Új privát üzeneted érkezett!

Sziszka,én nem hiszem,hogy gond lenne!!!6hós korukra kell forogni.hasról-hátra és ugyebár vissza.Nem lesz ott gond,ne aggódj! :wink:

Oui,érezzétek jól magatokat du-tán! :)

Mocorgó,nekünk van mei-tai-unk,sztem jó,igaz nem sokat használjuk :roll:
És képzeld úgy volt programozott a császim,hogy én választhattam,hogy 19 vagy20 :)
Nálunk Zsombi még csak 7340g volt 2 hete,most nem tudom mennyi :oops: de 72cm :wink:

Anna,majd belejössz a főzésbe! :) És ne gondold,hogy sokat tornásztattam Lucust,de tényleg nem..csak a mászásnál segítettem be neki.a többi dolgot magától kezdte el csinálni

Kép
Kép
tundi24

Sziszka, nem hiszem hogy gond lenne, hiszen az egyik irányba fordul. Viszont szerintem felállni ne hagyjátok, inkább másznia kell most még (a dévényes gyógytornász mondta, hogy az nem jó, ha most áll, illetve ha felhúzzák a szülők állásba). Persze nem akarok beleszólni a témába, Tündi nálam sokkal jobban ért hozzá...

Kép
Kép
Kép
oui

Kép

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Sissi, de jó, hogy a csöpp kis Atiból ilyen jó evő lett! És a hintában már egyedül ül, vagy az öledben?

Linacska, jó szánkózást! Ezek szerint mindkét gyerkőc teljesen meggyógyult? - jaj de jó!

Angelita, a Házibuli főszereplője Sophie Marceau volt! :twisted: :twisted: De a fickó tényleg Pierre Cosso volt. :P (Még a Megperzselt szívek c. sorozatban is szerepelt, régebben nagy kedvencem volt...)
Köszi Betti köszöntését! :D

Cscsi, és biztos, hogy Milu lába a korai felállástól görbült el annyira? :shock:
Eszembe jutott, hogy Bettinek születése után a füle volt iszonyú szőrös - nem belül, hanem kívül, a felső pereme! :? Szerencsére mostanra ha nem is kikopott, de már nem olyan feltünő! :oops:

Tündi, Neked is köszi Betti köszöntését! :D
Hogy segítettél Lucának a mászásban, milyen módszerrel?

Madaran, nagy varázsló vagy Te, hogy a szén-répából krumplit tudtál készíteni! :wink: :twisted: :shock: :lol:

Mocorgó, hogy szoktátok becézni a kislányotokat? Juli, Julcsi?
El is hiszem, hogy már inkább háton hurcolnád, fogja bírni?
Köszi a köszöntést Betti nevében is! :D Mi nem nagyon ünnepeltük, hacsak ő nem tekintette annak, hogy életében először kapott almát (csak a levét). Viszont Anyukám csinált gesztenyetortát, amire egy hatos gyertyát tett!? :shock: :roll:
Óóóó, a zuglói TESCO... Régi szép idők, elég sokat jártam arrafelé, át a Pillangó parkon... A PSZF-re jártam...
Tényleg kalácsot sütsz? :shock: Nagy konyhatündér lehetsz! :lol:

Oui, hány napig voltál Te a kórházban? :shock: Nekem csak két éjszakát kellett bent lennem, szerencsére. Te meddig húztad?
Nagyon kis vidám ez a Mira, nagyon aranyos!!!

Kép

Kép
hmbori

Oui,nagyon édes Mira :)

Bori,négykézlábra állítottam,és először hintáztunk jó sokat.Utána meg elkezdtük pakolgatni a kezét,lábát.Ez sajna 2 emberes munka.De Luca hamar rájött a dologra.És kell eléjük rakni vmi tárgyat ami után lehet iszkolni :wink:

Kép
Kép
tundi24

Bori, természetesen mint férfi főszereplő gondoltam Pierre Cossora, a világért sem akartam 'lefokozni' Sophie Marceau-t :)!

Kép
angelita

Én is imádtam a Házibulit :lol: Úgy látszik a mi generációnknak ez az egyik alapfilmje.

Bori, voltunk ortopédián Milán lábával, azt mondta, hogy olyan lágyak voltak még a csontjai, hogy nem bírta el a súlyát és meghajlottak.
Dédipapa, aki a háború alatt rengeteg angolkóros gyereket látott, addig nem nyugodott amíg meg nem nézette a legjobb ortopéd orvossal. Mára viszont teljesen kiegyenesedtek.
Egyébként én meg a PSZF-en dolgoztam :wink:

Mocorgó, mi a Róna utca másik végén laktunk.

Oui, de helyes Mira!
Vendég

Sziasztok!
Szia Mocorgó!Üdv újra itt!

Én kendőzők de most készülök Mei-Tai-t is venni.Ezt a párom is fel tudja simán kötni és vásárlásoknál könnyebb magamra dobni mint a kendőt.Mellesleg a Regi most kezd itthon ölbebaba lenni,és semmit nem tudok csinálni tőle.Jó lenne a hátamra tenni 1perc alatt néha:-)
Legalább vasalni tudnék meg főzni ...
Én velük vettem fel a kapcsolatot http://www.tunderputtony.hupont.hu/
Szerintem nagyon korrekt áron adják,választani lehet színt ,és a hozzá értők dicsérik is.
Úgyhogy hajrá! :lol:

Lina!
Én nem emlékszem,hogy a Szabi zacsija szőrős e volt??Viszont a Regi sejhaja fekete szőrős,úgyhogy ne aggódj,nekem is makikám van :lol:

De édes Mira,milyen vigyori :lol:

mimi12

Köszönöm nektek, hogy ennyien hozzászóltatok a SINLAC kérdéshez, nem is értem, hogy miért mondták nekünk azt, hogy nem szabad nagyobb adagban adni !! A védőnőtől is rá fogok kérdezni !!
(Tündi, amúgy én is imádom a Sinlacot...ami Krisinél megmarad, azt megiszom ! :lol: :oops: :D )

Bori, nem sikerül Krisi adagjait kissebbre venni, mert remeg a kajáért ! :lol: ...de a Sinlac segít, mert már most nincs annyi hányás !
Boldog féléves szülinapot Bettinek ! :D

Mocorgó !
Üdv. közöttünk ! :lol:

Oui
Nagyon édes ez a kép a csajokról ! :D

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok!

nem tudom most végig olvasni az irásokat csak Linának reagálok:
Az az igazság,hogy nem néztem be péntek este a babanetre és nem olvastam az irásodat..de ha elovastam volna akkor lehet,hogy taliztunk volna...most már mindegy...
Fél-3 ra foglaltattam le az asztalt ,késtünk egy kicsit.
De lehet,hogy Ti is ott voltatok akkor ,csak mi ketten voltunk csak :!:
a gyerekek itthon maradtak a 2 nagymamival :wink:

Holnap jövök ha tudok mert Nolinak nincs ovi ....

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bori,
mikor jártál a PSZF-re? Én is ott végeztem 1998-ban.

Csajok,
mi olyan jót röhögtünk a kocsiban szánkózásbamenet.
Ugye nálunk minden full havas itt az Alföldön, csak hát ugye domb nincs. Két hülye szülő bepakolja a gyerekeket a kocsiba, hogy irány a hegy, menjünk szánkózni. Hát Hatvan fele már kezdett gyanús lenni a dolog, Gyöngyösnél meg már végképp.... hát arra egy szem hó nem esett. :lol: Pedig még majdnem vettünk síoverállt magunknak. A férjem közölte, hogy még szerencse, hogy nem kaptunk, mert rituálisan elégette volna a hegyen :lol: Azért szerencsére Mátraszentlászlón a sípályán volt hó, meg egy nagy felfújt kocsikerékben lehetett szánkózni. 6 év és 120 centi felett, de ez Lilit nem nagyon érdekelte a 4 év 101 centijével. Mondták, hogy végülis annyira nincs súlya, hogy tuti nem fog annyira felgyorsulni, hogy kiboruljon. Hát kell ez egy anyának?????????? Még jó, hogy én mindig csak azt láttam, hogy már leért.

Bim-bam,
mi 14:15-ig voltunk ott, úgyhogy pont 15 perccel elkerültük egymást.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Csak gyorsba, még egy bio ételes esszével is lógok Kenderikének :oops: Próbálom pótolni de elég sz@r napjaink vannak..........

Üdv újra Mocorgó. Én innen rendeltem a Mei Tai-t.
Írj Emesének vagy, keress vissza itt, mert babaneteseknek ad kedvezményt/vagy legalább is adott, én is úgy vettem töle a Mei Tai-t.
Még hátra nem raktam Zorát, de lassan kell mert Ő is 8 kg mesztelenül.
Mi nagyon szeretjük, apa is már mesterien felköti magára előre, na lépek most. Jó éjszakát Mindenkinek :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

óóóóóóóóóóó vazze nagyon gáz vagyok :oops: :oops: :oops: szóval innen: http://www.mei-tai.hu/

Adri

Kép

Kép
irdab

Még egy valamit akartam írni a tegnaphoz...
Olyan kellemes meglepetésben volt részem, amiről nem is hittem, hogy a mai Magyarországon megélem.
Úgy mentünk el a Mátrába, hogy nálam se igazolvány se semmi nem volt, mert mindenem anyukámnál feleljtettem előző nap, pl. a pénztárcámat is, amiben volt pénz, plusz a férjem mindkét bankkártyája. Egyedül egy hitelkártya volt itthon, csak azért, mert lejárt az előző, és ez még borítékban volt, ahogy küldték, meg a pelenkázótáskában némi üdülési csekk. Úgy voltunk vele, hogy végül is tankolni tudunk a kártyára, a férjemnél van 4000Ft, ha ebédelni akarunk, majd keresünk helyet, ahol elfogadják az üdülési csekket (a hitelkártyáról kp-t nem lehet felvenni).
Mátraszentlászlón ismerünk egy kis családi éttermet, bár nem fűztünk hozzá nagy reményt, de bementem megkérdezni, hogy lehet-e kártyával fizetni, vagy üdülési csekkel. Hát persze nem. Kérdeztem a tulajt, hogy tudna-e itt a közelben olyat, ahol igen. Majd közölte, hogy hát igazából tud két utcával lentebb, de ha itt szeretnénk ebédelni, akkor jöjjünk, fogyasszunk, aztán ő majd megadja a címét, és feladom neki az összeget postán. Elkerekedett szemekkel néztem, hogy most komolyan??? :shock: Úgyhogy ott ettünk, és a meglepetésnek még nem volt vége. Levi már nagyon pisis volt, mondtam, hogy elmegyek wc-re, és megnézem, hogy valahogy tisztába lehet-e ott tenni Levit. Erre legnagyobb meglepetésemre szembejött egy pelenkázó :lol: Még popsitörlő meg hintőpor is volt kikészítve. Aztán bent a wc olyan volt, amilyen, régebbi csempe..., de a wc ülőke az olyan higionet-es, ami nejlonnal be van vonva, és gombnyomásra fertőtleníteni lehet. És mindez egy kis mátrai vendéglőben. Ja, és igen, a Vöröskő Étterem volt, ha már ennyit fényeztem :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt! :)

Nemsokára visszaolvasok meg reagálok, csak előtte megosztom Veletek éjszakai tapasztalatomat, hátha érint még itt valakit a mellszívás...

Engem igen, mert nálunk van tejtestvér, így minden nap fejek. Ma éjjel azt éreztem, hogy 20 ml-nél semmiképpen nem tudok többet kinyerni a bal mellemből, de amikor már csalódottan elpakoltam a mellszívót, éreztem, hogy az alsó részén keményen pang benne a tej. "Ennek a fele sem tréfa"-alapon gyorsan lezuhanyoztam meleg vízzel, megmasszíroztam egy törölközővel, és nekiálltam kézzel kifejni. Nos, én, az elsőgyerekes, tapasztalatlan anyuka olyan szinten ki tudtam üríteni kézzel, hogy ma reggelre semmi baja nem lett, és vagy 120 ml-t tudtam elrakni a hűtőbe. Nesze Neked Avent mellszívó...! :shock:

Kép
mocorgó

Bori, az anyatej ébresztő és altató hatásával kapcsolatban: igen, azt vettem észre, hogy a babám az esti szopi után, esetleg még közben elalél és gond nélkül bealszik, ugyanez van akkor is, ha éjjel ébred, viszont hajnali fél 6 után már biztosan tudom, hogy ébrenlét jön, teljesen kinyílik a csipája a szopitól. Napközben ugyanez. Eddig nem tudtam, honnan is tudja, hogy éjszaka van (azon kívül persze, hogy sötét van), illetve miért érdekli egyáltalán :wink: , de ez a cikk most rávilágított, hogy neki valószínűleg az anyatej szabályozza az alvási ciklusát. (Tejtesónak csak este/éjjel tudok fejni, még nem is kérdeztem, hogy nem álomkóros-e a gyerek, hehehe.)

Becenév: Lia. :D A doktornéni szokta Juliskának hívni, valami nagyon édes hangsúllyal, de Apa nagyon kiakad rajta - nekem tetszik. (De csak tőle, amúgy én sem szeretem.) Liát szerettünk volna, csak nem hangzott jól a családnévvel.

Konyhatündér: ááá, inkább csak fontos, hogy tudjam, mit eszünk. Ez a kalács ilyen teljes kiőrlésű lisztből készült fonott kalács, kenyér helyett esszük, részemről én "két pofára", szatmári szilvalekvárral a piacról, hát rendbe is teszi az emésztésemet így télvíz idején. :)

Szia Oui! Tényleg, hogyhogy ilyen sokáig kellett kórházban lennetek? Én szerda kora du szültem, aznap már nem volt fürdetés este, úgyhogy max 20-án találkozhattunk. Bár még aznap is elég nehezen vonszoltam ki magam a folyosóra, de akkor már ment azért... Én sima, felújított 4 ágyas, fürdőszobás kórteremben voltam, de a szobaszámot már meg nem mondom. Nagyon szépek a gyerekeid!!!! :-) Mondjuk Zorát csak sejteni lehet a képen, de nagyon szép angyalkahaja van.

Sokan voltak a Normafán? Mi Nagykovácsiba mentünk ki, harapni lehetett a levegőt. Olyan hideg volt, hogy a baba arcáról szinte folyamatosan törölgetni kellett a nyálát, hogy rá ne fagyjon, de itt is elég sokan szánkóztak.

Linácska, Levi nem csúszott le Apával? Tényleg nem semmi, milyen jó fej volt a vendéglős, de hát így kell ezt. Így tutira visszamentek még hozzá, plusz másnak is ajánlod, meg gondolom jó emberismerő, látta hogy szimpi kisgyerekes család, csak nem csinálják, hogy nem fizetik ki... Mindenesetre tényleg bámulatos a jóhiszeműsége.

Tündi, szép hosszú a kisfiad! Én most nem is tudom, hány centi a lányom, itthon nem tudom olyan jól lemérni, folyton izeg-mozog. Legközelebb meg februárban megyünk tanácsadásra, majd akkor kiderül. És hogy döntöttél inkább a 19-e mellett? Túl akartál lenni rajta, vagy nem szeretted volna, hogy ünnepnapra essen?

Köszi szépen a mei tai tippeket, én is Emesét kerestem meg vele eredetileg, nagyon tetszenek a mintáik. Eszerint jó minőség, ugye? Hát, amíg nem próbálom ki, hogy tetszik-e a babának, biztos nem fogom megtudni, úgyhogy sztem belevágok.

Ma reggel megtört a jég: kislányom legújabb produkciója, hogy nem dühös és éhes sírással ébresztett, hanem fogta magát, átevickélt a kiságy másik végébe, és ott gügyörészett kifelé a rácson. :D Mondjuk erre is rögtön felébredtem, de akkor is. Zabálnivaló!

No megyek, most már mindjárt ébredés lesz...

Kép
mocorgó

Sziasztok jó reggelt :P
Irtam egy csomót és elszált :twisted:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

na újból...

Lina:akkor majdnem sikerült talizni mi igaz késtünk a feles idő ponthoz képest egy nagyed órát..de Bp.-ről azért nem lhet csontra kiszámolni ..föleg apa bekavart még előtte elszaladtunk egy üzlebe megnézni egy bőr sarkot mert kitalálta,hogy amit vettünk(3-2-1)másfél éve az már nem"praktikus nekünk" mert nem kihuzható igy másikat nézet ki.Még tegnap este feldobtam a teszre mert ezen a héten már hozza a másikat ..teljesen be van gajdulva..
A vendéglő tök szupi lehetett sok-sok ilyet akkarunk :P :P :P

Mocorgó üdv köztünk :P

Jimbone ,hogy álltok amiről beszéltünk?

Fogak:nyálazás ezerrel de egy sincs..

:shock:

Mi a hozzátáplálással nem tudom de nem kapkodom el..eddig alma,sütőtök az alma igen a sötőtök az nem jött be ..határozott undor jött le a pofikájáról..Ebben hasonlít Nolira :evil:

Babaképek nagyon jók :P :P :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok lányok!

Zsuzsa,
szegény Donát, jól megszenved a fogacskákkal :(! Bújt már ki neki vagy még az elsőt várjátok?
Szegény fejecskéje :(! Ha ennyi minden volt alatta, akkor biztosan inkább a sokk, a kellemetlen meglepetés miatt sírt.

Mocorgó, nagyon rendes Tőled, hogy tejtesót is ellátsz anyatejjel, ez nagyon becsülendő! Én plusz értékelem az ilyen nemes cselekedetet, mert nekünk is volt tejtesónk, csak mi a másik oldalon voltunk, kaptuk a tejet!
Nem tudom, mi az igazság ebben a nappali-éjszakai tejben, mert nálunk tápit kap Emma és ugyanígy működik, vagyis az éjszakát gond nélkül átalussza, nappal pedig éberebb.

Mi most várjuk a doktornénit, a meningococcus elleni oltást kapja meg Emma baba.

Bori,
a Megperzselt szíveket én is néztem :).

Orsi, gyere az uszis beszámolóval: hogy tetszett Zarának?

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Lányok, a főtt krumplit hűtőben tárolva másnap még adhatom a gyereknek, ugye?

Kép
angelita

Sziasztok!

Jövök nemsokára beszámolóval, de előtte még szeretnék visszaolvasni mert pénteken sikerült utoljára benéznem ide. :)

Üdv Mocorgónak itt közöttünk! :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

No itt vagyok én is! :)

Linácska: Jó hallani, hogy vannak még jóindulatú emberek.
Velünk szombaton volt jó fej a buszsofőr amikor mentünk úszni Zarával. A végállomáson két helyen is le lehet szállni, az elsőn a metróhoz és a vonathoz lehet inkább eljutni, a másodiknál pedig az összes buszhoz ami ezen a helyen áll meg. Mi a másodiknál szálltunk le, mert a végállomáson felszállva biztosabb, hogy lesz ülőhelyünk a másik buszon, viszont a többi utas mind az elsőnél szállt le. Ahogy mentünk a másodikhoz a sofőr megállt és megkérdezte, hogy melyik buszra szállunk át, mondtam neki, hogy a 85ösre, mondta, hogy OK! Aztán egészen a buszig vitt minket, ott tett le közvetlenül mellette és még viccesen megkérdezte, hogy jó lesz-e ott nekünk. :lol:
Ha nem lett volna ilyen rendes, lett volna egy jó 10 perces sétánk a másik buszig, mert nagy kerülővel lehet odajutni, és pont le is késtük volna a buszt...
Szóval jól indult a nap. :)

Az úszás nagyon jó volt. Zara ahogy vízbe ért csapkodni kezdett. Járt keze-lába. :) Nagyon tetszett neki, én meg jókat nevettem, hogy mindkettőnk arca csupa víz a nagy csapkodástól. Zarus mondjuk elég hamar elfáradt, hamarabb mint Marci, de lehet, hogy ez a csapkodás miatt is volt, úgyhogy mi még hamarabb kimentünk a vízből mint Beáék. Viszont kipróbáltuk a szaunát, mert mondta az oktató, hogy itt csak 80-85 fokos ami elég "hideg" ahhoz, hogy babával is be lehessen menni. Zarusnak egy szava nem volt ott bent a melegben, jól elvolt. Viszont az öltözőben meg kellett szoptatnom, mert éktelen ordításba kezdett. Gondolom a víz miatt farkas éhes lett, mert jó sokat is evett. :)
Mi is megyünk a jövőhéten is! Szeretném minden héten vinni, mert szerintem csak úgy van értelme, ha rendszeresen járunk, mert akkor meg is fogja tanulni egy idő után a gyakorlatokat.
Ráadásul David azt mondta, hogy a következő alkalommal már ő is velünk jön, mert így nem tudott aludni, mivel folyton azon járt az esze, hogy kihagy valami fontos dolgot Zarus életében.
Szerintem amúgy is jó családi program ez a babaúszás. :)

Mocorgó: Nekünk is van mei-tai-unk, és mi is mind a ketten szoktuk hordozni benne Zarát. Mi ebben hordoztuk Zarust amikor Birmingham-ben voltunk, és Egert is így jártuk be. :) Szerintem nagyon praktikus amikor tömegközlekedéssel kell menni valahova, mert a zsúfolt járművekre ezzel sokkal könnyebben fel lehet szállni mint egy babakocsival.

Bori: Olyan kíváncsi voltam, hogy vajon mit fog szólni Betti az almához pénteken! Főleg, mert ő is olyan baba aki 6 hónapos koráig tényleg csak anyatejes volt. :) Zarus is ilyen baba lesz, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok ő mit fog majd szólni. Bár tegnap szinte kinézte a kaját a számból, úgyhogy remélem nem lesz gond. :)

Orew

orew

Még valami az úszással kapcsolatban, nekem, így hogy most egyedül vittem Zarát nem volt valami egyszerű az öltözködés. Hiába volt járóka amibe bele tehettem, abban azért elég koszos volt a fekvő rész, ráadásul, ha csukva volt az öltöző ajtó akkor nem is láttam őt és ez nagyon nyugtalanító volt számomra. Úgyhogy alig várom, hogy David is velünk jöjjön. Mondjuk megbeszéltük, hogy ha egyszer-egyszer nem jön, mert fáradt nagyon, akkor elhívom anyut, mert ő úgyis már egész korán ébren van szinte mindig, meg biztos szívesen megnézné Zarust, hogy milyen ügyes. :)

Orew

orew

Nem tudom, hogy mennyire igaz ez a tejes dolog ami a cikkben van, mert én amikor még fejtem az mindig éjszaka volt. Viszont amikor Zarát Davidre bíztam, mert mennem kellett valahova az mindig nappal volt, szóval olyankor bizony esti tejet kapott mégse lett tőle álmos, és aludni sem aludt többet mint szokott. Szerintem nem a tejtől függ ez, hanem egy természetes ösztön, biológiai óra van bennük ami szabályozza ezt a dolgot.

Orew

orew

Foga még Zarusnak sincs egy se. Na de még nincs elkésve vele. :)

Tegnap este viszont elromolhatott ez az órája amiről az előbb beszéltem, mert fél 12kor felébredt, akkor enni kért. Megszoptattam majd visszatettem az ágyába, de nem aludt el ahogy szokott, másfél óra múlva még mindig ébren volt és nevetgélt, meg visítozott. Úgyhogy magunk közé tettem, de ott is ugyanezt csinálta, mintha fényes nappal lett volna, játszott... Aztán 2.50kor már nagyon elegem volt, mert persze emiatt én sem tudtam aludni, csak néha amikor egy kicsit csöndesebb volt egy pár perce elszunyókáltam, úgyhogy ekkor mégegyszer megszoptattam majd átraktam a saját ágyába és végül elcsöndesedett és el is aludt. De hogy mi ütött belé, hogy 3 és fél órán át ébren volt éjjel??? :shock:

Orew

orew

Viszont most befejezem, mert már velem lesz tele az egész oldal. :oops: :shock: :roll:

Orew

orew

Orew!
A Regi is bulizott pár napig.Lehet valami front volt,vagy esetleg telihold??a holdat nem is néztem.De a Regi is elaludt majd mint aki jól kialukálta magát felkelt,és ébren volt majd éjfélig és játszott.
Éjszakai tejcsi..háát én nem tudom...A Szabi 2éves koráig szopott és az utsó hónapokban már csak éjszaka,de akkor 3-4x,és a Regi is felébred éjszaka többször enni.Lehet az enyém tejből kihagyták az altatót :lol:
Viszont tényleg éjszaka szinte álmában szopcsizik.

mimi12

Sziasztok!

Teszek fel Nektek 1-2 képet gyönyörködni! :lol:

6 hónapos képek:

Kép

Kép

Kép "Add csak ide azt a fényképezőgépet!" :lol:

Kép

Első almaevés:

Kép

Kép

Fürdés:

Kép

Üldögélve:

Kép

Kép

Kép

Kép
hmbori

És bemutatom Nektek a cicánkat is, akinek most nagyon sanyarú sorsa van: csak az előszobáig jöhet be, pedig Betti érkezése előtt uralta az egész lakást! :lol: A képen épp az ablakban ül, reménykedve, hogy beengedjük...

Kép

Kép

Kép
hmbori

Lina,tényleg jó,hogy vannak még ilyen emberek! :D

Jimbone,köszi,köszi a csomit.A részleteket meg megbeszéltük :wink:
Nagyon kis helyes Donát :D Áron hogy érezte magát az oviban?

Bori,Betti is nagyon szép kiscsajszi! :)És milyen hosszú :wink: Nekünk kék nyuszink van! :) Luca szokta mondani Zsombinak fürdéskor,hogy "szia kisnyuszi":) Kis cukik.Meg van egy macis törcsink is,de azt már kinőttük :oops:

Orew,írjál csak jó sokat! :D Biztos nehéz volt azért egyedül menni úszni,de jó ha David is fog veletek menni,vagy ha majd anyukád!Biztosan tetszeni fog majd neki is.
Mi viszont nem hoztuk ki Lucát foglalkozás vége előtt a vízből :oops:

Mocorgó,én választottam a 19-t :wink: Nem szerettem volna 20át :oops: igazándiból nem tudom miért :roll:
Jó,hogy ilyen sok tejcsid van,hogy tudsz adni más babának is!

Angelita,hogy viselte Emma a szurit?

Kép
Kép
tundi24

Micsoda pangás van itt megint... :(

Orew

orew

Bori: Betti nagyon aranyos a képeken!!! :)
Tényleg érdekes lenne egy 6 hónapos tabló is... :)

Orew

orew

Sziasztok!

Látom ma ne volt nagy élet.

Képzeljétek Ati elkezdett kúszni :D :D . A vicces,hogy délután még azt beszéltem apa nagynénjével,hogy szerinte van még addig kb 1 hónapom. Hát ahogy elnéztem a mászásig már nincs annyi.De én nagyon örülök ennek :D :D

Alvás: Ati is csinál mostanában nolyat,hogy elaszik a fürdés és az evés után kb 30 perc múlva felébred és vagy 1 órát játszik az ágyában.
Ma 11 kor aludt el :shock: ha benéztem akkor jött az ágy széléhez és röhögött közben.Zabálni való volt.

Vszinű neki is jön a foga,mert ma nagyon sokszor felsirt,bár lhet,hogy a havat érzi.

Bori:boldog Hófordulót Bettinek!!!
Nagyon édes a képeken.

Vki kérdezte a hintát egyedül ült benne,ez direkt babahinta a játszin. Az iwiw-en van fenn róla kép.
Vendég

Sziasztok lányok, jó reggelt mindenkinek!

Bori,
nagyon aranyos Betti a képeken :)! Szegény cicád! Még riasztóval is távol tartjátok :lol: ?? Nekünk koromfekete Kormi cicánk van (szüleimnél), jól mutatnának együtt a te kis Hófehérkéddel :)! Lány cica? Az arca nagyon kis bájos.
Meggyógyult már Betti?
Mi is ilyen állatos szivacspuzzle-t vettünk, de még nem avattuk fel.

Orsi, új Zara beceneve, ugye? Vagy már eddig is hívtátok Zarusnak :)?

Emma szerencsére nagyon jól viselte az oltást, amikor kapta, akkor természetesen sírt, de hamar megnyugodott és nem lett utána sem hőemelkedése. Nem tudtam, hogy ez a meningococcus elleni is 2 vakcinából áll: így szegénykém 2 hónap múlva megint kap szurit. A doktornéni nagyon dícsérte Emmust, hogy milyen szép, nyugodt baba :).
A krumpli nagyon nem jött be Emmának, így egyelőre maradunk az édesebb ízeknél.

Most hallottam a TV-ben, hogy meghalt az a kismama, akit szilveszterre hazaengedtek. Csak képen láthatta a kisfiát. Olyan borzasztó ilyeneket hallani :(!

Kép
angelita

Sziasztok!
Itt vagyok én is, de tegnap már a hajam is égnek állt Marci annyira nyűgös volt. Remélem ma jobb lesz, és tudok írni is, nem csak olvasni...

Kép

Kép
dbea

Jimbone, Donátnak nagyon kis elgondolkodó, komoly arcocskája van. Mint egy kis tudós. :)

Angelita, szerintem próbáld ki a sárga héjú burgonyát (talán ella a neve):

http://3.bp.blogspot.com/_1-fyljqrBt0/S ... rgonya.jpg

Ez édeskésebb mint amit a sarki zöldségesnél kapni, talán jobban is szeretik a babák. A hiperek szokták árulni. (Én ebből múltkor olllyan isteni krumplipürét csináltam! Na jó, persze magunknak, nem a babának. :wink: )
Bár már gondolom késő, de tegnapi kérdésedre visszatérve én simán adnám Emmának a tegnapi kaját hűtőből. Szerintem 5-6 hónaposan lassan már a legsterilebb körülmények között élő picúroknál is érdemes lenne lazítani a szigoron, nem gondoljátok?

Bori, szegény cicus!!! :lol: Milyen csalódott fejet vág... :shock: Betti meg már egy kis felnőtt hölgy, milyen szép egyenesen ül a pelenkázón! Milyen kanalatok van? Bevált?

Orew, DBea, én is kíváncsi vagyok már, hogy tetszene az uszi Liának. Bár kicsit félek is, én kaptam már el érdekes dolgokat uszodában... :evil: Jó, tudom, ahol babauszi van, ott elvileg nagyon figyelnek a tisztaságra, de mégis bennem van a félsz... Mi egyelőre babás jógára járunk, most megyünk harmadszor, de sajnos egyre csökken a lelkesedés. (Nem az enyém, az töretlen.)

Bea, nem lehet, hogy a nyüszi unalmat jelez Marcinál? Nincs lehetőséged összejárni egy másik babás anyukával? Szerintem a picik jól elszórakoztatnák egymást, Nektek meg lenne egy nyugis délelőttötök. :wink:

Én ma akkorát aludtam éjjel, hogy ilyenre a szülés óta nem volt példa. 8 órát!!! Persze több részletben, de akkor is. Ma nagyon hatékony is vagyok, és a babához is jóval több a türelmem. Na meg a nap is süt!!!

Kép
mocorgó

Lányok, az uszodában merültek a babák? Azt olvastam, hogy 5-6 hónapos korukban elfelejtik a búvárreflexet, ezért ajánlják a babaúszást 3 hónapos kortól. Nekem is tetszene, mint program, viszont a doktornéni azt mondta, hogy inkább ne.
Bea, remélhetőleg Marci nem az usziban szedett össze valamit! Bár ha vasárnap nem volt semmi baja, akkor biztosan másról lehet szó.

Kép
angelita

Mocorgó: nem az a baj, hogy unatkozik, hanem hogy álmos és nem tud elaludni. Már január eleje óta ezzel kínlódunk, múlt héten már azt hittem, hogy rendeződött a helyzet, a hétvége is jó volt, erre tegnap kezdődött az egész elölről :shock:
Napközben Ti hogy altatjátok a babákat???

Sissi: gratulálok Ati kúszásához :lol:

Hmbori: Betti nagyon helyes kislány :lol: És már eltelt fél év, te jó ég!!

A hétvégénket nem is írtam. Ahogy kijöttünk az usziból Marci beájult rögtön, elaludt a kocsiban. Nagyon megörültem, hogy na milyen nagy alvás lesz itt. Aztán hazaértünk, az apja meg nekiállt kiszedni a gyereket a kocsiból, hát persze, hogy felébredt... Szegénykém viszont olyan fáradt volt, hogy bealudt a délelőtti etetés közben és aludt 50 percet. Ilyen is ritkán van...

Szombat este meg irdatlan nagy sírás volt, etetés előtt és alatt is, meg éjjel is. Lehet, hogy sok volt neki az uszi egyszerre, legalábbis remélem, hogy más baj nincs.

Kép

Kép
dbea

A hétvégén vettem rizstejet. Háááát, ennél még a szójatej is jobb volt. Annyira gyomorforgató íze van számomra, hogy inkább csináltam belőle pudingot, így a cukor kicsit elnyomja azt a hülye ízét.

Lányok, még egy kérdés: Marci már a hétvégén is meg tegnap is valami nagyon büdöset kakilt, pedig anyatejen kívül mást nem kap. Ez normális ennyi idős korban vagy hívjam fel az orvost? Mintha azt tudnám, hogy csak akkor változik meg a szaga/állaga, ha elkezdjük hozzátáplálni, vagy rosszul tudom?

Kép

Kép
dbea

Dbea, a kaki attól is függ, hogy te mit eszel. Nekem a karfioltól lett tiszta zöld és folyós Mira kakija...

Kép
Kép
Kép
oui

Altatás: nekem szerencsém van. Ha nyűgös lesz, hasra teszem a kiságyba, cumi be. Néha ekkor már alszik. Ha nem, és emelgeti a fejét, akkor megfogom a popsiját és simizem a fejét/hátát, ettől elalszik. Ha sírdogál, nyűglődik, akkor Suttogó-féle felvesz/letesz: felveszem, ringatom, nyugtatom, majd vissza a kiságyba. Ha ez sem működik, én is a hajamat tépem, vagy soron kívüli cicizés, így mindketten pihenünk egyet. Ha meglesz a Mei Tai-om, bele fogom tenni, csinálom a dolgom, és nem izgatom magam. Remélem.

Kép
mocorgó

Dbea: lehet, hogy a rizstejtől kakil büdöset...? :shock:

Kép
mocorgó

dbea: altatás: tolom a bbkocsit 3-4 órán keresztül. :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Két napig nem voltam én sem. Anyunál voltunk Levivel, mert a férjem autóját szervizelték éjszaka. Mi vittük, ma mi hoztuk el.

Levi olyan üvöltést rendezett este, hogy csak na. Nem tudom mi baja volt. Vagyis sejtem. A nagy ügyintézésben szegény két napja vagy hordozóban, vagy babakocsiban aludt csak, és mindig felébredt, ha megálltunk. Szóval nem aludt egy jót. Holnap ki sem teszem a lábom a lakásból...kivéve, ha kapunk tornaidőpontot.

Csajok,
én már kivagyok, nem tudok ennyi mindent a fejemben tartani, amit csinálnom kellene, meg mindent egyedül megszervezni. Szerintetek hogy megyek csütörtökön két gyerekkel vérvételre Pestre? Mert a férjem nem ér rá. Tök jó, biztos nagyon le fogom tudni fogni Lilit...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt mindenkinek!

Bea,
én úgy altatok, hogy felveszem Emmát, a feje a vállamon, így sétálunk, ringatom, maximum altatót énekelek neki halkan. A fejéhez teszem az én fejem, hogy minél nagyobb felületen érintkezzünk. Kb. 10 perc alatt elalszik így. Volt már, hogy porszívózásra aludt el teljesen magától. Minden gyereknek más válik be... Amire szerintem érdemes figyelni, hogy napközben kb. 2 óra ébrenlét után, még ha nem is tűnik túl álmosnak, érdemes megpróbálkozni az altatással. Ha túlpörgik magukat, már a fáradtságtól nem tudnak aludni.
Egyébként Emma másodunokatestvére is ilyen, mint Marcid: hiába fáradt, képetelenség elaltatni, van, hogy csak 2x 20 percet alszik napközben és az éjszakát sem alussza át.

Linácska, próbálj meg beszélni a férjeddel, mert még a végén besokallsz!! Két gyerek mellé igenis kell a segítség!

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Sziasztok!

Nem tudom utoljára mit és kinek írtam, most csak szintén gyorsban írok!

mocorgó: üdv itt köztünk! Látom nagyon aktív fórumozó vagy! Írj csak amennyit tudsz!

linácska: nem irigyellek, biztos nem lesz könnyű a két gyerekkel, főleg, hogy Lilit neked kell lefognod, és közben még ott van Levi is! Én is ettől félek, hogy hogyan szakadjak sokszor 3 felé! Gondolok majd rád, hogy amíg Lilit fogod, reméljük Levi alszik a hordozóba vagy babakocsiba, vagy esetleg pont jó passzban lesz és elfoglalja magát! Majd írj, hogy bírtad! Drukkolok!

Csajok köszönöm, hogy megnyugtattatok Dominika hasrafordulásával kapcsolatban! Remélem tényleg nem lesz gond!

Dominika 2 napja felkel 2,30- 3,00 körül hajnalban és 6 ig csak nyűzsög! Semmi nem altatja vissza! 6,kor ébreszt apa telfonja, én még szoktam lustizni egy kicsit, de akkor is ficánkol a kiscsaj! Nem tudom ezt miért csinálja! Tök fáradt vagyok, alig alszom valamit!
Ja és kezd kis rosszcsont lenni, próbál oroszlánosan veszekedni, csak úgy kedvtelésből! és tegnap mutatta a kis kezével, hogy gyere, gyere! nagyon édes volt!

kovisziszka

angelita: a porszívózást Dominika is szereti, ha hiszti van, akkor szoktam beiktatni a porszívózást, egyből csöndbe van!
a porszívó monoton zaja nyugtatólag hat a babákra!

ja akartam már kérdezni, hogy a találkozó a babapihenőben lesz, mint előzőleg? még nem tudom, hogy megyünk-e, nagyon szeretnék!

bori: Betti nagyon édes, szép kislány a képeken! Igazi kis tündér! Hogy megnőtt! Hihetetlen gyorsan telik az idő! Már nem olyan karonfekvő kis picibabák, hanem már nemsoká szaladgáló kis rosszcsontok lesznek! :lol:

kovisziszka

no és egy pár képecske:

itt fenyítem anyát:
Kép
www.kepmegoszto.com

este fürdetés előtt, eltévedt a harisnya, és a fején landolt!
Kép

Dorottya csinált neki puzzleházat!
Kép
www.kepmegoszto.com

bent a házban :lol:
Kép
www.kepmegoszto.com

kicsi néki ez a ház kirúgta az oldalát!
Kép
www.kepmegoszto.com

és a csavargás:
Kép