Új privát üzeneted érkezett!

Én oltattam.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

anya maci: en oltattam. bennem fel sem merult, hogy nem. Az immunrendszered erossege nem ellenerv, az terhesseg alatt legyengul mindenkeppen, valamint ha idegen betolakodoval talalkozik akkor akarmilyen eros, az ellen vedtelen :( Szerencsed volt ha sok mindenkivel talizol es nem kaptal el meg semmit (mas is lehet ugye) es legyen is tovabbra is igy!!! Nem torvenyszeru, hogy elkapod :) Csak terhesen nagyobb az eselye a legyengult immunrendszer miatt.
De ha tudsz 'tartozkodo' eletmodot folytatni es nem rag az ideg emiatt ejjel nappal, akkor ne oltass. Ha meg ezen kattog az agyad akkor ugysem fogod tudni magad meggyozni, hogy igy a jo (mas meg vegkep nem tud teged meggyozni) akkor ess tul rajta. Egy a lenyeg, ezt a dontest sajna neked kell majd valahogy osszehoznod, bar egyszerubb lenne kulso segitseggel, de senki nem fog erte felelosseget vallani, ez sajna a sajat nyakunkba szakad :)

luna6

NEW LUXURY LEATHER BABY GIRLS SHOES 0-6 Month én igy kerestem rá! nagyon durván sokat fog kiadni :-) és akkor lehet válogatni! édibbnél édibbek vannak! fuhhhh én is azért vettem rögtön 2-t!

Bibócska! az én tüneteim is hasonlóak a tiedhez! ha ágyba vagyok minden fájdalmam megszűnik kivéve éjjel akkor jön a derékzsábám! soha nem volt olyanom sem! lassan olyan leszek mint egy öreganyóka :-) és éjjel is annyit járok pisilni hogy őrület! szóval jó szarul alszok! :-) ne izgulj nyúlunk szét és azt érezzük
Luna előbb nyugtatott meg engem is :-)
Vendég

Anya maci: én nem oltattam! ugyanis nem hiszek benne :-) 2 virológus ismerősöm van (vagyis rokonaim) ezeket már irtam még anno amikor majdnem itt is vita alakult ki :-) szóval az egyik aids kutató a másik pedig gyógyszerkutató ők nem oltattak nekem sem ajánlották! DE NEM HISZEM HOGY BAJ LENNE HA BEOLTATNÁD!
mi nagy Agykontrollosok (is) vagyunk úgyhogy mi "páncélban" nyomjuk! és ibztos nem lesz velünk baj! :-)
de rágd át! pro-kontra és amihez közelebb húz a szived! tudod a psziché! például a barátnőm akkor van jól ha minden reggel beveszi a bogyóit! semmit sem ér de a tudat hogy beveszi és attól van jól jól is lesz tőle :-) cuki
Vendég

anya maci,
én is oltattam. az oltóanyag biztonságos. így se 100%-os a védettség, de ha bármit is tehetek, hogy ne kapjam el, akkor azt a bármit meg is teszem. nade ez a te döntésed :) anyi ellenérvet soroltál fel, hogy nem értem miért gondolod mégis úgy, hogy oltatnál. vagyis a lelki terror. szerintem mindig azt csináld, amit te érzel jónak. ne mások, vagy a sajtó befolyásoljanak :wink:
engem nem kellett meggyőzniük, amint megtudtam h van védőoltás, nem gondolkodtam azon, hogy nem oltatok.
Vendég

na most már én is megnézem ezeket a kis cipőket :oops:
Vendég

Nanetto!!!
megtaláltam a te kiscipőidet is :-) ez az a 3,99-es? :roll: és jajj tényleg őrületesek a kisfiúsak is :D
Vendég

na bezártam az oldalt, mert nem bírok magammal :twisted: majd februárban :lol:
Vendég

[quote="geooo"]n írta:geoooa bezártam az oldalt, mert nem bírok magammal :twisted: majd februárban :lol:

:D:D:D (es ha nem februar hanem junius, akkor semlesz semmi baja a bebinek cipo nelkul :D de tenyleg irto cukik!!)

luna6

igen! szerintem azt nézted! összesen a kettő 10 font volt (akkor lehet hogy a posta meg 2 font volt???) az ebayen amit még érdemes figyelni nagyon!!! mielőtt vásárolsz az a font és forint árfolyam! most nagyon jó mert 300 forint 1 font ami nagyon alacsony! de volt már hogy 350 - 345 - 330 forint volt / 1 font és úgy már azért lehet hogy némely termék SOK! :-)
de most nagyjából stagnálós az árfolyam nem ugrál ide-oda!
:-)
mindjárt jön a párom azt mondta hoz nekem valami meglepi ebédet!
ez tuti sültkrumpli valami finom szósszal :-) (az a kedvencem!)
olyan édi! csókolozunk egy jót ránézek a szemeibe aztán ma már nem is látom mert este focizik
Vendég

Köszönöm Csajok :)

Azért blokkolt le a normális énem, mert először vagyok várandós, teljesen új nekem ez a "dolog" :) ... eddig kifejezetten józan gondolkodású, gyors észjárású ember voltam. Általában gyorsan utána járok mindennek, körültekintő vagyok, majd hozok egy döntést, amit vállalok. Most felsejlett bennem, hogy vissza akarom kapni a régi énemet, mert a kislányom is jobban jár egy olyan anyukával, akinek helyén van az esze és a szíve, és nem ez a "menjek, ne menjek, tegyem, ne tegyem" típus, ami a lehető legrosszabb állapot.
Hiszem, hogy akkor leszek jó anya, ha az ösztöneimre, a belső hangokra is hallgatok ...
Nem titkolom, Nanetto levelénél akkorát dobbant a szívem, hogy csuda ...
Most már egyértelmű, hogy szívem mélyén mit szeretnék. Tetszett a határozottságotok, amivel kiálltatok az igen és a nem mellett, én is döntöttem, vállalom!
Ennyi kellett, hogy a mérleg nyelve átbillenjen valamelyik oldalra (eddig pl. Falus Ferenc azért nem volt számonra meggyőző, mert gyanítom nem állapotos éppen, a pályán kívülrő pedig könnyen osztja az észt).
Köszönöm a segítséget :)
Vendég

Egyébként Geooo, babaruha vásárlásnál te ne hagyd figyelmen kívül, hogy februárban Olaszországba mész :) :) :)
100%, hogy elcsábulsz a tündéribbnél tündéribb gyerekruha boltok előtt (és mily meglepő, mindezt jó áron adják, ja, és nagyobb választékban :)
Vendég

Megjegyzem, az en 50 feletti pasi nogyogyaszom sem volt szerintem meg sosem terhes, megis jol osztja az eszt :D
(ha azt mondana mint egy nogyogy pasi akivel talalkoztam, hogy nem oltatja be magat sem, vagy beoltatja magat is es ezert az anyukak is tegyek ugyanazt, akkor nem lenne hiteles.... amugy meg vegzi a munkajat :D .... ez se nem pro se nem kontra akar lenni, csak mondotam, hogy attol meg, hogy valaki nem probalta meg lehet ez a szakterulete :))

luna6

Geo Olaszországban Velence előtt van egy nagy discount bevásárlóközpont legalább 4 bababolttal (kimondott bababolt) de basszus nem tudok többet segíteni! az A4 autópályáról kell hozzá lekanyarodni és velence előtt van közvetlen ... hátha neten rá tudsz keresni ! Centro Commerciale olaszul a bevásárlóközpont :-)
Vendég

AnyaMaci,

Én még nem oltattam, de tervezem az utcsó hónapokban vagy a szülés után, hogy anyatejjel átkerüljön. Feltéve ha tudok szoptatni....
Kitekintés a világra:
Itt más az oltóanyag mint Mo-on GlaxoSmithKline gyártja valamint Kanadába is.
Itt mindenki oltat mindenkinek ajánlják, oltottak itt már a madárinfluenza idején is hasonlóval kismamikat, de nem lett semmi bajuk....Ez volt 2005-ben és a babákról sem hallottam semmit... :D
A Kanadaiak is ugyanettöl a gyártótol oltattak, de ott a minisztérium azt mondta, hogy csak adalékanyag mentessel, és ha nagyon muszálj akkor a 20. hét után adalékossal, ha nincs más, és ha mamiknak van légúti alp betegsége, vagy amikor gyenge az immunrendszere akkor igen....
USA-ban csak adalék anyag mentessel oltottak.
Itt adalékanyagos van...
Magyarországon, magyar cég gyártja....Eddig is ök adták ki az éves influenza oltásokat...Mikor otthon voltam oltattam, egy párszor, de akkor is elkaptam vagy azt vagy egy másik fajtáját az influenzának.... 8)
Szerintem olyan mint halottnak a csók, de mivel magyarországon a prevenció = a +-0-val még, valahogy ennek a kultúrája nincs kifejlödve és nem is adnak rá pénzt...pedig nagyon fontos :!: :!: :!:
Sajnos volt kellemetlen példám az egyetemen erre egy vendégelöadó reumatológus orvos szájából, hogy minek a prevenció.... :evil:

Abban az esetben ha Magyarországon élnék oltatnék, ha segít ha nem!!! Más nem a lelkemet megnyugtatnám...és lehet az többet segít :D Pszichésen sokszor sokkal könnyebb ellenállóbbnak lenni, hiszen, ha jó a kedvünk, boldogok vagyunk, energiával teltek a nyavaják is elkerülnek észre sem vesszük, hogy vannak :D Ellenben, ha lehangolt, életuntak vagyunk akkor a betegség is megtalál... Ezért vannak a Pszichosomatikus és Somatopszichés betegségek...
Mivel vannak olyan hírek, hogy akik megkapták az oltást mégis kimutatták náluk a fertözést és belehaltak.... :evil:
Ez kicsit minösíti az oltóanyagot.Annak aki oltatta magát annak már kimutatható a kórokozó a szervezetébe dööööööö....
Itt még nem hallottam olyat, hogy valaki oltás után elkapta volna a betegséget :!:
Itt van a minisztérium honlahján egy grafikon, amiböl hétröl hétre tudom hol tart a fertözöttség az országban...meg hasonló infók...
Én eddig azért nem oltattam, mert sok mindenre allergiás vagyok, és még ha valami most történne velem...kitudja milyen reakció...még nem akarok gondot okozni, igy karanténban vagyok... :roll: de csak azért mert meg tehetem...ez az én döntésem volt, azaz a mi döntésünk....
Mondom mégegyszer én beadatom....
Nagyon vigyázzon mindenki magára :!:
Vendég

Falus prof. egy jó fej....kifejezetten kutató agya van, nagyon emberséges egy arc :D Igazán az a fajta aki komolyan veszi az orvosi esküt, de a dolgokat a kutatás oldalárol közelíti meg, mert valószínüleg azt kérdezik töle a riportok során...Igaz nem egy anya alkat :lol:
Nekem is férfi a nögyógyászom, ö is ajánlja :D
Vendég

Nanetto,
köszi szépen, majd utánanézek!! :lol:
Vendég

No, itten vagyok én is.

Cumisüveg: Napi 4* szoptattam Lilikét, de az esti és éjszakai etetésbe be akart szállni Apa- így lett a cumisüveg.Meg ha mentünk valahova én nem szopiztattam, vittem a lefejt tejcsit-szégyenlős vagyok, de mááá mondtam. :oops:

Oltás: Sokat rágódtam én is.
Mindegyik orvos ( körzeti- fogadott )mást mondott, úgyhogy én eldöntöttem, maszkban megyek tanácsadásra és orvoshoz,(intenzívről kértem a kollégáktól, ez véd 4 óráig minden ellen) így a februári járványt kikerülöm, ha Isten is megsegít.
Ha betöltöm a 27 hetet, akkor oltatok, mert ha valami bajom lenne tőle, a baba már életképes lenne.
Addig meg van itthon Tamiflu kapszula is, és ha elkapom, bekocogok az ITO-ra a csajokhoz, vesznek vért, 4 óra alatt van eredmény, és ha elkaptam, eszem a gyógyszert.
Lilike és Apa oltva van, megy itthon a fertőtlenítés, sika -mika mindig...
:roll: :roll: és bízom a Jóistenben.

KONKRI: Örülök, hogy jobban vagy.
Ne is legyen senki sem beteg, csak mosolygós, csinos, boldog és egészséges kismama.

Kép
rozsa1979

Babacipő Csodálatosan szépséges!!! :lol: :lol: :lol: .

HASFÁJÁS: Magnéziumot próbáltatok rendszeresen szedni, napi 2, vagy 3 tablettát?
Csak azért mondom, mert Lilikét mikor vártam, nekem korán nyílt a méhszáj, 25 hetesen már 2100 volt, akkor kezdtem szedni, mindig emelgetve lett az adag, de így is voltam 3* kórházban koraszülés gyanú- fájások miatt.( 27.és a 34. és a 35 héten)
De a magnézium segítségével , no és a Jóisten kezével sikerült Lilikét 38 hétig pocakban tartani.Igaz, akkora már 1222 volt a végére a méhszáj, csuda, hogy Lilkét el nem hagytam :wink: .
Úgyhogy most a kezdetektől eszem orv.utasítására.
A középső trimeszterben napi 3*1 az adagom.Panasz esetén plussz 2 tabletta.
A végén meg a 37.hétig lesz napi 4* 1, vagy 4*2 meglátjuk, hogy bírja a méhszáj a terhelést...

Kép
rozsa1979

Rózsa1979,

Ez igen :D Itt egy újabb egészségügyis hozzászólás :D
Bárcsak azok az anyáknak is elérhetö lehetne mind ez akik nem dolgoznak eü-ben. :!:
Sokuknak elérhetö kellene, hogy legyen az ilyen és ehhez hasonló információ!!! Ne csak oltópontokat, hanem prevenciós pontokat is :!:
Kellene ilyen állomásokat létrehozni, ahol elmondják az ilyen fajta lehetöségeket is, plakátok, hogyan terjed, tv, internet...
Allítom orvostanhallgatók, fösulisok, onkéntesek egy pár kreditért elmondanák a dolgokat az érdeklödöknek....stb,
Ha úgy érzed elkaptad, ne menj rendelöbe, hanem hívd a H1N1 telefonszámot, és kijön egy stáb, vagy megmondják, hova menj be ahol nem fertözöl más embereket....meg ilyenek....
Nem azt csak, hogy oltassunk vagy ne, meg kinek üzelt meg ilyenek...
Aki még nem oltatott azoknak is kell legyen valami opció...,hogy mégis a c-vitaminon kívül preventive tegyen valamit....
Az infóid nagyon HASZNOSAK :!: :!: :!:
Sok ilyet még.... :D
A Jó Isten ádására én is alapozok, remélem kukucskál néha :D :wink:
Vendég

Vendég

TAHTI:Nálunk 3.Bel Ito-n a kollégák közül senki sem oltatott.
Volt H1N1-es lélegeztett beteg, de senki sem kapta el a kórt.
Meg azt mondta a kedvenc kolleganő-doktornő, hogy az oltás kb.3-4 hónapos védettséget ad.Azt sem 100%-ban. Ha valaki be van oltva, rá 3 hétre le kell venni egy ellenanyag szintet, abból derül ki, mennyi védettséget kapott az oltástól.
Ez után már megnyugodhat az illető.

Én ez ügyben amondó vagyok, hogy betartom a higiéniás előírást, viselem a maszkot( karácsonyi nagybevásárlást is abban intéztem-akinek nem tetszik, nem nézi :lol: ), szedek emelt adagú C-vitamint, meg a homeopátiás Osciloccocinumot és majd esetleg oltatok.
Csak az orvosok azt nem mondják el, hogy nem bevizsgált szerről van szó, az ampullán sem gyártási szám, sem lejárati idő nem szerepel, és titkosított a gyártó cég.
Ha ne adj Isten baja lesz a babának, (vakság, süketség, stb..amit eddig nem vizsgáltak, mert ezek a gyerekek még meg sem születtek), kit és hol perelek be???
Van olyan ország-Japán-, ahol bevett szokás a nagy járványok idején maszkot viselni az utcán és nem bámul meg senki.
Szerintem a mentálhigiénés szakembereknek kellene összefogniuk és a lakosságot tájékoztatni, és nem a Híradóban riogatni.
Volt, van és lesz is nagy járvány.De eddig a halálozási rátája 0.11% , míg az évenkénti szezonális influenzának 0.34% évente. Csak ezt nem reklámozzák.

Hozzátartozik még az igazsághoz(most nem jószívű, csak reális leszek), hogy az eddig elhunyt betegek vagy daganatos, vagy krónikus betegek voltak, akik egyébként is (akár a szezonális influenzában )meghaltak volna.

Az elhunyt kismamiknak nem ismerjük a szociális , kultúrális hátterét.
Értem ez alatt a táplálkozást, terhességi vitamint, tisztaságot, stb...
De azt igen, hogy a tünetek megjelenésétől számítva későn (4-5 nappal )mentek orvoshoz, mikor már kialakulóban volt a tüdőgyuszi.
No, nem papolok tovább, mert elfoglalom az oldalt...

Kép
rozsa1979

MASZK:Elérhető, 50 db maszk a gyógyászati segédeszköz boltban 1200 ft. Vírus, baci és gombaölő is egyben, 4 óránként kell lecserélni.
A fertőtlenítő 1500-2000 Ft között van 1 literes flakon.

Ide majd babalátogatni se jön senki kézmosás és miegyéb nélkül :lol: :lol: , ha én vigyáztam a cseppemre 9 hónapig pocakban, ne fertőzze el senki, mert agyon csapom.... :roll: :roll: :roll:

Lilikének is rengeteg ajánlott oltás lett beadve, ami az Európai országokban ugye ingyenes, itt meg arany árban van.De megéri, mert az egészség a legfontosabb.

Kép
rozsa1979

http://www.thl.fi/thl-client/pdfs/0c99d ... 47fed29776
http://www.thl.fi/thl-client/pdfs/bb32a ... 32891849c3

Sikerült találnom angolul is plakátokat :D
Ilyen hasznos tanácsokat sikerült találni, ezek a plakátok ellepték az utcákat, középuleteket.
Valamint bankokban, éttermekben, közintézmények falai asztalain megtalálhatóak a fertötlenítö flakonok, maszkok.
A kórházak, rendelök folyosóin ugyanezek a fertötlenítös flakonok fel vannak lógatva.
WC-alap hely ahol ezek szintén meg kell hogy legyenek :!:

Eü. a gyengém ettöl a témától mindíg felpörgök :D
Vendég

Tetszik, hogy hasonlóan gondolkozunk :D
Remélem sok ilyen gondolkozású emberke van / lesz Magyarországon mint te :D
Vendég

Találtam itt is kis mamuszokat fiúknak :D

http://www.tohvelisankari.fi/suosituimmat-pojat

Lányoknak :D
http://www.tohvelisankari.fi/suosituimmat-tytot

Ahogy nézem mind 1 ár :D
19.90 azaz 5400 Ft.

Sajnos angolul nincs.
Vendég

Tudod TAHTI, ezt nem mindenki gyomra veszi be még az eü-ben sem. Sok kollégám haragodott, hogy én az osztályon ha volt idő, nem ültem, hanem fertőtlenítettem, lejárati időket ellenőriztem.
Itthon is reggel 5-kor kelek, minden nap ki van takarítva a wc, mosdó, fürdőkád sterilizálóval, napi 2* van felmosva fertőtlenítővel.
A védőnő szerint patika tisztaság van itthon, Lilike azért nem beteg, de szerinte majd az óvodában az lesz...hááát, meglátjuk.
Meg is van a véleményem a bölcsik, ovik Wc-és egyéb higiéniájáról , a menzás kosztról már ne is beszéljünk.Ezért lesz ő majd magán ovis.
Mai napig minden kis ruháját vasalom Lilikének.
A cumiját napi 1 * gőzsterilezem, külön van egy csomó konyhai eszköz (vágódeszka, evőeszköz, kislábas)csak a gyereknek, meg külön tányér.
Mosogatószivacsot nem használok, a mosogatószerben ecet van öntve-jó a bacik és a vírusok ellen, nem bírják a savas ph-t.
SZÓVAL ÉN REND ÉS TISZTASÁGMÁNIÁS VAGYOK, DE SZERETEM A RENDET.

Kép
rozsa1979

h1n1
Igen, én is hallottam, hogy sok országban (pl. USA) nem halott vírus, hanem egy, a vírust alkotó fehérje van az oltóanyagban, ami totál veszélytelen és minden más influenza ellen is jó.
Sajnos nekem Falus Ferenc nagyon nem szimpi, a metakommunikációja alapján c-vitamint se vennék tőle. Egy barátnőm készített egy tanulmányt az ANTSZ-nek, elég nagy mintacsoporttal dolgozott, nem tudom hány ponton bukott el szegény Falus, de az eredmény az lett, ő inkább ne szólaljon meg a témában, mert többet árt, mint használ. Sajnos nem minden szakember kommunikál jól, még akkor sem, ha a szakmájában ász - ami számomra azért nem is olyan egyértelmű.

De mindenképpen híve vagyok az azonnali orvoshoz fordulásnak, ha baj van! Egyébként nekem is van vagy 100 db orvosi maszkom, jó drága volt, de lusta vagyok használni, de ha itt a járvány, biztosan előveszem!

Plusz a védekezéshez annyit, én a levegőt is fertőtlenítem illóolajokkal, az új csodafegyverem a kakukkfű.
Ezt sokszor csak a fürdőben belélegzem párszor - lecsavarom a kupakját és ennyi. Vírusölő, tutira eljut a legkisebb türdőkapillárisaimba is :)

Geooo, írtam az uncsitesómnak, Velencében él, kértem, írja meg hol van pontosan az a bevásárló központ, már én is voltam ott pár éve, tényleg jó.
Vendég

rozsa1979,

wow.... :D Ez igen :D
En nem vagyok ilyen profi :oops:
A magyarországi kórházi wc-ket ne is említsd!!! :evil:
Ami itt van az biztos tetszene neked :wink:
WC-patyolat tiszta :D
http://yle.fi/ecepic/archive/00147/ha50_147138b.jpg
Sajnos a képen nem látszik a popómosó, mosdó a tükrös szekrénnyel aminek az aljából kiszedhetö bal oldalról a szappan, középröl a papírtörlö, jobbról a fertötlenítö :D
Van wc-fertötlenítö külön a falra szerelve :D

Arra gondoltam, hogy Kedden mikor megyek UH-ra bemegyek a wc-be és lefényképezem, mert az megéri a képeket :D
Állami kórház amiröl beszélek nem magán.
Vendég

köszönöm nanetto a segítséget akkor megnyugszom és bízom benne hogy "csak"ez a gond.. :D :D :D

anya maci én is az oltottak táborát gyarapítom bár nekem nem is nagyon van/volt választásom mert nekem sok nyűgöm bajom van és a tüdőm is érintett a témában.szóval én mindkét vakcinát megkaptam a H1N1 és a szezonálisat is még dec.elején...
amikor voltam az új dokimnál megkérdezte be vagyok-e oltva mondtam igen és ő helyeselte.persze normál körülmények közt nem szólna bele(mondta ő)de a tüdőgyulladás amit magában hordoz ez a nyavalya nagyon veszélyes lehet..
szóval megnyugodtam amikor ő is azt mondta jól tettem a magam és a babám védelmében...persze nem tudhatom esetleg később jóval később okoz-e bármilyen gondot amiről ugye szintén sokat hallani de akkor ez tünt a legjobb megoldásnak és ugye visszacsinálni meg ugysem lehet ha már egyszer bevállalta az ember!!szóval csak bizakodom hogy minden rendben lesz és ha mégis elkapnám bármelyiket akkor legalább a gyengébb lefolyást észlelném magamon..de remélem megusszuk!!!!
bibócska

Rozsa: én is valami hasonlóban gondolkodom, hogy az esti etetéskbe András szeretne beszállni, és akkor azt ő nyomná üvegből. De a lányok itt mondtk korábban, hogy ha cumisüvegezek is, akkor a baba nem nagyon fogja elfogadni a cicit. Ezek szerint nálatok ez mégis működött. Hogy csináltad? Már az elejétől így ment a dolog, vagy csak x hónapos korától?

anya maci,
köszi h utánaérdeklődsz a boltnak :)
Vendég

Geo, lehet hogy elfogadja es nem okoz gondot a szopasnal, de nem ez a baj vele. Kimaradnak azok a szoptatasok, az a szivas inger es kevesebb tejet fogsz termelni (a fejes az nem ugyanaz, bar sokat szamit). Ha hozzajon, hogy a gyerek jobban komalja a cumisuvegbol kajat ami melo nelkul megy a szajaba, akkor lustabban is fog szopni es 'kikoveteli' majd az egyre tobb uveget. Nem lehet elore kitalalni mi lesz, de a legtobb gyerek a konnyeb dolog fele mozdul, az pedig mindenkeppen a cumisuveg.

luna6

Sziasztok gyors leszek... végetekre se értem, mert gyerek szobát kreálok...

Na:
kösz Rózsa jó kivit de én nem voltam beteg... :) viszont Győzikésen szólva- haljak meg de nem értem még mindig a szopi-cumi-hasfájás témát... azért diétáztál mert azt hitted h attól fáj a gyerek hasa? de hát ha attól, akkor miért cumiból evett? nem értem- nem értem... :)

Nanetto, Bibó: én is Rózsát tudom ismételni, MAGNÉZIUM! a Magnebé 6-ból napi 3*2-t bevehettek... ha ettől se jobb akkor passz. de ez nem árt az tuti. amúgy ez az igazi mensi görcsökre is...
nekem is volt anno, egy hétvégét végig paráztam, aztánjött a tanács és azóta azon élek... no ez nem így van, de szedem én is ha fáj a hasam- pl sok munka után...
no megyek, majd jövök...

Kép
Kép
Kép
konkri

Bocsesz Rózsa, most már elolvastam és értem a cumit :)

Amúgy én a tisztasággal pont fordítva gondolkodom, igaz, hogy én is takarítok minden nap, de nem fertőtlenítővel... ha a gyerek megeszi a homokot, nem lövöm fejbe magam, a cumiját se fertőtelnítem- igaz mikróba melegszik a kakaó, az viszont fertőtlenít... ő se volt beteg 1-2 taknyosságot kivéve (ez amúgy se higiénia függő) szóval én mint mezőgazdász és szintén biosz bubus azt vallom, amit a biosz tanárom- kell a kosz az ellenálló képességhez, pont azért hogy ha a környezet hirtelen változik ne legyen nagy a kontraszt.
azt szeretem ha itthon patent minden, vonalban állnak a székek, játékok, üres a mosogató, tiszta a kád széle, nuku por, pókháló és egyéb...(ha valami maszat van a falom én azonnal újra festem) (megjegyzem a pókháló az istállókban elengedhetetlen dolog és létszükség, ahol nincs ott betegek az állatok)

No ezzel is vannak köztünk különbségek, mint az oltásban... :) de így szép a világ.

Kép
Kép
Kép
konkri

Na ezt el is felejtettem, hogy ha napi két étkezést üvegből akarok nyomni, akkor a szervezetem annyival kevesebbet fog termelni... :evil: téééényleeeeg!!!!
Vendég

Nem emléxem már melyikőtök írta, de az illetékes megadná a weblap címét, ahol online is igényelhető TB kártya? :D
Vendég

GEOOO: Nekem Apa olyan lelkes volt, és nagyon akart volna ő is etetni, de teje csak üvegben lehetett, a drágának :lol: :lol: .
Nekem hála Istennek nem zavarta be Lilikét a cumisüveg, sem a cumi sem.
Sokan mondták, hogy van ilyen, de nem tapasztaltam.
Nekem a tej mennyisége sem csökkent le, mert este 21-kor lefejtem szívóval (kiürítettem mindkét mellett-így aludtam el).Könnyebb volt hasra fordulni is , mint tele cicikkel(imádok hason aludni)
Aztán hajnalban, amikor mentem pisilni és éreztem, hogy tele van a cicike, 10 perc alatt kifejtem mindkettőt, eltettem zacsiba és másnap befagyasztottam.Tejmennyiség megmaradt, apa boldogan etette egyszem kicsi lányát, anya tudott pihizni és tejecske is volt.
Kimozdulni is könnyebb volt, hogy elfogadta Lilike a cumisüveget, mert így el tudtunk kettesben jutni Apával egy cukrászdába, vacsorára, moziba, hiszen ez is fontos.
Egyedül elmehettem fodrászhoz is :oops: ,bocs, ha ez valakit sért...
Meg, amikor 3 hetes volt Lilike és én beteg lettem és nem kaphatta volna meg a tejet 4 napig, akkor is volt a fagyóból mit ennie..
Szóval nálunk ez így esett.

Kép
rozsa1979

[b]KONKRI[b]: Nem akartalak megsérteni, sőt senkit sem, mondtam, hogy hülye vagyok.
Én annyit takarítok, hogy lassan nem lesz ujjlenyomatom.
Ezért épp jó helyre mentem dolgozni, van fertőtleníteni, meg takarítani való is :roll: :roll: :roll: .Nővérke meg hülye :wink: .
A homokozótól is rettegtem annak idején, de szerencsére Lilike sem eszi a homokot.
Első kérdésem az volt tavaly nyáron a gyerekorvostól, ha bemegy a gyerek bugyijába a homok, nem kap-e hüvely vagy húgyúti gyulladást.
Szerintetetek hogy nézett rám az orvos? :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
rozsa1979

MAGNÉZIUM: A legérdemesebb ár-érték arányt nézve a Béres Magne-B6-ot
megvenni. 30 db kerül 950 ft-ba. 1 tabletta 250 mg magnéziumot tartalmaz.
Míg az 50 db Magne -B6 kerül 1200-1400 Ft-ba (patikánként változik), 1 tabletta 45 mg aktív magnéziumot tartalmaz.
A pezsgőtabletta sem rossz, csak van akinek nem bírja a gyomra és savat csinál.

Kép
rozsa1979

Túladagolni a magnéziumot nem lehet, szülőszobán koraszülés gyanú esetén 2000 mg megy infúzióba.
Tehát a napi 3*1 simán mehet és a második, harmadik trimeszterben jelentkező lábikragörcsökre is jó.

Kép
rozsa1979

Rózsa köszi az infót, már vagy 5ször újra átolvastam :D
Vendég

No, visszajöttem a sétából elötte meg tornáztam, meg tegnap is sikerült egy keveset :D
Sajnos az Autogén tréning nem sikerült, no de majd holnap :D
A légzéstechnikékat csak a végefelé gyakorlom...azt hiszem...
Vendég

Én barátnőmnél pl bezavart a cumi, konkrétan üvöltött a gyerek, mert szívni kellett és nem folyt.
Enyém be sem kapta a cumit 8 hóig csak cici, mikor a hugom lagzija volt inkább megvárt éjjel... annyi tejet mint én még senki se dobott ki...
de azt mondom, hogy kb 2-3 hósan meg lehet próbálni a cumit...

jövő héten azt hiszem finishelek a gyerekszobával... igaz ágyat még nem vettünk Marcellnek, de azt halasztom is, mert még úgy se költözünk- nem akarok plussz 30nm-t fűteni...
így a babakocsi lesz az első inkább, mert a héten utánvét megvették a régit! zsír!!! :)

Rózsa, nem vagy hülye, mindenkinek más az igénye! meg még ez is változik útközben... régen nem zavart ha x dolgok után nem mostam kezet, de az első terhességem óta kényszeres vagyok én is és pl egy törlőkendővel nem is tudok megelégedni...
vagy a fürdés... vagy hajmosás...
no meg nálunk alig van szőnyeg, mert fóbiám, ha egy szőnyeg nem fér be a mosógépbe... pont pár hónapja vágtam félbe a csergénket :) (kicsit se vagyok hülye), így befér :) ja és a hálókban is padlószőnyeg csempe van (50*50) mert ez is csak így mosható :)

Kép
Kép
Kép
konkri

ja Tahti akartam írni, h le a kalappal előtted! engem a mai -2 is megvisel... és tuti hogy sapkát is hordasz... ugye?

Kép
Kép
Kép
konkri

No, még egy dolog és eldugulok mára...
Várandósoknak, szoptatós anyáknak egy telefonszám, amin lehet érdeklődni , mit szedhetünk, mit nem.
Sok a téves infó ezzel kapcsolatban, sokszor még az ügyelet is tanácstalan.
ORSZÁGOS GYERMEKEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET IFJÚSÁGI ÉS CSALÁDTERVEZÉSI OSZTÁLYA:
Tel:38 38 477.
Akár egy egyszerű fájdalomcsillapító, akár bakteriális fertőzés, akár tartós (krónikus betegség)gyógyszerszedés esetén lehet szakembertől tanácsot kérni.
Kb.30 hatóanyagú készítmény van MO-on forgalomban, ami bizonyítottan magzatkárosító hatású, a többi (főleg recept nélküli) készítmény bizonyos szabályok betartásával szedhető.
SZÓLJATOK, HA UNTOK!!!!
MA ASSZEMMM SZÓFOSÁSOM VAN :oops: :oops: :oops:

Kép
rozsa1979

Lányok, kérdeznék tőletek valamit!
Már jó ideje azon vagyok, hogy megint bedaueroltatom a hajam. Eddig az volt a terv, hogy ha a baba 2 hós lesz kb akkor megcsináltatom. de rájöttem hogy szegény érzéken ynóziját nem akarom kicsinálni, azt akarom, hogy jól érezze magát, szeresse az illatomat, a dauerolt haj meg minden az első héten, csak nem jó szag.. :? ezért arra gondoltam, májusban megcsináltatom.szerintetek lehet??? :roll: :roll:
Vendég

Geooo, ezt az elérhetőséget kaptam:

Velence előtt, Noventa di Piave kijárat az A4-es autópályáról...

http://www.mcarthurglen.it/noventadipia ... onplan.php

Majd mesélj, hogy milyen volt, lehet tavasszal mi is kinézünk :)

Parndorfban volt valaki baba ügyben?
Vendég

Anyamaci: én sem oltattam és nem is tervezem.

Nekem is néha fájdogál a hasam, de nem vészes.

Ki is írta, valóban nem lehet túladagolni a magnéziumot? Mert én Béres Magne B6-ot szedek, és mivel az áll rajta, h az a napi adag, így mivel 2 naponta veszek be Béres Gravidát (magzatvédő vit.) azokon a napokon csak fél magnéziumot szedtem este, merthogy a Gravidában is van 125 g-nyi, na úgy már eléri a 250 g-ot, azaz a napi mennyiséget. De akkor ha fáj a hasam, nem fogok számolgatni... Gravida mentes napon szoktam egész B. Magne B6-ot szedni.
Amúgy általában éjjel fájogat a hasam, és egyik éjjel tényleg erőseket görcsölt, rémálmom is volt, h meg fogok szülni. Amúgy nem fáj sűrűn és nem is ijesztően.

Geoo: a Tb kártyára akkor én is rákerestem, de nem találtam oldalt, h valóban és hogyan intézhető a kártya igénylés online, úgyhogy nekem is érdekes az infó, ha vki tudja.

Még megnézem ezeket a cuki cipellőket az e-bay-en és megyek pihenőbe...

detti_10

anya maci,
köszönöm szépen, nagyon jóó!! majd biztosan benézünk oda :lol:

na leányzók, én mára kikapcsolok, szép estét mindenkinek!! :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?