Új privát üzeneted érkezett!

Bocsánat, nem válaszoltam :oops:. Kabáton kívülre kötöttem kendővel magamra, overál, sapka volt rajta (kesztyű és lábfejvédő is van az overálon.). Egy ideig nézelődött, aztán a fejére is ráhúztam a kendőt, és durmolt egy nagyot. Mikor hazaértünk és kicsomagoltam, mindene meleg volt, még az arca is, pedig jó sokat voltunk kint!

Kép
Kép
Kép
oui

Lina,én kb este tudok tenni badys képet :D Mert amikor felpróbáltuk nem csináltam róla :oops:
Levi kis cuki arocskákat vág :wink: és igazi kis vasgyúró :wink:

Adri,Zora is egy kis tünemény,igazi kényelmes helye van abban a nagy kerek fotelban.Én is odakucorognék mellé :oops:
Főzés:én egy jó darabig nem fogok ha apa nem lesz itthon,legtöbbször a mamánál fogunk ebédelni :wink:
Jó kis menüt állítottál össze :D Én még nem tudom mi lesz a héten :roll:
Holnap semmi,mamánál ezsünk,de szerdára csak kellene vmi finit szerkesztenem,akkor lesz apa búcúsztatója...Majd megpróbálok vmi fini vacsit kreálni.
Ötlete vkinek? :wink:

Orew,nagyon klassz a babakocsi! :D Ebben még szép,hogy jól érzi magát Zora :)

Anetto,sztem teheted már bicis ülésbe Matyit ha tud ülni.Viszont én normál gyerekülést vennék és hozzá sisakot.Mondjuk nekünk nincs sisakunk :oops: Tavasszal én is szeretnék egy új bicót 2 frankó gyereküléssel,mert csak Lucának van,de azt rajtahagyom sztem a régi bicón...

Angelita,veszteni nem vesztesz vele ha benvezed Emmust! :D De hogy ez mennyire macerás egy babának azt nem tudom,mert nincs tapasztalatom benne.De próba cseresznye :wink:

Mimi,sajnálom,hogy nem tudtatok levegőzni..Nincs esővédőtök a kocsira?Mi még a szánkón is húztuk Zsombit,az egyik hordozónkat(még Lucáé volt,de most nem ezt használjuk)apa felkötötte a szánkóra és már mentünk is.Hazafelé el is laudt,addig meg nézelődött,máramennyit kilátott..Simis sapkát tettem rá,és amikor elkezdett esni a hó,akkor sem esett az arcába csak egy két hópehely.Kendőben sem tudod kivinni?

Kép
Kép
tundi24

Kicsit figyelmetlen voltam, megetettem Levivel egy 8 hónapos bébiételt. Igaz csak alma-mandarin volt, és ugyanolyan sárga, mint a 4 hónapos, és nem vettem észre. Csak az állaga volt fura, hogy miért vannak benne almadarabok. De olyan ügyin ette, mikor észrevette, el akartam venni tőle, de ordított. Úgyhogy megette a felét. A védőnőt felhívtam, hogy tud-e már darabosat emészteni, és mondta, hogy semmi gond, egészségére :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

:!:

Sziasztok!

Egyik barátnőm most végez szülésznőként, a szakdogájához gyűjt anyagot. Töltsétek ki ezt a kérdőívet, légyszi-légyszi-légyszi!!!

http://ripet.hu/feedback.php?kid=khu68glg27r4h16s

Mindenkinek köszi az ő nevében is!!!

Kép

Kép
hmbori

Tündi!
Sajnos nem tudunk kimenni a Regivel.
Mi iker házban lakunk a mi bejáratunk kb nyugat fele néz.Vagyis kajakra ide fúj a szél,és semmi védelem nincs,nagy a kertünk az előző tulaj kivágott minden fát így semmi szélvédelem.. :cry:
Mi Érd tetején lakunk,ha máshol nincs szél itt akkor is van,ez nyáron tök jó ,ilyenkor nem jó.Van esső védő,de akkor a hó,hogy nem tudom a babakocsit kitolni.Ja igen,mivel mi vagyunk a hátsó lakók,így még nincs betonozott/kövezett járdánk beállónk,...stb,csak a fű...
De most ott is nagy a hó,ahol tegnap el lett takarítva.Ha eláll a szél akkor sétálunk egyet.
No és a k..va macska...aki ha nem figyelek befészkeli magát a Regi mellé a babakocsiba,ezt meg nem igazán szeretném.

mimi12

Sziasztok lányok!

Bori,
kitöltöttem a kérdőívet :).

Mimi
, nem egy elveszett macsek a cicátok :)!

Tündi,
lepd meg a párod a kedvenc ételével :wink: !

Én ma sóskát csináltam, az lesz az ebéd főtt krumplival meg tojással. Igyekszem egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételeket kitalálni, amit még akkor is meg tudok valósítani, ha Emma nem alszik annyit, amennyire számítok.

Kint mi sem voltunk a hétvégén, ma már ki kéne vinni levegőzni a leányzót...

Kép
angelita

Sziasztok!

Megint sikerült elmaradoznom :oops: és még olvasni se tudtam vissza sokat...
Mindig elrervezem,hogy igen és leülők minden nap de közbe jön valami...MA a védőnő jött ..Noli a múlt héten itthon volt....rákapott a gépre :twisted: és valami TRAff játékkal játszott minden nap...jó kis múri :roll:

Boriaranyos vagy ,hogy hiányoltál :P főzés terén kicsit lejjebb adtam a dolgokat de már hiányzik a normál kaja nem csak az,hogy hipp-hopp összecsapom és kész :oops:

Csillusnak megvettem az első doboz tápit :shock: szerintem itt a vég lassan...nekem most nagyon fáj és eljutottam arra a szintre,hogy szabályosan kinszenvedés a tejcsi elővarázsolása :?
Még nem bontottam fel most alszik akkor fogja meg kostólni nem estére akarom hagyni ...biztos ami biztos...

A hóból is kezd elegem lenni :twisted: :twisted: már nem tudjukhova lapátolni. :?

Ja és ma vagyunk 6 hósók :P :P :P úgy repül az idő :shock:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bori gyorsan én is kitöltöttem :P :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Csilla, boldog féléves szülinapot a kis Csillának :)!

Bea, a Joyt még csak átlapoztam. Olvasnivalót én se nagyon találtam benne, eddig csak a moziajánlót olvastam el, lesz egy jó kis Valentin napi film :)!

Én ma sütőtökpürét adtam Emmusnak egy kis krumplival, hát nem rajongott érte... Tápival készítettem fele-fele arányban. Úgy bírom: ha valami nem ízlik neki, akkor elfordítja a fejét és a nyelvével kilöki a falatot :). Így persze a pólója tiszta sütőtök lett...

Még nem is írtam: Emma elkezdett hátrafelé kúszni! Nem mondom, hogy óriási távolságokat megtesz, de már egyre ügyesebb. Ez biztosan köszönhető a Tündi és Linácska tippjei alapján összeállított napi tornagyakorlatoknak :)!

Kép
angelita

Angelita, de jó gyorsan kitöltötted, nagyon köszi! :D
Imádom a sóskát, mmmm!
Mi már kb. 1 hete nem voltunk levegőzni... Félek is, mert attól taknyosodott be Betti, hogy kint voltunk ebben a nagy hidegben. De most is a frissen szellőztetett szobában alszik, úgyhogy legalább ilyen szinten kapja a "zoxigént"... :)

Szia Bim-bam! Csillusnak boldog féléves szülinapot!!! Kérünk képeket is! :)

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Köszönjük szépen a dicséreteket! :oops:

A sportbabakocsi-témához nemigen tudok hozzászólni, egyelőre beleférünk még a mózes+terepkocsiba, bár elég neccesen. Meg hát a Graco ülése dönthető, úgyhogy várhatóan ülni is ebben fogunk. Azt meg, hogy emelgetni böhömnehéz, várhatóan ellensúlyozza majd a tömegközlekedésben egy mei tai, ha végre odajutok, hogy választok. (Irdab, Te melyik verziót választottad I-III ? Én képtelen vagyok bármelyik mellett is letenni a voksomat, mondjuk azt szeretném, hogy egy jót tudjon is aludni benne a baba…)

Madaran
, boldog szülinapot a párodnak! Jól sikerült az ünneplés? Milyen tortát csináltál?

Angelita, szerintem nevezd be Emmát, eleve még nőni fog, mire eredményhirdetés lesz, hátha megnyeri a kisasszony! Ami szerintem macerás lehet, az a fel-le vetkőzés a fotózáshoz.
Olcsó pelus: mi kipróbáltuk a Lidl Softino nevű törlőkendőjét, nagyon tetszik az illata! És allergénnek sem tűnik, bár Lia nemigen érzékeny amúgy sem. Gratulálok a kúszáshoz!!!

Linácska, Levi irtó édes pofikat vág, el sem tudom képzelni ennek láttán, hogy nyügi is tud lenni. Ez a puszi dolog meg pláne gigacuki, Liával is elkezdtem játszani, de nem vette a lapot.
Amúgy méred még mennyiket szopizik Levi? Megcsappant a tej a hozzátápi miatt? Levi vs. Zsigi: szerintem Levinek biztos erősebb a csontozata, azért nehezebb Zsiginél, de mégsem tűnik olyan nagynak.

Irdab, Zorád nem semmi, kiköpött az apukája! Nagyon nagyon édes a mosolya! Lia szombaton volt 10 g híján 8 kiló, centire csak saccom van, kb. 68-69 cm az eddigi növekedési ritmus meg a rucik alapján. 2 hét múlva megyünk tanácsadásra, akkor majd biztosabbat tudok.

Oui, milyen filmet néztetek tegnap? Mi tegnap du. próbáltuk a Zeitgeist c. filmet (nekem muszáj korán lefeküdnöm, különben nem bírom az éjjeli műszakot), de elég sokszor meg kellett szakítani egy kis babafoglalkoztatás ürügyén…

Tünde, már múltkor akartam kérdezni, mi baja a párodnak a netezéseddel? Ha majd el kell utaznia, végre jöhetsz gyakran, meg itt biztos mindig lesz valaki, aki tartja benned a lelket! :wink:

Bori, én is kitöltöttem a kérdőívet! Betti kistestvérét (ha lesz) a barátnődnél szülöd majd? Jó lehet, ha valaki barátnőként ismeri a szülésznőjét, bár az anyagiak miatt biztos zavarban lennék egy picit. :shock:

Mi ma is hajnalban keltünk, persze a kiscsaj bepótolta délelőtt… Mai séta is elmarad, nem takarították el a havat, úgyhogy nem tudom tolni a kocsit. :cry: Pedig gyönyörűen süt a nap! Majd legfeljebb gyakran szellőztetünk…

Főzés: hűűű, egy csirkepörköltet nokedlivel és tejfölös uborkasalátával de megkívántam ! Csak ne kellene a csirke bőrével bajlódni… (Meg nem esszük, úgyhogy lehúzom, de nem egyszerű menet.) Én bablevest kreáltam a hétvégén, meg bűnrossz buktát, azt nem kívánom senkinek. Valaki megtaníthatna, mitől lesz finom foszlós és könnyed a tésztája. Melegen elviselhető volt, rávetettük magunkat, és jól meg is fájdult tőle a hasunk. A héten talán készítek majd máglyarakást a leves mellé, és egyszer székelykáposztát. Ez egy tejfölös hét lesz… :wink:

Kép
mocorgó

Sziasztok!
Én is csak röviden írok, katasztrofálisak a napjaink, röviden így tudnám összefoglalni.
Marci nem alszik, csak sír és sír, csak szoptatás közben hajlandó aludni. Akkor meg persze nem eszik... Szuper.
A fájdalom szoptatás közben nem múlik, már próbáltam párna nélkül, fekve, négykézláb (nem viccelek), de mindenhogy gyötrelem, és már nemcsak a szoptatás fáj, hanem folyamatosan. Nem bírok ruhát elviselni a mellemen. Szóval már én is ott tartok, hogy inkább fejek, és kanállal odaadom Marcinak, mert már folyamatosan sírni tudnék... Vagy tápszer, nem tudom... Teljesen kivagyok.

Kép

Kép
dbea

Nem elriasztásképpen, de a porontyon most a babauszi-téma megy:

http://velvet.hu/poronty/2010/02/01/asz ... babauszas/

A lényege, hogy a klóros vízben fürdetett babák körében később gyakoribbak a légúti megbetegedések, asztma, stb.

Ahol dedikált babamedence van, ott bizonyára figyelnek erre, de pl. egy normál medencében gondolom nem...

Kép
mocorgó

Bea, basszus, szegény! Most jól értem, akkor Marci azért nyűgös, mert éhes? :shock: Szoktad mérni esetleg, hogy mennyit szopizik ki?

Kép
mocorgó

Bim-bam
a traff nálunk is nagy kedvenc, van már vagy 8 Lilinek, és mind olyan koszos, hogy csak na :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bea, ez nagyon rosszul hangzik :(! Sikerült beszélned szoptatási tanácsadóval? Addig is szerintem is próbáld meg a lefejt tejcsit megetetni Marcival!
Babakocsiban tologatva sem alszik el?

Mi ma voltunk kint kb. 30 percet. Kimerészkedtünk az utcára is, de mivel itt sem takarítják el a havat, nem jutottunk messzire, így utána az ajtó előtt 'napoztunk' :). Nem aludt Emma, de az 'utca kutyája' (van gazdija, de a nap nagy részét az utcán tölti) miatt nem is nagyon tudott volna, mert ülősztrájkba kezdett a kapunk előtt, hol ugatott, hol nyűszített, pedig megkapta a tegnapi elrontott palacsintáimat (vagy ötöt), azzal jóllakhatott volna...

Már én is akartam írni, amit Eni, hogy Zora tiszta Apukája :)! Nálunk is az Apájára hasonlít Emmus! Vicceltünk is vele, hogy majd nekem kell DNS tesztre mennem :wink: .

Levi nagyon helyes nagyfiú :)! Még én is adós vagyok a bodys képpel, igyekszem mihamarabb pótolni!

[b]Eni,
mi is 2 hét múlva készülünk tanácsadásra (Emma akkor lesz 6 hónapos), már én is kíváncsi vagyok a leányzó méreteire! Mi dec. 31-én mértük utoljára.[/b]

Kép
angelita

Talán emlékeztek, hogy írtam, hogy az autósülésünk egyik rugója eltörött -ez két hete történt. Képzeljétek, hiába írtam a cégnek ahonnan rendeltem (kétszer is), még csak nem is válaszoltak! Most írtam nekik egy 'szívhez szólót'...

Kép
angelita

Bea nagyon sajnálom :? de ne stresszeld magad a babának és a párodnak is egy kieggyensúlyozott,nyugodt emberke kell és ha ezen a tápi fog segíteni akkor iras fel .Te mindent megpróbáltál ne idegeskedj föleg ha ennyire fájdalmas.Én úgy gondolom..biztosan sokan nem..de ha nincs tejcsi akkor :arrow: tápi na bumm akkor mi van nem lesz semmi baja ugyan úgy meg lesz a kötödés meg minde....Nállunk apa nem szopiztatta Nolit egy percet se és jobban ragaszkodik hozzá... :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bea!
Nem vagy terhes?Ez a fájdalom egyel talán nem normális,ennek oka van!!Járj utána!!
De esetleg bimbóvédő??

Mocorgó!Írok neked egy privit Mei-Tai-ról.

Angelita!!
Ha nem reagálnak akkor fogyasztóvádelem!!!
De komolyan!!Ilyet nem tehetnek meg,garanciális az ülés!!Attól,hogy neten rendelted attól van rá garancia!!
Esetleg telefonszámot nem tudsz??Honnan rendelted??És milyen az ülés?

mimi12

Dbea, ezzel ne viccelj, hívd fel a nőgyógyászod, nézzen meg, vagy ajánljon olyat aki tud segíteni!!! Egyáltalán nem normális, hogy ilyenkor ennyire elkezd fájni. Addig pedig fejd a fájós cicit, és a másikból szoptass. Szerintem az nem megoldás, ha tápszerre váltasz, mert ahogy írtad már alapállapotban is fáj. (És tényleg, nem vagy terhes?)

Kép
Kép
Kép
oui

Mei tai-al kapcsolatban: most beszéltem egy anyukával, elég sok hordozási technikát kipróbált (én csak a kendőt), és azt mondta, hogy jó a mei tai is, de a lilliputi hordozó a legjobb. Főleg, mert azt a hátadra nagyon egyszerű felrakni (előre is lehet...), és nem kell kötözgetni, csak 2 csatot bekapcsolsz és kész.http://www.liliputi.hu/index.php?m=product&a=productList&catId=13

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Talán végre ma este van egy kis időm a géphez ülni.
Én nem tudom, hogyan csináljátok, hogy ennyit tudtok írni, én is nagyon szeretnék, de örülök, ha olvasni tudok... :cry: :cry:
Dani nem sokat alszik napközben: általában 4 x 35 percet. De ebből az egyiknél sokszor én is vele alszom, egy másiknál pedig általában sétálunk, így alig egy bő órám marad (két részletben) napközben arra, hogy mindenfélét csináljak, pl. netezzek. (Meg ebédet főzzek, meg pakoljak, mossak, stb.) Ez a babával-közösen-házimunkázunk nálunk elég felejtős, Dani nem nagyon hagyja. Amitől persze kudarcélményem van, mert biztos én rontottam el a dolgot... :( Az egyedüli, amit nagyon szeret, a porszívózás...

Linácska, ma este én is csináltam Daniról képet a bodyban, mindjárt fel is fogom tenni!!
Nagyon édi arcokat vág Levikéd a sajátjában!

Hozzátáplálás
: szombaton elkezdtük az almát. Hát, csak annyit mondhatok, nem Dani kedvenc kajája.... Szombaton az almalének a nagy része mellément, de azért egy kicsit meg tudott kóstolni, épp hoyg csak fintorogjon. Tegnap egy kis péppel próbálkoztunk, de nem díjazta nagyon. A két tegnapi alma sárgászöld volt, a férjem szerint biztos nem elég édes, ezért ma piros almákat vettem, jonagoldot. Háááát: mintha tömény citromlevet itattam volna vele: rettenetes elkámpicsorodott arc, sőt, bele is rázkódott, aztán egy kis ideig nem kapott levegőt attól a rémségtől, amivel kínáltam... :) Én is megkóstoltam, hát egy kicsit tényleg savanykás volt, nagyon finom. De nem neki...
Ezrét holnap sült almával fogunk próbálkozni.
Tényleg, Betti, ti hogy haladtok az almával? Nagyon kis tündérke a nyelvlógatós képen :)

Állítólag nem tanácsos mást kínálni, amíg az előzővel 5-6 kanálka le nem megy - hát, mi ettől nagyon messze vagyunk. Na de ha a sült alma sem jön be neki, akkor nem erőltetem tovább, és áttérünk valami másra. Szerintetek előbb sütőtök vagy előbb krumpli?

Átfordulás: szombaton Dani kétszer hasrafordult magától, nagyon örültünk neki. Azóta még nem ismételte viszont sajnos meg a mutatványt, bár már kétszer is maaajdnem: belém kapaszkodott, és úgy sikerült... A hátra fordulás kb. 2 héttel ezelőtt háromszor egymás után sikerült, azóta hanyagolja....

Itt is nagyon nagy hó van, ma egész nap szakadt, de szerencsére volt fél óra, amikor nem volt annyira sűrű a hóesés - akkor mentünk ki a bioboltba az almáért...

Dbea: szerinted be van gyulladva a mellbimbód? vagy hogyan jellemeznéd a fájdalmát?

Kép
bikmakk

Bikmakk, szia! Teljesen biztosan nem Te rontottad el! Én úgy látom, vannak békés természetű babák, akik mellett bármit lehet csinálni, vidáman elfoglalják magukat, és vannak olyanok, akiket egész nap kézben kell hordozni, mert ezt igénylik. Ez persze a két véglet, az enyém a skálán valahol a felső harmadban van. Vannak jobb és rosszabb napjai - a mai során már majdnem a hajamat téptem, annyira szerettem volna a saját dolgaimat is csinálni, de egyszerűen csak az ölemben volt jó, de az is csak úgy, ha közben mozogtam - egyébként meg ment a bömbölés. Nehéz beletörődni... Szerencsére vannak jobb napok is. :-)

Oui, nagyon köszi a linket. Azt hiszem, ez lesz a jó megoldás!!!

Kép
mocorgó

Linácska, itt küldöm a bodys képeket. Nem tudtam, hogy állót vagy fekvőt gyűjtesz, ezért küldök ilyet is, olyat is.
És egy kép Daniról, ahogyan almát eszik. A végét élvezte a legjobban... :)

Kép

Kép

Kép

Kép
bikmakk

Mocorgó, szia, el is felejtettem köszönni neked :)
Hát köszi a bíztatást, bár én eléggé hiszek a nevelésben... De abban egyetértek, hogy a temperamentummal nem nagyon tudunk mit csinálni. Dani egyébként "békés", mert nagyon vidámka, és nagyon jókat tud játszani, de kell hozzá, hogy vele legyünk, és rá figyeljünk. Egyedül nem magyon szeret lenni... :( És hát az ölben tartás nálunk születése óta csak mozogva engedélyett... Leülni pláne nem szabad vele... :)

Kép
bikmakk

A nevelésben én is hiszek, de az ún. "felkapatás" illetve társaság-igény témában nemigen látom a megoldást. Két opció van talán, a sírni hagyás, ami sokunknak egyszerűen nem megvalósítható, és a figyelemelterelés, ami megintcsak teljes embert kíván, tehát nem abba az irányba hat, hogy az anyának szabadideje legyen. És hát nem is mindig jön be. Ma felülmúltam legkreatívabb önmagamat is, annyi játékkal próbálkoztam (beleértve háztartási eszközöket is), de minden csak pár percig volt érdekes.

Na de ez egy ilyen időszak, sejtettük előre, hogy ez lesz, nem? :wink:

Nem tudom, eleink hogy csinálták, de én abban bízom, hogy ahogy lassacskán önállósodnak a babák, eljutnak maguktól is ide-oda, majd kinövik a társaság-függőséget. Illetve bízom abban, hogy egy testvér majd megoldja a helyzetet. :) Akkor majd a változatosság kedvéért az lesz a bajom, hogy nem bújik eleget hozzám a gyerek.

Lassan almakóstolós fotókból is lehetne egy tablót készíteni. Vicces lenne. :lol:

Kép
mocorgó

Bikmakk, lehet, hogy még korai Danit más ízekkel is megismertetni, mint amit eddig megszokott, nem? Még csak pár napja múlt 5 hónapos, lehet, hogy még a jól bevált kaján kívül nem vágyik másra...
Én az alma után ma kezdtem az őszibarackot kóstoltatni Bettivel, úgy tűnik, ez jobban bejön neki, mint az alma, mert 2-3 kanálkával benyelt anélkül, hogy ki-kiköpögette volna (az almánál ez volt). Többet nem adtam neki, megvárom, milyen hatással lesz ennyi rá.
És csak ez után fog a sütőtök következni, majd a krumpli.
Nagyon kis tökéletes baba Dani, a második képen látszanak a szép kis lábai is, az elsőn meg a kigyúrt bicepszei! :wink: Kellenek is az átfordulásokhoz, amihez grat!

Dbea, na ezt jól megkaptad a többiektől... De való igaz, nekem is rémálom volt a törülközés 9 hónapig (aztán a tejtermelődés miatt újabb 1-2 hónapig...), meg szivacsos melltartót kellett hordanom, hogy ne dörzsölje semmi. Tényleg inkább nézesd meg nőgyógyásszal, hiszen úgy tűnik, a szoptatási tanácsadó javaslata is csak ideig-óráig használt!

Eni, mikorra szeretnétek kistesót Liának? :) Mi is szeretnénk majd Bettinek tesót, egyelőre még nem, min. 2 év legyen azért köztük. Aztán majd meglátjuk, ez a barátnőm lesz-e a szülésznőm, mert nekem a doki fontosabb - ha ugyanabban a kórházban tud majd elhelyezkedni, akkor egyértelmű! :)

Kép

Kép
hmbori

Ja, és jó ötlet az almás tabló is!
Linácska, hogy áll a férjed az egyenruhás tablóval?

Kép

Kép
hmbori

Kép

Kép

Kép
hmbori

Már csak 2 hét és nekiláthatunk a hozzátáplálásnak. :)

Én meg végre segítséghez folyamodtam, mert hihetetlen módon eluralkodott már rajtam ez a depresszió... Sokszor az is bánt, hogy azt hiszem nem is lenne okom így érezni magam, hiszen egészésges a babám, megvan mindenünk ami kell... De ezt sajnos nem lehet ilyen egyszerűen irányítani.
Úgyhogy menni fogok masszőrhöz aki energetikával is foglalkozik, és más dolgokat is ki fogok próbálni.
Muszáj tennem valamit, mert már megijedek saját magamtól...
Állandóan stresszes vagyok, állandóan félek, aggódom, rossz kedvem van, motiválatlan vagyok. :(

Ne haragudjatok, hogy nem reagálok most semmire, egyszerűen nem tudom mit írjak.

Félek... Nagyon szeretnék végre rendbe jönni.

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Orew :lol: drága!!! A depresszió nem hanyagolható el. Ha érzed, hgoy nem múlik, és semmivel nem tudod kezelni (szabad levegő, sétálás, futás), akkor szerintem nem szabad tétovázni és segítséget kell kérni, mielőtt rosszabb lesz a helyzet. Ha már félelmeid vannak, szerintem ne várj tovább!! Már volt itt szó erről korábban, mingyá keresek neked linket, ahol telefonszám is van!!!!

Nagy ölelés!!! :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

madaran

Orew, mindenképp keress valakit, és menj, menj, hogy jobb legyen! (Én most 2 helyere járok..., és segít. Zorával is jártam. Elárulom, nkem akkor lett jobb, mikor visszamentem dolgozni. Szóval nem vagy egyedül! Madarannak pedig igaza van, a sport, séta sokat segíthet. Pilatest próbáltad már? Én szombat délelőtt mentem, apa vigyázott a 2 gyerekre, nagyon jó volt, és a tejnek sem árt, egyáltalán nem ugrálós.)

Kép
Kép
Kép
oui

Mocorgó :lol: Köszi a köszöntést a férjem nevében is! A buli jó volt, a torta kevésbé (és bár mindenki dicsérte, én tudom, hogy a piskótának dupla akkorára meg kellett volna nőnie... :oops: ). Szóval két piskóta lapot (szó szerint lap lett) készítettem: egy barnát (kakaós) és egy simát, mindkettót kettőbe szeltem, közé pedig főzött vaníliás, ánizsos krémet kavircoltam (ez jó lett), tetejére felolvaszott Mikihalom, aztán dísznek pároltam körteszeleteket a tetejére és tortazselé, ennyi... De egy napomba telt, mire 20 részletben megcsináltam.....
van egy isteni bukta recim, majd előtúrom és felteszem, jó?

Angelita :lol: gratulálok, hogy Emmus is megindult hátrafelé!!! Ez már nálunk is működik, úghoyg nem nagyon lehet egyedül hagyni!
Nincs a szék jótállásán telefonszám??? Lehet, hogy a mailt ritkán nézik meg... arohadtak :evil:
na, a sütőtök nálunk sem jött be, asszem a tablóra onnan választok fotót... :wink: :D
Dns-teszt asszem nálunk sem szükséges!!!! :wink:

dbea :lol: Lehet, hgoy megköveznek azért, amit most írok, de szerintem ne erőltesd tovább a ciciből evést, ha ennyire fáj!!!! Szoptattad Marcikát több mint 5 hónapig, nyugodtan próbáld meg átszoktatni a tápira! Amíg nem ízlik neki annyira, inkább fejt tejcsit adj neki, aztán fokozatosan térj át a tápira.... Nem ér meg annyit, hgoy minden napotok ezzel menjen tönkre. Ráadásul Ő is érzi, hogy valami nem stimmel, tuti, hgoy ezért sírdogál. Lehet, hogy éhes is...
mióta kint van Zsigi foga, néha Ő is ráharap (nem vészes, de azért baccuska.... :roll: :roll: ), olyankor én is elgondolkodom, hgoy nem sokáig fogom erőltetni... főleg, ha jön a többi fogacska....
vagy: valaki írta, nem lehet, hgoy a tesóprojekt beindult és azért fáj???? mikor teszteltél utoljára??, nekem lassan esedéke az új teszt!!! :wink:

Bikmakk :lol: De jó, hogy jöttél! Na, nálunk pont a porszívó nem jön be annyira... Nálatok legalább biztos nincs kosz!!!

Bori :lol: visszanézek, hogy mi ez a kitöltendő???

Kandi, SZiszka, Flake, Jimbone, Zsizsa, Kata -és még akikeket hirtelen kihagytam----HOL vagytok!!!!???? tessék mán életjelet adni!!!

madaran

Ja, rólunk: Zsigi is többször fordulgatott a hétvégén (persze vendégségben, szoba közepén, hogy mindenki lássa, mit tud!! Rendesen produkálta magát a szentem :oops: :shock: :wink: :lol: )És ezért én is hálás vagyok a leírt tornagyakorlatoknak (Linácska :lol: , Tünde :lol: ), mert mi is szorgosan gyaksziztunk ám!! és láám, van eredménye....

...... és azt akartam még írni, hogy Dani és Bettike is írtó cuki, ahogy vigyorog!!!!!!!!! :lol: :lol:

madaran

Sziasztok!

Madaran én nem kövezlek meg...sőt veled értek egyet :wink:
Én Nolinál úgyan ezt csináltam és egy ideig nem boldogan emlékszem vissza ezekre a dolgokra...és úgy rohan az idő.... :roll:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bori,
a hozzátáplálás elkezdésénél igazából tök mindegy, hogy 5, 6 vagy 10 hónaposan kapja a baba az első falat almáját, úgyis fanyalogni fog, hisz új ízt érez, amit eddig nem szokott meg.
Férjem még nem kezdte el a tablót, mert nem fejezte be a munkáját, meg még írták többen, hogy küldik a képet. Ma már úgy jön haza csak, ha kész van.

Húúú, mekkora hülyeségeket hallok épp a tv-ben. A LifeNetworkon a szoptatásról van szó, meg a gyereknevelésről... Mi a jó abban, hogy reggel-este szoptatunk, és napközben kaphat a baba lefejt tejet? :shock:
Meghogy szoptatás alatt nem eshetünk teherbe. Na mindegy.

Orew,
nem tudom, nekem úgy tűnik, hogy alig várod már, hogy Zarával megkóstoltasd az almát. Miért nem teszed? Nekem ez olyan fura, hogy napra pontosan várjuk ki a 6 hónapot...ezen a két héten, meg 2 kanál almalén nem múlik semmi :lol:
Én most sokkal lasabban haladok, mint Lilivel, ő ilyenkor már símán husit evett, de minden gyerek más, Levi sokkal visszafogottabb minden téren, így valahogy a hozzátáplálással is komótosabb vagyok.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Most csütörtök délelőtt babatali jó lenne nektek nálunk? 10-12-ig?

Kép
Kép
Kép
oui

Oui,
csütörtök nekem nem jó, akkor van a gyógytorna a héten. Jövő héttől már jó.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Mimi,
Concord Ultimax az ülés és igazad van, a következő lépés a fogyasztóvédelem lesz! Egyébként a www.price-killers.com-ról rendeltem. (Anna, tutira néznek emilt, mert online bolt.)

Orsi, a probléma felismerése az első lépés a gyógyulás felé! Nagyon helyes, hogy segítséget kérsz! Ne legyen lelkifordulalásod vagy rossz érzésed emiatt! És gyere minél gyakrabban, itt is olyan jó így virtuálisan kibeszélgetni magunkat :)!!

Dani és Betti is tündér a fotón :)! Daninak nagyon szép, szabályos arca van :)! Olyan jópofa, ahogy Bettike lába csak elmosódottan látszik -biztosan ezerrel kalimpált :)!

Bikmakk,
a baba alaptermészete, alvásigénye adott, így biztosan nem Te rontottad el! Én -saját tapasztalat alapján- a sütőtökkel próbálkoznék, szerintem nincs olyan gyerek, aki szeretné a krumplit! Almából én is a Jonagoldot adom, az amellett, hogy édeskésebb, a savtartalma is alacsony.

Ami nálunk újdonság: Emma tegnap olyan édesen gagyarászott, tisztára mint a Frédi&Béniből Enikő baba :)!

Nálunk nagyon hideg van kint, így a mai séta felejtős...

Kép
angelita

Linácska, nem ismerem a LifeNetwork-öt, de gondolom, külföldi (nyugati) adás. Nagyon sok országban a baba pár hónapos korában visszamennek az anyák dolgozni (támogatást sem kapnak olyan sokáig, mint nálunk), feltételezem, ezért javasolják így a táplálást. (Mert ott megéri visszamenni és nem menne el több pénz a bébiszitterre, mint amennyi az Anyuka fizetése...)

Kép
angelita

Csatlakozom Annához: Margit, Nikó, Bener, Noki, Beus, Kenderike, Ágota és természetesen, akiket már Anna is felsorolt -gyertek!! :)

Kép
angelita

Linácska!
Mi van???Szoptatás alatt nem lehet teherbe esni???
Akkor a 14hónappal fiatalabb húgomat a gólya hozta :lol: :lol:

Madaran!
Bár én nagyon szopi párti vagyok...de én sem kövezlek meg!!
Úgy gondolom,hogy azért ne minden áron,és ne legyen kellemetlen rossz emlék a dolog.
Én emelem kalapom Bea előtt!!Én már rég feladtam volna!

Viszont Bea!! Tényleg ne hagyd annyiban a dolgot!!!Ez egyel talán nem normális dolog,hogy ennyire fáj a szoptatás.Ennek valami oka van,járj utána!

mimi12

Angelita!
Sok országban ez gond...volt az egyik fórumon egy Ausztráliában élő(Erdélyi) anyuka..Ő 6hósan bölcsibe vitte a fiát,mert vissza kellett mennie dolgozni..Majd 2-3hónap múlva rájöttek,hogy anyagilag ez így többe kerül...Mert iszonyat drága a bölcsi,és a gyerek állandóan beteg volt..vagyis többet vitt el a dolog mint amennyit keresett.Ez sok helyen így van sajnos...csak a karrier...Ha félbe szekad sk helyen lőttek a munkának. :roll:

mimi12

Angelita,
van két csatorna a LifeNetwork, meg az OzoneNetwork, ez mind a kettő a Magyar Telekom saját tévécsatornája, vagyis a kollegáim szerkesztik. Igaz gondolom külföldi műsorokat (is) átvesznek, vagy csak azt.

Mimi,
ez a nappali lefejt tejjel etetés a kényelem miatt volt, nem azért, mert anyuka dolgozni akart menni. De a szopis dolgon néztem egy nagyot én is. Szó szerint azt mondták, hogy aki fél éves korig kizárólag szoptat, az képtelen teherbe esni. Persze, és aki csak ötszor szoptat naponta, és egyszer tápit ad, az már tud, nem??? Vicces volt.

Hú csajok. Nagy gondban vagyok az ovival, és nem tudom, mit csináljak. Két évig nem volt semmi gond, de most van. A probléma gyökere az, hogy az óvónő lányának lejárt a gyese az ikreivel, persze nagyjából semmi képzettsége nincs, munkalehetőségre így esélytelen. Na így az anyja odavette az oviba, de hogy minek, azt nem tudom. Hiába van 3 gyereke, nem igazán ért a nyelvükön, alapvetően lusta, 2. hete nem adja rá a gyerekemre a pizsamát..., aztán most januártól lecsökkent az állami támogatás, ez havi 50.000 kiesést jelent az ovinak (egy magánoviban márcsak nem hiányozhat annyira nagyon az az ötvenezer), és ezért a másik szakképzett óvónő (a vezetőn kívül) már csak délután van a gyerekekkel. Persze, végignézi, ahogy alszanak, ezért biztosan kell a diploma. Amikor foglalkozást kellene tartani, akkor meg csak az ovódavezető, aki már láthatóan belefásult, szerintem foglalkozásokat sem tart, meg a lánya, aki nem ért hozzá. Na meg a dadus, aki szólni sem mer, mert egyszerűen kiútálják, itt ez a módi, ez volt az előző dadussal is. Most attól félek, hogy feladja az óvónéni is, és elmegy, mert a gyerekek igazából őt szeretik, ő foglalkozik velük, és mi szülők is őt tartjuk a gyerek megfelelő fejlesztésének zálogaként. És a legnagyobb baj, hogy ha valamit szóvá teszünk, akkor a vezető óvónő csak puffog, és még jobban elkezdi útálni azt, aki mellett kiállunk. Most nem tudom mit csináljak. Az a baj, hogy alternatíva nem nagyon van, de ez így meg a gyerek rovására megy már.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Angelita

Szlovákoknak azt írják hogy nem kapnak meg levelet, lehet tiedét se kapták meg , ott adnak egy gmail-es levélcímet, meg van kiírva telefon azt se veszik fel?

Kenderike

Kenderike
Kép
kenderike

Sziasztok

Olvasgatok :( de irásra nem igen jut idő. Livi is 20-30 perceket alszik utána 3-4 órát ébren van ezek az idők épp olvasásra elegek.

Mostanába éjjel is többet kelünk. Pénteken meg volt egy rejtélyes lázunk 38,4-nél adtam neki Nurofen szirupot , aztán délután orvos semmit nem talált nála , se torka se füle nem volt ludas. Orra se folyt rejtély mi volt. Az orvos azt mondta, ha 38,5 felé felmegy akkor irány a kórház mert nem tudni mi a baja. Szerencsére éjjel 11-re csak 38,2 -volt neki, akkor adtunk végül nurofent megint neki, nehogy ne vegyem észre hogy felmegy a láza. Reggelre meg semmi és azóta sincs láza viszont elkezdet harapni, de foga még nincs. Így most harapás esetén cici el és pár perc séta és csak utána kapja vissza.
Tegnap meg megtanult előre is mászni, eddig csak hátrafelé mászott vagy oldlara gurult. Most már kicsit murisan még de nagyon jól halad előre is.
Nálunk földön elég hideg van, jár a hideg levegő, ezért eddig az ágyon /180*200 ágyunk van/ kerittem el neki egy rész párnákkal.
és ott közlekedett. De megtanulta tegnap este átmászni az akadályokat is. Így most földön kell majd helyet kialakítanunk. Ha marad nappal ilyen szép napos az idő akkor azért nem lesz hideg nálunk se lent. Remélem most már jönn a napos idő és nem igazán lesznek borongos napok.
Pár napja megtanult hátrahuppanni és ülni, eddig csak úgy tudott ha fent volt keze párnán és arról ment hátra, már sima helyről is. Most kinyomom magam és fölkapaszkodok fölállok a következő probálkozása, pár napja papája hasán tamaszkodtt és pár másodpercre kiegyenesedet aztán ült is le. Mi viszont úgy megilyedtünk, hogy gyorsan letettük kiságyát lentere, mert már próbálkozott oldalába bele kapaszkodni, nehogy felálljon.

Elkezdtem gondolkozni, hogy mi sok babánál majd másfél hónappal idősebbek vagyunk és mi mindent kezdtünk el csinálni az elmult másfél hónapba. Bele gondolok, akkor apukámnak még csak azt tudtam mondani hogy négykézlábra áll és nem csinál mást, most meg már lassan egész lakást bírtokba veszi.

Ja mi még csak gyümölcsözünk, 20 ml-nél többet se léből se püréből nem eszik meg ennyit is csak akkor ha szopikázás előtt kapja.

Linácska kép készül, talán holnap hozom.

Jó egészséget minden babának és mamának

Kenderike
Kép
kenderike

mocorgó nekem ilyenem van:
Kép

ma Zora egész nap ölben, ennyi telik ma tölem :cry:

Adri

Kép

Kép
irdab

Hahó

Dani éjjel fél 11-kor úgy gondolta, hogy ő inkább ébren lesz ezentúl és kurjantgat. Vagy sír. Vagy mindkettőt egyszerre. :shock: Ez ment 1-ig.
11-kor megszoptattam, abban kicsit elaludt, de ahogy visszatettem az ágyába, rögtön felébredt. Aztán nagy nehezen álombasimogattam, 5 percre rá jött egy naaaagy kaki. Férjem tisztába tette, aztán még forgolódott kicsit, aztán jött a második.... :) Akkor én tettem tisztába. :) Aztán jött a kiabálás és hangosan dumálás. Aztán a sírás, karban is, a cumit pedig messzire kiköpte, és nem engedte vissza a szájába (mondjuk ezt már csinálja pár hete alvásnál, elég nehéz így, mert nélküle sem megy az elalvás, de nem is fogadja el). Aztán éjfélkor megint megpróbáltam mellre tenni. Evett is egy kicsit, aztán tovább kurjantgatott meg sírt.
Aztán 1 körül megbüfoztettem (a hülye anyja, hogy hamarabb nem jutott eszembe :), de éjszaka nem szoktam, és nem szokott gond lenni), de igazából ettől sem lett sokkal nyugodtabb. Aztá végül kapott egy sapkát és karban elaludt.

Én nem tudom, de mostanában megint extra sokat kakil. Kicsikorában neki mindig sok volt, minden pelus tele volt, napi 7-8x, de úgy egy hónapja beritkultak. Mostanában a napi 1, esetleg 2, vagy kétnaponta 1 volt az általános. Most meg hirtelen napi 5-6. Lehetségesnek tartjátok, hogy attól a pár mikronnyi almától van, ami a sok fintorgás közben bejutott??

Én ma befuccsoltam ezzel az alma-dologgal: Mivel eddig olyan savanyűnak találta, ma elősütöttem sütőben. Igen ám, de nem tudtam pépesíteni! :( Egy fél alma olyan kevésnek bizonyult, hogy a botmixer és a turmixgép is rögtön félresöpörte, aztán üresen pörgött. Nem megy ez nekem... :?

Viszont van itthon bébiétel (termékminta), 130 g-os, 100% almatartalmú. Felbontás után még 3 napig használható. Azt hiszem, ma kipróbálom, hogy lássam, hogy egyáltalán van-e értelme próbálkoznom az almával...

Bori: én is úgy gondoltam, hogy várok még a hozzátáplálással, viszont azért kezdtem mégis hamarabb, mert:
- Dani tulképpen 2 héttel idősebb: mivel lombikbaba, biztos a kora, és hogy nekem hülye alakú medencém van, amiből nem tudott kibújni, az nem az ő hibája...
- az a cikk, amit küldtem, a glutént elég korán tanácsolja, és addig valahogy el kell jutni, és az nem megy egyik napról a másikra
- de a legfőbb ok, hoyg Dani egyértelműen késznek mutatkozik rá: kinézi a falatot a szánkból, fogja az állkapcsomat evés közben, és csámcsog hozzá, két kézzel kap a kiskanál után, amikor a D-vitamint kapja, tátogatja hozzá a száját, stb. :)

Betti nagyon huncutka a képen! :wink:

Kép
bikmakk

Orew, és Goldplast Ági,
nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz időket éltek meg. Nagyon jó viszont, hoyg a dolog ki van mondva, és tenni próbáltok valamit.
Fel a fejjel, jön a tavasz, akkor minden kicsit könnyebb lesz!

Irdab,
nagyon szép kislány Zora, és nagyon szép a Mei-tai is! Nekem is van, meg kendőm is, és nagyon készültem rá, hoyg én majd hordozom Danit, de mindig nagyon sírni kezd, ha megpróbálom beletenni. Zora nem sír, amikor beleteszed a mei-taiba?

Linacska: ovi :( Nincs másik magánovi a környéken? (Nem elvinni Lilit, csak fenyegetőzni vele - a többi szülővel együtt. MEg kellene mondani az óvodavezetőnek, hogy ti a pénzetekért szolgálatást is vártok, mégpedig szakszerűt, úh. vagy vegyen fel valakit, vagy....)

Angelita: kösz a Dani-dícséretet. :) Nem is gondoltam arra, hogy a krumplit nem szeretik a babákok... A sütőtököt én imádom, már alig várom, hogy kipróbáljuk, de félek, mert székletlazító, és hát most Dani.... feljebb írtam. Tényleg, ti hogyan pépesítitek ezeket a dolgokat? GOndolom ha nagyobb mennyiséget csinálok majd (és lefagyasztom), akkor jobban viszi a botmixer, de ahhoz tudnom kéne, hogy szereti-e...

Ma a gyógytornász úgy ítélte, hogy már nem kell többet hetente járnunk, elég lesz 3-4 hetente megnéznie a fejlődést. És itthon tovább gyakorolunk. Juhééééjjj! Dani már szimmetrikusan mozog és tartja magát, a koponya alakja is javult valamicskét, bár még érezni a nyakizmok feszessége között némi különbséget.
Az átfordulást azóta sem tudta önállóan megismételni, de már annyira kevés segítség kell neki: nem is kell erőt kifejteni, csak a helyes irányba böködni... :)

Kép
bikmakk

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?