Új privát üzeneted érkezett!

Edit már tuti otthon van, mert tegnap járt iwiw-en. Majd ír, ha akar gondolom! :oops:
Vendég

zsizell: Szerintem nem nagyon fogunk hízni szoptatás alatt, mert nincs időm nagyon zabálni. :) Én még többé-kevésbé tartom a cukros diétát, bár már közel sem olyan szigorúan. Ez nem enged hízni.

geri: Nekem a mosható melltartó betét van és egész kényelmes. A lentit nem hiszem hogy 6 hétig eltartana nálam, mert már nem is az éjszakait, hanem a supert használom. (Tena már a kórházban sem kellett végig, maradt 3 db a 10-ből.) Remélem hamar elmúlik, mert nyomja a valagam a betét. Ma a hasam kezdett el fájni, olyan mintha a méhem fájna. Neked nem volt ilyen? Biztos csak húzódik vissza.

szintus: Hajrá a hétfőhöz.

Csináltattunk apaságit, de január 1-től változott a szabály, csak a rendszer nincs felkészülve rá. Az apaságinál a rendszerből csak az látszik, hogy nem voltam a fogantatáskor házas. Most csináltatnom kell egy papírt, hogy 2010. január 1. és 21. között nem lett-e más az én regisztrált élettársam, mert ez magasabb rendű lenne, mint az apasági nyilatkozat. De apa talált közjegyzőt, akinél én leszek az első akinek ilyen nyilatkozatot csinál. Lebeszélték, hétfőn 2-re megyek. Kíváncsi leszek apa hogy lesz el Barbussal.

Megírtam a szüléstörténetet, de inkább a gmailre tenném fel, mert hosszú lett.
vicky79
Budapest III. kerület

Írtam Eszternek, de nem reagált :cry: Remélem később jön majd legalább ide, ha nekem nem is ír vissza.

bellerreni
Eger

szintus: megy a drukk hétfőre!

Kép
zsizell

Vicki- nekem is szokott fajdogalni a mehem, l tegnap raadasul meg a nyirokcsomoim is bedagadtak azon az oldalon, ahol vagtak. Ugyhogy faj odalent a vagas, aztan a nyirokcsomok, a meh, es termeszetesen a mellbimbok... Tok jo! Annyit tudok nyogni meg panaszkodni, mint egy 70 eves oregasszony!
Monyo- nagyon drukkolok neked, de lehet, mar tul is vagy rajta!
Szintus- akkor hetfon randizol csak a babaval, hat, azt hiszem, hosszu hetveged lesz, de vigasztaljon, hogy ez az utolso 2in1 hetveged!
Nori- hat, nem vigasztaltal meg! Nem baj, egyszer csak vege lesz!
geri79

Vicky: elolvastam a szüléstörténetedet - amit egyébkén már nagyon vártam- és nekem nagyon tetszik, hogy ilyen részletesen leírtad. Tudod gondolom magadról, hogy a szülés előtt állók inkább a részletekre kíváncsiak, nem egy általános leírásra. De ez így szupi volt. Az Eda-ról jut eszembe, hogy annak ellenére, hogy ilyen későn is beadták, rendesen (nagyon fájdalmasan) érezted a tolófájásokat? Nekem az a kérdéses, hogy ugye Eda-val nem szoksz hozzá a fájásokhoz, aztán hirtelen nagy lesz az intervallum a "semmi" és a tolófájdalom között? vagy ez milyen?
Ja és engem az nagyon megnyugtatott, hogy a végére ilyen jó kedved lett - talán mégsem olyan szörnyűséges a szülés.

Kép
zsizell

Huhh, Szintus!
Mennek a drukkok neked is! Gyógyulj meg gyorsan! És nehogy gond legyen a hétvégén, mert így, hogy papíron bent fekszel, még mentőt sem hívhatsz - úgy tudom!

Zsizell!
Nekem is azt mondták mindenütt, ésa azt is olvastam, amit Nóri mondott. Hogy a szoptatás NEM az az időszak, amikor fogyózni kell. Hiszen hiába iszol sok ásványvizet, abból a szervezeted nem tud túl tápanyagdús tejcsit termelni! Nyilván oda kell figyelni, hogy mit és mennyit viszel be, és akkor max. nem hízol tovább, de fogyózni szerintem szoptatás után kell - akkor meg automatikus is lesz, mert annyit fogsz rohangálni a csemetéd után... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zsizell!

Az EDA szabályozható. Ha nem érzed a tolófájást, visszavesznek belőle. Nekem szuperül szúrták és segített a tágulásban, mert nekem minden pont fordítva volt. Erős fájások magától is, csak nem tágultam. Miután bekötötték, oldalra feküdtem és néha ráterheltem, de nem igazán nyomtam. A szülésznő mondta egy 20perc után, hogy megvizsgálna és szaladt a dokiért, mert már elsimult a méhszáj és látszott a feje. Egyet nyomtam (elég hatékony volt, mert mint mondtam, jött ott némi pisi is :oops: , de a szülésznő pont ezt mondta, hogy aki hatékonyan és jó helyre nyom, ott jön ám ilyesmi is edával) kint volt a feje, leszedték a nyakáról a zsinórt. Újabb nyomás és kint volt a gyerek. Szóval alkatfüggő, kire milyen hatással van EDA.
Vendég

Bizony, Zsizell, szoptatás alatt TILOS a fogyókúra!!!!!!! Ésszerű, 500kcal-val több tápanyag rendben, okosan összeállítva. Az is hatásos lesz, hidd el! Szóval ezen most ne agyalj!

Szintus,
gyógyulj meg!!!!!!!!!!!!! Hétfőig meg gyere még!

Geri, Vicky,
szülés utáni méhfájdalom (ami szoptatáskor erősödik) a méh összehúzódásának lehet köszönhető, ilyenkor a vérzés is erősebb, van, aki ezt is érzi. 6 hét kell a teljes visszarendeződéshez, de a vérzés nem feltétlenül tart addig, alkati kérdés. Nekem hamar lement, mondjuk nem is volt nagy a méhem...

Na, húzok Boriért!

Ja, Kattkat, nekem is olyan orrvérzésem volt most, mint akkor anyukádnak, mondta is ma a doki, hogy tényleg elég csúnya a helye, úgyhogy jövő hétfőre randit beszéltünk meg az újabb ecsetelésre. Viszont biztatott, hogy szülés után visszaáll minden a régibe (mondjuk nekem alapból is gyakorta vérzik az orrom, na de nem így és nem ennyit).
ktc

Hát jányok, alapesetben én is úgy tudtam, hogy NO fogyókúra. És ezért direkt rákérdeztem az "okosoknál". De akkor engem jól átvertek orvosék. :( :x

Kép
zsizell

Kakti- az ugy elviekben szep es jo, hogy odafigyelsz a kajara, de en legalabbis egyfolytaban ehes es szomjas vagyok, ilyet meg soha ne ereztem. Meg ejjel is elragok 1-2 kekszet, mert egyszeruen kilyukad a hasam, pedig az ejjeli nasit soha nem engedtem meg magamnak.
Ugyhogy Zsizell fogyokurarol almodozni tenyleg szerintem is csak szoptatas utan lehet, addig max nehany kilo mehet le a nagy kulonbseg miatt a "kereslet es kinalat" kozott...
geri79

Zsizell, hát nagy fogyókúrát szerintem se tervez...
Én már egyszer elrontottam és híztam a szopi alatt, most jobban tervezek odafigyelni, de azért illúzióid ne legyenek, tényleg kell az a plusz kalória és éhes is leszel. Jó persze, nem mondom, hogy csoki-tészta-süti cuccokon élj, de azért tisztitó kúrát se tervez.

KépKép

KépKép
beneildi

Oké, parancs értettem. :oops:

Kép
zsizell

Nóri-gátmasszázs: egy leheletnyit szoktam belül is masszírozni, ahol majd feszíti a fej. Most még óvatosabban csináltam...
Radiátor szerelők: pont ilyenkor tudnak ezek is jönni! Amíg az egyik szobában szerelnek, addig átmész a másikba, húúú, nagyon nem a legjobbkor jönnek b.sszus :(

Kokonya Móni! Nagyon gratulálok Ádámhoz! Tényleg szép, méretes baba!

Pammut, 17 nap...huh...de minden rendben és otthon vagytok, akkor legközelebb már csak szülni kell bemenned!

Geri, én a szoptatás alatt emléxem, hogy kanállal ettem a Nutellát...fél üveggel ebéd után, a másik fél üveg meg másnap..

Vicky, én is láttam a műsort, ki voltunk akadva, pláne, hogy ha 60 napon belül nem kezded el intézni a dolgokat, akkor meg hatályukat vesztik, viszont nem tudod addig intézni, amíg nincs meg a születési anyakönyvi kivonat. Hátha a műsor utána javul a helyzet!

Kakti, nekem már már kezd ízleni ez a málnalevél tea, de komolyan 8)

Szintus, azta, de jó neked, akkor nálad nincs már bizonytalanság, de jó lesz!

Zsizell-szopis fogyása: szerintem arra gondolt Zsizell, hogyha bőségesen, ám egészségesen táplálkozik, az pont elég ahhoz, hogy elkezdjen fogyni. És ez igy igaz. Csak el kell találni az egyensúlyt, hogy elegendő kalóriát egyen a szoptatáshoz, de csak annyit, amitől szépen majd beindul a fogyás. Ha a kaják mellé kekszet, csokit, (Nutellát :oops: ) és üditőt fogyasztana, na akkor nem fogyna, de ha ezeket elhagyja, akkor elindulnak lefelé a kilók és tejcsi is lesz bőven.
lara

Lara!

Sógornőm napi 5l almalevet ivott szopi alatt. Volt ugyan teje, de 20kg-t hízott. Hát köszi. Csak azért mert nem issza meg a vizet. Én sem szeretem, de leerőltettem napi 3-4lityit.
Vendég

Hát Csajok! Meg kell, hogy mondjam én egyre jobban várom a szülést. Rohadtul félek tőle, de azért várom. Inkább azért szerintem, hogy már túl legyünk rajta és a kis drágaságomat a kezemben tarthassam. Eddig azon paráztam, hogy csak ne legyen koraszülött (jól beparáztatott a doki alaptalanul :evil: ) most meg, hogy holnap betöltöm a 36. hetet már alig várom, hogy fájjon és mehessek :lol: Kíváncsi leszek rá, hogy ha odakerülünk mennyire lesz tele a gatya :P

bellerreni
Eger

én azt is olvastam hogy nem is jó olyan nagyon hirtelen fogyni a szopacs alatt mert a fogyással a méreganyagok is kiürülnek és az bekerül a tejbe.

folyadékra tudom javasolnia a millford csipkebogyóteát, nekem attól is több tejem volt.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Reni- az a jo, szerintem, ha olyan hirtelen tortenik, mint nekem. Nem volt idom felkeszulni, de parazni sem. Mire felfogtam, mi tortenik, mar a szuloszoban voltam, de meg ott is teljesen komas voltam. Egyszeruen nem fogtam fel, mi tortenik. Csak csinaltam amit mondtak, meg megszolalni is csak ketszer szolaltam meg- egyszer, mikor bekotottek az oxitocint, es en megkerdeztem, hogy muszaly, es meg egyszer, mikor mar az asztalon voltam, es a doki mondta, hogy nem jol kapaszkodom, en kinyitottam a szemem, es mondtam, hogy de igen. Meg kiabalni se jutott eszembe, annyira sodortak az esemenyek, es egyszercsak ott volt a baba. Na onnan viszont minden iszonyatosan lassan tortent, mig osszevartak hosszabbnak tunt, mint az egesz szules.
geri79

Hm, nagyon fájt a lelkem… de ronda szószátyár pletykás vidéki gazdaasszony vagyok: nem bírom befogni.

Vicky: nem akarlak elkeseríteni nálunk is ugyane volt. Eleinte szépen átaludta az éjszakát. Boldog és elégedett voltam: na nézd már, ez az én fiam! Aztán jött az esti rémmese anyának: Bulcsú baba lefektetése. Tegnap nagyon rendes volt Zsolti – folyamatos lelkiismeretfurdalásom van, annyira lelkesen ellát minket: rám főz, Bulcsú babát ringatja, nyugtatja, az én hisztijeimet kezeli – szal tegnap átvállalta az estét, én elvonultam aludni, ők meg még nézték a tv-t. :) Zsolti bácsi is bealudt Bulcsú babával: éjjel ébredek, folyik a tej, hallom Bulcsú nyüszög, keresem a fiúkat – és a nagyszobában találom meg őket, összebújva a kanapén. Zsolti átöleli Bulcsú babát úgy alszik, a gyermek meg nagyra nyitott szemmel tátog: éhes vagyok! Kimentettem, megszoptattam, visszaraktam és én is visszamentem aludni. Király párom van!

A legrosszabb az egész várandóságban ez a lochia folyás. Marha bűzös, és folyamatosan folyik. Kétségbe vagyok esve: tényleg ez lesz még 6 hétig? Megőrülök a saját szagomtól!

Katica: megérkeztek a Cd-k, köszönöm.
Annyiszor eszembe jutsz ezzel a Parodontax izé fogkrémnek nevezett kutyulmánnyal. Ugye kaptunk kis mintát, én kitaláltam ez untig elég lesz a kórházba, nem viszek nagy tubust. Na benn ki is próbáltam. Azt hittem telehányom tőle a fürdőt, szörnyű íze van. 3 napig inkább nem mostam fogat. Minden tisztelet annak, aki eltűri ennek az izének az ízét.

Szoptatás-kaja-pia: én a szülés után kb egy hétig semmit nem kívántam enni. Szegény Zsolti ugrált körbe, hogy valamit azért muszáj. Csak a gyümölcsöt tömtem, de volt olyan nap, hogy 3 db banánt ettem. És nem voltam éhes, sőt, ha kajára kellett néznem, szagolnom rosszul voltam. Azóta javult a helyzet kicsit, de inkább időre eszem, mint éhség után. Viszont szomjas vagyok. A gyümölcsleveket nem szeretem a magas cukortartalom miatt, teát a koffein miatt nem ihatok, a víztől meg már undorom van. Ma kitaláltam, hogy a minta Biobaby teákból fogok főzetni Zsoltival finom-finom teát.

Pammut: hiányoztál már!

Reni: jól esett a sebzett lelkemnek, hogy hiányoltál. Köszönöm.
NE félj a szüléstől. Fájni fog, ez tény. DE utána nem fogsz emlékezni rá, a fájdalom nem marad meg. Nekem is csak homályos képeim vannak, pedig én ordítottam a fájdalomtól és téptem az ágyat (már amikor rajta voltam).

zarja

Geri! Hát én is így szeretném, de sajna nem kívánságműsor. :roll: Nagyon kíváncsi leszek milyen szülésem lesz. Igazándiból én felkészültem a legrosszabbakra, bár sógórnőmék azt mondják, hogy erre nem lehet felkészülni. :? K.vára félek... :oops:

bellerreni
Eger

Na akkor kifejtem hogy gondoltam :) : nem szeretnék édességet enni tonnaszám, kólát inni literszám meg ilyenek. Mondjuk én most is vizet iszok (meg a málnalevélke). Szóval sok folyadék, és a kajcsi meg legyen zöldség, gyümölcs, egy kis tészta, ilyenek (természetesen a nem felfújósok, de szerintem azzal is fogok majd módjával kísérletezni). Nem akarok zsíros pacalpörköltet sem, és egy flakon olajban sült sültkrumplit sem (az sem szoktam amúgy enni, mert olaj nélkül készítjük). Szóval kb. úgy ahogy Lara mondja. Persze meglátjuk, hogy mennyire sikerül betartani - de az ilyenekhez szerencsére nagy az akaraterőm. Most is azért híztam, mert úgy voltam vele, hogy végre "legálisan" hízhatok és nem figyeltem úgy oda. És egyébként kb. 7 kg-ot szeretnék leadni, nem hiszem hogy ehhez olyan brutális fogyókúra kell majd. Na - most jól kifejtettem. :D

A védőnő szerint az hízik szoptatás alatt, akinek felborult szülés után a hormonháztartása, vagy többet eszik, mint kéne. Nekem minden ismerősöm lefogyott alatta, még az is aki egyébként nagyon kövér volt, 130 kg és nem aprózta el a kajálást.

Kép
zsizell

Eszter! De örülök neked :lol: Végre végre újra közöttünk. Naná, hogy hiányoztál ne viccelj. De mostmár nem eltűnni nekem. Az én embőcöm azt mondta, hogy ő is olyan jó apuka meg férj akar lenni, mint a te Zsoltid. Ez neki természetes, hogy körbe fog ugrálni minket, úgyhogy ne edd magad ezen. Az én uram még aztat is mondta, hogy még meg is szoptatná, ha tudná helyettem, hogy egy kicsit levegye a vállamról a terheket :oops: Kíváncsi leszek rá, hogy majd akkor is ezt mondja-e ha már napok óta nem alszunk. :lol:

bellerreni
Eger

Mindenki azt mondja, hogy nem fogok emlékezni rá, hogy fájt, de basszus akkor k.vára fog fájni... :? Elég lesz azokat az órákat kibírni amikor fájni fog. Ahhh, de jó lenne már túl lenni rajta. Nagyon hisztis kis picsa vagyok, nem bírom a fájdalmat. Jövőhéten a dokimat is felkészítem rá, hogy számítson rá, hogy én nem vagyok egy egyszerű eset. Vegyen be nyugtatót mielőtt az én szülésemre jön be :lol:

bellerreni
Eger

Zarja: de jó, hogy visszatértél. Tudtam én , hogy nem tart majd sokáig a remeteséged! :D
Érdekes, nekem jobban ízlik a Paradontax, mint a normál fogrém - habár én már jóval a terhesség előtt is ezt használtam.
Nekem is ilyen álomképeim vannak az én Zsoltimról, hogy majd összebújva fognak aludni Samukával. De nekem ez még csak álom, légy boldog, hogy neked már valóság! :wink:

Kép
zsizell

Jajjj, annyira lusta vagyok... :cry: Ma annyit csináltam, hogy lemostam az ajtókat.... Pffff, pedig egy csomó dolog lenne amit meg kellene csinálni még mielőtt a picurival hazajövünk, de nincs kedvem. Lusta vagyok, mint a dög.

bellerreni
Eger

Eszter: jó hogy újra itt vagy! ;) Zsolti tényleg egy tündér azok alapján amiket el szoktál árulni róla. Ha az én férjem fele ilyen jól helyt áll majd, már elégedett leszek :D
A paradontaxot én is csak egyszer próbáltam, de majdnem hánytam tőle Kép
zuzmooo

Voltam reggel a támadónőnél. Jól beforgatott, hogy most akkor hogy is fekszik a babám. Eddig én úgy gondoltam, hogy fejjel lent, hát balra (ide mindig valami "nagyot" feszít), kezek-lábak jobbra (itt valami kicsi keményet szokott a bordám alá nyomni). De ő most jobb oldalon találta meg a hátát a szívhang hallgatáshoz. Hmmmm :roll: Végül is mindegy, csak most nem tudom elképzelni hogy is van odabent ez a kölök. :roll:
Egyébként minden rendben volt, nem "híztam" semmit 3 hét alatt, poci-körfogat: 108cm
Onnan rohantam át jógára. Ma egy kicsit sokat beszélgettünk és kevesebbet mozogtunk, de azért jó volt. Jövőhéten lesz az apás szülés felkészítő. Nagyon kíváncsi vagyok! Az biztos, hogy Szabinak nem fog ártani, ha átvesszük lépésről-lépésre a dolgokat :D

A szülés utáni hízástól én is nagyon tartok, mert most főétkezésekre nem eszek ugyan sokat, de nap közben rengeteget nassolok (és így híztam összesen 8kg-t eddig). De ha a cukros nasikról le tudok majd állni, szerintem nem lesz gond. :roll:
zuzmooo

Eszter: A hordozós képen olyan kis "okos" feje van Bulcsinak. Nagyon édes ahogy néz a nagyvilágba!

Bocsi, kicsit OFF leszek:
Most anyáéknál netezek és néztem a saját blogunkat, hogy a hátterem két széle nem látszik (pont a macska meg a léghajó). Otthon sokkal nagyobb monitorunk van mint az átlag és szép is rajta a háttér. Nálatok hogy jelenik meg a blogom háttérképe?
zuzmooo

Zuzmoo! Nálam sem látszik csak félig. A léghajónak a fele meg a macseknak a farka. De ha nem hívod fel rá a figyelmem észre sem veszem. :oops:

bellerreni
Eger

Érdekesek a vonalzóim :? Az elsőn 35 hetes és 5 napos van és 29 nap van hátra. Na ahhoz képest 35 hetes és 6 napos vagyok ugye akkor 28 nap van hátra. A második vonalzóm elméletileg jó és mégis 30 nap van hátra. Pffff. Ki érti ezt.

bellerreni
Eger

:( :cry: Akkor csinálhatom újra az egészet :cry: Reni, köszi, hogy megnézted.
zuzmooo

Nincs mit Zuzmoo. Sajnálom, hogy én mondtam a "rossz" hírt.

Csajok aki vasat szed. Ti betartjátok azt ami a használati utasításában van, hogy előtte két óráig és utána 1 óráig nem lehet egy csomó mindent enni, inni?

bellerreni
Eger

Amúgy jut eszembe. Hol van mindenki???? Nagyon el van tűnve minden kismama és anyuka. :lol:

bellerreni
Eger

Zsuzsa!

Felbontás függő a dolog. Én 1280*1024-et használok 21"-es monitoron. Ezen látszik minden. Ne alapozz kisebb felbontásra, mert nagyon szétcsúszik.
Vendég

Sziasztok!

Eszter, jó, hogy újra itt!

Viki, tök jó a szüléstörténet, pont ilyen konkrét dolgokra voltam kíváncsi!

Juti, eddig jók voltak a laborjaim, a vas volt picit alacsony - vmi hiány lehet a viszketés oka?

Szintus, durva lehet előre tudni, hogy mikor szülsz! :)

Amiket írtok a minden eresztékből folyásról és szivárgásról a szülés után - hát nem dob fel! Engem már ez a kis várandósság alatti 'normál' folyás is idegesít. Meg ugye ott van a sokunknál meglévő betétfóbia :oops:

Megjártam békásmegyert (nem káposztás, rosszul tudtam), kicsit paráztam, mert még sosem jártam erre, de Gizi, a GPS szépen odavitt. Dumcsiztam a kolleganőmmel, kicsit megrágicsált a 8 hónapos kislánya, nagyon helyes baba :) Meg elhoztam a 'kis' kádat - ilyen állványos cucc, és már több kolleganő babáját kiszolgálta. A férje lehozta a kocsiba, de itthon egyedül nem tudtam felhozni, majd este apja segít - remélem, addig nem nyomják fel érte a kocsit fényes nappal :?

boruska

Zarja, de jó, hogy jöttél! Sikerült már belehallgatnotok a CD-kbe? Na, akkor kezdem a következő adagot, had örüljetek azoknak is! Fantasztikus férjed van, légy rá büszke, s szeretgesd meg nagyon!!!!! Hát mikor kényeztessen téged, ha nem most?

Parodontax: én függő lettem tőle, most már férjecském mentolos fogkrémeit képtelen vagyok elviselni. Egyébként a mintának valamiért rosszabb az íze, mint a normál tubusnak. Lehetséges ez? :?:

Szegény Zsizell, annyian ráugrottunk a fogyós írásodra, hogy nem lepődnék meg, ha kezdenéd kellemetlenül érezni magad emiatt. Bocsi, de remélem, az lejött belőle, hogy nem ellened beszéltünk. Hátsón rúgnám, aki el mert téged bizonytalanítani azzal, hogy szabad. Nagyon jól fogod te ezt csinálni, nem lesz semmi gond, meglátod!

Zuzmoo,
nálam sem látszik a széle, de a sajátomé sem (jé!), s tényleg nem nagy felbontásra van állítva a monitorunk. Szerintem ne piszkáld, mert akkor meg a nagy felbontásúaknál fog elcsúszni.

Reni, én betartom a vasszedés utasításait, ugyanis az éjszakai kelésemkor veszem be. S persze ilyenkor így nem eszek előtte 2, s utána legalább 1 óráig.
ktc

Zuzmoo, en latom az egesz hatteret, nem hianyzik rola semmi.

Szedem a vasat, bar napi egyet a ketto kiirt helyett, de akkor veszem be amikor eszembe jut, es nem foglalakozom vele, hogy mikor kene enni vagy inni :?

Kép

Kép
editmk

Fogyókúra: abban sztem mindenkivel egyetértünk, hogy a +500kcal nem a mostani étrendre kell, hanem a normál, egészséges táplálkozáshoz jön. Összesen 1800-2500kcal
Egy szelet tortában sokszor 6-800 is megvan :oops: .
Vendég

Bori: ügyi voltál ma. Csak nem lopják el a kádat, ha már így "megszenvedtél" érte.

Katica: igen, szegény én! :oops: :wink:

Kép
zsizell

Nóri, akkor 3 szelet tortán fogok élni/nap. :D

Kép
zsizell

zsizell: Persze, nem volt gond a tolófájásokkal. Akkor még kaptam oxitocint. Mondjuk aki anélkül szül, ott nem tudom mi van. Annyi volt csak a fájásokkal a gond, hogy én többször gondoltam azt, hogy ez tolófájás, mint amennyiszer tényleg az volt. Ezért is fáradtam el és kellett pihenni egy kicsit, bár az azért nem volt annyira pihentető. Egyébként annyi volt nálam az edánál, hogy mondjuk 45-60 percre a 7-es, 8-as fájásokat levitte 4-5 körülire. Utána meg az oxival vissza ment az eredetire, de nem olyan durván. És ezek még nem a tolófájások voltak. Addigra mindent éreztem. Viszont a stoppolásnál nagyon jól jött az eda, abból tényleg csak a furcsa érzést lehetett érezni és nem fájdalmat. A kajás elképzelések szépek, remélem be is lehet őket tartani. Szénsavasat mi azt olvastuk hogy nem lehet inni. Nekem már azzal van a bajom, hogy most már akkor mondja meg végre valaki, hogy mit egyek, ha semmit sem szabad. A legjobb fogyókúra meg a szülés volt, lement 5 kiló rögtön. Végre az álom 70-es határ alá kerültem megint.

bellerreni: Furcsa, de amikor már oda kerültem nem volt bennem pánik. Pedig előtte azért igen csak volt. Ott már visznek magukkal az események. És tény hogy nagyon fog fájni, de ezt úgysem tudod előre elképzelni. Volt mellettem egy másik szobában egy csaj, aki a 4. gyerekét szülte és ordított. Nekem meg mondta a szülésznő, hogy milyen ügyesen csinálom. Ez alkati krdés, lehet hogy ott és akkor nem fogsz hisztizni.

zarja: Már nekem is hiányoztál, nem tudom még mindig min kaptatok össze de már nem is számít. Ágytépés nekem is volt a háttámlába kapaszkodtam. :D Barbus most délelőtt is 5 órát aludt (bár 3 óránként keltenem kéne még 5 óra után is csak nehezen sikerült) és most is alszik. Csak nehezen engedi letenni magát. Eddig pedig ezzel nem volt gond. Vett apa infacolt, majd ma éjszakára kipróbáljuk. Hátha nem kéne vele egész éjjel fent lennem. Remélem ez a hasfájása elmúlik, bár lehet hogy köze van a 100%-os ananászléhez, amit ittam. Már alig vártam egy kis gyömülcslét, de állítólag ezekben rohadt sok a gyümölcs. Ami máskor nem lenne gond, de most lehet hogy ezzel volt a baj. Majd ma este kiderül. Apuci nálunk is próbál segíteni, de ékszaka nem nagyon tudott és ez rosszul esett neki. Olyan lelkiismeret furdalása volt, mert mondtam neki hogy menjen aludni és ő engedelmeskedett. Persze nem aludt ő sem sokat.

boruska: Itt jártál békáson és nem beszéltünk hogy ugorj be??? Hát sajnálom, majd legközelebb.

Örülök hogy tetszett a sztori, a végkifejlet se semmi, csak néha kicsit hangos. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Én most kezdem újra szedni a vasat, mert eddig 119 volt, most meg 109 a hemoglobinom. De csak akkor veszem be amikor eszembe jut... :roll:

Köszi a blogos infókat. Arra gondoltam, hogy esetleg egy nem-figurás háttérrel minden felbontás jó lenne. (csak hát ezek jobban tetszenek) Na, majd meglátom :)

Zsizell, akkor te egy hős lennél! Nekem 3 szelet süti max néhány órára lenne elég, nem egész napra :lol:
zuzmooo

Zsuzsa!

Keress olyan mintát, ami közelebb van a bejegyzés dobozhoz.
Vendég

vicky: köszi a választ! És egyben válaszoltál egy újabb bennem motoszkáló kérdéskörre is. Micsoda intuíció! Sokat elmélkedek ezen az ordibálós-kiabálós-hangosnyögős szülésen. Hogy én úgy nem akarok, mert az szerintem olyan ciki - aztán ki tudja, mit fogok csinálni.

Kép
zsizell

Nagyanyám mesélte, hogy mellette egy orvosnő feküdt a vajúdóban, aki cinikusan közölte, hogy az ordítás intelligencia kérdése. Majd tőle zengett a kórház, amikor odakerült! :lol:
Vendég

zsizell: Én fel voltam arra is készülve, hogy ordítani fogok bár mindig inkább csendben tűrtem a fájdalmakat. Azért nyöszörgés az volt bőven. És nem ciki, ha nem hívja rá fel a doki a figyelmedet. Kitoláskor viszont már tényleg jobb bent tartani a levegőt és azzal is nyomni. A nőcin is csak azért lepődtem meg, mert azt hittem a 4. gyerek már hamarabb kipottyan.
vicky79
Budapest III. kerület

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:50-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Csatlakozom! :lol: :lol:

Úgy fel*szot a húgom. Felhív minden baromsággal, majd mikor már vagy jó 10perce beszélünk és nézi az emailt, amit akkor küldtem, benyögi, hogy "Na, és?" Mondom mi és? "Nem szülünk?!"
- Szülünk, érted, mintha ő szülne.
- De bazmeg a 4. és az 5. nyomás közt ímélezgetek vele
- mi a tosz köze van hozzá???? :shock: :shock:

Mert szerinte mi nem mondjuk el nekik, ha szülök, mert legutóbb is csak a kórházban szóltunk. (persze, mert előtte 3nappal jóslókkal mentem csak be) Szóval ahogy mondta a doki, hogy szülök, egyből hívtuk őket. Mégis mi a fenét gondolnak ezek? Hívogassam őket, ha csikar a hasam, vagy mi? Szívem szerint ezek után csak akkor értesíteném őket, amikor mindenki mást, hogy megszületett a Bambi! :evil:

Na, elég antiszoc vagyok már? :lol:
Vendég

Tiszta idegbeteg Zsolti, jól összevesztünk. Elegem van mindenből. :cry: Ahelyett, hogy most amikor itt a finish melletem állna, mindenért én vagyok a hibás. Kár volt jót írni róla...

bellerreni
Eger

Reni!

Az enyém pont most javult meg. Már olyan szarul nézek ki, hogy sajnálni kezdett. Eddig nem nagyon foglalkozott a nyavalygásommal, mert nem látszott rajtam, hogy szenvedek.

Nyugi, a pasik már csak ilyenek. Majd ha meglesz a trónörökös, megjavul.

Nekik is nehéz feldolgozni a tehetetlenséget. Elvégre ő is tuti pánikol és se a hormonokra, se semmire nem foghatja. Neked legalább van hivatalos okod panaszkodni!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?