Új privát üzeneted érkezett!

Benettke, én reggel és este is 1-1 bögrével iszom, az mondjuk nálam közel 3 dl. És én is 1 bögréhez 1 evőkanálnyit adok. Eddig csak cukorral ittam, nem olyan vészes. A Rossmann terhesteája sem volt finomabb, azt teekanne citromossal keverve tudtam jóízűen meginni.

Nóri! HŰ!!!!!!!!!!!!!!!!

Elveszett emberkéktől jelentkezést várunk, izgulni és drukkolni szeretnénk!!!!!!!!!!!!!!!

Nóri,
köszi s sablonos oldalt, sajnos a családi blogunk freeblogos, de a kisgyerekesanya oldalamon már a türkiz sablon van, s nagyon tetszik!

Zuzmoo,
gyönyörűek ezek a textilek, köszi a linket!

Zarja, gyere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ktc

Na, én elteszem magam holnapra. 11-re várnak CTG-re. Ha hazaértem, beszámolok az eredményről...
Bár szerintem reggel is benézek még. :)
Jó éjt bagolykáim!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én is megyek aludni. Jó éjt!
ktc

Mindenki nyugovóra tért? Én meg úgy rákattantam a blog szerkesztgetésre, hogy nem bírom abbahagyni :shock:
SEGÍTSÉG!!!!Ez rosszabb mint a buborék!!! Kép
zuzmooo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:35-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Na, megyek lefekszek Kép
zuzmooo

jó reggelt lányok!!!

Jó sokáig fent voltatok!
Nóri! szerintem Barbussal az apukűja van ott.. mikor régen Vicky rakott fel képet magukról, csak távoliak voltak, viszont azokon is fiatalnak látszott nagyon a párja.. de mondjuk majd Vcky megmondja... :lol: Amúgy még gondolom nem szülsz, mert akkor már írtál volna telefonról,,így van???
én is ma megyek ctg-re... nekem borzasztóan sokat kökemény a pocim, meg fájdogál a derekam, de egyéb bajom nincs...a mensis fájdalommal az a bajom, hogy nekem sose fájt, így nem tudom mit kell várnom...
Azon gondolkoztam, hogy hogyha úgy fog fájni, mint amikor bekerültem a kórházba, akkor az rohadtul fáj!!!
Eszter,gyertek vissza!!! nem ér ennyi kismamit felzaklatni... én nem vagyok sértődős, engem nem hiszem, hogy nagyon megtudnál bántani..ha jogos azért, ha meg nem, akkor azért..
Na jó, megyek készülödni...

Kép
Kép
ronci

Jo reggelt lanyok!
Aktivak voltatok nagyon tegnap. Nem ugy, mint en. Delelott a ferjem egyik baratja latogatott meg bennunket, kozben en hortobagyi palit csinaltam es turotortat sutottem. Majd jott a falas es a dogles. Azutan csavarogtunk kicsit (utalom, amikor uzletek kornyeken csavargunk, nincs szuksegunk semmire, nem is veszunk semmit szinte, megis elkoltunk egy rahedli penzt). :evil: :evil:
Azutan megint dogles kovetkezett, rettenetesen elfaradtam, nagyon pocsekul ereztem magam, vettem egy finom furdot, probaltam elaltatni Kristofot. Nem annyira sikerult. Fajt mar a pocim is. Betelt a pohar, jobbra fordultam hattal apanak es a gyereknek es megkertem oket, hogy altassak el magukat egyutt. Igy is tortent, fel hetkor ebredtunk.

Tudjatok, hogy en most mire kattantam ra? Zsiros kenyer!!!!!!!!!! Friss kenyerbol, paradicsommal, paprikaval. Majd megdoglok erte. Azt reggeliztem, legszivesebben azt is vacsiztam volna, de ahhoz mar nem volt lelkem. Most meg szo szerint arra varok, hogy mikor leszek mar ehes, hogy ehessek zsiros kenyeret.
Hat ja, ez biztosan kedvezni fog az utolso harom heti sulygyarapodasomnak.

Benettke: a malnalevel teat en Norihoz hasonloan ittam, amikor Kristofot vartam. 3 dl reggel, 3 dl este, 3 decibe raktam egy csapott evokanalnyi fuvet, jobb esetben 15 percig aztattam, meg melegen mezzel, citrommal izesitettem. Nekem igy izlett. Rosszabb esetben elfelejtkeztem rola es jo sokaig aztattam, hidegen ittam, ugy nem volt jo.

Mindenki fel a villamszulestol?Bevallom oszinten, hogy en eddig inkabb az elhuzodo szulestol feltem. (Elhuzodonak szamit nalam a tiz oranal hosszabb.)
Most viszont annyian remisztgetnek szemelyesen a villamszules lehetosegevel, illetve ti annyi tortenetet irtatok le, hogy ettol is kezdek tartani.
Eddig a doki, a szuleszno, a szuleszno-sogornom, a regi vedono, most pedig mar az uj vedono szerint is az elso apro jelre en kezdjek el bevagtatni a korhazba, mert ha az elso szulesem volt hat oras, raadasul csak harom oras vajudassal, akkor most nekem a kis korkulonbseg miatt extra eselyem van arra, hogy ket oran belul kompletten letudok mindent. Es ebbe a ket oraba ugye nalunk bele kellene hogy ferjen az otthoni osszecuccolas, Maglodrol Pestre utazas, hogy Kristofot a nagyiknal hagyjuk, majd onnan Budara a korhazba. Es meg antibogyot is kapnom kell szules kozben a strepto miatt. Ez igy rendben lesz??? :shock: :shock:

Tapasztalt anyukak: hogyan lehet tulelni epp esszel azt, hogy a meg baba-gyermeketek felfele maszik? HIhetetlen gyorsasaggal es vakmeroseggel? Mar az osszes hajam szala az egnek all. Kristof kis vasgyuro es konkretan mindenhova felhuzza magat, ahova fel akar menni. Karbol kinyomja magat es hopp, ott is van. Asztalra maszik, szekrenyre, szekekre. A legdurvabb, hogy most mar az eleg magas forgos borfotelben is pillanatok alatt fent van. All benne es tancol. En meg rosszul vagyok. Mar falra is probal maszni.
Emiatt fogok egyszer lebabazni.
Vendég

Jó reggelt!

Bea!
Előbb utóbb mindenképp lebabázol, akár pókember lesz Kristóf, akár nem! :lol:

Kérdés: nagyszülőknek van autójuk? Esetleg nem megoldható, hogy ha menni kell, mentek Kristóffal együtt, oszt nagyszülőkkel a kórháznál találkoztok, és ott passzoljátok át? Talán nem kell olyan kitérőt tenni. Nektek végül is Maglódról a Margitba a leggyorsabb az M0-áson menni, nem? Vagy nincs egy szomszéd, akire rábízhatnátok, míg a nagyszülők odaérnek érte?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ronci!

Pont most akartam írni, merre vagy! :lol:
Nem, nem szültem, és igen, szólnék róla. Aludtam mint akit agyonvertek... :lol:

Bea!

Én úgy tudom, a streptora 2infu kell 4órás különbséggel ahhoz, hogy ne Erik kapja az antibigyót születése után. De cáfoljon meg valaki. Ronci?
Szóval ha megindul a szülés és beértetek, lemegy egy adag, majd 4óra múlva még mindig egyben kell lennetek és még egy. Akinek addig halasztják a kezelést, nem szabad egy percet sem otthon vajúdni, mert sanszos, hogy nem fér bele a két adag. Akkor meg ugye Eriket kell kezelni. :cry:

(na itt le van írva, hogy nem feltétlen kell 2adag, de a 4óra tutira kell :cry: )
http://www.babazo.hu/szakertok/20080827 ... tozes.html
Vendég

Szakad a hó. -12fok :cry: :cry: :cry:
Vendég

Helló csajok, megjöttem én is.
Először helyzetjelentek: Tegnap nálam is jelentkeztek az első jóslók…pedig én még tuti nem szülök a héten és pont. :lol: Hétfőn ismét voltam ctg-n, minden oké, uh is volt. A méretek: BPD:95 mm, HC:320 mm, AC:320 mm, THQ:88 mm, FL:66 mm
Méhszáj továbbra is 1222, úgyhogy a doki megdícsért.
Viszont Míra olyan rettenetesen pörög esténként, hogy néha sírni tudnék. Olyan iszonyúan feszíti a bőröm – hol másutt, mint a köldökömnél -,hogy a lélegzetem is eláll. Minó ilyet tuti nem csinált.
Ja, és baromságokat álmodok, tegnap például simán láttam a hasamon át, hogy fekszik, hogy néz ki Míra odabenn. Farfekvéses volt…:lol: Sőt még a nyákdogót is elhagytam, ami olyan volt, mint egy hógolyó :shock: Szóval kezdek bekattanni. :lol:
Na meg kihisztiztem magam tegnap a férjemnek is, szóval csodás nap volt. De ahogy látom volt vmi a levegőben, mert itt is zajlottak az események.

Eszter,
Sajna nem értem mi a gond, de nem tűnhetsz el, Te itt oszlopos tagja vagy a csapatnak!!!

Viki,
Megnéztem a képeket és Barbus annyira kis cukorfalat! Nagyon édes kis gyönyörűség!

Zuzmoo,
Ezek a falvédők csodaszépek, én is nagyon szeretnék varrni, de nincs varrógépem. Nagyon gáz ezt kézzel megvarrni? Költői kérdés volt… :lol:

Basszus, szakad a hó! S holnap hozná ill. hozza haza apa Jázmint.

Kép
Kép
szana80

Ronci (Viki) akkor nem csak nekem tűnt úgy, hogy Viki férje fiatalka. Persze lehet, hogy 30éves, csak ilyen édes kölyökképű ember! :D
Majd jó lesz, amikor a lányát viszi discoba!
Vendég

Szana!

Rátok is gondoltam ám! :lol: Enyémgyerek is pont ekkora volt 36+1-nél... Milliméterre pontosan! És ugyanígy zsákba zárt kismacska módjára amortizálja le a kecóját... :lol:
Vendég

Nóri!
Tarts nekem lécci gyorstalpalót ebből a blogsablon cseréből, mert nekem valamiért nem jön össze... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bea,

Én nem nagyon emlékszem, hogy ennyire megviselt volna a felmászós időszak, Jázmint inkább a dolgok megkóstolása izgatta, azzal viszont nagyon szenvedtünk. Még kórház is lett belőle egyszer. Na, nálam az volt az őrjítő időszak. :twisted:

Kép
Kép
szana80

Kakti!

Én freeblogos vagyok, blogspotból megbuktam, viszont a belinkelt honlapon bal oldalt elvileg részletesen le van írva.
Vendég

Jaja!

Azt néztem én is, az alapján prószáltam, de nem sikerült... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti: nekem sikerült. Írok privit
zuzmooo

Jópofa vagyok... 10-15 perc múlva el kéne indulnom, és arra várok, hogy a lehúzhatós arcmaszk rászáradjon a fejemre... :) Remélem, nem kések majd sokat! :)

De Nóri!
Te azt írtad, te is innen lopkodod a sablonokat. Én azt hittem, neked is blogspotod van... (néztem már egyszer a blogod, de akkor ilyenre nem figyeltem...)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

HEURÉKA!
:lol: :lol: :lol:
Megbírkóztam a nagy feladattal! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Igen, mert freeblogon nem így meg a szerkesztés. Ott nem csak belinkeled a sablont, hanem nehezebb, html szerkesztőben átalakítod a cuccot és úgy töltöd fel. De a képek és fejlécek jók freeblogra is.
Vendég

Hello Csajok!

Mi történt itt tegnap???

Eszter! Ha nem fogsz jelentkezni akkor kicsit később felhívlak majd, hogy beszéljünk!!! (Ezt veheted fenyegetésnek :lol: )

Tényleg annyi mindenkinek kell drukkolni, hogy nem tudom a fejemben tartani, hogy konkrétan kiknek, úgyhogy mindenkinek akinek kell mennek a drukkok :lol: Kép Kép
Kép
Kép

Én jobban vagyok, mint tegnap voltam, de azért még nem viszem túlzásba a felkelést :lol: jah és egyre többet fájogat a pocakom :? A héten még nagyon nem akarok szülni. Mindenképpen februárban kell szülnöm, mert nagyon lerontaná a januári keresetem a tgyást :lol:

Na megyek megnézem a képeket

Pusszpá

bellerreni
Eger

Sziasztok.

Eszter gyere vissza,en birom a beirasaidat.

Viky csodaszep Barbus:)

Csuppancsrol tud valaki valamit?

Kakti akkor mostmar megszepulve mehetsz ctg re :lol: :lol:

Nori neked mikor kell ujra menned ctg re?nem mondtak semmit arra hogy miert mozog enyire Noncsi?

Kép
monyo83

Jaj lányok, rájöttem, hogy miért lehetett az, hogy a múlt pénteken még 107 cm volt a derékbőségem, hétfőn meg már 111 cm! Hát lement a hasam! Ez okozta a +4 cm-t.

Nóri, jóslók: nekem kábé 1,5 hete 5 percenként vannak este jóslóim (3 órán át), ám pár napja már nap közben is 5-10 percesek...de a végén mindig abbahagyja...Majd árulkodom erről a dokimnak MA. nnnna, ha már erről beszélünk, pont most is van egy...
Ez a zsákba zárt kismacska dolog tetszik...tényleg ilyen :D

Vicky, gyönyörű ez a kislány!!!

Benettke, mostmár elkezdtem stresszelni én is a pakolás miatt, igy ma mégjobban átnézem a cuccokat, meg lehet, hogy beteszem valamilyen tasiba is! Én is ettől félek, hogy ilyen gyors szülésem lesz, ami egyrészről jó dolog, de másrészről meg félelmetes.
Azon is gondolkodtam már, hogyha a párom nem lesz itthon, és beindul a szülés akkor taxit hívjak, ami lehet, hogy 20 perc alatt ér ide, vagy mentőt...de azért mentőt hívni durva lenne, nem?
lara

Viki
Nagyon szép kisbaba Barbus:)

eszter
remélem nem rám haragudtál meg :roll:

ctg-knek különben én sem sok értelmét láttam tegnap :roll: lehet nekem is be kellett volna nyomulni inkább uh-ra is.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Nekem Zsófi gyanús...szerintem van valami...lehet, már a kórházban van? :roll:
lara

Lara
Én is ettől félek, hogy gyors lesz. első kettő is viszonylag gyorsan lezajlott.
és a távolság, meg a kát gyerkőc logisztika, stb...legjobb lenne 7végén nyugiban szülni, akkor itthon van mindenki és forgalom sincs.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Megint megsértődőset játszunk? :) Mindjárt jól megsértődök a gyerekemre, mert semmi jelét nem adja, hogy meg akarna születni.... :lol:

Csak néha szurkál egy kicsit a méhszájam, amikor belerúg, úgyhogy kérdeztem a szülésznőt, hogy hogyan fogom felismerni, hogy ez már fájás. Azt mondta meg fogom ismerni :shock: :?

Viszont megjött a hó, ami a mútkor is beindította az eseményeket, úgyhogy kíváncsi vagyok, kinek akar útra kelni legközelebb a babája!

Nekem most el kell autóznom káposztásmegyerre egy barátnőmhöz a kiskádért, ami nem dob fel a hóviharban, kicsit be is vagyok tojva tőle, de le akarom tudni minél hamarabb.

Ezzel a blogtémával még lehet, hogy én is megpróbálkozom, bár vannak kis fenntartásaim, hogy felrakom a netre az életünket :?
(bár ezek után, amit a fórumon írok, szinte mindegy :) )

boruska

Reni!

A januári kereseted nem számít a TGYÁS-ba. A táppénz egyáltalán nem számít bele. Illetve az előző adóévet veszik számításba, tehát ha 2010.-ben szülsz, a 2009.-et.

Csuppancsnak be kellett menni kórházba a magas vérnyomi miatt.

Monyó: hát vicces, mert csak jövő hét csütörtökön kellene mennem, mert csak akkor van a doki meg a szülésznő is bent. Ráadásul reggel fél8-ra. De addig akár szülhetek is. Most esik le, hogy a hóesésre reagálok erősebb jóslókkal, mert amikor bementem a kórházba, másnak leesett az első nagy hó. Múltkor is akkor görcsöltem és tegnap is sokkal fájdalmasabb volt a szokottnál. A hasam viszont nagyon lent van. De ettől még túlhordós is lehetnék...

Lara: tegnap volt dolgom a kórház közelében és metroval mentem. Kb egy sarok a kórháztól, de olyan görcs jött rám, hogy ha ott rámjön a szülhetnék, oda is mentőt hívok. Már miért lenne gáz? Hívjad csak ki, azért vannak. Ha nincs súlyos eset, ki is jönnek. :lol:
Vendég

Lara szerintem pakolj be,az a biztos es ha beindul a dolog legalabb azzal nem kell foglalkozni.
ha lehetne valasztani taxi es mento kozott akkor inkabb a mento.

na nekem az indulastol nem kell felnem :roll: ket nap mulva ilyenkor mar javaban vajudok szerintem :o

Zsofi nekem is nagyon gyanus.

Kép
monyo83

Bori, lehet zárt, meghívós rendszerben is csinálni. Én úgy írok, hogy megválogatom, mit teszek ki. Nem írok a terhességes gondjaimról és a húsevő növény nunimról. Ezzel csak Titeket tisztellek meg. :lol:
Fontosabb vizsgálatok, pocakfotó van fent néha. Meg ugye Luca élete eseményei. Én pár hónapos kora óta írom. Először egy másik lapon, aztán egy ideje a freeblogon. Nagyon jól jön, mert egy csomó mindenre nem emlékeznék amúgy. És néha annyira jól esik visszanézni! :lol:
Vendég

sziasztok lányok!

De jó újra közöttetek és köszönöm az sms-eket :)

Nóri : Már nem volt pofám tovább a TB nyakán élni a gyerekkel, így 26-án hazaengedtek minket végre :)

Azóta anyukám itt ül a nyakamon, nem is merek babanetezni, de szépen leírom majd a a születéstörténetet és mindent ami utána volt.
Egy biztos, hogyha bárkinek bármi gyanús magán, tessék orovshoz menni, mert a koraszülött intenzíven szinte csak olyan babák voltak, hogy vagy nyitott méhszáj miatt kapott felszálló fertőzést, vagy szülés közben nyelt szennyezett magzatvizet. Egyébként bosszantó, hogy az ember nem tudhatja, hogy milyen színű a magzatvíz, csak ha már túlhordja a babót. Levente állapota odabent minden egyes nappal rosszabb lett volna..................... De az intenzív törődésnek köszönhetően és néhány lelkiismeretes nővérkének, szépen rendbe hozták a kiscsákót :)

Nem gondoltam volna hogy meg kell tanulnom buktát sütni :) Majd zuzmooo leteszteli :)

Próbálok minél hamarabb jelentkezni és persze majd vissza is olvasom azt a temérdek oldalt amit azóta írtatok
stephie

Lacit hívta a bankos pali: vagy aláírok egy papírt, hogy a ház nem lesz közös tulajdon és az csak a Laci külön vagyonát képezi. VAGY! Beadjuk a válási papírokat kamuból és majd valamikor megállítjuk a procedúrát. Ennyire megszigorították a hitel felvétel lehetőségét január 15-től. Most vagy újra elindítjuk egy másik banknál, vagy behódolunk nekik.
Laci közölte a pasival, hogy persze basszus, ha kell el is válunk. Hát mégis mi a lófaszt akar ez a rohadt bank????!!!
A legnagyobb gáz az, hogy a Laci fizuja nem bankszámlára érkezik és így nem kézzel fogható nekik a dolog. Pedig annyiszor kértem, hogy utaltassa a sajátját is! :oops:
Vendég

Hé Anita!!!!!!!
Üdv itthon!!!!!! Hozzál még képet tündérmókusról!!! :D

Én is akarok TB csaló lenni!!!! Szülni szeretnék lassan! Ha lehet!
Vendég

Nori basszus,ez tiszta kicseszes,nem eleg hogy szulnod kell meg valni is :shock:

Kép
monyo83

Látjátok, a családi blogunkat én sem teszem közkinccsé, veletek megosztom gmailon keresztül (tényleg, újra el is küldöm a címét, hogy meg tudjátok nézni), és azon kívül nagyon kevés ember tud róla. Blogkeresőkben nem látszik, de nem teljesen zárt. Egyébként újabban gyakoriak az egy-két órás vagy napos bejegyések, amiket utána le is veszek. Azoknak az az értelme, hogy addig vannak fenn, amíg anyósomék megnézik, különben nem tartozik szorosan a családi életünkhöz.
Nóri, a freeblogra való sablon-konvertálással én is megpróbálkoznék, leírnád, hogy csinálod?

Ananacska, ez a mindenre felmászós dolog nálunk most van folyamatban, Bori a polcokat mássza meg rendszeresen, mindent el akar érni, ami magasan van. Férjem kellőképp ki is van akadva, pedig néhány dolgot el sem mesélek neki. Nálunk a polcos szekrények emiatt egymáshoz vagy a falhoz vannak rögzítve. Van "felmászás-gátlónk" is a könyvespolcon (a középtájon lévő polc meg van hosszabbítva kifelé), de ha nagyon akarja, nem akadályozza a kiscsajt. Ja, és állandóan székeket cipelne (ereje van, elbírja), főként a tükör elé, ott feláll rá. Még jó, hogy az egyensúlyérzéke kivételesen jó, mégis gyakorta hozza ránk a frászt. Nálunk az jött be, hogy bizonyos biztonságosabb helyeken hagyjuk mászni, viszont vannak tiltott területek. Így, hogy van szabad préda, jobban elfogadja a tiltásokat.
ktc

Szasztok!

Nóri, ez szívás, utálom a bankokat!

Viki, én is megnéztem a képeket, nagyon gyönyörűséges a baba.

Szerintem is a boldog apuka van a képeken, mást minek tett volna fel, és apát meg nem? :shock:

Anita: üdv itthon! Jajjj az én anyukám is itt fog ülni a nyakamon - lehet én sem fogok banyanetezni.

Én napi kétszer iszok málnalevélteát, 2-3 decit 1 kanálka teával és citromlével, 20 percig áztatom. Ha megfeledkezek róla akkor egy órán át. Megyek is készítek gyorsan egyet.

Eszter! Mi történhetett??? Olyan szörnyű nem lehet a helyzet, hogy le kelljen lépni tőlünk!

Kép
zsizell

Küldtem kis levélkét gmailra!!!!!!!!!!!!!!! Olvassátok el!
ktc

Katica: mindjart kuldom a pu-t. Olvastam am a multkor is a felhivasod, es nagyon meglepodtem, hogy megajandekoznal bennunket. Annyira meglepett, hogy bevallom, en nem is mertem jelentkezni, vartam a tobbiekre... :oops:
Ezek szerint te teljesen aterzed a felmaszos-felelmemet. Egyszeruen mar ket masodpercre sem tudom Kristofrol levenni a kezem. Kicsit faraszto, hogy oszinte legyek.
Az egy dolog, hogy a szomszedos szobaba sem ugorhatok at nelkule, vagy pisilni is csak ugy merek elmenni, hogy ot is viszem magammal. De jelenleg mar az sem megoldhato, hogy tegyuk fel pihenni probalok fel orat, o pedig velem egy legterben van, nezem mit csinal, ha baj van szaladok. Nem, ez igy nem mukodik, mert akkor allandoan rohannek. Barmi van, egy embernek (ez altalaban en vagyok) ott kell allnia mellette es kb percenkent leszedni valahonnan.
Biztosan emiatt, de most nagyon lestrapalt vagyok. Eletkedvem egyenlo a nullaval. Faj a fejem, szedulok, faj a torkom, faradt vagyok. Faj a derekam. Minden bajom van. Es iszonyat tureltemtlen vagyok szegenykemmel, ami miatt meg lelkiismeret-furdalasom is van gratiszban.
Es most mi van? Semmi, lepjunk tul a probleman, hiszen holnap kezdodik a koltozkodes, most hozott fel Feri egy vagon dobozt, rekeszt, el kell kezdenunk pakolni. Legszivesebben elvonulnek egy barlangba. :cry: :cry:

Kakti: ez a megoldas, hogy a nagyszulok jonnek Kristofert egesz jo lenne, ha...Ha lenne ertelme. De mivel a nullason jovunk be ugyis Maglodrol, anyosomek meg az M3-as bevezetojenel laknak, igy igazabol nem nyernenk vele sok idot.
Ha nincs nagy forgalom es minden zavartalanul megy, akkor nem is lesz gond, merthogy kicsit sietosen negyed ora a Maglod-nagyszulok ut, husz perc alatt a Margitba is be lehet erni, a gyereket csak a parkoloban atadnank, ami szinten 10-15 perc. Nah, ha ezt osszeadjuk, plusz egy husz percet raszamolunk a felocsudasra, ami a szules beindulasat koveti, valamint az autoba valo bepakolasra, akkor jo forgalom es nagyon jo esetben egy ora alatt a korhazban vagyunk.
Hat, ez egy villamszules mellett mar nem is tunik kevesnek.
Es rosszabb esetben, ha Feri nincs is otthon? VAgy eppen be van allva az M3as bevezetoje, esetleg az Arpad hid?
Es figyelembe veve amit Nori irt meg bele kell kalkulalnom a vajudasi idobe egy antibio kurat, ami minimum negy ora.
Hat, nem lettem boldog.
Nah, majd meglatjuk, nem parazok elore. Mindenesetre a cuccomat osszepakolom. Mert mar egy helyen van minden, de nincs kulonvalogatva, hogy mi megy a szuloszabara, mi a korterembe, mi a hazajovetelhez. Es Kristofnak is rakok ossze egy rohampakkot egy-ket napra valo ruhat, pelenkat, popsitorlot, inni-ennivalot.
Mar csak a kutyarol ne felejtkezzunk el a nagy rohanasban, ne maradjon Maglodon bezarva.

Nori: ez a bankos sztori kicsit gaz. Huh, en ketsegbeesnek es felhaborodnek. Nemtom melyik megoldast valasztanam. Egyik sem tetszene.
Vendég

Anita!!! Üdv újra otthon! Már aggódtam, hogy miért nem írsz. Várjuk a további bejelentkezést és a képeket! ;)

Én most nagyon határozottan úgy gondolom, hogy nem szeretném, ha anya vagy anyósom hozzánk költözne amint hazajöttünk a kórházból. (Bátyáméknál ott volt a két nagyi felválta 2 hétig.) Persze az is lehet, hogy fél nap után sírva fogom felhívni anyukámat, hogy segítsen...
Biztos más a helyzet, ha már van kisgyerek a családban és segíteni kell ellátni.
zuzmooo

Katica, én a tábliba beírtam a címet!
Blogot kicsit később írom le, mert elég hosszadalmas. Nekem megcsinálni is több óra, nem vagyok vmi profi... :lol:

Bea!

Ha esetleg terminus végén leszel, nem lenne jó befeküdni? Tudom, hogy rühelled a kórházat, de hátha. Illetve azt nem tudom, hogy mennyi ideig tart az antibigyó hatása. Hogy UTÁNA meddig lehet szülni. Mert ha pár nap, akkor megkaphatnád a kiírt dátumon, vagy mittudom én. Az a 4óra elég soknak tűnik. Plusz legalább 1óra beérni. Én sztem úgy csinálnám, hogy anyósékat riasztanám Kristófért Maglódra, addig van idő összeszedni, ami még fontos lehet. Ti meg elindulnátok nyugiban a Megyeri híd fele, ami nem nagyon áll be. Esetleg ahol van buszsáv... Bár pont nincs túl sok!
Vendég

Zsuzsa!

A nagy segítség az lenne, ha valaki főzne Rád. Tudom, ez apróság, de hidd el, azzal végképp nem lesz időd foglalkozni, pedig szoptatás alatt jó lenne tápláló ételeket enni, nem csak bekapni valamit futtában. Esetleg kérd meg a nagyszülőket, hogy főzzenek több napra, amit Te le tudsz fagyasztani. Vagy ha nem laknak messze, hozzanak át friss ételt. Főzelékeket, levest...stb. Az nagyon jól tud jönni. Ellátni el fogod tudni egyedül is. Sanszos, hogy anyud és anyósod is csak max 10db eldobható pelust látott egész életében. Azt sem egyszerre. Mert a mi korunkban az csak külföldi, luxus cucc volt. Pelenkázni tehát nem tudnak. Fürdetni én is félve fogok első 1-2alkalommal, mert már én is elfelejtettem, mekkora egy újszülött. Pláne ők! Szóval sok mindenben nem lehetnek jobbak Nálad!
Vendég

Hahó!

Hát, a postáig jutottam el, de annyira paráztan és olyan rossz volt a havas utakon vezetni, hogy visszajöttem. Megvár a kiskád... Úgy féltem, szegény babát telenyomtam adrenalinnal, szétrugdos, mióta itthon vagyok :)

Nóri: ez a bankos cécó nem semmi - kivehetnék a kezüket a seggükből ezeknél a szabályozásoknál :evil:

Anita, jó hogy itt vagy, és a kiskrapek is jól van már!

Zuzmoo, és sem szeretném, hogy itt lakjanak a nagyszülők (el sem férnének),de mivel anyuék itt laknak kocsival 10 percere, napi látogatásokra asszem számítanom kell. Már most mondogatja, hogy minden nap hoz majd kaját, 'de nem maradok sokáig' :) Majd meglátjuk :)

boruska

Anyáék kb 5 percre laknak tőlünk, anyósom pedig szeret ránk főzni, szóval a kajaellátás miatt nem aggódok. Még abban is benne vagyok (ha muszáj), hogy gyakran jöjjenek, de ne költözzön ide senki!
zuzmooo

Zsuzsa Norinak igaza van, a fozest mindenkepp hagyd valakire.

Nekem anyu jon 6hetig segiteni,foz meg megcsinalja a hazimunkat.
Mondjuk valamelyik nap atbeszeltuk hogy szoptatas alatt mit lehet enni es bizony nem valami nagy a valasztek :roll:
szoptatos lanyok ti mit etetek annak idejen?hust hussal?

Kép
monyo83

hat ha olyan kozel lakik akkor tenyleg nem kell odakoltoznie,az en anyum sem koltozik ide,kb 10percre laknak tolunk.

Kép
monyo83

Segítség téma:

Én egyáltalán nem akartam senkit látni az első 2hétben. Mondjuk nálunk mindkét nagyszülő kb.250 km-re van, s amúgy sem szoktak bennünket látogatni. Biztosan nem tudnám elviselni, ha bármelyikük ideköltözne hozzánk hetekre. :oops:
Nem mintha felmerült volna bennünk az ötlet, de nekem nem is hiányzik. Mondjuk a 47nm-en eléggé kerülgetnénk csak egymást.
Szerintem én rendelni fogom a kaját az első hetekben. Tényleg, Lara akartam is kérdezni Tőled, hogy honnan rendeled az ebédet?

Kép
Kép
szana80

Gabi!

Többnyire levesek. Hús, krumpli, rizs. Tészták.
Főzelékből krumpli, sóska, spenót.
De sztem mindent lehet próbálni módjával.
A hüvelyesek, káposzta félék, sok tejtermék, nyers hús...stb ami nem ajánlott. Én kb császármorzsán, krumplinudlin és levesen éltem.
Mamám gyártott hóvirág kétszersültet. Szóval csupa-csupa hizlaló rémséget! :lol:
Vendég

Szoptatós étrend,

Ami alap, hogy a hüvelyesek, káposzta s egyéb puffasztó dolgokat kerülni szokták, tejterméket is csak mértékkel.
De azért lehet kísérletezni szerintem, nem minden baba érzékeny az ilyesmire. A megfelelő folyadékbevitelre kell ügyelni , levesek, főzelékek szerintem gyakran szerepeljenek az étlapon.

Kép
Kép
szana80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?