Új privát üzeneted érkezett!

Tündi!
Isten biza én is küldenék arra havat.Itt esett már van 15cm hó.Már a hátam közepére sem hiányzik...
Szép szép de kezd sok lenni :lol:
Mellesleg mivel nincs fedett kinti helyünk így a Regit ki sem tudom tenni a levegőre :cry:

mimi12

Itt is szakad a hó. Szánkózni simán lehetne (Mocorgó :lol: ) szerintem. Csak be kellene szerezni egyet. Biztosan élvezné...
Mocorgó :lol: ez az anya-üzemmód bekapcs. tényleg jobban működik már nálunk is, mint az elején. És baromira bosszantott, hogy fogggalmam sincs, mi baja lehet. Kezdenek egészen egyértelmű jelzései lenni. MÁr a hangocskákat is meg tudom különböztetni! :wink:

dbea :lol: Tessék minél hamarabb megbékélni apival, irgum-burgum!!!!!!!! Nincs olyan probléma, amit ne lehetne megoldani!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Remélem, már tárgytalan, és rég túl vagytok rajta!
próbáltad, amit a múltkor írtam: két irányból szopiztatni uabból a mellből???

Bikmakk :lol: hááát, ez a hozzátápi nem is olyan egyszerű kérdés!!! AZ a baj, hogy mindenki mást mond. Szerintem a lényeg, hogy a babád figyeld! Kóstoltatni szabad (nyelve hegyére, cuppogtatnivalóként), de ha nem izlik, erőltetni tilos! Ha ízlik, lehet fokozatosan egyre többet adni...

Mimianyuu :lol: rövid szopi egyértelműen van, szerintem szomjoltó tuti! Ilyen nálunk is van, azt nem is nevezem szopinak. Jobb, mintha az ember lánya teát v. vizet nyomna a béjbibe, neeem?

Adri :lol: Milyen kocsitok is volt? Azt nem lehet sporttá alakítani??? Hál Istennek, mi olyat vettünk, már alig várom, hgoy emeljem a hátulját?? Tényleg, vajon azt mikortól lehet kicsit megemelni? mingyá teszek képet a miénkről...

Oui :lol: a bújós altatós módszer nálunk is bejön. Sőt, mostanában vettem észre, hogy szereti nagyon, ha cirókázom az arcát, most kezd bújcizni is, eddig inkább eltartotta a fejecskéjét... Imádnivalóak!!

Sissi :lol: na, és nálatok csusszant a cukkini???

Orew :lol: nekem sem jön be a kép!

Tünde :lol: mi tegnap is egész nap usziztunk, Zsigit alig lehetett kiszedni a vízből! Nagyokat sikongat, láthatóan tökre felszabadult... Jövő héten is megyünk. Ti jártok Zsombival??? Meg tudod oldani valahogy, hogy eljussatok???

Katáról tudtok valamit??? Igazán jöhetne valami klassz tengerparti plage-fotóhalommal!!!!!!!! 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Itt egy szem hó sem esett :lol:

Tündi,
én nem forraltam a vizet, hanem pí-vizet ivott Levi a tápihoz, meg most a Sinlachoz. Úgy voltam vele, amit 8 szűrő nem szűr ki, azt a forralás sem fogja, na meg ennyi baci kell :lol: Ha elfogyott véletlen, akkor felforraltam a vizet, nagyobb mennyiséget, és ha kihűlt csak mikróban megmelegítettem. Ja, a pí-t is. A vizet lehet, csak a tápit nem, és a melegített vízbe tettem a port.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

ezzel régóta tartoztam:
még egyszer, köszönjük, Láncska!

Kép

uszi apával:

Kép

Kép

uszi anyával:
(alig találtam olyan képet, amin a hájbájaim kevésbé látszanak :oops: :evil: ):

Kép

madaran

nekünk ilyen a sportrésznél a bbkocsi:

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 5&pageno=2

madaran

Ja, és az uszis képeket azért is tettem, hogy mutassam, mennyire üres volt a medi és az egész komlexum!!! :shock: :shock:
Adri :lol: , Ti közel vagytok, nem jöttök át valamikor uszizni??? :wink: 8)

madaran

Madaran,
teszel olyan Zsigis bodys képet, amin jobban látszik, amin csak mellkasig látszik, azokat gyűjtöm, és ha már lesz sok, akkor csinálok belőle tablót. Amúgy mekkora már Zsigi, olyan nagynak látszik a képeken.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hová jártok úszni?

Nagyon édes Zsigi!
Olyan cuki husika..
Nekem olyan furi,hogy a Regi ilyen piliszka.A Fanni is és a SZabi is husika volt :lol:
Viszont legalább elbírom simán órákat hurcolni a kendőben :lol:
Ellenben a Regi hosszra meg nő mint a gomba.Sorban szanálom a ruhákat.Kombidresszből már lassan minden 68-as kicsi lesz rá,és kerülnek elő a 74-esek.A rugik is kinövőben vannak,a nacik amik jók még.

mimi12

Sziasztok

Tündi. Én a sima vizet forralom, ha kihűlt mikrózom. Így a leggyorsabb. Mire éjszaka felmelegedne a tápi melegvízbe (hogy ne mikrózzam) addigra Réka magához is térne annyira, hogy nem tudnám visszaaltatni.
Volt, hogy már táppal eggyütt is melegítettük (bekevertem a nagyinak) semmi baja nem lett tőle.

nálunk is szakad a hó

Madaran: Zsigi nagyon aranyos. Hány kiló maradt rajtad a szülés után? Jársz már futni?

Mi ( a férjem is) múlt hét hétfő óta csak egyszer eszünk délbe rendesen, na meg reggel egy kis abonet szalámival.

de most megállt a fogyás. Valaki ajánlhatna valami jó csodaszert!

Kép

Kép
ádibaba

Zuhog a hóóóóóóó itt is!!! :shock: :shock: Már vagy 20-25 centi esett 4-5-ször voltunk lapátolni.... építettem az előbb egy bébi hóembert... :lol: nem sikerült túl nagyra, pedig volt alapanyag, de így is aranyos.

Én a Jana bébivizet felforralom, de csak annyi adagot, amennyit megeszik, lehűtöm 40-50 fokra, és már kész is. Ha kicsit később enne mikróban melegítem. Az anyatejet melegvizes fürdőbe állítom. Ezt a termoszos témát még nem próbáltam, illetve csak akkor, ha úton vagyunk.
Ha megyünk valahová viszek 1 liter forró vizet termoszban, egy kis műanyag edényt és hűtőtáskában a tejet/tápot. Menetközben is melegíthető (már ha nem én vagyok a sofőr... :) Kicsit macerás, de gyorsan odaadható.

Ádibaba: én is fogyózom, jó lenne megszabadulni még úgy 5 kilótól. 2 kilótól már sikerült január 1 óta. Kevesebb kenyér, sok gyümi, vacsorára csak gyümi. Futni szoktam mostanában, de ebben a csúszós, fagyos időben ez elmarad, így az otthoni torna válik be.

Madaran, Zsigi nagyon édes. Hányszor jártok úszni egy héten?

Lányok, ha náthásak a babák, mit szoktatok alkalmazni? Én az orrszívón, orrcseppen és cebion cseppen kívül mást nem nagyon tudok.

Kép
judi79

Anna, nagyon jók a képek! Szuper, hogy Zsiginek ennyire bejön a pancsikolás :)! Milyen szerencse, hogy ilyen kevesen voltatok!!
Emmának is van ilyen zenélő bohóca, csak az övének rózsaszín a nacija :). Szeretjük, mert a legtöbb zenélővel ellentétben nincs erős hangja!

A hó nálunk is szakad továbbra is, már egyszer ellapátoltam vagy 5 centit, majd este kéne még egyszer kimenni. (Persze akkor már remélem, a férjem fog...)

Eni, már akartam írni, hogy jó lenne, ha tennél fel képet Leáról -még nem is láttuk a leányzót! Persze lehet családi fotó is :)!

Kép
angelita

Judi, nátha terén szerencsére nincs még nagy tapasztalatom, de szerintem amiket alkalmazol, az tökéletes, más nem is kell! A Cebiont nagy dózisban add, mi 2*10 cseppet adtunk Emmának, mikor rekedt volt.

Kép
angelita

Sziasztok!

Hát hóból itt Kőbányán sincs hiány :lol: :lol: 15-20 centi simát esett.
Reggel voltunk uszizni, ügyesek voltak a gyerekek nagyon. Most nem vittünk fényképezőt, Orsiék viszont hoztak videókamerát, amin felbuzdulva kitaláltuk, hogy jövőhéten mi is viszünk magunkkal.

A szánkózáson mi is gondolkoztunk, csak jöttek hozzánk ebédre, így sajnos elmarad a dolog... De lehet, hogy még korai lenne.
Viszont a vendégektől Marci megkapta az első mobilját :shock: Színes, zenél, énekel, még számok is vannak rajta. Hát nem tudom...

Madaran: igen, próbáltam már két irányból is, de egyelőre nem találtam olyan szöget, amelyik irányból ne fájna. Hétfőn felhívok egy szoptatási tanácsadót és megkérem, hogy jöjjön ki segíteni :oops: Magamtól nem boldogulok már...

Apával jelentem kibékültünk :lol:

Kép

Kép
dbea

Ja, igen: tegnap voltam jógázni este :lol: Nem volt olyan nagyon igazi jógaóra, inkább csak nyújtás meg lazítás, de nagyon jólesett :D Úgyhogy kezdésnek tökéletesen megfelel, ha elolvad a hó és egy picit jobb idő lesz, akkor el kellene kezdenem futni :D

Kép

Kép
dbea

Angelita: milyen a JOY? :D

Kép

Kép
dbea

Köszönöm szépen a tápis hsz-eket! :D

Hójelentés:megint esett,de nem sok,és az úton el is olvadt :( De azért köszike,hogy küldtetek,jöhet még még :wink:

Anna,nagyon édes Zsigi :) Igazi kis hurkás fiúcska,jól meg lehet gyömöszölni!Gondolom azért votlak kevesebben az usziban,mert tél és hétvége van,nem? :roll: De ennek csak örüljetek,bőven volt helyetek :wink:
Úszás mi még sehogy nem állunk :evil: Ugyanis akik tartják midnig variálnak vmin...így most nincs még időpont mikor lesz,de hétköznap az biztos,eddig hétvégente volt.
Egyenlőre még nemk tudom,hogy oldom meg hogy mind a 2 gyereket vigyem.Gondoltam,hogy csak Zsombival megyek,de apa azt mondta,hogy ha már Luca is jár/t akkor mostmár ne hagyjuk abba.

Dbea,írigyellek,hogy van kedved futni.Én utálom a futást :oops: Pedig nem hogy fogynék,hanem inkább dagadok :oops: Márciustól valszeg elmegyek egy kaupunktúráshoz,és remélem az segíteni fog a fogyásban,mert más módszer eddig nem használt :?
És az a baj,hogy éhes is vok,mint a fene :roll:

Judi,gratula a fogyáshoz! :) Mi is csak ezeket szoktuk használni ha folyik a nózijuk a gyerkőknek.Vagy vmi hoeós szert,igaz azt már inkább Lucusnak.
Jó,hogy gyakrabban írsz! :D

Mimi,manöken lesz a csajszid :) Már úgyis elkezdte a fotózást :D Tényleg azóta nem voltatok vmi válogatáson?

Kép
Kép
tundi24

Bea!
Hogy szoptatsz?Milyen poziccióban?Ülve ,fekve,szoptatós párnán..stb??

mimi12

Nekünk van egy cumisüveg-bébiétel melegítőnk, csak utazáshoz használjuk, kis egyszerű uti, csak szivargyujtóról működik. Körbe kell vele csavarni az üveget, rászorítani, és az a pánt melegszik. Nem túl jó a hatásfoka, kell vagy fél óra, hogy iható hőmérsékletű legyen a víz. Kis akasztója van, nekünk az ablakban fityegett a kapaszkodóról, annak van egy pici kabátakasztója.

Itt is bekezdett a hó, aztán jól abba is hagyta, de pont akkor zendített rá, mikor elindultunk korcsolyázni. Úgyhogy mára megvolt a sport. :lol:

Feltöltöttük végre a fényképezőt, úgyhogy teszek majd én is képeket.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Nálunk is min. 25 cm hó esett!!! :shock: :lol: Nagyon szép!

A vízmelegítéshez nem tudok hozzászólni, Betti mindig 36-37 fokos tejcit kap - egyből ciciből! :D

Hadd ömlengjek egy kicsit nektek Bettiről! Annnyira aranyos, olyan cuki dolgai vannak! Tegnap pl. itt ült az ölemben, amíg neteztem. Közben folyamatosan az arcomat vizsgálgatta, madj miután percekig rá se néztem, sírva fakadt... :( Hát én úgy megsajnáltam szegénykét, hogy azonnal itthagytam a gépet és csak vele foglalkoztam az est hátralévő részében. :oops:
Meg ma alma(lé)evés közben bekapta a kiskanalat, de úgy, hogy a kis ínyeivel tartotta: elengedtem a kanalat és lógott ki a szájából! :lol:
Most pedig a mennyezeti lámpával társalog, mondja neki a magáét és közben bazsalyog rá... :lol: Szegény, nem tudom, hogy éli meg, hogy az meg nem válaszol neki... Már látom: megsértődött és inkább hasra fordul! A kis okoska! :)
Na jó, abbahagyom - ne haragudjatok, de most nagyon rámjött ez a "kipakolhatnék"...

Kép

Kép
hmbori

Mimi:ülve, szopis párnával, azon fekszik Marci. Miért?

Kép

Kép
dbea

Fogyás: nekem a terhesség alatti cukros diéta nagyon bejött, a kórházból már úgy jöttem el, hogy a teherbeeséshez képest 2 kiló mínusz volt rajtam, annak is egy része ugye a víz.

Az instrukciók:
- maximum 180 gr szénhidrát/nap
- a szénhidrát nagy része lassan felszívódó (zöldségek, teljes kiőrlésű gabona, ha már cukor, akkor inkább fruktóz)
- napi ötszöri étkezés
- 2 étkezés között teljen el 3 óra
- sok folyadék

Azóta egyébként feljött 2,5 kg az 5 hónap alatt. Egyszerűen falánk vagyok! Aki szoptat, az nem észlel hasonlót? Remélem, ez a szoptatás miatt van, és ha már nem szopik majd a baba, elmúlik... :oops: Amíg szoptatok, persze nem fogok fogyózni, de utána én biztos a fenti diétát fogom tartani egy darabig.

Kép
mocorgó

Angelita, képek már úton, hamarosan mutatok. :) Ide nem szívesen töltök, de majd posztolok linket, ok?

Bori, büszkélkedj csak nyugodtan Bettivel, aranyosak a történeteid, feldobják a topikot! :)

Kép
mocorgó

Elnézést a zavarásért, de hátha ha valakit érint, vagy érdeklődne a munkám iránt.
Szakvizsgázott gyermekpszichológus vagyok. Segítséget tudok nyújtani az alábbi gyermekekkel kapcsolatos nehézségek megoldásában:
- nevelési nehézségek
- szobatisztasági gondok
- alvási nehézségek
- evési problémák
- testvérféltékenység
- beilleszkedései nehézségek óvodába, bölcsődébe
- lelki problémák gyermekeknél, de akár a szülőknél is.
Lehetőség van baba-mama konzultációra, valamint a kismamák szorongásainak (várandósággal, gyermekszüléssel, ápolással, szoptatással stb. kapcsolatos) feloldására is.
Elérhetőségem: gyerekpszicho@yahoo.com
gyerekpszicho

[quote="dbea"]M írta:dbeaimi:ülve, szopis párnával, azon fekszik Marci. Miért?

Próbáld meg ágyban fekve,ha ülsz próbáld meg a párna nélkül.Hátha kényelmesebb lenne.Én nem tudtam a párnán sokáig szoptattni,nekem kényelmetlen volt egy idő után.

mimi12

Hmbori,
nálunk ma az volt a cuki, hogy puszilgattam Levit, mondtam neki, hogy puszi, és belepusziltam a nyakába. Majd úgy a 3-4. után egyszer kinyitotta a száját, és odanyomta az arcomhoz. Gondolom nem volt tudatos, de én akkor is elkönyveltem puszinak. Olyan kis édes volt, néhányszor megcsinálta.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

No, akkor én is mutatok képeket. :) Jóóóó sokat felmásoltam, remélem, megnyílik a link:

http://picasaweb.google.hu/babamamaklub ... L72Jz_4wE#

Kép
mocorgó

Eni, elolvadtam a képektől!!! :D :D Nagyon aranyos Lia, és olyan jó így egyben látni az ici-pici és a legnagyobb képeit! Köszi-köszi!

Linácska, jajj, de édi Levi!!! :lol: (Ez a szájnyitogatás nálunk is megy, ha valami tetszik Bettinek, de az arcomhoz még nem nyomta oda magát! :) )

Kép

Kép
hmbori

Lina :lol: kattintottam néhányat, majd keresek olyat, amiben jobban látszik. Szereti egyébként, de lassacskán tényleg kinőjük... :cry:

Mimi :lol: Zsigi közel 8 kiló már (jövő héten megyünk mázsálni, mérni), hossza 70-en felül, de pontosan már nem tudom. Hatalmas baba, apjára ütött (még jó :wink: )
a fürdő itt van Tbányán és mindig ilyen kevesen vannak hétköznap délelőtt!

Ádibaba :lol: Jócskán van rajtam felesleg, szülés után kb 5, de inkább előtte halmoztam fel még a lombikok alatt vagy 10-et!!! :evil: Hú, ez kemény diéta! Hogy bírod? nekem állandóan zabálhatnékom van, főleg közvetlenül szoptatás után... :roll:

Judi :lol: De ügyi vagy, hogy már rendszeres a futás!! Néhányszor már mentem, de tervszerűen kellene, mert így semmi értelme! Pedig már beszereztem futós melltartót, cipőm Saucony, úgyhogymár csak menni kellene

Angelita :lol: Zsiginek az egyik kedvence a bohóc!! Ngyon sokáig elvan vele egyedül!

Dbea :lol: Sajnálom, hogy a szopi még mindig ilyen kínosan megy... Próbáld meg Mimianyánk tanácsát, hogy fekve szoptatsz. Lehet, hgoy már Nektek is kinőtte Marci a szopipárnát, mint Adriéknál Zorácska!! Tedd kicsit mélyebbre Marcikát!!
szupi, hogy apival megbékéltetek!
A jóga naggyon jól hangzik!!!

Tünde :lol: hogy két gyerekkel hogy oldjad meg az uszit, az tényleg talányos.... Egy gyerkőccel is egészen nagy macera az öltöztetés, vetkőztetés, magáról a pancsiról nem is beszélve. De hogy mindezt két gyerekkel, egyedül.... :roll: :shock:

Mocorgó :lol: Köszi a képeket, nagyon jó tényleg, hogy így végig lehet nézni!!

diéta: hát, jó lenne nagyon mondjuk a 90 napost végigcsinálni, de:
-tejci nem lesz kevesebb??
-hogy győzitek le az állandó éhséget???? én képtelen vagyok! Mostanában bepótolom, hogy terhesen nem voltam kívánós! :oops: :P

madaran

én holnap nem nagyon leszek, mert férjem szülinapos :lol: :lol: :lol: és egész nap nem leszünk itthon.
nem semmi volt a tortát megsütni ma, kb 20 részletben!!!amikor Zsigi aludt, azért nem (robotgép), nehogy felkeljen, amikor fent volt, akkor meg ugyi azért....huhhh! Hogy a főzés hogy fog menni, egyelőre felfoghatatlan számomra! :shock:

jó éjt, csajok és babákok!!! Tessék szépen szundizni, hagyni mamákokat alukálni!!!

madaran

Na, már negyed 6 óta nem alszunk, ő már úgy gondolta, reggel van, úgyhogy játsszunk. Nem vagyok a topon, és hosszú lesz még ez a nap... Apa persze még vidáman húzza a lóbőrt. :(

Madaran, szopi alatt szerintem ne diétázz, hogy minden fontos tápanyag menjen Zsiginek. Én is rengeteget eszem, remélem, ez normális ilyenkor.

Kép
mocorgó

Sziasztok!
Jó sokat írtatok tegnap, pedig azt hittem nagy pangás lesz, szokásos hétvégi módban:).
Evés téma: a szoptatás alatt szerintem normális, hogy többet eszik az anyuka. Tegnap éjszaka 12-kor még benyomtam egy szendvicset, a fél 4-es ébredéskor pedig egy banánt:).
De jó az uszisoknak, én nem vagyok ilyen bátor, az öltözés-vetkőzés nem hiányzik:).
Mocorgó, tényleg nagyon aranyos Lia. :)
Dbea, remélem rendeződik a mellprobléma! A szoptatási tanácsaadó jó ötlet. Ha nagyon rettenetesen fá, akkor próbáld meg, hogy abból nem szoptatsz pár alkalommal egymás után, hanem a másikból, és ami fáj, abból pedig fejj kézzel. Nekem ez működött, kicsit rendbejött a beteg cici, és nem volt olyan nagyon fájdalmas utána abból szoptatni. Amire nagyon kell figyelni, hogy jó mélyen bekapja a cicit, tartani kell, és úgy a szájába "nyomni". Akkor nem fáj annyira.

Kép
Kép
Kép
oui

sziasztok!

Kellemes vasárnapot mindenkinek! :D Esettt a hó de kb 3-4 cm...hol van ez a tegnap mutattott 20-30cm-es havakhoz? :roll: És nem úgy néz ki,hogy ma is esne...

Eni,nagyon szép kiscsaj Lia :D Jó hosszú ő is :) Nálunk 2 óra körül volt egy kis ébrenlét,de evettt,magyarázott aztán elaldut.Viszont mostanában hajnali 5kor rendfszeresen megébred,akkor odaveszem magam mellé,cicizik és alszunk tovább.Akkor már nem megy az ágyacskájába aludni..Csak így meg alig férünk,mert Luca köztünk alszik :roll:

Anna,milyen tortát sütöttél?Boldog szülinapot apácskátoknak!Úszáshoz jönne velünk a mama is..öltöztettésben tudna is segíteni...csak a gond ott van,hogy Lucát sehogy nem bírom amjd kitessékelni a vízből ha én meg maradok Zsombival.Egy időpontban meg 2gyerekkel nem tudok bent lenni.De azt tutira veszem,hogy Luca nem fog kint maradni....Úgyhogy nagy fejtörést okoz ez a dolog :shock:

Lina,ilyet "puszikat" zsombi is szokott nekem lenyomni.Hát meg tudnám zabálni :wink: Amugy is amennyire nem akartam fiút,most annál jobban imádom :wink:

Bori,kikövetelik ám maguknak ezek a béjbik a figyelmet :wink: Mondjuk ha én idehozom Zsombit,ő aztán elbámulgatja a monitort :roll: Közbe meg vihorászik :oops:
Tegnap meg nagyon komolyan elkezdett magyarázni vmi olyasmit,hogy va-va,ba-ba...Egész nap lökte a szöveget :wink:

Na menek főzőcskézni..

Kép
Kép
tundi24

Ja,és én is feszt ennék,ami meg is látszódik :oops: :roll:

Kép
Kép
tundi24

Bea!
Oui amit írt az fontos!Jól kapja be a bimbót!!Ha csak a végét kapja be akkor nagyon fájhat.Lehet nálatok is ez a gond?Nekem anno csak a Fannival fájt az első 2-3hétben a szoptatás,de utána elmúlt a fájdalom...de akkor elsőre kisebesedett.Utána sem a Szabivel sem a Regivel nem fájt már az első nap sem.Ha fájannak oka kell legyen..Vagy anatómiai,amin sajnos nehéz segíteni,vagy rossz szoptatási technika..

Tündi!Itt most kezdett megint esni a hó,és fúj a szél :(
Nem tudunk kimenni a Regivel,olyan csúnya az idő...
Ne kívánjál ennyi havat,nekem már herótom van tőle..

Diéta,fogyókúra...
Én a 90napost nem tartom jónak..Olvastam róla és azt írták,hogy nőknek kifejezetten káros lehet,mert hiánybetegséget okozhat.
Mi a szénhidrátot próbáljuk megvonni.Persze azért valamennyi van,mert kávéba teába megy a cukor,meg azért heti 1x van valami süti vagy sós..szóval azért nem teljes a megvonás.
Mi inkább köretnek bevezettük a zöldséget..reggelire ebédre vacsorára.Tészta ,krumpli nuku ,csak a zöldség,párolva salátának,..stb..
Nekem spec így több lett a tejem,gondolom az egészségesebb,vitamindúsabb kaják miatt :lol:

Mocorgó!Nagyon édes a lányod :lol:

Madaran!
Boldog szülinapot a férjednek!!
Zajongás..robotgép és tsa..
Én akkor is használom ezeket ha alszanak a gyerekek.Én nem tartom jónak,hogy teljes csend legyen míg alszanak..
A Szabi mellett én mindent csináltam,porszívózás főzés mosás takarítás...stb.Most a Regi mellett is zajongunk..de a Szabi amúgy is eléggé hangos alapjáraton :lol:
A Szomszédok meg nem is beszélnek ha alszanak a gyerekek.Azok minden neszre felébrednek.Én ezt nem tartom normálisnak.Úgyhogy tessék csak szoktatni a bébiket az alvás közbeni zajokhoz :lol:

mimi12

Madaran: én is gondoltam arra, hogy már kinőtte a szopis párnát. Kipróbáljuk fekve ma... Meglátjuk.

Adri: hogy Zora kinőtte a párnát, te hogy szoptatsz?

Kép

Kép
dbea

Hú, nálunk akkora hó van, térdig ér Zorának. Most voltunk lent szánkózni, isteni volt, a parkban van jól szánkózható domb. Mirát felkötöttem, férjem húzta Zorust a szánkón. Akkora a hó, hogy babakocsival lehetetlen bárhova is menni. Én nagyon élvezem!!! Mióta Bp-en élek, ekkora havat még nem láttam. Még most is nagyon erősen esik, tegnap pedig végig zuhogott.

Kép
Kép
Kép
oui

Oui!
Kabáton kívülre vagy belülre kötöd Mirát?
Jéé itt Érden is esik :lol:

mimi12

Madaran,
Olyan fura, hogy Zsigi méretileg kisebb, mint Levi, de mégis sokkal nagyobbnak tűnik. Majd én is teszek este képet, de most anyóséknál vagyunk. Én még rá sem adtam Levire a Levis bodyt, de az övé 12 hónaposra való, bár gondolom annyira már nem lenne nagy.

Még jó, hogy nem tegnap jöttünk Martfűre, mondván, hogy szombatra nagy havat mond. Na itt egy csepp sem volt tegnap, ma meg bepótol mindent. Azért 1 óra alatt ideértünk. Bács megyében ráadásul semmi úttakarítás. Ahogy átértünk Szolnok megyébe gyönyörűek voltak az utak. És csak egy román autót láttunk a fának csapódva. Rémes, hogy mennyire nem tudnak vezetni...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Hóhelyzet:
esett vagy 30-40 centi, de szerencsére már elállt! Nekem nem hiányzott, 5 centi bőven elég lett volna a tél 'fílinghez'!

A fogyit én majd tavasszal tervezem elkezdeni, rámfér... Igaz, hogy én nem szoptatok, de mivel itthon vagyok, így gyakran megfordulok a konyhában és mindig akad valami finom falat, nameg alapból szeretek enni... A héten is sütöttem palacsintát, ma is bekevertem egy nagy adag masszát, de még csak párat sütöttem ki, mert Emma felébredt.

Eni, köszönjük a képeket Lea babáról, nagyon kis szépi :)!

Anna, jó ünneplést Nektek mára :)!

Legutóbb a Tescóban vettünk pelust, saját márkást, hát többet nem veszünk... Nincs vele alapból baj, mármint minőségileg, viszont egy kis pisi után már tiszta pisiszagú a gyerek! Legutóbb sem illatosítottat használtunk (Bella Happy), de annál nem tapasztaltam ilyet.

A Cora babaszépségversenyt hirdet a Kismama magazinnal egyetemben, de olyan idétlen a fő- (és egyben egyetlen) díj, hogy nem nevezünk: divatfotózást lehet nyerni, ami az újságban is megjelenik. Oké, hogy x év múlva milyen szuper lenne megnézni, hogy benne volt a baba a magazinban, de szerintem nincs olyan kisbaba, aki élvezné az ezzel járó macerát... Szerintetek?

Kép
angelita

Csak futtában olvasgattam.
Épp áztatom a lábam, apa meg sétál az ítéletidőben Zorával.

Anna jó lenne pancsizni, de enyém apa délelött dolgozik, egyedül meg ezt az öltözetem, vetköztetem macerát nem válalom be. Talán ha Zora nagyobb lesz, akkor átmegyek vele, ha megbeszélünk egy talit.

Dbea én papaszán fotelban szoptatok, és a szopipárnát a derekam kitámasztására használom. És egy puha díszpárnát teszek Zora feje alá.

Fogyókúra: én amíg szoptatok tuti h nem fogok, habár nagyon gusztustalanul zabálok. És főleg szénhidrátot, amit a terhesség alatt nem ehettem a cukrosdiéta miatt. Én Mocorgó 160 g szénhidráton voltam, és nekem is nagyon bevált. Asszem én is ezt fogom csinálni. De pl most volt h 3 napig bírtam csoki nélkül, de aztán fizikai tünetei jelentkeztek a csokihiánynak, (komoly elvonási tünetem volt :roll: :oops: ).
Meg a szokásos 3 órás sétámnál mindig betérek valami pékségbe.

Zora tegnap óta kinyomja magát négykézláb, a feneke a levegőben, nagyon cuki.
Ésssssssssssss megette az almát, lesütöttem seki ahogy a bbszakácskönyv írta, és nagyon bevált neki. Viszont amióta almalevet, és almát eszeget azóta 2-3 naponta van csak kaki :cry: , és nálunk ilyen nem volt elötte :roll: .
Van mélyhűtött barack azzal lehet előcsalogatom makka komát.

Tündi én jártam akupunktúrára fogyókúra miatt, és 15 kg fogytam vele, de én ugyanolyan éhes voltam közben is..... :shock:

Adri

Kép

Kép
irdab

Zora is ad csókot, én nagyon sokat puszilgatom, és most annyira büszke az új tudományára h mindenkit lesmacizik aki megfogja. Nagyikat, tesómat, még a babát a tükörben is :lol:

Ma hagytam sírni már kínomba 15 percet, el is aludt 20 percet alukált. Hát nem sok.

Anna én is elkezdtem főzni, úgy h amikor apa itthon van, és egyszerre több kaját csináltam, így 3-4 napra van kajánk.

Tegnap itt is nagyon nagy hó esett, de én már nagyon unom ezt a telet.

Zsigi nagyon gyönyörűséges, és most meg tiszta apja!

Lea is gyönyőrűséges jó húsban van, mekkora is?

Bebe30 hova tüntél?

Zora 8250 g és a 74 rucikat kezdjük kinőni.
Ma megpróbáltam a hátamra kötni, de még nem tudtam egyedül hátrapakolni, nem tartja még annyira magát (vagy csak én voltam bénusz), apa segített, de Zora nagyon élvezte h ott van. És így nagyon sok mindent tudnék csinánln, többet mintha előre lenne kötve. Csak egy baj van h a cumit még nem mindig tudja egyedül vsszarakni.
Na és dobok képet is, mindjárt kicsinyítek.

Adri

Kép

Kép
irdab

na akkor képek a 6 hónapos csöpségemről:
Kép Kép Kép ebben szoptatok

Adri

Kép

Kép
irdab

Jaj de Cuki Zora. Apának jól belekapaszkodott a hajába. :)
Mocorgó - a 2. képen annyira-annyira édes, a ti ágyatokba.

Jöhetne már a jóidő, elterveztük, hogy veszünk bicajt és megyünk. Szerintetek durva lenne egy 7 hónapossal?
Néztünk bicajüléseket, olyat vennénk, ami tök olyan, mint az autósülés. Ha abba be van kötve, az elég masszív,nem? De ha abban ül, akkor nem tud felvenni bukósisakot. Melyik jöbb vajon?
Többgyerekesek esetleg, ha tudtok válaszolni.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Sziasztok!

Angelita, pedig jó esélyetek lenne Emmussal a szépségversenyen! Ha nem is a díj miatt, de büszkeségből nem küldtök be róla mégis képet? 8)
Mi már voltunk ilyen nagyüzemi (értsd: nagy lámpás) fotózáson, de nem különösebben zavarta Bettit a fény. Ráadásul ezek a lámpák már olyan modernek, hogy nem is melegítenek, így az sem volt gond. Szóval szerintem, ha nem kifejezetten ellenzitek a fotózást, meg a megjelenést, vágjatok bele! :D

Anettoo, szerintem ne amiatt aggódj, hogy a 7 hónapos Matyika bírná-e a bicajozást, hanem azon, hogy a Te hátad!!!??? Nem biztos, hogy az a rázkódás jót tenne neki... :roll: Vagy már jobban vagy?
Egyébként én inkább azt az ülést választanám, amelyikbe bukósisakkal együtt befér.

Dbea, remélem sikerül megint a fájdalommentes szopi, nagyon drukkolok Nektek!!! (Olyan fura, mert amikor a kórházban jöttek a csecsemősnővérkék megmutatni, hogy kell helyesen cicire tenni a babát, olyan durvának tűnt, ahogy megfogták a baba fejét és rányomták a cicimre. De ezek szerint pont az ilyen esetek miatt kell így tanítani, mint a Tiéd...) Remélem, az új pozíció be fog válni! +++++

Itigram, Bim-bam, és a többi elkószált anyuka, jelentkezzetek, hogy minden rendben van-e???

Kép

Kép
hmbori

Na vége a hétvégének, még nagytesót letesszük, aztán valami jó filmet megnézünk:). Kíváncsi vagyok, meddig marad meg ez a nagy hó.
Irdab, és miket szoktál főzni, hogy még 3-4 nap után is finom?:) Én főzök mióta gyerekem van, de már eléggé unom a repertoárt. Mocorgó is olyan jó ötletet adott ezzel a vadassal!

Kép
Kép
Kép
oui

Na végre fényképeztem én is, felavattuk a Levis bodyt, de nagyon nagy még rá, úgyhogy eltettük végül későbbre. Nem tudtam választani, csináltam vagy 30 képet, olyan édi fejeket vágott...
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Oui:
hát most kezdtem el a főzöcskézést, eddig rendeltük a kaját (de már nagyon untam).
A múltkor hagymakrém levest csináltam, meg kifőztem jó sok tésztát(makarónisat) (aztat szeretjük apával :lol: ), és csináltam olyat, (nincs neve úgy találtam ki akkor) h sütöttem le tarját, és csináltam hozzá szószt úgy, hogy sok hagymát, fokhagymát, meg répát lepároltam, ezt összeturmixoltam, és tejfölel, meg a husi sült levével kevertem, és a husikat ebbe visszadobáltam. Ezt ettük a tésztával, meg ettük a tésztát sajtos tejfölösen is, meg csináltam rakott kelt még.
Így 3-4 napra volt kajánk.

Most paradicsomos húsgombócot, paprikáskrumplit :lol: , meg tárkonyos csirkeragu levest csináltam, meg olaszrétest.

A következő kaják pedig sütőtök krémleves lesz, tejfölös csirkepöri nokedlivel, meg krumplifőzelék fasírttal.

Persze az ötleteket várom innentől kezdve mindenkitől, h mit is főzzek :lol:

Engem is érdekelne h Mirust kabátra vagy az alá tetted a kinti sétán?

Tegnap elött kicsit túlöltöztettem Zorát. Nade egyik nap -7C volt a következőn meg +7C :? .
Na a város túlsó végén el is kezdett ordítani szegénykém, így én is felkötöttem a mei tai-ba és toltam magam elött a bbkocsit hazáig.
Sosem növök fel ehez a feladathoz..........

Anettoo én is szeretnék bicózni majd már a nyáron :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Linácska az összes képen nagyon cuki Levi, már nagyon vártam rola a budys képeket. Jó kis hajszerkezete van :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

A férjemet rávettem, hogy csináljon body-s tablót, azt mondta, ha befejezi a melóját, csinál.

Eddig mentettem fényképet:
Belián
Betti
Botond
Csilla
Hajni
Levi
Marci
Marci
Matyi
Mira
Réka
Zara
Zora

Bocs, ha valaki tett fel, de átsiklottam felette. Ha még van kéznél a többiekről, tegyetek fel, szerintem úgyis csak holnap csinálja meg a férjem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

A kép újra. Mondjuk ez nem az amit először felraktam... Ebből nekünk csak a sportkocsi része van, nagyon szuper kocsi. :) Bele is próbáltam már Zarust és tök jól nézett ki benne, meg nem is érezte magát rosszul se. :)

Kép

Majd még jövök, csak visszaolvasok meg miegymás... :)

Üdv mindenkinek![/img]

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?