Új privát üzeneted érkezett!

Eszter!

A jégkockatartónál az lehet a gond, hogy ha nem tudod teljesen vízszintbe tenni, kifolyik a motyó. Én sok gyümölcs pépet meg ilyesmit fagyasztottam benne, és mivel soha nem volt teljesen üres fiók, aminek az aljára tehettem volna, szenvedtem vele rendesen. A pohárnak meg van teteje. Meg a sterilizálásnál is ha először megcsinálod a jégkockatartót, abból nem egyenletesen fogy a cucc. Ahogy töltöd utána, az meg elvileg már nem steril. Míg a pohárnál bevársz egy étkezésnyi adagot és kezded egy új, steril cuccal.
Vendég

Geri módszere is tök jó! Bár ott nem tudod egyből kiolvasztani (nem tanácsos forralni meg ilyesmi, én úgy csináltam, hogy ha kellett, este kivettem a fagyóból egy poharat és reggelre magától kiolvadt a hűtőben. Meg olyan bazi nagy mennyiség soha nem kellett, hogy ne legyen elég az a pohár mennyiség, ami otthon volt. Amúgy is praktikus, mert később szilárd kaját is tárolsz majd benne. Meg kekszet, meg minden mütyűrt!
Vendég

Lányok!

A szomszédainknak van egy eladó vadiúj Tefal bébiőrük. Van valaki, akinek még nincs, de venne? 9ezerért adják. Ha kell pontos infó, megkérdezem a paramétereket (típus, egyebek).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!
Elment a barátosném. Olyan jó volt emberi arcot látni a Zsoltién kívül. :D

Ehhez a tejcsitárolós dologhoz annyira nem tudok hozzászólni, hogy elszégyelltem magam, hogy ezen el sem elmélkedtem. Valahogy nekem a szüléssel megszűnt a világ. Pedig akkor kezdődik csak igazán. :shock: :D

Kép
zsizell

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:19-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok, gondoltam írok egy kicsit magunkról, hátha valakit érdekel:)
Túl vagyok az első NST-n (itt így hívják a ctg-t). Mindent rendben találtak. Babámat 2800 grammra becsüli a doki...
Éjszaka pedig olyan görcseim voltak, hogy azt hittem menni kell. Mindenesetre érdekesen leszünk, mert a dokim febr 7-n is elmegy egy hétre síelni, meg febr 21-n is. A kettő közé kell időzítenem a szülést:)
Vendég

Ja és Katkat, gyönyörű a gyermekbirodalom!
Vendég

Kattkat!

Nekem is hasonló volt a CTG-m múlt héten - igaz, nem voltak kiugrások a méhtevékenységben. De a doki az ugyanilyen szívverésre azt mondta: tökéletes. :)

A Pringles miatt meg ne bánkódj! Néha kell egy kis elkur..lás némi nasi által (a paprikás pringles meg különösen finom nasi)... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:20-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Én megkérdeztem a dokit, hogy megy-e nyaralni, vagy síelni??? ÁÁÁÁ ő nem megy sehova!!! Megmutatta a határidő naplóját, hogy mennyi szülése van. Aszonta ő csak szülni megy! :lol: :lol:

Egyszer láttam feltűnően barna fejjel a nyáron, de azon kívül nuku!
Vendég

Hát nem tudom, a vonalzóm szerintem tuti nem jó időt mutat... Azt néztem, amikor az ultrahangot csináltam, akkor a fejméretre 38 hét néhány nap volt írva... Igaz a combcsontjához meg 35 hét pár nap...
Lesz egy nagyfejű rövid combú lányom :shock:

Én is jobban örülnék jelen pillanatban, ha inkább vizisíelne a dokim :roll:

Egyébként én 14.én szeretnék szülni, alkudozom is Dorinával ezügyben :)
Vendég

Én lestoppolom február 1-jét és 2.-át!!!! Lécci na!!!!
qrva nagy görögdinnye ül az ölemben. Bantunigger cicikkel! Jáj! Várom a végét!!!!
Vendég

Uhh Csajok!

Hát a borotválkozás egy jó nagy feladat volt most számomra. Nemsokára indulunk a dokkerhez. Remélem minden rendben lesz. Vagyis minden rendben lesz :lol:

Xien. Gyere csak gyere híradózni. Nehogy lemaradjunk a szülésről itt a végén, mert nem írsz magadról... :roll:

Az én dokimnak van egy 9 hónapos kislánya, remélem nem jut eszükbe elmenni síelni. Legalábbis még eddig nem említette.

Remélem tudok jönni miután hazaértünk és majd mesélek.

bellerreni
Eger

Belenéztem a Pocakfotókba. További szerkesztést (sorbarendezést) igénylet, de most már asszem tényleg rendben van. (Biztos délelőtt a támadónő elvonta a figyelmem, és elvesztettem a fonalat. Akkor azt gondoltam, kész vagyok... :oops: )

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ha gondoljátok, én is teszek fel pocakfotót, hogy mindenki megnyugodhasson: nincs is nagy hasa :D

Nóri, én a febr. 1-2-t örömmel átadom :lol: Hétköznap nem akarok szülni :D
Vendég

Monyo, muszáj indítani a szülést?

Anyatej lefagyasztása: én fél decis műanyag poharakba tettem a tejet (bármelyik ABC-ben lehet kapni 50-100-as csomagolással), ráírtam alkoholos filccel, hogy mikori és befedtem alufóliával (+befőttes gumi). És így sorakoztak a mélyhűtőben.
A kifagyasztás is egyszerű, mert kiveszed, a kezedben megmelegíted a poharat és máris kiesik belőle a fagyott tej és lehet melegíteni, amiben akarod.

Xien, hát az én dokim is elmegy síelni és én is pont akkor fogok szülni...Maga helyett küld majd be valakit az orvosod a szülésre? Vagy ügyeletes? Hol szülsz? Makón lehet? Vagy Szeged?

:?: Jaj lányok, akartam kérdezni, hogy a gyerekorvos mindenkihez kimegy majd amikor hazaérünk a babával. Ilyenkor kell neki adni pénzt, illetve szokás? Tudom, hogy kötelező neki kijönni, és én szívem szerint nem adnék, mivel nem én hívom ide, hanem neki el KELL jönnie. Ti adtok? Ha igen, mennyit?
lara

Én Hódmezővásárhelyen fogok szülni. Azt mondta a doki, hogy megbeszéli az egyik kollegájával, hogy ő jöjjön be, hogyha úgy alakul...

Hozzánk jött a gyerekorvos annó, mi egy ajándékkosarat tettünk össze, de azt sem fogadta el... A védőnő bezzeg szó nélkül elvitte
Vendég

Lara!
Nekem mindenki azt mondta, hogy a tejcit nem szabad direktbe melegíteni, csak kiolvasztani és szobahőmérsékletűre melegíteni. Most akkor ez hogy van :?:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Kattkat, szép a babasarok :D a gmailre még nem volt időm feljutni. :oops:

Látogatás: szerintem is elég ha csak apa jön. DE sajna ha nem egyedül vagy a szobában, akkor édesmindegy h hozzád jönnek-e. Sajna én most 5 ágyasba kerültem a szülési dömping miatt. Na volt akihez de 11-től este 7.30-ig jöttek a rokonok tömegével. No pihenés, no intimitás, mert mindenki a kórteremben tobzódót :twisted: :twisted:

Geri, Zuzmo irigy-irigy vagyok. Én már 3. éjszaka nem alszom (nappal se sikerül max 1 órát). Egy zombi hozzámképest fitt és üde :shock:

Anyatej: arra figyeljetek, h a 24h-s hütőben tárolás sajnos nem mindig biztonságos, mert attól még megromolhat. a legjobb ha rögtön lefagyasztod.

Tegnap volt nálunk doktornéni, kaptunk minden féle receptet, megnézte, mennyire csökkent a sárgaságunk. Sajnos 1kicsit lila volt a keze-lába csöppnek, így ma jött a védőnéni. Ma már szebb, de azért csüt a dokinéni megnézi +1szer és eldönti kell-e menni kariológiára...egyébként a köldök csonk is már leesett.

Ennyi időt kaptam....

Kép
csipike09

Lara!

Amíg a körzetis volt a dokink úgy volt, ha kijött 2eFt-ot KÉRT. Én első alkalommal nem adtam és meg sem kérdeztem, tartozom-e valamivel. Legközelebb kihívtam az oltáshoz (elvileg nem lehet, mert otthon már tilos oltani) akkor már tejeltem.

Én egyesekkel ellentétben nem akarnék Valentin-napon szülni. Mi nem is tartunk ilyet egymásközt. December végén zártam le egy hosszú és nagyon szar kapcsolatot. Lacivali január 18-án randiztunk először. 28-án költözött el a Laci a barátnőjétől. Aznap mi már össze is költöztünk. Illetve együtt aludtunk, és utána minden nap. Szóval akkortól együtt élünk. Valentin napon ültünk a hatalmas, üres lakásunkban összebújva. Mindkettőnknek csörgött a telefonja. Az exeink voltak. :oops:

Laci exe közölte, hogy úton van hozzánk, mert szereti és azt akarja hogy a Laci is szeresse, meg nem jött meg neki és tuti terhes. :shock: Mire Laci mondta, hogy ő nincs egyedül. A csaj kérdezte, hogy a Zoli van-e vele... :roll: Hát izé...

Nekem neccesebb volt, mert az exem sírva könyörgött meg közölte, hogy Dunának megy. :shock: Egymást támogattuk Lacival egész este és nagyon, de nagyon szarul éreztük magunkat! Eszünkbe sem jutott "ünnepelni". Aztán meg azóta sem!
Vendég

Én pusztán azért akarok 14én szülni, mert az vasárnap és a doki is itthon lesz... Mert egyébként nagyon bonyolult lesz nekem a másik csemetémet elhelyezni...
Vendég

Májkrémes kenyeret kívánok sok paradicsommal, paprikával. Friss, ropogós kenyérrel és esetleg hónapos retekkel! Hmmm.
Vendég

Vendég

Ne is mondd, én már kezdek magamtól megőrülni... sós után édes utána megint sós utána megint édes...
tegnap este 9kor ettem brokkolikrém levest. utána a nutellás üveggel szemeztem, de kemény voltam és inkább lefeküdtem aludni :oops:
Vendég

Lara a dokim ajanlotta hogy inditsuk.Eloszor en sem rajongtam az otletert de mostmar beletorordtem.

Csipi nem irigyellek a nemalvas miatt :roll:

Kép
monyo83

Halihóóóó!

Hehe, Kokonya Móni nem szül. Az én gyerekem benyelte a pillanatragasztót és most eregeti :P Totál hihetetlen számomra, hogy valaha is kibújik.

Pedig volt fürdő, keksz, csípős evés, szánkózás, séta, homeopátia, málnalevéltea, bor, és röhögős filmnézés a moziban. Oszt még csak joslóim sincsenek már. :(
A dokim febr1-ig siel, így holnap a szülésznőhöz megyünk CTG-re a kórházba. Hát kiváncsi leszek. Ami a bajom az, hogy nagyon vizesedek. Szinte napi fél kg plusz. Az arcom is nagyon felpüffedt. És én 2x szültem emiatt indítással. Bár most vérnyomim jó, csak olyan szar ilyen vizesen szülni. Leguggolni sem bírok, úgy feszül a combom :cry: És mostmár se csalántea, se homeós szerek nem hozzák ki. :cry:

Monyó! Miért kell indítani a szülésed szombaton?

Kattkat! Gyönyörű a babaszoba!! Nekem is ekkora hasam van, és a tiéd tényleg nagyon lent van már. sztem beilleszkedett.

Lara! Te hogy érzed, ki lakik a pocakban? Én mostanában ezen agyalok....

Első lányom nekem febr 13-án született 20 perccel éjfél előtt. Végig azon izgultam, hogy ne legyen Valentin -napi :P

Viki! Örülök, hogy otthon vagytok már!

Geri, Zarja, Csipike! Milyen ügyesek vagytok a babókkal. Csipike, melyik kórház az, ahol a kórterembe is be lehet menni?? :shock:

Na megyek csinálok vacsit a lányhadseregnek :P

Móni
kokonya

Nóri: köszi, egész jól hangzik ez a recept. Legközelebb kipróbálom. (Most brokkolis halat sütöttem neki)

Csipike: jó hallani felőletek! Majd csak jobb lesz az alvás is ;)

Nekem azt mondta a doki, hogy miattam meg egy másik baráti kismama miatt idén nem megy februárban síelni :D
zuzmooo

Találkoztam ma Vikivel és Barbussal. Csuda édes az a kicsi lány! Vikivel meg jót dumcsiztunk, csak aztán indulnom kellett a szülőire (így is késtem egy negyed órát :oops: ). Elvileg már otthon vannak, ígérte, ha tud, jön beszámolni.

Nálunk a család kórházi látogatása kilőve, egyrészt mindenki messze van, másrészt folyosós rendszerű a MÁV, harmadrészt meg tudtommal még tart a karantén. (Ennek ellenére a szobában beszélgettünk Vikivel!) :lol: Nagyon szűk család még elfogadott lenne számomra (nagyszülők), de a többiek várjanak már kicsit. Tetszik Zuzmoo ötlete, hogy az értesítő sms végére odaírni, hogy mikortól várjuk szeretettel a látogatókat. Nálunk annó katasztrófa volt szüleim és bátyámék kórházi látogatása, Bori majdnem 1 hetes volt már, őt ugye nem láthatták, mert a PIC-re csak a szülők mehettek be, s amikor szembe jöttek velem a folyosón, az arcukról azt olvastam le, hogy eltemettek bennünket. Na, köszi! :evil:

Anya/anyós beleavatkozása a gyereknevelésbe: minden félnek a maga anyjával kell megküzdenie, s ha kell, összeveszés árán, de ne hagyjátok magatokat! A TI gyermeketek, ezt el KELL fogadniuk! Mondjuk anyám a mai napig is próbálkozik, már többször voltam úgy, hogy nagyon durván megmondom neki, hogy ne erőszakolja már a saját gondolatait, de hát nálunk kicsit más a helyzet, nem fogadja el, hogy Bori MÁS, sérült. Ebből adódnak a problémák. Ja, anyám ma is mondta telefonba, hogy már kinézte a buszokat, csak azt nem tudja, hogy kell a buszállomásról eljutni hozzánk (metró+villamos, baromi bonyolult :twisted: ), ez nála a lelki zsarolás. Mert hogy ki fog nekünk segíteni. Megmondtam neki, hogy úgy néz ki, meg tudjuk oldani a dolgot, de ha mégsem, legyen csak készenlétben, mert először úgyis őt ugrasztjuk. Remélem, ettől lenyugszik, és ez nem is sértő.

A gyerekorvosnak kötelessége kijönni, mi nem adunk neki ezért pénzt, azért már inkább adnánk, hogy megalapozzuk a jövőt. De mi már ismerjük, így tárgytalan a dolog. Pl. amikor ide költöztünk, a postásnak bemutatkoztunk egy ezres kíséretében, hogy mi vagyunk az új lakók. Így tuti megjegyzett. Ja, egyébként ha nem kér pénzt a doki, vagy azt mondja, annyival tartoztok, amennyit gondoltok, nagyjából a benzinköltséget szokás megtéríteni neki.

Anyatej hűtőben tárolása: ha sterilet akartok (márpedig ez a cél), akkor ezekre figyeljetek:

"A lefejt anyatej tárolása

A lefejt anyatejet előzőleg fertőtlenített és lehűtött üvegedénybe vagy műanyag edénybe tegyük, egészséges újszülöttnél az anyatejfagyasztó zacskó is használható. A lefejt anyatejet rögtön tegyük hűtőszekrénybe. Plusz 4 Celsius hőmérsékleten 3 napig tárolható. A lefejt és lehűtött anyatejet - ha nem használjuk fel rögtön- helyezzük mínusz 18 fokos mélyhűtőbe, ahol koraszülött részére 3 hónapig, nem koraszülött részére 6 hónapig tárolható. A mélyhűtött anyatejet hűtőszekrényben lassan engedjük fel és vízfürdőben megmelegítve adjuk oda a kisbabának. Mikrohullámú sütőt a tej melegítéséhez ne használjunk."

Kiegészítés tőlem (mint annó anyatejadótól): A tejet ne tárold a hűtő ajtajában, inkább legbelül egy polcon, mert ott egyenletes a hőmérséklet. A polcon ne legyen nyers zöldség, gyümölcs, hús sem. A fagyasztottra való ráöntögetést nem támogatták, az már nem steril...

Na, megyek, meglátogatom a régi kórustársaimat.
ktc

Csajok, nagy a gáz. Noncsi megfordult és keresztben fekszik. Most mi a szart csináljak???? Teljesen ki tudom tapogatni. Ezért vannak ilyen erős fájdalmaim. :cry: :cry: Most itt bőgök. Holnap ki kellene kunyiznom egy UH-ot! :cry:
Attól is félek, hogy mi lehet a zsinórral, ha így forog csórikám!

De a lényeg, Edit Csanádról kép gmail-en. Nagyon helyes pasi!!! :D
Vendég

Nóri: bár tudom te szülésközelibb állapotban vagy, de nekem is ma fordult keresztbe a baba. Én is teljesen kétségbe estem. Beszélgess vele, mi is ezt tervezzük estére.
Ha nagyon nem megy, lehet, hogy jön az elemlámpás módszer???!!! :shock:

Kép
zsizell

Na jó, az egyesek, akik olyan nagyon seggfejek, hogy valentin napon akarnak szülni befejezik a fórumozást.
Mindannyiótoknak további jó babavárást és jó egészséget!
Judit
Vendég

:shock:
Vendég

Nóri: a köldökzsinór egyenlőre nem nagyon csinálhat bajt, még ha rá is tekeredik, mert nem feszül meg. Ne aggódj!
Jógán mutattak mindenféle csípőtekergetést, ami segíti a baba befordulását. Ha jól emlékszem volt ilyen: kisterpeszbe állsz és köröket írsz le a csípőddel (mikor elöl vagy belégzés, mikor hátul -kilégzés), ezt lehet továbbvinni úgy, hogy 8-asokat próbálsz leírni a csípőddel. Remélem nem írtam hülyeséget, ha valaki jár még jógára, erősítsen meg!

Xien: mi történt? Jól értem, hogy most megsértődtél? :shock: Szerintem senki nem "seggfejezett le", örülünk hogy jelentkeztél.
zuzmooo

xien: ezt most nem annyira értem, de biztos lemaradtam valamiről :shock: :shock: :shock:

Kép
zsizell

Ez most mi??? :roll: :roll: :roll:

Nóri!
Vannak praktikák az ilyen befordulós dolgokra. Nem tudom, mennyire jönnek be. Előkeresem, és felteszem a g-mailre.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.01.26 19:35-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri

Még a 4kézláb álldogálás is segíthet faros bébi megfordításához.
egy uh-t tényleg kérjél azért.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Zsuzsa!

Én is attól tartok inkább, hogy nekem papíron nincs több UH. Akkor viszont honnan tudom meg, hogy nincs-e belegabalyodva a zsinórba? Szüléskor lehet ebből gáz, főleg, ha nem elég hosszú. Illetve keletkezhet csomó, és rátekeredhet valamelyik végtagjára is... Sőt, asszem tégla is eshet a fejemre... Szóval leállok! De olyan szorongás jött rám, mint egy kisebb pánikroham. Nem vagyok én normális!
Vendég

Kakti küttem pü-t! :lol:
Vendég

Én meg úgy veszem észre egy ideje, hogy Nóri velem nem kommunikál, szóval én is megsértődtem.

Kép
zsizell

Hazajöttünk. Babuci most éppen alszik, az egész hazautat végigaludta. A szopival próbálkozunk, tejem elég sok van (szerintem). Barbus jól van, már nem olyan sárga. Én is meg vagyok, bár a gátam tájéka elég zaklatott. :) Majd ha tudok, akkor jövök.

ktc: Köszönöm hogy meglátogattál, remélem tudom hasznosítani a tőled tanultakat.
vicky79
Budapest III. kerület

Na jó, csak viccőtem :lol: :lol: irgumburgum :D

Kép
zsizell

Vicky! Köszöntünk itthon! Szurkolok, hogy belejöjjetek ti is a szopiba.
ja, és én mint szintén ÁEK-es várom, hogy beszámolj az ottani dolgokról - persze csak ha lesz rá időd.

Kép
zsizell

ZSIZELL!!!!!!

Na azér basszus, nem illik szívroham közeli kismamikat riogatni!!!

Különben Neked meg kék cipő van a vonalzódon és én nem szeretem a kéket. Úgyhogy megsértődtem...
Vendég

Viki, hol van Barbus oldala? Esetleg átküldöd gmailre, ha tettél már rá képet, vagy valamit?
Vendég

Megyek, kutyapózba vágom magam és körbe mozgatom a seggem. Ja és lihegek is hozzá! Ha ettől nem fordul be, akkor én fordulok be!!!! :lol:
Vendég

CSAJOK! Le lehet állni! Ha mindenki besértődik, itt maradok egyedül a sok okosságommal... :lol: :lol: :lol:

Viki: Üdv otthon!!! Nagyon cuki a vonalzód :D
zuzmooo

Nóri: Node látod látod, rögtön sikerült kicsikarnom belőled egy hozzászólást felém :D szóval én megbocsátok. te meg maradj norcmorc :wink:

Kép
zsizell

Na én kikapcsolom a gépet, mert elb@szódott a monitorunk, és ha nem verem szanaszét, akkor csak csíkok vannak rajta. Azt hiszem idegösszeomlást fogok kapni tőle :evil: Szuper, még új monitort is venni kell :x

Kép
zsizell

Ment a válasz pü. :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Xien, gyere, senki nem akadt ki azon, hogy valentin napon szeretnél szülni... ha elsikkadunk valami felett az azért van, mert én pl. délután-este ritkán netezek, ha akkor sokat írtok fele kimegy a fejemből, ameddigre visszaolvasok.
Nóri helyében én se gyúrnék a túlhordásra :roll: se az emlékek, se a plusz napok miatt :lol:
ha foglalni lehet, én 11-12-re pályázom :lol:
nekem speciel semmi bajom a valentin nappal, csak az, hogy ha aznap szülök nem leszek itthon Lillu február 16-i névnapján :shock:

Nóri, ha Monoron jársz ilyen kaját nálunk mindig találsz a hülye cukros diétám miatt :wink: élhetsz vele, ha gondolod :lol: vagy küldök virtuálisan :lol:

Léni befordulva van, de mindig próbál harántba menni, remélem nem sikerül neki. :oops:

Ja és a fejkörfogat versenybe dobogóra pályázunk mi is, Léni tegnap 97 BPD-t mutatott. Lillué pár nappal később volt 98, szóval nagyon érik a 37 cm-es fejkörfogatunk :shock:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?