekem is, meg ez a Love Moon, igaz, nekem nem volt gátmetszésem, úgyhogy nagy vérzésem sem...
No, menőkézek lepcsánkát sütni vacsira...

Kép
rozsa1979

Heni!

Köszönöm szépen, hogy leírtad a tapasztalataidat, ez nagy segítség. Természetesen, ha valamit még megtudsz kérlek írd meg.

Előre is köszönöm!

Kép
Vendég

Rózsa- gondolod h a vérzés a gátmetszéstől függ? én úgy gondoltam hogy nem, mert az én vérem(bocs) nem onnan folyt :lol:

Akkor úgy látom általános a Tena :)
Méret: kb 1el nagyobbat vegyetek mint a normál bugyi méret.
A betétje azért jobb, mert jobban szív mint a sima mensi betétek, meg hát passzol a bugyihoz. ja és érdemes kettőt kicsit fedésben beleragasztani az elsőnél, aztán elég egy-egy és utána már jó a sima betét is a sima bugyiba. de tényleg hasznos, mert ritka hogy ne vérezzen ki valahol és így csak kidobod és kész... ugyan úgy letéphető, mint a nadrágpelus. tényleg ilyet kéne venni csak a mi méretünkbe, minek ide betét :)
én is a gyogyóba vettem, és 2db van egy csomiba. akár ennyi elég is, de én lehet h most kettőt veszek.
én vettem anno más bugyit de azt fel se vettem, mert említésre se volt méltó.

Heni: tüsszentés- azóta én reflexből fogom mindig hasam (alulról tartom). bár nekem már terhesség alatt is ha rosszul tüszizek meghúzódik...

Geo vajon mit csinálhat? :)
Bibó ennyire vacakul vagy még mindig?
Hariék is?
És Betti?

Tahti: én a holnapi uh miatt annyira nem izgulok, így érzem hogy tuti megint vmi rossz hírt kapok... nem is merek rágondolni... :(

Luna olyan keveseket írsz mostanában, ennyire fáradtkás vagy? Van már vmi pasi név a tarsolyban?

Kép
Kép
Kép
konkri

KONKRI: Bocsika, elírtam, hüvelyi szüléstől függ....
Csak Lilkó itt bálozott mellettem...és elrontottam a mondatot.
Nekem nem volt több a gyermekágyas vérzés sem, csak kicsivel, mint egy mensi.6 napig tartott, közepes erősséggel.
Még kérdeztem is a dokit, hogy ez normális, vagy én nem vagyok az. :lol: :lol: :lol:
[/b]NEM KAPSZ ROSSZ, CSAK NAGYON JÓ HÍRT AZ UH-N.
Ne is vonzd be a negatív gondolatokat, ha lehet.... :wink:
CSODASZÉP, EGÉSZSÉGES BABÓCA VAN A POCIDBAN!!!

Kép
rozsa1979

Konkri, nem vagyok faradt, csak olyan semilyen, vacak kedvem van. De ez is csak egy allapot, majd elmulik :) (csak lehet en nyugosebben viselek sokmindent az elozmenyeim miatt mint sokan :) de majdcsak kinovom mar :))

luna6

Köszi Rózsa! hát azért próbálok nem gondolni a holnapi uh-ra hogy nehogy kattogjon az agyam és mindenféle őrültségeket találjak ki.

Lunacita: akkor közlöm hogy a vacak kedv nálam is megvan... csak tükörbe kell néznem :(
miért nincs az embernek csupa rózsaszín kedve ha különben semmi dolga sincs... ez az itthon ülés néha depresszál :) ja és engem butít is :)

még jó hogy a gyerek most idejött és különböző artikulációkban azt mondogatja: anya annyira szeretlek :) imádom, mert egy ördög fióka :) ja és hozzá puszilgat és grimaszol... na nem is vagyok depi megyek is és játszom vele...

Kép
Kép
Kép
konkri

jaj Rózsa, írnál nekem a császárról, ha jól értem neked az volt?
meddig kellett feküdni? hogy volt mi volt?

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, en 8,5 eve ulok idehaza es tul vagyok egy egy eves gyogyszeres kezelesen (mar szerencsere masfel eve) szoval en nem csak sejtem mi az a roszkedv hanem vannak konkret es nem tul szimpatikus tapasztalataim komolyabb dolgokrol :) Szoval a vacak kedv az maga a boldogsag tulajdonkeppen, ha ebbol az iranybol nezem :)

luna6

Konkri, velem volt a kisebbikem idejen egy csaszaros anyuka a szobaban. Illetve elso napjat fekve toltotte valahol mashol, masodik nap kerult oda es harmadik nap - talan sajat felelossegere - hazament babastol. (volt neki egy kisebb otthon, es nem volt hajlando maradni) Szoval o eleg fittnek tunt, gondolom nem ez az atlag :)

luna6

Konkri,

Nagyon kívánom, hogy minden rendben menjen holnap mindkettönknek!!!
Csak jó híreket kapjunk, pozitívan, Jó Isten áldásával :D

Tényleg te hányra mész?

Szerintem ez az idöjárás is olyan, hogy sokan úgy érezzük: nyuf-nyaf sehogy se jó... :roll:
Hamarosan jön a tavasz Mo.-ra és itt még itt akkor is csak hó lesz, de akkor fogtok sokat beszélni róla amiböl én is feltöltödöm :D

Kitartás lányok :!: :lol: Mindennek csak 1 vége van, csak a kolbásznak van kettö :D[/color]
Vendég

Tähti, ennek nem sok koze van az idojarashoz (nem allitom, hogy nulla, de nem jellemzo). Tovabb nem is erdemes ragozni :)
Azert sem, mert egesz nap hetagra sutott a nap :D

luna6

Luna: én is szedtem kedélyállapot javítót és antidepresszánst- na én azt mondom, hogy akkor inkább jöjjön az átérezhető igazi rosszkedv :)

de nekem tényleg lehet vmi az időben, mert én ilyenkor picit bezártnak érzem magam, alig várom a tavaszt a kapálást, a fűnyírást... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Bocs, hogy mindig csak bejelentkezek és már rohanok is, de most nagyon zűrösek a napjaink.
Köszönöm annak aki érdeklődött, de sajnos még nem igazán van jól Lili.
Most értünk haza a dokiktól. A fülébe is kapott valami gyógyszeres gézt, meg kicsi tüdőgyulladása is van. Annyi gyógyszert kapott szegény, hogy egy egész nagy zacsi megtelt vele :cry:
De remélem rendbe jön tőlük. Sajnos nem lehetett kikerülni az antibiotikumot sem, de így legalább tuti hamarabb gyógyul. Gondolom.
Egyelőre megint lázas, köhög és folyik az orra. És ugye most még a füle is fáj szegénynek. Úgyhogy gondolom megint jó éjszaka elé nézünk. Kicsit már zombinak érzem magam, de a lényeg, hogy rendbe jöjjön.
Újabb tanulság, mindenképp el kell vinni a dokihoz, ha beteg. Sajnos már azt hittem elég rutinos vagyok. Mindig órákig várunk a rendelőnél, aztán ugyan azokat a dolgokat mondja el a doki. Most azt gondoltam nincs erre szükség, kikezelem, ahogy szoktuk. Hát hiba volt. Sajnálom, de tanultam belőle, inkább menjünk potyára. Talán ha pénteken elmentünk volna, már nem lenne semmi baja. De végül is azzal, hogy ostorozom magam nem segítek, úgyhogy inkább örülök, hogy ma elmentünk és most már minden rendben lesz.
Jó nehéz volt ebben a nagy hóban vezetni, féltem is egy kicsit, de nem volt nagyobb gond, leszámítva a 3-4 elakadást. Persze azért a végén mindig sikerült kikecmeregni, de azért ha nem kell, akkor holnap nem megyek sehova.

Igyekszem holnap már rendesen visszaolvasni és mással is foglalkozni, nem csak magunkkal.
Mindenkinek szép estét kívánok és remélem másnál nincs semmi gond.

Kép
Kép
hari

Konkri,
a lézeres kezelést az Aestheticánál csináltam/om, sztem ők a legprofibbak, nézd meg a honlapjukat.
www.aesthetica.hu
az egész csomag 130.000.-
én csak fazonra jelentkeztem, de amikor szerződést kötöttünk,akkor pont olyan akció volt, hogy ajándékba adták hozzá a hónaljat is.
részletfizetéssel sztem nem brutál.
összesem 8 kezelés van, és az első négy alatt kell kifizetned az összeget (4X30.000)
ez így csak 120-at ad ki, de maga a konzultáció 2000-be kerül, amit ha szerzdődést kötsz levonnak az összegből, illetve 8000.- előleget fizetsz szerződéskötés után, így marad 120.
a kezelések között min. 2 hónapnak kell eltelnie, de én volt h többet is vártam, és ennyi idő alatt mindig összeszedtem 30-at :) nemrég lett volna az utolsó fizetős (4.) kezelésem, utána már nem kellett vna fizetni, csak a terhesség közbeszólt :wink:

hason alvás: kiszoktam magam támasztani a kezemmel, de ez Kiskrapeknek nem tetszik, olyankor mindig elkezd rugdosni :? hogy szálljak le róla :D
Vendég

hallottátok h Sarka Kata megint terhes?? :o :shock:
Vendég

Hari,
jó hogy jöttél, remélem hamarosan véget ér a kálváriátok :wink:
Vendég

Konkri... te is fiam Brutus? :) Huhh de szar volt... illetve nem is. Mert kellett es aztan tenyleg segitett is, de en az elejen veszett szarul voltam tole, rosszabbul mint elotte :D Aztan szep lassan alkotott... de azert ez egy nagy katyvasz. Es mar a mult... igyexem nem azonosulni vele :)
Itt szep az ido... de hideg van. De nem akarom masra fogni, igazabol en csinalom magamnak a hulyesegeimet... es talalok hozzajuk kifogasokat (ha nem veszem eszre magam, hogy kifogasokat keresek :D)

luna6

Na ha mar itt vagyok elmeselem. Valahogy nagyon rossz pozicioban aludhattam ejjel (tuti magam ala szorult a jobb/mutott karom) mert reggelre ugy sajgott a felkaromban az az izom, ami a mutet utan honapokig, hogy szinte biztos ez a bajom. Na es hogy ez ne legyen eleg, este tornara menet (a gyerek tornazik :d) megrantottam a fajos karomat a sebvaltoval, azota mar az alkarom egyik izma is faj... kesz hicomat vagyok :) (na ez az amikor fiogyelek es tudom, hogy en csinalom magamnak a hulyeseget, mert megallapitok magamrol ilyen dolgokat, mikor ez egy allapot, a jelen es elmulik es semmi koze igazabol a lenyem milyensegehez :D)
Ugyhogy inkabb el sem meselem, hogy ket perccel a karrom esti megrantasa utan micsoda elmenyben volt reszem mar megint vezetes cimszo alatt. Azert Portugalia ebbol a szempontbol kesz kihivas, es megszokhatatlan ami itt zajlik a kozlekedesben :) Pedig igyexem :D

luna6

Na és engedelmetekkel elmesélem a napomat :D
reggel direkt korán keltem, hogy a hófedte autót valahogy időben ki tudjam bányászni..
9kor már a fejemet fogtam hogy basszus ez nem fog menni.. :?
az egy dolog, hogy maga az autó teljesen be volt fedve hóval vastag rétegben, de ahogy a hókotró járt, az útról az egész cuccot az autóra nyomta, az útfelőli oldalán az autó ablakáig felért a hó :shock: a kerítés oldalán az ajtóig, és se előre, de hátra egy tapodtat sem lehetett menni vele, a kerekei is el voltak lepve...
na aztán egy óra lapátolás-ásás után(féltem, hogy meghúzom a hasam, szerencsére jól vagyok), megszületett az eredmény: végre valamennyit hátra tudtam vele tolatni, így elől is megoldottam a dolgot, meg ind a két oldalt, aztán juhééé!!!!!
mentem vele egy kört, azalatt a jég is leolvadt az ablakokról, és a végén még vissza is tudtam állni a barlangba, amit a kocsinak ástam :lol:

ezután a házikóban ittam egy csésze forró teát, és amolyan igazi erős pasinak éreztem magam :P főleg, hogy az utcánk egyirányú, és egy nőci nem tudott kimenni az utca végén, mert amúgy emelkedik a vége, így velem szembe jött EGYIRÁNYÚBA, de a kedvéért oldalra álltam egy másik barlangba, majd sián kimentem a parton, és most már egyáltalán nem félek hóban közlekedni, mert amikor megcsúszik a kocsi, már nem félek, mer teljesen tudom uralni :D

aztán hajat mostam, csinibe öltöztem, meg még átnéztem a latint, és indultam is.

a városban sikerült parkolóhelyet találnom szerencsére (1et, mert a többibe a nagy hó miatt nem lehetett beállni).. csak épp nem tudtam kiszállni, mert a hó eltorlaszolta az ajtót, így át kellett másznom az anyósülésre, ott már ki tudtam szállni :x :D

a latin jó uncsi volt.. :?

utána fél4től két barátnőmmel találkoztam a Westendben, kajáltunk meg dumáltunk, aztán összefutottunk egy másik barátnővel (aki szintén 20hetes terhes :) )és 4esben folytattuk, vagyis babákkal együtt 6osban :D

fél7kor indultam haza, és most hulla vagyok..

szóval még NCIS, aztán asszem alvás.

Andrásé már Fr.o.-ban :D :D :D :D
sztem holnap este már együtt alszunk!!!
azaz remélem hogy együtt, mert mielőtt elment már annyit horkolt, hogy rendszerint a kanapén kötött ki :P

Lányok!!!
megvan h milyen lesz a konyha, holnap teszek fel róla képet, most már pihizek :oops:

szép estét mindenkinek :)
Vendég

Sziasztok!!

Heni köszi, akkor majd én is úgy kérem a gyógyszertárban.
Annyira feledékeny vagyok, hogy arra sem emlékszem mit akartam kérdezni. Ja! Kérhetem azt, hogy gátvédelmes szülésem legyen?
Jól tudom, hogy akkor olajjal kenegetik a gátat?
Ha nem lesz választott orvosom akkor is?

Tud valaki valamit arról, hogy akinek erős dioptriájú szemüveget kell viselnie, az nem szülhet természetesen, hanem császárral? Én úgy hallottam, hogy 5-ös a határ. Ha sikerül, akkor jövő héten megyek szemészhez és megkérdezem.

Konkri, Tahti majd meséljetek, hogy mi volt a dokinál.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Geo várjuk a képeket a konyháról :D [/b]

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Tallin, vannak korhazak meg orvosok, akiknel alap, hogy foleg elso szulesnel (en jelen dokim mindegyiknel) gatmetszest csinal, erosen egeszsegugyi okokbol (teged vedve veguilis a komolyabb serulesektol). Van ahol meg engedik probalni a gatvedelmet (megjegyzem nem mindenkinel mukodik jol, nekem a masodik az volt, vegulis nem szakadtam, de nalam pl nem jo megoldas, szoval en gatmetszessel szulom a harmadikat is).
Amugy meg nem csak a dokitol fugg, az ott levo szulesznotol is, a szules sebessegetol is... meg ok latjak menet kozben van e ra esely. A korhazban kene rakerdezned ajol szulni fogsz, hogy naluk hogy is megy ez.

A szemuveg dioptriajatol fuggo szules teljesen magyar sajatossag es misztikum :) Allitolag sehol masutt a vilagon meg csak nem is foglalkoznak igy vele... itt tuti nem, a franciaknal szinet nem, amerikaban sincs ennek semmi nyoma (ezek onnan jovo konkret infok, a tobbiekrol nem tudok de kulfoldon elo nogyogyasz szerint meg o ilyennel soha nem talalkozott csak magyar kismamaknal, hogy a sioptriaszam automatikusan valtana termeszetesrol csaszaros szulesre.)

luna6

Sziasztok!

A betéttel kapcsolatban a méretet nem tudom, illetve már nem emlékszem rá, hogy milyen volt. De ha úgy kéritek a gyógyszertárban, hogy szülés utánra kell, akkor szokták tudni, hogy milyet adjanak. A hálós bugyi méretezve van S - XXL. Na most én alapesetben S-eset hordok, így hálós bugyiból M-eset kértem.

A gátvédelmes szülés nálam úgy volt, hogy mikor már a elég erős fájásaim voltak, akkor a szülésznő megkérdezte, hogy próbáljunk-e meg gátvédelemmel szülni. (nem volt választott szülésznő) Mondtam, neki, hogy igen, így szeretném. Mire ő: Oké! Akkor megpróbáljuk, és a kitolásnál, ha úgy látja mégsem menne, illetve ha nagyon feszül a gát és fenáll a repedés veszélye, akkor megejtik a gátmetszést. Esetemben nem volt rá szükség. Mikor jött a kis asszisztenső a varró eszközökkel, hogy bizti szükség van rá, akkor a doki finoman elküldte, hogy nem kell, nincs mit varrni.
Szerintem ez függ attól is, hogy milyen rugalmas a hüvelyfal, mennyire tág a hüvely és hasonlók. Egyénfüggő dolog, hogy ki hogy van összerakva szervileg. :D :D

Az erős dioptriájú szemüvegeseknél a császárt szokták javasolni, mivel az erős nyomás hatására még jobban sérülhet a szem. Hogy mi a határérték, azt sajna nem tudom.
A legjobban teszed, ha a szemészt kérdezed, illetve a nőgyógyászt, akihez jársz.

KONKRI, TAHTI: Alig várom már, hogy hozzátok a híreket az uh-ról. :D :D

HARI: Lilinek mihamarabbi gyógyulást! Remélem, hamarosan minden visszazökken a normális kerékvágásba nálatok!
Vendég

Helló kismamik....
Már nem vagyok beteg csak nem tudok most éppen hozzászólni a témákhoz csak olvasok figyelek tanulok :D :D :D

nanetto sajnálom hogy így jártál az autóval...még szerencse hogy neked nem lett semmi bajod...

Mi jól vagyunk szépen gyarapodunk..Kis királyfi nagyon sokat mocorog pesze ha éppen olyan kedve van.Tegnap este 10-11 végig boxolt meg rugdosott az én kincsem főleg egy ponton de nagyon jól elvolt..persze utána hamar bealudhatott mert hirtelen elmúlt biztos kifáradt :D
Na még 1 hét és végre mi is mehetünk uh.-ra jaj nagyon várom már hogy ismét láthassam a csöppömet...
Meghogy megnyugtasson doki bácsi minden a legjobban halad ahogy kell....

vigyázzatok magatokra cupp mindenkinek
bibócska

Nekem holnap megint lecsapolják a vérem. Szokás szerint 3 ampulla. Ellenanyag, toxoplazmózis (mivel még nem estem át rajta, így havonta ellenőrzik), és terheléses cukorvizsgálat.
Megint egész nap csak kóvályogni fogok, mint gólyafos a levegőben. :D :D :D Bocs!
Azért délre össze szoktam magam szedni az ilyen lecsapolások után.
Vendég

Heni, a betet meretet en kerdeztem, es egyreszt ugye nem vagyok odahaza ahol tudnak mit akarok en szules utan, masreszt nem a patikaban kapni hanem bemegyek a boltba es leveszem a polcrol :) csak majd ki kell talalnom melyiket :)

luna6

hahó
micsoda témák! szem :-) nekem 4,5-es a szemem alig látok vele így is :-) de nem tudtam hogy gond lehet szülésnél! ha valaki tud több infót az írjon mindenesetre lehet hogy érintett vagyok bár annyira nem izgat a dolog! szülök ahogy szülnöm kell :-)
beléptem a 22. hétbe! egyre izgalmasabb! már kevesebb van mint több :-) és még annyi mindent kell intézni csinálni alakítgatni! főleg meló mellett jó nehéz de szerintem mikor jön az idő mi már szépek leszünk (reményeim szerint!) :-)
Geo várjuk a fotókat!
most mennem kell mert itt eléggé összejöttek a dolgok!... de még benézek!
Bibó örülünk hogy jelentkeztél és hogy minden RENDBEN és várjuk az UH-s fotókat! hihetetlen már mennyi változás lesz rajtuk a múltkori fotókhoz képest ... legalábbis így képzelem :-)

A terheléses cukorvizsgálat az kötelező??? azt mondják a 26. héten kell megcsinálni! erről tud valaki valamit?
szép napot mindenkinek!!!!
Vendég

Meer mi bajod a terheleses cukorral, hogy erdekes kotelezo e vagy sem? :) annak legalabb smemi kockazata nincsen... csak annak van, ha van emelkedett cukrod es nem derul ki :) Nalunk 22. het korul csinaljak, de szerintemotthon is, bar lehet es dokifuggo is.

luna6

Én 24. hétről tudok, ami a cukorvizsgálatot illeti. És igen, kötelező, sőt utána belgyógyászati vizsgálatra is be kell jelentkeznem (ekg, stb).
A terhesség alatt kialakulhat cukorbetegség, ami természetesen nem jó, és kemény diétát von maga után.
Vendég

Valami furcsasag okan enekem eddigi egyik terhessegemnel sem csinaltak meg... en balga csk utolag figyeltem fel erre, hogy jeeee mindenki masnal van ilyen kotelezoen, nem tudom vajon az en dokimat mi lelte, hogy raadasul jo het ev tavolsagabol masodszor sem csinaltatott, de massal ilyennel meg en sem talalkoztam.
(mondjuk en az e koruli nyavogast sem igazan ertettem sosem, marmint hogy ez akkora tortura lenne, meginni azt a valamit es tulesni rajta :) na de mindenkinek mas a tireskuszobe, csak ugy tunik ez nagyon sokaknal valamiert kiveri a biztositekot. pedig garantaltan sokkal kevesbbe avatkozik be az ember eletebe egy ilyen vizsgalat mint egy szules :D)

luna6

Én sem szoktam az ilyen vizsgálatokat túlreagálni. Ha kell, hát kell. Meg aztán, ha tényleg baj van, akkor derüljön ki minél hamarabb, hogy időben lehessen orvosolni a bajt.
Vendég

Most jut eszembe, a szemorvosom brazil es anno mikor ot teoretikusan kerdeztem a dioptria versus szules temaban o is csak nezett ram furan, hogy hat ez nem gond :) Nekem amugy a szemnyomassal vannak problemaim (a dioptriak mellett) ugyhogy mint a dednagymamam anno, en is mindennapos csepegtetesben vagyok, ugyhogy ma lesz megint szemnyomas meres (pont ma megyek hozza delutan) meg latoter vizsgalat is, kivancsi vagyok osszefuggesbe hozza e a szemnyomast a szulessel, de nem hiszem.

luna6

Mikor az elsot szultem es mentem a laborba vizsgalatra (nem terhelesesre ugye :D)volt ott egy terhes csaj... na amit az ott rendezett, az egesz kompania korulotte ugralt es mindenkinek a hocipoje volt vele tele :) Komolyan mondom, egy harom eves gyerek nem rendez akkora hisztijelenetett mint az a terhes csaj, szo szerint szinte orjongott, hogy de az faj (a vervetel) es jajj, es jujujj... es elrangatta a karjat, es mar vagy negyen fogtak le. Mindenki hot ideg volt, mert ugye kozben allt a sor. Ott mondtak is neki, hogy ha ekkora fesztivalt rendez egy szurasnal, akkor ok nem szeretnek tudni hogyan fog szulni, mert ez igy ultragaz :D:D

Na ez a tulreagalasrol jutott eszembe :) Tavol alljon tolem, hogy ezt en konkretan barkire vonatkozoan irtam ide, csak eszembe jutott mint extrem es igen szelsoseges pelda :)

luna6

Nah kepzeljetek hogy jartam. Akartam venni a nem letezo babaagyba fejvedot, amolyan igazi dizajner verziot. Itt nalunk is kapni, csakhat kozel 40 euro az ara, annyiert meg en tuti nem veszek :) De tehenkes, himzett, ravarrt szal egesz extra... es belefutottam egy ep es hasznaltba az ebayen, ide is szallit az elado es meg az ara is oke volt... es megnyertem. Erre irt a csaj, hogy sajna sztorno es tuti negativat adunk, mert o kimosta es valamitol foltos lett es hat igy akkor nem lehet eladni :( Szoval tehenkes fejvedo nelkul maradtam :roll: egyelore... mert akad fenn belole meg elvetve nehany, csak ugye nem mindenki hajlando ide is postazni. De sebaj, ha nem jon ossze (van meg egy csomo ido ugyis) a gyerek akkor is fel fog noni ha nincsenek korulotte tehenkek :) (bar tele a lakas pluss es egyeb tehenekkel :D)

luna6

Képzeljétek!!
Most hívott az építész, hogy új ütemezési tervet készített, mert sokkal jobban haladnak, mint gondolta. ez azt jelenti, hogy április 16 helyett március 26-án adják át!!! :P
fel is hívtam rögtön Andrást, aki persze örült, de rosszul lett a gondolattól, hogy honnan teremti elő ilyen gyorsan a keretet..
és még nem is mondtam neki, hogy a következő adagot pénteken kell fizetni :oops:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?