Új privát üzeneted érkezett!

Halihó! jelentem újra nyomom a melót! és újra várom a pénteket :-) tegnap irtó jó hangulatban telt otthon a vasárnapunk! karácsony óta az első nem megyünk sehova nap volt! én főztem - pácolt grillhúst grillezett a férjem a teraszon olyan édibédin - majd megcsináltam a hercegnő burgit (kevés tojáshabbal) és párolt zöldséggel majd az egészet felfaltuk igy ma nincs ebédem de a páromnak sincs otthon :-) mert hát úgy néztük az adagokat jut belőle holnapra is de túl jó lett :-) a héten rizsfelfújttal próbálkozom! ... a babu jól mocorog tegnap akkorát rúgott hogy csuda ... és csinálom nagy idillben a fotókönyvet amit majd a párom kap nászajándékba tőlem! scrapbookolom úgyhogy 1 kép előállítása kb. 1 óra! soha nem lesz kész :-) aztán jöhet a videóvágás még baba előtt mert utána mehet a süllyesztőbe! szóval jó volt! ma alig akartam dolgozni jönni!!!! :-( de biztat a tudat hogy elrepül ez a hét is!!!! ...
Mindenkinek további szép napot! ...
Vendég

Szia Hari!
Sajnos az első szitunál lenyelted annak a nőnek a rád zúduló feszültségét ... talán ott és akkor neked is mondanod kellett volna a magadét! Sajnos mindig ez van, valahol úgyis lecsapódik - tejesen mindegy, hogy ki az enegria vámpír a közeledben / közelünkben, a feszültség nem vész el. Szerencséd volt, a parkolón kívül, a forgalomban nagyobb baj is lehetett volna. Köszönd meg az angyalkáidnak, hogy így vigyáznak rátok :) És kérlek, ne tekintsd okoskodásnak, de legközelebb állj ki az igazadért :) Vágd az első nő szemébe, hogy "igen, hibáztam, elnézést, de most már haladjon, mert az utamban áll! - csak olaszosan, jó nagy hanggal, akkor is, ha totál nem jellemző rád :)

Elém egyszer bevágott egy pasi kocsival - kísérő jelenség: tél, sötét, havaseső. Rávillantottam, hogy óvatosabban! Persze a hőscincér megállt előttem keresztben az úton, hogy okoskodjon és "mit dudálok" ordibálással mellettem termett ... ha csendben maradok, akkor 10 percig tuti ordít és mindennek elmondott volna, de mivel nagyon veszélyes volt a szitu, én is ideges lettem + attól is elszállt az agyam, ha pasi vagyok, tuti nem okoskodott volna, de mivel látta, hogy nőből vagyok, így egyből nagyfiú lett ...
Na, nem tette zsebre, amit kapott ... nagyon olaszos voltam :) ... meg se nyikkant, úgy húzta el a csíkot.
Sem előtte, sem azóta nem fodult ez elő velem, de nagyon büszke voltam magamra a helytállásomért! Néha nem szabad jókislánynak lenni!
Vendég

luna6,

Megittad már a magic almalevet :D :?:
Meg tudlak érteni ezzel kapcsolatban :D Nekem minden nap jelentenem kell a páromnak, hogy voltam nagy wc-n :oops: Mert ha egy nap kimarad akkor szenvedek :cry:
Hála Istennek már 1 hónapja rendszeres :roll: ,de nem kiabálom el mert még megváltozik :roll: :D

Ami igaz az igaz, nagyon szépen süt a nap
:D

Nanetto,

Mi is grilleztünk Szombaton :D álltalában minden Szombton ez van :D
idöjárástól függettlenül :D Fagy, hó, esö, nap....ember megy az udvarra és sütöget :D Hockey, BBQ, ......crazy Kanadai :D
Próbáltátok már a fóliázott grillezett krumplit tejföllel és snidling-el a tetején. Azt hiszem az fühagyma :roll:
Mikor kész a krumpli, akkor felvágja mindenki maga cikákra és én kicsit meg is sózom, aztán pár kanál tejföl rá és szaggattok/vágok rá snidlinget végén :D :D :D nyam-nyam
Mi eszünk mellé kukoricát, hagymát, ilyen hosszú pirospaprikát, gombát, savanyúságot vagy salátát....tök jó :D
Vendég

Nanetto,

Kitartást ehhez a héthez is :D
Vendég

Szia Nanetto!
Engem nagyon érdekelne ez a scrapbook technika ... mauálisan vagy digitálisan készíted? Ha digitálisan, akkor honnan töltötted le hozzá a programot?
Vendég

helló kismamik..
remélem mindenki jól van..
én most kevésbé érzem magam a toppon mert kicsit beteg lettem..
a párom is az volt itthon is volt pár napot szedte a gyogyit amit a házidokija írt ki.
várható volt hogy én is elkaphatom szóval most tak...ok ezerrel de ezenkívűl nem panaszkodom.igaz az éjszaka tetőzött igazán alig aludtam de ma csak elmentem a dokimhoz hogy ha mégis kell szednem valamit akkor is orvosi felügyelet alatt történjen.
de nagyon nagy baj nincs mert kaptam orr kenőcsőt mentolosat meg szednem kell c-vitamint...sok folyadék pihi és várni hogy elmúljon.
szedem a cetebét iszom a forró teákat és most is fekszem.
de örülök hogy nincs nagy baj és hogy nem kell gyogyit szednem...
na ez van velünk szerencsére Kicsi-Lalit nem viselte meg anya kínja mert tegnap is igen aktív volt...
sokat mocorog ha olyan kedve van de az is előfordul hogy csak délután indul be az én kincsem....
no megyek is most csak gondoltam beköszönök meg remélem ti mind jól vagytok...
vigyi magatokra puszka
bibócska

Geo, Tallinn
akkor kurtolom, de csak halkan: nalunk valoszinuleg kislany jon, aminek mi nagyon, de nagyon orulunk! Eljen az abszolut nouralom! Mondjuk nalunk mar eddig is az volt, no de juniustol... :roll: :wink:

Luna,
nem, szerencsere nem kellett semmi extra vizsgalatra mennem, bar a korom indokolta volna. 12 hetesen csinalt egy alaposabb UH-t es laborvizsgalatot a doki, es mondta, hogy amennyiben rendellenesseget lat, hiv azonnal, es csinaljuk a tobbi vizsgalatot. De aztan nem hivott, en meg nem eroltettem, mert mi igy is, ugy is megtartanank a babat, szoval ebbol kifolyolag nem akartam meg azt az 1%-ot sem kockaztatni az amnioval. Legkozelebbi UH-m 22 hetesen lesz. Az lesz egy alaposabb, gondolom genetikai UH.

Szerintetek hany hettel a kiiras datuma elott normalis mar betegszabira menni? En mar nagyon abban gondolkodom, hogy az utolso honapot otthon toltenem. Mar most nincs erom semmihez... :roll: :roll:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Tähti, mikor bejelentettem a nyugomet, mar bennem volt az almale. Ezen alkalommal nem egy poharral ittam ahogy naponta szoktam, hanem ehgyomorra fel literrel, es eppen vartam a hatasat. Kellett neki ket ora... es messze nem volt hasmars, igy is volt vele macera, de megvagyok mar es konyebb lettem :D:D

Hat nalunk se kert, se crazy kanadai, de tejfol :) De igeretesen hangzik :)

Bibocska, neked meg jobbulast!!! Tegnap en is kezdtem kohogni, de gyorsan megcsinaltam a hagymateat es mara (eddig) elmult. Tok jo talalmany az.. egeszen raszoktam es tegnap meg a gyerekem is ivott egy bogrevel (o is kuhogott) es nagyon izlett neki, persze mezes volt mert anelkul nem menne le, ugy viszont tenyleg fini.

luna6

gemini, szerintem teljesen egyeni ki mikor marad otthon (na meg orszgfuggo is, nem tudom nalatok mi a szokas, szerintem itt vegig meloznak de fejem nem teszem ra), ha mar most faradt vagy (en mint egy lajhar, olyan sebesseggel vagyok kepes idonkent csak kozlekedni :) jo raerosen setalgatva vasaroltam be ma is, mert nem birom a tempot... pedig semmim sem faj, csak egyszeruen irtora belassultam) szoval ha mar most faradt vagy jobb ha nem melozol vegig. Ha elengednek es nem gaz ez anyagilag sem akkor tuti jobban esne a pihenes.

luna6

Egy kis hallgatni való :D

ui: Ezek a gyakorlatok kismaáknak nem ajánlottak :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=smkiSJf2 ... re=related
Vendég

Anya macinak üzenem hogy a scrapbook technikára a photoshopot és a serif digital scrapbook programot használom! a cewe fotokönyv oldalán pedig számos ingyenes letölthető sablon van de a serif programból te magad állíthatsz elő lélegzetelállító dolgokat! nekem igazi szenvedélyem és szeretek ezzel bibelődni míg más hímez :-) :-) majd ha kész a kép akkor töltök fel az esküvőnkről! már 3 kész van :-) apukám 60 szülinapjára is ezt csináltam! 2,5 hónapig csináltam! a hatás annyira maradandó volt hogy apukám elsírta magát! egy mesét írtunk! melynek apu volt a főszereplője és az elmúlt 60 évet foglalja össze mesében és képekben! :-)
most pedig romantikus csöpögős albumot gyártok! szívekkel meg minden ilyesmivel! azt hiszem a mi kapcsolatunk úgyis erről szól! :-) aztán meg majd jön az Eszti album na azt is alig várom!!!! ... bár ott már nagyon nem lesz időm ilyesmikre :-)

a hasam nekem is fájdogált éjjel!
Bibócska de jó hogy irtál!!!! már gondoltam rád hogy el vagy tűnve! kúráld magad!!!!!! és tudod mosolyogj sokat tükörbe! (ez agykontroll technika megfázásra sokat segit mert javítja az immunod a mosolygás!) :-) ez igy elég misztikus tudom - de végülis bajt nem csinálsz vele :-)

most folytatom a mézeskalács evést és dolgozom!
Vendég

Luna
a bajom az, hogy nagyon sokfajta megoldast lattam mar errefele. Zsofival en anno a vegeig dolgoztam (akkor mar kint voltunk Belgiumban), csak 5 nappal elotte lealltam, de az a par nap mar semmire sem volt jo: se pihenesre, se munkara. Van olyan, aki siman kivesz egy honapot szules elott, es van olyan is, akit felmunkaidore szolit fel az orvos. De ez engem nem segitene ki, mert eleg messzirol jarok, szoval ugyanugy elfaradnek az utazgatasban, ha mondjuk minden nap csak 4 orara jarogatnek be. Aztan persze van egy csomo veszelyeztetett, akiket mar honapokkal korabban lefektetnek otthon, mondjuk oket nem irigylem, akkor mar inkabb a vegletekig dolgoznek. Szoval nem tudom meg, mit tegyek. Magamat sem akaraom kicsinalni, mint Zsofinal, de ugyanakkor meg ott van az a hulye lelkifurdallas is, hogy egy honapra elmenni azert mar megiscsak sok...
Furcsa, hogy minden mennyire relativ: Rebakanal, ha jol emlekszem, a 35. het kozepeig dolgoztam, es borzasztoan buszke voltam magamra, hogy en milyen sokaig birtam!

Most latom csak a vonalzomon: Zsofia ma 2 eves, 2 honapos es 2 hetes :lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Tippet kernek hozzaertoktol:
szeretnek letolteni valami Photoshop szeru programot a netrol, de olyat, ami mondjuk nem elofizeteses, es nem csak 3 honapos hozzaferest ad letoltes eseten, aztan ha nem fizetsz, leblokkolja magat. Tud valaki informatikailag okos ember javasolni valamit? Nem vagyom a legujab verziokra, csak valami normalis, meg bizhato progrm legyen, ami alap grafikai funkciokra kepes.
Elore is kosz
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Huhh az elobb elfeledtem irni, hogy megy az irigykedes a harmadik kiscsaj vegett :) De mar egesz jol elfogadott teny a fejemben a kislegeny is... csak ma este meg ne lepodjek :D

Hat en az elsovel fele ideig meloztam aztan otthon, de nem magam miatt hanem munkajogi okokbol meg per meg ilyenek. A masodikkal talan 3 hetet voltam otthon a vegen, vagy csak kettot. Most meg ugye veeegig. Magam lelkivilaga miatt a legjobb ha nem erek ra terhesnek lenni, de az csak olyankor ha amugy tenyleg panaszmentes a terhesseg. En most mar belatom, hogy oke, hogy nem erzem magam vennek, meg van aki 40 felett szul, de azert maskep erzem mar most a dolgokat mint elozoekben (plane nekem jo nagy kozok is vannak ugye a csajoknal) ugyhogy lassitani muszaj. Szerintem ezen ne firdalj (de konnyu is ezt mondani, tudom, hogy ez nem igy megy, hogy elhatarozod, de beszeld meg amagaddal :)) ha ugy erzed pihenned kell akkor nincs ertelme eroltetni, a munkaado miatt vegkep nem, vegulis a te tested, a te bebid, a te eleted. Ha nem megy hat nem megy, ha sikerul elfogadni akkor mar nem fog bantani olyan reszletkerdes, hogy meddig tudtal dolgozni. A vegkifejlet szempontjabol (bebi szuleteses, te es az o egeszseged es a tovabbi eletettek) ez igazan nem lenyeges tenyezo (amennyiben nem megy anyagilag verre a dolog - bar meg akkor is inkabb az elozo a fontos hoszabb tavon).
Na de okos vagyok ma :)

luna6

Gemini,
kezdem magam kínosan érezni, hogy én itthon vagyok :lol: Na jó, azért nem. Igazából én alapjáraton is úgy terveztem, hogy kb. max. a márciust dolgozom végig, aztán pihi, de nem így alakult és nem is bánom. Igaz én nem vagyok odáig a munkámért, úgyhogy eleve jobban szeretek itthon lenni. Lilivel ahogy betöltöttem a 12. hetet, itthon maradtam. Most se voltam sokkal tovább:) De ki se hűlt a székem, már ült benne valaki, akinek viszont ha most nem jövök el, mennie kellett volna a cégtől. Nálunk mindig van pár ember, aki abban reménykedhet csak, hogy valaki elmegy szülni, vagy még jobb esetben nyugdíjba. Én is így kezdtem, úgyhogy emlékszem milyen rossz volt, ahogy közeledett az idő, mikor jött volna vissza a lány aki elment szülni. Kb. az utolsó pillanatban lett egy végleges hely, így nem kellett tovább izgulnom. Most duplán örültem, mert mint mondtam szeretek itthon lenni és ráadásul tudtam, hogy ezzel még a munkatársamnak is "adtam" 2,5 év haladékot. Remélem közben neki is sikerül majd végleges helyet kapnia. Mikor Lili után visszamentem még lelkiismeret furdalásom is volt, hogy aki addig a helyemen ült, az mehetett az utcára, mert nem volt neki más hely.

Kép
Kép
hari

Csajok, köszönöm a megnyugtató szavakat koccanás ügyben. Ma már vezettem. Találkoznom kellet a károsulttal, mert rosszul töltöttük ki a betétlapot akkor. Kicsit fura volt elindulni, de mivel ismert helyeken mentem így nem féltem. Igazából az ismeretlen útvonalakkal van még problémám. Amúgy azóta sokszor átgondoltam, hogy mit csináltam rosszul és mindannyiszor azt a "hülye picsát" okolom, aki megállt és nem ment tovább. Ha ő akkor elmegy, akkor biztos észrevettem volna már a másik kocsit. De végül is mindegy most már. Tényleg meg kellett, hogy történjen és a körülményekhez képest a legjobban alakult. Már csak a biztosítómnál kell majd intézkednem. Biztos örülnek majd, mert most léptem át hozzájuk januárban. Jó ügyfél vagyok :lol:

Találtam egy jó oldalt, ha még valaki keres hordozókendőt. Meg nagyon jó függőágyak is vannak :lol:

www.függöagybolt.hu

Itt van olyan amit nem kell megkötni, csak magunkra tenni. Igaz csak piros és kék színben van, olyan igazán színesek csak sima megkötősben vannak, de majd elmegyek személyesen és akkor eldöntöm milyen legyen. Most azt olvastam, hogy a szőtt anyagosat (vagy ilyesmi) ugyan kicsit nehezebb megkötni, viszont nehezebb gyerkőchöz is jó, mint a rugalmas anyagú. Na majd még kifundálom melyik a tökéletes megoldás.

Csütörtökön megyek a dokimhoz, már várom nagyon hogy lássam a kisfiam. Gondoltam elviszem Lilit is, de a dokim először mindig csinál egy hüvelyi UH-ot, aztán egy hasit. Nem igazán szeretném, ha a lány úgy látna, ahogy ne kéne :lol: Viszont kint a váróteremben sem szeretném azért hagyni. Aztán lehet, hogy most már csak hasit csinál.

Kép
Kép
hari

Hülye kérdés, de hátha valaki tudja a választ. Vannak ezek a pelenkagyűjtő szemetesek, tudjátok. Ha én azt a hozzávaló zacsi nélkül használom, akkor is szagtalan azért? Vagy azoknak nem olyan patentos a fedelük? Csak mert most licitálok egy ilyen szemetesre, de azt néztem, hogy a belevaló zacskó elég drága, kb. 30 forint egy-egy pelus kidobása. És ez már az utángyártott fajta.

Kép
Kép
hari

Sziasztok!
Csak egy gyors reagálás!
Varrnom és sütnöm kell... :lol: :lol: :lol: .

BIBÓCSKA: Jobbulást neked!!!

NANETTO: Minggyyáááá hétvége... :wink:

LUNA: Én is székrekedek, 3 nap alatt megittam egy üveg Laevolac szirupot, tegnap este megkönnyebültem.Én is kipróbáltam már mindent, de semmi...A lényeg, hogy babónak ne legyen baja..

Nem tudom már ki kérdezte, de Dvd cserében benne vagyok.
Holnap írok listát, nekem mi van, kinek hova mi kell?

No, megyek dóóógomra....
Puszika mindenkinek!!!

Kép
rozsa1979

Lányok, kértem a sógornőmtől egy hidegpárásítót karácsonyra. Meg is kaptam, de nekem nem igazán vált be. Felteszem a vaterára, de gondoltam előtte megmutatom, hátha kell valakinek.
Nekem túl "vizes". Mindenhol fa padlónk van és ha egész éjszaka megy, akkor vizes lesz a környezetében a padló. Amúgy jól néz ki és minden rendben van vele, tehát tökéletes, de csak olyannak ajánlom, akinek kő padlója van. Mi, illetve sógornő 14.000 körül vette, én egy 10.000-re gondoltam. Van hozzá számla, meg minden. Itt a leírása, hogy mit tud. Világít, meg párát mér, automatikusan bekapcsol, épp csak beszélni nem tud :lol:
http://www.vivamax.hu/online/index.php? ... =6&lang=hu

Kép
Kép
hari

rozsa, nekem a legnagyobbammal voltak mindenfele visszatartasi mizeriak (evekig elhuzodo kalandos borzalmak, senkinek nem kivanom) nos nala a Laevolac egy jottanyit sem segitett. Semmit nem hasznalt, ugyhogy vegre valakitol azt hallom, hogy vanhatasa :)
En igazabol ott rontottam el az utolso rekedos kanyart, hogy bolti keszetel feherrizsbol pl... meg krumplipure (eleve nem szabadna krumplipuret ennem, ezert eszem most is azt :D) es banan....
na de majd most jobban figyelek :)

luna6

Javítás: természetesen
www.fuggoagybolt.hu a jó cím a kendőhöz :oops:

Kép
Kép
hari

Sziasztok!
Ma a pocakomon volt a kezem, erre akkorát rúgott a tenyerembe a kis harcos, hogy csak lestem 8) remélem ha András hazaön, akkor ha a pocakra teszi a kezét, már ő is érezni fogja :lol:

Amúgy lehet h első terhesség őrület van rajtam, vagy csak hajt a kíváncsiság, meg Csillának olyan klassz lett az a kép, hogy szerintem a 23.hét környékén megyünk a következő 4D-re, mert már majd'megőrülök, hogy lássam a pofiját, így a névválasztás is könnyebb lesz :P

jajj ma egész nap döglöttem.. pedig tanulnom kéne, úgyhogy lassan el is kezdem.. :(

Konkri,
én benne vagyok a palacsintázásba, bármikor, bárkivel, bárhogy :wink:
Vendég

Na itt beszéltek a kajákról, én meg éhezem.. semmi kaja nincs itthon.. :twisted:

Bibócska,
jobbulást kívánok :wink:
Vendég

Geoo, nem biztos, hogy elso terhesseges dolog ez, van aki a masodiknal is menni akar tobbszor is :)
(en meg vagyok az ellenpelda, aki eddig kettonel nem ment egyszer sem - bar a nagy idejeben ilyen meg nem is volt, akkoriban viszont havonta UHztak minket kotelezoen - es a kicsinel sem tervezi. Nekem az a gyanum, hogy ez hungarikum, mert frnaciaknal terhes ismerosomnel is elegge korlatozott az UHk szama es nem tudott soronkivulit kiharcolni, meg nalunk is maximalt, mar amennyit a biztosito fizet, jo penzert itt talan mehetnek, de 4Ds babamozirol meg nem is hallottam itt, es a dokino sem hasznalta egyszer sem a 4Dt mikor vizsgalt, pedig a gepen ott az opcio)

luna6

Geooo, nem rendeltel? Az a legbiztosabb, ha megis fozni van kedved, akkor meg elteszed a rendelest vacsira :)

Na hogy eletkep is legyen (meg had oruljon Tähti ha hazaer a dokitol, hogy milyen sokat irtunk) elmeselem, hogy szombaton elontotte a mosogep (nem nagyon szerencsere) a mosokonyhat (le a mosokonyhakkal!!!!), allt a viz. Ugyhogy ma delutanra varom a mindenesunket aki megtekinti mi baja... gondolom el van dugulva valahol. Egyszer, mikor megvettuk az elozo lakoktol akkor is volt valami baja, nos a pasi egy beledolgozodott felpar zoknit halaszott elo bele valami haromnegyed oras kinokkal :)

luna6

Gemini,
akkor nyomok egy halk gratulát a kislányhoz :lol:

Luna,
a hagymateát veszed valahol, vagy te gyártod házilag? ha az utóbbiról van szó, leírod hogy kell? :roll:
majd élménybeszámoló jöhet este :)

Hari,
az ismeretlen utat is lehet simán okolni, én megtenném :D én annyira gázban leszek, ha pl nem ismerem az útvonalat, és mondjuk térkép alapján közlekedek, és ha belefutok egy, vagy akár több egyirányúba, akkor 1. eltévedek, és vissza nem találok oda, ahonnan folytatnom kéne az utat,, 2. képes vagyok fogalommal szembe menni az egyirányúba :oops: :lol:
Vendég

Hari,
en a legkozelebbi UH-ra biztos, hogy elviszem magammal Rebekat, es mivel ugyanaz a problemam, mint neked (szoval hogy a vizsgalat bizonyos reszeinel senkit nem kivanok magam kore az orvoson kivul), ezert a ferjem is fog jonni. Es mivel a ferjem is jon, hat ezert Zsofi is jon. Remelem, a doki nem lesz nagyon kiakadva.
Csak azert mereszelek ilyet csinalni, mert a mulkor a sajat szememmel lattam tole kijonni egy part ket kislannyal.
Egyebken Rebeka pont ket eves volt, amikor Zsofit meglatta a pocakomban, 23 hetesen. Eloszor felt, de aztan teljesen odavolt tole. Nem tudom, Zsofira mindez milyen hatassal lesz, mert o bar tobb, mint ketto, de nagyon kis ugra-bugra hebrencs. O nem sir, meg nem ijedezik, mint Rebeka, csak egyszeruen nem tud megmaradni egy helyben. No majd beszamolok, de ez meg messze van... :?
Ja, es azt mondta a doki, nyugodtan vigyek dwd-t, felvesz majd ra mindent! :D

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

dvd-t, bocs

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Luna,
vízelöntés :(
Mi mikor ideköltöztünk hetente elöntöttem a fürdőt, mert a régi lakásban be volt kötve a mosógép a lefolyóba, most meg itt be kell tenni a kádba a mosógép csövét, különben a padlóra folyik. Hát eltelt pár hónap míg belejöttem, hogy mielőtt bekapcsolnám a gépet, be kell tenem a csövet. Most már nagyon rutinos vagyok :lol:

Kép
Kép
hari

Hari,
nekem is van pelusszemetesem (Angelcare), és azt olvastam fórumokon, hogy nem gáz ha sima szemeteszacsit raksz bele, mert sokan úgy használják :lol:
Vendég

ja és így is tökéletesen zárja a szagokat 8)
Vendég

A hagymatea abszolut hazi keszitesu :)
Ember lanya vesz egy naagy fej voroshagymat. En le szoktam vagni a gyokeres reszet de a voros hejatol nem fosztom meg. Es ugy talalomra feldarabolom, 4-6-8 akarmekkorara.
Eloveszek egy labast es az aljara megy mondjuk 2 evokanal kristalycukor, melegitem es karamellizalom kicsit, majd tuzrol le es felontom ugy 3-4 bogre vizzel (amennyi teat akarok kesobb). Vissza a tuzre es beleteszem a hagymakat, es fozom... mig puha nem lesz a hagyma, olyan voroses teas arnyalata lesz az egesznek. Aztan ha kesz akkor meg veszem a bogret, ra a szurot es mehet a bogrebe a tea, es egy jo nagy teaskanal mez, hogy jo es kellemes ize legyen. A tobbi meg varhatja a sorat. Ha reggel megcsinalod akkor estig is varakozhat az edenyben, es elosztva napkozben lesz 3-4 bogre tea.
Hihetetlen tenyleg, hogy mennyire jo kohogesre, de allitolag meg siman megfazasra is nagyon hatekony. (a Mancimnak a bolcsiben minden nap foztek a teli idoben... nem csak neki, mindenkinek persze :D ott ez bevett szokas abban a bolcsiben a meghulesek kuralasa vegett)

luna6

[quote="hari"]L írta:hariuna,
vízelöntés :(
Mi mikor ideköltöztünk hetente elöntöttem a fürdőt, mert a régi lakásban be volt kötve a mosógép a lefolyóba, most meg itt be kell tenni a kádba a mosógép csövét, különben a padlóra folyik. Hát eltelt pár hónap míg belejöttem, hogy mielőtt bekapcsolnám a gépet, be kell tenem a csövet. Most már nagyon rutinos vagyok :lol:

Jajj emlekszem meg a kadba folyosra gyerekkorombol a panelbol, neha anyam elfelejtette, hogy este es jon a furdesi ido, es a legvaratlanabb pillanatban ontotte el a furdovizemet a kifolyo viz :D:D A mostani panelemben otthon be van kotve nekem is a lefolyoba.
Itt meg plane be van kotve, szoval nem onnan jon a viz... nalunk itt a furdoszobaba be sem ferne semmilyen gep, de szerintem itt Portugaliaban sehol, ezek nem ugy vannak kitalalva. Nekem speciel kulon 'mosokonyham' van... le van valasztva a konyhabol uveges ajtoval. Nagyon utalom, de vegulis az szerencse, hogy csak azt ontotte el a gep, es nem is az osszes viz ment oda, ahoz meg keves volt.

luna6

Gem,
párral könnyű :roll: Az én párom nem akar jönni. De lehet, hogy szerzek egy alkalmi párt arra a pár percre. Csak vállalja valaki az utcán :lol:
Illetve az is hozzátartozik, hogy én sem szeretném, ha párom jönne, mert ő nem tud várni. Valahogy genetikailag képtelen rá :roll: És vannak helyek, ahol jól jön, hogy balhézik, de a nőgyogyinál nem lenne jó. Ezért nem jön be a szülésre sem :lol: Féltem is megkérdezni őt. Lilinél kicsit rosszul esett, hogy nem jött be, de most meg rettegve kérdeztem meg, nehogy azt mondja be szeretne jönni. Szerintem összeveszne a dokival, vagy a szülésznővel, vagy mindkettővel. Na meg persze velem is, mert biztos nem jól nyomnék a véleménye szerint :lol:
De szerencsére azt mondta, ott szeretne lenni, de kint, nem a szülőszobában. Úgyhogy ebben maradtunk. 4D-s UH-ra is el akar jönni, azon csodálkoztam. Én nem ragaszkodtam hozzá, de gondoltam ha őt érdekli, akkor csináljunk egyet. Úgyhogy majd jövő héten már telefonálok és kérek időpontot.

Viszont ami a lényeg, hogy a nőgyógyászhoz hiába van időpontom, előfordul, hogy várni kell mégis. Ő azt nem viselné el szó nélkül, úgyhogy inkább nem szeretném, hogy jöjjön. De azért a lányt lehet, hogy viszem és majd addig "becsukja a szemét" :lol:

Kép
Kép
hari

Hari,
sajnálom h nektek nem vált be a hidegpárásító, én az enyémet naponta használom, a kis cuccot, ahonnan jön ki a pára elforgatom, és így nem lesz vizes tőle semmi. neked nem lehet ilyet? :roll:

Luna,
de, erre a hétre rendeltem kaját, csak mivel spórolás van, ma csak karfiollevesre futotta délben, de hamarosan csinálok halrudakat kukoricás rizzsel, csak előtte berakok egy adag mosogatást, hogy legyen miben főznöm... ha a tisztiorvosi szolgálat látná a konyhát... :lol:
Vendég

Nekem utoljara 8 hetesen csinaltak huvelyi UHt. Es legutobb 16 hetesen mikor a dokimnal voltam havi jelentkezesen (o nala nincs UH amugy) akkor mondta is, hogy mar nincs 'bemaszkalas' reszukrol alulrol :D majd csak a terhesseg vege fele megint, addig nem. Mondjuk a kemneyedesek miatt (egesz jol konszolidalodott a dolog) lehet nem art majd megkernem, hogy nezzen azert ra a amehszajra, de magatol most a terhesseg vegeig nem tenne indok nelkul.

luna6

Luna,
köszi a receptet, majd kipróbálom, de remélem jó sokáig nem lesz rá szükségem 8)
Vendég

jah tenyleg, nekem a 8 hetes huvelyi UHmon ott volt a csajom, nekem eselyem sincs soha sehol otthagyni ot, ugyhogy vagy delelott megyek valahova mig suliban van vagy jon velem.
De ez nem volt gond, eddig minden redneloben mag a vizsgaloasztal el van valasztva paravannal a nagyplenumtol, ugyhogy nem kellett igazabol latnia semmit. (illetve mikor ember lanya mar levetkozott akkor a doki letakarja es az alatt varial az UH fejjel, akkor sem latszik smemi). Hari meg Gemini, nalatok ez nem igy van?

luna6

Nekem is kb akkor volt utoljára hüvelyi uh, mint Lunának, és UGYANEZT mondta a dokim, hogy nem nagyon lesz matatás, csak nagyon indokolt esetben. Engem a dokim minden alkalommal megnéz uh-gal (függetlenül a kórházban végzett genetikai uh-októl), és a legutóbbi terhesgondozáon mondta, hogy minden rendben, bla bla, méhszáj zárt :shock:
ezt azért írom, hogy nem lehet Luna, hogy neked is meg tudja et állapítani a dokid sima hasi uh-gal? :roll:
jujj amúgy én nem is nagyon tudnám elviselni ha áldott állapotban OTT matatna :twisted:

Ja és Luna, nem tudom nálatok miért nem te rakod a mosogatógépet, de nlunk is a férjemé ez a megtiszteltetés, ugyanis szerinte az én módszerem nem jó, mert az ő módszerével sokkal több cucc belepakolható, hát nekem ehhez úgy lá-tszik nincs érzékem, nade csak kibírom valahogy, hogy ő pakol be :D
de most hogy nincs itthon :twisted: elszabadult a pokol :oops: háát, ha látná.. :D
Vendég

Luna
Akkor ez viszont nálad csak a mosókonyha bosszúja lehet :lol: Most már emlékszem, hogy a múltkor írtad is, mennyire utálod. Hát neki is van lelke úgy látszik, ráadásul kicsit gonosz lelke :twisted: Úgyhogy szerintem szeresd meg :lol:
Dokinál nálunk nincs paraván, de az én lányomnak amúgy sem hiszem hogy egy paraván akadály lenne :lol: Kicsit kíváncsi fajta, vagy inkább nagyon?!
Na mindegy, majd valahogy megoldjuk.

Azt hiszem hagymateát én is csinálok ma, mert talán iszik egy kicsit belőle a lány. Olyan csúnyán köhög. Viszont úgy néz ki kinőtte a kruppot, mert ma éjszaka nem jött elő, pedig az ilyen köhögésnél szokott máskor befulladni. Legalább emiatt nem kell már aggódnom.

Geo,
a mi párásítónkat is el lehet forgatni, ráadásul 2 irányban is jön belőle és mind a kettőt el lehet forgatni, csak ez a miénk esetében
azzal jár, hogy akkor más irányban lesz vizes minden :lol:
Főleg az a gondom vele, hogy Lili szobájába kéne az ágya mellé, és ott alatta van az én szivacsom, amin ugyebár alszom :oops:
Na hát elég kellemetlen úgy menni aludni, hogy csupa víz az ember ágya. Kényelmetlen, kicsi és még vizes is :evil: Úgyhogy jó ideig csak állt ott a párásító, aztán kihoztam a nappaliba, de ma apa véglel kitiltotta a szobából is, mert a hangfalai is vizesek voltak és a padló is púpos lett :roll:
Lili szobájába meg vettem másikat :lol:

Kép
Kép
hari

Geoo, bizonyara meg tudna nezni UHval, csak nincs UH a rendeloben :D A korhazba jarok hozza es ott ahol ezek a rendelesek zajlanak nincs ilyen gep. De majd ra ket hetre megyek a masok (amnios) dokinenihez UHra, o meg akkor majd meg tudja nezni ugy is persze. Csak engem izgat a dolog a kemenyedesek vegett, szal nem tudom vissza birom e majd fogni magam, hogy megkerjem a dokit jovo heten :) Bar most, hogy nyugi van lehet kibirom :) (en mindig koran kemenyedos voltam amugy es egyik esetben sem okozott ez gondot, de okozhatna mehszaj nyilast, van ismerosom akinek emiatt kellett fekudnia a masodik felet a terhessegnek, mert o meg nyilt)

luna6

Mosogatógép:
Nálunk én pakolom, de én is rosszul :lol: Általában miután beindítom, Apa kimegy, kikapcsolja és átrendezi. De szerintem ez is genetikai dolog nála. Mint annyi minden :lol:
Neki viszont az megy az agyára, hogy én csak akkor indítom el, ha full tele van. Előbb semmiképp. Régebben ebből mindig gond volt, mert kevesebb tányérunk, poharunk volt, így előfordult, hogy már nem tudott miből enni, de én persze nem indítottam el a gépet, hiszen még fér bele :lol: Persze abban neki volt igaza, hogy mivel már nem volt tányér, így nem volt mit belepakolni sem, tehát sose lett tele. De hát nekem is lehetnek hülye dolgaim nem???? :roll:
Most viszont már bőven van tányér is, pohár is, meg ugye most már 3-an vagyunk (lassan 4-en), úgyhogy naponta megtellik. Tehát már csak a rossz pakolásom marad.

Te Jóisten, hogy én egy mosogatógépről is ennyit zagyváljak, ez azért már kóros. Bocs. De ha már leírtam én ki nem törlöm. Ugorjátok át :roll:

Kép
Kép
hari

Ja, és mosni sem tudok, csak hogy teljes legyen a kép :lol: Baromi szexi rózsaszín alsógatyákat készítek hozzáillő rózsaszín zoknikkal! :roll: Pedig esküszöm, lassan már betegesen figyelem, hogy nehogy belekerüljön valami "fogós". De ezek a szinezős ruhadarabok olyan sunyik, nem az én hibám.
Főzni se nagyon tudok és takarítani se szeretek. Amúgy jó háziasszony vagyok szerintem :lol:

Képzeljétek, amióta leszigetelték az ablakokat a lakásban, tiszta pára az összes. Én okos, tegnap csodát akartam tenni és amit a kocsihoz vettem páramentesítő spray-t, kipróbáltam. Még szerencse, hogy nem a kocsiban. Egyrészt kábítóan büdös, másrész egy olyan homályréteget képzett az ablakon, hogy azóta sem szabadulok tőle. Pedig azóta 2x átmostam. De hiába. Úgyhogy az ablakokat sem piszkálom többet, úgy döntöttem. :lol:

Kép
Kép
hari

Geooo, hat azert nem en rakom a mosogatogepet, mert mittudomen... kenyelmesebb nem rakni :) Amugy nalunk en tudom jobban, ember fut fat viragot belerak es tok osszevissza, raadasul az emiatt nem jol elmosott dolgoka elegansan be is teszi a szekrenybe... raadasul az osszevissza es figyelmetlen pakolas vegett le is amortizalja rendesen a pohar es bogreparkomat... ugyhogy igazabol semmi epkezlabb magyarazatom nincs ra, hogy miert nem en rakom :)
Tegnap aszonta kiporszivoz a haloban... nem viccelek, nem egesz 3 percig ment a porszivo es akart kivonulni... en meg mentem es mondtam, hogy ez meg viccnek is rossz es felmutattam a pormacskakat kulonbozo helyeken. Semmit el nem mozditott, szoval alatta es mogotte sehol nem jart, de a foldon is leginkabb csak ott ami a leglatvanyosabb...ennek meg igy semmi ertelme, azonnal elojon a tobbi amint arra jarunk megint, szoval hatasa kb 5 percig ervenyes egy ilyen latszatizenek. De a pakolas is abbol all nala, hogy ami latszik az eltunjon... hova meg miert meg hogy, hetvenedrangu :D Lehet en meg maximalista vagyok? ki tudja, mindenesetre mikor nem erzek magamban az ilyen alapossaghoz indittatast akkor inkabb neki sem kezdek, mert vagy csinalom rendesen vagy sehogy :) Nos a mostani allapotomnak koszonhetoen nalunk is elharapodzott a vagy sehogy allapot :D

luna6

Luna,
olvaslak, es csak rohogok a sajat bajomon. Emlekszel, mikor emlitettem a mult heten, hogy milyen fekete nalunk otthon a hangulat. Hat az is ilyen dolgokbol kifolyolag, csak ugye nalam is eljon egy pont, amikor mar elegem lesz az egeszbol. A porszivozas detto, inkabb ne is csinalja, mert csak felhuzom magam. A mosas meg mint egy Mr Bean-es parodiaban, nem tudom, lattad-e, amikor miniaturnyire osszmosta a kabalamacijat. :roll: Szoval en inkabb bekeszitem a mosast reggel, es akkor mar csak az a necces, hogy mit tesz, es mit nem tesz be a szaritogepbe (nalunk sajna oktobertol legalabb marcius vegeig hasznalatos).
Neha azon eszem a kefet, hogy mit takaritgatok en hetvegen, ha vegre leulhetnek a fenekemre. De a konkluzio mindig az, hogy nekem erdekes modon ket aprosag mellett is osszejon, neki meg meg eggyel sem megy. En nem ertem, miert kell ennek igy lenni.
Es mar elore felek a haromgyerekes felalallastol, mert tudom, ez az o ilyenfajta kepessegein nem fog sokat lenditeni.

Persze millio meg egy dolgaert szeretem. Tenyleg fantasztikus, hogy ferfi letere bevallalta mellettem ezt a szerepet, marmint hogy o van otthon a lanyokkal, kulvilagtol elzarva, idegen orszagban stb stb., tok jo ember, jo apa, hogy mast most ne is emlitsek.
De azert a porcicak azok porcicak, mint tudjuk :evil:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Luna,
olvaslak, es csak rohogok a sajat bajomon. Emlekszel, mikor emlitettem a mult heten, hogy milyen fekete nalunk otthon a hangulat. Hat az is ilyen dolgokbol kifolyolag, csak ugye nalam is eljon egy pont, amikor mar elegem lesz az egeszbol. A porszivozas detto, inkabb ne is csinalja, mert csak felhuzom magam. A mosas meg mint egy Mr Bean-es parodiaban, nem tudom, lattad-e, amikor miniaturnyire osszmosta a kabalamacijat. :roll: Szoval en inkabb bekeszitem a mosast reggel, es akkor mar csak az a necces, hogy mit tesz, es mit nem tesz be a szaritogepbe (nalunk sajna oktobertol legalabb marcius vegeig hasznalatos).
Neha azon eszem a kefet, hogy mit takaritgatok en hetvegen, ha vegre leulhetnek a fenekemre. De a konkluzio mindig az, hogy nekem erdekes modon ket aprosag mellett is osszejon, neki meg meg eggyel sem megy. En nem ertem, miert kell ennek igy lenni.
Es mar elore felek a haromgyerekes felalallastol, mert tudom, ez az o ilyenfajta kepessegein nem fog sokat lenditeni.

Persze millio meg egy dolgaert szeretem. Tenyleg fantasztikus, hogy ferfi letere bevallalta mellettem ezt a szerepet, marmint hogy o van otthon a lanyokkal, kulvilagtol elzarva, idegen orszagban stb stb., tok jo ember, jo apa, hogy mast most ne is emlitsek.
De azert a porcicak azok porcicak, mint tudjuk :evil:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Mit cicak, kandurok :) mareknyi meretueket birtam osszeszedni az altala malr leporszivozitt szonyeg amugy nem elrejtett reszerol is :)
Nos nem, a mosast nem nagyon engedem neki, illetve csak ugy, hogy ha a sajatjait teszi bele, akkor azt csinal veluk amit akar. De pl most hogy ket hetet majdnem fekudtam beraktam azert a mosast es en balga megkertem, hogy teregessen ki... ooo jo edes anyam!!! utalok vasalni, akkor is kell ha jol teregetek, de ha nem, akkor aztan hetvenszer olyan a vasalas. Komolyan mondom, csomoba gombolyodve kepes kitenni a zoknikat, felbehajtva polokat meg ingeket, egyreszt az eletben nem szaradnak meg teljesen ugy, masreszt mintha a kutya fekudt volna rajtuk vagy direkt zsugorittattam vokna vasalas elott, hogy nehezebb dolgom legyen :) Ugyhogy nem, nincs nalunk teregetes sem, mert az nekem cumi utanna :)
Nagyon kene ide is a szaritogep amugy, de hat ez kb csak engem izgat olyan szinten, hogy 5 eve akkut problema. A piciket jobb mar, hogy van futesunk, de mivel nem tudunk allandoan futeni, egy esosebb heteket halmozo idoszakban beza van, hogy semmi nem szarad, van amit vissza kell tegyek emiatt ujabb mosasi korre... szoval nagyon kene nekem is telire a szarito. (bar mikor ilyen ido van telen mint ma meg tegnap, hogy hetagra sut a nap, akkor lehet kinn is teregetni, de 5 het szakado esoben ez nem jatszik)

Egyebkent iment rendeztem kicsit a terepet a mosogep korul, hogy odaferjen a muki ha ideer. Nos amikor kifolyt a viz emberem volt, aki feltakaritott. Ez volt szombaton, de en sem tanulok am belole, hogy azonnal nezzek a dolgok utan, nos talaltam ket vodornyi rongyot, vizes zoknit, ruhat, es reszben vodor vizben azo szonyeget!!! is, ami szerintem az o velemenye szerint mar az eltakaritas... nos nem tudom, megvarjuk mig honapok alatt majd kiszarad? Vagy megdohosodik? vagy gondol egyet es elkoltozik? :D:D:D Idonkent hatarozottan az az erzesem - es ennek hangot is szoktam adni - hogy o ezt azert csinalja velem, hogy tanuljam mar meg egyszer es mindenkorra, hogy o erre keptelen... be akarja nekem bizonyitani, hogy szabaduljon :D Na de ugye csak akarni kell, mert tegnap nemi instrukciok utan es 20 perces ujabb porszivozas utan azert sikerult rendbevagni a halot :D:D

luna6

Hát ahogy így olvaslak titeket a férjetekkel kapcsolatban, egyre inkább az az érzésem, hogy én is férfi vagyok :lol: :oops:

Viszont mégis van egy baba a pocimba, úgyhogy csodaférfi vagyok!! :lol:

Kép
Kép
hari

És jó érzékem van hozzá, hogy én legyek az első ezen az oldalon :lol:

Kép
Kép
hari

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?