Bori, az anyatej ébresztő és altató hatásával kapcsolatban: igen, azt vettem észre, hogy a babám az esti szopi után, esetleg még közben elalél és gond nélkül bealszik, ugyanez van akkor is, ha éjjel ébred, viszont hajnali fél 6 után már biztosan tudom, hogy ébrenlét jön, teljesen kinyílik a csipája a szopitól. Napközben ugyanez. Eddig nem tudtam, honnan is tudja, hogy éjszaka van (azon kívül persze, hogy sötét van), illetve miért érdekli egyáltalán
, de ez a cikk most rávilágított, hogy neki valószínűleg az anyatej szabályozza az alvási ciklusát. (Tejtesónak csak este/éjjel tudok fejni, még nem is kérdeztem, hogy nem álomkóros-e a gyerek, hehehe.)
Becenév: Lia.
A doktornéni szokta Juliskának hívni, valami nagyon édes hangsúllyal, de Apa nagyon kiakad rajta - nekem tetszik. (De csak tőle, amúgy én sem szeretem.) Liát szerettünk volna, csak nem hangzott jól a családnévvel.
Konyhatündér: ááá, inkább csak fontos, hogy tudjam, mit eszünk. Ez a kalács ilyen teljes kiőrlésű lisztből készült fonott kalács, kenyér helyett esszük, részemről én "két pofára", szatmári szilvalekvárral a piacról, hát rendbe is teszi az emésztésemet így télvíz idején.
Szia
Oui! Tényleg, hogyhogy ilyen sokáig kellett kórházban lennetek? Én szerda kora du szültem, aznap már nem volt fürdetés este, úgyhogy max 20-án találkozhattunk. Bár még aznap is elég nehezen vonszoltam ki magam a folyosóra, de akkor már ment azért... Én sima, felújított 4 ágyas, fürdőszobás kórteremben voltam, de a szobaszámot már meg nem mondom. Nagyon szépek a gyerekeid!!!!
Mondjuk Zorát csak sejteni lehet a képen, de nagyon szép angyalkahaja van.
Sokan voltak a Normafán? Mi Nagykovácsiba mentünk ki, harapni lehetett a levegőt. Olyan hideg volt, hogy a baba arcáról szinte folyamatosan törölgetni kellett a nyálát, hogy rá ne fagyjon, de itt is elég sokan szánkóztak.
Linácska, Levi nem csúszott le Apával? Tényleg nem semmi, milyen jó fej volt a vendéglős, de hát így kell ezt. Így tutira visszamentek még hozzá, plusz másnak is ajánlod, meg gondolom jó emberismerő, látta hogy szimpi kisgyerekes család, csak nem csinálják, hogy nem fizetik ki... Mindenesetre tényleg bámulatos a jóhiszeműsége.
Tündi, szép hosszú a kisfiad! Én most nem is tudom, hány centi a lányom, itthon nem tudom olyan jól lemérni, folyton izeg-mozog. Legközelebb meg februárban megyünk tanácsadásra, majd akkor kiderül. És hogy döntöttél inkább a 19-e mellett? Túl akartál lenni rajta, vagy nem szeretted volna, hogy ünnepnapra essen?
Köszi szépen a
mei tai tippeket, én is Emesét kerestem meg vele eredetileg, nagyon tetszenek a mintáik. Eszerint jó minőség, ugye? Hát, amíg nem próbálom ki, hogy tetszik-e a babának, biztos nem fogom megtudni, úgyhogy sztem belevágok.
Ma reggel megtört a jég: kislányom legújabb produkciója, hogy nem dühös és éhes sírással ébresztett, hanem fogta magát, átevickélt a kiságy másik végébe, és ott gügyörészett kifelé a rácson.
Mondjuk erre is rögtön felébredtem, de akkor is. Zabálnivaló!
No megyek, most már mindjárt ébredés lesz...