Jó reggelt kismamik, ovulálók
és pirire várók!
Csillag, Olvasd el, amit Ircsi írt honlapot:
A természetes stressz
Ki ne ismerné a feszült helyzetben, vizsga előtt jelentkező torokszorítást, gombóc érzést, remegő hangot? Ki nem vette még észre magán, hogy ilyenkor görcsösen szorítja a tollat, amivel ír, szükségtelenül feszíti az izmait, felhúzza a vállát? Ez a szervezet természetes reakciója, ha veszély fenyeget. Felgyorsul a szívritmus, emelkedik a vérnyomás, megfeszülnek az izmok. Készenlétben vagyunk. Az állatvilágban ez a készenlét a túlélést szolgálja. Ha szükséges, akkor azonnal támadni vagy menekülni kell. A veszély elmúltával a szervezet megnyugszik, a pulzus, vérnyomás visszatér a normális szintre.
Az egészségtelen stressz
A mai ember életében a készenlét elszakad a túlélést biztosító harctól. Ám hiába nem az életünk múlik egy vizsgán vagy a főnökkel folytatott beszélgetésen, a szervezetünk mégis úgy reagál, mintha veszélyhelyzet lenne. Ha túl sokszor éljük át vagy állandósul ez a stressz, akkor megterheli a szervezetet, betegséget okoz. A felgyorsult szívverés a magas vérnyomás, az izmok feszülése, a felületes légzés átmenetileg elviselhető a szervezetnek, de ha állandósul, akkor szív és érrendszeri betegség, alvászavar, hát- és vállfájás alakulhat ki. Az állandósult stressz átélése sokszor lelki zavarokat (szorongást, lehangoltságot) okoz.
Hidd el, főként a te érdekedben írtuk azt, amit írtunk. És elmondtuk már sokszor, többen is, hogy szedd a magnéziumot, de mindig visszakérdezel, hogy nem lesz sok? Elolvastad a papírját, ami neked van? Az enyémen 48 g volt (amit először vettem), és Ircsi például 1500 g-ot szed!!! Amikor én vetéltem, a doki nekem 500 g-ot mondott, szóval nem nagyon lehet túladagolni! (Én akkor vettem 250 g-osat, Bérest, hogy ne kelljen 10-et bevenni, csak kettőt) És pont ezt a belső feszültséget oldja, tudod, amikor érzed, hogy megfeszülnek az izmok... nagyon kell!!!! Én már sajnos nem vagyok terhes, de még mindig szedem!