Új privát üzeneted érkezett!

:lol: :lol: Nóri beelőzött...

Kép
Kép
szana80

Monyó: én azt a szoptatós könyvet olvastam, amit Katica ajánlott. Abban az van, hogy "A szoptatás ideje alatt mindent ehet, ami ízlik önnek." " A legtöbb édesanya estében nincs szükség korlátozásokra. Kivételt képeznek az allergiás anyukák és/vagy kisbabák. A hosszantartó kólika allergia jele lehet. Ebben az esetben rá kéne jönnie, melyik élelmiszer váltja ki az allergiát, és azt következetesen kerülnie kell."
Persze fontos az egészséges táplálkozás és az elegendő folyadékbevitel.
zuzmooo

És itt van a La Leche Liga leírása:
http://www.lll.hu/node/11
zuzmooo

Szerintem szoptatásnál vagy jól lefogyunk, mert "semmit" sem ehetünk, vagy jól meghízunk, mert édességen, meg húson fogunk élni. :D

Láttam ma egy kismama fotót az egyik ismerősömről. A konyhában főzött éppen egy szál bugyiban vigyorogva. 6 óra múlva a kezében volt a kisfia. Azt akarom ebből kihozni, hogy a hasa nagyon fent van a képen :shock: szóval úgy látszik a leereszkedett pocak sem szentírás szülés előtt.

Kép
zsizell

Nóri! Nem úgy van a tgyás, hogy ha februárban szülök akkor az előző év februárjától indul a számolás, tehát úgy az elmúlt 1 év? Vagy tökmindegy mikor szülsz, ha 2010-ben akkor a 2009-es év számít? Amúgy nagyon gáz ez a bankos cécó, de sajnos ők adják a pénzt úgyhogy vagy azt csinálod amit mondanak, vagy nem kapsz pénzt. Rohadékok :evil:

Anita! De jó, hogy újra itthon, várjuk a szüléstörténetet és a képeket.

Megint elfelejtettem, hogy kinek akartam még reagálni... Olyan a fejem mint aszita. A picskuliba... :?

Csajok én olyan lusta vagyok. Még mindig pizsiben vagyok, pedig lassan csinálgatni kellene a nagytakarítást, mert szülés után nem lesz időm ilyesmire. :oops:

bellerreni
Eger

Jaj de várom már a dokit, lehet úgy rámijeszt, hogy annyira bepakolok, hogy a táskát is beteszem az autóba, azzal se kelljen vacakolni :)

Mentő: nálam azért lehet ciki, mert a kórház tényleg 5 percre van...de akkor hívom őket bátran aztán kész :)

Ja, tettem fel a gmail-re egy pocakos képet, az imént készítettem.

Nóri-bank: ez már nagyon durva...

Anita, üdv otthon, tök jó, hogy minden rendben veletek!

Monyo, én a szoptatás alatt mindent ettem az ég világon, nem volt semminek semmi hatása a babára! Sógornőm pl. ha tejes dolgot evett, akkor a babának azonnal kiütései lettek, szóval próbálgatni kell.
lara

Málnalevéltea? Ti már iszogatjátok? Én nyilván kihagyom, brrr, soha nem bírtam a gyógyfüves teákat. Valószínűleg inkább a homeós bogyókat próbálom ki, de még csak most találtam meg a listát, hogy melyek kellenek.

Kakti! Aztán gyere a hírekkel, hogy mi volt a ctg-n!

Ronci ez rád is vonatkozik!

Bea! Lehet, hogy kellene valami más terv a kórházba menetelre, de amint látom, már kaptál többféle javaslatot... A mászással kapcsolatban valószínűleg hozzá kell edződnöd, mert később még jön a fára, kapura, kerítésre stb-re való mászások. Ha ilyen ügyes, akkor tán nem fog sűrűn lepotyogni, ha mégis lepottyan, akkor inkább ezekről essen le, mint mondjuk egy fáról. Én is megjártam már a szekrény tetejét, mégsem lett semmi bajom. Mamámnál voltak kedvenc fáim, amikre mindig felmásztam. Na most a körtefa alatt mindig csalán nőtt, abba azért sikerült egyszer-kétszer beleesni. Ordítottam is rendesen az elején, de nem az esés miatt. :wink: :D

Reni! Csak pihengessél, tényleg nem kéne még kibújnia Zsubikának. Fejfájásod elmúlt már, gyógyit vettél be rá, ugye? A tgyásba már nem fog beleszámítani a januári fizud, én így tudom. Csak a teljes 2009-es kereseted.

Monyó, hogy vagy? Vannak valami jelek? Hóesés van felétek is?

Lara, hű ennyi jósló?! Na, nyilván most jelentkezik nekem is egy... Csuppancsról úgy tudom kórházban van vérnyomi és dagadás miatt. Így van lányok?

Stephie! Üdv itthon, aztán csak ügyesen!

Nóri! Pedig annyira örültem, hogy nálatok simán fog menni a kölcsön, nekünk majd félévbe telt. Lehet, jobb lesz bankot cserélni, mert mi ezt bántuk leginkább, hogy az első kukacoskodásnál nem váltottunk. Ha váltunk, akkor lehet, hamarabb lett volna pénzünk. :(

Na ez az amit mi is szeretnénk elkerülni, hogy a nagyszülők a nyakunkra telepedjenek. De azt hiszem még nem közöltük velük világosan az álláspontunkat. A hazajövetel után csak hárman szeretnénk lenni, hogy összeszokjunk. Nem azt mondom, hogy nem láthatnak bennünket, de ne maradjanak ott éjszakára. De mivel 35-40 km választ el bennünket, remélem kivitelezhető lesz. :roll:

Kép
Kép
molmar

Jázmin tea: nem tudom, hol lehet kapni ezt a fajtát. Az Intercontinental-ban ittam párszor, mert van ilyen klubkártyánk, amivel a vasárnapi ebéd 3000Ft/fő kb és néha ott eszünk.
De valami olyan illata van, hogy elképesztő.

Lara: én ezért mondtam, hogy egy sarokkal odébb is kihívom a mentőt. Most ha egyszer gyalog nem megy... Vagy cipeld át a cuccost is? Mert kocsival nem ajánlanám...

Bank: szerintem ez undorító és etikátlan hozzáállás. Beszéltem az ügyvéddel is erről. De ő is ezt mondta, csak azzal kiegészítve, hogy az erősebb kutya baszik! :roll:
Vendég

Reni: a szülést megelőző év számít a TGYÁS-ba, meg Gyedbe.

Kép
zsizell

Koszi a szoptatas alatti kaja tanacsokat,jegyzetelek am.
a gyumolcsrol mi a velemeny?azt tudom hogy banant narancsot nem szabad enni de mondjuk almat nyersen szabad-e?

Zsizell,nekem sincs leszallva a hasam de volt aki megjegyezte hogy lent van,de nekem mindig ilyen volt,nem is birna szerintem lejjebb menni.
tenyleg ma meg csinalok egy utolso pocifotot a lanyomnak emlekbe,jo hogy eszembe jutott.

Reni,biztos a frontok miatt vagy kikeszulve.nekem is kellene rendezgetnem ezt azt,mondjuk nem artana a kisagyat megagyazni de nem visz ra a lelek,olyan nyomott hangulatom van.

Kép
monyo83

Reni!

ADÓÉV! Ez a kulcsszó. 2009. februártól 2010. februárig egy naptári év. De nem ez számít hál' Isten!!!!!!!
Vendég

Anita
üdv újra:)

Bea
hát én már nem is emlékszem ilyen felmászós bulikra. jajj, nem lesz neked egyszerű két ilyen picivel. de jól összenőnek majd:) nálam 2 év volt a különbség és szintén két fiú, és jó így..

Reni
én is dög lusta vagyok :roll: :roll:

kaják: hát tényleg próbálgatni kell. nekem a dobozos tej (uht) kivágta a bőrüket. van akinél a puffasztó, van akinél a citrusfélék okozhat galibát.
nekem a durumtészták pl sok tejet csináltak.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Nekem anyukám jön Ózdról elvileg két hétre, de lehet hazaküldöm hamarabb. Először úgy tervezte, hogy itt alszik nálunk (egy szobásba lakunk- nem tudom hol gondolta), de sikerült elintéznem tesómmal, hogy aludjon nála Újpesten, és járkáljon át, mert azért mi is szeretnénk hármasban lenni. Szerintem ez teljesen evidens, és normális kérés.

A jázmin teát imádom. Én szertartásos kínai teázást szoktam tartani, így számtalan teám van egyenesen Kínából. A jázmin is ottani, hát mit ne mondjak, teljesen más, mint az itthoni - sokkal finomabb.

Kép
zsizell

Lara en nem latom a kepedet :roll: vagy nem jol keresem :roll:

mondjuk senki pocakkepet nem latom.

Molmar,semmi elojel,reggel tavozott a nyakdugom megegy darabkaja es ennyi de azota se tortent semmi izgi.
hat lehet a tearol mar lekestel,ha jol tudom azt 36ik hettol szoktak inni, a homeos cuccokrol nem tudom,en semmit ne hasznalok.

Kép
monyo83

Nóri! Nekem jobb lett volna, ha úgy számít. 2009 januárban 4 órás minimálbérrel voltam bejelentve... :? Az nagyon lerontja az egészet. Ha a szüléstől számítana az előző év akkor a februártól februárig már jó lenne, mert akkortól vagyok bejelentve 143e-el. Na mindegy. Akkor sem kellene még szülni. :roll:

Na megyek ebédelek valamit utána meg rákényszerítem magam egy kis munkára, mert sosem végzek :shock:

Ki mit ebédel? Én gyümölcslevest tejszínhabbal, meg mákosgubát :lol: Jó kis kalóriabomba :twisted:

bellerreni
Eger

Lara: nem semmi pocak! :shock:
Monyo: be vagy jelentkezve? Akkor látnod kéne a képeket :roll:
zuzmooo

Sziasztok!

Ananacska! az en lanyom 1ves9 honapos lessz, mi is nemreg estunk at ezen a mindenre-felmaszok korszakon. bennem mar a frasz lakozott(a fiam mellett), mert ha csak meglatta, hogy indulok feleje leszedni mar ugrott szembe is velem, sokszor eppenhogy elkaptuk, volt par eses is, annyira hamar ugrott a karunkba, hogy nem ertunk oda. egyszer betelt a pohar es nem voltam hajlando sehonnan leszedni. hagytam fel orat is hisztizni fent, mig levettem, azota megtanulta, hogy csak oda maszik fel, ahonnan le is tud szallni. ugyanis szerinte tokjo sport, hogy o maszik fel es mi azonnal ugurnk utanna.

Zarja! a tegnap egesz nap akartam reagalni a rossz anyas hozzaszolasra, aztan mire este idekerultem, mit latok... remelem visszajossz es lessz akinek leirjam a hegyi beszedem.

Segitsegkeres: haaaat en sem kertem belole. ost bezzeg igen. ritkan hagyom el a lanyom, de jol esik, hogy boven van kire, mikor szuksegem van. also gyerekem szuletese elott en is midnenkinek azt mondta, kosz, nem kerek belole, persze nyomultak rendesen, hiszen mindenhol elso unoka, de aztan ra is jottem, hogy az nagyon jo. es a lanyomnak is nagyon jo, hogy ennyien szeretik, ma mar anyosomekat is simman elturom, a lanyom annyit kap toluk(szeretetet, torodest, stb), hogy kepes vagyok az en barmilyen hulyesegemen atnezni. es en is leszek nsgyszulo egyszer, es en is aktivan szeretnek unokazni,nem csak kara csonykor...
csisza

Csináltam én is blogot - egy kicsit segített, hogy az egyetemen tanultam némi html kódolást, úgyhogy jobban testre tudtam szabni, mint a sablon akarta engedni - beleraktam az aláírásomba (sajnos az egyik vonalzót be kellett áldozni :( )

Sóskát akarok enni - de ez most elmarad, mert kb. abból kell gazdálkodnom, ami van itthon: rizs / tészta / krumpli :(

boruska

Csajok! Van valakinek Lindab mikrós sterilizálóhoz használati utasítása? Mert kaptam és nem mondták, hogy hány percre meg hogy kell a mikróba tenni. :oops:

bellerreni
Eger

Bori: van olyan lehetőség, ahol honalp címet tudsz megadni a profilodban. Az nem az aláírást rövidíti hanem simán WWW-ként szerepel a profil és a pü mellett
Vendég

Reni
babfőzi. amíg még lehet :lol: :lol:
meg sütök meggyes sütit.

Csisza
üdv:) egyetértünk, szerintem is nagyon fontos a gyerkőcnek a nagyszülő is. mondjuk nekem sajna 200 km-re laknak. anyukám azért eljött pár napra mind2-szer.
Erdélyben merre felé laktok? Voltunk nyaralni kint és nagyon jó volt.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Reni!

Az Aventbe 200ml kell 6percre.
Ha lindam-ra gondolsz, annál 8perc kell max 1000W-on.
Vendég

Boruska: szép hátteret választottál! :)

Én még csinosítgatom a Benőét, addig nem szeretném megmutatni :oops:
zuzmooo

Mostmar latom.

Mindenkinek egytol egyig gyonyoru pocija van :)

Lara a tied jol lentvan :roll: :lol: pakolj be a tasiba :!:

Kép
monyo83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:38-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Nóri! Azaz :oops: Már csak az a gondom, hogy a mikróra nincs ráírva, hogy hány vattos és foggalmam sincs. Pfff. Na mindegy. Köszönöm a segítséget.

bellerreni
Eger

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:39-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Titeket nem irritálnak halálra a hülye emberek? Ma megkérdezte egy csaj az üzletben, hogy mennyi van hátra. Mondom még 2hét. Erre ő: "És még így mászkálsz???? :shock: " Mér, hogy kéne? Vagy ki sem tehetem a lábam otthonról? Na szívesen sokkoltam volna azzal, hogy papíron csak 3npom van és tegnap egyedül, kocsival jártam körbe Budapestet, de lehet szívrohamot kap! :twisted:

Meg jönnek az sms-ek, hogy mikor szülök? :shock: Hát honnan a szomból tudjam? Majd. Egyszer. Tudom, hogy kedves akar lenni, hogy érdeklődik, de ez baromság! :?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.28 13:18-kor.
Vendég

Ebéd: nálam borsófőzelék lesz, fasírttal.
És most én is megnézem a pocikat. :)

Kép
zsizell

Reni!

Az alap mikrók 800W körül szoktak tudni. A szupi, új fajták mondjuk 1300W-ot. Ha alap verzió van, mehet maximumon nyugodtan. Baja nem lesz.
Vendég

Nóri! Te egy tündér vagy. Köszike :lol: Figyi csajok. Szerintetek mikor van szoptatási idő. Fel akarom hívni Esztert, de zavarni sem akarom. :oops: Az mindenkinél változó ugye?

bellerreni
Eger

Norc! dehogynem idegesitenek... kerdik mennyi van, elmondom, akkor komment, hogy nagy a hasam, fent van, stb.

amitol en leginkabb falramaszok: mikor szules utan meg joideig szamomra idegen ferfiak(pl ferjem rokonsagabol csak eskuvokon talalkozunk-felek, veletlenul osszefuttunk es eddig koszonesen kivul egy szot sem valtottunk) kerdezik, hogy csaszar v rendes szules. mi a francos kozuk is van hozza????

Juti! Sepsiszentgyorgyon elunk. Merre kirandultatok?
csisza

Monyó, én nagy gyümölcsfaló vagyok, ezerrel ettem az almát meg mindent, banánt, narancsot is a szopi alatt!!! Nem is hallottam még olyat, hogy ne lehetne banánt..furi.

Zuzmoo, alakulgat már, az biztos :)
Monyo, igenis! :D Ma-holnap mostmár tényleg komplettírozom!

Nóri, "mikor szülök? Hát honnan a szomból tudjam?" :D :D :D
lara

Reni! nincs konkret univerzalis szoptatasi ido, fugg babatol es mamatol. hivhatod nyugodtan, ha nem tud, ugysem valaszol, ha sikerul lepihenjen neki, akkor mar tuti megszokta, hogy leveszi telefonja hangjat, mert murpfy szerint biztos azonnal cseng. inkabb az esti orakat kerulnem(mondjuk 6-7 utan mar nem hivnam), olyankor a babak is ingerultebbek(faradtak) tehat az anyukak is oszulnek masodpercenkent sok-sok-sok evet...
csisza

Kattkat jo a kutyus neve :lol:
anyosodnak szep meglepetes lessz az utazas.Milyen alkalomra kapja?

Nori,gondolom aki megkerdezte az meg nem volt terhes.Meg mindig sokan ugy tekintenek a varandos nokre mint a betegekre,akik nem birnak rendes eletet elni.
nekem a barinom kerdezte meg hogy segitsen e behozni a colat,vendegsegben voltak nalunk.Mondtam neki hogy talan meg 2literes uveggel elbanok :lol:

most kepzeld el azokat akik tulhordjak a babat szerintem naponta hivjak oket telefonon.

Kép
monyo83

Hazaértem!
Megebédelünk, visszaolvasok, és jelentkezem! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Lara nagyon helyes,pakoljak csak be. :lol:

tegnap mondta az ismim hogy a szuleszeten(nalunk)nem szabad banant enni.O csak befekudt par napra mert gorcsolt es kapott egy kis infuziot.
amugy a januariak is azt mondjak hogy banant inkabb ne.

Kép
monyo83

Nekem elég ha anyukám hívogat mindennap, hogy mi a helyzet. :? Persze, megértem, aggódik meg stb, de nem kéne azért túlzásba sem vinni.... Most kezd valami jövőkép derengeni előttem.... Úristen! :shock: :roll:
Egyébként a páromat hívogatják a barátaink, hogy mizu. Ő még úgy látom elég jól viseli, engem hálistennek békén hagynak. (Lehet, hogy korai volt még mondanom? :shock: )

Na, csajok, most elköszönök egy kicsit, mert készülnöm kéne a vizsgára. Este lehet beköszönök.

Kép
Kép
molmar

Na, megnéztem a pocikat - hát lassan a pocika kifejezés már idejét múlt lesz :lol:

Lara, szerintem is pakolj! :lol:

Kép
zsizell

Pfff, eleg pocsek hangulatom van mar 2-3 napja, kb minden irrital... Ahh, mar magamat is kezdem idegesiteni. Szegeny kedvesem is osztom folyamatosan...

Iszom en is a malnalevel mteat, de csak 3 dl-t vagyok kepes meginni belole, mert amugy ki nem allhatom a teat, nagy kaves vagyok, de sajna az nem lesz jo hatassal a szulesemre, igy leeroltetem a malnalevelet...

A korhazba menos csomagom mar ossze van keszitve, viszont kaptam egy listat a korhazbol, hogy mit kell vinni, es a pizsaman es kontoson kivul szinte mindent adnak. Persze jobb lesz az en torolkozomet meg cuccaimat hasznalni, de azert meglepodtem, hogy mi mindennel ellatnanak. Meg pelust meg tisztaba tevos es furdetos dolgokat sem kene vinni a babanak, persze azert viszek mindent a biztonsag kedveert.

Itt egyebkent temeszetes szulest preferaljak, aminek nagyon orulok, ugy vajudok es szulok ahogy nekem tetszik,. senki sem akar majd a hatamra kenyszeriteni. Voltam szulesfelkesziton, es nagyon tetszett amiket mondtak. Persz aztan meglatjuk mi is lesz a szulesnel.

Ebedre karfiol leves van plusz sonkas tejfolos sajtos teszta. Megyek es megtomom a bendom...

Mi az a smarni???

Kép

Kép
editmk

Edit:
smarni=Kaiserschmarrn=Császármorzsa :lol:
Vendég

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:40-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Nagyon finomat csináltam. Van a doktor V.kernek prémium csokipudingja. Megfőztem egy adagot kevés cukorral. Az egyik fele ment tálkába cukorral. A másik feléhez tettem még tejet, 2 kocka étcsokit, fahéjat és egy kanál Nutellát. Kis tejszínhab a tetejére és isteni sűrű forrócsoki lett belőle. Megittam egy hatalmas bögrével... :oops:
Vendég

Kattkat: melyik irodával menne anyósod?
Vendég

kattkatnak
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.28 15:24-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:41-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Szoval csaszrmorzsa... azt meg csak egyszer ettem eletmeben... nem is emlekszem milyen volt.

Megneztem a blogokat, mindegyik nagyon klassz!!!

Eszer, ez nem er, ha ennyi embernek hianyziol, az nem fair ha nem jelentkezel!

Kép

Kép
editmk

Kattkat: szuper ajándék lesz!!!

Nóri: engem az idegesít a legjobban, ha betegként kezelnek. Talán Zarja-Eszterünk írta még régen, hgy ő nem terhes, hanem állapotos (vagy várandós?) A lényeg, hogy ez nem teher (na, jó az utolsó heteket nem számítva) és főleg nem halálos betegség. :twisted:

editmk: nálatok milyen idő van? Mert itt ez a ronda tél lenyomja hangulatunkat rendesen. Tegnap olyan szépen sütött a nap, hogy öröm volt egy csomót sétálni a városban, most meg rohadt hideg van és esik a hó :x
zuzmooo

Na, jó rá lehet kukkantani a mi blogunkra is (később letiltom megint, amíg alakítgatom)
http://ladanyibendeguz.blogspot.com/
zuzmooo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:42-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?