Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok köszönöm a tanácsokat megfogadom de pihenni nem tudtam az én izgága természetemmel de képzeljétek mi történt :) igaz korai még de a 2. fiammal is igy volt , biztos vagyok benne hogy megmozdult 100%-os an biztos vagyok benne mert ez az érzés ez komolyan mondom hihetetlen nem úgy mozgott olyan erőteljesen hanem olyan kis piszkálódóan és a bal oldalamon van mert ott mocorgott és be is keményedett de csak ott a pocim azon a részen aztán az ujjammal elkezdtem csikizni és pikk-pakk nem is volt kemény :) ez a mai nap legjobb része szinte ragyogok :)
Vendég

Még egy topikomon sem született beteg baba!!! ITT SEM LESZ!!!

Milyen számok? Mennyi? Még 16 hetesen is csináltathaszt másféle vértesztet, asszem 4markeres...

maccs01

Ha gáz lenne, akkor ott az amniocentézis 18. héten, de az vetélési kockázattal jár.

maccs01

Na, ezt találtam...

"ha a szabad-ß-hCG-értékek 1,35 MoM fölött, a PAPP-A-érték 0,6 MoM alatt, míg a tarkóredő vastagságának értéke 1,5 MoM fölött vannak, a Down-kór kockázatának emelkedését, míg az értékek ellentétes irányban való elhelyezkedése a kockázat csökkenését jelenti."

Ezek a MOM-ok... :-)

szilvás76

Jaj, nincs baj, csak ezek a miu/L Ng/ml és társai, meg a MOM értékek... :-)

De az összesítőben azt írták, hogy a szűrővizsgálat eredménye negatív. Down kockázat 1:2800; Edwards-szindróma kevesebb mint 1:50000...

szilvás76

Amúgy sem akarom túlzásba vinni ezeket a teszteket, ezt ingyé megcsinálták, ennyi... :-)

Az NT is jó volt UH szerint, többet nem tehetünk úgysem...:-)

szilvás76

Babaimádó írom:

PAPP-A szint: 2850.00 miu/L 1.48 MoM
Szabad B-hCG szint: 69.70 Ng/ml 2.31 MoM
Tarkóredő vastagsága: 1.77 mm 1.16 MoM

Kockázat a Down-kór előfordulására: 1: 1 500

Kockázat az Edwards-kór előfordulására: kevesebb, mint 1: 50 000

Hát a fenti számokat én sem értem, de ha azt írták, hogy negatív...

Szilvi gratulálok. Épp kérdezni akartam, hogy te kaptál e már értesítést.

Maccs: igenis értettem :!: :lol:

Vanilla én elhiszem, hogy azt érezted. Nekem is volt már olyan, hogy nagyon figyeltem és mintha, de biztos nem vagyok benne. :lol:

királylány

De azt is írták, hogy az életkor, a testsúly, az etnikum befolyásolja az értékeket.
Mindegy, :wink: nekik, hogy negatív ez a lelet...

szilvás76

sziasztok!

na febr.7-én megyek vizsgálatra a Pankához, akkor majd rákérdezek kerek-perec a szabira, mert ha nem lesz augusztus második felében, akkor váltok...
egyébként is gondoltam rá, hogy áttérek az sztk-s rendelésre, mert most már lehiggadtam... elhiszem, hogy ott a baba a pociban, mert már 2X láttam...és a doki szerint minden rendben... akkor meg mi a szösznek fizessek magánrendelésért?
nem tudom, majd meglátom...

csajok! az gáz, ha én szeretnék amniót? nem tudom, én csak attól nyugodnék meg igazán...még akkor is ha kockázatos! :shock: 35 leszek, mire szülök... tudom, hogy más is szült már egészséges gyereket ebben a korban... de azért vannak kivételek... :?

Kép
gtunde75

elhiszem

szilvás76

Tünde. Szerintem ha a leleteid jók, akkor felesleges. Ha nincs egy kérdéses pont sem, akkor hagyd. Inkább egy nagyon jó UH-os orvost keress, lehetőleg jó géppel, inkább fizess érte, és ha ő is azt mondja, minden oké, akkor ne szurkáltasd magad!!!

szilvás76

Minden betegséget nem tudnak kiszűrni úgysem még amnioval sem. Amit meg igen, arra azért vannak utaló jelek. Én 34 leszek nyáron...
A down oldalon azt néztem, hogy ennek a betegségnek %-os előfordulási aránya 41 év felett ugrik látványosan.

szilvás76

Na jó, mentem, úgy látszik, mindenki elmenekült! :lol:
Pusszantás mindenkinek!

szilvás76

A vérteszt, úgy tudom, hogy 85%-os biztonságú, az amnio meg 100%. Persze javítsatok, ha nem így van. Azért egy jó uh-s orvos is nagy biztonsággal tud sok mindent megállapítani a vizsgálatoknál.
Első babánál inkább tudsz pihenni a beavatkozás után (3-4 nap fekvés), mint majd a többi után. Ha úgy érzed... még van pár heted átgondolni.

Júliusi topikot olvasgattam, ott is többen tervezik, van, akinek nem ez lesz az első. Én csináltattam volna, mert idén leszek 36 éves. Nálunk úgy lett volna, hogy bent maradok 3-4 napig a kórházban, fizetős szobában, mert nem tudnám itthon megállni, hogy ne rohangásszak :):):) Utána pár hétig tilos a megerőltetés.

maccs01

Enikőnél 34 éves voltam, mikor született és vérteszt volt csak (12. és 16. heti összehasonlító) + AFP, meg jó UH-s doki.
Ricsit 31 évesen szültem, ott csak UH volt és AFP jó eredményekkel. Nála még nem is hallottam a kombináltról.

maccs01

Vérteszt+UH+AFP(+életkor)+ integrált teszt

Nem tudom. Szúrni egy teljesen problémamentes és panaszmentes, egészséges várandósság mellett? Na jó, ez mindenkinek saját döntése, de sztem egy felesleges para már megint...
:cry:

Ha megnyugtat, Te tudod. Én biztos nem csináltatok.

szilvás76

Tényleg léptem!

Sziasztok.

szilvás76

Királylány!
Köszike jobban van a kislány...bár még köhög,de remélem hétfőre jól lesz.Hasam nem megy,megfopgtam tegnap banánnal :D-most normális :D
Tünde!
febr.7-az nem vasárnap?akkor mész Pankához? :o :shock:
----------------------------------------------------------------------------
Még mindig nagy a hányinger....jajj már...mikor szűnik meg?:)
...és folyamat jön fel a gyomorsavam!

Vanilla!
Tök jó!!!! :D :D :D
Én is éreztem hasonlót a héten,de nem merném 100%ra állítani,hogy babó volt. :(
Az első gyerekkel 16. héten éreztem.A másodikkal már a13-at töltöttem be...amikor megmozdult...illetve éreztem.

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

A mi másik topikunkon volt egy anyuka, akinek az eredményei alapján down-os lett volna a kisfia. Mindent megcsináltatott, járt több dokinál. Túl volt már a terhesség felénél, ha jól emlékszem valahol a 25. héten járt, érezte a babát mozogni, meg minden. Nem nyugodott, amnion is megnézette és ott is az jött ki, hogy tuti beteg a baba. Elvetette. Nehéz döntés lehetett, volt már egy kislánya, aztán egy kisfia, aki szintén nem jött össze, aztán megint ez a hibás kisfiú... Nemrég született meg a kislánya, vele semmilyen gondja nem volt. Már ö is azt modnta, hogy úgy látszik neki csak lányokat engedélyez a Jóisten... Szegény feje.
Én inkább nem ugrálok, nem idegesítem magam, mert a down csak egy lehetséges génhiba a sok közül, ha talán a leggyakoribb is. Annyi más galiba is lehet és akár még szülés közben is tönkremehet egy tökéletesnek indult baba, szóval no para. Máskülönben meg nem tudom, hogy hogy döntenék, ha mégis kiderülne, hogy gubanc van. Biztos megbolondulnék, hiába van már 4 jól sikerült gyerekem. Reméljük mindannyiunk számára a legjobbakat. Én még "csak" 33 vagyok.
És én még úgy szeretnék többet is! :)

Itt már eleve emiatt a nagyon hangyásak táborába tartozom, senki nem ért meg. Pedig mindenkinek elmondom, hogy nekem van a világon a legszebb, de a legdrágább hobbim is: a gyerekek. :)

Barbi
Vendég

Barbi!
Ez egy nagyon szép "hobbi".Nem tartalak hangyásnak!!! :D
Ilyen pörgős, nyüzsgős élet mellett,le a kalappal előtted!
MINDEN TISZTELETEM A TIÉD!!!! :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Királylány:érdekes a leleted az enyémmel összehasonlítva.
Enyém:
PAPP-A szint: 2,169 IU/L 0.48 MoM
Szabad B-hCG szint: 85,28 IU/L 1,92MoM
Tarkóredő vastagsága: 1.9 mm
Down kockázat: 1:654
életkori kockázat: 1:428
Kérik a hcg és a Papp-A miatt a négyes tesztet.

babaimádó
Kép
babaimado

Barbi
Az jó, hogy kinn a fizetési rangsor tetején vannak az orvosok :lol: :lol: :lol: :lol:
Mo-n :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: (8 éves munkaviszony, szakorvos, PhD... 156000-es alap. A 2009-es összbruttóm nincs 2,5 millió :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Elnézést kérek a betolakodásért,a 2009 szeptbabásoktól vagyok,de lenne egy

Eladó egy Faktum Viktor gyermekágy (140x70cm) megkímélt (újszerű)
állapotban, ágyráccsal három szintre helyezhető fekvőfelülettel,
az ágyrácsok leszerelése után normál gyermekágyként, újszülött kortól
iskolás korig használható.
Ajándék kókusz matraccal, leesés-gátlóval és kislánynak
baldachin-tartóval 30.000.- Ft.
(Ágy+matrac+leesés-gátló eredeti ár: 56.000.- Ft)"

kérlek ha érdekel priviben keress meg és mutatok képet is....

további szép babavárást!!

sutimano76

Babaimádó nem értem miért írod, hogy érdekes a lelet összehasonlítva. Doki még az enyémet nem látta, de azt írták negatív. A kockázat pedig: 1: 1500

Ircsi mondanál véleményt a leletemről?

királylány

Clarika
Szüléskor ma már nem kell a fájdalomtól szenvedni! Nagyon sok fájdalomcsillapítási módszer van! :wink:
Én évek óta bolti hajfestéket használok... :wink:

Vérvételes tesztek
Én nem idegesítem magam rajtuk. Az IVF, az IR egyébként is befolyásolhatja az eredményt :wink:
Én az UH-ban bízom :lol: :wink:

Tünde
Nem gáz, hogy szeretnél amniot! Orvossal beszélj erről, menjetek el genetikai tanácsadásra...
Azt kell végiggondolni, mit teszel, ha kiderül valami eltérés a babánál!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="királylány"]
írta:
királylányIrcsi mondanál véleményt a leletemről?[/color]

Inkább mesélek neked a fájdalomról, a fájdalomcsillapítási lehetőségekről :wink:
Nem vagyok genetikus! :wink:
Nekem ilyen leletem nincs is :oops: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Akkor kénytelen vagyok telefonos segítséget kérni. Babaimádó belém ültette a bogarat. Igazából ezek az értékek nekem nem mondanak semmit. Azt néztem, hogy negatív és kész.
Fájdalomcsillapítás? Jól jön majd az is. Bence császár volt, megijedni sem volt időm. Most meg még nem gondolok olyan messzire.

királylány

Ha azt írták rá az okosok, hogy negatív, akkor nyugi!!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Egyébként nem érdemes a számokat összehasonlítani, mert az anyai életkor is alapvetően befolyásolja az értékelést :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Igen, erre gondoltam én is. Na nem parázok. :lol: Különben is azt mondta a doki, hogy virgonc a gyermek :lol:

királylány

Lányok, nyugi ezek a számok jó! Ha azt írták negatív, akkor az negatív.
Már bemásoltam, hogy 1:250-től rossz az eredmény, akkor kell más vizsgálat is.
Valamint én is azt mondom, egy jó uh az a legbiztosabb.
Teljesen felesleges egymás értékeit hasonlítani, mivel a dokim mondat, hogy minden függ attól is, hogy ki hány kg, mikor volt a mérés ideje, életkor stb... (nálam még a ciklus hosszát is kérdezték)
Tehát sok-sok dolog miatt nem lehet általánosítani. A negatívot kell nézni!

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Woody azt néztem! :lol: De azért köszi. A dokim meg nem mondta az uh-n, hogy lenne valami. Nem szokta túlmagyarázni a dolgokat, de ha van valami bibi, akármilyen pici is, akkor szól.

királylány

Na most már én is kiváncsi leszek az én eredményemre. De szerintem is a lényeg a negatív szócska.
UH-n ugye a 3 mm alatti NT a jó?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi úgy tudom, hogy igen.

királylány

Én elköszönök, lejárt a munkaidőm. Jó hétvégét mindenkinek. Ha lesz erőm/időm bekukkantok.

királylány

Évi, igen 3 alatt a jó. De azt mondták, hogy a legjobb az 1-2 között.
királylány, tuti minden jó és jó hétvégét neked!
és mindenkinél minden ok!

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

huhhh..........
ezek a sok értékek....
kíváncsi leszek nekem milyen lesz majd hétfőn az uh és utánna a véárvételi...
remélem majd azt is véleményezitek :D
na mentem...gyerekeké a gép..csak ide pofátlankodtam :D
mindenkinek Jó éjt!!!
Puszi

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!
Gondoltam, pár perc erejéig jövök, hogy életjelet adjak, meg megírjam, hogy nekem is megvan ez eredmény. Először azt gondoltam, adatokat is leírok nektek, de azt hiszem csak a kedélyeket borzolnám - ahogy ezt az utóbbi oldalt végigolvastam.
A lényeg, hogy negatív. A többivel talán nem érdemes sokat foglalkozni, hacsak nem a doki mondja.
Nekem Kristóffal az AFP nem lett jó és még az uh fölött is két doki motyogott, hogy mi lehet... Borzasztó érzés volt, de az még rosszabb volt, amikor utána rákérdeztünk a dokimnál és a "mit lehet tenni, ha baj van?" kérdésre azt válaszolta, hogy 20. hétig még elvetethetjük. :? :(
Valószínűleg, nem vagyok tisztában azzal, hogy mire vállalkoztam volna, ha beteg babám születik, de azzal nagyon is tisztában voltam, hogy hogyan éreznék, ha elvetetném.
És végül nem is lett semmi baja.
:D
Bmaas, ismerősöd mondata is elgondolkoztatott, hogy a Jó Isten neki nem ad fiút, csak lányt. Ha jól olvasom és értelmezem, amit írtál, akkor adott fiút is, csak azt nem fogadták el. Én értem, hogy miért, és nem is akarom bírálni - vitát gerjeszteni ebben a témában meg főleg nem. Csak ez a mondat így csúsztatás nekem :roll:
Megyek, megérkezett az én kis haramiám :lol:
Szép estét nektek!!!

bekri

Ezt most találtam.....

Az EP felelős bizottsága már elfogadta a Roxana Plumb által előterjesztett tervezetet.
Tizennégy hétről tizennyolc hétre emelkedhet a szülési szabadság időtartama, amennyiben az Európai Parlament is elfogadja a román Roxana Plumb képviselő által előterjesztett törvénytervezetet. Az EP munkaügyi bizottsága mindenesetre már rábólintott a javaslatra.
Amennyiben érvénybe lép a tervezet, akkor az anyukának munkaadója az utolsó fizetésének megfelelő összeget kell biztosítania munkaszünet ideje alatt. A tervezet előírja továbbá, hogy a kismamát nem szabad elbocsátani terhessége alatt és a szülést követő egy évben sem.
Koraszülés esetén vagy ha a gyereket a megszületése után kórházban tartják, akkor többlet-szabadság jár a kismamának, rendes juttatással. Többes szülés (ikerszülés) esetén minden gyerek után plusz egy hónap szabadság jár, amennyiben a gyerek fogyatékos, akkor minimum nyolc héttel meg lehet hosszabbítani a szabadságot.
Amennyiben a javaslatot a parlament is elfogadja, akkor két éven belül valamennyi országnak ratifikálnia kell.

Jó lenne :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

KIrálylány, persze, hogy negatív. Csak azt nem értem, az enyém miért olyna kicsi szám az arány.

babaimádó
Kép
babaimado

Eszembe nem volt felidegesíteni.

babaimádó
Kép
babaimado

Na, megnéztem Enikőnél kapott leletet mai nap témájának fényében. Abszolút nincs értelme leírnom, mert én a 12. heti vérvétel után nem kaptam eredményt, csak a 16. után, amikor összevetették a kettőt, és így kijött valami. Más kategória.

maccs01

Sziasztok,

Barbi,
én valahol egyszer azt olvastam, hogy vannak párok, akiknek ha csak lányuk születik, és a fiúk esetleg elmennek a terhesség alatt, vagy túl korán megszületnek, betegen vagy halva, ott olyan speciális genetikai hiba van, hogy soha nem is fognak a fiúk megmaradni... de a lányok meg totál egészségesen születnek. Fura a természet.

"A gyerekeim a hobbim" Már akartam írni, hogy ha ilyen gyönyörű gyerekeim lennének, (és ezt most nem csak úgy írom, hogy jajj, hát minden gyerek szép..) én is addig szülnék, amíg jönnek sorban :) Ennyi királylányt és királyfit én még nem láttam!!! :D

Kép
xtina75

Sziasztok!!!
Szép jó reggelt mindenkinek!
Lehet nálunk is ez volt a baj? A vetélésekkel kapcsolatban?Hogy csak egy bizonyos nemű gyermeket tud "gyártani" a párom...illetve a genetika miatt egy neműt tudok tőle kihordani?
Nekem is megfordult a fejemben,mert hallottam ilyenről...de furcsáltam a dolgot.Na mindegy ...sajnos ez van :(
De ez a babó most sikerült :D

Kellemes hétvégét-jó pihenést a dolgzóknak!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag, lehet... ki tudja...

Kép
xtina75

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ha nyugalomban figyelek magamba, olan érzésem van, hogy már érzékelem Kisvakarcs mozgását.
Vagy csak bebeszélem????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, ilyenkor már érezheted! Valaki úgy érzi, mintha lepkeszárnyak verdesnének belül. Én kis kapirgálást éreztem :)
Ricsinél csak a 16. héttől, Enikőt a 11. héttől. Mikor volt a 12. heti uh-m vele, akkor is ficánkolt és egyidejűleg láttam és éreztem is a mozgását. Tehát teljesen tuti lett, hogy ez Ő! Frenetikus érzés!

maccs01

Jó reggelt
Én már alig várom,nekem egyenlőre csak keményedik a hasam alja. Meg hát felduzzadt rendesen,teszek képet a gmailre.
a keményedés főleg összebújás után van,ehh

Csillag,lehet,ki tudja...

Jövő héten nekiállok a pólóknak,használjam már valami normálisra is az időm :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?