Új privát üzeneted érkezett!

Ercsikati: Nem szeretném megtudni, csak ha megszületik :) Van egy egészséges kislányom és egy egészséges kisfiam és szeretnék egy egészséges harmadikat. Bárki jön, szívesen fogadjuk!

A suttogóhoz pedig kitartás, aki azt szeretné végigcsinálni. Ez mind az anyukán múlik! A valóság gyakran más... de hajrá anyucik!

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

Mazsolita: szóval, ez a könyv sem nyújt megfelelő tanácsadást?
Akkor Te mit ajánljanál, neked melyik irodalom jelentette a segítséget?!

KépKép
charlott

Sziasztok!
Bocsánat a zavarásért.
Van néhány jó állapotú kismamaruhám, amiket eladnék. 36-38-as méret. (2 in 1, C&A, Brendon, Jessica…nadrágok és felsők. Olcsón odaadom)
Nem szeretném itt a helyet foglalni, akit érdekel, írjon privit, és küldök képeket.

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

szép az a kék babakocsi az előző oldalon. :) a mi szegénykénk tuti azt hiszi, senki sem várja: még mindig nem vettünk semmit... :oops: de olyan nehéz dönteni, miből milyet szeretnénk. :)

Fürdés: hát ez szerintem olyan különböző mindenkinél... én is hallottam, hogy így tilos, úgy tilos fürdeni, neten viszont minden weborvos azt írja, hogy ha azt kívánjuk, nem árthat... persze közös fürdőkbe én sem merek menni (wellness és társai), de itthon kádkimosás után mindig megkívánom a nagy fürdést, olyan jó a hátamnak, a derekamnak. meg vicces, hogy a hasam már kilóg... :) néha főzök kamillát és azt is beleöntöm a vízbe, állítólag az jó mindenféle gyulladásra. :roll:

Újabb pocakfotók? Ki mekkorát nőtt? (Kedvenc témám... :))

hibernia

Sziasztok!

A tegnapi napom nagyon izgi volt! Sikerült dokit váltanom! :) Nagyon izgultam, de végül sikerült mindent megbeszélnünk és a doki elvállalt, mondván dupla protekcióm van, hiszen a testvérem már 2x szült nála. Azt hiszem akkor esett le a kő a szívemről! :) Láttuk a mi kis csodás kislányunkat! Annyira aranyos! Az orra pontosan olyan, mint az enyém! :) Nemsokára - szerintem 1-2 hét - megyünk 4D-re akkor majd dobok képeket is, mert sajna a doki nem tud nyomtatni! :( A vérnyomásom 140/100 volt, de betudtuk a "Fehérköppeny szindrómának", ugyanis, ma reggel már csak 123/81 volt! :)

Hibernia!
Szerintem is jöhet a "Ki mekkorát nőtt" című újabb előadás! Benne vagyok, de akkor MINDENKI!!! :)

Mazsolita!
Megértelek és persze nagyon izgi, hogy vajon ki lapul a szíved alatt! :) Egy fiú és egy lány után már igazából csak az egészség a fontos, nem igaz?! :)

Tényleg hová tűnt Mindenki? Tessék jönni, és osztani meg velünk azokat a dolgokat amik veletek történnek! :)[/b]

Kép

KépKép
ercsikati

Charlotte!

AZ igazság az, hogy szakkönyvet nagyon nem bújtam. Nekem sokat segített anyu, interneten néztünk meg néhány dolgot, a védőnőt hívtam ha kellett, no meg a leghasznosabb: Sok sok kismama ismerős azonos korú gyerekkel. Ez talán a legfontosabb! Lelkileg sokat segít, ha van kérdésed. Viszont ne feledd! Lehet, hogy nagyon meg fog viselni az első pár hónap! NEM BIZTOS, DE LEHET... Fontos a lelki támogatás...hiszen szülő válni egy folyamat...évek... A gyermekkornak vége!

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

Gratula a váltáshoz! :) Remélem beválik doki...

Ami a méreteket illeti, én most csekkoltam, pont 90 cm a haskerületem (most éppen). Téli kabát nélkül már jól látszik bármiben (legalábbis én látom felülről). A súlyom továbbra össze-vissza, ma reggel, pizsiben 59,5 kg volt, ami baromság szerintem, múltkor voltam már 61,5 kg is (igaz, délután, de pizsiben)... Asszem megvárom a védőnős mérést... Két és fél hét múlva megyek haza.

hibernia

Sziasztok!

Hibernia: én már készítettem pocakfotót, de nem sikerültek, csak egy nagy gombóc látszik rajta. Férjemet megkérem, hogy fotózzon le, az biztos jobban fog sikerülni.
Még csak 60 kg körül vagy?!!! Ezt nevezem! Én már a 67 kg-t is betöltöttem. :-)

Mazsolita: anyukám messze lakik, így hetente egyszer tudunk majd találkozni. A védőnővel idáig csak hadakoztam, segítséget nem nyújtott.
Akkor Ti maradtatok nekem! Majd segítsetek!!!! :lol:

Ercsikati: örülök, hogy biztos kezekben érzed magad! Fontos, hogy kölcsönösen el tudjátok fogadni egymást a dokival. Szülésznőt a doki hozza vagy neked kell választani?

KépKép
charlott

Charlott!
Szülésznőt én fogok választani, de úgy döntöttem azt a csajszit fogom aki a tesóm második szülésénél is ott volt. Nagyon kedves és szimpatikus csajszinak ismertem meg. A testvérem például úgy ment ctg-re, hogy a szülésznővel egyeztetett, hogy ő mikor lesz bent, és akkor végezte el neki, így nem kellett várnia semmit sem. Te hogy döntesz választasz szülésznőt? Te hol is fogsz szülni mit is mondtál? Bocsi, de elfelejtettem! :oops:

Kép

KépKép
ercsikati

Ercsikati: a Margit Kórházban szeretnék szülni és nekem mindegy, hogy ki a szülésznő. Legjobb, ha a doki hozná magával akivel együtt szeret dolgozni.
A legközelebbi konzultációnál rá is kérdezek erre!

KépKép
charlott

Sziasztok csajok!

Bocsánat a hanyagolásért,megpróbálok többször lenni.

Ercsikati:apukám is ugyanezt mondta,hogy nagyon fickós! :lol: Azt mondta miért nem veszünk kissé unisex szinűt,ha jön majd a kövi.Mondtam hogy nem szeretnék következőt.És valszeg el is fogom adni ezt a babakocsit.De majd meglátjuk!Soha ne mond hogy soha! :lol:

klacc:Vecsésen van egy maszek bababolt.Anyukám egyik kollegája csinálja délután a lakásukon.Adok egy webcímet,ott meg tudod nézni hogy miket árulnak.Azt azért elmondanám hogy néztem ugyaezt a babakocsit más üzletekbe és 50000 volt a legolcsóbb..Én ugye 45000ért vettem.Szerintem mindet olcsóbban ad mint más üzletek.
Itt a cím:http://www.katibababolt.hu/

Súly:én 5.-én voltam a védőnőnél.Akkor 68 kg-ot mért(64ről indultam),néztünk szívhangot is,olyan jó volt,párom is bent lehetett.

Babáról:Képzeljétek a babám tegnapelőtt csuklott először! :D Nagyon fura,de írtó jó érzés volt!Egyre jobban bírom a kissrácot! :lol: viszont apának még mindig nem hajlandó bemutatkozni mocorgás téren.Nade ami késik nem múlik!

Pocak:én minden héten csinálok pocakfotót.Viszont ide nem szivesen tenném fel mert ugye ez egy nyitott topik és nem szeretnék itt virítani.Hacsak esetleg megelégedtek egy ruhás fotóval,azt szívesen beteszem ide.De ahogy ercsikati is írta,akkor mindenki :wink:

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok kismamik:)

Bocsánat a zavarásért, de szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy használt, de kifogástalan állapotú, eladó babakocsit (Pierre Cardin PS692TS). Az alábbi oldalon minden lényeges információt megtalálhattok róla:

http://www.vatera.hu/pierre_cardin_ps69 ... 53590.html

Amennyiben bármelyikőtöket érdekli, vagy egyéb kérdése merülne fel, nyugodtan keressen meg:)

További szép babavárást kívánok nektek!

sniky

Sziasztok!

Csöpplány: milyen érzés, amikor csuklik a baba?!

Nekem hajnaltól reggelig mozgolódott, ide-ode forgolódhatott, mert mindig máshol éreztem a has püfölését. Izgatott lehetett! :-)
Igaz, az anyja sem volt nyugodt az éjjel. :-(

Tegnap hallgattam a babával először komolyzenét, Mozartot. Egy két perc után rúgással jelezte, hogy hallja a dallamot, de hogy tetszett neki arra nem jöttem rá! :lol:

KépKép
charlott

Sziasztok!

Látom téma volt a Suttogó. Érdemes a II részét is elolvasni, meg a Suttogó mindent megold c. kötetet is. Bár sok az átfedés, ismétlődés, azért vannak benne újdonságok, apró fortélyok. :)

A másik a fürdés. Én is direkt megkérdeztem anno a dokit, azt mondta, ha amúgy nem vagyok érzékeny fertőzésre, s amíg zárt a méhszáj, nyugodtan lehet 38 foknál nem melegebb vízben ejtőzni. Én nem bírnám ki nélküle, engem ez kapcsol ki igazán. S úszni is járok, biztos többet használ, mint amennyit árthat!: )

Kép
novakbrigi

Charlott:olyan vibráló érzés volt,ugyanazon a helyen.Vibrált,1 másodperc szünet aztán megint vibráló érzés,és ezt csinálta 4-5 ször.Én meg csak néztem hogy uuuhhh,ez meg mi lehet,ilyet még nem éreztem.Aztán néztem interneten és erre azt írták hogy ilyenkor csuklik a baba! :lol: fura de nagyon édes érzés.
Mi volt a baj charlott?ha nem indiszkrét.Én mostanában mindig átfordulok hátra,de azt olvastam hogy így nem szabad aludni,mert elnyomódik a főütőér :?
Én nem hallgattam vele még zenét,de ha hallgatnék az nem komolyzene lenne,mert azt nem szeretem.Viszont kezd megbarátkozni apával,már mocorog neki,csak olyan kicsiket hogy ő még nem érzi,csak én belülről.Azért már haladunk! :D

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány: vibráló érzés?! Hm, olyan tán' még nem volt, de ami biztos eljön az is. :)
Családi problémák nyomasztanak mostanság, haláleset, temetés is volt a napokban. Meg biztos besokaltam, hogy többnyire egyedül vagyok itthon és nem ér sok külső inger. De próbálom lekötni magam hasznos dolgokkal.

Pesze mindenfajta zenét is hallgatok, de most először csak a babának komolyat tettem fel. Az írta az egyik könyv, hogy Mozárt és Vivaldi jó hatással van a baba szellem fejlődésére. Ezen ne múljon a dolog! :wink:

KépKép
charlott

charlott: Hát én sem értem, hogy lehetek ennyi, mikor mindent eszem, rengeteg cukor, "zsír"... Régen volt gondom az egyik pajzsmirigy-hormonnal, remélem nem az jött vissza. :?
A csuklást én ilyen "idegmozgásnak" érzem... Biztos volt már veled olyan, hogy a szemhéjad remegett alul főleg - no pont olyan érzés csak a hasadban... :) Mintha egy ideg tikkelne.

csöpplány: Ruhás fotó is jöhet, sőt, amin csak a hasad látszik meg vmi arány, az is. :lol: Mi csak csupasz fotókat csinálunk, mert ruhában csalóka vagyok... :oops: Vagy mérd te is körbe, mekkora vagy. :) Amúgy fura, a mi babónkat is most éreztem először csuklani a héten, pedig mozogni ezer éve mozog... :lol: Sőt, tök rendes fiúcska, ha a férjem megfogja a hasam, akkor is rugdos, mint az őrült, nem az a nyugis típus... Nem tesz különbsége köztünk... :lol:

Nem lehet háton feküdni?? Hát ez nekem új... Ne már... Hát akkor hogy lehet? Hason ugye nem, háton se ezek szerint, de ha én oldalt fekszem, mindig az az érzésem, hogy egy helyre "folyik" a hasam és nem kapok levegőt... :? Hm. Lesznek még itt szép napok... :?

Amúgy a napokban eléggé kivoltam: fájt a hasam. :( Szerintem nagy a babó, én meg kicsi vagyok és egyszerűen nincs helye... Lehet, ezért is rugdos ennyit... 2 héttel van előrébb kb. Kicsit aggódom, hogy már a méhkeményedéseket érzem, de nem vagyok biztos benne... Nem időnként kemény ugyanis a hasam, hanem mindig... Nem szakaszokban húzódik össze, hanem van, hogy reggeltől estig ilyen iszonyat durván kemény. Nem tudom, mi ez. :? Szerencsére a babó mozog, aktív, szóval szerintem elvan, csak nekem elég kellemetlen, mert kemény és érzékeny hassal nem tudok ki sem egyenesedni, legszívesebben mindig görnyedve járnék, ami azért nem túl jó... Ha ilyen egész napos keménység van, bal alul szokott görcsölgetni is a hasam, mindig csak bal alul... Más esetleg ilyen tünetekkel?

hibernia

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért!

Szeretnélek megkérni titeket ha tetszik, légyszíves szavazzatok a kislányomra! Ha nincs regitek , regizni kell kb. 1 perc.

http://palyazat.picibaba.hu/20103-het-szepe/?sorrend=nevezes

Bencze Kincső Dorka

Köszönöm!!! Nagyon boldog babavárást kívánok Mindenkinek!! :)

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Május 25-re (elvileg) várjuk a második babánkat, aki fiú. Neve még nincs, nagyon nehéz választani. Csak múlt hét hétfőn derült ki, hogy fiú, lánynév már megvolt. A kislányom most 16 hónapos. Mi még semmit nem vettük, alig van ruha, amit tudunk használni, minden rózsaszín. Majd össze is írom, hogy miket kell venni. Csak már várom, hogy tavasz legyen, most nem szívesen mozdulok ki.
Majd még jövök.

Kriszta
kriszta15

Jó reggelt!

Üdv: kriszta15! Mi is fiút várunk május végére és mi sem tudjuk még, hogy mi legyen a neve. Annyira csak lányban gondolkodtunk, hogy teljesen meglepődtünk, hogy fiú lesz! :lol:

Hibernia: én azt olvastam, hogy sokáig nem biztos, hogy jó háton feküdni, mert a baba elnyomhat egy ért és rosszullétet okozhat. Ilyenkor oldalra kell feküdni és akkor minden rendbe jön. Én egyébként szoktam a hátamon feküdni és még nem történt semmi kellemetlen.

Más:
Ha megengedítek eltérnék egy kicsit a babás dolgoktól. Történt az, hogy tegnap a férjemmel beszélgettem arról, hogy ha az anyja nyugdíjba tud menni, akkor többet tud az unokájával foglalkozni, mikor én visszamegyek dolgozni.
Első hallásra ez szép és jó! De én nem szeretném, ha ő és apósom nevelné az egyszem gyermekemet. Nem feltétlenül rosszra szoktatnák, de biztos eltérne a két neveltetés. A gyereket csak összezavarnánk. Nem?
Már most pánik hangulatban vagyok. Mit tegyek? :roll:

KépKép
charlott

Sziasztok

kriszta:üdv közöttünk! :D Nálunk is kisfiú várható,Balázsnak fogjuk hívni.mi egész jól állunk babaholmi ügyben, a nagyja megvan.

Charlott:hátttt...én nem tudom.Mi is beszéltünk már párommal,hogy mi lesz ha vissza kell mennem majd dolgozni.Szerintem jó dolog ha a nagyszülő tud vigyázni a gyerekre,bár tény hogy nem biztos hogy nem biztos hogy úgy fogja nevelni ahogy mondjuk te tennéd.Ezt vagy le kell tisztázni vele,vagy ami még köztes megoldás,hogy részmunkaidőbe dolgozni.Vagy bölcsibe adod,és csak a mama hozza haza és viszi oda,és csak addig vigyázz rá míg te haza nem érsz.Párom bátyjáéknál van olyan hogy a mama vigyáz a gyerekre úgy kb 2 órát,mert a szülők váltott műszakban vannak és kicsit fedik egymást a munkaidejük.Azért érdemes elgondolkodni rajta charlott.Mindenképpen nagy segítség lenne a mama.

Csuklás:igen,lehet olyan idegrángásnak is vélni,nekem inkább olyan vibrálós,remegős érzés volt a hasamban,mindig ugyanabban a pontba.

Fekvés:elméletileg a bal oldalon fekvés a legjobb a babának,mert akkor jobb a vérkeringés,állítólag.

Hibernia:hogy érted azt hogy 2 héttel van előrébb?Egyébként én kérdeztem az orvosomat,azt mondta hogy ha csak időnként kemény a hasam az nem probléma,ha fél órán belül elmúlik.Ilyenkor nyúlnak a méhtartó szalagok,meg csinálja magának a helyet.Ha viszont folyton kemény az ember hasa,akkor mindenképp meg kell mutatni orvosnak.Szerintem menj el,és nézesd meg.biztos tud rá valamit.Ha jól tudom a magne b6-ot szokták erre szedni.A görcsökről annyi hogy én is néha görcsölök itt-ott,bár inkább belenyillallik egy két helyen.Anyu azt mondta hogy valószínű hogy pont úgy fordult a babó,hogy valami ideget nyom.Hálistennek ez nem sűrűn fordul elő.
Pocakfotó a legelején:
Kép
Pocakfotó 22 hetesen:

Kép

KépKép
Kép
csöpplány

Csatlakoznék a fiú lesz, de még nincs neve csoporthoz... :) Eddig volt egy biztos választásunk, de valahogy nem érzem úgy, hogy illik a babóhoz... :? Szóval most neveken törjük a fejünket mi is...

Charlott: Én irigyellek az önfeláldozó anyósért. :lol: Nálunk ha nyugdíjba is menne bármelyik nagyi, a kiköltözést már tuti nem vállalná, ráadásul mi sem szeretnénk négyesben lakni sem az Anyukámmal (bocs Anyu), sem az anyósommal... Szóval ez még mindig a jobbik eset, bár tudom, most jó sok fejtörést okozhat. Én a helyedben örülnék, hogy megoldódik a "babysitter" ügy, a baba 2-3 éves koráig úgyis veled lesz folyton (vagy ha elmentek kettesben vhová, akkor lesz ki vigyázzon rá), azután pedig jön az ovi (+munka) és a nagyi tényleg nagy segítség lesz, ha elhozza a gyerkőcöt időben. Mondjuk ehhez nem tudom, minek most nyugdíjba menni, de ez más mese... Mindenesetre szerintem ne pánikolj, nem lesz "két nevelésben" része a babának, ha az elején tisztázzátok, hogy te vagy az anyuka, az anyós pedig a nagyi...

csöpplány: Az uh-n mért méretek szerint a babó 12 nappal tűnt nagyobbnak, mint a számított kora szerint... :) 19+6-kor voltam uh-n és mikor itthon csekkoltam a méreteket, láttam, hogy a 21-22. héten akkorák a babák, mint a miénk. De a doki is mondta, hogy nagyobb, nem csak én filóztam ki. :oops:

Tök jó a pocakfotó. :lol: Kerületed? :)

Kép Kép

6. hét - 22. hét
90 cm a haskerületem :oops:

hibernia

Sziasztok!

Nekem most nem sikerült képet csatolnom, azt írja a fájl típusa nem megfelelő. Az én haskerületem, elég gáz, de 100 cm fölött van. Sajnos sosem voltam lapos hasú. Mindig kismamának néztek. Miután májusban abbahagytam a szoptatást elkezdtem diétázni. Fogytam is 5-6 kg-ot, aztán újra várandós lettem, és észrevétlenül visszajöttek a kilók. Most sajna 7 kg-nál tartok. Azt mondta a dokim, hogy már csak 5 kg-ot hízzak, azt osszam be:(
Én is sokat agyaltam, mi lesz, ha már vissza kell mennem dolgozni. Szerencsére ez kitolódott. Mi Anyuval lakunk, még az oviba el is tudná vinni és hazahozni, de alapvetően szeretnék én lenni a gyerekekkel és úgy nevelni őket, ahogy én látom jónak. Ettől függetlenül meghallgatok másokat, és ha olyan véleményt hallok, amivel egyetértek, akkor azt én is alkalmazom, de pl. azt nem szeretem, ha kéretlenül osztogatnak tanácsokat. Anyósom ilyen, főleg az elején csinálta sokat, előszeretettel mondta, hogy ezt így vagy úgy kell csinálni. Nálam ha már úgy kezdik, hogy kell, az már régen rossz. A férjem persze mindig mondta, hogy az anyja már felnevelt két gyereket, csak tudja, de én meg most nevelem a gyereket, és ha tanácsra van szükségem úgyis kérek. De megmondom őszintén tőle nem kell tanács, mert nekem mondjuk nem tetszenek az ő nevelési módszerei. Ő persze elvárná, hogy sokat legyen nála a gyerek, de tudom, hogy már türelme sincs úgy, meg szerencsére még nem aktuális ez a munka kérdés, addig meg minden percet ki akarok élvezni.
Jó sok fiú lesz itt. Egyébként mi is nagyon meglepődtünk, annyira lányt éreztem. Nekem ezek a megérzések soha nem jönnek be.
Én is a bal oldalon fekvést hallottam a legjobbnak, de másrészről meg azt mondják nem jó a szív felöli oldalon feküdni. Én mondjuk állandóan forgolódok.
Uh szerint most én is 1 héttel több vagyok, pontosabban a babó. 23 hét+2 nap.
Bocsi, kicsit sokat írtam.
kriszta15

hibernia:Nekem 2-3 nappal tűnt nagyobbnak a baba,de a haskörfogata meg 2-3 nappal fiatalabb babának felelt meg,így összegezve nem változtat a baba kora :lol: :lol:
Haskörfogat:én nem mértem még idáig,de majd lefogom,kiváncsi vagyok mennyi.
kriszta:én idáig 4 kilót híztam.Bár szerintem az elmúlt egy hónapba fogytam az itthoni mérleg szerint,de a védőnőnél 1 kg hízást mutatott,de én arra fogom hogy most cseréltek mérleget,mert eddig az a régi manuális volt,most meg digitálisra váltottak.Fejlődnek :lol: :lol: De én jobban hiszek az itthoni mérlegnek.
megérzés:én a legeljén nem éreztem semmit,aztán a 12. hét után valahogy tutira vettem hogy fiú lesz,és a 18. hetin meg is mutatta a fütykösét! :lol:
alvás:én is össze-vissza alszok.hason már az eleje óta nem megy,nem tudom miért,mikor csak úgy tudtam aludni.Lehet hogy már a tudatom alatt gondoltam hogy biztos nyomom a babát,nem tudom.Most úgy alszom hogy félig hason,hogy az egyik térdemet felhúzom,és így van hely a babónak,és én is kényelmesen alszom,csak valamiért mindig elforgolódom.
Babamozgás:tegnap teljesen beparáztam,mert egész nap alig éreztem a picit.De aztán ma délig bepótolta a lemaradást! :lol: Minden helyen éreztem rúgkapálni :lol: Néha kifelé éreztem rúgni,aztán 5 perc múlva lefelé(ami nem túl kellemes),aztán 10 perc múlve befelé éreztem.Mókás volt mit össze ficánkolt,aztán egész délután aludt szerintem,mert megint nem éreztem,remélem még este jelentkezni fog! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Hibernia:nagyon sokat nőtt a pocid!Nekem még nem,de azt mondják hogy akinek az elején nem nagyon nő a poci annak majd később fog hirtelen sokat nőni.Hát nem tudom ez mennyire lesz jó a bőrömnek :?

Lányok remélem csak a hétvége miatt nem írtatok ma semmit! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Jó reggelt!

Teljes mértékben egyetérek veletek anyós kérdésben. Előre parázok a meg nem történt dolgokon. Anyósék annyira messze laknak, hogy nem tudnak mindennap itt bóklászni. Arra meg pont jó helyen laknak (közel), hogy amikor segítségre van szükség, hamar meg tudjuk kérni a gyerek vigyázásra. :wink:
Különben én bölcsöde párti vagyok, a gyereknek hasonló korosztályú társakra van szüksége, nem csak felnőttekre. Szokja a beilleszkedést a társaságot.

Csöpplány, Hibernia: Micsoda pocakfotók! Szépek vagytok, helyes a pocitok! :wink:

Kriszta: honnan írsz? hol fogsz szülni? :)

KépKép
charlott

Charlott:Nálunk anyós kérdés az változékony.Az én anyósom csak akkor tud majd babázni ha én viszem ababát,ő hozzánk nem jön,mivel a párom apukájával vagyunk,és hát....hosszú lenne elmondani és nem is ide tartozik.A lényeg hogy teljes mértékben megértem hogy hozzánk így nem akar jönni.Az én anyukám viszont dettó mint nálatok.Elég közel van ha segítség kell,de azért mégis csak külön,így nem szól bele semmibe.Én is bölcsi párti vagyok,had illeszkedjen be a többi gyerek közé.Köszönöm a pocakdicséretet,tőled is szívesen látnánk pocakfotót! :P

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

A Péterfyben fogok szülni és szerintem 99%, hogy császár lesz. Én nem adok több esélyt magamnak. Ugyanis az első is az volt és csak 20 hónap lesz a két gyerkőc között.
Van köztetek Péterfys?
Mi Fóton lakunk.
Ma voltam védőnőnél, szerencsére nem mondott semmit a súlyomra. Sok és kész, de enni muszáj. Pedig már nem is csokizok.
Jövő héten pedig megyünk babamozira:) Már úgy várom.
kriszta15

Kriszta:én a dél-pestiben fogok szülni,oda tartozom körzetileg.Nem lesz se fogadott orvosom se szülésznőm.Majd az lesz aki éppen ott van.mindegyiknek ugyanugy kötelessége ellátni.Szeretnék természetes úton szülni,aztán majd meglátjuk hogy lesz.Az orvos majd úgyis megmondja hogy látja jónak,bízom benne.
Súlyról csak annyit hogy szerintem nem kell aggódni miatta annyira mint amennyire eltúlozzák ezt a dolgot.Amig a baba normálisan fejlődik és mind a baba és a mama is jól érzi magát,és semmilyen egészségi okból nem történik változás(vérnyomás,magas cukor,vagy bármi más),addig én nem látom értelmét.Én azt eszem amit és amikor éppen megkívánok.
4D:mi január elején voltunk,20hetesen és 4 naposan,hatalmas élmény volt.Alig várom hogy megint mehessek.Azóta a kapott kép a háttérképem a számítógépen meg a telefonomon is,nyomtattam és szétküldözgettem.Olyan szép kisfiú! :D Asszem kezdek szerelmes lenni :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!
Látom az élet nem állt meg! Örülök neki! :)
Vasárnap mi is megyünk 4D-re már alig várom! Most, hogy a doki szerdán elmondta, hogy minden rendben van a kiscsajjal, így megnyugodtam, és már alig várom, hogy újra lássuk őt! :)

Pocakfotóról csak annyit, hogy a fényképezőnk beadta az unalmast, így sajna nem tudok nektek feltenni képet! :( Nagyon sajnálom, de a hibát remélhetőleg hamarosan megoldjuk, és akkor teszek fel nektek frisset! :)

Kriszta!
Szerintem a súlyoddal ne foglalkozz! Én is azt eszem mindig amit éppen megkívánok. Legyen az Burger, Mc Donalc vagy éppen KFC, vagy akár egy jó kis pizza! :) Hát ez van! Én a 22 hét alatt összesen 4 kilót híztam, de nem is izgatom magam! :)

Hibernia! Csöpplány!
A pocakfotók tényleg nagyon-nagyon klasszak! :) És ígérem én is teszek majd fel, amint meggyógyítják a kis gépünket! :)

Csöpplány!
Én is az itthoni mérlegnek hiszek! :) A védőnővel is úgy beszéltük meg, hogy én mérem magam itthon mielőtt jelentkezem nála, aztán azt írjuk be a kiskönyvbe! Hát az ottani mérleg igaz, hogy digit, de az itthoni a tuti! :)

További szép napot, majd még jövök!

Kép

KépKép
ercsikati

Mikor megszületett a kislányom mindenki kérdezgette, hogy mikor jön a tesó. Én meg úgy voltam vele, hogy nem tudom, tudok-e még egy emberkébe ilyen szerelmes lenni. Mert én is az vagyok. De már készen állok rá. Én ha nem vagyok vele, ami nagyon-nagyon ritka, akkor állandóan rá gondolok. Napjában többször ölelgetjük, szeretgetjük egymást. Persze tudom, hogy az eleje nehéz lesz, meg nem tudom milyen ez a lány-fiú párosítás, a családban inkább a fordítottja jellemző, de majd megbirkózunk vele. És így legalább nem fogunk azon "veszekedni" a férjemmel, hogy ki tolja a babakocsit:)
A szülésznőt szerintem most én se fogok választani, minek, ha úgyis császár lesz. Van mire költeni amúgy is a pénzt. Már összeírtam miket kell venni, legdrágább a babakocsi. Pont Vecsésen néztem ki egyet 28.000 Ft-ért (az a bolt, amit Te is írtál), az lenne a lányomé.
Ruhákat is vettél ott?
Márciusban mindenképp el akarok oda menni.
Kíváncsi vagyok mit mondanak a 4D-n nekem a terhességi korra, mert volt itt már minden. Most egyenlőre 23hét+4 nappal számolok, és sajna mennem kéne terheléses cukorra. Ez az egy, amit tényleg elkerülnék, mert elvileg két egymást követő nap kell menni és semmi kedvem beteg emberek közé menni. Mert valaki tuti, hogy köhög:(
kriszta15

Íme a pocim!!!!!!!!!! :lol:

Kép

KépKép
charlott

Kriszta!
A terheléses cukor vizsgálat nem két egymást követő napon van! Vagy nálatok igen? Már nálam a doki 60 perces cukrot kért, de van aki 120 perceset kér! Nálunk pl. a laborban a "cukrosokat" előre veszik, teljesen mindegy, hogy ki mikor érkezett! Azért kérdezz utána, hogy tényleg így van-e?!

Kép

KépKép
ercsikati

Cukorfalat!
Ez nagyon aranyos kis pocak! :) Vagyis mégsem olyan kicsi! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Ercsikati: most így mondta a védőnőm, hogy egyik reggel leveszik éhgyomorra, következő reggel pedig miután megittam a cukros löttyöt 2 órával később vesznek vért. Vagy pedig megeszek 2 zsemlét 1 pohár tejjel és 2 óra múlva megyek vérvételre. Attól függ, itt csinálják-e így. Nekem anno a kórházban ez a zsemlés verzió volt. Szimpibb is, kivéve a tejet, mert azt nem bírom meginni csak mondjuk kakaó formájában.
kriszta15

Kriszta:nem vettem babaruhát náluk,de itt szándékozom megvenni a fürdetőkádat és a pelenkázószivacsot is,sőt az ágyneműgarnitúrát is.Magyarország egyik legolcsóbb bababoltja.Nem tudom melyik babakocsit nézted,ha jól emlékszem a giraffe volt 28ezerért.Nekem azt nem ajánlotta,bár nekem úgy javasolt babakocsit hogy elmondtam milyen célra kellene és hogy emeletre fogom cipelni meg ilyennek.Nagyon rendes és készséges,és nem a legdrágábbat akarja az emberre sózni,hanem ami neki megfelelő lesz.Nekem a giraffe-t azért nem javasolta mert nem elég strapabíró ahhoz hogy föl-le vonszoljam a másodikról.

Ercsikati:biztosan nagy élmény lesz,majd várjuk a fotókat :P

Charlott:Szép pocak,úgy látom mindenki szépen növekszik.Nekem még nem ugrott meg látványosan,bár néha vicces,hogy ki tudom tapogatni,hogy kb hogy fekszik az uraság :lol: Mostanában folyton forgolódik.Eddig fejvégű fekvésű volt remélem ezen a jó állásán nem változtat.Mindig máshol érzem hogy rugdal,elég sokszor odalent érzem.

Cukorterhelés:Én egy hét múlva megyek a beutalóért.Természetesen aznap nem tudják megcsinálni,mert 8tól van terhesgondozás,és 7től9ig a labor.Nálunk 2 órásat szoktak csinálni,tehát 7kr én leszek az első,9kor meg az utolsó akitől vért vesznek.Nálunk cukros lötyit kell inni,de lehet vinni frissen facsart citromlevet bele,akkor elviselhetőbb,mint egy töményebb limonádé.

Kriszta:lehet hogy azért csinálják így nálatok, hogy ne kelljen egy nap kétszer is megszúrni?mert végülis az éhgyomri vércukor nem hiszem hogy olyan túl sokat változzon egy nap alatt.Ha tényleg így van akkor nagyon rendesek,én előre félek a kétszeri szurkálástól.Ja és nekem még plusz vért is fognak venni,mert egyben megcsinálják az ellenanyagszűrést is.Szerintem megiont le fog zsibbadni a karom,és alig fogom tudni mozgatni.De a babáért mindent! :!:

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Ma megyek a védőnőhöz, és megbeszélem vele, hogy mikor kell mennem a cukorterhelésre. Már alig várom! :? :? Nálam a doki írt a védőnőnek, hogy 1 db zsemle, és 2 dl tej az elfogyasztható mennyiség, majd 60 perc múlva újra vérvétel. Persze reggel lesz még 1 üvegcse amit levesznek, mert kért még teljes vérképet! Hurrrá gondoltam! :? De hát mit tudok tenni? Semmit! :)
Már nagyon várom a vasárnapot! Majd dobok fel képeket. Remélem sikerül jó fotókat készíteni Kendráról! :)

Legyen szép napotok! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Jó reggelt!

Köszönöm a pocis fotós hozzászólásokat! :lol: Várom a többiekét is, olyan jó nézni, hogy a várva várt babóca ott bent lakozik! és különben is ilyenkor legszebb a nő! :D

Olyan kérdések ötlöttek fel a fejemben, hogy mikor érdemes elkezdeni tanítani idegen nyelvre a babócát? Vagy hagyjam az iskolára mindezt? Hallottatok-e Helen Doron oktatásáról?

A másik könnyebb téma , hogy amikor rugdalódzik a baba, akkor milyen érzelmet akar kifejezni? pl: tetszik neki valami vagy éppen nem?
Érdekes az is, hogy amikor babákat mutatnak a tv-ben, akkor erősebben mozgolódik. :-)

KépKép
charlott

Sziasztok!
Tegnap megjártam a védőnőt! :) Jövő héten megyek valamikor vérvételre, de nem lesz olyan leányálom, mint gondoltam, mert reggel nemcsak a cukrot veszik le, hanem máj- vese- működést meg minden "hülyeséget"! Majd itthon a zsemle és a tej elfogyasztása, aztán 60 perc múlva vissza ismét szúratni egyet! Na szóval vittem neki pisit, teljesen negatív lett! :) Meghallgattam a szívverését, annyira megnyugtató volt! :) Megmérte a haskörtérfogatomat ami 98cm lett! Szerintem nem gáz, de már olyan jó látni, hogy nő a pocak! :)

Kriszta!
Hová mentek babamozizni? Mi vasárnap megyünk 4D-re a 4D Genesis-be, már alig várom! Majd dobok fel képeket amint tesóm kicsinyít nekem! :)

Charott!
Ezeken a babamozgásokon én is gondolkodtam! Én szoktam hozzá beszélni, és van, hogy olyanokat rúg, hogy csak na! És persze nem tudom eldönteni, hogy most ez tetszett neki, vagy sem! Egyik hónapban volt az Anyák lapjában azt hiszem egy cd két mesével, szoktuk hallgatni és akkor jó nagyokat rúgkapál, aztán "elalszik"! Pl. elmondtam neki, hogy megvan már jó pár dolog amivel már nagyon várjuk itt, és erre is rúgott. Hát döntsem el, hogy most ez jó vagy sem! :)

Legyen szép napotok.
Vigyázni, ha kimentek mert itt nálunk SZAKAD A HÓ!

Kép

KépKép
ercsikati

Ercsikati: feltűnt, hogy többen is mentek vérvételre, cukorterhelésre és UH-ra is a jövő héten. De ez még csak a 24. hét lesz! Nekem a terhesgondozó által adott listán a 26. héten kell menni vv-re és 28.héten UH-ra. Hogy van ez?

KépKép
charlott

Szép jó reggelt lányok!

Én jövő hét kedden megyek a beutalóért a nőgyógyászhoz,azt mondta fog adni egy halommal,örülök neki.Akkor leszek 24 heteske.Elvileg ad terheléses cukorra,teljes vérkép,vizelet,ellenanyagszűrés.Remélem "csak" ennyi.De aznap már nem tudom megcsináltatni a terheléses cukrot mert a labor csak 7-9ig van,nőgyógyi meg csak 8tól,és így már aznap nem veszik le,mert nem lenne meg ugye a 2 óra különbség.Uh-ra meg nem tudom mikor fogok időpontot kapni.Mi 2 és fél hete voltunk a 4d-sen,de már megint mennék mert jó esetben is csak a 29.héten fogom megint látni őuraságát.Párom alig bír visszafogni,hogy ne menjünk 4d-re majd csak a 33-34. héten.Azt mondja hogy tuti minden rendben van mert érzem hogy mocorog.Mondom van benne valami,de akkor is,lehet hogy csak hisztisebb vagyok az átlagosnál! :lol:
Babamozgás:nekem van olyan hogy egy nap alig mozdul meg,de másnap bepótolja már délelőtt a lemaradást.Szerintem egyik nap bulizik odabent a következő nap meg másnapos,és azért nem érzem olyan gyakran :lol: Én igazából még csak most kezdem kiismerni hogy kb mikor van efnt és mikor fog aludni.Nem tudom mire hogy reagál,azt tudom hogy ha véletlenül kényelmetlen neki odabent ahogy épp állok,ülök,fekszek,vagy csak túl gyorsan megyek,akkor elég erőteljesen tud jelezni hogy nemtetsződik neki a dolog! :lol: Konkrétan nem beszélek hozzá,de nagyon sokat simogatom és rengeteget gondolok rá,szinte álló nap.Most vettem gobelint,két mackó van rajta,azt hímezgetem,meg csinálok falidíszt neki.Szeretek kreatívoskodni.Valahogy jobban esik saját kezűleg megcsinálni ezeket mint boltba venni egy kész dolgot amit csak fel kell dobni a falra.Remélem azért így is érzi,vagy tudja hogy mennyire szeretem és várjuk idekinnt.
Hóesés:itt is esik sajna,én már annyira nem élvezem,még a lakásból se,inkább tavaszodna már.
Nyelvoktatás:Elég ellentmondásos a dolog nálam.Mert ugye azt mondják hogy a pici gyerek agya olyan mint a szivacs,könnyen tanul.Viszont szerntem nem kell olyan korán elkezdeni,előbb a saját nyelvén tanuljon meg normálisan beszélni.Viszont minnél korábban el lehet kezdeni szerintem neki megtanítani dolgokat.Pl a számokat,vagy mondókákat,Párom bátyjáék kislánya már másfél évesen mondta hogy hinta palinta hintázik a nikolka!
:lol: Nikolettnek hívják és így jött ki a rím!Nagyon hamar tanulnak,de szerintem a nyelv ráér később.
Ns jó hosszú lettem,be is fogom mára :oops: :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok Kismamik!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Május 30-ra várom az első babámat, aki kislány.
Eddig dolgoztam, viszont már hétfő óta itthon vagyok, egyedül, így próbálom értelmes dolgokkal eltölteni az időt :-) Legfőképp felkészülni a bébi érkezésére. Így kezdtem el olvasgatni a fórumokat, és látom itt sok hasznos tanács és tapasztalatot tudunk megosztani egymással.
Majd még írok magamról bővebben is, ha érdekel titeket. Megpróbálok vissza is olvasni, hogy én is több mindent megtudjak rólatok.
Most pedig próbálok vonalzót szerkeszteni magamnak.
nadina01

Azt hiszem sikerült a vonalzó.

KépKép

KépKép
nadina01

Nadina: üdv a fórumon! :-)
Szép lett a vonalzód!
Mesélj magadról, honnan írsz, melyik kórházba jársz? Sokat vártatok a csöppség megérkezésére?

KépKép
charlott

Sziasztok!

Nekem most sajna fáj a torkom, mindig van valami. Csak lázas ne legyek. Már voltam egyszer karácsony után, de akkor kb. 4 óra alatt sikerült levinni. És akkor semmim nem fájt. Felébredt a pocaklakóm:)
Nadina üdv. itt.

Ercsikati! Dunakeszire megyünk a Hepinetbe. Nekik van a kórházzal is szerződésük, 3 hete ott néztek meg, ami persze sokkal jobb gép, úgyhogy legközelebb is oda fogok bejelentkezni, nem a kórházira. A tarkóredőt a kórházin nézték, de nem is láttam sok mindent belőle. Nekünk 1,4 mm lett. Ti mit tudtok mennyi az alsó érték? Azt tudom, hogy 3 mm-ig jó.

Na megyek előkészítem a holnapi kaját.

Jó éjt!
kriszta15

Sziasztok!

Először is Nadina Üdv. nálunk! Remélem sűrűn jössz majd! Mesélj magadról, ahogyan Charlott is írta! Ha esetleg van UH képed a csajsziról dobhatsz fel nekünk, vagy esetleg pocakfotó!:)

Kriszta!
Nálunk a tarkóredő mérés az a 12. heti genetikai UH-n történt, amit nekem az Istenhegyi úton végeztek el, és a 18. hetit is! Nálunk az érték 1,1mm lett! Azt mondták szuper! :) Meg is nyugodtunk rendesen. Aztán amikor a 18. heti következett, akkor még inkább megnyugtattak minket, mert akkor is azt mondták, hogy szép kis formás kislány, és mindene megvan! Szóval szerintem az 1,4 mm-en ne aggódj! Ha 3 mm-ig jó, akkor még simán beleférsz! :) Mi lesz a kajcsi?
Azt hiszem nekem is kezd fájni a torkom! Már volt ilyen decemberben, de én hamar (3-4 nap) túlesem rajta! Remélem most sem lesz ez másképpen!

Csöpplány!
Én jövőhéten már vérvételre megyek, mondjuk azt még nem döntöttem el, hogy melyik napon :roll: majd kiokoskodom! :) A beutalóról annyit, hogy az én dokim is egy nagy csomó mindent kért! Gondoltam Hurrrrrrá! :? Újra levesznek egy csomó vért! De hát ez van! Azt hiszem már kezdek hozzászokni! :)

Többiek merre csavarognak?

További szép napot! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Szép jó reggelt!

Köszi, hogy befogadtok :-)

Kriszta: Én is úgy tudom, hogy 3 mm-ig jó a tarkóredő. Nekem 1,6mm lett. Az Istenhegyi Klinikán csináltattuk és vérből is megnézték, mondták, hogy nagyon jók az eredmények, nincs min aggódni. Kissé drága volt (28ezer), de a nyugalmam miatt megérte. Dokim kicsit előtte megijesztett, mert én tavaly töltöttem be a 30-at és ilyenkor már jóval nagyobb a genetikai megbetegedések aránya szerinte. Emiatt mentünk erre a drága klinikára.

KépKép

KépKép
nadina01

Akkor kicsit magamról: A MÁV kórházban fogok szülni, ottani dokihoz járok, csak egyenlőre még a magánrendelésére.
A bébire sajna sokat vártunk, éveket. Több probléma miatt sem jött össze, amik nagyrészt nálam voltak. Aztán tavaly januárban volt egy méhen kívüli terhességem, ami miatt ki kellet venni az egyik petevezetékemet. Ezután már a teljes kikészülés következett :-( Végül belevágtunk a mesterséges dolgokba. És nagy szerencsére az első inszemináció sikeres volt :-) Ennyi röviden.

Budapesti vagyok, XXII. kerületben lakunk. És jelenleg is iszonyúan hideg van nálunk.

Uh képet megpróbálok feltenni, van egy jó, amit a 18. hetes vizsgálaton kaptam. Nagyon viccesen néz ki rajta a baba, pisze felálló ( :shock: ) orra van.

KépKép

KépKép
nadina01

Charlott, nekem is a 26. hétig kell mennem valamikor a vércukros vérvételre, és utána a lelettel a dokihoz.

Ti mit ajánlotok, mikor érdemes 4D-s uh-ra menni? Még nem voltam, de nagyon szeretnék. Sőt, ha valami jó helyett tudtok ajánlani azt is megköszönöm. Bp. vagy környéke lenne jó. Olvastam, hogy van, aki már volt és tök jól látszódott már minden.

Mindenkinek szép napot! :D :D :D

KépKép

KépKép
nadina01

Nadina!
Akkor megnyugodtam, hogy jó a listám! :lol: A 26-dik héten terheléses és egyéb vv és a 28. héten csinálnak UH-t. Én megint odamegyek, ahol a 18.heti 4D-s készítettem Dr Hajdú Krisztinánál.

4D Ultrahang Praxis Magánrendelő
Budapest XI. kerület, Bartók Béla út 92-94. IV. emelet 20.
Telefon: (1)385 8495, http://www.ultrahang.com/

Ahogy látom hozzátok közel is található a hely! Melyik részén laktok Budafoknak? Éltem én is azon a környéken a Rózsavölgyben.

KépKép
charlott

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?