Új privát üzeneted érkezett!

Kataa,
Nem jöttök szombaton a Récseibe? Nálunk apa nem lesz itthon, és kell valami programot csinálni, hogy bírjam a gyűrődést...

Zita
parazita

Zita!

Mi délután megyünk itt a lakótelepről két kisfiúval, de csak későn, mert kb 4-ig alszanaka gyerekek, 4-1/2 5 felé indulunk, így 5-1/2 6 felé érünk oda. Nkem sincs itthona férjem, ezért is megyünkKép
Sajnos előbb nem tudunk menni, mert alszanak és nekünk 1 óra az út.
Bár gondolom t einkább délelőtti programra gondoltál.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Parazita
Szombat delelottre bejelentkezett egy baratnom,de nem mondta biztire.Ha nem jonne akkor megyunk persze,majd szolokKép

Mano
Erdekes ,mert itt 3 ev betoltese utan mar mennek is oviba.Az egyik ismerosunk kidlanya pl januarban kezdi az ovit es hagyja ott a bolcsit.
A dadus szerint mar majusban irassam be hogy legyen helyKépSzeptembertol mindenkepp megy oviba,akkor is ha itthon leszek es meg nem lesz teso.Kell hogy belerazodjon egy kicsit,ne azt erezze hogy azert megy oviba mert valaki atvette itthon a helyetKép
EN is gondoltam mar erre az evvesztesre,en sem voltam azKépHat majd ketszer jarja valamelyik csoportot.Nem is banom mert egy 6 eves gyerek meg olyan szeleburdi a suliraKép

mano
Hol vetted a hasznalt jatekokat???

Pocokek nem reg mentek el,jol lefarasztotak egymast a gyerekekKépAlex ugy setalt Ajsaval kezenfogva mint egy randinKépVolt olelkezes,puszi isKépUgyhogy megbeszeltuk hogy mi lennenk anyosokKép

Delutan meg jon par kollegano meglatogatni,ugyhogy ma van forgalomKép
Kataa

Kép
Kép
kataa

kataa!

Itt meg midnen második anyuka azon hisztizik hogy miért nem mehet a 3 évese oviba, de soka ygereka lakótelepen és a 3 évest is bölcsibe kell iratni, akkro is ha addig nem járt oda. vagy viszi messzebbre.
Nálunka bölcsiben a cica csoport 3 éven felüliekből áll.

A játékokat a babszobán hirdették az apróhirdetésben, szerencsém volt mert felrakták a játékkonyhát és én meg épp be voltam lépve és már rá is csaptamKép Aztán bezséltünk telefonon és mondtam neki hogy babkocsit is néztünk Emmának, erre most amikro hozta a konyhát volt olyan rendes és hozott két abbakocsit is, ami méretben stimmel Emmához, felvittük, Emma megnézte mindkettőt és kiválazstotta ezt. Szerelem volt első látásra, meglátta és már rohant is hogy "Baba, baba" és rakta bele a babáját. Most úgy alszik hogy a kiságya mellett álla kocsiKép

manó

KépKép
manó

ja, és szeptembertől bizti nem megy Alex ovibe, betöltött 3 éve a kötelező, úgyhoyg legelőbb októbertől mehet át. Ja, és szobatisztának kell lenni az ovihoz, de az biztos menni fog már.

manó

KépKép
manó

Mano
Hat akkor lehet hogy oktobertolKépTudom hogy addigra szobatisztanak kell lennie,de ez majd a jovo nyar projectjeKép
Emma tenyleg nagy babakocsisKép

kataa

Kép
Kép
kataa

Manó, Kataa,
Köszi! Jó a délután is, ha ti akkor mentek!

Zita
parazita

Kataa,
Hogy van ez az óvoda-dolog? Nem úgy van, hogy ha szeptemberig nem tölti be a 3-at, akkor csak januárban mehet? Vagy a bölcsiből előbb is átveszik?

Zita
parazita

Rit
Mi most pénteken kezdjük az uszit 1/4 6kor.

Forti
Ügyi Levi a bölcsivel!

Manó
Tök rendi a gondozónő, hogy csak így behívott benneteket.
Követés: Nálunk a Dani követi a nagyobbakat, mint az árnyék Kép és utánozza őket.

Ilke
Szép nagy a pocid már!!!! Kép

rit
Bár mi csak jövőre ovizunk, bölcsait kihagyjuk, de nálunk is már most bejelentette apa, hogy együtt akarja a beszoktatást. mondjuk ez nem is lesz gond, mert most már egy helyre járunk és talán a kinézett ovi is összejön majd.

Már úton van a férjem, de sajnos nem találkozunk, mert mire én az utolsó busszal leutazom a szüleim házához, addig ő nem ér ide, max. a határnál járnak majd. Kép így csak vasárnap látjuk egymást ismét 3asban. ebben a 3-4 napban szét messengereztük magunkat és egy csomót telefonáltunk.

Dani tegnapi beszólása egy hapsinak aki cigit vett le a polcról a Kaiser's-ben: "Bácsi, cigi, fúúújjj, büde" (A sógornóm barátja cigizik, tőle látta, mi az a cigi)
A másik, amikor parkoltam be párhuzamosan (amit utálok, de most már egész jól megy-- nagy úr a kényszer, ha nincs máshol hely) : "Anya, nem fér be!" na mondom, nem lehet lebőgni a kiscsávó előtt, hogy anya nem tud beállni Kép

Utána együtt főztünk, én apának fincsi pulykafasírozottat petrezselymes krumplival, dani meg a kis edénykéiben babot, krumplit, fokhagymát, petrezselymet (mind igaziak) és kevergette, átmerte az egyik tálkából a másikba. addig én megcsináltam a krumplit és a fasírtmasszát. Sütni csak 1/2 10 után tudtam nekiállni, mert addig fürdettem és altattam. aztán elfelejtettem, hogy máég a mosás is ott figyel a mosógépben és ki kellene teregetni. így lett fél 1 mire ágyba kerültem, mert még hajat is kellett mosnom. hajnalban meg dani kéredzkedett fel hozzám és együtt aludtunk reggelig. persze őkelme nem fér ám el a 190x200-as ágyon, ha hozzá értem véletlenül, akkor ő kitúrt a helyemről Kép
jól el is feküdtem a nyakam.

most meg délelőtt óta hányingerem van, fáj a gyomrom és szeriontem van hőemelkedésem, így csak holnap buszozok le Jb-be, mert félek a buszon még jobban felzötykölődik vmi. most is rohantam itt a melóhelyen a wc-r, mert rámtört a rosszullét.
mielőtt babára gondolnátok, ez tuti nem az.

holnaptól másfél hétig nem vagyok, mert szabin vagyok, hétfőtől meg Cisco tanfolyamon, amiből ráadásul még vizsgázni is kell.

szép hétvégét!
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Parazita
Hat en sem tudom hivatalosan,meg minden ovinal mashogy van.Van ahol mar 2.5 evesen is bevesznek ha szobatiszta a gyerkoc.
Kerdezz ra annal ahova tartoztok,bar meg ugyis koraiKép
Vegulis nekunk a delutan is jo,ha nem lesz mas program megyunkKép

Gumicukor
Es busszal viszed Danit JB-be,vagy itt hagyod a nagyiekra?
Akartam irni,de elfelejtetem ,hogy Ujpesten a Horvath Cukraszda vallal mindenfele kerest fenykep alapjan is.A baratnom a pasijanak a sajat kabrio autojat csinaltatta meg tavalyKép
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa

A Via Luna a Nagy Sandor Jozsef utcaban van, ami egy kis utca a Bajcsybol, nem sokkal az Arany Janos utca elott.

Emike mai beszolasai:
Van egy csocsoasztalunk a teraszon, imadja.
"Csocsozzunk!" kialt, majd korbenez es megjegyzi, "fel kene allni egy szekre..." Merthogy maskent nem eri fel.Kép

Imadja ha a Micimackot eneklem neki, mar tudta is az elso versszakot, kis hibaval "eszebe jutott, hogy ENNI kene valami nagyon fontosat..."Kép Nemreg meglatogatott minket a baratnom, akit imad, ulunk a vacsoranal es a gyerek tok lazan elmondta a Micimackot elejetol a vegeig , az osszes versszakaval. Apaval leesett az allunk. Ugy latszik nem volt hiaba, hogy 435-szor elenekeltem neki mar.Kép

Beszti

Erre a hetre vagy kiirva? Nagyon izgi, hogy mindjart babazol, mar harmadszor...Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi!

Válasz helyett (amúgy is tartozam már veleKép):

Kép
Kép
Kép
Kép

Nem tudom, minden OK-e benne... ja, az biztos, hogy Zita még nincs benne pocilakóval!Kép
És most látom, hogy az utolsó tábla vége lemaradt, de már nem szeretném javítani...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Zita!

ha vszilvia@tvnetwork.hu camre küldesz mobil számot akkor írok sms-t hogy mikro indulunk.

ovi: én úgy tudom hoyg akkor mehet ha betöltötte a 3-at, abban a hónapban. kivéve ha indítanak minicsoportot, ezt meg kell érdeklődni, ebbe általában szeptemberben felveszik a 2,5 éveseket, ha szoba és ágytiszták (a délutáni alvásnál).

Beszti!

Azt hiszem Kakukkfű kisfia DaniKép Egyébként tök jó látni a sok pocaklakótKép

manó

KépKép
manó

Beszti,
Hajrá! Nemsokára háromgyermekes anya leszel!!!!
Az én pocaklakómat kihagytad a táblázatból: elvileg 2005. márc. 25. a kiírás (szerintem).

Manó, Kataa,
Tök jó lenne, ha össze tudnánk jönni. Küldöm a számomat!

Holnap megyünk 12. heti UH-ra, drukkoljatok!

Zita
parazita

Timi,
A fektetési módszered ("elmegyek .....ni, és utána visszajövök") klasszul bevált. Meséltem Solymesznak, aztán befejeztük, és mondtam, hogy elmegyek fogat mosni, 5 perc, aztán jövök. Vigyorgott, és fekve maradt. Mire visszamentem, még nem aludt, de nem is állt fel, és hamarosan el is hortyant. Köszi!!!!

Zita
parazita

Zita!

Örülök, hogy bevált!Kép

Beszti!
Köszönjük a táblázatot!Kép Minden jót az elkövetkezőkhöz!Kép

Ilke!
Szépek vagytok!Kép

Gumicukor!
A gyerekek legtöbb beszólása azért olyan vicces, mert nagyon őszinte, nem? Jópofa lehetett Dani is.

Nálunk nincs most semmi érdekes, tegnap későn értünk haza apával, mert a tesómnál szekrényt szereltünk, úgyhogy alig láttam Petit, ma sietek haza, mert elvonási tüneteim lesznek.Kép

Timi
szabotimi

Manó
Hát nem tudom, a felettünk lakó kiscsajszi, Dodi nagy barátnője már elkezdte az ovit és csak a hónap végén tölti a 3at. Szóval szerintem nem kötelező a betöltött 3év, ha megvannak az elvárt szellemi/fizikai tulajdonságai. A pelust tényleg el kell hagyni addigra és tudni kell teljesen egyedül öltözni. Ez vicces. Dodi már most egyedül öltözik, csak a cipőfűzőnél, gomboknál és cipzáraknál kell segíteni.
Amúgy én azért akarom majd jövőre oviba adni, mert olyanba szeretném, ahol sport és nyelvtanulás is van, bölcsiben nincs ilyesmi.

Forti
Most jutok a postára, küldöm!!!!!

Beszti
Még egyben?????

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok
Tegnap kaptma a ferjemtol egy orchida csokrot az evfordulonkraKépKépKépMEg elvitt vacsizni minket,Alex eleg jol turte a szeken ulest,evett is eleg jolKép
Aztan persze neki villamossal kellett hazajonni,ez a mania meg a mai napig is tart.Szerintem ha nem autoznank allandoan akkor nem lenne ekkora szam.Kép

Kepzeljetek mar elszamol egyedul 6-ig,olyan buszke vagyok ra.Ja es felismeri ,mondja az alapszineket,nemhiaba mondogattam neki eddig,most ert be nala minket dolog Kép

Hu mennyi uj baba a tablazatban,gratula nekik ha meg olvasnak minketKép

Nyuszi
Koszi,majd kiprobaljuk ezt a helyet isKép
Emi nagyon ugyi a MicimackovalKép

Mano,Rita
Hat ez az hogy ovija valogatja hogyan vesznek fel gyerekeket,nincs kotelezo szabaly erre.

Rit
A Liliom utcai oviban van uszomedence isKépMEg logpedus,ha esetleg kene,meg valmelyik nyelv is (angol,nemet).Bar Ti akkor mar ugysem laktok ittKép

Parazita,Mano
Akkor legye na fel 6???Nekem jobb is minta delelottKép99% hogy megyunk egy oraraKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

ma egyeztettem a lakótelepi anyukákkal és 4-kor indulunk, úgyhogy 5-re ott leszünk.

Manó

KépKép
manó

Rit es persze tobbiek,
akiknek van tapasztalatuk, tudtok jo hatihordozo markat ajanlani. Vagy hogy miket jo, ha tud es mi az, ami csak reklamfogas.
Es hogy mi a tapasztalat, egy 2 ev koruli is el van benne, mennyi idore lehet lekotni, egy atlagos fizikumu apuka meddig birja, ilyesmik.

-Afonya
afonya

Zita!

nekem nm jött számKép De még ráér, csak jelzem, mert mostanában volt hogy nem jött meg mail.

manó

KépKép
manó

Afonya
Nekünk Tatonka van, bár láttam már jobbat is, nincs vele problémánk.
Tapasztalatból: az a jó, amiben kissé hátra dől a gyerkőc ha lent van a földön. A háton úgyis kicsit előrehajolva cipeled és az nem jó, ha felvéve hason fekszik szegényke. Legyen tároló is a segge alatt: egyrészt így elférsz pakolni, másrészt így lejjebb kerül a súlypontja.
Árnyékoló felesleges a tetejére, bár nekünk van, inkább levettem. Zavarja + a sapeszon elég ha van szemellenző. Bár mostmár nem is lesz annyira verőfényes napsütés.
Amúgy egy 2 évest nem igazán kell lekötni benne, Dodi tök jól elvan a nézelődéssel + úgyis beszélgetünk, amibe már elég rendesen beleszól. A súlya viszont elég húzós tényleg, papa még csakcsak elvan vele, de én max. fél háromnegyed órát cipelem egyhuzamban. Tök jól el is alszik benne, Dodi nagyon szereti, de kellett neki a fejpárna, mert különben nagyon félrenyeklik a nyaka alváskor.
Esővédőnek pedig egy pelerines esőkabit használunk (még az enyém volt) a kapucnija Dodesz fején, a pelerin pedig az egész hordozót betakarja.

Kataa
Hát igen, addigra fogalmam sincs merre fogunk lakni, mondjuk én biztos nem íratom oviban úszásra, mert ő addigra már fog tudni úszni, hiszen oda külön járunk. A kortársait meg nagy valószínűséggel akkor fogják tanítani. Viszont több sport is van választható úszás, valami önvédelmi meg tánc. Mi az utóbbi kettőből fogjuk valamelyiket választani.

Rit

rit

anemona7

Sziasztok

Rit
szerintem nem tanitjak meg ugy igazan uszni oket,max pancsolnak ,es jol elfaradnak benneKépNem nagy medence,nem is mely es sok a gyerek,kivitelezhetetlen lenne.
Tenyleg akkor most mar van tuti vevotok a mostanira ???

Mano
Ott leszunk 5-reKép
Holnap elmegyunk reggel a Marcibanyi teri borzere,bar nem mintha kene valami Alexnak,de hat ezt nem hagyjuk kiKép

Mennem kell,mert a furdok arra varnak hogy takaritsam oketKép
Pusz,jo hetveget
kata

Kép
Kép
kataa

Manó
Köszi. Hát tanulmányaimra visszagondolva nagyon is igazad lehet, de ez pl. eddig eszebme sem jutott. Azért reménykedek (most már 1 hete bölcsiben van Kép), aztán meglátjuk.

Forti
Tök jó hogy Levi így halad a bölcsivel

Rit
Nálunk nem engedték, hogy egyszerre mind a ketten ott legyünk a beszoktatásnál. Úgyhogy hol én mentem hol apja.

Voltam a tv-ben kedden.Kép A héten indult egy Uniós kampány a discrimináció ellen, és abban is vagyok. Úgyhogy megtartottam életem első 2 sajtótájékoztatóját. Kép
Úgyhogy tegnap este 8-kor értem haza Győrből. Iszonyúan ki voltam 12 óra hjtás után, amiben
már volt kb. 3 óra vezetés is. És nem tudtam találkozni Mancival este, mert már aludt mire megjötte Kép Ez a legrosszabb az egészben. De reggel, meg majd ma kiengesztelem.

Óvoda
Hivatalsan ha szept. 30-ig betölti a 3-at akkor esejétől mehet oviba (mi is ezt tervezzük), persze ha helyhiány van akkor hiába. Nálunk a bölcsiben is meg az oiban is több a hely mint a gyerek.

Manó
Nálunk van egy kisfiú aki a Hannát öveti akármit csinál, és utánozza, de a Hannát ne zavarja, inkább csak a gondozókat, mert a Hanna eléggé önveszélyesen tud mozogni, és a kisfiú kisebb és nem tudja olyan ügyesen követni. (pl. a szekrényre felmászásban)

Beszti
Megvagy még. Sokat gondolunk rátok. Az unokatestvérem feleségvel egy napra vagytok kiírva, ő tegnap megszült. Pici Bence lett. Szép és egészséges.
Szóval te jössz!

Üdv
Dec8
dec8

Sziasztok!

Kataa!

ok, akkro holnap.

Mi most 3 napja bölcsizünk, háát, talán egy picit oldódott ma Emma, az egyik kisfiúval motorozott, meg libikókázott, de szigorúan úyg hoyg én is ott vagyok pár lépésre. pedig láttad hogy a játszóházban em foglalkozott velem. érzi ő hoyg ez valami más.

De 1 óra után ah kiejtema számon hogy menjünk, már rángatja is a kerítéstKép

Hát remélem hogy októberig oldódik, na meg hogy nem fog senki belekötni hogy minden nap megyünk pedig nem si vagyunk szoktatósakKép
Bezzeg az egyik kisláyn aki hivatalosan most szokattós, ma meg tagenap meg sem jelent, merttegnap elaudt aza apuka, ma meg nem volt idejük eljönni, telefonált, tök jó hoyg elveszik mások elől a helyte, d epesrez nekik nagyon sürgős volt beiratkozásnál.Kép

manó

KépKép
manó

Manó, Kataa,
Nekünk is jó a szombat késő délután.

Manó,
A számomat azért nem kaptad meg, mert elfelejtettem elküldeni... 06/20 460 3472

Zita
parazita

Sziasztok!
Már tök hulla vagyok az állandó korán keléstől és robottól, úgyhogy ma lazítottam egy kicsit. Mikor hazaértünk, nem csináltam semmit, csak mosogattam meg bekészítettem holnapra egy adag mosnivalót és beszedtem a száraz ruhát. Igazság szerint vasalni is akartam, de nagyon hamar meggyőztem magam, hogy ráér holnap is Kép.

A bölcsi ezen a héten megint jól ment, egyik nap sem sírt Ádám. Viszont nem engedi a gondozónőknek, hogy alváshoz ráadják a pelust, de nem is pisil be. Azt hiszem, már lassan tényleg szobatiszta lesz. Pár napja reggelre is száraz marad a pelenkája.

Ilke, Conti!
Köszi a recepteket! Még elolvasni sem volt időm, nemhogy kipróbálni, de ami késik, nem múlik Kép.

Ilke,
nem tudom, tudod-e, de van az Árkádban az Örsön egy cukrászda, ahol árulnak rendes cukrászsüteményeket lisztérzékenyeknek is. Ott sütik frissen, van tortájuk is. Az egyik cukrászuk is lisztérzékeny, ő csinálja. A munkatársnőmtől hallottam (ő szintén nem ehet liszteset). Ő szinte sosem evett "igazi" cukrászsüteményt, csak házit, úgyhogy nagyon boldog volt, mikor megtudta, hogy mostantól ő is ehet gesztenyepürén kívül mást is cukrászdában. Igaz, ők az Örsön laknak, nekik közel van, de ha esetleg bent jártok, kipróbálhatjátok.

Közben ezerrel építkezünk, a héten csinálták az alapot. Szegény férjem is nagyon kivan, mert délelőtt ás vagy betonozik, és du. 2-től este 10-ig a munkahelyén dolgozik.

Na, megyek fürdetni, aztán gyorsan alvás, mert ma én is szeretnék kicsit korábban lefeküdni aludni.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok

Beszti
Tényleg hogy ketyeg az órád visszafele! Kép

Panda
Tök jó hogy Ádám is bírja a bölcsit és hogy már majdnem szobatiszta. Mi a szobatisztasággal sehol nem vagyunk, Levi ebben teljesen visszaesett, nem is szól, még akkor sem ha kaka van. Letagadja és kész!

Bölcsi:
Tegnap ismét ebédig maradt Levi, nagyon szépen viselkedett, nem volt rá semmi panasz. Szépen evett és játszott, már ismerkedik a többiekkel.
Ma plusz egy negyed órát maradt, megágyaztak neki is, hátha hajlandó lefeküdni ő is. Mikor mentem érte, egy szó nélkül feküdt a kis ágyán, nyakig betakarva és nézelődött. Gondolom próbált elaludni.
Hétfőn próbáljuk az ott alvást, igaz nem tudom hogy gondolja a gondozónő, mert azt mondta hogy 1 órára menjek érte. Ha fél 1 felé elalszik, mint itthon, akkor felébreszti vagy mit csinál? Utána én hogy altatom el itthon? Vagy tiszta nyűg lesz?
Viszont van gond is!!! Mióta beszokós a bölcsibe, itthon nem bírok vele! Bent mintagyerek, itthon pedig hisztizik ezerrel (amit eddig nem tett), ha egy kicsit erősebben rászólok, már sír! Ma pl. végig üvöltötte az Auchant, ki is jöttünk, mert azt is elfelejtettem hogy mit akarok venni.
A gondozónő azt mondta hogy így jön ki rajta a bölcsi, mert más gyerek ott sír, Levi pedig itthon adja ki a feszültséget.
Én pedig szépen megőrülök! Kép Az én kis angyalkám egy nyávogó, vinnyogó ördög lett 2-3 nap alatt.
Szerintetek ÉN hogy dolgozzam fel? Várom az ötleteket.

Most megyek aludni, mert én is hajnalban kelek 1 hete, szoktatom magam a melóhoz és hulla fáradt vagyok.

Puszi Forti

Kép
Kép
forti

Forti!

Kép De mint korábban írtam Dec 8-nak (csak neki ellenkező előjellel, mert hogy hanna épp hogy nem csinál ilyet), ez a normálism kiadja feszültséget, és ennek kell örülni, mert nemmarad benne. Cska ez tudom bíztatásképp írni, gondolj erre mikor tombolKép

manó

KépKép
manó

Manó
De akkor ne figyeljek oda a hisztire? Mert ha odafigyelek, akkor csak elfolytom benne és akkor nem tudja kiadni. Nem?

Forti

Kép
Kép
forti

Forti!

Nehéz időszak ez neki, ezt így dolgozza fel. van aki nem alszik, van aki agresszív lezs a szülővel, van aki nem eszik és vankai extra rossz lezs otthon, a bölcsis jógyerekség után. Ezek a klasszikus esetek, enkem ezt mondták. ha valamelyiket nem csinálja, akkor van baj.

Én semmiképp nem szídnám le miatta, ha a bölcsi okozz akkor úgyis pár hónap és megszűnik magától.

De én nem vagyok egy nagy pszichológus, csak sokat kérdezősködtem az elmúlt egy év alatt a bölcsiben.

Kataa, Zita!

Remélem tudunk menni, mert gyanús nekem Emma, lehet hoyg máris elkaptuk ez első bölis betegséget (folydogál az orra). holnapra meglátom mi a helyzet.

Mindenképp írok SMS-t.

manó

KépKép
manó

Dec8
Nem smemi hogy birod ezt a sok melotKépA haztartasban segit valaki?gondolom a szabadidodet inkabb Hannaval toltod mint mosogatassalKép

Mano,Zita
En csak kb 6-ra erek oda ,ha egyaltalan meegyek.A bartnom csak delutan tud jonni,honapok ota en vagyok neki az egyetlen gyerekmentes program,nem akartam lemondani szegenytKép

Panda
Ugyi Adam tovabbra isKépPihenj jo sokat a hetvegen.Van mar uj oktatod?
Hajra epitkezesKép

Forti
Hat Levi tenyleg jol viseli a bolcsit.Viszont az otthonit csak turelelmmel lehet megoldani.Tartok ettol en is hogy szofgadatlan lesz,bar nagyon remelem hogy az a delelotti par ora nem lesz nagyon veszes neki.
Szerintem barmennyire is majd fel robbansz legyel elotte nyugodt,talan igy hamarabb abbahagyja a hisztiket.Drukk hogy menjen gyorsanKép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

kataa!

na, ez jóKép sorra mondjuk leKép Én azért még reménykedem, alszik Emma, nem nyűglődik, remélem megmarad a pici orrfolyás és ennyivel megússzuk.

Te meg remélem 6-ra odaérzs, ah megyünk, mi 7-ig szerintem maradunk,a hogy Emmát ismerem,a múltkor is alig tudtam 2 órás játék után hazarángatniKép
Most meg jön a szerelme is, a bence, hát nagyon csalódott lenne ha nem tudnánk menni, már beigértem neki a BencézéstKép

manó

KépKép
manó

Manó
azért jól esik, hogy ezeket leírtad, még ha nem is vagy pszichológus ! Kép
Nagyon sokat szeretgetem, foglalkozom vele, csak mivel nem vagyok hozzászokva a hisztihez, nem igazán tudom még lekezelni a dolgot.
A bölcsibe pl. evésnél is a helyén marad, pedig nincs is beköthető etetőszék és szépen eszik mind a két fogásból. Ezzel itthon mindíg gond volt. Tehát most akkor fordult a kocka, ott teljesít szépen, gondolom most akkor azért "zizi" itthon Kép Kép

Zita
Tényleg mi volt az uh-n?

Zsuzsa
Legyen is nagy az a pocak! Kép
Bébikkel minden rendben, múlt hét kedden voltak uh-on, mind a két szívhang megvolt és szépen növögetnek. Most lehetnek kb. 11 hetesek!

Kataa
Neked is köszi, igyekszem visszafogni magam.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok

Mennyi ugyes bolcsis gyerkoc!!!Kép

Forti

Tok jo, hogy mindket picike megmaradt, drukkolok, hogy tovabbra is minden rendben menjen!
Kitartas Levivel, valszeg tenyleg igy jon ki rajta a feszultseg a valtozas miatt.Kép

Zsuzsa

Tud mas versiket is, csak titkolja, asszem tudja a Hull a pelyhest, illetve a Boci, bocit is. Meg vagy ket angol dalocskat is felig.Kép
Nekem a kedvencem volt az Oreg nene ozikeje ilyen koromban, allitolag kivulrol tudtam elejetol vegeig.Kép
Novekedjen is szepen az a poci!Kép
A szopival kuzdunk, fogyogat a tartalek, de meg nem valtottam ki a tapi receptet.KépAzt hiszem az lehet a baj, hogy ejszaka mivel atalussza az ejszakat lelassul a termeles, mivel 9 oran at nem szopik. Lehet fel kene keltenem magam fejni. Szoval nappal meg hiaba szoptatok ezerrel, mire beindulna, megint jon egy ejszaka. Reggelre robbannak is a cicik, altalaban hamarabb felebredek mint a manocska. Ja es a legjobb az, hogy a sok ami ejszaka termelodik reszben elfogyasztodik reggelire, reszben kifejem es este kapja potlasnak, dehat az ejszakai tej eleg hig ugyebar.

Tenyleg volt meg valakinel hogy ilyen hamar ataludta az ejszakat? Es nem volt gond estenkent a szopival?

Emike ujabb dumai:
Ulunk a vacsoranal es a valtozatossag kedveert most rud szalamit vettem a szeletelt helyett. Emike meglatja, majd ilyet szol:"Hat ez meg hogy nez ki?"
Futesszerelo dolgozik nalunk en eppen szoptatom a picit. Mondom anyamnak hajtsa mar be a szobaajtot, hogy a ficko ne lasson be. Mire Emi:" Futesszejejo bacsi, ne mejeszeljen bemenni."Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Zita,Mano
Megkaptam az sms-t,ok jobb is ha attesszuk maskorra,mert meg varom hogy ideerjen a baratnomKép

Mano
Emmanak jobbulastKép

Zzuzsa
Csak novogessetekKép

Judy
Mi ujsag??EltuntelKép

FOrti
De jo hogy mar tuti tutik a babakKépMajd ha megszuletnek lesz jo nagy(persze boldogKép felfordulasKép

Nyuszi
Valamit valamiertKépHat az sem rossz hogy legalabb ejjel tudsz pihenni,de talan azert is nehezebb neked most a tej dolog, hogy sokat fogytal,: )?Latszik hogy Danny fiu modjara habzsol rendesenKép

MEgjartam reggel a bababorzet a Marcibanyin.Mar 8 elott ott voltunk a baratnommel es kellett is mert a fiu cuccok fogynak el a leghamarabb.
Vettem vadi uj farmerdzsekit(olyan vagyany benneKépteli pulcsit(ez is uj,meg alig hasznalt oszi zsekit ,meg meg egy pulcsit.Ja es Megablock kockakat es epitheto autokat.Na ez az osszes volt csak 9000.Olyan buszke voltam magamra.Kép
Persze ha lanyos anyuak lennek,KépOlyan szep ruhak voltak(persze a lanyok nem hasznaljak ugy elKép

Kép
Kép
kataa

SziasztokKép

Kataa
Köszi az érdeklődést, megvagyunk, szoktam is olvasni, csak az írásig nem jutottam.

csütörtökön és pénteken elég ramatyul voltam, nagyon fájt a hasam, egyrészt csikart, másrészt pedig húzódott, szerintem megemeltem magam, most már tényleg mellőzöm a fiatalúr cipelését.
Gergő is jól van, az új ágyban alvás nagyon jól ment, egyetlen egyszer szedtem fel a földről, de nem sírt, ott aludt békésen.
rengteget dumál ő is, szintén nagy kedvenc az öreg nénje őzikéjeKép
Ő is imád menni, voltunk utcabálon, vidámparkban és állandóan a szomszéd gyerekeknél lógna, iszonyú hiszti van, ha valahonnan haza kell jönni.
Picit szomorú vagyok, ma van a 10 éves sulis találkozónk, de nem tudtam rá elmenni, meg egy esküvői meghívás is, az se jött össze. De legalább anyukám itt van, mert a férjem is egyetemi találkozóra ment.

Bölcsiseknek könnyű szoktatást, dolgozóknak jó munkát, pocisoknak kitartást. Én már nagyon várom a nagy találkozást GellérttelKépKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Köszi a sóginő nevében is a drukkot a babákért. Kép

Hát lányok én eddig azt mondtam, hogy ha Levi bölcsis lesz, akkor ne sírjon a beszoktatásnál. Most ezt egy kicsit azért módosítanám, lehet jobb lett volna ha ott sírdogál pár percet??!!
Ma megint iszonyatos napunk volt, egyik percben odarohan hozzám, hogy "ana szejet, szejet", a másik percben ha meg akarom puszilni, ellök magától és elkezd sírni! Van, hogy nem is szólok hozzá, szépen játszik egyszer csak megáll és kiveri a hisztit. Pedig senki nem nyúlt hozzá, nem szólt rá.
A déli alvásnál (ami eddig nagyon szépen ment), 3/4 órát sírt. Se könny, se semmi, csak üvöltés. Próbáltam vígasztalni, de csak olaj volt a tűzre. A végén kijöttem akkor abba hagyta.
Az jó lesz ha ez tényleg elhúzódik 1-2 hónapig, mert ugye én is most rázódom majd vissza a melóba, szerintem én sem leszek mindíg rózsás kedvemben.

Judy
Vigyázz magatokra! Neked is jó pocinövesztést!

Zsuzsa
Pociméret Kép

Beszti
Vagy még????

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

kataa, zita!

esetleg jövő hét? A férjem most hívott hoyg valószínűleg akkor semlesz itthonKép De ha jövő héten itthon lesz, akkor azután nem lezs hétvégén.

Sajnos "jó" hogy nemmentünk el ma, mert Emma nem hogy jobban, de inkább rosszabbul lett. Feljebb ment a hőmérséklete is (37,8 fülhőmérővel), és valami iszonyú náthás hangja van, folymatosna folyik az orra. egész nap adtam neki óránként egy fél homeopátiás gyógyszert, ami náthára van, nem tudom hat e. De mást úgyse tudok adni. Éjjelre azért kapott nurofent is.

Hát ha ezta böliben szedtük össze 2-3 nap altt az udvaron, akkor nagyon el vagyok keseredve, merta kkor nem tudom hogy fogja bírni élesbenKépMondjuk én is elkaptam, úgyhogy ha bölcsis betegség akkor én sem bírtam jobbanmint őKép

Anyukám is náthás, d eő tuti nem a bölcsiben kaptaKép, és rajta is ma jött ki.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Beszti?
IzgulokKép

Manó!
Benne van a levegőbenKép Én nem járok bölcsibe, de múlt hét végén összegyűjtöttem egy jó kis torokgyulladást arcüreg gyulladással fűszerezveKép 1 hét volt mire úgy ahogy kijöttem belőle. Ma van az utolsó, hogy szedem a gyógyszert, 2 fajtát. Sajna úgy néz ki, hogy a fiam is elkapta valamilyen formában. Biztos valami vírus.

sasja

Kép
sasha

Sasha!

Én is Beszti miatt ugrottambe, hátha van hírKép De nincs,e gyik topikban semKép Bár elvileg nyákdugó után akár 1 hét is lehet hátra, lehet csak jó kis vasárnapi programjuk van, és azért nem jelentkezikKép

Hát nátha ügyben én is ebben reménykedem, hogy csak véletlen hogy épp akkor jött ki mikro bölcsibenvoltunk, amjd kiderülKép Egyébként sokkal jobban van, éjjel aludtunk végig, már nem folyik neki annyira, de azért jó náthás méga hangja.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Nincs semmi, csak megpróbáltuk kihasználni ezt az egy darabig utolsó vasárnapot, amitkor még mehettünk. Az állatkert volt a célpont (max.sétáltunk volna, ha meg fáradok, akkor apujukkal mennek és én leültem volna valahol), de nagyon-nagyon sokan voltak a pénztárnál, nem akartuk végigállni. Sétáltunk egyet, meg troliztunk (ez ugye nem mindenkinek program, de Nátán nem sokat csinálhat ilyet), meg hamizunk.
Most meg itthon vagyunk. Ha valami van, akkor majd írokKépKép.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Halihó, segítség!!
A bölcsibe kell jellemzést írnom, mi az aminek feltétlen benne kell lennie és mégse legyen kisregény??

Rit

rit

anemona7

Rit!

nekem ezt mondták: napi program (mikor kel, mikro alszik, mikro eszik, meg egyáltalán hoyg telike gy nap) mit szeret enni, mit nem. mennyit iszik, mit iszik. Elalvás hogy megy. Tulajdonságai. ha sír mivel lehet megnyugtatni. és mindne amit fontosnak tartasz megemlíteni, én pl bele fogom írni hogy ebéd után kakil, mert a bölcsiben ebéd előtt van tisztába tevés, és aki kész az ebéddel már megy is az ágyba, na most ez nálunk így nem fog működni. vagy pl hogy hiszti miatt hajlamos hányniKép, szóval mindet ami egyedi.

most ennyi jut eszembe.

manó

KépKép
manó

Rit
Kedvenc játékok, kedvenc kaják (mit nem szeret), barátkozó-e vagy inkább visszahúzódó, mitől gurul be, hogy vezeti le a dühét (rugdos, sír, verekszik stb.), fél-e az idegenektől, van-e valamilyen sajátos szokása(pl. Ádám egy ideig teljesen levetkőzött, mikor bilire ült), eszik, iszik-e egyedül, szobatiszta-e, milyen szinten beszél. Nagyjából ennyi. Nekünk voltak kérdések, amire válaszolni kellett, és ami abból kimaradt, azt kellett a jellemzésben leírni. Nektek is volt kérdőív?

Beszti!
Hajrá! Most akkor kapásból császár lesz, vagy sima szülésnek fog indulni? Drukkolok (meg ilyesmi Kép).

Nátha
Mi is összeszedtünk valami nyavalyát, de nem a bölcsiben vagy az oviban, mert én kezdtem, aztán ráragasztottam mindenkire Kép. De nálunk csak orrfolyás volt, az viszont rendesen. Szerencsére a láz és társai elmaradtak.

Ruhák
Hát, nekünk is egy csomó minden kell, ráadásul két gyerekre kell vásárolnom, ami egy vagyon Kép. Ruhára és cipőre ebben a hónapban eddig vagy 15 ezer fotrintot költöttem, és még mindig kellene sokminden, de kiürült az erre szánt keret. Majd októberben jön a következő adag...

Panda

panda
Halásztelek

Panda!

Sima szülésnek fog indulni...és végződniKépKép!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Judy
Vigyazz magadra,bar gondolom nem konnyu Gergo mellettKépSzoval akkor Gergore is rajott a mehetnekKépKép Ez jo.KépMost hogy mar nagyobbak es ha raereznek arra hogy micsoda kalandok varnak rajuk,mar nem egyszeru otthon.
Nagyon tetszik a Gellert nev es kulon jol passzol GergohozKép

Zsuzsa
Vettel is mar kislany ruhakat a piciket vagy a borzere varsz?

Forti
Nalunk a deli alvas hetvegen katasztrofa.Tudja hogy apja itthon van(bar mar ahhoz a cselhez is folyamodtunk mar,hogy apa lemegy mitha dolgozni menne alvas elottKépTegnap is 15 perc orditas es 30 perc duma utan aludt elKépPedig ha anyueknal vagyunk hetvegen ott minden ok,es itthon is hetkozben.

Mano
Jovo hetvegen lent leszunk anyueknal,ugyhogy az sajna nekem nem jo.Mar alig varom,mert egy baratnonk jon New Yorkbol es mar egy eve nem dumcsiztunk,osszeul az 5-os bandaKép(ja es ha Alex tuti kap valami jo kis rucitKépMarha addig a masik baratnom nem szulKép
Neked is jobbulastKép

Sasha
Jobbulast nektek isKépSzedhetsz gyogyszert babasan?

Mano,Panda
Koszi az otleteket,nekem is jol jon majd a jellemzesnelKép

Beszti
Minden jotKép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Panda
Nem, nekünk nem volt kérdőív, csak azt mondták készítsünk egy üzenőfüzit, amibe írunk egyből jellemzést, hogy nekik könnyebb dolguk legyen. Azt kérték ne legyen kisregény, mert akkor nehéz megtalálni, ha kell valami. Én azt találtam ki, hogy rendszerezem főbb bekezdésekbe pl. kaja, alvás, ilyesmi címszavakkal, hogy így könnyebben visszakereshető legyen valami, de ugyebár számomra minden apró mozzanat fontos, ezért nehezen szűröm ki, hogy ne legyen tényleg olyan terjedelmes
Nagyon köszi a segítséget!!

Manó
Neked is köszi a segítséget, most alkotok KépKép

rit

anemona7

Sziasztok

Nem tudom mi lesz a holnapi bölcsivel, Levinek ma reggelre elkezdett folyni az orra. Remélem nem tör ki rajta semmi. Holnap délután azért leviszem a dokihoz.

Forti

Kép
Kép
forti

Rit,
koszi a segitseget hati hordozo ugyben! Sikeult venni /hasznaltat/, nagyon be is valt. Csaka fejparnat hagytam itthon, tenyleg hianyzott. Felebredt egy zokkeneskor, mert elnyeklett a feje es mar nem aludt visszaKép Legkozelebb mar nem felejtem el!Kép

Beszti,
hajraKép

-Afonya
afonya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?