Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt! :)

Irdab, és mit csinál Zora nap közben, hogy csak séta közben alszik? (Jó fitt lehetsz ennyi mozgástól...)

Úgy értem, elfoglalja magát, vagy folyton a Te társaságodat igényli? Mondjuk ezt általában, a többiektől is kérdezem.

Nagyokos babaguruk írják, hogy vigyük magunkkal a bébit házimunkázni, mert nekik még az is program, újdonság, teljesen elvarázsolja őket.

Na, az én babámat nem köti le, ha krumplit hámozok. Bár tény, a répareszelés már egyszer lekötötte. Sőt, teregethetek is, feltéve, ha közben őt is fogom. Hát kösz. :shock:

Linácska, teljesen megértelek - én sokszor az egy szem babámmal előre parázok, hogy hogyan boldogulunk majd. Ezért kettesben csak a kötelező köröket futjuk, pl. boltba nemigen megyek vele, csak ha elkerülhetetlen. Azért szorítok, hogy flottul menjenek a dolgok.

Sziszka, látom, zajlik nálatok az élet, biztos nem unatkozol. Napközben csak kettesben vagytok Dominikával, a többiek oviban? Aktivitás: csak próbálok beilleszkedni. :wink: Bár úgy nézem, ez egybeesik azzal, hogy kezd behalni a topic... :oops:

Nektek mennyire sírnak hangosan a babák? Az enyém mostanában felvett egy oroszlánüvöltés-szerű hangszínt, hát nem semmi, mi fér ki a torkán. Szomszéd bácsi megjegyezte, hogy ebből a gyerekből operaénekes lesz... Hát sorry, ez van. :roll:

Kép
mocorgó

Nem nagyon tudok jönni, Zora minden percemet igényli.

Mocorgó: Zora még délelőt elvan, jó a kedve, de ha alszik is délután itthon 20 percet, vagy úgy 1, 1,5 órát ha mellette fekszem, de akkor estére Zombi :shock: , neki ez nem elég.
Én már mindennel próbálkoztam, de nekünk nem jött be. Mondták hagyjam sírni, de arra képtelen vagyok :roll:
Beletőrödtem, nekem ilyen gyerekem van. És azzal vigasztalom magam ez az idő is eltelik egyszer.
Amúgy 3-4 hónaposan hordoztam a mei tai-ban séta után itthon sokat, mert nem volt neki elég a sétás alvás, de 3-4 napja újra ez van, csak mostmár apa cipeli.
Lassan megpróbálkozom a hátrakötéssel is, mert már 8100 g.
És már nagyon jöhetne a jobb időőőőőő............

Betti, és Dominika nagyon szépségesek :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Írtam egy csomót és elszállt :evil: :evil:

Kép

Kép
dbea

Mocorgó, nem fog behalni a topic, csak elég hullámzó, hogy mikor hány hozzászólás van :)!

Házimunka: szerintem akkor fogja élvezni, ha már ő is kiveheti benne a részét! Úgy értem, hogy már állni, menni tud és pl. teregetéskor ő is feltesz egy zoknit a szárítóra vagy együtt pakoljátok be a mosnivalót a gépbe. Nálunk Emma azt szokta nézni, amikor vasalok, de szerintem csinálhatnék akármit, amíg nincs baj és elfoglalja magát a kis játékaival addig csendben van, de utána nincs mese, vele kell foglalkozni :)! A krumplihámozás egyébként őt sem kötötte le, próbáltam kivinne magamhoz a konyhába pedig :)...

Szilvi, nagyon szép Dominika :)! Milyen jó, hogy a nagyobb tesók ilyen találékonyak játék terén :)!

Kép
angelita

Anna, már nagyon régen voltál! Mi van Veletek?

Kép
angelita

Kész vagyok az ebéddel, paprikás krumplit főztem. Szerencsére a férjem (is) előnyben részesíti az ilyen egyszerűen elkészíthető kajákat, vasárnap pl. tejberizst főztem vacsira :).

Kép
angelita

Angelita,
na jó, akkor még reménykedek. :) (Már a közös házimunkával és a topic-feléledéssel kapcsolatban is.)

Ügyes vagy, hogy már kész is vagy az ebéddel! Szerencsére nekem is már csak enni kell, tegnap főztem gomba-vadast, és tegnap kellett kivakarnom a konyhát a mindenhova felfröccsent sárgásbarna szószból (kisgyerekesek számára könnyen vizualizálható hasonlatot is tudtam volna mondani azzal kapcsolatban, mihez állt közel ez a szín, de inkább megkíméllek tőle Titeket). Ez amúgy vadas, csak marhahusi nélkül, gombával. Nem, nem őrültem meg, csak a férjem útról jött haza, és el akartam kápráztatni valami fincsiséggel. Amúgy a látszat ellenére mi is szeretjük az egyszerűt, készíteni jobban, mint enni. :)

Dbea, azért remélem, jut időd újra begépelni, nagy vonalakban... :shock:

Kép
mocorgó

Angelita paprikáskrumpli, nyami, de rég ettem :lol:

Ma itt most -10 C van, azt hiszem csak fél órára megyek ki ma Zorával, jó kis napunk lesz így.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Megint kihagytam par napot... :oops:

Dbea: Neked akartam irni, hogy budos kakik nalunk is elofordul mostanaban, de mivel semmi baja nincs Zarusnak csak arra tudok gondolni, hogy talan valtozik az emesztese. Ez talan meg normalis magyarazat is lehet, mert nemsokara 6 honapos lesz es ugy elvileg akkor mar meg kene emesztenie a gyomranak a masfajta etelt is a tejen kivul.

Egyebkent o is nagyon faradt volt az uszas utan, de olyan furcsan faradt, mert nem nyugos volt tole, hanem csendes. Azt hiszem sikerult rendesen lefarasztani az egyebkent kifogyhatatlan energiakkal rendelkezo babacskat. :lol:

Angelita: Igen, ez viszonylag uj becenev. Eddig szinte mindig valami kitalalt neven szolitottuk, aztan valahol olvastam, hogy 5 honapos korukra mar elvileg figyelniuk kene a nevukre, ugyhogy egy kicsit megijedtem, hogy le lesz maradva, ha nem kezdjuk el neven szolitani. Viszont a Zara olyan komoly, azt inkabb arra tartogatnam amikor valami huncutsagot kovet el, hogy erelyesebben ra lehessen szolni. :)

Nem akarom elszolni, de mar ket ejszaka hajnali 4-4.15 korul kelt fel, nem ejjel 2kor eloszor. Nagyon jo lenne, ha visszaallna erre, mert en is tobbet tudnek pihenni igy.

Babauszas: En azt olvastam az uszoda honlapjan, hogz 9-10 honapos kor korul tunik el a buvarreflex. Egyebkent en azert most vittem eloszor uszni, mert mar megkapta az osszes vedooltast amit 1 eves kora elott kell.
Zaranak es Marcinak sem kellett meg lebuknia a viz ala, mert meg csak szoktatjuk oket ehhez, ami ugy zajlik, hogy 3ig kell szamolni majd mondani, hogy merules es rafujni az arcara a babanak, utana meg allig meriteni a vizbe. Kesobb ez lesz majd a teljesen viz ala merules. :)
Ebben az uszodaban egyebkent allandoan forgatja a vizet a rendszer, szoval nem hiszem, hogy olyan lenne mint egy hagyomanyos uszoda (klor sincs a vizben), vagy mint egy termal furdo. :)
En nem igazan felek a fertozesektol, meg azt is gondolom, hogy elobb-utobb ugyis meg kell, hogy vivjon a szervezete nehany korsaggal ahhoz, hogy eros immunrendszere legyen. :)

Majd meg jovok.

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Adri: az Időkép szerint melegszik, már csak -9 fok van nálatok :lol:

Én is folyamatosan nézem az időt, de én nem merem Marcit kivinni, pedig nálunk "csak" -5 fok körül van. Nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy ilyen hidegben egyelőre ne sétálgassunk. Úgyhogy vasárnap voltunk utoljára...
Viszont lehet, hogy nem baj, elnézve a légszennyezettségi adatokat... Reggel szellőztettünk a hálószobában, aztán gyorsan be is csuktuk, olyan büdös kipugogógáz-szag jött be, hogy felfordult a gyomrom :shock:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

1-2 napot most én is kihagytam... :( Betti teljesen betaknyosodott, szörcsög, mint egy kis mopsz és folyik az orra. Úgyhogy megy ezerrel az orrspray-zés, meg a porszívó-orrszívózás.
Voltunk dokinál is, szerencsére Betti torka már nem piros, és a köhögése sem a tüdejéből jön, hanem garatból - ez jó hír!
Rájöttem, hogy én rontottam el, mert valamelyik nap kimentünk fél órára a kertbe, tuti attól jött ez ki. Mondta is a doki, hogy amíg mínuszok vannak, ne menjünk ki, ha nem muszáj. Úgyhogy marad a reggel-esti szellőztetés, persze mindig a másik szobában, mint ahol Betti van.
Az éjszakánk viszont nagyon jól telt: pont azért, mert egész nap nyűglődött, jó mélyen aludt. Elalvás előtt alaposan kitisztottam az orrát (ezek szerint tényleg használ a procedúra), úgyhogy 8 órát non-stop aludt. Akkor egy gyors etetés és visszaaludt még 3 órát. Úgyhogy én nem panaszkodom!

Orew, drukkolok, hogy Zarus is ráálljon erre az új szokására!

Mocorgó, nagyon jól hangzik ez a gomba-vadas, azt hiszem, ellopom Tőled ezt az ötletet... :roll: :D
Szerencsére Betti elég konszolidáltan sír, szóval nem lehet rá panaszom - ebben sem! :)

Angelita, riasztóval a cica ellen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Irdab, kiváncsi vagyok, fogja-e bírni Zora a háti mei tai-t...?!

Kovisziszka, Domi is milyen szép lett már!!! Minden baba egyre nagylányosabb/nagyfiúsabb! Jimbone, Donáton pedig már most látszik, milyen szívtipró lesz nagyobb korára - nagyon édes! Neki is boldog féléves szülinapot!

Dbea, altatáshoz nálunk be szokott válni a soron kívüli szopi. Ilyenkor tényleg csak annyit/addig szívogat, amíg el nem alszik, szóval be se zavar a szokásos kajálásokba.

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Mi már voltunk lennt,de Ati éhes lett igy aránylag hamar fel kellett jönnünk.
Én a nagy miatt mindennap (legalábbis ha az idő engedi) lennt vagyok 2szer.
Atit jól beöltöztetem és vagy alszik vagy csak nézelődik.Egyre jobban gondolkodok azon,hogy nem várommmeg a márciust a sportkocsi vételig.

Paprikás krumpli nagyon jó ötlet vmelyik nap csinálok is. Én holnapora gombapörit tervezek.

Mocorgó:hogy csinálod a gombás vadast?
Vendég

Sziasztok!

Én ma nagyon konyhatündér voltam, sütöttem egyben malaccombot, csak hogy legyen itthon, meg csináltam lecsós májat krumplival. Itt volt Lili ovistársának az anyukája, áthívtam egy kávéra, aztán ebéd is lett belőle, de így legalább elkészültem, mert ő babázott. Most már csak ki kellene teregetni, de ott alszik pont Levi. Elvileg még a védőnő is jön délután.

Kovisziszka,
elvileg feljön velünk Lili nagypapája Pestre, úgyhogy csak megyünk-jövünk, majd ő kintmarad Levivel, amíg mi intézzük a vérvételt. Lehet, hogy majd mondom, hogy sétáljanak, hogy ne vigyem be Levit a beteg gyerekek közé.

Képzeljétek, megvan az első zöldség, amit megeszik a fiam...cukkini. Ma már sikerült cukkini-krumpli párost is adni neki. Egyenlőre zöldségből még csak fél adagokat eszik, de ivott rá teát. Végre abból is találtam olyat, amit megiszik.
Azt vettem észre, hogy egyre kevésbé érdekli a szopizás. Reggel-este-éjszaka ok, de napközben minden mással el van foglalva. Épp annyit eszik, hogy ne legyen éhes, aztán nézelődik. A kanalas kaja az jöhet. Mondjuk hosszútávon úgyis ez a normális, végül is a napi 6 kajázásából 3-szor szopik, meg még van, hogy a főzelék, gyümi után is, azért nem olyan rossz ez.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nekem ma fozes szempontjabol kimenom van, mert a neveloapam foz nekunk is. :) Kell egy-egy ilyen nap is.
Viszont kaja utan meg el kell mennem az okmanyirodaba, hogy kicsereltessem Zara lakcimkartyajat.

Nekem ma Moso Masat kell jatszanom, mert elegge felgyult a sok ruha. Meg jo lenne kitalalnom valami rendszert magamnak, hogy melyik nap mit csinaljak meg a takaritasbol, mert egyszerre mindent ugysem birok, de igy meg folyton olyan a lakas mintha bombat robbantottak volna... :( :oops: Csak olyan lusta meg motivalatlan vagyok meg mindig, hogy mar ezert is utalom magamat. :? :(

Orew

orew

En mondjuk nem orulnek annyira, ha mar nem erdekelne a szopizas Zarat, mert en nem elvalasztani akarom, hanem hozzataplalni. Ugyhogy remelem nem fogja abbahagyni meg a szopizast akkor sem amikor mar nekiall gyumolcsot es zoldseget is enni.

Orew

orew

Bori: Jobbulast Bettinek! Remelem, hogy hamar meggyogyul!

Orew

orew

Orew, ezzel én is pont így vagyok - se az elválasztás, se az elválasztódás nem nekem/nekünk valók! Ezért én azt a jótanácsot fogadom meg, hogy az új kaják bevezétésével, illetve a felnőttek kajájhoz való hozzászoktatást nem napokban, vagy hetekben kell elképzelni, hanem hónapokban.
Az első kajánk az alma - már 6 napja kapja, a 3-5 kanál már lemegy, ami azt jelenti, hogy lehetne mással is próbálkozni, ennek ellenére lehet, hogy holnap ugyanezt megpróbálom pépesítve odaadni Bettinek. De az is lehet, hogy előveszem a mélyhűtött őszibarackokat, és azzal próbálkozunk. Sőt lehet, hogy csak a szokásos almalevet kapja majd, csak nagyobb mennyiségben. Még nem döntöttem el, de siettetni tényleg nem szeretnék semmit. Szóval az nekem elképzelhetetlen, hogy pl. 8 hónapos korára már 20-25 féle kajához (alapanyaghoz) hozzá legyen szoktatva.
Szerencsére eddig az alma nem vette el Betti kedvét a szopizástól, mindig jóízűen fogyasztja a tejet is, és egyelőre nem tűnik fel, hogy kevesebbet enne, vagy gyorsabban végezne.
Remélem, majd nálatok is simán fog zajlani a hozzátáplálás! :wink:

Kép

Kép
hmbori

Lina!
Normális az lenne ha tudod szoptatni akkor 6hós koráig szoptatod.
Így is állandóan kórházban meg kivizsgálásokon vagytok heti szinten...Én nem kísérteném az ördögöt ha nem lenne muszáj .És neked van tejed.
Amúgy a Regi sem szopik napközben annyit mint éjszaka.
De én is úgy vagyok mint Orew!
Nem elválasztani akarom,hanem hozzá táplálni ,ismertetni a mással.
1éves korig az anyatejnek kéne,hogy legyen a fő táplálék annak akinek van.
Én ilyenkor arra gondolok,hogy sokan húú de boldogok lennének ha csak pár hétre lett volna elegendő anyatejük!!Így megbecsülöm azt amink van :wink:

Bori!Ráértek!!
Írtam már,a Szabi kb 7hós volt mire a szopin kívül mást is megkóstolt.Addig nem is kellett neki.
A Regi meg annyit eszik amennyit akar..De többnyire nem akar,úgy kell bele vakolni a gyümit :lol:
Neki is inkább a szopi jön be.

mimi12

Orew: nekem is ez lenne az első tippem, amit te írtál. Mármint, hogy változik az emésztőrendszere és azért kakil büdösebbet :lol:

Babauszi: megyünk most is, remélem ti is Orsi, de sajna megint tesztelünk. Már olyan szempontból, hogy megnézzük hogy reagál Marci bőre. A szombati uszi után estére elég csúnya lett, csak azt nem tudjuk, hogy attól vagy valami mástól. Most megnézzük megint, hogy mi lesz, ha estére megint rosszabbodik, akkor sajnos nem fogunk járni. A bőrgyógyász szerint lehet járni, csak előtte utána testápolózni kell, megpróbálom akkor bekenni, amikor kijöttünk a medencéből. Hátha...

Még jövök...

Kép

Kép
dbea

Csajok,
én nem azt írtam, hogy el akarom választani Levit. Hanem azt, hogy mióta megismert egy-két ízt, meg egyátalán a kanállal való evést, aztóta érdekesebbnek találja azt. Vigyorog, nyitja a száját, ízlelget..., és a napközbeni szopi az meg kevésbé izgi, és nagyon hamar abbahagyja. És azért írtam, hogy hosszútávon úgyis az lesz (és előtt-utóbb minden babánál), hogy reggel-este-éjszaka szopik, a többi pedig kajcsi.
Amúgy Levi sohasem volt csak szopis baba, főleg szopott, de napi szinten kapott tápszert is. Most azt van, hogy napokig nem kap, viszont gyümölcsöt naponta. Így legalább kakil, ami gyümi előtt igencsak problémás volt.

Mimi,
miért kísértem az ördögöt azzal, hogy kap Levi gyümit??? :shock: Kapja a tejet IS, és szerintem ez a lényeg.
Amúgy én vállalom, hogy szoptatom Levit, mert van tejem, és szopizzon, ameddig csak tud, de az is biztos, hogy nálunk ez nem működik, mint "lelki kapocs". Soha nem aludt el egyik gyerekem sem szopira, ha nyugtatás végett próbáltam szoptatni (pl. tegnap este), nem jött be, mert nem volt hajlandó enni Levi. Ha jóllakott, akkor is már fordul is el, pedig azt hittem, majd a kisfiú másmilyen lesz e téren, de nem.
Lili anno 10 hónaposan egyik napról a másikra úgy döntött, hogy márpedig ő több anyatejet nem küld le a torkán. Hiába terveztem én úgy, hogy majd minimum egy éves koráig szoptatom, és még volt is tejem, nem kellett neki. Legalább nem 3 hósan hagyta abba, mint a kislány, akivel egy napon születtek, pedig ő kizárólag anyatejes volt.

Bori,
én eddig kb. 5 féle kajával próbálkoztam, azt tudom, hogy az alma és a barack bejön, úgyhogy most azt kapja Levi minden nap vegyesen, néha csempészek bele körtét, de mivel télen úgysincs nagy választék marad ez (bár lassan kifogy a barack a fagyasztóból).
Próbált még sütőtököt, krumplit, répát, na ezek felejtősek, most a cukkini úgy látszik bejött.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mimi, engem meg az érdekelne, hogy van-e annak jelentősége, hogy kivárja-e az ember pontosan a 6 hót az első kanál almalé lenyelésével, vagy mondjuk 5 hósan már megmutatja neki az első új ízt. 6 hósan már én is mindenképpen szeretném megismertetni új ízekkel, Borihoz hasonlóan szép komótosan haladva, de ugyanakkor annyira kíváncsi lennék rá, hogy hogy tetszik neki... :oops:

Ráadásul a védőnőm közölte, hogy abbahagyhatjuk a K-vitamint (épp el is fogyott), és akkor 2 hét múlva kezdhetjük az almát. Lehet, hogy kezdenünk is kell, ha már nem kap több Konakiont?

Kép
mocorgó

Sissi, a gomba-vadast pont úgy készítem, mint a simát, azzal a különbséggel, hogy nincs husi, amit napokon át pácolgatni kellene.

Azaz: felszabdalok jó nagy darabokra egy csomó sárgarépát, fehérrépát, zellert és vöröshagymát, és olajon elősütöm/saját levében párolom. (Ebből a sárgarépa a legtöbb, legalább másfélszer annyi, mint a fehér zöldségek. Mennyiségre én 2 kilót használtam összesen a zöldségekből.)

Ha már oda akar kapni, akkor felöntöm fél liter vörösborral (de 7 decit is elbír), fűszerezem, és puhára főzöm. Fűszerek: só, egész bors, babérlevél, vadak fűszerkeverék. Ha megpuhult, babérlevelet kikapom, az egészet botmixerrel összetúrom, belekeverek egy nagy pohár tejfölt, 3 evőkanál mustárt, egy fél citrom levét, és 3 evőkanál cukorból készített karamellt. (Ezután megkóstolom, és utánaízesítek. :-))

Utána felvagdalom a gombát, és külön egy kis sóval megpárolom. Ha kész, a leve nélkül beleteszem a kész szószba. Ha túl sűrű, a gombalével és vízzel is higítható.

Zsemlegombóc vagy spagetti/makaróni megy hozzá. Imádom! (Ezt a kaját még menzán is mindig szerettem, pedig ott aztán amit lehet, kispóroltak belőle... :roll: )

Kép
mocorgó

Orew: szerencsére én takarítani nem nagyon szoktam, hozzánk jár egy néni kéthetente :lol: Nekem csak mikor nem jön, akkor kell egy mini-takarítást csinálnom. A többit meg elosztom a többi napra. Hétfőn vasalok, mosok, kedden főzök két napra, szerdán ágyneműcsere és mosás, csütörtökön főzök megint két napra, a péntek pedig szabad. Közben ha van időm, akkor angolozok.

A férjem kitalálta, hogy fogyózik, úgyhogy kétféle menü van itthon :lol: Viszont paprikás krumplit én is főzök a jövőhéten :lol:

Akartam még kérdezni, hogy lesz valami a babataliból?

Kép

Kép
dbea

Dbea,
jövő héten esedékes lenne, de Ildi azóta sem jelentkezik. :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linácska: én jónak tarom, hogy már több ízt ismer Levi is! Én pont ezért haverkodtatom Domit a hozzátápláláshoz, mert ha beüt valami bibi, ne csak tápizni kelljen! És Domi is a ciciért meg van örülve, ugyanúgy szopizik, mint eddig! De viszont nagyon szeret kanállal enni! Eszik almát, banánt(2 fő kedvenc) alma-sárgabarackot, vegyes zöldfőzelék(ez annyira nem jött be neki), alma-áfonya(ettől extázisba esett, imádta), sütőtök, répafözelék! most majd céklát, és brokkolit fogunk a napokban kóstolni! Ja ma csirkehúsilevest főztem, abból egy kis darabka répát és krumplit összetörtem, annyira csorgott a nyála, ahogy ettünk, összenyomtam neki, kb 2 kanálnyi volt, nagyon gyorsan eltűntette! majd legközelebb is kap egy kicsit többet!
Én sem akarom még elválasztani, de 6 hósan csak anyatej nem elég, kell gyümölcs mindenképp ilyenkor, mert K-vitaminra szükség van és az anyatej csak nagyon kis mértékben tartalmazza, és potólni kell! Ja és a főzelékek meg a vas miatt kell!
Nem kell megijedni, egy kis plusztól nem dobják el a kedvenc cicikéjüket! :wink:

De ha valaki fél adni neki az sem baj! De kostolgatni nem árt!

mocorgo: nincs jelentősége, hogy 6 vagy csak 5 hósan kezded el! csak fokozatosan, mert a kis belecskéknek szokni kell az új dolgokat!

bori:jobbulást Bettinek!

kovisziszka

Dbea, és meg szabad kérdezni, hogy mit csinál pontosan egy ilyen néni és mennyiért? :) Ez a dolog egyáltalán nem hangzik rosszul...

Kép
mocorgó

Mocorgó: hát takarít :lol: Szóval kéthetente jön, aztán port töröl, meg felmos, porszívózik, wc, fürdőszoba. Aztán ha megbeszéljük időközönként ablakot is pucol, leviszi a szemetet, ilyenek. Még akkor kezdett el hozzánk járni, amikor mind a ketten dolgoztunk, aztán maradt is így. Hát nem mondom sokkal kényelmesebb, mintha nekem kellene csinálni :lol: A mi nénink attól függően kér pénzt, hogy mekkora a lakás, a kicsit 3000-ért, a nagyot 5ért csinálja.

Bori: jobbulást Bettinek!

Sissi: sajna Marci is kinőtte a mózest, és nem tudom mi legyen, mert ültetni még nem akarom... Nekünk van a mózes helyére sportrész.

Kép

Kép
dbea

Hú de sokat írtatok, látom főleg a hozzátápi a téma.
Zorának a nyárra tekintettel hamarabb kezdtem a hozzátáplálást, mint 6 hós kor, de 2,5 évig szopizott ennek ellenére, szóval a 2-nek nem sok köze volt egymáshoz. Viszont ő rettentő nagy cicista volt, tépte rólam a ruhát, mikor már az esze volt annyi. Kifejezetten nehezen hagyta el az anyatejet, alig akart mást megenni. Mirusnak próbáltam már egyszer az almát, de kilökte, úgyhogy várok 6 hóig.

Nálunk is van takarítónő, de 2 gyerek mellett fél óra után ugyanolyan kupi van... Az a jó benne, hogy egyszer legalább rend és tisztaság van, és elvileg csak fent kell(ene) tartani ezt az állapotot (egyre nehezebben megy). Viszont most már csak 2 hetente fog jönni, mert a tgyás helyett jön a gyed.

A főzést én most a héten bojlottálom kicsit, de egyébként minden nap főzök valamit, mert a rendelős dolgok nem jönnek be. Sajnos hús nélkül nem lakok jól, így az van minden nap, és így időben is elég sok a főzés. Linácska ez a malaccomb "csak hogy legyen" vicces :), anyukám szokott így főzni, csak egy kis rántott csirke körtettel pluszban a többi mellé, nehogy éhen haljunk:). Jókat lehet nálatok is enni ezek szerint:).

A babatali engem is érdekelne:) - már ha addigra megcsinálják az összetört autót.

Babakocsi: már én is várom a sportbabakocsi elővételét, olyan nehéz ez a nagy, emelgetni a lépcsőkön nem túl kényelmes. Viszont Mira még mérföldekre van az üléstől.

Kép
Kép
Kép
oui

Csajok,
normális szerintetek, hogy az én 4 éves lányom azt nézi a laptopomon, hogy hogy kell az Excel-t, meg a Photoshopot használni?????????? Az egyszervolt.hu-n lett egy ilyen microsuli oldal, és baromira tetszik neki, és most az apja excel táblázataival játszik....

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: Íme a jövő nemzedéke! :lol: Amikor én 4 éves voltam még szocializmus volt és fekete-fehér tévénk volt, plusz bakelit lemezen hallgattam a Bambit. De a mi gyerekeinknek ez már mind történelem, ők már számítógépen játszanak... :)
De biztos aranyos lehet ahogy figyel. :lol:

Orew

orew

Oui: Köszi! :)

Orew

orew

Sziasztok lányok!

Linácska,
a cukkinit hogy készíted? A magok miatt kérdem. Én pl. a banán közepét sem adom oda Emmusnak az apró fekete magocskák miatt. Ez hülyeség szerintetek?

Mocorgó, elárulod a keresztneved? Csak hogy tudjuk majd a névnapod :)!

Tegnap volt nálunk a védőnéni (a látogatásai gyakoriságát jelzi, hogy most töltöttük ki a 3 hónapos felmérőlapot), így oda tudtam neki adni a csomagot, amit összeállítottam Emma ruháiból (Linácska ötletén felbuzdulva). Örömmel fogadta, mondta, hogy örülnek a felajánlásoknak, mert van kinek odaadni.

Séta, mínuszok: mi eddig szinte minden nap voltunk kint, de ma még nappalra se mondanak -5 foknál melegebbet, így azt hiszem, kihagyjuk a sétát...

Tegnap kialakítottam Emma játszóhelyét a földön, teszek fel képet :). Egyelőre tetszik a leányzónak -lehet, hogy az újdonság varázsa.

Kép

Kép
angelita

Mocorgó, ez a gombás vadas nagyon fincsi lehet, egyszer én is megpróbálkozom majd vele :)!

Kép
angelita

Zöld kakival kapcsolatban: most azt hallottam a tv-ben, hogy a nagyon zöld kaki az bélnyálkahártya-váltáskor van a babáknál.

Kép
Kép
Kép
oui

Jó reggelt!
Hát ma sincs nagy forgalom :lol:

Linácska: szerintem ezen ne aggódj, örülj neki, hogy Lilit érdekli a számítógép, ők már úgyis úgy nőnek fel, hogy központi szerepe lesz az életükben.

Olyan jó olvasgatni, hogy ki miket adott már a babájának :) Én is nagyon várom már, hogy elkezdhessük... Marci már ült az etetőszékében is, bár még kicsit nagy neki :lol:

Képzeljétek tegnap este ölembe vettem Marcit úgy, hogy felhúztam a térdem, magam felé fordítottam és megtámasztottam a térdemmel a hátát. A kis ügyes eddig is úgy "ült" itt, hogy a fejét már tartotta magától, de tegnap már hajolt előre, hogy megfogja a pizsifelsőmet :lol: Megfogtam a kis hátát, derekát, hogy ne döljön el, és remekül elüldögélt így egy kicsit. Nagyon cuki volt :lol: Remélem kicsit erősödik a háta, mire elkezdünk enni, és nem fog ide-oda dőlni az etetőszékben.

A Linácska által küldött babaszakácskönyvet már oda-vissza fújom.

Ma sem megyünk sétálni. Azonkívül, hogy rettentő hideg van, olyan rossz a levegő, hogy még szellőztetni sem merek :shock: Időjárás tekintetében ránk jár a rúd, még jövőhéten is ilyen hülye hideg lesz. Viszont Apával azt beszéltük, hogy vasárnap elmegyünk valami Pest közeli helyre korizni és visszük Marcit is :lol: Nyilván ő nem fog korizni, de sétálunk vele egy kicsit, meg legalább friss levegőn lesz...

A babatali akkor most elmarad? Nincs valami hely, ahol meg lehetne tartani, ha Ildi nem jelentkezik? A Babapihenő hétközben nem jöhet szóba, ugye? Ott ha jól emlékszem bölcsi van ilyenkor.

Kép

Kép
dbea

Én ma sem főzök :oops: , ez egy ilyen hét. Még mindig van maradékunk és nem akarom kidobni. Remélem ma elfogy, mert holnapra vettem halat :lol: Kipróbálom a mikró párolós részét, kíváncsi vagyok milyen lesz.

Angelita: védőnő :evil: Csak tudnám, hogy minek megy valaki védőnőnek, ha nem képes rendesen ellátni a feladatát?? A mi "új" védőnőnk még nem is látta Marcit... Ha majd egyszer kegyeskedik jelentkezni biztos nem állom meg szó nélkül... Az elején még próbálkoztam, hogy felhívom és kérdezek ezt-azt, de mivel rendre nem értem utól feladtam a próbálkozást.

Jimbone: szegénykék, ti jól megszenvedtek a fogacskákkal!!! Orvos nem mondott valamit a kevés hízásra vagy a kiszáradásra?

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Én is vagyok. Hát hideg ide vagy oda, mi ma már voltunk kint, és megyünk is még ki. Most jöttünk meg az ortopédiáról, kontrollra kellett visszamennünk. Ha valakinél még forgás-para van, megnyugtatásul: a zárónkra az került, hogy "életkorának megfelelő mozgásfejlődés". Hasra még nem fordul, hasról hátra napjában többször. Hát mint a hóember, úgy be voltunk havazva - mondjuk főleg én, a baba jól be volt burkolva, el is szundikált hazafelé. És délután meg babás jóga lesz.

Angelita, a keresztnevem Enikő, úgyhogy névnap még messze van. De a mocorgó mellett az Enire is hallgatok. :)

Majd jövök még, most igényel a gyerkőcöm...

Kép
mocorgó

A hideggel kapcsolatban: viszem Mirust minden időben mindenhova magammal, de most, hogy meg van fázva, direktbe nem viszem levegőzni. Még nekem is fázik az orrom kint, nemhogy neki:).

Voltunk az elhúzódó sárgasága miatt kontrollon a klinikán, szegény nagyon vashiányos (6 az értéke 17 helyett), úgyhogy vasazunk meg folsavazunk 2 hónapig (folsavat eddig is kellett szednie, mert anémiás volt). Azt találtam ki, hogy én is beszedem a megmaradt vasat, a terhesség végén kellett 2 naponta szednem. Hátha ettől én is energikusabb leszek.

Tavasszal jobb lesz ám, már nagyon várom a nagy sétákat, nézelődéseket babakocsiból. Akkor esetleg a Margitszigeten vagy a Hajógyárin is lehetne piknikes babatalit tartani:).

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!
én nem nagyon vagyok most, mert api szabit vett ki, hogy egy kicsit együtt legyünk, és minden nap jövünk megyünk.... MEg kitakarítjuk végre rendesen a lakást!
Kedden voltunk megint uszizni, tegnap Esztergomban voltunk (megmutattuk Zsiginek a Bazilikát :lol: , tök tetszett neki), ma meg lehet, hogy elmegyünk a Tropicariumba a Camponába. Bár baromi nagy hó van, lehet, hgoy maradunk a seggünkön itthon... :?

Jimbone :lol: Sajnálom, hogy Donát így megszenved a fogacskákkal!! Asszem a kajcsi miatt én is aggódnék. Szerintem is beszélj azért biztonság kedvéért a dokival! Teát adsz neki???
Na, a sütőtököt a napokban mi is kipróbáljuk!

Dbea :lol: Húú, de ügyes Marci, hogy már így szeretne ülni!! Zsigi az ölemben szokott csak néha, úgy, hogy a hátával nekem támaszkodik, különben el is dőlne. Mesét szoktam neki olvasni... :wink: így...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Oui :lol: vashiány... :cry: Valami folyadékban kapja vagy hogy???

Piknikes babatali :lol: 8) :lol: hmmm! Már úgy utálom a telet!!! :? :roll: :cry: :cry: :( :!:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Lányok arra gondoltam, hogy esetleg nálunk is lehetne babatali, ha lenne hozzá kedvetek.:) Nem nagy a lakás, de egy páran elférünk.

Kép
Kép
Kép
oui

Madaran, igen, folyékony Maltofert kell szednie napi 10 cseppet. De jó nektek a szabiért! Meg hogy ilyen sok helyre mentek...

Kép
Kép
Kép
oui

Én is vagyok, de eretvágós hangulatban.
Ma eddig 15 percet aludt és fél 9töl fennt van.
Tegnap 1,5 órát sétáltam vele, utánna meg Mai Tei-ztem a lakásban....
Ma tuti nem viszem ki, mert fúj a szél nagyon-7C van, és szakad a hó. Ő bírná, de ezt már én nem bírom...Csak szemezgetni tudtam, sajnálom, de a hozzátápi téma engem is érint. Elkezdem holnap a krumplit, mert Zorának az alma nagyon nem jött be :roll:
Igaz almalé csúszik 40 ml is, de a pép nagyon nem.
Ez a cukkinis kaja érdekelne, hogy csináltad Linácska?

dbea: gyeretek Tatára hétvégén, mind a két tó be van fagyva, és szombaton délelött 10 töl valami jeges rendezvény is lesz.
Majd megnézem a pontos nevét ha érdekel.
Én is azt hiszem felkapom hétvégén a korimat :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Ami a jövő heti babatalit illeti, mi a biztonság kedvéért kihagyjuk... :( Bár szerencsére már jobban van Betti, én nem tudom megállapítani, hogy vajon ettől függetlenül fertőz-e? :roll: (Merthogy ahol összeszedte a vírust, ott is látszólag mindenki jól volt...) Szóval Nektek jó szórakozást, ha lesz és készítsetek megint sok fotót! Babavirág lesz? :)

Oui, ne is emlegesd a Margit-, meg a Hajógyári-szigetet...!!! Már alig várom én is a jobb időt (most nem is vagyok telhetetlen, a vágyam csak annyi, hogy mínusz ne legyen...), és jó helyszín lehet még a Kopaszi-gát is. Bár ott még nem voltam, de sok helyről hallottam már, hogy milyen szuper hely.
Jó ötlet, hogy beszeded a megmaradt vitamint - egyáltalán miért hagytad abba? (Én folyamatosan szedem a Femibiont, mert az van ráírva, hogy a szoptatás befejezéséig ajánlott szedni. )
Mira vashiányát hogy állapították meg? Vért vettek tőle? Vagy pisiből, vagy hogy?
Jobbulást neki a megfázáshoz is!!!
Köszi a linket, egyelőre csak gyorsan beleolvastam, de nagyon profinak tűnik! (Nekem is jól jönne egy ilyen besegítő néni, aki takarít, csak ennek a párom az akadálya: 1) az ő dolgaihoz ne nyúljon idegen 2) úgysem csinálja meg a néni rendesen a dolgokat (nagyon maximalista ilyenekben a férjem), akkor meg minek fizessünk? )

Eni :D , jó hír, hogy nincs semmi gond Liával! Jó szórakozást délutánra a babás jógához - drukkolok, hogy a kisleányka is jól bírja! :wink:

Dbea, durva, hogy ilyen a védőnőtök! :( Az egy dolog, hogy nem jön ki, de legalább telefonon lenne elérhető! Bár lehet, hogy jobb is így, hogy nem találkoztok vele... emlékszel, többünknek is elég sok bosszúságot okoz a nem éppen szakszerű gondoskodás... (Hozzánk holnap délelőtt jön a ...védőnő (majdnem írtam egy jelzőt), kivételesen időben a 6 hónapos státuszhoz, mert a 3 hónapost nekünk is később vette fe, mint Angelitáéknál.)
Betti is ugyanígy viselkedik, ha a felhúzott térdeimen csücsül! Olyan cuki, amikor elfárad és előrebukik a mellkasomra! :lol: Figyeld meg, egyre ügyesebb lesz Marcus is!
Pest közeli korizási lehetőségnek tudom ajánlani Diósdot: sátorral fedett kis műjégpálya van itt. (www.jegpark.hu - itt van a pályabeosztás, hogy mikor lehet menni)

Jimbone, szegény Donát - gyors fogacska-kibújást kívánok!!! És az szerintem nem gond, hogy szopin kívül mást nem nagyon fogad el, és biztos, hogy kiszáradni sem fog! Legyél türelmes, hiszen ahogy írod, a sütőtök és geszti már megy. (Betti egy pár nappal idősebb, de ő még csak az almánál tart!) Amíg nem fogy Donát, addig nincs baj - még a stagnálás is normálisnak tekinthető, hiszen egyre többet mozgolódnak, érthető, ha jobban "égetik a kalóriát".

Angelita, jó kis helye lett Emmusnak! Majd kiderül, mennyi ideig köti le: olyan lesz, mint Kovisziszka Domija, hogy hipp-hopp lekúszik róla, vagy olyan, mint az én Bettim, hogy jó sokáig csak egyhelyben fog forgolódni!

Linacska, nagyon édes lehet Lili, ahogy az Excelt, meg a Photoshopot "használja"! :lol: :lol: :lol: Szerintem nem gond, hogy így leköti a sz.gép, csak limitáljátok neki, hogy mennyi időt tölthet el ezzel! :D

Kovisziszka, egy jó sztori jutott eszembe arról, hogy írtad, hogy a húslevesből répát és krumplit adtál Dominak. (Milyen jó kislány, hogy ízlik neki a felnőttek kajája is, nem kell külön készíteni neki babakaját!) Egyszer dobozban hoztunk el anyósoméktól húslevest és külön bele a zöldségeket. Szépen meg is ettük, de zöldségből maradt pár darab a nyitott dobozban. Térülök-fordulok, nyúlok a dobozért, hogy kiöntsem - ÜRES! :shock: :shock: :shock: A mi kis konyhamalac cicánk jót lakmározott belőle, biztos azt hitte, neki hagytuk meg! :lol: (Amúgy azóta se kultiválja a zöldségeket, pedig azt hittem, vegetáriánussá vált! :) )

Kép

Kép
hmbori

Csajok,
a cukkinifőzelék elkészítése baromi egyszerű volt... bementem egy DM-be, és leemeltem a polcról a Kecskeméti bébiételek közül a cukkinifőzeléket :lol: Másnap pedig a megmaradt fél üvegnyit összeturmixoltam némi főtt krumplival :lol:

Oui,
én hozzátok is szívesen megyek talizni :lol:

Angelita,
nyugodtan add a banánt úgy, ahogy van. Énanno állítólag az eperből akartam kiszedetni a magokat :lol:

Megvolt a vérvételes túránk is, szakadó hóban két gyerekkel, Suzukiban a még le nem takarított autópályán...de hát így izgalmas az élet. Lili viszonylag ügyes volt, persze már akkor sírt, mikor bementünk, de mondtam a nőciknek, hogy nemrég 11-szer szúrták, mikor rotás volt, úgyhogy hiába mondok én bármit. Úgyhogy tényleg nagyon kedvesek voltak vele, és egyből ment is.
Lili még este rajzolt a vérvételes néninek rajzot is.
Aztán bementünk, és rögtön kérdezték, hogy már megint ideküldtek minket? Mondtam, hogy persze, csak most a naggyal, Levi csak "tartozék". :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok

Tegnap este voltam és írtam is, de Ádika elkezdett köhögni. Pont fel tudtam állítani, úgyhogy a héten másodjára hányt telibe mindent.
utána nem mertem ott hagyni

Jimbone: Sajnálom hogy ennyit kínlódtok a fogakkal, a gyümölcsléket sem szereti??

Irdab: A banánt próbáltad már. Lehet, hogy azt szívesen megenné.

Lina: cseles vagy, pedig mindenki hogy rágerjedt a cukkini főzelékre.

Angelita: Emma nagyon aranyos. A banánt add neki nyugodtan, ne magozgassd :lol:

Levegőzés: Réka csak kint babakocsiban alszik el. Úgyhogy bebugyolálva kint elalszik (Ádám miatt nem is lehet bent, mert nem tud csendbe maradni), mikor már jól bealudt, akkor behozom és nyitva hagyom az ajtót.

Kép

Kép
ádibaba

Linácska, ezt a videót inkább nem mutatom meg a férjemnek, mert még a végén ötletet merít belőle :)!
Cukkinifőzelék :lol:

A mi védőnőnk egyébként rendes, szóval nincs vele semmi bajom (bár gézlapon nem fogok céklalevet átszűrni :) ), eleinte nagyon lelkesen látogatott minket, csak szeptemberben területátrendezés volt náluk és kapott egy kisebbségi részt, ahol úgy gondolta nagyobb szükség van rá, így oda járt sűrűn, de mostanra már belátta, hogy nem ő fogja megváltani a világot...
Lehet, hogy ez a területátrendezés országos volt, ezért kaptatok Ti is új védőnőt, Bea?

Kép
angelita

Linácska: ez tényleg nagyon vicces volt :lol: :lol: :lol:

Megyek sütök valamit...

Kép

Kép
dbea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?