Új privát üzeneted érkezett!

Macsek mi újság nálatok?
zzafir75
 
 


Sziasztok !

Elore szeretnek elnezest kerni az ekezetek nelkuli level miatt, amit kulfoldi billentyuzettel irok.

Ha nem is napi gyakorisaggal, de immar tobb, mint fel eve rendszeresen olvasom a forumotokat es egy masikat is, ahol Dr. Vereczkey paciensei 'talalkozgatnak', igy nehanyotok tortenete, oromei, sikerei vagy kudarcai mar ismerosok a szamomra es volt, akivel beszeltem is a CIRIS kortermeben.

Hasonloan Hozzatok, en is a CIRIS-be jartam kezelesekre. Mielott a CIRIS mellett dontottem, sokat kutattam az interneten es a szamos, Dr. vereczkey-it ert kritika ellenere is mellettuk dontottem. Es nem bantam meg! Profi es segitokesz csapat, minden e-mail-re rovid idon belul valaszolnak vagy rovid idon belul visszahivnak. Marta turelme pedig vegtelennek tunik. Es persze a minimalis varakozasi ido sem elhanyagolhato.

Tavaly februarban kezdodtek a kivizsgalasok, aprilis vegen kerult sor harom embrio beulteteserte, amibol ketto meg is tapadt. Az egyikben elkezdett fejlodni az embrio, de nahany het utan, meg a szivmukodes elott, leallt a novekedese. Mutettel kellett befejezni a terhesseget, mert valoszinuleg a sok progeszteron es didrogeszteron tabletta es kapszula hatasara a szervezetem nem akarta feladni a terhesseget. Es valoszinuleg erzelmileg is nagyon ragaszkodtam a picurkahoz.

Hatalmas pofonkent ert a hir juliusban, hogy Dr. Vereczkey es Dr. Kosa is elhagyjak a CIRIS-t es csak osszel fog ujra felallni a csapat. Mivel oktoberben betoltottem a 40-et, minden honap csuszas fajdalmasan erint. Viszont Marta es Szakacs doktor rugalmassaganak koszonhetoen kiokumulaltunk egy hibrid megoldast: vervizsgalatok kulfoldon, nogyogyaszati vizsgalat CIRIS-ben Szakacs doktor altal, stimulaciohoz hasznalt hormonok le lettek egyeztetve Vass doktorral, mielott meg hivatalosan kezdett volna, stimulacio alatti vizsgalatok kulfoldon, punkcio es embriotranszfer ujra a CIRIS-ben, immar Vass doktor felugyelete mellett.
November 30-an kerult sor harom embrio beultetesere es december kozepen pozitiv lett a Beta HCG, december vegen mar volt szivhangja a picurkanak es januar kozepere mar 2,5 cm-es ulomagassagot ert el! Es eddig semmilyen mas 'zurt' nem okozott, mint a vernyomas lezuhanasat es gyakori faradtsagot.
Parommal nagy izgalommal varjuk a tri-teszthez vegzett UH-t februar 8-an. Mindossze 8 napot kell kibirnom, de mintha egyfolytaban tukon ulnek...

Remelem, hogy a kezelesek elott vagy eppen kozepen jaroknak is hasonlo sikerben lesz reszuk.

Es vegul nehany statisztika a tablazathoz:
Kor: 40
Orvos: Dr. Szakacs
Okok: ferfi meddoseg
Kezeles: 2. lombik
Legkozeloebb: 2010. februar 8.
Teszt: UH es vv triteszt-hez
Baby erkezese: 2010. augusztus 24.

Remelem, sikerul kicsit kozelebb kerulnunk egymashoz es tanacsokkal, egyutterzessel segiteni egymast.

Minden szepet & jot az uj hethez !
Hepehupa
hepehupa
 
 


Zafír,

köszi szépen, én is arra gondoltam, még egy dokit mindenképpen megkérdezek legalább, mielőtt kés alá feküdnék:)
Jó lenne, ha márciusban már lehetne inszemezni, és nem kéne ez a kis kitérő a laparral:) Holnap kiderül:)
Ma voltam vérvételen ott., AMH-t meg a Ca125-t megcsináltatni, hogy lássuk, nem rosszindulatú-e. Aztán meglátjuk!
ljucy
 
 

 
 

Sziasztok!

Ljucy - Szakács doktorhoz járok már 10 éve, csak ajánlani tudom. Mára már számtalan barátnőm hozzá jár és

Hepehupa - lehet tudni, bővebben a férfi meddőség okát, ill. ,h nálatok mi volt a gond?

Mi is a Cirisben kezdtük el a vizsgálatokat tavaly februárban. Ott kiderült,h a férjemnek nagyon rossz az eredménye (Albert doktor közreműködése miatt a férjem azóta nem szívesen teszi be a lábát a Cirisbe). Kerestünk másik andrológust másik helyen (Erdei doktornő) és mára már ő is Cirises lett.
Én a héten megyek Szakács doktorhoz, mert márciusban méhüregit fog csinálni, mert a férjemnek javulnak az eredményei :)

Ti voltatok már méhüregin a Cirisben?

Erőt merítve Hepehupából, babásodást mindenkinek!

Bari
bari6
 
 


Mi az a méhüregi? Vmi méhtükrözés vagy mi? Az miért kell, ha a párodnak jók a spermaeredményei?

Köszi az infot Szakács dokiról! Én csak attól félek, ha kitalaálja, hogy lapar kell, azt ott sajnos nem tudom megfizetni:(

Tudtam, hogy drága lesz a CIRIS meg ez az egész project, de ezek a kitérők nem voltak belekalkulálva:)
ljucy
 
 


Igen, csak folyadékot "pumpál" be és közben nézi UHU-val,h átjárható vagyok vagy sem....

A fizetéssel mi is így vagyunk, sajnos nagyon drága. Ráadásul amíg van Tb-s lehetőség, addig érdemes lenne kihasználni.
Ami viszont nagyon a Ciris mellet szól az a várakozási idő (báááár nekem előfordult már,h kicsit többet kellett várnom a számlára).

Azért kell, mert annyira még nem tökéletese, "csak" jobb lett.
Egy éve 0 db életképes katonánk volt :( a sok vitaminnak köszönhetően megemelkedett 3 millióra.
Még a méhüregi előtt lesz egy spermiogramm,h ez a szám mozdult valamerre vagy sem, de azt mondták (Erdei doktornő-Szakács doktor),h most már mehet a méhüregi.

Kicsit félek,h nehogy most még nálam is találjanak valamit :?
bari6
 
 


Hali lányok!

Ljuci, szorítok, hogy jók legyenek az eredményeid, mikorra várható?

Hepehupa, ez aztán az igazi sikersztori. GRATULA! DRUKK, hogy minden rendben legyen. Jó hallani ilyen jó híreket is. Nálam pont fordítva van, én külföldön szoktam "bevégezni", ide stimura járok. Eddig nagyon elégedett voltam, de sajnos még nem lett egy pozitív hcg tesztünk sem. :cry:

Bari, Albert dokit nem ismerem, az új andrológus dokinőről olvastam. El is akarom küldeni a férjem hozzá. Nálunk is baj van a katonákkal. Most voltunk Telkiben andrológusnál, mindent csináltatott, csak spermiogrammot nem....???!!!! :roll:
Van még időpontunk a dr. Rose klinikára is. Van tapasztalat a doktor nővel részetekről?

Méhüregit nekem nem csináltak, lombik miatt nem kellett, illetve embrike transzfer során mondták, hogy mindig minden könnyedén megy, szerencsére nincs rá szükség...

Macsek? Bb? Kockáspléd? Merre vagytok? Etna?
zzafir75
 
 


Zafír, egy barátnőm ajánlotta Erdei doktornőt, róla is csak jókat tudok mondani!

Mi nem a Cirisbe járunk hozzá,hanem a T&T-be. Mindig csinálnak spermiogrammot utána pedig küldik tenyésztésre.
Egyáltalán nem nézték a spermiumokat?, csak hormont?
Pl. Erdei doktornő a T&T-ben (nem voltunk még nála a Cirisben) mindig megnézi az ondóváladékot mikroszkóp alatt.
Az első alkalommal sírtunk a meghatottságtól,mikor megláttuk a katonákat :oops: (2 héttel előtte Albert doktor azt mondta a férjemnek,h sosem lehet gyereke...) .

Igazából nekünk még nem mondtak semmit a hogyan továbbról, majd talán most. Sajnos a spermiumoknak idő kell.
A kontrollvizsgálatok 3 havonta vannak.

Remélem tudtam segíteni :)

Szép estét mindenkinek!

Bari
bari6
 
 


Bari, köszi az infókat :)

Volt pár sor a zárójelentésen, de csak annyi, hogy pár nem mozgó spermium volt a mintában. Nem az a megszokott, részletező mód. Plusz a férjem elmesélte, hogy a doki egy fecskendővel vett mintát és azt nézte meg a mikroszkóp alatt, ennyi.
Kérdem én, ha nem volt benne élő katona, minek csinálták meg a tenyésztést?
Mindez a vérvételekkel együtt 68eFt-ba került....???!!! grrr

Mindegy, megyünk máshová. Lehet, hogy a Cirisbe is, ha jók a tapasztalatok, csak gondoltam a párom szívesebben megy esetleg férfi orvoshoz. Bár ezt az utolsót ki is hagyhattuk volna.

Még a pajzsmirigyre várunk, és azt hiszem, hogy a májfunkció sem jött meg. Addig meg nyomjuk a FER14-t, amit a doki írt, nem is erre való a betegtájékoztató alapján.... :evil:
zzafir75
 
 


Szia!

68 ezer??? Az nem semmi....
Az én férjemnek jobban "bejött" a doktornő, de lehet,h csak a rossz tapasztalat miatt.

Sajna a tenyésztést akkor is megcsinálják,ha nincsen életképes katona,mert az a bacitól is lehet!

A férjem ezeket szedi: E vitamin, C vitamin, Q10, Macskakarom kapszula, Aloe Vera (ezeket a doktornő mondta) + egy ismerős ajánlotta a méhpempőt + virágport (ezt nem kapszula formájában szedi,hanem termelőtől vesszük).
Az első 3 hónapban Maca Vibet szedett, az lett lecserélve a Macskakaromra. + nagyon sok zellert, mandulát, halat kell ennie.
Többet mozog, ruhatárcsere....stb.

Nálunk az immunrendszert kellett nagyon megerősíteni, mert múlt évben 2x-3x majdnem 40˙-os láza volt a férjemnek, ami sajnos katonagyilkos.

Még nem tudtam teljsen visszaolvasni, de nálad is van valami probléma? Mióta próbálkoztok?

A FER14-et már mi is néztük, mert egy ismerősöm ajánlotta. Sokan használják férfimeddőségre.
Ha lehetőségetek van rá mindenképpen ajánlanám a méhpempőt. Nem csak a férjednek, neked is és persze mindenkinek aki babásodni szeretne.

Ismertető: http://www.mezmuzeum.hu/pempo

Bari
bari6
 
 


Szia Bari,

köszi az infót a tenyésztésre, akkor örülök, hogy negatív lett. Hétfőn megy a párom egy másik helyre, ez nagyon nem jött be.

Mi is szedünk E vitamint, cinket, szelént, Fer14-et, most egy gyógyszert is felírt ez a doki, ami tök másra való a leírás szerint, és gránátalma kivonatot. Szerencsére a párom nem túl gyakran náthás, persze jó, hogy mondod! Most betegeskedik, lehet, hogy ezért volt rossz az eredménye?? :roll:

Nálam nincs semmi gond, legalábbis nem találnak semmit, ezért rossz nagyon, hogy eddig két próbálkozásból egy embrike sem tapadt meg, először kettőt, most novemberben 3-t kaptam vissza... :cry:

2éve próbálkozunk, először belgyógy vizsgálaton voltunk, aztán mentünk szakközpontba, itt derült ki, hogy a katonákkal van a gond. Azóta lombik. Itthon egy embrió sem sikerült, hiába volt petesejt bőven. Így váltottunk. Most külföldre járunk, Cirisbe stimura jártam.

A méhpempőt már mások is ajánlották, utána is nézek, köszi a linket :)

Mikor lesz a méhüregid?
zzafir75
 
 


Szia!

Sajnos nagyon sok mindenen befolyásolhatja a rossz eredményt. Nekünk szinte biztos,h a láz nullázta le. Tökéletes valószínűleg a láz előtt sem volt, mert nem maradtam terhes, de persze ezt kijelenteni sem lehet, mert nekem még hiányzik a méhüregim.
Megtartóztatás volt az andrológiai vizsgálat előtt?

Csütörtökön megyek a Cirisbe megbeszélni a méhüregi időpontját :?
számításaim szerint febr. vége, márc. elején lesz a nagy nap. Tegnap utánaolvastam :oops: bár ne tette volna....

Sajnálom,h nem sikerültek a korábbi beültetések, de remélem ez az év babás lesz mindenkinek :)
ICSI -tek volt?

Bari
bari6
 
 


sziasztok lányok!

sajnos időhiány miatt csak megint bekukk, gratulálok a kismaminak, a fáradság már egész életedben lesz, augusztus 24-ig aludj, utána már nem nagyon fogsz :lol:

bocsánat a neveket még mindig nincs időm megnézni.

méhüregim nekem volt anno még vereczkey dr csinálta, nem volt vészes, de már átestem előtte hsg-n, lapart és méhüregit ki lehetettt bírni a hsg-hez képest, az rövid volt ,de annál sza..abb.

lányok, ha megengeditek felteszek megint egy képet, hogy erőt adjon, aki olvassa a vereczkeys fórumot tudja, hogy baba sorstársunk mi mindenen ment keresztül, hogy végre sikerüljön neki és nézzétek a képet! két kiscsaj, kicsit előbb jöttek, de a legmeghatóbb, hogy a homlokukat még kint is összeérintik, hogy érezzék egymást! ez a csoda, ezért jár köszönet minden olyan orvosnak, aki közreműködik ebben az óriási dologban. lehet ez vass, szakás, vereczeky, stb a lényeg ez...
Kép

és természetesen az összes dolgozónak is, akik részt vesznek benne.

mindenkinek hasonló sikereket kívánunk, mi akiknek már sikerült!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33
 
 


Sziasztok!

Etna, köszi a választ :) bízom benne,h nem lesz nagyon szőrnyű...

Köszönjük a képet és remélhetőleg nemsokára mi is tudnuk ilyen "csodákat" mutatni, küldeni a nagy út előtt állóknak!

Ljucy, van már eredményed?

Bari
bari6
 
 


Sziasztok,

köszi az érdeklődést! Voltam hétfőn a vérvételen, de csak néhány nap múlva lesz meg a Ca125-nek az eredménye, kértem, hogy e-mailben küldjék el. Azóta nem voltam a Ciris-ben, de elmentem a saját dokimhoz, aki sajna megerősítette a diagnózist, nem múlt ez az a ciszta, ami sokminden lehet (pl. endometriózis, hydrotuba, dermoid ciszta, szóval nem egyértelmű UH-on), úgyhogy kaptam 1 hónap türelmi időt, meg antibiotikumot, a párommal együtt, mert lehet egy gyulladás, az is tud ilyen tüneteket produkálni, és ha nem múlik, akkor sajnos lapar:(
De mindennek a tetejében még némi hámelváltozást is találtak, erős HPV-gyanú, úgyhogy egy hónap múlva rákszűrés, és ha pozitív, akkor azzal együtt megcsinálja azt is, ha már egyszer bekukkant...
szóval a mi próbálkozásainkat most néhány hónapra visszavetette ez a dolog, szomorú vagyok:(
ljucy
 
 


Szia,

Sajnálom :( bízzunk benne,h nem lesz komoly baj!

Másik fórumon olvastam,h vannak különféle módszerek a ciszta elhajtására. Érdemes lenne utánanézned, hátha találsz valami "természetes" módszert!

Tudom nehéz....., de fel a fejjel.

Bari
bari6
 
 


Sziasztok !

Otthon osszeomlott az internetem es csak most sikerul 'ellopnom' nehany percet a munkaidombol.

Bari,
Kerdezted, hogy volt-e valakinek tapasztalata ICSI-vel.
Nekem igen.
Ket lombik-programot csinaltam tavaly a CIRIS-ben es mindket esetben ICSI mellett dontottek, elsosorban az eletkorom miatt (39 ev az elso lombiknal). A masodik megfontolas az volt, hogy mindket alkalommal csak 7 ep petesejtet sikerult leszivni es nem akartak kockaztatni, hogy egy napig hagyjak spontan megtermekenyulni oket, mert ha megsem sikerul, akkor egy nappal kesobb kell ICSI-zni, amikorra a petesejtek minosege es megtermekenyulesi valoszinusege dramaian lezuhan.
Az ISCI ara a CIRIS-ben 110 eFT. Nalam AHA-t is javasoltak (vagy masneven hatching-et), amikor elvekonyitjak az embrio kulso falat, mert akkor allitolag nagyobb valoszinuseggel tapad meg (ennek az ara 55 eFt).
Mindkettohoz ugyes kezu biologusra van szukseg.
Nalam bejottek ezek a kezelesek mindket lombik alkalmaval, mert 3 szep es 2 ill. 1 "masodosztalyu" embrio lett, igy mindket alkalommal 3 embriot ultettek be.
Es mindket alkalommal terhes lettem! Sajnos az elso spontan abortusszal vegzodott, amit a szervezetem nem akart feladni, igy mutetre volt szukseg...
De ma a 13-ik het elso napja van! Jovo hetfon lesz a tri-teszt UH-ja! Alig varom, hogy ujra lassuk a parommal a picurkat izegni-mozogni!

Zafir,
Mennyivel csinalnak tobbet kulfoldon? Pre-natal diagnosis-rol van szo vagy ennel tobbrol? melyik orszagba jartok?
Olaszorszagban elek es itt eselyem sem volt lombik-programban resztvenni, mert csak hazasparoknak engedelyezik es donorrol szo sem lehet. Svajcon gondolkodtunk, mert par orara van autoval, mig ki nem derult, hogy donort csakis hazastarsaknal alkalmaznak. Az olaszok Belgiumba vagy Spanyolorszagba jarnak, de en a nyelv miatt Magyarorszag mellett dontottem.

Etna,
A Dr. vereczkey-s forumroil mar jol ismerem a neved es Botit. Lattam a fotokon, hogy asvanyokbol keszult lancot visel es miontha az egyik citrin vagy borostyan lenne. Ki javasolta ezt a lancot? hasznosnak bizonyult?

Kezdenek beszallingozni a kollegak, igy abba kell hagynom az irogatast.

Mindenkinek szep napot!
Hepehupa
hepehupa
 
 


Sziasztok!

Hepehupa, köszönöm a választ. Remélem a hétfői UHU-n rendben lesz minden és láthatjátok,h milyen szépen fejlődik a bébitek ;)

Képzeljétek, ma voltam a Cirisben Szakács doktornál. Sajna (már korábban is említette) nagy eséllyel indulok a méhsövényre :cry: . Mondta,h most még nem tud pontos diagnózist mondani, majd a méhüregivel lehet rendesen látni. Amennyiben beigazolódik, úgy műtteni kell :cry: .

Szép napot mindenkinek!

Bari
bari6
 
 


Hali lányok!

Bari, a méhüregire sok drukk, ne aggódj, kellemetlen lesz, de biztosan fontos, ha meg kell csinálnod. Mikor lesz? És mit lehet kezdeni a méhsövénnyel? Ilyenről még sosem hallottam :oops:

Etna, jó, hogy bekuksiztál. Tündéri ez a két baba, és teljesen igaz, mindegy, hogy melyik orvos segít hozzá minket, a lényeg, hogy mind ezért küzdünk!

Bari, Hepehupa, nálunk az első eljárás itthon az ICSI volt, de hát sajnos, ahogy írtam, 12-ből semmi. Illetve 4 szabálytalan embrike. Ennyit mondtak telefonon. Második kör már külföldön volt, itt már van egy speckósabb eljárás, az IMSI, ahol a spermát kinagyítják számítógépen 4600x-os méretre, és kicsit "belenéznek a fejébe", illetve szemrevételezik, hogy van-e rajta szakadás, sérülés, egyéb deformáció. Ezzel az eljárással máris lettek embrikék, először 4, aztán 10! EZ a legfőbb ok, amiért külföld, mivel ez az eljárás itthon - tudomásom szerint még nincs. Elég fiatal még ez a módszer, nincsenek sikerességi ráták, és ahogy az ábra mutatja, még nekünk sem jött be. Azonban mindenképp nagy eredménynek tartom, hogy már lettek emrióink, igaz, nem tapadtak meg. Persze azért Csehország, mert itt legális a PGD, bár ezt még nem tudtuk kipróbálni. Először nem volt hozzá elég embrike, másodszor meg nem akartuk rizikózni,hogy vmelyik megáll a fejlődésben.

Kockáspléd, Macsek, Bb?
zzafir75
 
 


Szia zzafir75!

A PGD nagyon erdekelt volna, mert akkor meguszhattam volna az aggodast, hogy a tervezett magzatviz-mintavetel okoz-e spontan abortuszt. Vagy kimutat-e valami olyan rendellenesseget, ami miatt esetleg terhessegmegszakitas mellett kell dontenunk, amire a 20. het utan kerulne sor, amikor a baba mar boszen mocorog.
Egy nyers oszintesegu holland konyvben leirtak es ket no beszamolojat is csatoltak, mit is jelent a terhesseg-megszakitas. Egy oran keresztul bogtem! Aztan ugy dontottem, folytatom az agymosasomat Cupido-szepsegu baba- es modell-arcu kismamafotok nezegetesevel es a gyerekszoba szinenek tervezgetesevel :))))

A PGD-t hany napos embrioknal csinaljak meg es mennyi ideig kell varni az eredmenyere?

Mennyit vartal ket lombik-program kozott? Nem viseltek meg nagyon a szervezeted?

Szoritok, hogy a kovetkezo sikeruljon!

Szep estet mindenkinek!
hepehupa
 
 


Sziasztok Kismamik!

yner ma elárasztotta a reklámjával a babanetet, mindenhová leírja fenti üzenetét.

Sehová se kattintsatok, ez egy reklám, aminek nem itt a helye!

üdv

kispatak
Vendég
 


Halihó Lányok!

Bocsika, hogy így eltűntem, de látom szépen szaporodunk :lol:

Jó hír, hogy megjött az ismételt cytológia eredményem, újra P2 kevesebb mint 1 hónap alatt :D , de HPV-re pozitív lettem. Viszont sem az alacsony, sem pedig a magas kockázati kategóriába nem tartozó típusa. Azaz, fél év múlva kontroll és addig a szervezetem majd leküzdi.
Továbbra is sok vitamin és talpmaszi.
Páromat is lassan kikezelik a baciból , a spermaszámmal kapcsolatban is kitalálunk valami okosat, remélhetőleg.

Vass doki szerint mindezek mellett mehetne a lombik,de én azért még várnék. Részben a férjem baciját ki kell gyomlálni, másrészt nem adnék a gyerekemnek mindjárt egy ismeretlen HPV vírust, szóval várunk.

Meglátjuk....

Nálatok mizujs zzafir? Mikor indultok újra?

Puszi
Mindenkinek!
macsek76
 
 


Hali Csajok!

Hepehupa, PGD 3 napos emrikéknél lehetséges, és csak akkor, ha min. 6-an vannak. Először nem voltunk elegen, másodszor meg úgy döntöttünk, hogy nem kell. Vass dokival is konzultáltam erről, mondta, és olvastam is, hogy azért rizikós dolog. Előfordulhat, hogy ha beavatkoznak a természet kényes dolgaiba, akkor ugyan van egy jó pgd eredmény, de az embrike megáll a fejlődésben. Megijedtem, nehogy ez legyen.

Úgy tudom, hogy főbb alap-rendellenességekre szűr, azt nem tudom, hogy helyettesíti-e az amniocentézist, én is emiatt szerettem volna főként.

A prof szerint nem az embriókkal van a baj, 80%, hogy ők jók, inkább az utó-gyógyszerezésemben.

Tegnap voltam egy átfogó kivizsgáláson, de megint semmi, minden rendben :). Örültem is neki, meg nem is. Örültem, hogy semmi nyoma az elmúlt félév 3 kezelésének, aggódtam, hogy sok lesz. Június-szeptember-november, kissé sok. De szerencsére testileg semmi nyoma, lelkileg azért nagyon megterhelő volt, nekem és a páromnak is. Főleg a sok kudarc feldolgozása. De nem adjuk fel.

Macsek, áprilisban akarom folytatni a dolgokat. Addig a választ keresem, hogy mi lehet az oka, hogy nem tapadnak meg az embrikék, de úgy tűnik, ezt nálam nem fogják megtalálni :(

Hepehupa, szuper, hogy nálatok már alakulnak a dolgok, hogy érzed magad? Mikor teszteltél ET után?

Bari, hogy vagy?

Kockáspléd, velünk vagy még? Töltöd a táblánkat?

Bb?
zzafir75
 
 


Szia Zafír,

nem jelentkeztem, mert elutaztunk két hétre pihenni, hiszen a nyaralás a Babuci miatt (máj. 19.) nem biztos hogy megoldható lesz. Ezalatt is jócskán nőtt a pocakom, kíváncsi vagyok mekkora lehet már a kisemberke.

Édesek ezek a kis ikerlányok! Ha a szerencse megint mellénk szegődik, szeretnénk mi is egy harmadikat a férjemmel. Két kisfiú után klassz lenne egy kiscsaj is.
bb75
 
 


Kellemes vasarnap delutant/estet mindenkinek !

Most nicsen sok irnivalom, majd a holnap sorra kerulo elso trimeszter vegi UH utan tobb beszamolnivalom lesz.

Nehanyotok beszamolojat a kezelesek es kivizsgalasok kalvariajarol dobbentem olvasom. Csak annyit tehetek hozza, hogy nagyon szoritok mindannyiotoknak, hogy sikeruljon a gondokra megoldast talalni, ahogy nalunk is sikerult.
A felhasznolnevek alapjan joval fiatalabbak vagytok nalam, ezert az eselyeitek jobbak es tobb idotok van megoldast talalni.
39.5 eves voltam az elso lombiknal, a masodik egy honappal a 40. szuletesnapom utan volt.
Az elso lombikot koveto abortusz utan a parommal megbeszeltuk, hogy meg kettot vallalunk be es ha sikertelen lesz a harmadik is, akkor elinditjuk az orokbefogadas kerelmezeset.
de egyelore minden rendben van es aprankent gombolyodik a pocakom es hamarosan elkezdjuk a masodik szemesztert.
Remelem, a pozitiv peldambol sikerul egy kis erot meritenetek.


Zzafir,

Az ET utan 14 nappal csinaltattam eloszor Beta HCG vervizsgalatot es ra 4 nappal az ellenorzes vegett meg egyet.
Mindket lombik-kezeles utan 14 nappal a Beta HCG eredmenye pozitiv volt es utana az erteke ketnaponta duplazodott, ahogy a 'nagy konnyvben' meg van irva.
Az ET utan 28 nappal volt az elso UH, a masodikat 3 hettel kesobbre utemeztem. A harmasik ujabb 3 hettel kesobbre lett idozitve (bar legszivesebben naponta szeretnem latni, hogy minden rendben van-e). Nalam a legelso terhessegi tunet az 'aggodos anyukava' valas...

Nehez okosnak lenni a kezelesek kozotti varakozasi idot illetoen.
Ime az en peldam. Az elso lombik utan a belso vetelest mutettel kellett befejezni es utana radobbentem, mennyire sokat erot kivett belolem a hormon- es gyogyszerkezeles, a sok kivizsgalas miatti idegeskedes: a mutet utan ket nappal 8 oran keresztul gorcsoltem, par oraval kesobb 5 hatalmas es borzasztoan ego kiutes jelent meg a boromon, amikrol az ugyeleten kiderult, hogy baranyhimlovirus okozta oket, amiket stressz aktivalhatott. Ujabb ket nappal kesobb pedig az eddigi legerosebb szezonalis asztmam kezdodott.
Kapora jott, hogy a CIRIS-ben epp julius-augusztusban nem tudtak ujabb lombik-kezelest vallalni, mert igy tobb mint 5 honap telt el az abortusz es az ET kozott es a szervezetem kicsit pihenhetett.

Minden szepet & jot mindenkinek!
hepehupa
 
 


Hahó lányok,

ki hogy van ma?

Bb, örülök, hogy "megkerültél", hiányoltalak. Hogy vagy? Gondolom, már nagy a poci! :) Mikorra vagy kiírva?

Kockáspléd???? :cry: HIányollak, remélem, hogy minden rendben Veled.

Macsek?

Hepehupa, Bari, hogy vagytok?

Nem tudjátok, hogy mi volt a Cirisben? Hiradásban, TV-ben láttam, hogy petesejt-kereskedelem kapcsán volt rendőrségi házkutatás? Vagy ez még a múltkor 200eFt. kedvezmény miatt lehet?

Hát nem tudom, hogy mit mondjak.
Alapvetően úgy gondolom, hogy a törvényi szabályozáson kéne változtatni. A spermadonor mintaadását össze sem lehet hasonlítani egy női donorral (előzetes hormonkezelés, sok szuri, drága injekciók, altatás, műtét, szövődmények....) - ki az, aki ezt ingyen bevállalja? Felebaráti szeretetből?
Amúgy nem tudom, hogy a spermamintáért jár-e pénz, de úgy tudom, hogy igen....
Én ezzel nem értek egyet.
Legjobb barátnőm petesejt donorra szorul, és a családból nem akar senkit választani, egyrészt nem is tág a lehetőségek köre, másrészt azt mondja, hogy nem akarja minden karácsonyát, családi szülinapját, stb. olyan érzésekkel tölteni, hogy a szobában ül a gyermek biológiai anyja.... én megértem.
Ha a spermadonor lehet anoním, a petesejt-donor miért nem?
Ha a spermadonor kap pénzt a sejtjeiért (amit hangsúlyozok, összehasonlíthatatlan módon nyernek tőle, mint a női oldalon), akkor a nő miért nem?

Szóval én támogatnám a petesejt donorságot, és azt, hogy ezért igenis adjanak pénzt annak, aki vállalja ezt a tortúrát.
zzafir75
 
 


Sziasztok!

Én is csak a hírekből hallottam ezt-azt. http://www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy ... yik-305158

A spermáért fizetni kell! A donorok meg kapnak érte pénzt.
Elég hülye egy törvény....h mit szabad és mit nem....

Köszi Zafír a kérdést :) , megvagyok! Hol jobban-hol rosszabbul :(
Igazából nem tudunk most mit tenni, csak várunk!

Hepehupa láttátok a bébikét? Jól vagytok?

Szép hetet!

Puszi,
Bari
bari6
 
 


Bari, mi is várakozó állásponton.



Olvastátok?
http://hvg.hu/hvgfriss/2010.05/201005_l ... bikprogram

Ciris elég jó helyen..... :D
zzafir75
 
 


Sziasztok !

Minden rendben volt a tegnapi UH-n! A picurka ulomagassaga 6,8cm, a nyakredo 2mm. Olyan jo volt latni, ahogy mocorgott es vert a szive.
Az orvos szerint minden teljesen normalisnak tunk az UH alapjan.

Vettek vert. Marcius 8-an lesz ujra vervetel, es utana fog a 'szakbarbar', elos trimeszteres tesztekre specializalodott nogyogyaszom rizikofaktort szamolni.ù

Picurka tovabbra is nagyon szepen viselkedik, semmifele hanyingert, fejfajast vagy verzest nem okozott. Csak annyi a csinytevest kovet el, hogy folyamatosan lenyulja a verembol a szenhidratot, ami hozzajarult, hogy alaposan lemenjem a vernyomasom.

A petesejt-donorral kapcsolatban szerintem is torvenymodositasra lenne szukseg, mert igazsagtalan, hogy a spermadonor kap penzt es egy sokkal durvabb kezelesen atesett no pedig nem.
Elkepzelheto, hogy valamelyik masik asszisztalt reprodukcios klinika inditotta be a CIRIS elleni kivizsgalast.

A klinikavalasztas idoszakaban nagyon sokat bongesztem az interneten es elhulve olvastam a sok mocskolodast a CIRIS es Vereczkey ellen. Lehet, hogy volt valami alapjuk, de en ugy dontottem, hogy eselyt adok nekik es elmentem egy szemelyes talalkozora, ami 200%-ban meggyozott.

Egyebkent mas orszagokban sem biztos, hogy fenekig teffol a helyzet. Az olasz allapotokat jol ismerem. Itt meg a spermadonor sem engedelyezett, lombikra csakis hazastarsak mehetnek. Nagyon durva a szabalyozas azt illetoen, hogy hany petesejt szivhato le, mert utana minden leszivottat meg kell termekenyiteni es be kell ultetni!
Az olaszok nagy resze Spanyolorszagba, Belhiumba vagy Svajcba megy IVF-re.
Az egik legjobb nevu olasz IVF-es nogyogyasz nyakaban sok per van es mind etikai. Egyebkent meg a CIRIS-ben is ki volt teve a fenykepe, amin Vereczkey-vel volt egyutt es tavaly ev elejen meg a web-oldalon is szaklmai tanacsadokent volt lathato.

Kitartast a kivizsgalasok kozepen levoknek.

Szoritok, hogy a rendorsegi ugy ne okozzon semmi fennakaddast a CIRIS munkajaban.

Minden szepet & jot !
hepehupa
 
 


Sziasztok,

hallgattam egy ideig, mert nem nagyon volt mit mondanom, de megmondom őszintén, hogy ez a petesejt téma kiverte nálam a biztosítékot.

Semmi, de semmi kivetnivalót nem találok abban, ha valaki pénzt ajánl érte. Én is ajánlottam fel, és akkor még nem járt érte kedvezmény és nem járt érte semmi, csak egy köszönet a rászorulók nevében. Lehet, hogy nem vagyok normális, de azt hiszem, mi, akiknek apróbb, vagy nagyobb dolgok miatt egy ideig várni kell egy babára, fel sem fogjuk, milyen lehet, ha valaki tudja, hogy nincs mire várni, mert petesejt nélkül semmi esély. Mi mindannyian megszenvedtük a stimulációt, a punkciót, de megmondom őszintén felrobbanok, hogy valaki, valakik meg akarják mondani mit tehetek azzal ami az enyém, ami belőlem van....Jobb lett volna, a 36 petesejtemből, amit anno leszívtak, ami nem kell a kukába megy???? Én szívvel és hittel úgy véltem, hogy segíthetek, hogy jó, ha adom, hogy valaki, akinek különben esélye sincs, babához juthasson.
Nincs másról szó, mint hogy sok konkurens klinika szemét böki a Ciris és nem bírják elviselni, hogy a több 100 beteg, akiket ők kezelnek elégedett és úgy érzi jó kezekben van a sorsa.
Kérem a Jóistent, hogy adjon a Ciris tulajdonosának és minden dolgozójának és nekünk betegeknek is erőt, hogy az újabb megpróbáltatásokat kibírják és velünk maradjanak , amíg végre gyermekeink születnek.

Komolyan mondom, el vagyok keseredve, mi megy itt. Sajnálom, hogy a sajtó nem keres meg olyanokat, akik adtak, vagy kaptak, még ha név nélkül is. Nem lenne szabad, hogy egy konkurens cég csatározásának leendő családok legyenek az áldozatai.
kockaspled
 
 


Szia Kockáspléd!

De jó, hogy hallattál magadról!
Maximálisan egyetértek, Ciristől függetlenül is, hogy a petesejtdonornak igenis fizessenek a szenvedésért, amit felvállal, hogy segítsen másoknak.

És ebben is legyen szabad akarat, ha spermából lehet anoním donor, petesejtből miért nem?

Nem értek egyet a jelenlegi törvényi szabályozással, ha ezt tiltja.

Hallottam, hogy már van embrió donor is, bár azt nem igazán tudom, hogy itthon valóban létezik-e törvényesen....????

Sajnos, aki ebben a szakmában profi, legyen az az általatok említett orvosok vagy intézetek bármelyike, nagyon vékony pengeélen táncol, és állandó szakmai csatározások célpontja. Lásd akár Vereczkey dokit, akit nagyon sokat bántottak, és a Cirist, amit vagy miatta, vagy a tulajdonosi kör miatt folyamatosan rossz fénybe hoznak.

:roll:
zzafir75
 
 


Sziasztok!

Hepehupa, örülök,h minden rendben van a bébivel :P
Kaptatok képet róla?

Ljucy hogy vagy? Megjött a Ca125 eredményed?

Legyen mindenki rossz! :lol:

Bari
bari6
 
 


Hepehupa, drukk++++++++++++++++++++++, én is várom a jó híreket!

Ljuci? Bb? Kockáspléd? Macsek?

Bari, nálatok mi újság?
zzafir75
 
 


Sziasztok!

Szia Bari6,
Igen, kaptunk rola kepeket es pont ugy nez ki, mint ahogy a nagy konyvben meg van irva: nagy feju alien :D
Harom hete meg hoembernek nezett ki a gomb alaku fejevel es gomb alaku testevel :D
Az elso UH alkalmaval pedig hosszukas larva volt :o
De olyan jo erzes volt latni, ahogy dobogott a sziev es mocorfott...

Holnap megyek a nogyogyaszomhoz, ahol valoszinuleg le leszek szidva, mert az elso trimeszterben fogytam vagy 1.5-2 kilot az idealisnak tartott +1.5 kg-os hizassal szemben, pedig nem volt hanyingerem es naponta 5-6-szor eszek.
Egyelore el se tudom kepzelni, hogyan fogok het fel kg-ot hizni, pedig valahogy ezt kellene elernem :o

A CIRIS-t ert tamadasokkal kapcsolatban ket dolgot jegyeznek meg:
(1) Egy eve is sok mocskolodas es ragalmazas erte oket es megis sokan a CIRIS mellett dontottunk a szakertelmuk es a legkor miatt. Szivbol kivanom, hogy a potencialis uj paciensek legalabb egy eselyt adjanak a CIRIS-nek es ellatogassanak hozzajuk.
(2) A sardobalas es rendorsegi vizsgalat ellenere is rovid idon belul kaptam valaszt Szakacs doktortol a levelemre. Es nem felejtett el tovabbra is biztatni es szoritani nekem. Az ilyen hozzaallasert erdemes a CIRIS-be menni.

Szep napot !
hepehupa
 
 


Sziasztok Lányok!

Hallatlan amit a Ciris-szel most már sokadjára művelnek. Sajnos tiszta sor, ez üzlet és sokaknak szúrja a szemét, hogy újabb intézet van a porondon és uram bocsáss még sikeresen is működik. Veszélyben érzik a támogatásukat és ezért nem riadnak vissza semmitől. Anno a megnyitáskor is minden megtett az az ominózus nagy K. intézet, hogy ne kapjon engedélyt a Ciris, pedig nem kért TB támogatást és most sem kap.

Sajnos a politika is közrejátszik, mint mindig, mivel az intézet tulajdonosa üzletember, méghozzá sikeres üzletember és ahogy mondani szokták nem ma kezdte a business-t, nyilvánvaló, hogy egy bizonyos pont felett politikai falakba is ütközik, sért bizonyos köröket. Bármilyen hihetetlen is, nem lehet kikerülni ezt kishazánkban, itt mindenki valamilyen szinten kiszolgáltatott ennek az "összefonódásdinak". Minden elismerésem az övé, hogy kitart és nem adja fel. Ez egy vállalkozás, így is kell kezelni mindenkinek, de a csatározások szerves részei mindezeknek. Reméljük nem adja fel soha, már így magunkra nézve kicsit önző módon is remélem. :)
Az eredmények úgyis magukért beszélnek.

Szép napot mindenkinek!
macsek76
 
 


Zafir,

köszi az érdeklődést, egyelőre várakozó állásponton vagyok. Sajna a Ca125 nem lett a legjobb, mert 1-35-ös a ref.tartomány, és nekem 40,1 lett, szóval kicsit emelkedett.
Szakács doki azt üzente, nincs vele teendő, a saját dokim is azt mondta, hogy no para, valszóínűleg endo-gyanú:(
Egyelőre a CIRIS-be nem megyek vissza, mert antibiotikumot kaptam, meg egy hónapot, és majd márc. elején derül ki, hogy kell-e a műtét (nagy valószínűség szerint igen), és azt vele csináltatom március végén, vagy áprilisban.
ljucy
 
 


Ljuci, gyógyulgass, jó lenne elkerülni ezt a műtétet... drukkolok.

Mi is várakozó állásponton.
Több infót is begyűjtöttem szakdokiktól, a legrosszabb az volt, hogy próbálkozzunk donorral, mert ennyi hormonkezelés után nagyon megnő a rosszindulatú daganatok esélye.
Szóval max. 2 próba még apával, aztán szigorúan álljunk le.
Ez elkeserített, és nem tudom, kinek hanyadszor sikerült, bízom benne, hogy a két próbálkozásba beleférünk.

Katona-eredményeinket még várjuk, kaptunk egy csomó gyógyszert, vitamint :(
zzafir75
 
 


Sziasztok!

Jó itt ilyen jó híreket olvasni. Mi most jelentkeztünk be a Ciris-be, Dr. Szakácshoz megyünk majd 25-én. Nagyon-nagyon izgulok.... szerencsére nincsen túl sok tapasztalatom nőgyógyászattal, mert eddig soha nem volt semmi problémám, ezért most borzasztóan ideges vagyok. Már két éve próbálkozunk babával, de eddig még várat magára. :((( Pedig már egyikünk sem fiatal:(((

Az első konzultáció alkalmával mi történik?
bodzássüti
 
 


Szep napot mindenkinek !

Szia Bodzassuti,
Tavaly februar vegen voltam az elso konzultacion a CIRIS-ben, majdnem napra pontosan akkor, amikor Ti mentek. Akkor meg Vereczkey volt az igazgato es Kosa a helyettese, mig most Vass – Szakacs a felallas es ezert lehetseges, hogy valtozott a protokoll. Javaslom, hogy hivd fel Varro Martat, aki velem mindig vegtelenul turelmesnek es segitokesznek bizonyult es kerdezd meg, milyen vizsgalatokra szamithatsz.
Mi mar az elso konzultacio elott tudtuk, hogy spermadonorra lesz szukseg, ezert csak engem vizsgaltak. Mar az elso konzultacio alkalmaval megtortent egy alapos nogyogyaszati kivizsgalas, petevezetek atjarhatosaggal egyutt, kenetmintak levetele. Utana beszelgetes a foorvossal arrol, hogy mikor es milyen vizsgalatokra lesz szukseg, pl. ciklusmonitorozas, ‘nagy’ vervetel, stb. Vannak olyan vizsgalatok, amiknek az eredmenye azonnal megvan,mig masokra akar heteket is kell varni. Az eredmenyek alapjan lesz a masodik, harmadik, x-ik konzultacio, attol fuggoen, talalnak-e valamilyen problemat, amit hormonnal, gyogyszerrel vagy mutettel kell kezelni.
Szerintem ne aggodj azon, hogy mi lehet a gond, de keszulj fel, hogy johetnek meglepetesek. Viszont jo kezekben leszel, akik mindent megtesznek, hogy segitsenek.
Nalam pl. mindent rendben talaltak attol eltekintve, hogy a petevezetekek nehezen voltak atjarhatok. Az eletkorom (akkor 39 es fel ev) es a Magyarorszagra utazgatasok maceraja miatt a foorvos azt javasolta, hogy ne probalkozzunk inszeminacioval, hanem azonnal lombikprogramba vagjunk. Mar az elso lombik (aprilis vege) alkalmaval is megtapadt ket embrio es az egyikben el is kezdett noni, de par het utan leallt a novekedes. Spontan veteles, amit visszatartott a szervezetem…
A masodik (november vege) viszont sikeres lett: mar az elso trimeszter vegen jarok es eddig minden rendben van a Picurkaval, akit augusztus vegere varunk.
Szoritok, hogy Nalatok minden jol alakuljon !


Tegnap a nogyogyaszom, szerencsere, nem szidott le, hogy fogytam 2 kg-ot az elso trimeszter alatt, pedig +1.5 kg-ot kellet volna hiznom. Nagyon kreativ megoldassal rukkolt elo: egyek tobb tesztat es kenyeret, pedig egyiket sem szeretem!
Sokat beszelgettunk az aminocentezis-rol es egyre inkabb hajlok ra, hogy megcsinaltatom. Mar kaptam is idopontot marcius kozepere az - allitolag - egyik legjobb olasz szakorvosnal. Addigra meglesz a tri-teszt eredmenye is.
Alien alias Picurka tegnap is nagyon aktiv volt es lelkesen mocorgott a nogyogyaszomnak. Tovabbra is jol viselkedik, semmi emelyges es hanyinger, csak a veremben levo szenhidratot dezsmalja renduletlenul.

Minden szepet & jot mindenkinek !
hepehupa
 
 


Szia Hepehupa!

Köszi a választ és a bíztatást. Gratulálok a babához!
A különböző vizsgálatoktól egyszerűen rettegek.... nem a vérvétel és ilyesmi, hanem az altáji dolgoktól. A nőgyógyász világ életemben olyan mumus volt, hogy kb. csak két évente merészkedtem el hozzá, de szerencsére soha nem volt semmi gondom, óramű pontossággal működő 28 napos ciklussal létezem tinédzser korom óta.

Úgy gondolom, hogy a probléma nem nálam van, hanem a páromnál, aki egyéb betegségei kapcsán folyamatosan gyógyszereket szed. Nagyon remélem, hogy ha így áll a helyzet, akkor tudnak rajta gyógyszeresen segíteni, mert a komolyabb beavatkozásokat és a donor-spermát csípőből elutasítja.

Persze - ahogy mondod - valóban érhetnek meglepetések mindkét oldalról.

Bíztató, hogy Nálad a "mi korunkban" is ilyen jól ment minden. Én idén leszek 37 és már egy ideje hallgatom a biológiai óra ketyegéséről szóló sopánkodást, ami be is paráztatott rendesen. Azt sem tartom kizártnak, hogy ezért nem sikerült eddig a baba.

Köszi mégegyszer a bíztatást, további szép pocaknövesztést kívánok!

B
bodzássüti
 
 


Szia Bodzassuti !

Nem vagyok nogyogyasz, bar a parom szerint olyan sokat olvasok ilyen temakrol, hogy akar palyat is valaszthatnek, de szrintem szukseg lesz egy alapos nogyogyaszati kivizsgalasra. Kellemetlen a petevezetek atjarhatosagvizsgalat es a mehuregi vizsgalat, de valoszinuleg szukseges lesz, hogy megallapithassak, erdemes-e inszeminacioval probalkozni vagy azonnal lombikkal kell-e inditani es vanm-e szukseg mutetre.
A kellemetlenseg ellenere is ki lehet birni oket.
Egy ev alatt vagy 20 hovelyi vagy kulso UH-m es biman vizsgalatom volt. Ezekhez is hozza lehet szokni. Arra erdemes gondolni, miert csinalod: egy Picurka miatt!

A forum tobbi tagja is sok mindenen atesett, es biztosan biztatnak majd es tanacsokkal latnak el.

Kitartast es ne aggodj: ki fogod birni es jo kezekben leszel. Szakacs doktor a nagy bajsza alatti mosolyaval es a humoraval majd felodja a feszultseget es eloszlatja az felelmeid.

Tovabbi szep napot!
hepehupa
 
 


Persze, tudom én, hogy ki lehet bírni... no meg van miért:)) Csak ilyen ráparázós vagyok:))) Tavaly voltam először kórházban, amikor a pajzsmirigyemet operálták, totál ki voltam bukva előre... mindent és mindekit előre utáltam, amikor kiderült, hogy nem kapok külön szobát, majdnem sírva fakadtam, azután a dolog mégsem volt olyan rossz, sőt még bizonyos nosztalgiával is gondolok vissza rá.. úgy érzem, hogy ott aludtam ki magam utoljára:)))

Nagyon köszi a bíztatást, azt hiszem rászorulok. Jó olvasni Benneteket, mert úgy látom, mindenki elégedett... és az sokat jelent...
bodzássüti
 
 


Kedves Bodzássüti,

örülök, hogy csatlakoztál a fórumhoz!

Kicsit magamra ismertem Benned, mert én is ugyanilyen érzésekkel vágtam neki a lombiknak. "Fiatalkoromban :oops: " nem kellett - szerencsére - túl gyakran nődokihoz járnom.
Max. rákszűrésre, ezért én sem voltam hozzászokva a "lenti" dolgokhoz. Első pár alkalommal feszengtem is, de persze csak pár percig, mert mindig nagyon hamar feloldották a gátlásaimat. Az UH-kivételével minden más egyéb vizsgálattól a hideg víz is kivert.

Szerencsére nagyon jó és empatikus orvosok vannak a Cirisben, és emiatt maga a vizsgálat sem kellemetlen, még a szemérmesebb pácienseknek sem, mint mi. Voltam már több helyen, és hiába koncentráltam a babóra, volt bizony, hogy méhszondázásnál szinte a falat kapartam, és nagyon meg voltam ijedve. Nem is bírtam elengedni magam, ami még kellemetlenebbé tette az egészet.

Nekem idővel egyre könnyebben ment az egész, ahogy egyre többet találkoztunk (stimu alatt van pár uhu), és ma már természetes a légkör. Ehhez szerintem hozzájárult az is, hogy nagyon hamar bizalom alakult ki az orvosokkal, ott dolgozókkal szemben, mivel nagyon figyelmesek, odafigyelőek és mindig meghallgatják minden nyavajámat. Szimpi, hogy bármikor, bármit kérdezhetek, ha bizonytalan vagyok, nem hajtanak el, hogy majd a doktorúr elmondja a köv. konzinál, ami 10 perc alatt lemegy. Ha az orvosom nem elérhető, segít egy másik, vagy visszahívnak, amint szabad.

De a többiektől is, akár telefonon, akár emilben, mindig gyorsan kaptam felvilágosítást, ha kétségeim támadtak, akár a gyógyszerekkel, vagy bármi mással kapcsolatban.

Szerintem Szakács dokinál jó kezekben vagy, én is voltam már nála, nagyon szimpatikus volt.

Ahogy Hepehupa írja, a bajusz alatt ott figyel egy durkkoló mosoly :)

Varró Mártikát pedig én is ajánlom figyelmedbe, egy igazi kincs, nagyon segítőkész és kedves! Fordulj hozzá bizalommal!

Apával minden rendben? Biztosan készül spermiogramm is, hogy lássák, mi lehet a gond. Nálunk már ennél a vizsgálatnál eldőlt, hogy apa katonáival van sajnos probléma, és csak a lombik jöhet szóba.
zzafir75
 
 


Jaa, még valami.

Nálam az első konzin annyi volt, hogy Vass doki kb. 1 órán át végignézte és elemezte az összes korábbi leletet.
Nekünk volt komplett belgyógy kivizsgálás előtte és egy sikertelen lombik egy másik intézetben.

Alaposan megnézte minden papíromat és alig kért újabb vizsgálatokat, amit bárhol máshol is elvégeztethettem volna. Az eredményt ugyanúgy kiértékelik, ha máshol csináltatod meg a vizsgálatot. Persze nekem így volt jó, hogy a vérvétel is helyben van, így rászántam az árát és nem csalódtam, gyors, pontos és kiértékelt eredményeket kaptam.

Spermiogrammunk már volt máshonnan, így azt sem csináltattunk Cirisben, ettől függetlenül a páromnak is adtak tanácsokat, vitaminokra és életmódra vonatkozóan. Nekem ez is új volt, mert ahol eddig jártunk, hiába volt katona-problémánk, csak velem foglalkoztak.
zzafir75
 
 


Sziasztok!

Ljucy, szorítok,h az antibiotikum fejtse majd ki a hatását és a műtét elkerülhető legyen.

Bodzássüti, én már lassan 10 éve járok Szakács doktorhoz. Csak jót mondhatok róla és ahogy a csajok is írták a bajusza alatt mosolyog.
Kérdezz majd tőle bátran :wink: Szívesen válaszol mindenre, ha arról van szó még le is rajzolja a problémát.

Zafír, semmi különös nincs velünk, egy hét és megyünk Erdei doktornőhöz :D
Sajnos megy a para a részemről, mert összeszedtem valami megfázásos vírust. Fekszem 2 napja,h minél hamarabb átessek rajta és a férjem nehogy elkapja :?

Hepehupa, neked volt méhüregi vizsgálatod?

Jó hétvégét mindenkinek!

Bari
bari6
 
 


Szia Zafír!

Nagyon köszi a biztatást. Mivel eddig még sehol sem voltunk, fogalmam sincs, kinél mi lehet a probléma. Én úgy gondolom, hogy apánál vannak gondok, mert neki van egy alapbetegsége, amire elég durva gyógyszereket kell szednie. De ez csak egy tipp. Majd meglátjuk. Remélem, hogy Vele is kíméletesek lesznek, mert egy évembe került, hogy egyáltalán rávegyem erre. Mindenféle macerálást csípőből elutasít. Nagyon fél attól, hogyha elkezdik vizsgálni, akkor találnak még ezt-azt és már elege van az orvosokból és kezelésekből. Meg úgy gondolom, hogy a férfiaknak ez nehezebb... más a motiváció és sokkal szégyenlősebbek is. (még nálam is)

Szóval mi még szűzek vagyunk ezen a terepen.
bodzássüti
 
 


Bodzássüti, ha a férjedet is a Cirisben vizsgálják ki, csak Erdei doktornőhöz kerülhet. Hozzá járunk mi is, csak egy másik rendelőjébe. Vele is nagyon jól jártok, kedves, tapasztalt doktornő.
Az én férjem nagyon kedveli, nagy változás volt Albert doktor után.

Hidd el, elmentek és segítenek nektek is! :wink: Ha lassan is, de mindannyian babások leszünk :wink:
bari6
 
 


Köszönöm Neked is a biztatást Bari! Igen, szeretnénk az egész folyamatot ott csinálni és bízom benne, hogy elég empatikusak lesznek abban, ahogy a párommal bánnak és nem fogják elijeszteni vagy elrettenteni, hogy bedobja a törölközőt.
bodzássüti
 
 


Szep napot mindenkinek !

Bodzassuti,
Szerintem is nagyon jo kezekben lesztek, ahol empatiaval fognak mindkettotokkal banni. Veszhelyzetben akar pszichologussal is beszelhettekl. A CIRIS legkore megnyuigtato, hatterben zene szol, egy-ket alaklom utan mar mindenki keresztneven szolit.
Ha olvasgatod ezt a forumot es meg tudod gyozni a parod, hogy olvasson belejuk, rajottok, hogy mennyire nem egyedi eset a Tietek. Nagyon sok masik par is raszorul egy profi csapat segitsegere - fiatalabbak, idosebbek, betegseggel kuzdok vagy teljesen egeszsegesek.
A mi esetunk sem egyszeru: a paromnak nem lehet gyereke es donorspermara volt szuksegunk. Egy even keresztul bongesztem az internetet, gondolkodtam es beszelgettem a parommal, hogy el tudjam donteni, ilyen megoldast el tudok-e fogadni vagy nem. Neki sem volt egyszeru a tiz evvel korabbi sebeket ujra feltepni...
De belevagtunk es nem bantuk meg!
Mivel en a lombi-kezeles elott meg soha nem voltam terhes es nem is akartam teherbe esni, hatalmas kerdojelekkel indultunk neki, ahogy valoszinuleg Ti is. Szinte mindent rendben talaltak nalam, nehany dolgot ki kellett korrigalni, de most mar izeg-mozog egy Picurka bennem, akit augusztusra varunk.
Ne aggodj, nagyon jo kezekben lesztek!

Bari6,
Jobbulast kivanok!
Tudom, hogy furcsan, sot ostoban hangzik, de nem emlekszem, volt-e mehuregi vizsgalatom :shock: Ha kellemetlen vizsgalaton vagy beavatkozason esek at, akkor ugy vedekezik a szervezetem, hogy kikapcsol a memoriam es kiesik nehany perc. Igy volt az elso embriotranszferrel is, aminek az elso ket percere emlekszem es utana semmire! Es a petevezetek atjarhatosag vizsgalat sem ugy maradt az emlekezetemben, mint egy borzaszto kellemetlen elmeny...
talan a tobbiek mar atestek rajta es tudnak infoval szolgalni.

Ugyanolyan ragyogo kek eget es verofenyes napsutest kivanok mindenkinek, mint amire ma reggel ebredtem Olaszorszagban!
hepehupa
 
 


Szia Hepehupa!

Nagyon köszönöm a biztatást ismételten. Tegnap írtam egy hosszú kommentet, amiben leírtam a történetünket, illetve azt, hogy a páromnak miért ilyen nehéz és kényes a kérdés, de sajnos elszállt az egész, pedig úgy nézett ki, mintha elküldte volna.
Talán nem véletlen, hogy eltűnt, úgyhogy nem ismétlem meg. Mindegy, igazából nem lényeg itt és most. Remélem, hogy minden rendben lesz és hamarosan mi is örülhetünk egy kisbabának.
bodzássüti
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?