Sziasztok!
Hazajöttünk a telelésből. Nagyon jó volt, nehéz lesz visszazökkenni…
Két hete Marcsi belázasodott (szombaton délben), hétfőre már nem volt láza, csak egy kis takony. Drukkoltam, hogy Dorkán is minél hamarabb kijöjjön, ő hétfőn lázasodott be, szerda reggel még volt hőemelkedése, aztán lement magától, örültem, hogy ennyivel megúsztuk, de korai volt, másfél nap lázmentesség után, péntek reggel megint elkezdett felmenni a hője (ilyen még nem fordult elő egyikükkel se), indulás előtt napon.
Este és éjjel is adtam Panadolt neki, reggel 37,4 volt, én már el se akartam indulni szombat hajnalban, de apa rábeszélt. Már előző nap kiváltottuk az Augmentint, hogy el tudjuk vinni magunkkal, és D megkapja élete első ab-kúráját, ha szükség van rá, ott húztam meg a határt, hogy ha hétfőn bármilyen hőemelkedése lesz, elkezdjük. Az út alatt szombaton maradt a hőemelkedés, délre megint 38.4, panadol, estére is csak 37-valamennyi, éjjel megint láz, Panadol. Vasárnap reggelre 36.4, és aztán semmi, hála istennek, csak a kis takony, 2-3 nap múlva az se. Úgyhogy ezt megúsztuk. Ja, én is pocsékul voltam az út alatt, aztán nagy alvás+fokhagyma+hegyi levegő, vasárnap még éreztem, aztán semmi.
szilcsi: köszi, majd szólok, ha itt van a kütyü! Lalinak gyógyulást!
Karmen: : írtam mailt! Mikor van ez a játszóbölcsi? Ott kell hagyni, vagy vele kell maradni?
Anett: írtam mailt!
Zituska: merre mentek síelni? Gyerekeket viszitek? Milyen ez a csudaöblítő? Noémit Isten éltesse sokáig! Szegénykém, gyors jobbulást! Meló: gratula! A kozmetikával nem az volt a gond, hogy délután több a meló, amikor a gyerekekkel lennél?
Melinda: nálunk is ilyen "komoly" okok voltak az eséseken kívül, pl. nem akarta hagyni a szemcseppentést, ilyesmi. Kíváncsi vagyok, mit mondanak az Oduban, nekem eszembe se jutott hozzájuk fordulni. De micsoda zöldség már, hogy magadat hibáztatod, ez teljesen független a neveléstől. Marcsival előfordult az oviban is, amikor senki a családból nem volt ott, én nem hiszem, hogy ez csak azért, vagy minden gyereknél azért van, hogy közöljön valamit, sokkal inkább „reflexes” dolognak láttam én Marcsinál. Van olyan gyerek, aki tudatosan elő tudja idézni, ugyanolyan céllal, mint a hisztit, mert megtanulta, hogy a szülei megijednek, és inkább megcsinálják, amit kér, csak ne legyen apnoé. Marcsinál semmi ilyen tudatosság nem volt benne soha, az biztos.
jégvirág: azért ez a véleményed hisztiügyben, mert van egy nemhisztis lányod!
Fejreesés: nekünk dokinéni azt mondta annak idején, amikor felhívtuk, mert Marcsi először eldőlt és beütötte a fejét „komolyabban”, hogy figyelni kell, ha hány, sikoltozva sír (nem csak azonnal utána) vagy bármi más fura (pl. pupilla), akkor menjünk.
zozo: itt csak Römer van, jól látom?
Enikő: sajnálom
Volt fogadott orvosod akkor?
hefe: Isten éltesse Dávidot!
klzsuzsi: Isten éltesse Dénest!
Homeopátia: szerintem a hatásosságához egyszerűen nem férhet kétség. Ha valaki másban nem hisz, vannak rangos tudományos folyóiratokban (amikben nem jelenik meg akármi)közölt cikkek, amik leírják a hatásokat. Én személyesen ismerek olyanokat, akiket komoly bajukból gyógyított meg (miután az akadémikus orvoslás többféle antibiotikum- és egyéb kúrája hatástalan volt), innentől kezdve számomra nem kérdés, hogy működik. Az antibiotikum korszakalkotó felfedezés, nagyon értékes orvosi eszköz, de túl sokat alkalmazzák, az esetek nagy részében nem kellene, utóbbi vonatkozik a többi gyógyszerre is. szilcsi, hefe, az, hogy nektek nem vált be, szerintem csak annyit jelent, hogy nem a megfelelő szert alkalmaztátok, vagy nem tartottátok be az előírásokat. A Stodal-t én se veszem meg, az nekünk se használt semmit, de ezzel kapcsolatban azt is tudni kell, hogy a klasszikus homeopátia nem alkalmaz többkomponensú szereket, mint a Stodal vagy a Homeogene stb. A Sinupret meg gyógynövényes, de nem homeós szer tudomásom szerint, nekünk az bevált.