Új privát üzeneted érkezett!

SZIASZTOK!
Csatlakozom én is Nanetto vásárlási szokásaihoz.Van egy barátnőm, kint él Angliában.Nagyon jó, új cuccokat szerzett be kintről, a postaköltség sem veri az egeket.Annak idején, amit kinőtt Lilike, mindent odaadtunk a védőnőnek, adja tovább szegény sorsú gyerekeknek.Nem bántam meg.Lilike is újat kapott mindenből, Balázs is azt fog(HÁLA A JÓISTENNEK, HOGY MEGTEHETJÜK,dehát tényleg ezért dolgozunk, gyűjtünk.)
Eddig legalább 100.000 FT-ot spóroltunk a dolgokon.Mam termékek sokkal olcsóbbak, ágyneműk, ruhácskák, stb...

Mellszívó-Nekem Lilivel Canpol kézi volt, jó volt szerettem, még tejtestvére is lett Lilikének.
Ő(Lilkó) 8 hónapos korig szopizott napi 4*, majd 15 hónapos koráig napi 2*.Jelzem, eddig nagyobb betegsége, de még láza sem volt.Antibiotikumot még nem is látott és mindjárt 3 éves.

Most Angliából hozattam vadi újonnan MAM kézi mellszívót, van hozzá 1 db cumisüveg, tejzáró kupak, melltartóbetét 6db,mam újszülött fehér nyuszis cumi, meg egy sterilizálós doboz.(Számlával, mindennel együtt) Kb. átszámítva 10.000Ft-ért.
Ez itthon lenne vagy 15.000 Ft biztosan.
Meglátjuk majd , hogyan szuperál.
Megvettem a bimbóvédőt (szintén Mam -os), meg Medelas mellbimbókrémet,meg Tommee Tippee cumisüveget, szintén kintről.
Már nem sok mindent kell beszereznem, cirka úgy 60.000 Ft értékű cuccot...
Meg amibe még beleszeretek...
Amire én esküdök, az a Tommee Tippee cumisüveg, meg a MAM termékek.
Nincs bennük káros műanyag, meg tartós, soha nem fájt Lilike hasa, pedig én mindent megettem szoptatás alatt is...

Kép
rozsa1979

Huh, Nanetto, most kicsit irigykedek, milyen ügyesen vásárolsz, jó áron, szuper minőséget. Valóban egy sima kapucnis törcsi áron hoztad ki a 3ezres csomagodat is. Sajnos nekem Angliában ismerős nincs, a next rugikat is itt rendeltem a neten, van egy lány a Babaszobán, akinek van beszerzési forrása, mondjuk az valóban jó áron volt, igaz, még nem jutott el hozzám a csomag.
Mondjuk még semmi igazán nagyot nem vettünk meg, úgyhogy veszíteni sem veszítettem. Még.

Kiságynak egy natúr fenyőt néztünk ki, szép, sztem jó az ára: 19.900.-Ft. Ez nem kombinált, tehát a pelenkázó (komód vagy állvány) még külön téma. Ugyan még nem aktuális, de jópofa kiegészítőt láttunk az Ikeában, meg talán a Brendonban is: a kiságy felső peremére húzható álló baba által rágcsálható védő-rágóka réteget, talán 1000.-Ft. Az nagyon jópofa dolog, eddig nem tudtam, h ilyen van.

detti_10

NANETTO:Nagyon jó az e-bay.Találtam koraszülött méretű szépséges ruhákat.
Köszike!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
rozsa1979

Jelentem végiolvastam az írásokat :D huhh :D de csak így tovább :!: :D
Mosókonyha, babakocsi, babaülés, EDA, mellszívó, pizza, karfiolleves...
Az utóbbit megirigyeltem :D :D

Èn rendesen be vagyok parázva a szüléstöl..
Fájdalom csillapítás:
Relaxációs technikák: légzés, zenehallgatás. éneklés, párnák, babzsák, hinta szék, gymnastic ball,
- melegvízes zuhany, melegvizes borogatás egész testen, kádban vagy szülökádban történö ücsörgés, relaxálás (ezeknek vannak feltételei azért)
-Aqua acupuncture
-mozgás, kényelmes testhelyzet felvétele, csípö ringatás, férj vagy hozzátartozó megmasszírozhatja a kismama hátát, derekát....

Gyógyszerek:
-injekció izomba, vénába. (ezek béníthatják a baba légzését egy meghatározott idö után... :cry:, nagy a kockázat)
-nitrogén oxid (nevetö gáz :lol: ) ezt elöszeretettel ajánlják mer nem kerül a baba keringésébe, gyorsan kiüröl. Kontrakciókor kell szippantani :lol:
-EDA, spinal, helyi méhnyak érzéstelenítés
Csomót írnak arról, hogy a gerinc érzéstelenítéseknek mennyi mellékhatása van.... :cry:
-Hypnosis :shock: Van egy emberke aki erre szakosodott a korházba és jön a szülöszobára ha kérjük...

Ezek a lehetöségek....én maradnék ha lehet az alternatívabb meguldásoknál...a fürdö, zuhany mindíg megnyugtat, meg a massage is :D Nevetö gázt még nem próbáltam :lol:
spinálisom volt....
Ki tudja mi lesz.... :roll:

Ezek itt a lehetöségek...
Vendég

Az ebayen worldwide ra kell kattintani és akkor az áru mellé kiirja mennyi lenne az ideszállítás! tehát lehet kalkulálni! a fizetés paypal rohadt gyors a szállítás is! szóval más világ!!!! ...
a Tommee Tippee -ről én is csudajókat hallottam! :-)
mindjárt körbe is nézek! ...
Vendég

Nanetto,
azt hiszem én is olyan Avent mellszívót vettem, táskában volt, ajándék poharakkal, meg cumisüveggel, meg melltartó betéttel.
na már többen is írtátok, de megmondaná valaki h mi az az EBAY??? :oops: :roll:
komolyan az ember azt hinné, hogy ha olyan messziről rendel cuccokat, már csak a posta miatt is bazi drága lenne.. nem értem hogy csinálod.. :roll: :)
Vendég

Na, megyek is az ebay-re... ha esetleg mégis lehet spórolni a postát, lehetne majd olyat is, h együtt rendelni vmit, nem? Úgyis egyidősek lesznek a babyk. Egyik fórumon olvastam éppen, volt vmi filléres, de hiperszuper sínaci, együtt rendeltek, minden fórumos baba azon a télen egyforma sígatyóban tolta... :D

detti_10

Geoo... az ebay az ami alapjan a teszveszt es a vaterat megcsinaltak, de ha odalesel rajossz, ti otthon 'kicsiben' jatszotok :) Nekem is az angol ebayrol jott a szoptatos parnam. (es nem golyos toltet es hatalmas es kenyelmes)

www.ebay.co.uk

nem veszett draga a postaja, de oda kell figyelni, ahol nincs megadva ott elore erdeklodni stb...

luna6

Geoo,

Ird be a keresöbe, hogy www.ebay.com vagy co.uk vagy .ca
meg ilyenek és lehet is shoppingolni :D
De használhatod a www.amazon.com és így tovább.....van vagy ezer ilyen oldal.... :wink: Szerintem élvezni fogod :D
Próbáld ki :D
Hogy ezért én mért nem kapok %-ot :roll: :D
Vendég

En meg itt az elmaradott nyugati balkanon... se egy szal turi, se egy helyi licitalos oldal (oke, egyrol tudok, de az egy vicc... ahol gyerekruhabol osszes meretben egyut 1000 alatti talalat jon ki, de inkabb csak szazas nagysagrend....)
de legalabb a Next szallit ide, es olcson teszi :) (lassan fogok is rendelni megint) es hat elerheto az ebay is...

luna6

O.K. ha mindenki elmegy vásárolgatni akkor ki fog ide írni :roll: :cry: :?:
Vendég

nem találom a psotázási díjat, próbaképpen választottam ezt:
http://cgi.ebay.com/Graco-Baby-MUSICAL- ... 53dedaa106
de vajon honnan tudom meg, mennyiért jönne ide? Aki ráér, megnézné?

detti_10

Már rájöttem, h próbából is legrosszabbat néztem ki, termék helye: Cincinnati, Ohio, United States :P
detti_10

detti_10

Nem biztos, hogy a legroszabb de konkretan erre irja is jobbra oldalt, hogy csak USAba postazza.
A com-os oldalon amit te nezel nem latom az opciot, de az angol ebayen (www.ebay.co.uk) az arnal a listazasnal meg lehet adni az orszagot, es akkor ha az elado megadta a postakoltseget (mert hajlando Mora postazni) akkor megjelenik az osszeg. De am messze nem mindenkinel, olyankor beza levelezni kell az illetovel.

http://baby.shop.ebay.co.uk/Chairs-for- ... ?_catref=1
itt ez az oldal pl, es a postage to -nal allithatod be az orszagot.

luna6

Oké, köszi lányok, közben utánenéztem, már regisztráltam is :oops:

amúgy jó ez az oldal, persze még barátkozni kell vele, meg ha gond van az eladóval könnyebb MO-on utólérni, mint máshol, de ha lesz februárban pénzem, tuti kipróbálom :P
Vendég

hmmm. nem sokan postáznak MO-ra :?
Vendég

Luna,
kezdek megőrülni, de a termékeknél nem találom a postage to-t :twisted:
Vendég

már rájöttem, h lehet korlátozni, úgyhogy most már csak Európát listázom :-)
detti_10

Jajj amúgy képzeljétek!!
Még régen amikor Velencében jártam, elhatároztam, hogy egyszer szeretnék elmenni a karneválra is, és most mivel nyáron úgysem várható nálunk nagy nyaralás a felújítás, meg baba miatt, max egy rövid balatoni látogatás :P ezért csináltam egy tervet februárra, tujátok valentin-nap, névnapom, meg ilyenek :D
kíváncsi vagyok belemegy e a férjem :roll: :roll:
febr.12-én pénteken kora reggel indulnánk, majd
dél körül érkeznénk Ljubljanába, ott lennénk egész nap, megnéznénk a hármas hidat, szöőkutat, meg ilyeneket, este meg a Celicában aludnánk, ahol én tuti az egyik cellát választanám, nem normál szobát :lol: ,
majd kora reggel indulnánk tovább, aztán 9-10 körül érnénk Velencébe. Egész nap ott lennénk, késő este indulnánk haza.
Útközben valahol megállnánk aludni, és talán reggel benéznénk megint Ljubljanába, a vasárnapi bolhapiacra :D , aztán indulás HAZAA!! :)
Nagyon örülnék neki ha összejönne :P

Na megyek, eszek egy kis karfiolevest a változatosság kedvéért :D :D
Vendég

Nah telefonalt a mosogepszerelo. Este jon fel kilenckor (ez itt polgari ido, de nem birok hozzaszokni) es 75 euro az alkatresz... aztahetszentsegit, de hat ez van, kb ennyi idore lehet ezen bosszankodni, a teny az teny, ugyhogy lapozok :)

luna6

azért irtam hogy körülményes és kitartás kell az ebay-hez! lásd a szoptatós széket ami itthon 70 volt de néhány helyen 90!!!! (nem vicc) kb. 3-4 óra kitartó melóval találtam meg! ... :-) de megvan és ma postázták meg is irták! :-) dupla párna kis mozgó lábtartó ahhhh nagyon álom!!! szóval azért nem olyan egyszerű mint vatera! én csak újakat veszek és még soha nem csalódtam! majd próbálok küldeni fotókat! amerikából rendelni azért necces nagy dolgot mert néhány posta vámot rak rá mielőtt átveszed! persze egy takarón nem szarozik a mi postásunk! :-) de anglia egyszerűbb ...!!!!!
Vendég

Neztem a szeket, de nem talaltam oket olcsonak. Bar ahoz kepest, hogy ha 70 ezer otthon egy, akkor meg ingyen is van :) Igazabol en egy ikeas hajlitott szekre gondoltam, hogy azt veszek.. nos a jo aruak postaval az ebayrol kb ugyanott vannak... meg eletemben nem ultem ilyen szoptatosban, de lehet nem is fogok es marad a helyben beszerezheto :)

luna6

Sziasztok!!

Annyi mindent szerettem volna írni, de ti már megkérdeztétek, leírtátok. Így jár az, aki későn fut... :(

Konkri köszi, nagyjából én is így gondoltam az öltöztetős dolgot, most már nem parázok többet.

Tahti leírtam a szabis dolgot, erre tegnap tényleg szabira ment. Azt hittem megőrülök, most már azért igyekszem elfogadni. Este viszont olyan édes volt, annyit rugdalt, most már tényleg rugdalt. Tisztára kicsi nékem ez a ház, kirúgom az oldalát :lol: :lol: :lol:
Vasárnap végre a férjem is érezte, olyan aranyos volt, tisztára zavarba jött, nevetgélt. :lol: :lol: :lol:

Gemini akkor egy halk gratula!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Detti 10 tök jó a babakocsi, nagyon tetszik, tényleg nagyon szép színe van, és a zöldnek is :D (én zöld mániás vagyok)

A Titi Trion még mindig nagyon tetszik, ha olyan boltban járok, akkor azt is meg fogom tologatni :D :D :D

Nanetto Mi az a paypal?
A pay tudom, hogy fizetséget jelent...

Bibó neked jobbulást kívánok!! :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Hát én alig jutok a végetekre...

OTP: nem is velem van a baj, hanem csütörtökig szar lesz...

Rózsa: lehet h csak hülyén olvastam, de a cumisüveg és h bármit ettél ez hogy függ össze a hasfájással??? már mint ezen a cumi hogy segít? Bocs ha banga vagyok, ha félre olvastam... vagy van titkod?
Amúgy akartam már erről is beszélni, hogy kinek, mi... nekem volt baj a szénsavassal, meg az uborkával... volt tőle hasfájás, ja és a tejtől is- na ezeket nem ehettem :( de a védőnőnk azt mesélte, hogy volt aki már csak vajas kenyeret evett, de akkor is fájt a baba hasa. Van aki, meg ehet bármit... van akinek tápos a babája és sok próba mire megtalálják azt ami jó....
Amúgy nekünk hasfájásra bevált szer: Espumisan és Gripewater- ez utóbbi nagyon ász, mivel kb szódabikarbóna, hűtve- egy kanál evés előtt és tuti jó (vagy utána) (na sztem ezt is doc-oljátok lányok)
A székrekire pedig csak a kúp vált be nálunk... (glicerines) 8 hósan még csak tejeztünk, mert nem is akart enni és nem is kakilt ha bármi mást evett...

Mellszívó-első babások: sztem elsőre egy kézit szerezzetek be csak, van akinek ez is elég, van akinek még szívó se kell. elektromos pedig változó hogy kinek válik be kinek ne. viszont sztem azért a kézi a legjobb, mert akkor nem csak felteszed és szív a gép, hanem te is masszírozod, ami jó a csomók ellen. persze nagyon se szabad nyomni, mert megtöri a tejutakat. majd meglátjátok hogy kell e egyátalán szívó...

Tahti: ma kipróbáltam a tarkós testhő megállapítást a gyereknél, mert pont kíváncsi voltam, tudtam hogy fázik és a keze is jégcsap volt, ébredés után volt jó fél órával és még mindig fázott, no megnéztem a tarkóját és ott tök jó meleg volt... majd még tesztelem, de így elsőre nem jött be, ha erre halgatok, akkor nem adok rá pulcsit, pedig most ő is mondta hogy fázik, pedig ő nem szokta.

Tahti: bár én az elsőt szuper módon szültem és a varráskor már azt mondtam, hogy alszok 1 órát és jövök megint... azért én is félek, mert ki tudja mit dob a gép... de azt tudom, hogy én (bár azonnal 2-3 perces fájásokkal kezdtem) a fájások közt valami fura kábulatban voltam, az alvás és a meditáció közt. én végig álltam, csak a kitolásnál fekhettem (így a gravitáció is húzta) közben a férjem fogta a hasam két oldalát hátulról átkarolva és ez olyan jó volt... így kevésbé fájt... sokszor ha a fejem fáj és ráteszi a kezét az is kiveszi... tehát ránk nem volt igaz, hogy a férj csak néz és nem tud segíteni. remélem, hogy ketteske is az első fájástól számítva 4,5 óra alatt kicsúszik. majd megbeszélem vele!!!
Amúgy én is paráztam, de mindig beszéltem hozzá, hogy ugye gyors leszel... felkészültem életem legnagyobb szenvedésére, mert ezt olvastam mindenhol... de kiderült hogy valóban nagy a fájdalom küszöbön...
Sztem ide is agykontroll kell, no para és beszéljétek meg a gyerekkel, hogy ügyes legyen és gyors!

Kép
Kép
Kép
konkri

Én is örülnék neki, ha valaki elmagyarázná a PayPal rendszer lényegét :oops:

Képzeljétek,
András azt mondta h benne van a februári programban!!! már alig várom :D :D
Vendég

Csatlakozom az elottem szolohoz! En is rogton belefutottam a PayPalba, amit eddig a belga viszonyok kozott elkerulhetonek veltem, de ugy latszik, Nagy Britanniaban ezzel nem igy vannak az emberek.
Rogton meg is probaltam regisztralni, mert sikerult rogton vennem egy szoknyat Rebekanak, de a regisztracio mar onmagaban megijesztett: add meg a neved, cimed, telefonszamod, bankkartyaszamod, Isten tudja, esetleg meg a PIN-kododat is elkerik, de addig en mar nem jutottam el. Elrettentett a dolog.

Szoval van, aki mar beleugrott? Tapasztalatok?

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Szép estét lányok!

KONKRI:Hasfájás-Aventes cumisüveg mellett 1 hetet kinlódtunk, én diétáztam, mecsek teát ittam, meg a gyerek is, volt Espumisan csepp, meg Grape water, semmit nem ért.
A védőnő tanácsolta, hogy vegyünk Tommee Tippee cumisüveget, mert az etetőcumi része különleges szellőzőlyukkal van ellátva. Láss csodát, 3 nap múlva gyereknek nyikja nem volt.
Utána ehettem erőset, meg minden félét, gyógyszert, teát sem kellett többet innunk...szóval most Balázska csak ilyen cumisüveget kap.

Szülés-Nekem volt minden, burokrepesztés, oxytocin, kézzel tágítás ,meg amit akartok, 12 órán át emellett nem tágultam semmit, majd utána EDA és császár.A műtőben aztán kiderült, 19 centis volt Lilike köldökzsinórja, hiába kínlódtam 13 órát, nem tudott volna megszületni spontán.

No, most okosabb leszek, előbb EDA , oszt meglátjuk.
A végén varrtak kívül, belül, stb...alig tudtam menni csaszi után, pedig nem vagyok egy nyavajgós fajta...

No, megyek, elteszem magunkat holnapra.

ÁLMODJATOK AZ ANGYALOKKAL!!!

Kép
rozsa1979

Geooo, Gemini,

Remélem ez segíteni fog eligazodni a paypal-ben, ami épp azért jó hogy a banki adataid védve legyenek. Biztonságos fizetés alapja, sajnos erre szükség van.
Mi e nélkül eddig 700 €-rót vesztettünk :D 200-at azért mert egy Kaliforniai cégnek kiadtuk a számlainformációnkat vásárlás során...a vásároltakat nem kaptuk meg soha!!! 500-at úgy vesztettünk, hogy ez a nem biztonságos kaliforniai fizetés után kikerült a bankártya infónk/ vegy feltörték a rendszerüket...akárhogy is de Johannesburgban ATM-nél kivettek 500€-ót,...
Szóval én a PayPal-es fizetést csak ajánlani tudom :!: :!: :!:
http://altkompmed.ws/penz/internetfizetes.htm
Vendég

hogy minek raktam mosolygós arcot ahhoz, hogy 700€-ót vesztettünk....azt fel nem fogom :cry: :evil: Valószínüleg nem keltem még fel :oops:
Vendég

Látom már eléggé elmentetek a legutóbbi témától. Hát az ebayhez Én sem értek, de ismerem, Férjem használja, de Én eddig úgy voltam vele, hogy ami kell azt még itthonról is be tudtam szerezni, nem nézegettem a külföldi eladó cuccokat.

Ez a cumisüveges dolgot még mindig nem értem egészen. Ezek szerint Nálad cumisüvegből evett a baba, és ezért volt fontos, hogy milyen a cumija az üvegnek?

Ti mikor tervezitek berendezni a gyerekszobát, lányok, és hogyan? Vannak ötletek, tervek?

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Rozsa, ez akkor nem az uveg markajatol fugg, hogy a gyereknek nem fajt a hasa, olyan uveg van mas markavan is ami szelepes. Sot, van am olyan is ami a talpan szelepes alul (nekem volt a csajommal) a Bebeconfort Bobconfort uvege (muanyag) pl anno olyan volt, de azota mintha lattam volna mar mas markaban is. Az az uveg eleve nem is egyenes hanem kicsit kanyarodik, ha a gyerek szajaban van az uveg akkor a talpa felfele nez es ott a szelepen at megy be a levego. Szoval akkor erre van am alternativa. (en sem ertettem miert a cumisuveg markat irtad, de igy mar ertem, a szelepes cumi miatt nem nyelt annyi levegot a bebi) :)
http://images.google.pt/images?hl=pt-PT ... =0&ndsp=20

no igy nez ki :) es alul 'lukas' illetve szelepes, a talpan

luna6

halihó! már szerda!azaz a fordulópont!vagyis 2 nap múlva szabadestem lesz! éljen éljen! :-)
A paypal a legbiztonságosabb fizetési forma visszatérve az ebay-hez! vettem megint 2 kiscipőcskét! 3000 foritn volt postával! és láttam élőben és irtó cukika! mindjárt küldök fotót csak nem tudom HOGY KELL!!!!!! :-( Kép Kép
Vendég

és itt van az én kis édi-bédi kislányom! olyan cuuuuki :-)
Kép
Vendég

A hegyes orr a mi (anyuék) családjára a jellemző !!! :-) de a páromé is bumszli! 2 hét múlva megyek újra UH-ra!!! már nagyon várom mert a hasam folyamatosan fáj :-(
erre senki nem irt semmit pedig Konkri Luna ti nagy mágusok vagytok! vagy csak én tapasztalok ilyeneket???
remélem normális!
na melózok tovább!
Vendég

igen! ezek bőrcipők! itthon 9 000 forint (boltban) de le sem mertem írni :-) használtan is láttam 4500-ért! nagyon jó minőségűek! és végig is tudja hordani a félévet!!! pasisban is édik vannak! :-)
de ebayen ha nézed vigyázz mert valahol 17 fontért adják! én 3-ért vettem újonnan cimkézve díszcsomagolásban! és 4 font volt a szállítás! (3,40 font pontosan)... számlával rózsaszín csomagban :-)
Vendég

A hasfajasra irjak? Ugy igazan konkretan a hasam nem szokott... vagy hataroljuk be, a gyomrom szokott 'nyomni' ha nagyon tele van, de az van ugye felul, a baba felett. Meg oldalt szokott neha fajni (nyilallani is) erre a dokino azt mondta, hogy az az emesztes, vagyis szinten nem a bebi es a pocak hanem a belek a szelek es egyeb felreturt alkatreszek :) Aztan neha szokott alul is is fajni vagy belenyilallani, na arra meg azt mondjak, hogy no meg nyulnak a szalagok. Ugy az egesz egyben egyszer fajt ejszaka, fel is ebredtem ra, de aztan elmult egy ido utan es azota sem.

luna6

persze, nezem en az arat :) milyen neven futnak ezek a cipik? nem emlekszem mar a markara sem, csak hogy lattam ilyen normal cipo aron a magyar neten es rosszul voltam (az aratol, a cipo halal edi)

luna6

Köszi! pont ezeket a tüneteket érzem amiket PONTOSAN leírtál Luna :-) akkor megnyugszom! néha már azon gondolkodok hogy milyen jó lesz ha már nem leszek terhes hanem babázom! ...
:-)
bár a kezdeti hányingeres időszak után most iszonyat jól vagyok!
Vendég

Ezek 'termeszetesek'... de nekem van egy alap param (amolyan visszamaradt 'para-szemet' a panikzavarombol, igy roszabb idoszakaimban en is kepes vagyok ezeken orakat aggodni am :D ugyhogy meg az aggodasod is talan belefer a normalisba :D)

luna6

helló kismamik...
na úgy látom vásárlási lázban égtek tök jó...
remélem mindenki jól van..
jelentem már úgy tűnik én is megmaradok bár szerencsére megfázás vagy nátha ami pitiszkált mert hétfőn csak elmentem a házidokimhoz de egy kis orrkenőcsőt és 3x100 mg c-vitamint írt fel...hát én szedem ám a cetebét persze csak még a héten de az 500 mg.-os adag...
sokat pihenek meg ugye folydék de most már tényleg egész jól vagyok...
szeretnék tanácsot kérni mert hátha tudtok nekem segíteni mert tanácstalan vagyok most....
szóval vasárnap este óta fáj a lágyékom környékén..főleg a jobb oldalam de most már a balt is többet érzem..hol erőssebben hol gyengébben de szinte egész nap húz meg feszít..ha reggel felkelek akkor nem fáj de aztán a délelőtt folyamán már igen és elkísér egész nap.ha fekszem nem fáj de ha felkelek ismét érzem...
szerintetek mi lehet ez??nőnek nyúlnak a méh és a medence szalagok és ez lenne az??
ha valaki tud segítsetek már nekem mitől lehet ez...?
előre is köszi.
de most megyek is mert még pihiben vagyok de majd rátok nézek még..
millió cupp...
bibócska

Sziasztok Lányok!

Bocsánat, ha már ezerszer lerágott csontról beszélek és nektek is, mint minden épeszű kismamának égnek áll a hajatok a témától ... de sajnos én még mindig vívódom ... a téma: h1n1
Oltassak vagy ne oltassak, ez itt a kérdés!

Alapjáraton nem oltatnék, de ez a pszichikai terror, ami ez ügyben folyik ... Mai cikk részlete: "Három-négymillió potenciális veszélyeztetettje van az országban a járványnak, ők az idén tavasszal és ősszel vagy a jövő tavasszal kaphatják meg a fertőzést."
Mindig, mire úgy gondolom, lecsengett az a hisztériakeltés, valaki mindig megkongatja a harangokat és előről indul a tépelődésem. Pl. ez a cikk előre vetíti, hogy még egy darabig téma lesz a sajtóban ... mellesleg nem hiszem, ha most oltatok, az enegem (és gyermekemet - anyatejjel átadva a végettséget) jövő tavasszal megvédene ...
Ami nálam leginkább az oltás ellen szól: Budapesten élek, plusz a turizmusban dolgozom. Munkám során én már olyan sok emberrel találkoztam, hogy lassan a világ minden tájáról kaptam bacikat, éltem külföldön, az immunrendszerem nagyon megedződött az évek alatt, történt mindez úgy, hogy évente 1 algopyrint veszek be. Ha a lelkem rendben van, hiszem, hogy rajtam semmi ki nem fog.
Ami az oltás mellett szól: az "oltassunk" kampány pont a lelkemet célozza meg, paráztat ezerrel, kiveszi az objektív döntést a kezemből, mert többnyire érzelmileg manipulált írásokkal bombáznak. Hiába tartom magam tudatos médiafogyasztónak, hiába az ezirányú képzettségem - átlátok minden manipulációs technikán ... hiába súgja az eszem és az ösztönöm, hogy ez csak a milliárdos gyógyszeripar lobbyja, hogy a jövőben fegyveres helyett ezt a pszichikai háborút kell megvívnia az emberiségnek ... de most, babyvel a pocakomban ... azért nehéz a döntés.

Ti oltattatok? Oltattok?
Vendég

Tahti,
köszi az infót a PayPal-ról :wink:

lkNyuszika,
nekem a berendezés sajna a költözéshez van kötve, és ha ápr.16-án átadják, akkor április végére beköltözünk, szóval sztem májusban :)

Nanetto,
tényleg nagyon kis cukii!!!!! :lol: olyan irigy vagyok hogy ti már ilyen kis pofis képekkel rendelkeztek :D
a hasfájásod szerintm normális, néha nekem is szokott fájni, nyilallni, sztem csak alakulunk odabenn. addig amíg nagyon erős görcs, és vérzés nincs, addig sztem gond egy szál se :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?