AnyaMaci,
Én még nem oltattam, de tervezem az utcsó hónapokban vagy a szülés után, hogy anyatejjel átkerüljön. Feltéve ha tudok szoptatni....
Kitekintés a világra:
Itt más az oltóanyag mint Mo-on GlaxoSmithKline gyártja valamint Kanadába is.
Itt mindenki oltat mindenkinek ajánlják, oltottak itt már a madárinfluenza idején is hasonlóval kismamikat, de nem lett semmi bajuk....Ez volt 2005-ben és a babákról sem hallottam semmit...
A Kanadaiak is ugyanettöl a gyártótol oltattak, de ott a minisztérium azt mondta, hogy csak adalékanyag mentessel, és ha nagyon muszálj akkor a 20. hét után adalékossal, ha nincs más, és ha mamiknak van légúti alp betegsége, vagy amikor gyenge az immunrendszere akkor igen....
USA-ban csak adalék anyag mentessel oltottak.
Itt adalékanyagos van...
Magyarországon, magyar cég gyártja....Eddig is ök adták ki az éves influenza oltásokat...Mikor otthon voltam oltattam, egy párszor, de akkor is elkaptam vagy azt vagy egy másik fajtáját az influenzának....
Szerintem olyan mint halottnak a csók, de mivel magyarországon a prevenció = a +-0-val még, valahogy ennek a kultúrája nincs kifejlödve és nem is adnak rá pénzt...pedig nagyon fontos
Sajnos volt kellemetlen példám az egyetemen erre egy vendégelöadó reumatológus orvos szájából, hogy minek a prevenció....
Abban az esetben ha Magyarországon élnék oltatnék, ha segít ha nem!!! Más nem a lelkemet megnyugtatnám...és lehet az többet segít
Pszichésen sokszor sokkal könnyebb ellenállóbbnak lenni, hiszen, ha jó a kedvünk, boldogok vagyunk, energiával teltek a nyavaják is elkerülnek észre sem vesszük, hogy vannak
Ellenben, ha lehangolt, életuntak vagyunk akkor a betegség is megtalál... Ezért vannak a Pszichosomatikus és Somatopszichés betegségek...
Mivel vannak olyan hírek, hogy akik megkapták az oltást mégis kimutatták náluk a fertözést és belehaltak....
Ez kicsit minösíti az oltóanyagot.Annak aki oltatta magát annak már kimutatható a kórokozó a szervezetébe dööööööö....
Itt még nem hallottam olyat, hogy valaki oltás után elkapta volna a betegséget
Itt van a minisztérium honlahján egy grafikon, amiböl hétröl hétre tudom hol tart a fertözöttség az országban...meg hasonló infók...
Én eddig azért nem oltattam, mert sok mindenre allergiás vagyok, és még ha valami most történne velem...kitudja milyen reakció...még nem akarok gondot okozni, igy karanténban vagyok...
de csak azért mert meg tehetem...ez az én döntésem volt, azaz a mi döntésünk....
Mondom mégegyszer én beadatom....
Nagyon vigyázzon mindenki magára