Csajok, csajok!
Jól be táraztok ti cumisüvegből... azért reméljük, hogy 6 hó előtt nem lesz rá szükség- na jó esetleg 2-3, ahol apa éjjel etet.
Folti a jégzselével vigya! nem ám jegesítve teszed a cickóra! csak melegen!!!
Tényleg Luna, lehet ez neked is jól jönne, ha a tejutaid vacakok ahogy írtad. Nem lehet hogy anno nagyon meg lettek nyomorgatva? megtörtek? (akár egy férfi által
)
Amúgy pedig jobbulást! Ja és lehet, hogy a pasika másként van odabent mint a csajok voltak...
Visszatérve esti szopihoz: azért fárasztó, mert fel kell állni és ki kell szállni az ágyból. Én (én) éjjelre javaslom a fekveszopit és ha nem is egész éjjel, de nem gáz ha bealszotok szopi közben és egy picit később teszitek vissza az ágyába... így nem olyan fárasztó, mintha ülve kéne felette várni míg végez...
De gondoljuk azt hogy mindegyikőnk babája azonnal éjszaka átalvós lesz.
Tudom, hogy van akinek nem jön be, de nekem akkor is az lesz a tuti, ha velem alszik- vagyis ha nagyon sűrű lesz az éjszaka akkor ha nem bírom, magam mellett hagyom. Altatni a saját ágyában fogom, de ha éjjel többször kel, akkor én nem ugrálok.
Ja és a magam és néhány/több ismerősöm nevében mondhatom, hogy azért jó ha felkészülünk az 5-6-kor ébredő bébikre. + enyém első itthon töltött naptól délután 4-5-től fürdésig (8) nem is aludt... + ugye a reggeli ébredés után még néhány órácska... Marcell nagyon keveset alvó volt. ágyában óne, babakocsiban ha szaladtam vele, vagy a hintában, vagy kézben...
= egész napos anya igény.
Aztán 2 hósan jött az esti hiszti kor = kb 1-2 óra sírás, amit semmi se küzdött le, hiába volt itt 4 fős brigád. viszont fürdés után vagyis a vetkőzés közben már nuku hang volt és boldogság. most talán ezt megúszhatom a nyári léttel és az esti hisztinél bevetem majd a kint létet...
Aztán volt egy olyan napunk/éjjelünk is, mikor hajnalra lázas lettem csak úgy. Ügyeleten idióta doki, aki azt mondta ne szoptassak (bár a tápot csak akkor írta fel, mikor rákérdeztem, hogy akkor mit is adjak...) így két szopi ki is maradt, mire a saját gyerekorvosunk mondta, hogy nyugodtan szoptassak, a lázat vigyem le szopi idejére, a bébi megkapja az ellenanyagot tőlem, ha beteg vagyok... így szoptattam- no de az a két tápos evés megtette a hatását, szegény 12 napos babám nem tudott kakilni két napig, egész éjjel sírt, apa másik városba ment infacolért- ami persze nem segített, csak annyira hogy két nap múlva már nem szorult, hanem fosott... én félig ülve aludtam, Marcell pedig a mellkasomon... de aztán sose volt több ilyen. ő sose sírt, még fogzáskor se... picit nyügi volt, de aludni aludt mindig, szopi után is simán. akkor van gáz éjjel, ha telihold van, akkor hánykolódik...
Nálam az vált be még alvásnál, hogy mikor este letettem hasra fektettem... így aludt x órát, majd mikor én mentem feküdni megfordítottam (hisz engem is elnyom egy idő után egy testhelyzet, ő pedig nem tud megfordulni) meg is figyeltem, hogy ha nem fordítok rajta órákkal előbb felkel. Így én mind a 4 irányba fektettem... ha oldalt volt akkor picit megtámasztottam a takaróval...
ja apropó takaró: vigyázzatok a polár és nem pamut vagy gyapjú takarókkal! én nagyon nem szeretem ezeket. polárnál volt rá példa hogy éjjel, ha húztam szikrázott... és főleg hogy nyár lesz, a bébik alá (ágy, kocsi, hordozó) semmikép ne tegyetek ilyet. inkább textil pelus v pamut, v vászon és társaik... ruhába, zokniba is kerülni... de sztem ezt nem csak én mondom, hanem a bébi ápoló könyvek...
a csomagba amit a kuponért kaptok pár hét múlva lesz is egy tök jó könyv, illetve lehet hogy már oda is adta a védőnő... remélem lesz benne megint avent cumi.
A ruhák anyaga mellett még fontos lesz a mosás is- nix öblítő, legjobb a mosószóda és hasonló bio termékek, vagy ha nem, akkor folyékony mosószer. és ne váltogassátok,mert azonnal megérzi a baba bőre.
Heni hol vagy, gyógyulj meg és gyere bólogatni
tényleg Hari, Heni, Rózsa, Luna ti milyen ébredési időpontokra számítotok?
na lecsöngetem magam ismét...