Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, kicsit eltűntem...

Mamm!

Zsófi baba csoda szép, és gratulálok a kisfiúhoz :)

Elan!

Jami is próbált ütni, meg marni, de szerencsére ritkán, ha rászólok, kiröhög, és ha picit a kezére csapok akkor is, más technikához kell folyamodnom, mert a szép szó sem hat ... Nem tudom mit tehetnék még, remélem megunja.. :oops: :lol:
Cipő kérdés: Nekünk is azt mondta a doktornéni, hogy szandi vagy cipőcske ami a bokáját fogja, mert most kezd ugye kézen fogva menni. Vettem is neki egyet, szerencsére Jami imádja, reggel a reggeli itóka után már mutogat a a szandi felé, leteszem elé a kezembe adja, és nyújtja a lábát, olyan édes :)

Nika!

Ati komoly nagyfiú :) Neked mikor fekszik Ati? Ha jól emlékszem azt írtad reggel ritkán alszik 8ig, én Jamikát ki sem tudom verni az ágyból nyolc előtt, ha mégis akkor nagyon nehezen.

Chesti!

Niki nagyon szép kislány:)

Bibar!

Örülök hogy minden renben :)

Kriszta!

Milyen egy éves oltásról beszéltek? Mit kapnak ilyenkor? Nekem nem modntak semmit....
H1N1-et beadatod?

Rólunk:
Jaminak hörghurut gyulladása van, voltunk röntgenen. Érdekes, mert hörögött amikor evett, vagy ivott, de amúgy nem, nem is gondoltam hogy ettől is lehet. Néha volt hőemelkedése, de gondoltam a fogaktól, hiszen szinte egy - két hetente beduzzad fogacska helye, és mostanában 2 rágó is kijött...A doki néni sem hallott semmit, mikor meghallgatta, de azért megnézték röntgennel, és bizony be vannak gyulladva az egyik oldalon a hörgők. Kaptunk antibiotikumot, de a lánykám nem akarja bevenni (mondjuk elég édes valami)... Most másikat kapunk. Elvagyunk, nálunk mindig van valami.... Egyébként szépen fejlődik, igaz féloldalasan de mászik, a labdát dobálja, zenére mindene mozog, meg tudja értetni magát, bilizik rendületlenül, és mostanában már pisire is kéri, volt olyan nap, hogy egy pelus elég volt :) Büszke vagyok az én csöppemre :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Nika,

Azért nem kaptuk meg, mert azt mondta a doktornő, hogy ő nagyjából egy év egy hónap körül szokta adni az oltást! ezt én sem értem, hogy miért!

Az a baj, hogy Uche egyszerre 210 ml tápszernél nem eszik meg többet, már próbáltam, de nem megy neki több le, és így persze, hogy hamarabb megéhezik.

Igaz ma is felkelés nélkül 22-reggel 6-ig aludt, és ez már a 4 nap egyfolytában. majd meglátjuk, hogy ez így marad-e.

Majd írj, hogy milyen volt az oltás, ilyenkor már karba kapják, ugye?
Reméljük, hogy nem lázasodik be Ati.

Üdv
Kriszta

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta

És néhány kép Jamiról :)

Kép Fürcsi után

Kép Fürcsi után

Kép A szülinapos és az ő tortája :)

Kép A kis alma evő :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch,
Nagyon jó, hogy már így kéri a bilit, én majd csak valamikor tavasszal vagy nyáron kezdem el szoktatni, mert azért jó lenne, ha már bölcsibe januártól szobatisztán menne, vagy legalábbis minimálisan kéne a pelus.
Majd képet tegyél fel! Örült Jamina a tortának? Összetúrta vagy mit csinált vele?
A féloldalas mászással nem kerestek fel egy konduktort? Csak azért mondom, mert pont most volt a tévében valami hírességnek a gyereke, akit emiatt vittek el ilyen foglalkozásra!

Majd írj és képeket is kérünk!

Ez egy ajánlható oltás, amit Uche kap, nem kötelező. Ez a neve: Meningococcus C-csoportú poliszacharid vakcina - akkor ez nem ugyanaz, ami Nikáéknak. Vagy már nem tudom.
A prevenár 3. adagot Ti már megkaptátok?

Üdv
Kriszta

Kép
tubikriszta

Ok, már nem várjuk a képeket :)

Nagyon szép mosolya van és rengeteget nőt már Jami! :) Nagyon szép tortát kapott :) mit szólt hozzá?

Kép
tubikriszta

Kriszta!

A menjugate-et (remélem jól írtam) kapta Jami, már kettőt is.
A tortából evett, majd teszek olyan képet is, a farkát kezdte enni, és szépen mindig onnan csipegetett :) Volt tüzijáték is, annak rettentően örült :)
Volutnk már konduktornál, ő azt mondta ha másfél évesen nem megy vigyem vissza. A dokinéni szerint vagy balkezes vagy diszleksziás lesz. A balkezével ügyesebb, így bízom ebben, de ha diszleksziás lesz sem gond, én is nehezen olvasok sajna, mégis van egy ötös diplomám, és ember lett belőlem :) Egyébként már kezdi érteni, hogy hogyan kell mászni, néha összejön rendesen is, de féloldalasan gyorsabb :) Tanítgatom rendes mászásra, foglalkozok vele minden nap...
Ja, nekünk is van karácsony óta szobahintánk, állítólag a hintázás is jót tesz, a lényeg, hogy nem tudom belőle kiszedni :) Az út mindig a hintához vezet :) Szerencsére jó, mert 60 kg-ig jó a hinta :) Jami már közel 13 kg :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch,
Nekünk ezt most mondta doktornő, gondolom én, még időben vagyunk. A pneumococcus harmadik oltást Ti már megkaptátok?

majd tegyél fel tortaevős képet is :)

akkor nem csak Uche csinál így a hintával :) nálunk is az a favorit, sőt, ha meglátja valahol letéve és nem adod oda rögtön neki, akkor még krokodil könnyeket is képes ejteni...

Uche egy hónap alatt a védőnői mérések után nem nőt és nem is hízott még mindig 10 kg körül vagyunk és 80 cm. :)

Az jó, ha már megmutattad, és abban is igazad van, hogy semmi baj, ha az lesz, meg kinőheti nem? vagy elég jól fejleszhető!

Uche is sokkal jobban használja a bal kezét, az apja meg állandóan jobb kezesre akarja átnevelni, de mondtam neki, hogy nem fontos, attól még nem lesz hülyébb, ha bal kezes! Csak ez náluk furcsa :shock:
Igaz náluk és nálunk sem volt senki a családban balkezes...

Kép
tubikriszta

300-ik oldal! Nem semmi :D

Gabi, nagyon jó huzatja van Botinak! :) Mekkora most?

Nika, szerintem ráér a fogkrém... elég ha dörzsölgeted.

Kriszta, én sosem adtam babavizet Gábornak. Sima forralt csapvizet ivott, persze lehűtve, a tápszert is ebből csináltam. Most meg kb. 1 hónapja már sima csapvízből csinálom neki a tápot, de inni is gyakran iszik olyat. Néha meg Jana szénsavmentes vízet, ha van itthon. A dokink és a védőnőnk is egyetértett abban, hogy nincs semmi baj a csapvízzel, a szénsavmentes vízekből viszont nagyon meg kell nézni, hogy mekkora a nátrium-tartalma. Pl. a Szentkirályira hiába írják rá, hogy babavíz, eléggé magas a Na-tartalma.

Witch, nagyon édes-ügyes nagylányod van! A halacskás torta szuper :D Milyen ízű volt? Sajnálom a hurutot, jobbulást! :(((

Nálunk elég szar a helyzet, éjszakára muszáj volt panadolt adnom Gábornak, mert este 6-fél8-ig csak zokogott mindenért, és mutatta, hogy fáj a foga... A nyála a térdéig csurog, tiszta véraláfutás az ínye, gáz :( Na aztán a Panadol SEMMIT nem segített, kb. másfél óránként keltünk, visított... reggel pedig sírva ébredt, ilyen sosincs, mindig vidám :( Még a reggeli kakaóját sem kérte, nagy nehezen beszéltem rá, hogy legalább 1 decit megigyon, a tízórai sem kellett, és az ebédje is minimális volt. Most éjszakára megpróbálom a Nurofen-kúpot, hátha azzal többre megyek....
(Már bele sem merek gondolni, mi lesz a nagyőrlőknél...)

Kép
elan

Elan,
Nagyon sajnálom Gabit :( hihetetlen, hogy mennyit szenved szegény ezekkel a fogakkal :( remélem, hogy tényleg használ a nurofen kúp, nekem anno csak az használt Uche-nél.
Igaz ez az egész napotokra rányomja a rossz hangulatot! Azért remélem, hogy majd jobban lesz! Majd írj, hogy mi van vele!

Köszi a tippet a vízhez, eddig mi Jana baba vízet adtunk neki. Azért majd kikérem én is a védőnénik véleményét!

Kép
tubikriszta

Kriszta!

Szerintem megkaptuk a 3.at, de nem tudom, a doki követi, én nem tudom...
H1N1-est beadatod Uche-nak?
Ne neveljétek át másik kézre, sokkal többet ártotok mint használtok. Én kétkezes voltam, és a suliban elverték a kezem a tanárok,hogy jobbkezes legyek... Ennek is köze lehet az olvasásomhoz és egyéb máshoz is...

Elan!

A torta belseje olyan volt mint a dobos torta belseje, és kívül marcipán volt. Amúgy ez a hal a kedvenc fürdőjátékeának mása cimkével :) Mindenen a cimke a lényeg :)
Sajnálom a fog dolgot... Én is félek tőle előre...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch,
Nem adatuk be és szerintem nem is fogjuk. Valahol tartok tőle és ezért.... de még változhat, gőzöm sincs :?
nem akarjuk átnevelni, még végül is nincs is kialakulva, hogy pontosan milyen kezes. Mert van hogy mind a két kezét használja, csak én úgy vettem észre, hogy a balt többet.

Lányok,
Tényleg ez mikor alakul ki?

Kép
tubikriszta

Witch!

Sajnálom, hogy beteg Jamina! Szegénykém!
Ügyes, hogy már mászik. :) Meglátod nemsokára futni fog. :)

Ati olyan fél 9 körül fekszik este, és a legkésőbbi ébredése a héten is 7 óra volt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyszer még éjjel is felkel inni, olyan fél 1 körül.
Mondjuk ezen nem csodálkozom, mert én is ilyen vagyok. :)
Nagyon ügyes Jami a bilivel!
Mi is bilizünk már 2-3 hónapja, odáig jutottunk, hogy ha belekakilt akkor mondja, hogy kaka. :)
Én evés után mindig ráültetem és volt már olyan, hogy 2 bilizés között száraz maradt a pelus. Kakis pelusunk az már nincs egy ideje. :) Az a lényeg, hogy tudja, miért van ráültetve. Ahogy leér a feneke már megy is a pisi. :)

Elan!

Hűűűű, szegény Gabi! :( Nem lehet egyszerű!! Én magamról tudom, hogy milyen szörnyű lehet. Amikor a bölcsesség fogam jött azt hittem, hogy megveszek annyira fájt.
Remélem, hogy a mostani éjszakátok jobb lesz.

Kriszta!

Ati egy HŐS! :)
Nem sírt, csak a száját biggyesztette le kicsit és egy könnycsepp gördült csak le az arcán. Nagyon büszke vagyok Rá! :)
Nekünk azt mondta a doktornő, hogy azért adja be most, hogy minél több idő teljen el ez és a 15-hós között.

Ati is jobbára a bal kezével csinál mindent. Azzal fogja a poharat és a kanalat, és a falatkákat is azzal teszi a szájába. :)
Nálunk anyu és az öcsém is balkezesek.
Majd meglátjuk mi lesz. Engem nem zavar, apát már igen.

Azt hiszem a múltkor mondtam, hogy a tesóméknak lesz babájuk. :)
Múlthéten kiderült, hogy kis csaj lesz. :)

Kép
nika28

Sziasztok!

Rengeteget írtatok! Vagy én voltam régen?

Meglepődtem mennyi nem alvós anyuka van. Azt hittem, hogy Elánon és rajtam kívül a többi gyerkőc alszik. Naiv voltam.

Süni Ügyes vagy az altatásban. Nekem jó egyhónap kellett, hogy a kiságyban aludjon. De mai napig mellettem alszik el és ugy viszem az ágyába.

Nika Jó lett az uj vonalzó. Jók a szülinapi képek. Ügyes Attila, hogy nem sirt az oltáskor. Jól olvasom, hogy már bilizik? Hu, akkor mindketten ügyesek vagytok. Nálunk még mindig vonatozik vele. Ráül egy pillanatra és már ugrik is le róla. Volt már, hogy felállt és a kőre pisilt. Na nem erőltetem a dolgot.

Tubikriszta Jelentkezem. Meglátszik, apa ismét dolgozik, kevesebb az időm a netezésre.
Boldog 1 születésnapot Uchenak. Hu milyen tortát kapot a kislegény. Jók a képek, a nevetős a favorit.
Nektek is jó lett az uj vonalzó. Tiszta szafari.
Kérdezted a reggelit. Nálunk ilyen idősen vajas, májkrémes, lekváros, sajtos(picit mikrozva) kenyér falatkák mentek. Meg a tejpépek. A fiam mai napig nem eszi a tojást. A virslit csak sütve eszi. Párizsit nem veszek esetleg kolbászt kap vagy szalonnát, de azt is hanyagolja. 16 hónaposkortól adok tehéntejet. Tejeskávé, kakaó formában. Nagyon szereti a kakaóba áztatot kiflit. De ne képzelj nagy evészetet, max.10 falat megállitja. Ugy látom nem lesz nagy reggelizős gyerek. Tizóraira valamilyen tejtermék, gyümit nem hajlandó eni. Ebéd leves, második féle, amit mi eszünk. Uzsonára valamilyen szendvics vagy tejtermék. Vacsora megint mint az ebéd.
Elalváskor szopi. Éjjel 1 és 2 között 2 dl kakaót iszik még. Ja már csak 1 szopik. A reggelit ő hagyta el magától. De az estihez ragaszkodik.
Babavizet is kérdezted. Én nem vettem neki, mindig forraltam és visszahütöttem. Kb ilyen tájt adtam neki sima ásványvizet vagy csapvizet. Te is adhatod.
Tornára hordom. Kihagytunk egy hónapot, de gyógytonász azt mondta, hogy nem romlott az állapota sőt javult. széppen tartja a fejét. Ezért érdemes a tortura. Most voltam vele először teljesen egyedül. Nem volt vele gond. De a buszra feljutás, az katasztrófa hazafele. Ez vár rám minden héten március végéig. Akkor kell visszavinnem kontrollra. A babakocsit berakom a csomagtartoba, a gyerek a csomag a kezembe. A gyerek ordit. A diákok nemhogy felengednének, hanem még jól löknek rajtunk egyet. Felértem és felállitottam egy diákot. Nem tetszet neki. De nem érdekelt. 18 hónapos gyerekkel nem állok másfél órát mozgó buszon.
Bocsi ha sok voltam.

Gabicsibe Még mindig babanyelven beszél. Anyival bővült, hogy időnként mondja babababa, mamamama. Enyivel letudja a dolgot.
Boti azóta folytatja a bilizést? Rákapot siker után?

Benszi Megnyugodtam. Ráér a beszéddel a fiam. Van aki piszkál miatta. Te gyermekeid sem sietnek vele. Ez megnyugtat. Ők idősebbek.

Mamm Gratulálok a kisfiuhoz. Van már nevetek? Helyes Zsófi baba, nagyot nőt.

Elán Remélem most alszotok. De tudlak sajnálni a fogzás véget. Mi már átestünk ezen a korszakon egyenlőre. Látom duzadni a 17 fog helyét, de még nyálfolyáson kivül nincs nyüglődés.
Igen Marcell rám hasonlit. Itthon mamuszban van. Konyha köves alatta mag pince van. Szóval hideg. Csak a szobában lehet mamusz nélkül. Szandál eszembe sem jutott. Nyáron kint az udvaron meztinláb nyomta.
Jársz még a tornára vagy a fogzás időszaka közbe szólt? Kitartást kivánok a nagy elhatározáshoz.

Vikkata Ti hogy álltok a fogakkal? Javult a helyzet? Mit eszik Lőrinc, hogy irod, hogy folyékonyat eszik?

Szegény gyerekeket ugy tudom sajnálni a fogzás miatt. Megszenvedik. De egyszer csak vége lesz.

Witch Jaminának jobbulást. Jók a szülinapi képek. Hu de meggyömöszölném a fürcsi képeken.

Bibar Boldog 2 éves szülinapot Olivérnek! Sajnálom, hogy a fejfájás miatt nem ugy alakult a köszöntés, ahogy tervezted. Szörnyü lehetet. Te melyik korházban voltál magzatviz vizsgálaton?
Mert ano én is voltam Marcellal, de teljesen ambulánsan kezeltek.
Lukiék Jól vannak? Teljesen eltünt.

Leirom, hogy volt nekem. Életkor 36 év+ lombik miatt voltam.
SOTE I.sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán.
1 nap Jelentkezés, adat felvétel, időpont egyeztetés 5 perc alatt.
2 nap. Időpontra menés. Ultrahanggal nézték a babát és szurtak. Előtte nem volt érzéstelenités. Jöhetünk haza. Nem volt semmi felajánlás ágy dolgában. Ott ültünk sorban kismamik, mint a heringek. Rengetegen voltunk. Páran sirva jöttek ki. Én felfogtam mint a lombiknál, szuri és kész. Na a 2,5 órás hazabuszozásnál már Tarnaméránál álltam, mert azt hittem kidurranok. Mintha lufi lett volna a hasamba. Nehezen hazavonszoltam magam.
3. nap Rá 4 hétre. Időpontra menés. Uh babáról, majd eredményt mond a doki. Szerencsére nincs gond a gyerekkel , meg mivel kértük a nemét, igy közölte, hogy fiu.
Megjegyzem. Védőnő is mondta, hogy befekvés van vele. Senki nem kérdezte, hogy akarok-e feküdni vele. Csodálkozott is rajta.
De egy biztos, ha lesz kistesó akkor is végig megyek ezen a procedurán, és nemét is kérni fogom.

Hu kérdezni is akartam, de majd legközelebb. Megyek aludni. Holnap megint torna. Reggel 5-kor kelek. Majd teszek képeket is.

Bocsánat, ha sok voltam.

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

Sziasztok! Kriszta és Erika, kérdeztétek mit eszik Lőrinc. Na gyorsan leírom a kajánkat: az, hogy nem eszik szilárdat, az azt jelenti, hogy ilyen kifli, kenyér ilyesmik. Mert csak max. 2-3 falat megy le.

7.00 2,5 dl kakaó
11.30 főzelék vagy rizs vagy tészta husival
16.00 gyümölcs
18.30 joghurt vagy krémtúró
20.30 3 dl kakaó

Még csak mindig 8 foga van hivatalosan (nem hivatalosan :lol: meg kint van még 5 csücsök) Lőrincnek így a darabos cuccok kb. kilőve, mert nem tud rágni és fuldoklik.

Elan, Lőrinc is így komplikáltan műxik. :lol: Viszont változás van, ha sétálunk fogja a kezem és jön mellettem. :D Mondja, hogy: Tátá? (sétálunk?) és adja a kezét!! :lol: Fogára: Mi a Nurofent és a Panadolt adjuk, ha kell, de ritkán. Nekünk az jött be, hogy a nyakába kötök egy teszkós kapcsos előkét és azt rágicsálja, néha (mindig :lol: ) csatak nyálas.

Amúgy elég keveset alszunk mostanában, amiatt nem vagyok (nem mintha hiányoznék :oops: :lol: ), a varrást is abbahagytam, mert nincs túl sok idegem hozzá. :cry: Most épp házat nézek ezerrel, mert innen el akarunk költözni. Kedves szomszédunk azzal szórakozik, hogy ha elalszik a srác, akkor nekiáll falat fúrni vagy addig kopog, amíg fel nem ébred és nem hallja, hogy felsír. :evil: Így a délutáni alvások horrorisztikusak, ha itthon van a pasi. Este meg 8- kor áll neki főzni és teszi be a mosást van, hogy 11- kor, éjfélkor centriznek. Most is kopog. :oops: Így kb. a sírás kerülget. :cry:
torolve_20130114141731

Süni
Én azóta mosom Botinak kefével és fogkrémmel mióta kibújt az első foga.Annó a fogászom azt mondta minél előbb el kell kezdeni.

Kriszta
Úgy látom vacsira tápit kap,próbáld meg vacsira a rendes hamit (főzeléket vagy amit ebédre evett) és lefekvés elött a tápit.Minden gyerek más,de nálunk ez bevált.Ha nincs fogzás akkor csak nagyon ritkán ébred fel inni.
Tojássárgáját 9 hó körül a fehérjét pedig 1 éves kor után ajánlott.Mi az első napokól kezdev a Janát adjuk,most akartunk áttérni a Szentkirályira ,de azok után amit Elan írt most gondolkodóba estem.
Witchnek igaza van nem szabad átnevelni melyik kezét használja,mert később olvasási problémákat,kissebrendűség is kialakulhat.Egyébként 3 éves korra alakul ki teljesen milyen kezes lesz a gyerek.

Witch
Nagyon édes a kiscsajod :D Mielőbbi gyógyulást kívánok neki!remélem tényleg kinövi a ferde mászást.Dévény tornán voltatok?Te hogy vagy a műtét óta?

Nika
Húúú már ilyen ügyes nagyfiad van bilizés terén is?!Férjed jobb ha belenyugszik,hogy a csemetéje is balkezes lesz hiszen örökletes. :D Gratula a tesódéknak :D

Elan
Szegény Gabi :( (meg persze ti is),előre félek a szemfogaktól.Gábort pedig nem szokta megviselni ennyire a fogzás nem?Nálunk a Nurophen kúp nem jött be,inkább a szirupot szoktam adni végső esetben.És ha jól emlékszem kevesebb benne a hatóanyag mint a szirupban.A dokinénink a Panadolra azt mondta olyan mint nálunk az Algopyrin.
Boti 13 kiló,de hogy magasságra mekkora nem tudom képtelenség egyhelyben tartani és lemérni.92-es ruhákat kezdtünk el hordani és 24-es hótaposót vettünk most neki.(bár még nagy egy kicsit,de a 23-as meg már kényelmetlen volt neki)

Kata
Popón leszel billentve!!Mi az hogy nem hiányzol senkinek?!!Ezt most betudom annak,hogy kivagy a Kép szomszédtól :D nem irigyellek,elég nagy átok egy ilyen szomszéd!Merre kerestek lakást vagy házat?

Erika
Örülök,hogy jól alakúl Marcell mozgása!Ez a buszos sztori ismerős én annó pocakosan éltem át ugyanezt!Én ilyenkor csak annyit kívánok az illetőnek legyen része neki is ebben a viselkedésben!ne izgulj látod Gábornál is milyen nehezen indult be a beszéd most meg milyen gyorsa halad vele!
Bilizéssel ugyan úgy állunk :? mikor neki kedve van hozzé.Mindig szem elött van a bili,de van hogy orra bukik benne és akkor sem érdekli,mikor véletlenül bekerül a szekrénybe akkor meg reklamál hogy hova lett :D

Juci
Megoszthatnád velünk azokat a gyönyörűséges képeket! :D

Boti pocakján és mellkasán pár hete mindig előfordul egy-egy kiütés ami úgy nézki mint egy jó nagy pattanás.Először piros,majd apró fehér hólyag jelenik meg,átmegy sárgába és aztán szépen leszárad.Egy elműlt jött a következő,a hétel elakartam vinni a bőrgyogyihoz,de az össsze hirtelen elkezdett halványulni erre ma estére tele lett a pocakja megint.Így nem ússzuk meg a dokit.Addig is van valakinek ötlete mi lehet ez???
Még egy kérdés amit már kérdeztem de még nem kaptam választ hátha most :D Hogy van a Gyed összege a második gyereknél ha az első már betöltötte a 2. életévét?Most megint egy újabb és kedvezőbb verziót hallotam,de ne tudom már kinek higyjek!
gabicsibe

Sziasztok!

Gabicsibe

http://www.csaladinet.hu/szakertok/szak ... kerto/faq/

Én ezt szoktam olvasgatni.

Jerika

Kép
jezsoerika

Kép Kép

Bocsi, csak kicsit el vagyok havazva, héten itthon vannak a csajok, mert megfáztak, így nem mentek bölcsibe, az első két nap elég nagy nyügi volt a bedugult orrok miatt, de már alakulunk, jövő héten talán jövök majd bővebben is és lesz időm visszaolvasni.

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Voltunk tornán megint. Péntek helyett csütörtökön. Hát utazás sokkal jobb! Eztán igy járunk.

Multkor nem volt már energiám irni. Kicsi fiam önnállóan étkezik, és a nagyasztalnál. Etetőszékbe nem hajlandó beülni. Csak az apja helyére mászik fel. Másik , mászik minden székre fel és le. Én meg retegek mikor esik egy nagyot. Az evésre visszatérve. Nekünk hihetetlen, hogy már itt tart. Visszagondolva még egy évesen alig akart enni valamit. A tortát sem kostolta meg. Viccelődtem is vele, hogy cicire rakok egy gyertyát, ez a szülinapi köszöntés. Most meg már 18 hósan nagy asztalnál önnállóan eszik. Veszekszik mikor etetni akarom. Nő a gyerekem. Na pár kép róla. Kép Kép Kép

Benszi Te szoktál eszem jutni,mikor raktál fel a gyerekekről evős képeket. Én meg azon gondolkodtam, hogy az én fiam mikor fogja csinálni. Eljött ennek az ideje is.

Bibar Jól vagy? Jövőhéten tudod meg az eredményt? Minden rendben lesz.
Fejfájás kerüljön el messzire.

Jerika

Kép
jezsoerika

Vikkata Ne tünj el!!! Ha tudsz gyere sürűbben. Sajnálak a szomszéd miatt. Lőrincnek és neked is szükséged lenne pihenésre. Remélem hamar megtalálod a lakásodat, házadat. Én mindig kertes házban laktam, lakok. Furcsa volt mikor megyünk rokonékhoz és áthallani a falon mindent. Panel átka. Kertesnek is meg van a hátránya, de az másabb.

Gabicsibe Voltatok bőrgyógyászaton? Tudtam segiteni a gyed kérdésében. Jó oldalnak tartom. Sok sok esetre tud megoldást.

Juci Nagyon szép a kislányod. Nagyoknak meg jobbulást.

Elán Hogy alakulnak a napjaitok? Kibujt-e már a fog?

Jerika

Kép
jezsoerika

Sziasztok!

Kriszta, köszi az együttérzést. A Nurofen tényleg használt :) A kézhasználat kialakulásáról itt olvashatsz, jó kis cikk: http://www.okosbaba.hu/testi-es-mozgasf ... b-vagy-bal
Szerintem ne aggódj a balkezesség miatt, manapság már semmi jelentősége nincs, lehet kapni egy csomó balkezesekre tervezett eszközt is, ollót, stb...

Nika, büszke is lehetsz Attira, hogy ilyen férfiasan viselte az oltást. Nálunk majdnem mindig nagy ordítás van... de az aktuális hangulattól is függ. A párodat miért zavarja az esetleges balkezesség? Gratulálok a kiscsajszihoz ;)

Erika, wow, nagyon ügyes Marcell. Mi még SEHOL nem tartunk az önálló evésben. Minden étkezéshez megkapja a kis kanalát, de hihetetlen mennyire nem érdekli, hogy mire való :D Csak maszatol vele a tányérben, de egyáltalán nem viszi a szájához. Ha én megfogom a kezét, és mutatom, mit csináljon vele, akkor megfeszíti az izmait és csapkod, repül a cucc mindenfele. Nem izgatom magam miatta, majd megtanulja. Gábornál amúgy is kicsit később kezdődik minden, aztán egyik pillanatról a másikra szárnyakat kap. A beszéddel is így volt, ahogy Gabi is írta már. Hirtelen jött az egész :)

Vikkata, nekem nagyon hiányzol! Örülök, hogy Lőrinc ráérzett a sétálásra :) Van fény az alagút végén! A szomszédotokra meg ráeshetne valami nehéz...:( Mi nem panelban lakunk, hanem társasházban, de nálunk is van ilyen élmény olykor, de legagább nem direkt. A szomszédaink egy nagyon édes család, de 3 fiúk van, és állandóan ordítva rohangálnak a lépcsőn. De persze csak akkor, amikor este altatnám Gábort, hiszen ilyenkor megy nálunk a harc a fürdőszoba-sorrendért. És mind a lépcső, mind a fürdőszoba a válaszfalhoz csatlakozik, szóval úgy halljuk az élményeket, mintha nálunk történnének :)

Gabicsibe, sajnos a Jana egy vagyon :( A Szentkirályi tényleg jobb lenne, de a dokinőnk óva intett tőle... a Janában 2.2 a Na-tartalom, a Szentkirályiban meg huszonvalamennyi. Nézelődöm én is másik víz után...
Nem tudom, mik lehetnek ezek a pöttyök... nem lehet, hogy valami allergia? Nem váltottál mosószert/öblítőt?
Nekem is eléggé kusza ez a GYES-es másodikgyerekes téma, ha megtudsz valamit, megírod?

Juci, wow!!! :) Édes a pici! Nevetek van már?

Nálunk most szerencsére visszavett a fogzás, azt viszont nem tudom megállapítani, hogy áttörtek-e a szemfogak, mert Gábor mintha aranyat őrizne a szájában: ahányszor meg szeretném nézni vagy tapogatni, vagy összecsukja a száját vagy harap, mint egy tigris. Egyszóval majd akkor tudom meg, ha már nyilvánvaló lesz. De az éjszakák most normálisak, ma éjjel is csak 1x ébredt és aztán aludt fél 8-ig. Ez haladás, általában 6-kor kukorékol.
Vettünk neki egy bilit, nagyon tetszik neki: belerakja a hűtőmágneseit és keringőzik vele a nappaliban. A rendeltetésszerű használattól egyelőre mereven elzárkózik. Különben egész nap röhögünk a dumáján, olyan szavakat képes alkotni :) A legújabb favorit: szökőtyúk :D Igen, ez a szökőkút akart lenni...

Kép
elan

Juci
Jobbulást a csajoknak!A Bartók Béla úton voltatok uh-án?Ki a dokid?

Erika
Jajj nagyon édes a szöszke fiad!Ilyen tejfölszőke hajat és hozzá az a huncut nevetés :D Látod ahogy fejlődik az evésben úgy fog a beszédben is.Rohamosan :D ne izgulj nálunk is megy a maszatolás,van hogy ráhagyom,van hogy nem engedem neki.Attól függ mit eszik,most leves mánia van és hát a paprikás cucc elég nehezen jön ki.
Köszi az oldalt nagyon jó,máskor is bekukkantok!

Elan
Nagyon jót nevettünk párommal a tyúkon :lol: :lol:
Nálunk meg Boti jó erősen ráharap az ujjamra mikor bekenem neki a Dentinoxal :evil: én meg a csillagokat nézegetem percekig és számolok 100-ig,hogy lehiggadjak.Miután olvastam az írásodat a Szentkirályiról megnéztem én is és 22 van ráírva.Most egy pár napig ezt adom,mert nincs itthon másik,majd elmegyek cimke olvasási körútra. :? Pöttyök nem tudom mitől vannak,mosószert nem váltottam.Átgondoltam az aznapi és az elötte való napi étkezését és rájöttem előző nap sok tojást evett.Minden héten 1X legalább kapott így fenn áll a lehetősége esetleges allergiának,most letiltottam róla.Pedig az egyik kedvence a bundikenyér :(
Bele olvastam abba linkbe amit Erika ajánlott és ott azt írta a TB szakértő,hogy májusban tud erre a kérdésre válaszolni,mert sajnos a jogalkotó megfogalmazása elég értelmetlen.Nem tudni ránk vonatkozik -e ebben az esetben az új jogszabály(szülés elötti 1 év munkaviszony).

Ma kimenőnk van,szülinapi buliba megyünk.Hát elég nehezen hagytam ott a drágámat.Főleg miután elmondtam neki mi az ábra nem volt hajlandó délután elaludni.Miután szigorúra fogtam a dolgot elkezdett sírni bele kapaszkodott a nyakamba és mondogatta,hogy szereti,szereti.Én meg elpityeredtem és el is ment az a kevéske kedvem is a bulitól ami volt.Addig úgysem fogom magam jól érezni míg el nem alszik.
Holnap új ágyat kap,kiváncsi vagyok mit fog hozzá szólni,mert nem mondtuk neki.
gabicsibe

Hú Gabi, milyen ágyat? Ifjúságit? Majd kíváncsi leszek, mit szól hozzá, megmarad-e benne... én is gondoltam, hogy lassan lecserélhetnénk Gábor rácsoságyát, de valahogy nincs előttem, hogy elalszik benne és nem mászik le róla játszani :(

Kép
elan

Jezsóerika
elég durva ahogy neketek volt :oops: :oops: én a bajcsyban voltam :wink:

Gabi
milyen ágyat??én is kiváncsi vagyok mert Olivérnek is akarunk márciusban :lol: a kérdésedre nem tudom a választ,de nyáron majd megmondom:)))

Elan
édes lehet a kis dumálos bilihurcolós :lol: :lol:

Juci
édes a bébi :wink: :wink:

na és akkor pár kép rólunk :lol: Kép

bibar

Gabi, Elan. Most nincs túl sok időm :lol: , csak gyorsan írok a Tgyás, Gyed, Gyes kérdésről. Az a baj, ezzel a kérdéssel, hogy ahány ember, annyi féle lehet a helyzete, mert nem mindegy, hogy van- e folyamatos munkaviszonya, mekkora a bejelentett fizuja, nem szűnt- e meg időközben a munkahelye stb. Ráadásul még a mi helyzetünk komplikálódik is ezzel a májusi változással, amiről még senki sem tud konkrétan beszélni, már hogy nálunk hogy fogják számolni.

Alapesetet nézve, hogy nem szűnt meg a munkahelyed és kb. 130 ezer körül van az alapbéred minimum. (Mert, ha pl. valakinek nagyon magas az alapbére, lehet, hogy megéri elmenni neki táppénzre, amit Gyed-ről még megtehet, de Gyesről már nem, mert akkor már csak annyi napra jogosult, amennyit a Gyed után dolgozott vagy szabin volt pl.)

Aztán az is ronthatja a további alapellátást, hogy ha pl. a Gyes mellett visszamegy 4 órában dolgozni.

Talán az legszerencsésebb, aki Gyed mellett esik még teherbe és ha jó volt a Gyed neki, akkor Gyeden marad, Gyes-ig és a Gyest apa vagy a nagyszülő átvállalja, ő pedig kiveszi a szabiját (már, ha a cég kiadja neki), a szabi után pedig a betegszabit majd a táppénzt, mert akkor a a Betegszabadság alapján és a kivett szabi alapján fogják elszámolni a következő Tgyást, de ehhez az kell, hogy a Gyest apa vagy a nagyszülő vegye át!

Ha pl. nem veszi át a Gyest az apuka, akkor a táppénz első fél éve csak a minimálbér alapján számolódik és a Tgyást is ez alapján fogják elszámolni neki. De pl. a Gyes mellett való teherbe esés már nem olyan jó a következő juttatások szempontjából. Vagy az sem, ha Gyes mellett 4 órában dolgozni kezdesz, mert akkor ez lesz a következő ellátátás alapja. Normál esetben ugye mindig a megelőző teljes év számít. (De vannak a kivételek pl. amit már írtam: Gyedről szabi, szabi után betegácsi majd a táppénz, akkor, ha apa van gyesen a munkája mellett)

Meg pl. a szabadság is csak a Gyed első évére jár. Ezekkel mind kalkulálni kell.

Szóval ez nagyon kacifántos ügy nemcsak a májusi változások miatt, és szerencse is kell hozzá, hogy jól kapjad az ellátást a következő babánál és mindenképp egy jó TB szakértővel konzultálni a Te konkrét eseteddel. Én a saját esetemben is ezt tenném. :oops:
torolve_20130114141731

Elan
Igen ifjúsági ágyat kap.Talán nem fog lemászni róla,mert most a nagyágyon alszik napközben és ha felébred akkor szól és megvárja míg bemegyek.Ha reggel is az ágyunkban ébred akkor ugyan ez a szitu.Végül még nem mentünk haza,de az első éjszaka után beszámolok hogy aludt :D Ti hol tartotok az egyedüli elalvásban?

Bibar
Hú mekkora pocid van már,de nagyon csini vagy ám :D Még pár ilyen pocakos kép rólad és én is kedvet kapok a másodikhoz :D nagyon cukker Oli,olyan nagyfiú már!

Kata
Hirtelen ez nekem kínai :oops: :oops: teljesen össze zavarodtam!Azt hiszem tényleg szakemberhez kell fordulnom ez ügyben.nem tud valaki egy jót?

Juci
Ti még jártok a csajokkal angolra?

Nekünk végül jól sikerült a buli,Boti nagyon jól viselte.Éjszaka aludt mint a bunda(1 X sem ébredt fel!),azt hiszem havonta egyszer bevezetjük :D
gabicsibe

Sziasztok,

Bibar, gyönyörű vagy! És mekkora már a pocakod, úristen :D A nagyfiad meg komoly férfiember lett, csudahelyes pasi.

Vikkata, köszi, amit írtál, hááát, szerintem ezt majd akkor fogom kideríteni, ha aktuális lesz. A jó verzióról már úgyis lekéstem, mire megszületne ketteske, már GYES-en lennék, az, hogy éppen akkor mi lesz érvényben meg úgyis titok...

Nálunk az van, hogy a párom lelkes, én még nem annyira. Egyelőre odafigyelek arra, hogy a kritikus napon elhessegessem, majd áprilistól-májustól talán nem...:)

Gabicsibe, de klassz, hogy Boti ilyen jól viselte! Ami Gábort illeti, ő a rácsoságyában alszik el. Délben egyedül, este meg ülök mellette. Megpróbáltam kijönni, de nagyon sírt, nem hinném hogy most, a szeparációs szorongás kellős közepén fogom majd rászoktatni az esti egyedülelalvásra...

Kép
elan

Sziasztok!
Bibarci, meglestelek az iwiw-en is. Nagyon szép vagy! Olivér is! ...és hatalmas a pocakod. Biztos nem ikrek? :D

KépKép
süni76

Juci!

Nagyon édes a kis csajszi. :)
Remélem túl vagytok már teljesen a náthán!

Elan!

Nem igazán zavarja apát a balkezesség, csak kicsit tart tőle, mert Náluk senki sem volt az. :)

Erika!

Nagyon ügyes Marcell, hogy egyedül eszik. Atinak is vannak már próbálkozásai a kanállal.....a múlt héten egyszer már betalált a szájába egyedül. Volt ám örömujjongás. :D
Örülök, hogy segít a torna!

Gabi!

Elhiszem, hogy nehezen hagytad ott Botit! Ati 8 hónapos volt amikor anyuéknál aludt először.....minden bajom volt, de muszáj volt, mert a sógornőmék lagzija volt, oda csak nem cipelhetem magammal. Viszont példásan viselkedett. Végigaludta az éjszakát. :)
Azóta párszor már volt ott és anyuéknál mindig alszik éjjel. :)

Bibar!

Nagyon csini vagy! Csodaszép a pocakod! :)
Ez a nagyfiú.....elolvadok Tőle! ;) Az a csábos pillantás.......

Kép
nika28

Sziasztok!

Juci, létezik, hogy hasonlít Dorkára Hármaska? :D

Bibar, irtó helyesek vagytok! Olivér várja a kistesót? Érti hogy van pocaklakó? :D

Gabi, akkor érdemes megkeresni szakembert, ha már pocakban a baba, mert addig a körülmények is változhatnak, a jogszabályok is, addig ő sem tud mást írni csak ezt, amit én, hogy lehet ez is az is. Amúgy a NLcafén is van egy szakértő csajszi (ő mondjuk épp babázik, de azért válaszolgat) vagy a Szakbarbár, akit Erika ajánlott is ír, ha már konkrétan van miről. :wink: Az önálló altatáshoz drukkolok, Lőrincnek van ugyan ágya, de még jó sokáig, míg ki nem mászik :roll: , szerintem kiságyazunk. Lőrinc képes lenne éjjel átjönni a hálózsákban is tyúklépésben. Ház: valami olyan házat keresünk, amibe beszámolják a lakást. Jó lenne cserélni! Vidéken elég sokan cserélnének. Megértem azt is, mert 9 éve meg voltam őrülve én is, hogy panelba jöhessek. :roll:

Elan, az ellátásoknál végülis nem a születés számít, hanem, hogy a baba a Gyed alatt kerüljön még a pocakba, szóval Június közepéig még van időtök bőven.. :lol: A fölöttünk levő lakásban 2 kislány van, szóval azt a részt is átérzem, amit írtál.. Igazából ezzel nem is nagyon van bajom, leszámítva , hogy 11 után fekszenek még suliidőben is.. Csak az zavar, hogy az alsó szomszéd direkt csinálja, szándékosan. :evil: Más: Olyan jó :oops: :lol: , hogy Ti sem tartotok még sehol az önálló evésben. Már tök ciki lenne, hogyha csak Lőrincet nem érdekelné.. :lol: De semennyire sem izgatja, pl. ha kajás lesz az ujja véletlenül, miközben eszik, rögtön dugja a számba, hogy azonnalnyaljamle! :lol: Mi lesz, ha magától kell ennie. :shock:

Erika, nagyon irigyellek az önálló evésért! Meg ezért a rengeteg fogacskáért is! :D Hát én falun nőttem fel, igaz 9 éve lassan panelban lakom, de ha választani kéne simán visszamennék. Bilizéssel mi is így vagyunk, mint Ti, Lőrincet sem érdekli vagyis elücsörög rajta, és elmondja mamáéknak is, hogyha rámutatnak, hogy pisi- kaka, de képes ránöveszteni a fenekére a karimát, addig ücsörög rajta, de akkor se csurrint bele.. Amúgy megvallom nem szívesen próbálkozunk most ezzel, mert nem akarom, hogy felfázzon amíg üldögel és kiolvasunk 2-3 könyvet is, majd a nyáron is ráér, nem kell most januárban. Meglepődnék mondjuk, hogy ha valamiben mi lennénk az elsők. :lol: Erika, Ti szeretnétek kistesót?
torolve_20130114141731

dobok 2 képet:

A hétvégén készültek, az első szánkózáson. Nem nyerte el nagyon a tetszését. :)

Kép Kép

Kép
nika28

Sziasztok Csajok!

Régen nem jelentkeztem, ennek az az oka, hogy Réka napközben egyre kevesebbet alszik, konkrétan csak a babakocsiban séta közben, illetve fél órákra kidől, nagyon ritka, hogy egyhuzamban aludna 1-2 órát, emiatt, ha van egy kis szabadidőm, akkor megpróbálom utólérni magam, már ami a házimunkát illeti. Most vigyáz rá a párom, úgyhogy sikerült nagyjából visszaolvasnom, akit kihagyok esetleg, bocsi. :oops:

Bibarci,

Gyönyörű nagy pocid van, nekem is ilyen nagy volt már ennyi hetesen, és mindenki azt kérdezte nem ikrek-e. Csak sok volt a magzatvíz meg hozzám képest hatalmas Réka :D Oli várja már nagyon? Mi lesz a neve??? Mikor lesz meg a vizsgálat eredménye?

Gabi,
Voltatok a bőrgyógyászaton? Nem lehet, hogy valamilyen mosóporra, öblítőre, ruhára allergiás? Elhiszem, ogy nehezen hagytad ott Botit, az első 6 hétben nagyon vágytam arra, hogy egy kicsit kikapcsolódjak, és a párom felvetette, hogy miért nem megyek el mostanság a barátnőimmel egy wellness-hétvégére, ő átvállalja manót. De még olyan pici, nem tudnám itthagyni 2 napra, meg egyre jobban kötődik hozzám, a szemével bárhol vagyunk mindig engem keres, majd nyár felé, de akkor már lehetne őt is vinni.
Én Janával vagy forralt csapvízzel szoktam Réka tápszerét keverni, egydzer hozott s a párom sima Theodora-t, hát a bögrére kiült valami vastag fehér cucc, gondolom kipárologtam belőle az ásványi anyagok, ráadásul tök zavaros volt az egész, többet nem is csináltam vele meg a kajáját. Ha nincs itthon Jana, akkor inkább csapvíz forralva meg lehűtve. Esetleg az Óbudai Gyémántnak vagy Margitszigeti ásványvíznek van egy olyan fajtája, nem is tudom melyiknek, asszem narancssárga és van rajta baba, azt még lehet adni.

Elan,
Nagyon édes Gábor, megzabálnám ahogy ezeket a szavakat mondja. A férjem, mikor még pocaklakó volt a babó, moindig azt mondta, hogy a szövegelős-totyogós időszakát várja már a legjobban, mert tudja, hogy me fog őrülni érte. Hát nem kellett addig várni, már most hatalmas a szerelem, nem tudom lehet-e ezt még fokozni, biztos nem fog tudni ellenálni neki. Az meg tuti, hogy be fogunk pisilni a röhögéstől, ha ilyen szövegláda lesz.

Kriszta,

Annyira édes Uche. Nagyon jók a képek.

Juci,
olyan aranyosan mosolyog a pocaklakód, szerencsés vagy, hogy így mutata magát, hihetetlen jók a képek. Név még titok?

Rólunk: Megkaptuk a 3. havi oltást, kíváncsi vagyok lesz-e láza. 2 hét múlva Rota elsőrésze.
Manókám nagyon jó baba, átalussza az éjszakát, állandóan mosolyog, gügyög, vidám, egyre ügyesebb, néh a már hasról oldalra billen és akkor persze hanyatt érkezik, persze ez még csak véletlen. Már nyúl tárgyakért, ez még inkább pofozásban meg püffölésben nyilvánul meg. Kábé egy hete meg elkezdett az ágyában "vándorolni" már amennyire egy 3 hónapos gyerek tud hason, éjjel állandóan arra ébredek, hogy veri a fejét a rácsba, holott középre tettem, emiatt meg felsír, én meg ugrok. A 3.-4. alkalomnál már nem vicces, miután már örültem, hogy az utóbbi 2 hónapban nem kell kelni hozzá. kaja közben meg ide-oda rángatja a fejét, már annyira érdekli minden, hogy le ne maradjon valamiről, én meg nem győzök utánamenni a cumival. Ja sajna a tévé is leköti nagyon, úgyhogy páromnak elég erősen redukálom a tévénézését.
Viszont el akartam mesélni, de nagyon ciki: egyik hétvégén megpróbáltuk apával "ápolni a családi kapcsolatokat" :D :oops: :roll: :roll: és miután együtt alszik még velünk Rékus, hát megvártuk míg elalszik. Egy darabig ez működött, aztán, hát kiderült, hogy nem alszik. hanem csöndben figyel, és a végén lazán benyög egy nagy húúúúút. :D :D :D öööh hát halálra röhögtük magunkat, tök bizarr helyzet volt, úgyhogy a férjem elég erősen szorgalmazza a különalvását a gyereknek. Hehe ti ezt hogy oldjátok meg akikkel együtt alszik a babó???
vic12

Gabi
akkor hajrá kistesó projekt :lol: :lol:

Vic
köszönöm :wink: :wink: Olivér még nem igazán fogja fel :oops: :oops: a vizsgálat eredménye jövö héten lesz meg,de én már zaklatom őket a héten :wink: :wink: név:Dorina,Petra,Kinga :lol: :lol: még nem tudjuk melyik :oops: érdekes fiú nevünk nincs :wink: :wink: jaj nagyon cuki lehetett a manód ahogy csöndben nézelődik,hááát nehéz a házasélet :lol: :lol:

Nika
aranyos,Olivér is ilyen képet vág a szánkón,ő sem szereti :lol:

Vikkata
nem érti még :oops: :oops: köszi a dicséretet :wink: :wink: majd beindul a bilizés is,nekünk most kezdett a nagy wc be pisilni állva :lol: :lol: annyira örültem,talán vége a bili korszaknak :wink:

Sünikém
na csak az kéne :lol: :lol: és nem is nagy,korának megfelel,nem ugy mint Olivér aki mindig nagyobb volt a koránál :wink: :wink:

Elan
neked is köszi :wink: Olivér még mindig nem enged ki,nem hajlandó egyedül elaludni,remélem mire a tesó jön már nagyfiú lesz :wink: :wink:

bibar

Szasztok Csajok!

Megvagyunk, harcolunk, tüdőgyulladás Krisztinek...szopisztrájk Kincsőnek....40-50 ml-nél leáll a Mocsok....

még jövök és mesélek, amúgy minden happy...a napok repülnek..nincs megállás...féltékenység kezelhető..éjszakák nyugisak...Krisztike nem ébred fel ha esetleg "műsort" ad Kincső!!!

Szóval okés, edződünk!!!

Szép estét!!!

Kép
mot

Sziasztok!

Mot papa Gyönyörűek a lányok. Teljesen "elolvadok" tőlük. Még kedvet kapok a kistesó projekthez. A szopi sztárjkot sajnálom. Na nálunk az elenkezője volt, van.

Elán, Vikkata Nem baj ha a srácokat nem érdekli még az önnálló evés. Majd rákaptanak az önnállóság izére.
Mint már irtam 1 évesen az enyémet sem érdekelte még a kaja sem csak a szopi. Közben meg jött az okos védőnő meg az orvos duma, hogy 1 évesen önnállóan kellene enie. Na ha ujra kellene kezdeni pont az evést kezdeném ujra. 5 hónapos korától erőltettem az evést és 8 hónapos volt, hogy már jelezte, hogy szopin kivül más is kell neki. Vagyis 8 hónaposig csak szoptatnám. Viszont az önnálló evést nem erőltettem, de utánoz mindenben, hát ebben is. Tudják, hogy mikor mi kell nekik. Szoktam mondani, hogy a gyerekem nem a könyv szerint müködik. Doki már csak mosolyog rajta.

Gabicsibe Boti kipróbálta már az uj ágyat?

Bibar Nagyon csinos kismamai vagy? A fiad meg hatlamasat nőt!
Nekem ezt a korházat nem mondták, csak az I. Női Klinikát.

Nika Ismerős érzés, mikor az első falat betalál. Örömtáncot jártam.
Helyes a kisfiad. Szegény hogy meg van szeppenve a szánkozástól. Na az enyém még elvárná, ha szárazon is huzzam.

Vikkata Kistesó ügyben nincs közös nevező. Én szeretném, párom kevésbé. Még nagyon él benne egy két kiborulásom a nem alvástól.
Mondjuk nem teszünk elene semit. Hátha csoda történik...

Vic Réka hogy viselte az oltást? Ismerős fejverése az ágyrácsba. Nálunk még mindig megy és nem ébred fel rá. Pedig néha szól akkorát. Ja meg vándorol a kiágyban. Ugyhogy még egyenlőre mig elfér benne addig marad az ágyba.
Mi a családi életet másik szobában éljük meg. Nálunk is volt, hogy félidőben felébredt és végig nézte az akciót. Na azóta vonulunk. Őt nem tesszük külön szobába mert mióta közvetlenül mellém került kisággyal együtt na azóta alszunk. Mig velünk volt, de a széppen kialakitott gyereksarokban óránként, kétóránként keltem hozzá.
Ha tudsz gyere gyakrabban.

Jerika

Kép
jezsoerika

rákaptanak=rákaphatnak

Bibar bocs ? helyett ! ezt akartam irni.

De sietem.

Rólunk. Gyerek felfedezte a wc papirt. Egy gurigát lehuzott és körbetekerte magán. Még haragudni sem tudok rá. Végre megint "rossz csont". Hétvégén nagyon beteg volt. Hörghurut lett belőle. De már vigan van.

Jerika

Kép
jezsoerika

Vikkata, jó a szemed, Meglepke totálisan úgy néz ki, mint Dorka az ennyi idős UH felvételén, ugyanaz a mosoly, ugyanaz a nózi.

Meiszter Panna Lara lesz a kisasszony.

Bibar, csini vagy!

Mot, édesek a csajok!

Lányok kilábaltak a náthából, viszont Dodó tegnap éjjel köhögött, ma délután dokihoz vittem, de egyelőre rendben van, mehet bölibe holnap, ha nem lesz rosszabbul.

Nekem többet kellene pihennem, mert C2000 a méhszájam...

Köszi mindenkinek a képdicsiket!

Praxisban Hajdú Krisztinához járunk.

Szép estét!

Judit

jucicuki

Nika!

Ati nagyon ügyes fiú a bilivel, és az hogy nincs kakis pelus, egy felüdülés ugye :lol:
Ati nagyon édi a képeken:)

Erika!

És hagyja magát gyömöszölni a csaj :) Imádom, kacag, és élvezi nagyon...
Édes a te kis szöszkéd :) Az a mosoly, és nagyon ügyes az asztalnál evéssel :) édes lehetett a nagyfiú a wc papírral :)

Gabi!

Dévényen még nem voltunk, én foglalkozok vele itthon orvosi és konduktori utasítás szerint, és ha nem figyel, már rendesen mászik,c sak lassan...
Én meg a műtét, érdekes sztori, megint mehetnék. Nov.18.án volt a műtétem, és dec.17.én megint 5 cmes cisztám volt, ami most is van, kapok fogigátlót, hátha zsugorodik. Nemsokára megyek vissza a dokihoz, meglátjuk...
Boti pöttyeihez pedig annyit, hogy Jamin akkor jelent meg ilyen egy egy pötty, amikor valami olyat evett ami kicsapta...
Legutóbb kérdezted, hogy hol vegyél sapi kesztyű és sál kollekciót, nem fogod elhinni, én is körbejártam mindent, és CBA-ban vettem egy nagyon jót, takarja a homlokát, fülét, és a sál is elég nagy, a kesztyű is és árban is jó volt. Nem gondoltam volna hogy ilyen helyen kapok neki :)

Juci!

Édes a picilány, szép neve lesz :) Remélem a lányok nem esnek vissza, és pihenj többet :)

Elan!

Édes lehet Gábor és a bili, na meg a Gábor féle szavak :) Örülök hogy a fogzás kicsit alább hagyott :)

Bibar!

Édesek vagytok ti hárman :) Hatalmasa pocid :) Olivér komoly nagyfiú már, örül a tesónak :)
Képzeld, én a Bajcsytól nem messze lakok :)

Vic!

A fej a rácsok között nálunk is ismerős, majd változik, én is onnan szedtem ki a gyereket :) Az ágy jelenet nem lehetett semmi :)

Moték!

Annyira szépek a lányok, úgy elérzékenyültem a képtől :oops:

Rólunk:
Jami nem javul, 10 nap antibiotikum után semmi sem változott úgyhogy irány a pullmonológia, 11.ére van időpontunk... Viszont vasárnap felállt egyedül a kiságyba persze kapaszkodva :) Most rohannom kell, de még jövök :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch
szegény Jami,majd irj mi volt,jobbulást a picúrnak :oops: :oops: köszi a dicséretet :wink: ott laktok??párom szülei is a közelben :wink: :wink:

Jezsoerika
értettem ám ugy is :lol: :lol: :lol:

holnap megyek 4d-re,remélem kiderül ki lakik a pocakban,és remélem minden oké,kicsit izgulok :oops: :oops: :oops:

Juci
nekem is feltünt a hasonlóság ám :lol: :lol:

bibar

Bibar, minden rendben lesz!
Kérünk majd képet!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Elan,
Örülök, hogy a fogzás már alábbhagyott nálatok, nem lehetett egyszerű! Remélem, hogy a jövőben azért ennyire nem fogtok vele szenvedni.
A kezesség miatt én nem aggódok, az apukája már inkább, de mondtam neki, hogy hagyni kell, ahogy ő szeretné...azt majd meglátjuk, köszönöm a cikket! :)
Gábor aranyos lehet a bilivel :)azóta sem történt bele esemény?

Witch,
Sajnálom Jamit, majd írj, hogy mi volt vele. Amúgy ő hogy viseli, bágyadt? hogy-hogy újra műtét? mit mond a doki, hogy miért van ez?

Nika,
Tök jó, hogy Ati nem sírt az oltásnál és hogy utána is jól viselte! Amúgy mennyibe kerül most ez az oltás, mert még nem váltottam ki a receptet.
Gratulálok Atinak a bilizéshez!

Erika,
Gratulálok a kisfiadhoz! Annyira aranyos azokon a képeken! Nagyon ügyes, hogy már önállóan eszik-iszik! Amúgy kitől örökölte a tejfel szőke haját?:)
Amúgy a helyedben én is felállítottam volna a diákok! Sajnos mostanában nagyon kevés az emberség az emberekbe, főként a fiatalokba! Én még 16 éves koromba simán átadtam a helyet kismamának, anyukáknak gyerekkel és az időseknek!!!
El tudom képzelni, hogy milyen busszal közlekedni, mert nekünk nincs kocsink és ha megyek valahova babakocsival, vannak olyanok is, akik még attól az ajtótól is messze elmennek nehogy segíteni kelljen nekem feltenni a kocsit. Eddig kb kétszer segítettek, pedig én is elég sokat járkáltam ide-oda:(

Vikkata,
azt hiszem én ilyen szomszédot nem szeretnék:( és próbáltál már vele beszélni, hogy miért pont akkor jön rá ez a hülyeség? mit mondott, vagy nem lehet vele beszélni? neki nincs családja?
mi 4 emeletes téglalakásban lakunk,de szerencsénk van, mert idősekkel vagyunk körülvéve nagyjából és sehol semmit nem hallok....néha a lépcsőházban, ha a gondnok felesége üvölt, mert ő úgy szeret másokkal beszélgetni, ha ordibál...de ez kibírható!
Szorítok, hogy minél előbb sikerüljön lakást találnotok!

Gabicsibe,
kipróbáltuk, amit mondtál, de a normál vacsi után 20 perc után üvölteni kezdett és megivott megint 210 ml tápszert és este lefekvés előtt megint annyit :shock: , de azért köszi a tippet! :)
Azóta eltűntek Botiról a kiütések? lehet, hogy tényleg a tojástól volt?
Mit szólt Boti az ágyhoz? teszel majd fel róla képet?
A buli milyen volt?

Bibar,

Csodaszép kismama vagy! Olivér is nagyon helyes kissrác! Az a tekintet :) Lukiék jól vannak?
Minden rendben volt a 4D-n? Kislány vagy kisfiú? :)

Juci,
Nagyon aranyos a kis meglepitek :) nekem sajnos nem tudtak 4D-t készíteni, mert túl vastag volt a hasfalam! A lányokban már tudatosul, hogy testvérkéjük lesz?

Süni,
Ti jól vagytok? Képet kérünk majd Zétiről!

Vic,
Örülök, hogy Ti is jól vagytok! Oltás után lett láz? Majd tegyél fel Rékáról képet, mert régen láttuk!

Mot,
Hihetetlenül szép az a kép, amit feltettél! szorítok a szopizáshoz és Krisztinek is, hogy gyógyuljon meg!

Rólunk:
Uche másfél hete átalussza az éjszakát abszolút nem kell fel, így néz ki, hogy olyan hat óra körül vacsorázik, van amikor később, majd fél 8-8 körül megissza a 210 ml tápszert, játszik még 10 óráig akkor is megissza a 210 ml tápszert és reggel 7-kor kell, DE csak enni, akkor is megissza a 210 ml tápszert és alszik 9-10-ig. Egy szavam sem lehet, remélem, hogy ez így is marad! :)
Utána meg 12 óra körül megint alszik vagy 3 órát, szóval elég sokat alszik napközben is!
most kezdte el mondani a baba szót, igaz nagyon mást nem, de ezen is csodálkoztam, hiszen három nyelven beszélünk hozzá, ki tudja, hogy mit fog majd még mondani és mikor :)
Szinte már csak állva közlekedik négykézlábra már nem nagyon megy. Bejárja az egész lakás, igaz nem nagy :)
Jó fiú egy szavam sem lehet! Még jó, hogy nem csináltam vele végig a 3 napos üvöltést, amit a dokinő javasolt, mert ezek szerint akkor még tényleg kellett neki az éjszakai kaja...
Képzeljétek lányok, beneveztem egy fogyókúra versenybe, amit itt is hirdetett a gastroyal és bekerültem! :) hétfőn kezdődik és egy hónapig kapjuk a kaját tőlük, mármint én és egy hónap múlva mérlegelés...remélem, hogy sikerül tartani, semmi mást nem ehetek, csak amit hoznak enni és inni...szorítsatok! :)

Kép
tubikriszta

Kriszta!

Most csak Neked írok, később jövök.

2 éves kor alatt 90%-ra írják fel az oltást, így 1920 ft-ba kerül, egyébként meg 6405 ft. És lehet egészségpénztárra is vásárolni.

Kép
nika28

Tubikriszta, köszi. HÁt nem tudom mennyire vannak tisztában vele, mondják, hogy anya hasában kisbaba van, kistesó, de hogy tényleg értik-e, hogy ez mit jelent, azt nem tudom.

Hajrá fogyiverseny, biztosan ügyes leszel, kitartás!

Judit

jucicuki

Mot!

Szépek a csajaid!! :)
Remélem Kriszti már gyógyulgat!

Juci!

Szép neveket választottatok!

Witch!

Szegény Jamina! Remélem azért már jobban van! Grat a felálláshoz! :)
Igen, nagyon jó, hogy nincs kakis pelus. :)
Nem semmi ez a ciszta dolog! Te szegény! :(

Bibar!

gyere majd a hírekkel, na meg képekkel. :)

Kriszta!

De jó, hogy Uche végigalussza az éjszakát!
És nagyon ügyes a járással! Már abszolút nem is kapaszkodik?
Ati is elkezdett pár napja önállóan menni, de egyelőre még csak 1,5-2 métert tesz meg biztonságosan. :) Annyira örül neki! Nagyokat kacag közben. :)
Szorítok a fogyihoz! :)))

Én is elkezdtem fogyózni, meg tornázni. Jó érezni, hogy megvannak még az izmaim, nem csak a háj rezeg rajtam :)

Kép
nika28

Juci,
Köszönöm Neked is a szorítást! :)Szerintem biztos, hogy anyáskodni is fognak felette :) majd ha kibújik a kis tesó, akkor tudod meg igazán, hogy mit szólnak hozzá. Amúgy közöttük van féltékenység?

Nika,
Neked is köszi, hol tornázol, csak otthon vagy elmész valahova?
Uche már teljesen egyedül kapaszkodás nélkül megy az egész házban. :) Neki is nagyon tetszik, de most az új móka, hogy mindig odahozza hozzám a mesekönyvét, hogy olvassak neki, és ahogy mesélek neki kacag, ahogy ott a képen is, amin nagyon örült :) Egy nap kb 40* megcsinálja :) Apjának is vitte egyszer-kétszer, de szerintem hallotta, hogy nem olyan szépen olvass magyarul és inkább nekem hozza :) de beszereztem már egy angol kis mesekönyvet, azt meg majd ő is tudja neki olvasni :)
Hidd el Ati is egy-két nap és beindul, utána már nincs megállás :)

Kép
tubikriszta

Elan
Amig Gyes alatt szülsz u.a. a pénzt kapod mint Gabival.DE majd megyek egy tb szakértőhöz és mindent alaposan kikérdezek.Aztán elmesélem mi az ábra.

Kata
Igazad van semmit nem szabad eröltetni,mindent a maguk tempójában.

NIka
Nálunk sem favorit a szánkó :( remélem később majd változik.Kitartás a fogyihoz!

Moték
Nagyon édesek a csajok!Jobbulást Krisztikének!

Juci
Pihennj sokat és vigyázz magatokra!Nekünk is Panna lesz ha csajszi lesz :D

Bibar
Naaa mi volt?kisfiú vagy kislány????
Nem tesót szeretnénk hanem pénzt keresni,mert amit kapni fogunk az édes kevés. :oops: :oops:

Witch
Az a lényeg,hogy javul!!!Biztos rendben lesz minden!Sajnálom Jamikát,jaj de messze van még az a 11.-e.

Vic
Örülök,hogy minden rendben veletek.Hát igen a házasélet nem könnyű gyerek mellett :D Másik szoba?vagy konyha,fürdőszoba :lol:

Kriszta
Neked is sok-sok kitartást!Ha egy kis lelkitámaszra van szükséged ránk számíthatsz :D És ne keseredj el ha nem indul meg könnyen!Azt mondják a hormon szuriktól felugrált kilók nehezen mennek le!Gratulálok a tipegéshez és a végre átaludt éjszakákhoz.Látod ez jó ötlet,hogy a párod meg angolul olvas neki mesét.Mi most ezen a Helen Doron angolon kondolkodunk.

Ma voltunk a bőrgyogyin,persze mire időpontot kaptunk elmúltak és csak a helyük látszott halványan :twisted: Elmondásom alapján kitalálta a doki,hogy verejtékmirigyek nem tudnak rendesen kiürülni és elfertőzödnek,begyulladnak.És ha izzadékony akkor legyek szíves kevesebb ruhát ráadni.Ennél kevesebbet :shock: itthon van rajta egy rövid újjú body,lehellet vékony pamut nadrágocska és egy zokni.Ha kimegyünk akkor erre a bodyra kerül egy vékony garbó és ha nagyon-nagyon hideg van akkor még egy vékony póló.Néha lelkiismeret furdalásom van nem öltöztetem-e alul a gyereket.kaptunk két krémet,de nem tudom érdemes -e kiváltani hiszen már alig látszanak a pöttyök.
Na első éjszakánk is meg volt az új ágyon.Boti nagyon örült neki,de elaludni nem volt hajlandó elaludni bene még úgy sem hogy mellé feküdtem.Szokásos rituálé,elalvás aztán bevarázsltam az ágyba.nem egyszerű a földszintre lehajolni vele az én derekammal,de megcsináltam.Reggel fél 6 tájékában Boti felsír,felülök és a drágám négykézláb áll az ágy mellet és azt mondtogatja Botika le esett.Így megint mellettünk kötött ki.Maga az ágy nem olyan rossz,mert elég magas pereme van,de az oldalán a lábhoz eső részen nincs perem a könnyebb kiszállás érdekében,na itt esett ki Boti.Ennyire pörög és vándorol álmában.
gabicsibe

És egy friss kép
Kép
gabicsibe

Bibar!

Gratulálok a kislányhoz! :D :D :D :D :D :D :D
Örülök, hogy minden oké! :)

Kép
nika28

Bibar
Gratulálok a kiscsajhoz :D
gabicsibe