Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok! én irtam az online tb kártyás megoldást! úgy van hogy van egy adatlap ha beirjátok a google-ben hogy online tb kártya akkor ki kell tölteni egy adatlapot! simán word-ben is lehet! ki kell nyomtatni két példányban majd a tajkártyáddal együtt tértisen ajánlottan beküldeni!!! ha felhivjátok a tb-t rendkívül segitőkészek amúgy! ingyenes fizetni sem kell és akkor kb. 4 hét múlva kipostázzák! érdemes a régi tajról másolatot készíteni mert ha közben valami lesz akkor ugye az gáz! sajno saz ügyintézés 4-5 hét! ... személyesen ha megyünk közölte ezt is a nő akkor a délelőtti ügyintézést ajánlja mert azt mondta mindig fullon vannak! én biztos nem megyek be mert tömeg fóbiám van mindenki köhög krákog gusztustalan ... :-(
Vendég

Jó reggelt :D vagy napot....
Napocska elbújt, hófúvás van néha átalakul hóesésbe....sötét és szomcsi :cry:
Ez se lesz a kedvenc napom :!: :roll:
No, várom, hogy jelentkezzetek :roll: :D :roll:
Vendég

SZIASZTOK!!!
Találtam nagyon szép ékszereket az e-bay-en.
Azokat megvámoltatják szerintetek?
Itt is nagyon hideg, borús és ködös az idő.
Na, megyek gyúrok lángostésztát.....

Kép
rozsa1979

Rózsa érdekeseket írtál az előző lapon, néha így néztem :shock:
Én tuti nem tudnám ezt a szintű takarítást betartani. :)

Viszont amit az oltásról írtál, azt furcsállom, mert Én kaptam az oltóanyag mellé betegtájékoztatót, és abban leírják az összes fontos infót róla, hogy ki gyártja, mikor, milyen gyártási számon, illetve le van írva, hogy a hordozóanyag ugyanaz mint eddig, csak a vírustörzset cserélték ki, és le van írva a tájékoztatóban, hogy az eddigi használat során milyen mellékhatása lehet, és itt gyerekeket is írtak, meg terhes anyákat. (Ez a fluval oltóanyag tájékoztatója, amit mondok)

A lényeg, hogy Én pl. biztonságosabban érzem magam így, h be vagyok oltva, mintha nem lennék, de azért természetesen vigyázok, a buszon nem fogok meg semmi, eltakarom a szám, és fertőtlenítek, mindig van nálam fertőtlenítő kendő is. :wink:

Dauer Én személy szerint a várandósság alatt nem igazán javasolnám, még májusban sem, nem is a fejbőrön át felszívódás miatt, hanem a szaga miatt. Ha órákon át azt szívod be nem hiszem, hogy jót tenne. De valószínű a fodrász meg tudja mondani, h káros-e vagy nem.
Amúgy milyen az a spirál dauer? Miben más mint a sima?

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

ha unión belül jön akkor NEM! usa-ból elvileg MINDEN vámköteles!!!! 25%!!!! és elég procedurás!
Vendég

Rózsa,
nekem is küldhetsz egy kis lángost :wink:

lkNyuszika,
igen, én is a szagok miatt aggódom, de majd mondom h nyissák ki az ablakot!! :P közben utánaolvastam, és több orvos szerint lehet dauerolni is meg festeni. max ha nagyon gáz nyitott ablak mellett is, akkor rakok vmit az orrom elé.. :?
viszont abból a szempontból jó lesz a dauer, h amikor korábban göndör volt a hajam, egyáltalán nem zsírosodott, összekötve is jól nézett ki, volt tartása akkor is ha nem szárítottam hanem hagytam megszáradni, meg nem kell hajkefézni, gyerek mellett(főleg az első időkben erre úgsem lesz időm..), aztán nem akaok úgy kinézni, mint egy zsíros loboncos 8)
jujj háát a spirál dauert nem nagyon tudom elmagyarázni, hogy miben más, mnt a sima... mert én sem tudom pontosan, csak annyit h sokkal szebb, természetesebb... Binder Gézánál fogom csináltatni, kb csak őt találtam aki normális és hozzáértő a spirál dauerban.
Vendég

lányok, ellustultam itthon..

ma lett volna két találkozóm 3barátnőmmel, de lemondtam, mert lusta vagyok bemennii, főleg most, hogy esik a hó és hideg is van.. :?
Vendég

Geooo, az utana valo nem fesulkodesrol jut eszembe :D:D lehet nincs kozte osszefugges csak beugrott... nekem mindket szules utan hosszu hooooonapokig csomoban hullott a hajam. A kisebbikkel volt ez majdnem egy ev is szerintem... nem mertem mar szinte hozzaerni sem a fesuvel :) (nemmintha most terhesseg elejen nem hullott volna, talan most normalisabb... de ami akkor volt az neha megijesztett :D)

luna6

Luna,
köszi az infót, sajnos olvastam már, hogy a terhesség alatt széphaj, meg ilyenek,aztán utána jó darabig hajhullás, majd megint helyrejön.. :(

lkNyuszika,
még ezt találtam a spirál dauerről:
Spirál dauer, ugyanaz mint a sima dauer, csak függőleges helyzetben kell a hajat feltekerni, és loknis göndör fürtök lesznek.
Vendég

Geooo,

Nekem volt egyszer spirál dauerem, de úgy néztem ki mint II. Rákóczi Ferenc :D
http://www.gradatio.hu/nagykonyvtar/dig ... z/iirf.jpg
Leszámítva a bajszot és a korabeli rucit :lol:
Mondjuk nekem nagyon sok a hajam ami most kezdett el hullani :cry:
Az elsö baba után én nekem is hullott a hajam kb. 6 hónapig....kétségbeejtö volt :shock: :cry:
Szerintem te így is nagyon csinos és szép lány vagy :D
Szülés után sok olyan kellemetlenség tud kijönni, hajhullás, fogromlás, mozgásrendszeri fájdalmak, allergiák....ami nem kellemes, de a jobbik eset mikor a terhesség elötti problémák eltünnek szülést követöen, vagy gyengülnek :D Ez a ritkább :cry:
Azt tudom, hogy ha meg van a mesi akkor a fodrászok azt mondják ne menj festetni, daueroltatni mert nem lesz olyan a hatás mint a mentes napokon....nem tudom ezt a terhesség, hogyan befolyásolja... :roll:
Vendég

tenyleg, ahogy mondod. mindket terhessegem utan rendszeres fogaszati kezelesre szorultam letort dolgok miatt :) Es a masodiknal kozvetlenul a szules utan par hetig valami szornyen fajtak az izuleteim a kezemben, fajt fogni is :) Alergiam eddig meg nem volt ilyenkor, na de meg beujjithatok ebben a kanyarban :)

luna6

amugy jelentem, most eppen (illetve allandoan :D) ehes vagyok. Nem kivanos egyaltalan, hanem ehes :) Ha ettem akkor is :) Ugyhogy igyekszem korlatozottan enni :)

luna6

Pont ezért daueroltatom be, mert így legalább majd többnek tűnik a hajam hajhullás mellett is, illetve tényleg nem kell vele annyit törődni, mint a mostani hajammal :)
jajj és találtam egy képet, amikor dauerolt volt a hajam..
Kép göndören :-)
Vendég

Luna,
most én is nagyon éhes vagyok, jajj most láttam ahogy csokitortát esznek, és megőrülööök!!!! megyek megmaradt szaloncukrot enni :twisted:
Vendég

Geo szerintem neked bármi jól áll! nagyon szép vagy fiatal mosolygós és vidám ahogy igy megismertünk! úgyhogy szerintem te az a típus vagy aki gubancos is hajjal jól néz ki :-) :-)
az éhségről annyit! hogy az étvágyam olyan durván nagy hogy kajával álmodok! rendszerint franciaországban járok párizsban és forró croisant eszem meg gyorsétteremben meg a párom jön haza sütivel! a sütit eszem csokival meg fordítva úgyhogy nagyon durván nyomom!
tegnap gofrit sütöttem lekvárral nutellával! reggel 5-kor pedig lesütöttem még egy adagot mert nem bírtam nélküle indulni... a melóhelyen elővettem a lekvárt nutellát és konkrétan hülyének néztek de aranyosak voltak! :-)
most pedig várom az ebédem a közeli étteremből ami az ügyvezetőnk barátjáé - a menüm sonkával sajttal töltött pulyka sültkrumpli tartárral vegyes savanyú! kb. a falat kaparom!!!!
és Eszti meg itt rúg ... szerintem sztrájkol, hogy a Mami miért ilyen későn jön!
tényleg ti mamik - anyuk- anyák lesztek?
mert én mami a férjuram papa lesz! :-)
mi már igy is beszélünk Esztihez! :-) jaj úúúúgy várom!
tegnap megnéztem egy videót a baba helyes fogásáról! jesszum de picik! fuhhh kicsit beparáztam!
Vendég

ja tegnap megnéztük a Báthory című filmet! iszonyatosan katasztrofálisan NÉZHETETLENÜL ROSSZ VOLT! nagyot csalódtam!
viszont megyünk az Avatarra VÉGRE AZ IMAX-be! kb. karácsony óta vadászunk oda jegyeket :-) 2 hét múlva péntek 12:30-kor! nászutunk előtt és Eszti megvizsgálása után! ... :-)
Vendég

Mi szerintem Anyu, Apu, a Mamit, Papit meghagyjuk a nagyszülőknek. :D

Ohh, a Báthoryt meg akartam nézni, de akkor asszem kihagyom, ha nem jó, majd később leszedem neten, és megnézem.

Én is folyton éhes vagyok, de ha meg sokat eszem, iszonyúan tele vagyok és rosszul érzem magam. így keveset eszem, és próbálom figyelmen kívül hagyni az éhséget. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Geooo: ha még nem találtad meg, itt az adatlap a TAJ kártyához: http://www.magyarorszag.hu/ShowBinary/r ... 3517-I.doc
Dauerhez nem tudok szólni, nekem soha nem volt, nem is tudok róla sok mindent.
Múlt héten viszont melíroztattam, hosszú hónapok után (12. hétig az esetleg bejutó káros anyagai miatt nem akartam) de most is úgy oldottuk meg, hogy nem érnek a melírcsíkok a fejbőrömig, hanem egy icipicit mintha le lenne nőve. Még így is sokkal jobb, mint a laza 10 cm-es lenövéssel, ami amúgy nem volt annyira gusztustalan, mint így leírva... :roll: a fodrászhoz akkor mentem, mikor senki nem volt rajtam kívül. (no meg persze a fodrászon kívül :wink: )
Hajhullás okaként én egész mást hallottam: a terhesség során termelődő hormonok úgymond nem engedik hullani a hajat, és ezért tűnik szülés után olyan drasztikus és a csomókban való hajhullás, hiszen akkor "engedi el" a terhesség alatt ki nem hullott szálakat is. Aztán, h mondjuk szülés után a 6. hóban még mindig tömegesen jön, az már lehet simán vitaminhiány, nem? hogy a szervezet feléli a taralékait, a regenerálódás, szoptatás miatt.
Nekem most terhesen tényleg elég jó a hajam, és dús is, igaz, a mennyiséggel régebben sem volt bajom. A bőröm is jobb, mint előtte. De közben hízok, pöttyösödök (pigment) és szőrősebb is vagyok :roll:
Azt vettem észre, hogy sokna levágatják a hajukat baba születésekor, taláén könnyebb kezelni, nem lóg ide-oda; én vagy egy kicsit rövitítem majd, vagy majd copfos mami leszek, h senkit se zavarjon. (Amúgy gumi, csatt, stb nélkül hordom szinte mindig)
Nanetto: én azt hiszem, hogy "anyu", "anyuci" leszek, férjem pedig egyelőre papának hívja magát, de mondtam neki, hogy legyen inkább apu, apuci, ne öregítsük őt se. Ő +10 mint én, és eleve klasszik típus minden szempontból (ugyan külsőre fiiatalosabb, sokan nem is tudják, hány éves is) úgyhogy még talán "édesapa" is lesz, én pedig komolyabb napjaimon "édesanya".

detti_10

Cső váz!

Reggel megkívántam a multivitaminos üdcsit, ittam is éhgyomorra, pedig én kész vagyok ha reggel gyümivel kezdek... most ég a gyomrom... pedig sose volt, de most a 2.-al... anyós szerint akinek ég a gyomra annak hajas lesz a babája... (tudok is rá példát) viszont én a családba a kopasz/szőke gyerekekhez vagyok szokva, férjem is kopi és világos hajú... hogy lesz így hajas babám? mert ahhoz sztem sötét haj kell, de a mienk és a család aput kivéve világos... én nem tudom elképzelni a hajas babát, főleg nem sötétet.

Geo: bocs, hogy ezt mondom, de sztem a képen a hajad nem tipikus spiráldauer... ezt lehet hogy sima göndörítő habbal, tárcsás szárítóval is el tudod érni. a spirál dauert én tudásom szerint egy kampó végű drótfélére tekerik, úgy hogy a tincset magát is megtekerik,majd ezt fel a vékony rúdra, ettől nem szokványos hullámos, hanem úgy mond "néger göndör" típusú lesz a haj (vagy pl Somának is ilyen a haja csak természetesen)... a hajjal kapcsolatban még azt mondanám, hogy a szülés utáni hullást nehéz kivédeni, de esetleg a vitaminok tovább szedésével csökken. Amúgy ez egyébként is hasznos, hogy a terhes vitaminokat a szülés után illetve a szopi alatt is szedjétek.
a frizura: aki nem akar illetve nem tud sok időt szánni a bébi mellett a hajára és göndör a haja,vagy hajlamos, annak tényleg javaslom a göndörítő habot, amit vagy a nagy kerek végű szárítóval vagy (úgy is nyár lesz) alulról felfele nyomkodni száradás közben a napon... (meleg délután, gyors hajmosi, közben kint ringatjuk a babakocsit udvaron, erkélyen...) majd a Geo féle kép szerint összekötni így-úgy... vagy a másik véglet, száradás után kivasalni és ez kb 2-4 napig szép formát ad.
én most már copfba ékelem a hajam, igaz 5 csattal, de sikerült:) így semmit se csinálok vele, csak jól összepasszírozom...
ja még jó lehet a tüsi haj is.
dauer festés: valóban a terhesség és mensi alatt nem úgy fog, illetve egyéne válogatja hogy nem úgy fog. én még nem is tudtam h terhes vagyok, de a festék nem fogta be a hajam-ebből gondoltam, hogy az vagyok már :)
az hogy káros lenne: szerintem nem, illetve ami szív, mint a világos és a dauer festék ez nem , de a sötétek esetleg... de ezt se tartom nagyon károsnak... a szag a problémásabb, de nyáron szabadban festeni, vagy most nyitott ablaknál...
ja még egy akinek valóban göndör (Hari) vagy dauerolt haja van annak javaslom, igazán a göndörítő habot vagy sampon is van... mosás után fésüljétek ki a hajatokat még vizesen, de ne túl alaposan, nyomkodva szárogassátok és kövi mosásig ne is fésüljétek, így egybefüggő hullám tincsek maradnak, míg ha szárazon fésülitek, úgy fog kinézni mint egy száraz sprőd haj tömeg.
A legszebb haj a két véglet szerintem, a vastag és a vékony előbbinek a sötét szín, másiknak mind a kettő jól áll. én pont kifogtam, az én hajam közép vastag és se színű (illetve most szőke), a vékonyat könnyű egyenesíteni, illetve az általában jól áll formázva és simán is (persze ha van belőle és nem a kopaszodó típus, mert a vékonyszálú világos haj könnyen kopaszodik) a vastag szálú leginkább göndören, vagy formázva mutat. de az egyenesítést, vasalást nagyon jól bírja és tartja is!
Aki vasalni akar annak azt javaslom, hogy előtte mindenkép szárítsa is ki alaposan szárítóval, majd ezután jöhet a vasalás, nem nagy dolog, egyszerű művelet. így tartja a legjobban a formáját akár több napig is. de fontos hogy a vasalásnál ne legyen semmi lakk, hab, zselé a hajon csak kimondott vasaláshoz alkalmas termékek.
na le is csapom magam hajtémában :)

Nanetto: engem sem a hús sem a tartár nem hoz lázba :) sőt :) a tartárral vigyázz, lehet hogy nyers tojás van benne...

és Geo: ne aggódj a külsőd miatt! tényleg igaza van a lányoknak, te smink és egyéb dolgok nélkül is szép vagy! sztem az ilyen csajokat nézzük nagyon nagyon irigykedve :) és a szemeid... brutál vágásúak! gyönyörű!
ja a kutyát is vitted dauerra? :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Nanetto,
köszi, aranyos vagy, de ez már egy elég régi kép, kb 4-5 éves :oops:
jujj mekkorát nevettem azon h kajával álmodsz :lol: amúgy meg tudom érteni :wink:
én is meg akartam nézni a Báthoryt.. tényleg nem jó? neked miért nem tetszett?
az Avatar miatt irirgy vagyok, de ha minden jól megy, akkor mi a jövő7en nézzük meg, ha már végre itthon lesz András :D
nászútról jut eszembe! már hetek óta keresem a nászutas képeinet, és most egy részüket meg is találtam!! de hogy a többi hol lehet.. :twisted: végre feltölthetem őket iwiwre :oops: :D

ja, én sztem anya leszek, András meg apa :P

Konkri,
ahajam a képen azért nem tipikusan spirál dauer, mert az habdauer :wink:
majd csak májusban szeretnék megint daueroltatni, de akkor már kipróbálom a spirál dauert, mert sok jót hallottam már róla.
ja, jóó fej vagy :P ez a kép amúgy tényleg azért készült, mert mondták anyáék hoy már rám is igaz, hogy amilyen a kutya, olyan a gazdája, úgyhoy csináltunk egy ilyen képet 8) :D

jajj lányk, lehet h nyálsa, meg ilyesmi, de olyan aranyos levelet kaptam Andrástól, hogy muszáj megmutatnom nektek (habár ő biztos jól elpirulna ha megtudná, hogy faliújságon közszemlére tettem az irományét, úh tartsátk jól titokban :wink: ) :D

"én már úgy várom a babánkat
mindig róla gondolkozom
szerinted milyen lesz? olyan furcsa, hogy hamarosan a MI babánk arcát fogom puszilgatni... ez annyira különös érzés. egy arc, ami még nincs itt.
aki lehet, hogy szeretni fogja, ha összenyálazzuk, de lehet, hogy szigetelni fog, mint az anyja, és akkor én velem mi lesz mindegy, majd jó kis bújós fiút faragok belőle.
pl. azt várom, hogy az ölembe üljön, és almát majszoljon és nézzük egymást. te meg bejössz és megfogom a feneked. hjajjj jó ez a családi gondolat
jó, hogy te vagy a feleségem, és hogy te szülsz nekem egy béjbit.
minden jó szerintem, ahogy van. és jó lesz a csengeryben is végre saját zugunk lesz a világban, amit majd csinosíthatunk.
nagyon szeretnék otthon lenni már veled, hogy megnézzem a babacuccokat, együtt legyünk, tervezzünk.
olyan jól megvagyunk mostanában, nem? soha nem voltam még ilyen boldog.
ezért nagyon várom, hogy veled legyek"

hát én majdnem elbőgtem magam, mikor elolvastam :)
Vendég

Helló Lányok!

Csak nagyon gyorsan egy kérdésem lenne, folytatjuk a felújítást és óriási kupleráj van nálunk, a géphez sem tudok leülni, csak állni, így csak mindig átrohanom a hsz-eket.

Nagyon köszönöm a kedves bókokat kicsi Lénára, hát bele vagyunk szerelmesedve rendesen. :)

Nanetto, hozzád illetve bárkihez, aki tud segíteni, intézném a kérdésemet. Ezekbe a kiscipőkbe azonnal belehabarodtam, :D reigsztráltam is az E-bay-en rögvest, de nem tudom megoldani, ha ugyanattól az eladótól rendelek, jelen esetben mondjuk 2 cipőt, akkor azt hogyan tudom úgy, hogy mondjuk "kosárba" rakom és egy legyen a postaköltség a kettőre, ne kétszer legyen felszámolva és ne egyesével kelljen fizetni.

Szóval erről az eladóról http://stores.shop.ebay.co.uk/Funkee-Feet__W0QQ_armrsZ1 lenne szó és innen szeretnék két cipőt (vagy hármat :oops: ), de úgy, hogy a végén összesítsen csak.

Köszönöm előre is a segítséget, majd jelentkezem bővebben is, ha kilátok a káoszból. Ráadásul sajnos sikerült kifognunk egy olyan "szakembert", hogy jajjjjjjjj, a tapétázást valószínű elölről kell kezdenünk, teljesen ki vagyok készülve. :cry:

Kép

Kép
***csilla***

Geo, csak majdnem??? :D Mert bár nem nekem írták, de én mégis.
Jó, mondjuk én egy bömbigép vagyok, mióta láttuk a kicsiLányt, azóta meg aztán pláne.
Most meg tegnap estétől a tapéta miatt vagyok folyton sírós.

Na, leléptem.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla,
én ebben sajnos nem tudok segíteni.. :(
a lakásmunálatokhoz meg kitartást kívánok!! :wink:

amúgy szerintetek a Bálint szép név? mert most már ezen gondolkozom.. :roll:

Ja, és nem tudom minek, de megint elkezdtem családi házakat nézni, és ebbe úgy ahogy van belezúgtam :oops:
http://kvkingatlan.hu/index.php?skin=ta ... 7&h=1&fr=0
Vendég

Geo!munkaidő alatt ilyen leveleket ne másolj ide mert én is megkönnyeztem! az én pasim is ilyen! azért csöpög a mi kapcsolatunk is! :-) imádom! tegnapelőtt például mondom meghalok ha nem ehetek tesco-s kakaóst (amit ezelőtt megvetettem és méregnek neveztem!!!!) és elment és hozott 3-at :-) és meg is ettem és akkor előrántott egy tábla milkát és majdnem félrenyeltem a bigát mert annyira boldog voltam mert a kedvencem hozta!ahhhh ezért érdemes élni komolyan! :-)
szóval látom ti is jó páros vagytok! :-)

Csilla: az ebayen ha egy eladótól többet vásárolsz akkor külön kell megvenned confermálnod! és a végén akár 1-2 nap múlva de van szuper gyors eladó is küld egy invoice-t egy számlát! azon tételesen ott van tőle hány dolgot vettél és akkor természetesen annak megfelelő postaköltséget kalkulál!!!!! én is 2 cipőt vettem és persze a 2 cipőre adta a postaköltséget!

Tegnap pedig megjött a hálózsákunk vagy írtam??? jesszum de édi ... fuhhh! szinte láttam benne Esztit és ott olvadoztam! aztán jött a párom aki persze sietett tovább de azért még mondtam hogy gyönyörködjünk még benne és most kiraktam az ágyra!

megjött a hintaszékünk is egy bazi bazi nagy dobozban van! hétvégére összerakja és akkor lehet hogy abból olvasok! bár az a helyiség (babaszoba) nincs fűtve és lehet hogy akkor odafagyok! :-)
Vendég

Geo: Báthory film! - hát nagyon gagyi átirt történelem! boszorkák meg világítós kék zöld szem a banyának! szóval totál átírt! és ezért volt csalódás! mesefilmnek vagy nem is tudom talán annak elmegy de így... hát a harcjelenetek meg totál viccesek voltak! szóval kiakasztóan rossz volt! de már olvastam kritikát és azok is nagyon lehúzták... !
Vendég

Csilla, van lehetőség kérdezni is az eladótól, és ott konkrétan rákérdezhetsz, h 2-3 kiscipő esetén hogyan alakulna a postaköltség? Úgy előre megadja... mondom én, aki szintén 2 napja regisztráltam, így meglehetősen kezdő vagyok, de már licitáltam is hálózsákra (juj, az is nagyon-nagyon édi!!!) és nekem is tetszik a bőrcipi, de még várok

detti_10

En meg tegnap lottem le egy Next szerelest, a poloja vadi uj a gatyo meg ketszer hasznalt, es fizettunk postastul 4 eurot erte :) (en kenyelmes vagyok, mivel nekem az angol nem nyelvem - bar ebay szintjen siman ertem - ezert a lenyegi reszt azt az emberrel inteztettem :D)

luna6

Jah es az angol nem nyelvemrol jut eszembe, ha meg valaki masnak is pl jobban fexik a nemet, akkor erdemes naluk is korulnezni am!!! www.ebay.de elkepzelheto, hogy meg tobben mutatnak ott hajlandosagot a magyar postazasra... bar ezt nem a gyakoralt mondatja velem, csak hatha :)

luna6

Filmekröl jut eszembe....Honnan lehet letölteni francia, olasz nyelvü filmeket magyarul? Nagyon szeretem a Louis de Funes filmeket, régi magyarok....
Meg újabb magyar filmeket?
Vendég

Tahti letöltő oldal: www.isohunt.com :-)
Vendég

Hello Csajok, ha már mozi, tegnap én is voltam a barátnőimmel (mindketten anyukák, amióta szültek - 2008.nov., 2009.ápr. - nem voltak moziban, amióta terhes vagyok én sem - a járvány ugye :) ) ... szóval, nagy nehezen leszervezték a gyerekfelvigyázást (hú de macerás így összefutni, csoda, hogy sikerült) ... délutáni matiné ... Mammut (előtte nekünk is palacsinata a Guruban - én mindig a "görögöt" ettem, jó kis fetasajt, oliva, husika ... most édeset (túrós, szedres, epres) - és azóta a fetasajtost kívánom, hamarosan megyek a boltba fetáért és oliváért :)
(ja, ha nasira vágytok, remek tzatziki sali receptem van :) ...
Csapongok ...
Film: Egyszerűen bonyolult - It's complicated (http://www.itscomplicatedmovie.com/) - nézzétek meg a trailert :)
Nos - ha láttatok már szuper házat :) Meryl Streep háza remek ... és a kert ... wow ... (Geooo, ne csak Mogyoródon keresgélj, Santa Barbara is remek hely :)
Már ezért megérte a film ...
Az alap story ... jó.
A kivitelezés, poénok ... nem rossz, helyenként kifejezetten jó (Meryl Streep lett kissé túl vihogós - de persze zsenialitása végül pozitív emlékeket hagyott maga után, Alec Baldwin meg hozza a Will&Grace-es formáját, nagyon jó).
Összbenyomás ... hát ... inkább jó :)
De a lényeg - a mozi előtt a beharangozók olyan hangosak voltak, hogy kimentem, mert féltem, hogy gyermekem megsüketül (persze tudom, hogy védve van, de brutál hangos volt)! Így, csak óvatosan a "látványos" filmekkel, abban mindig erősebb hanghatásokkal dolgoznak.

Ha már filmek ... ha akartok nagyokat nevetni: "The big bang theory" Agymenők (cool tv) ... 4 kockafejű srácról és a szőke csinibaba szomszédjukról szól ...
Én már láttam 2 évadot ... érdemes függővé válni :)
Cool TV: szombat - vasárnap 12.35 ism. szombat-vasárnap 17.55
Akinek ideje engedi, engedélyezzen magának egy kis nevetést, jót tesz a kicsinek is :)
Vendég

Hahó jányok!
Lunacita... Henibaby! Brékó-brékó... hol vagytok!

Kép
Kép
Kép
konkri

en speciel itt :) most keszulok fozni a hagymateamat, a kohogesemre :(
valamint masodik napja total alomkoros vagyok, igazabol nem faradt es semmi mas tunetem nincs, de olyan mintha allva aludnek neha :D ez mitol van? nem remlik, hogy anno ilyen tartosan ilyen 'almos' lettem volna.

luna6

Sziasztok!

Én is itt vagyok ám, de hát a munka meg a vezetés. Huhh már várom a hétvégét, hogy semmi dolgom ne legyen.
Apropó vezetés, szerintem csajok ti is vegyetek még a baba előtt néhány órát, hát csak néztem miket írtok a technikáitokról. :shock: :lol:
Tegnap voltam shoppingolni, én is megvettem a mellszívó felszerelésemet cumisüvegekkel, tárolóedényekkel, jégzselékkel, táskával, meg vettem egy flexibilis végű lázmérőt, és egy cumisüvegmosó kefét. Az aventes abszolút nem tetszett, még a mosogató kefénk is jobban néz ki, így egy tommee tippee-t vettem, hát épphogy belemegy az avent cumisüvegbe. De szerencsére pont jó. Ma meg vettem 3 csomag kis pelust. Kezdődik... :wink: Ja még múltkor egy kis édes törcsit, egy kifogót meg egy plédet. A többit is kinéztem, de hagyok későbbre is. Ja és rendeltem szoptatós hálóinget, hát remélem jók lesznek.
Én is láttam a Báthory filmet még tavaly, nekem tetszett. :roll:

Ami a házimunkát illeti, nem vagyok rá büszke, de nekem itt van a saját kis házi szakácsom-cukrászom-lakberendezőm-takarítóm. :oops: :oops: :oops: Nekem szinte semmi dolgom. :wink: És mindezt úgy, hogy ő is dolgozik mellette. Izé, van még mit tanulnom. :shock:
foltivspicur

Csajok, csajok!
Jól be táraztok ti cumisüvegből... azért reméljük, hogy 6 hó előtt nem lesz rá szükség- na jó esetleg 2-3, ahol apa éjjel etet.

Folti a jégzselével vigya! nem ám jegesítve teszed a cickóra! csak melegen!!!

Tényleg Luna, lehet ez neked is jól jönne, ha a tejutaid vacakok ahogy írtad. Nem lehet hogy anno nagyon meg lettek nyomorgatva? megtörtek? (akár egy férfi által :roll: :lol: :shock: )
Amúgy pedig jobbulást! Ja és lehet, hogy a pasika másként van odabent mint a csajok voltak...

Visszatérve esti szopihoz: azért fárasztó, mert fel kell állni és ki kell szállni az ágyból. Én (én) éjjelre javaslom a fekveszopit és ha nem is egész éjjel, de nem gáz ha bealszotok szopi közben és egy picit később teszitek vissza az ágyába... így nem olyan fárasztó, mintha ülve kéne felette várni míg végez...
De gondoljuk azt hogy mindegyikőnk babája azonnal éjszaka átalvós lesz.

Tudom, hogy van akinek nem jön be, de nekem akkor is az lesz a tuti, ha velem alszik- vagyis ha nagyon sűrű lesz az éjszaka akkor ha nem bírom, magam mellett hagyom. Altatni a saját ágyában fogom, de ha éjjel többször kel, akkor én nem ugrálok.

Ja és a magam és néhány/több ismerősöm nevében mondhatom, hogy azért jó ha felkészülünk az 5-6-kor ébredő bébikre. + enyém első itthon töltött naptól délután 4-5-től fürdésig (8) nem is aludt... + ugye a reggeli ébredés után még néhány órácska... Marcell nagyon keveset alvó volt. ágyában óne, babakocsiban ha szaladtam vele, vagy a hintában, vagy kézben... :) = egész napos anya igény.
Aztán 2 hósan jött az esti hiszti kor = kb 1-2 óra sírás, amit semmi se küzdött le, hiába volt itt 4 fős brigád. viszont fürdés után vagyis a vetkőzés közben már nuku hang volt és boldogság. most talán ezt megúszhatom a nyári léttel és az esti hisztinél bevetem majd a kint létet...

Aztán volt egy olyan napunk/éjjelünk is, mikor hajnalra lázas lettem csak úgy. Ügyeleten idióta doki, aki azt mondta ne szoptassak (bár a tápot csak akkor írta fel, mikor rákérdeztem, hogy akkor mit is adjak...) így két szopi ki is maradt, mire a saját gyerekorvosunk mondta, hogy nyugodtan szoptassak, a lázat vigyem le szopi idejére, a bébi megkapja az ellenanyagot tőlem, ha beteg vagyok... így szoptattam- no de az a két tápos evés megtette a hatását, szegény 12 napos babám nem tudott kakilni két napig, egész éjjel sírt, apa másik városba ment infacolért- ami persze nem segített, csak annyira hogy két nap múlva már nem szorult, hanem fosott... én félig ülve aludtam, Marcell pedig a mellkasomon... de aztán sose volt több ilyen. ő sose sírt, még fogzáskor se... picit nyügi volt, de aludni aludt mindig, szopi után is simán. akkor van gáz éjjel, ha telihold van, akkor hánykolódik...

Nálam az vált be még alvásnál, hogy mikor este letettem hasra fektettem... így aludt x órát, majd mikor én mentem feküdni megfordítottam (hisz engem is elnyom egy idő után egy testhelyzet, ő pedig nem tud megfordulni) meg is figyeltem, hogy ha nem fordítok rajta órákkal előbb felkel. Így én mind a 4 irányba fektettem... ha oldalt volt akkor picit megtámasztottam a takaróval...

ja apropó takaró: vigyázzatok a polár és nem pamut vagy gyapjú takarókkal! én nagyon nem szeretem ezeket. polárnál volt rá példa hogy éjjel, ha húztam szikrázott... és főleg hogy nyár lesz, a bébik alá (ágy, kocsi, hordozó) semmikép ne tegyetek ilyet. inkább textil pelus v pamut, v vászon és társaik... ruhába, zokniba is kerülni... de sztem ezt nem csak én mondom, hanem a bébi ápoló könyvek...
a csomagba amit a kuponért kaptok pár hét múlva lesz is egy tök jó könyv, illetve lehet hogy már oda is adta a védőnő... remélem lesz benne megint avent cumi.
A ruhák anyaga mellett még fontos lesz a mosás is- nix öblítő, legjobb a mosószóda és hasonló bio termékek, vagy ha nem, akkor folyékony mosószer. és ne váltogassátok,mert azonnal megérzi a baba bőre.
Heni hol vagy, gyógyulj meg és gyere bólogatni :)

tényleg Hari, Heni, Rózsa, Luna ti milyen ébredési időpontokra számítotok?

na lecsöngetem magam ismét...

Kép
Kép
Kép
konkri

Jó reggelt Lányok!

Egy gyors segítséget kérnék ismét E-bay ügyben.

Megvettem a két kis angyali cipőcskét, meg is kaptam a visszaigazoló e-maileket.
Akkor majd fogok kapni hamarosan az Eladótól egy levelet, amiben megírja a részleteket és rendezni tudom a kifizetést?
Mert most, ha az E-bay-en keresztül intézném, akkor látom, duplázza a postaköltséget is, tehát ez így nyilván nem okés.

Bocsánat, hogy csak kérdezni jövök, de egy hét múlva már talán túlleszünk teljesen a felújításon, akkor jövök bővebben is.

Jó hétvégét Mindenkinek!

Kép

Kép
***csilla***

Szia Konkri! ma éjjel azt álmodtam hogy megszültem Esztit! iszonyat durván jó álom volt! ráadásul egy csomó szám volt benne és most meg fogom "lottózni" amúgy nem szoktam! :-) hihetetlen álom volt! egész feldobódva keltem! meg hogy péntek van!
a reggeli kelések ... szóval minden reggel 5 éve 5:30-kor kelek! de már előtte - óracsörgés előtt - fent vagyok! tehát szerintem nem lesz gond! a párom éjjel dolgozik otthon tehtá ő bagoly típus :-) és így biztos besegít ha kell esetleg! vagy nem tudom szolidarít vagy néz :-) de reméjük nyugis baba lesz mert anyós állandóan riogat hogy a párom milyen nehéz kisbaba volt! fogfájós hasfájós állandóan üvöltött ...! mondom én meg jó kisbaba voltam és hát lesz amilyen lesz Eszti minek hangoztatni ezerszer milyen volt apuka! na mind1! :-)

Csilla! az ebay-en kapsz egy invoice-t ! az a végösszeg a termékekre tegnap írtam már! és akkor egybe tudsz fizetni! vagy irj az eladónak 2 nap múlva ha nem ír ő hogy egy postaköltséget akarsz!nem bonyolult csak az elsőnél olyan "izgis" mert új!
tegnap vettem amúgy 6 db 56-os body-t 4 eurorért vadi újak cimkések! :-) a párom teljesen kész volt! miket vadásztam! még kell sajnos mindig ruha! aztán alakulunk lassan! a babaszobába kell szőnyeg lámpa meg ágynemű babának fuhhh szóval iszonyat durván sok minden kell!babaápolás és kórházi felszerelés semmim nincs és néha pánikkal tölt el hogy fogjuk beszerválni ezeket és ki ne hagyjunk valamit! fuhhh jön ki a felelősségérzet ...

Luna jelentem elmúlt a hasfájás és 2 nap alatt !!! brutál nagyot nőtt a hasam! magamhoz képest szerintem mindenkié nagyobb az enyémnél de anyám fotóin is látszik ő is cseresznyemagot nyelt! de cukika! és rúg mozog meg minden! a heti hírmondóban a hetemre azt írták a héten bukfencezni is tud már :-) játszik a drága odabent! érdekes lehet!

Geooooo: az a babacd honnan van???? hol kapható és mennyiért? vennék én is !!!!

és szoptatós hálóinget hol rendeltél foltivspicur??? megnézném nekem ugyanis 1 db hálóingem van! mi mindig pucéron alszunk amúgy! :-) :-) télen meg bundapizsiben de az inkább szkafander :-) és nyáron az hordhatatlan!
na további szép napot mindenkinek!!!!
Vendég

Jó reggelt :D

Nanetto,
Az isohunt-ot próbáltam, nem segit :cry: Van angol nyelvü film magyarul, de az nem kell, csak francia-magyarul, olasz-magyarul, meg régi magyar filmek...
Úgy látom csak DVD-t tudok rendelni, és azon megnézni...Pl: Taxi 1,2,3,4. Csendör összes, Horgász a pácban, Legyetek jók ha tudtok....Jávor Pál, Turai Ida filmek...ilyenek kellenének, Egy magyar nábob, Köszivü ember fiai...
Az Egri csillagok lejött de nem lehet megnézni mert nem indul el....vagy valami ilyesmi problémék voltak.... :evil:
Azért ha van valami más website annak nagyon örülnék :D
En ismerem még a thepiratebay.org-ot vagy a mininova még amit használtunk, de általam kedvelt filmek 0-találat :cry: O.K az amerikai filmek jók, csak nem állandóan:!: :cry:
Vendég

Tahti nekem is a kedvenceim között vannak ezek a filmek! és az Abigélt se hagyd ki! minden évben megnézem :-) :-)
hát több ötletem nincs mi nem nagyon ismerünk több oldalt (legalábbis én!!!!) :-( de hátha valaki okosabb! az a baj hogy amik vannak mind jelszavasak vagy regiszteresek vagy mik! szóval nem lehet őket megnyitni!
Vendég

Konkri, ha nem jarhato a tejut akkor nem jarhato. :( Azon se a hideg se a meleg borogatas nem segit. A meleg persze javithat, de nem feltetlenul, ez alkati dolog, hogy a csudaba lehetne mar osszetorni a tejutakat? :) Az ereidet sem szoktad :D:D eldugulni tud... de osszetorni? Engem mutottek is, at is vagtak, masodjara megis mukodott (ugyanolyan gyengecsken :D:D)

Engem sokkal kevesbbe zavart ejjel felkelni es ugy szoptatni majd a gyereket a sajat agyaba visszatenni, mint az en agyamban nem elferni, vigyazni, egyutt aludni... es kesobb kitalalni hogy varazsoljam vissza a mar nem szopo de odaszokott gyereket az agyaba. Nalam vasfegyelem szokott lenni mindket oldalrol, de hat tenyleg kinek mi valik be :)
Mondjuk en azt sem erettem sosem mi a fene az, hogy altatni a gyereket, irod, hogy te a sajat agyadban altatod. Addig oke, hogy ennem teszem a sajatomba, de mi a csudat kene nekem egy parnaposon altatni? Ha alvasido van akkor agyba be, villany leolt es alvas van :) Mit ertesz az alatt hogy altatni? Vagy ez csak azt jelenti hogy oda teszed le es ott hagyod elaludni? Vagy tenyleg csinalsz is vele valamit ami aktivan elaltatas?

En mondjuk takarot sem hasznalok, de ez is izles dolga, vannak a zsakosok, meg akik elkepzelni sem tudjak a zsakosokat es takaroznak :) Persze babakocsiban meg nappal nalam is szokott lenni, de az agyban ejjeli alvashoz mar csak nagy gyereknel (aztan lehet rosszul emlekszem meg sajat magamra is :D)

Csilla, szerintem praktikusabb felvenni a kapcsolatot az eladoval es nem varni, hogy magatol osszesitsen. Bar szoktak, de hatha nem mindenki, es 'ezlozekenyebb' megoldas jelentkezni es kerni ot a szamitasra, mint kivarni hatha eszreveszi :) A mailben amit kaptal arrol, hogy megnyerted a termeket talalsz elerhetoseget az eladohoz, no oda lenne erdemes irni, hogy tobbet nyertel, es akkor hogy legyen a postaval, legyen szives kalkulaljon :)

luna6

Tähti, a Minervastyle oldalon elkepzelheto, hogy ezek kozul nehanyat megtalalsz, de garancia nincs ra, hogy regi filmek is mind fenn vannak. Viszont regisztralni kell az oldalra, ami semmifele kovetkezmennyel utana nem jar.
http://minervasyte.info.tm/
en mindent innen toltok le mindig... itt a linkek vannak csak fenn es utana magad toltod le a rapidrol vagy a datarol, ez a ketto a legtobb.

luna6

luna6,

Gergövel én is álomkóros voltam, szóltam az orvosnak, hogy alacsony a vérnyomásom és, hogy álandóan aludni akarok. Erre ö: Jól van életem, aludjon helyettem is.... :roll:
Végülis megnyugtatott...
Lehet, hogy csak ennyi, vagy esetleg vas hiány....egy vérkép segíthet :roll: :D
Vendég

luna6,
Köszi az infót :D
Vendég

Szedek vasat is, de majd ugyis lesz verkep :) de meg csak nem is a vernyomasom, tegnap direkt megmertem (eljen az OMRON :D) es terheshez meltoan normalisnak mutatkozott :) (az alacsonyrol nem is tudom milyen lenne erzesre, a nekem magasat ismerem sajana)

Lehet tenyleg csak siman almos vagyok :) faradtsagot nem is erzek ilyenkor. Ehez kepest le is fekudtem este 10-kor... hat fel ejfelkor oltottam lampat es utana feluletesen szunyokalva vergodtem meg par orat... szoval meg ez az almossag sem jelenti azt, hogy tudok is jol aludni :) Neha tok jol atalszom az ejszakat, maskor meg van ez a forgolodas :(

luna6

A baba nálunk is külön szobát kap! rögtönaz elejétől! sokan kővel dobáltak milyen anya vagyok 2-3 hónapig velünk kéne laknia de hát egy - ezzel nem értek egyet - 2 iszonyat vékonyak a falak ha bármi lenne meghaljuk - 3 a hálóba el sem férne a kiságy :-) a babaszoba viszont nagyon nagy! ... és mi sem takarjuk hanem hálózsákos baby lesz! én ezekben hiszek ... :-) szerintem a hálózsák abszolút profi találmány! de hát kinek mi! ebből nem tud kitakarózni stb.! sok előnye van! ...
a tejutakat Luna hallottam én is hogy össze lehet törni! de ez lehet hogy igy erős kifejezés! a babavilágban volt egyszer erről adás majd az archivban előkeresem! ...! néha nézegetem vannak benne jó ötleteket ráadásul tévénk sincs ahonnan infókat csorgatnék magamba csak sok könyvem! :-)
na most főzök egy teát mézzel! a cégnél ugyanis megint elment a fűtés és lassan hóemberré dermedek! basszus hiehtetlen hogy minden 3. nap ez van! elég rosszul viselem! nyáron a légkondink szarakszik! és tetőtérben dolgozom! volt hogy 55fok volt és a főnök kiküldött a strandra :-) :-) :-) és frankón el is mentünk! az egy jó 2 nap volt! :-)
Vendég

Nanetto, nekunk 4 telen at nem volt semmifele futesunk :D azt kepzeld el... ne inkabb ne is kepzeld el, szornyu!!

Hat ha osszelehet torni a tejutakat akkor nem tudom nekem mivel lettek osszetorve es plane mitol mukodtek akkor utana vagy nem ertem. De ha ez igy van akkor kizarolag a megela kezi fejo lehetett, semmi mast nem alkalmaztam akkor, mikor kiderult, hogy nem jarhatoak. Ellenben a masodik gyereknel ezt sem alkalmaztam megsem voltak jobban jarhatoak. Szoval nem tudom :) Mindenesetre hossza shetek kitarto munkajaval aztan tudok fejni kezzel, de irtora maceras :) Bizakodhatom egy torpe szivattyuban es akkor meg lesz oldva a kerdeskor :)

luna6

gyorsan, mert megye: Luna nekem több védőnő is mondta ezt a tejút töredezést meg olvastam is...
majd jövök...

Kép
Kép
Kép
konkri

Elhiszem en :) rakerestem googlon is, de csak az elzarodassal talalkoztam. Az LLLesektol sem hallottam sosem ilyet. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem hiszem el, csak megallapitom, hogy ez nekem uj, meg hogy a ket esetben masok voltak a korulmenyek es megsem mukdtem maskent. Nekem azt mondtak alkati dolog lehet, hogy belolem nem 'folyik' mint a csapbol :)

luna6

Lányok,

Olvasgattam a Februári kismamák topic-ját és az egyik írta, hogy "baba akciós hét" van az Aushan-ok ban.
2010.01.29-02.11 között.
Gondoltam szólok, hátha valakit érdekel, és az anyuka felrakta az akciós újság linkjét is én meg be copyzom :D
http://lapozo.auchan.hu/Main.php?MagID=6&MagNo=71

Sok sikert :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?