Új privát üzeneted érkezett!

Na jó biztos nem az,megyek szundizni... Jó éjt mindenkinek.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi
Betadinnal kend be inkább!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="evilany"] írta:evilanys különben más is csapott homlokúnak látja kisdedem vagy csak én? :oops: .......

Évi én nem látom a képet rendesen :oops: :oops: annyira, hogy hegyesnek lássam a homlokát :oops: :oops:

Kép
Kép
melisch

Én is elbúcsúzom pár napig nem leszek, a 12. uh véget anyukámékhoz utazunk és azt gondolom csak hétfőn jövünk vissza.

Addig is legyetek jók és tünetmentes babavárást!

Pomponlányok kitartást nektek is!!!!!!

Kép
Kép
melisch

Köszi, Melisch! Szurkolunk az UH-val kapcsolatban!

Kép
xtina75

Köszi Melisch! Kérünk szép Uh-fotót!

Évi, ha nem jön be a Betadin, akkor javaslom a szeletelt paradicsomot rá! Valószínűleg szörtüszőgyulladás. Ne nyomogasd, magától kell feljönnie, akkor már lehet, különben csak lepréseled és rosszabb lesz.

Uh-fotót is megnéztem. Nem értek hozzá, hogy milyennek kell lennie, nyilván, ha valami bibi lenne, szóltak volna. Azért a 4D más lenne :)

Ircsi, elolvastam vicceket, köszi :lol:

Külföld
Én sem a német, sem az ír, sem a svéd viszonyokat nem ismerem. Mindenesetre az lejött, hogy akkor is jobban élnek :)
Angliában úgy tudom, hogy 3hónapot maradsz a gyerekkel otthon. Lehet többet is, de jóval kevesebb pénzt kapsz. Részleteket nem ismerem, csak családanya megdöbbent, kiknél dolgoztam, hogy nálunk 3év! Persze a 3év nem kötelező, de választható :) 2003-ban egy szobát bérelt egy görög haverom és az havi 500font volt - rezsivel - Londonban, nem is a belvárosban. A kaja Angliában elképesztően drága! A ruhák nem és ráadásul jó minőségűek. Marks and Spencerben minden héten leárazások voltak, csak más-más termék-kategóriák. Nekem kint csak török, görög, albán, lengyel és cseh ismerőseim lettek. Mindegyik kétkezi munkás és nagyon megélt belőle, viszont valóban dolgoztak éjjel-nappal. Szívesen foglalkoztatják őket, mert tudják, hogy mi a munka. Az angol iparosokról az járta, hogy elég nyugis ütemben végzik a feladatukat. Jártam kint kozmetikusnál és a fejem vertem a falba, hogy nem annak tanultam :mrgreen: Iszonyat pénzt legomboltak rólam. Fodrászhoz egy college-be jártam, van szakképzés és tanulók csinálják a frizurád kevesebb pénzért, mintha egy "igazihoz" mennél :) Próbababa voltam, ne tudjátok meg, mikor leszívattam a hajam, cirka 3órát tartott :):):) Én szeretem a változatosságot, eredményeket tekintve mindig meg is kaptam 8)
Annyi ott a park, hogy a rókák rohangálnak az utcán. Kóbor kutyát és macskát 1év alatt nem láttam sehol! Jó-jó, tényleg róka az van dögivel. De, hogy a pénznél maradjunk, én au-pair voltam, nem kaptam sokat, a család viszont leírhatta a nekem kifizetett összeget - ezt mondták. Igazából én nem szívesen élnék kint. Nyelvtanulásnak teljesen tökéletes volt, megtaláltam a számításomat, anyagilag nem, minden pénzt elszórtam és boldog voltam. Bőröndöket kellett vennem az új ruháimnak :) Ha mennénk külföldre, akkor Spanyolország, Olaszország jönne nálunk számításba.

maccs01

Anglia tényleg drága, a kaja silány, a lakások lepukkantak, de drágák. Az egészségügy is romos és drága, mindenért fizetni kell gyakorlatilag. Egyetlen nagy vonzerö az olcsó autó, mert az tényleg úgy van. Ezért is jobbkormányos az autónk. Ott 1000 Euro volt, itt ugyanaz a másik oldalon lévö kormánnyal 7000 lett volna... Aztán végülis mindegy, hogy jobbra, vagy balra nézel a tükörbe, max. elözésnél kell óvatodsabbnak lenni.
Ami az angol iparosokat illeti, regényt lehetne a tevékenységükröl írni. Hihetetlenül tehetségtelenek, drágák és lassúak.
Vendég

Melish emlékeim szerint nem írtam a takarítönöröl, hanem az asztalosról. A takarítónök zöme 4 órában dolgozik és ebböl kifolyólag is jóval kevesebbet keres, mint egy diplomás pályakezdö.
Nem találom a cikket, pedig még csak pár hete volt a Spiegel-ben vagy a Stern-ben, nem emlékszem. Abban voltak fellistázva a keresetek szépen akkurátusan. A tendencia is, hogy melyik mennyit vesztett vagy nyert az utóbbi 10 ill. 20 évben. A válság óta jellemzö, hogy vagy ugyanannyi pénzt kapsz, mint eddig, de jóval többet kell érte dolgoznod, vagy még kevesebbet is kapsz, de még megvan a munkahelyed. Még mindig ugyanazok a szakmák vannak a csúcson, orvosok, tözsde- és ingatlanügynökök, ügyvédek, ilyesmik, de az orvosok fizetése is szarabb lett a cikk szerint. Hogy mi az igazság? Nehéz eldönteni. Attól függ, ki hol és melyik helyzetben van. Van aki profitált a válságból, de a többiek zöme nagyon megszívta.
Vendég

Tényleg,Betadin,na ma megyek a melóhelyre,szerzek is... :wink:
Kicsit kezd fájni a fejem próbálom megelőzni kávé,nyaktorna,sok sok tea...röhej hogy mióta terhes vagyok mennyire érzékeny lettem a kevés levegőre,folyadékra...de tényleg,előtte nem volt ez jellemző,most pl tegnap tudom hogy keveset ittam,és szerintem ezért van.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Jó reggelt!

maccs01 én is mediterrán párti vagyok... :lol: elsősorban olaszországban élnék, kizárólag tengerparton...jó délen... de ha Horvátországba vetne a sors... na azt se bánnám... a leggyönyörűbb tengerpart a Dalmát... :)

egyébként visszatérve a témára: egy szóval sem mondtam, hogy kint nem könnyebb megélni, vagy hogy nem keresnek jobban... az eredeti téma a szülés utáni ellátások és az ingatlanárak voltak... :lol: :lol: :lol: nem tudom hogy jutottunk idáig... :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Évi ilyen nekem is volt!! dunsztkötés 3 napig :arrow: kifakadt és meggyógyult!!! elég undi volt... nekem a végén már minden lépésnél úgy fájt, mintha egy kés lett volna a combomba vágva! aztán elmentem dokihoz...

Kép
gtunde75

Tündi
Én az Sztk-ba járok hozzá, nődokihoz, körzetileg a Hanzli lenne a szülészorvos, na de mikor mondta a Panka, hót lesápadtam, még annó volt szerencsém vele találkozni egyszer.
Mondta, hogy mehetek hozzá is magánrendelésre, de tudnom kell, hogy ő augusztus 1-től szabin van, nem akar zsákbamacskát árulni.
Így nem fogadtam meg, csak terhesgondozásra járok hozzá.
Végülis nővérem szeptemberben szült Szigetváron (a fogadott orvosa bement, s mondta neki, hogy sorry de ő most elmegy konferenciára).
Annó én se a fogadott dokinál születtem.
Így amondó vagyok, hogy azt az 50-60 ezret inkábba babámra költöm.
A lényeg h amíg gondozásra jrok, valaki olyan vizsgáljon, akiben megbízok, s vegyen észre mindent amit észre kell venni.

Jövő héten már 13 hetes leszek, s akkor megyek a 12 hetes uh-ra.... nem gond a csúszás?
Még se vérvétel, se semmin nem voltam még.

Mondjuk csak 10 hetesen jutottam el az orvoshoz, mert sajnos a decemberem nagyon nem jól sült el....
Ugye leesett a hó, mentem a gumishoz, kicsit megkésve ugyan, de soha nem kellett időt kérni, hát közölték, hogy már csak így működik, így másnapra kaptam időt.
Hát hazafelé sikerült becsúsznom egy busz alá. -előző nap tudtam meg teszt által, hogy kislurkóm lesz...
Szerencsére semmi bajom nem lett, mert nem mentem gyorsan, csak hát csúszott a kocsi...nem lehet ilyenkor mit tenni sajnos.... :S
Szóltam a páromnak, ő mozgósította a szüleit, hogy hát segítsenek elvontatni a kocsit, de közbe jött egy ismerős, meg egy traileres cég főnöke, hát ha nem lehet húzni a kocsit, akkor itt van a környéken az egyik embere, s elvontatják.
Ez így is történt.
Mikor kiértünk Kővágószőlősre (ott laknak anyósék, ott elfér a kocsi) anyósom ment, hogy kitámassza a kaput, de a traileres autó megindult, s nekiment a falnak (2m magas 40cm vastagságú), amit egy az egybe rá is döntött anyósomra.... (talán olvashattatok róla, volt az újságokba, bamán, na meg a rádió s tv is foglalkozott a témával).
Szóval kijárt a jóbol, hisz az első napban még az se volt biztos, hogy megmarad anyósom( agyalapi törés, medence törés 4 helyen, szeméremcsonttörés, nyaki csigolya törés, bordatörés, nameg az első nap arra ment, hogy egyáltalán fel tudják-e melegíteni a testét annyira, hogy életbenmaradjon).
Ma már otthon van, bottal tud menni, de még nehézkesen.

Féltem, hogy a sok stressztől se legyen baja a babámnak.
De mikor eljutottam az orvoshoz, s láttam, hogy a picimnek hogy dobog a kis szíve....hát hatalmas kő esett le a szívemről, hogy jól van :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Tünde,remélem mielőbb helyrejön,még éjjel is arra ébredtem h.fáj..

Clarika,akkor ezek szerint nem lesz fogadott dokid? Nem baj úgyis együtt szülünk majd vigyázunk egymásra :wink: egymás melletti ágyon leszünk :lol: nagyon romantikus :?
Akkor ez rossz csajok,a Panka szabira megy?...

evilany

Holnap megyek az egyik ruciért amit vettem a vaterán,bár lehet nagy lesz picit...
http://www.vatera.hu/ruha_42_160669660.html
ezeket pedig postán várom
http://www.vatera.hu/kordbarsony_hatasu ... 01101.html
http://www.vatera.hu/polar_kismamaruha_160690327.html

evilany

Clarika,nem baj ha 13 hetes leszel,azt hiszem a lényeg a betöltött 12.hét. Én is 12+6 voltam aznap...

evilany

Kicsi Csillag merre jársz?

evilany

Nem, nem lesz fogadott dokim.

Néztem, hogy te a Megyeibe fogsz szülni....
Hallottam valami olyat, hogy felvisznek mindent az Édesanyák útjára, s csak ott lehet majd szülni...hát kiváncsi leszek!

Megnéztem a neten egy szülésvideót, hát most úgy vagyok vele, hogy bár ne tettem volna.... :S
Azt a fájdalmat hírtelen átéltem én is ahogy néztem....hát hú.... ez nem lehet semmi....

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Ja,az az eredeti terv volt,de azóta már hallottam hogy elvileg nem lesz Megyei addigra.Ezért mondom,2 szomszédos szülőágyat kibérelünk :)

evilany

Évi
Olvastam, hogy Hennával lett festve a hajad....
Ha tudtam volna, lebeszéllek róla, mert azt ha majd másik festékkel akarod festeni, nem fogja befogni.....
Meg lehet már kapni ammóniamentes hajfestéket, én is azal fogom festetni a hajam.
Kis mennyiségbe, pl, ha havonta befested a hajad, akkor semmi baj nem lesz, persze csak ha professzionálissal van festve, ez nem vonatkozik a boltban megvásárolható dobozos festékekre.

Én is csak azért váltotam munkahelyet, mert ha a szalonba napi 8 órában ott vagyok az ammóniagőzben, na az már ártana a babának.

Clárika
Kép
clárika

Évi szavadon foglak! :)
Ha bemegyek s még nem vagy benn, mondom majd, hogy a mellettem lévő ágyat tartsák fenn neked! :)[/b]

Clárika
Kép
clárika

Clarika,Kép :wink:

Most hol dolgozol?

Hűű akkor világ életemre marad a henna???? :?

evilany

Most anyukám párjának a cégénél irodai munkát végzek 4 órába , itthon meg a maradékba fodrászkodom.
10 kor el is tünök, mert jön az első vendégem.

Van az édesanyák útján ingyenes terhestorna!
Ha jól tudo kedden meg csütörtökön.
Van kedved jönni?

Hát én csak azt mondom, hogy ha valami hasonló színnel fested majd be a tövét, s majd lenő a henna.... sajnos a fémsós festék nem fogja be.... :S

Clárika
Kép
clárika

Sziasztok csajok! :D
Megyei augusztusra már nem lesz...csak a nagyszülészet.panka szabin lesz augusztusban,akkor nekem sem kell másik doki.Majd megteszi az ügyeletes!!!Ebben az egy dokiban bíztam már csak :(
Nem baj...fiamnál sem volt-túléltem :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

folyt.

Mert ugye nekem nem is lehetne szülés elött táppénzre mennem, mert nem lenne meg a 365 nap munkaviszonyom, így is 368 lesz 7.-éig. Meg van még kiskönyves 12 napom, ha előbb jönne....
Necces lesz...
Így meg, hogy ezt meg tudtuk oldani így család segítségével jó, mert mondta, hogy ha nem bírom már, vagy nehezemre esik, akkor maradjak nyugodtan itthon.
Ez az állam a legnagyobb munkanélküliségbe szorítja meg a kismamákat.

De ugye az én szakmámba, jobb előbb elmenni szülni, mert ha már bedolgoztam maga, akkor 2-3 év múlva kezdhetek mindent előről, most meg még a vendégeimet el tudom látni háznál. Nem mindegy....

Clárika
Kép
clárika

Hát igen,nem mindegy.
Van kedvem menni,bár oda vmi igazolás is kell ha jól tudom?? Módszertani Bölcsiben (Budai Nagy A.utca) kedden 1/2 3-1/2 4ig van torna,az egyik védőnő tartja,szintén ingyen,oda is készülök.

Csillag,jövő héten hogy legyen?

:wink:

evilany

Évi!
Ez még a jövő titka:(
Most mentek le a gyerekek az orvoshoz.Eldől,hogy megy-e a leányzó suliba hétfőtől....
Nekem sem lesz meg a 365 napom...mivel már most terhestáppénzen vagyok.:(
De babót akkor is megtartjuk :) :) :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Én is megtartanám, csak hát ugye így se könnyű az élet, s ha már meg lehet oldani akkor mi megoldottuk.
A páromat se fizetik túl, na meg albérletben lakunk, ami szintén nem olcsó.....

Ha van ismerős, akkor még az is jó, ha felvesz, te meg fizeted a járulékot magad után szülésig, az még mindig megéri.
Nekem is ez volt az első ötletem, de aztán másként alakult.

Clárika
Kép
clárika

sajnos nincs ismerősöm...fizetném én a tb-t....de nincs rá lehetőségem :(
dec21-óta vagyok táppénzen veszélyeztetett terhesség miatt.Így jártam... :(
De babót már régóta várjuk :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

átugrom a szomszédba....majd jelentkezek max 30 perc :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Most még belépek az MKB egészségpénztárba, mert a pelenkát, s a gyermek holmikat is el lehet számolni ott, vagyis ugye visszatérítik a 30 %-át.
Én mindent kihasználok! :)
Nem tudtok még valamit amit igényelni lehet? :D

Clárika
Kép
clárika

Clarika,mi is albérletben :( Hadd kérdezzem meg,mekkora lakásban laktok,és ha gázfűtéses,mennyit fizettek fűtésre?? Mert épp költözni akarunk de már magam se tudom megéri e...jelenleg távhősben vagyunk.

Csillag,OK!! Jobbulást a betegeknek...

evilany

Évi

60 m2, s most télen fizetek 12 000 fűtést átlagosan.
100 m3 ált. 120 ft/m3

nem fűtésszezonban meg 12m3 megy el, szóval majd ah már átalányt küldenek, nagyon jó lesz :)

Így is 30.000-be megáll: -fűtés
-víz
-villany
-közöskg
-szemétszállítás
-UPC (hűség idő nélkül 5500)

Szerintem még mindig olcsóbb mint a távhős.
Most nem tudom merre laktok, de én ha most kellene albit néznem, akkor én uránvárosba nézném, a mecsek áruház környékén, van ott minden egy helyen : bank, posta, bolt, zöldségrs, butik....stb.
Ott tégla s gázos lakás van bőven.

Meg elég jó áraban adják ki őket, s a környék is jó.

Én a Novróval szemben lakom 50 000-ért....

Clárika
Kép
clárika

Uránban lakom az Olimpia üzletházzal szemben :lol: távhős,és 26 ezer ft a fűtés...villany 6400,víz 3 körül,közös költség 7700....húzós.
József A.utcában láttam 40-ért gázosat,2.5 szobás,arra utazok,de még nem néztük meg mert ápr.körül akarunk csak költözni.

evilany

Jah, s szerintem a konvektoros meg még sokkal jobb , mert az ha lekapcsolod is tartja még a meleget....

Clárika
Kép
clárika

Klári, tudomásom szerint a táppénzes állomány beleszámít a 365 napba.

Évi, megnéztem a ruhákat! Remélem, hogy jók lesznek! Szép állapotúnak tűnnek.
Nem is értem, hogy írhat valaki olyat, hogy mellbőség: 50 v. 53!!!
Lemérte az eleje ruhaszélességet mellvonalban és az szerinte a mellbőség? Én megőrülök ettől a butaságtól! Ha meg tényleg 53 a mellkerület, akkor babaruhát vettél :) Amennyiben beszorzom kettővel, úgy cirka 42-44-es ruhákat vettél. Az elsőnél legalább illető tudott számolni.
A hennával kapcsolatban én is azt tudnám csak írni, amit Klári. Nem vagyok szakmabeli, de a hajfestékeim útmutatójában eddig mindig azt olvastam, hogy hennával festett hajra nem szabad kenni. Én L'Oreal-t használok, fodrászkellékesnél veszem, mert a bolti festékekkel nem lehet szerintem alaposan dolgozni, legalábbis nekem nem sikerült. Ha lenő a hajad, a lenövést be fogja fogni a sima. Mire meglesz a bébi, úgyis lenő, rövid a hajad, ráadásul lehet, hogy jobban is fog nőni terhesen.

Tündi, teljesen jók a mediterrán országok. Nyáron, ha meg tudjuk fűzni bébiszittert, akkor kimennénk apával egy hosszú hétvégére Olaszországba. A mediterrán színek is nagyon ott vannak nálunk a toppon :) Gyerekekkel nem akarunk külföldre menni, nézünk majd valami kis bérelhető házikót Balaton mellett. Ha valami gáz lenne, akkor ripsz-ropsz hazajöhetünk.
Tisztában vagyok vele, hogy nem azt írtad, hogy kint nehezebb megélni :):):)
Tévében ment valamikor, hogy az osztrákoknál még nagyon jó a gyermekek utáni juttatás.

maccs01

Akkor te tényleg brutál sokat fizetsz!

Hol dolgozol helyileg?

Clárika
Kép
clárika

Clarika,a 400 Ágyasban.

Maccs,igen én is 42-44nek számolom,hááát a cicik miatt meg majdcsak a poci miatt is kell is annyi,talán.Remélem nem lesz nagyon nagy.Ha igen,eladom a vaterán :)

evilany

Bele, csak nem mindegy, hogy a fizetés után kapod vagy csak a 60%-a után...
Ebben az országban nagyon résen kell lenni! :)

Clárika
Kép
clárika

De én abban a táppénzbe h beleszámít nem vagyok biztos....

Clárika
Kép
clárika

Évi, szerintem jó lesz, belenő a pocakod :)

maccs01

Sziasztok lányok

Fú azt hiszem megfáztam nem vagyok a mai nap tetőfokán fáj a fejem és a torkom is :( azt hiszem megfáztam de hol :?: remélem ti jól vagytok és nem vagytok betegek .
Vendég

Vanilla mi volt az interjún??
Megfáztál,hát nem csoda iszonyat hideg van,kúráld ki magad.

Én is beöltöztem mert hazafelé gyalog tervezem,kismama harisnya -gatya-vastag pulcsi :)
Megyek is,beviszem a táppénzes lapom.
Majd estefelé jövök :)

evilany

Klári, ehhez érdemben Tündi tudna igazán hozzászólni :)

maccs01

Szerintem jól ment de azt nem mondtam hogy jön a pocaklakó mert az nem jó kezdés de azt mondták hogy ma minden féle képen értesítenek a lények hogy 2 nap délelőtt 2 nap délután 2 nap pihi és 500 ft-os óra bérben napi 8 órát kellene melózni ja és kis könnyvel de ez van
Vendég

azt hiszem lepihenek nem vagyok túl jól puszi lányok majd jelentkezem :)
Vendég

VAnilla, jobbulást! Kamillás gőzölést, inni hársfateát ajánlok, egyél narancsot, igyál napi min. 2-2,5 Liter folyadékot (ásv.víz, citromos tea)! Remélem, gyorsan jobban leszel. Én most kezdek kikeveredni az 1 hónapja tartó betegségből.

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok!

Vanilla jobbulást, pihenj sokat.

Szilvi te merre vagy? Otthon maradtál? Remélem nincs gond.

Maccs, Tündi Spanyolország....oda visszavágyom. Lakásban mediterrán színek uralkodnak.

Megjött a Down-kór szűrés eredménye. Negatív. De Ircsitől majd szeretnék leletkiértékelést kérni. Egy hete voltam vérvételen, azt hittem 2 hét lesz mire megjön az eredmény, de gyorsak voltak.

Csillag lánykád hogy van? Neked hasad megy még?

Bamass zajlik rendesen az élet nálatok. Úgy jó, ha zajlik, de ennyire? Nem irigyellek ....

királylány

Királylány, megírnád a papíron lévő adatokat?

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok!

Egész nap rohangáltam...
Jobban vagyok, most Bende kezdett el megint köhécselni.
Tele a bakancsom!!!

Dia. Én is most (pár perce) kaptam meg a kombinált teszt eredményét...

szilvás76

Nekem is negatív, de ezek a számok... :roll: :roll: :roll:

szilvás76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?