Új privát üzeneted érkezett!

Adri, 8 l??? Vigyázz, mert egy bizonyos mennyiség után már több a kár mint a haszon, megterheli a vesédet ez a rengeteg folyadékfeldolgozás!
Vendég

Csilla!
Én lemaradtam...Miért mentek kórházba,és miért is nem szopizhat ott Balázs?? :roll:

mimi12

Csilla miért mentek kórházba? lemaradtam... :oops:

Nekem estére kevesebb a tejcsi föleg fürdés után :? igy előtte gyorsan lefejem és igy még elég...a fagyasztóból már minden kiürült az aranytartalék is...
Megnéztem a tápi árakat a múltkor..hát nem semmi a 6 hós majdnem 3000.-nem semmi.

Adri köszönöm szépen :P sajna ezt a tortát nem ennéd meg..igy még sütit nem szúrtam el... :oops: :twisted:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Noémi akkor legalább nem én vagyok egyedül ezzel a lemaradással.. :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Cscsi a vese műtét lesz? Jaj pedig annyira szorítottam h ne kelljen :cry:
És hogy adtad te neki a sinlacot? és mennyit evett meg belőle? Én kanálal, és 3 kanálal evett így elsőre.

Bim-Bam nekem azt mondta a doki, h amíg szopizik a baba csak hipoallergén tápit ehet. Na azoknak meg fűrészpor ízük van, és az anyatejes babák azt nem nagyon eszik meg. Ezért próbálkoztam a sinlacal.
Amúgy nekem egész bejött az íze, amit meghagyott Zora, azt Én megettem :oops: :roll:

Bebi akko jó messzire kerültetek otthonról. És megérte felmenni, találtatok melót?

Ja és valami jót is, este is elaludt magátol igaz 15 perc alatt, meg most is, csak folyamatosan kitakarja a lábát ahogy huzza magára a takarót :twisted:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok

Cscsi szerintem a picur veséje miat megy kórházba, úgy emlékszek nekik volt gon vele már UH észrevették szülés előtt.

Irdab én végül egy szövetkabátot használok még édesanyám vette nekem talán első terhességem idején. Olyan bő fazonú /kb ilyen: http://budapest.olx.hu/tiffany-kasmir-k ... d-65798316 /jól elfér Livi alatta. Így Livin csak rugi van rajta egy vastag bolyhos harisnya és egy polár vagy plüss pulóverés a kendő. A Kendőre meg szerkesztettem egy kötöt takarót a hátára. Ha nagy hideg van akkor azt rákötöm a kendőre és időtől függően kabátos is hol begombolom hol nem. Nincs is overálja Livinek.
Temetésen férjem kötötte magára Livit és Ő egy plédet tett csak kivül hátára. De teljesen elég volt az is. Ő az én kötött izémet nem tudja hogy kell feltenni.

Zorának az a legjobb ha nyugodt és határozott tudsz maradni. Próbáld lazán venni a dolgot. 10 év múlva már úgyse fog rajtad logni és nem akar örökké veled lenni. Most meg semmi baja nem lesz ha sokat "ugymond kényezteted". Délután próbálj pihenni és kicsit lazábban venni a dolgokat bízd magad Zorára alkalmazkopdj hozzá, ha pihen pihenj vele, ha ébren van akkor csináld vele a dolgokat. Livi is jönn velem mosogatni és mosni is. Azt ha az 5 perceket nem bírja akkor másnap harmadnap csinálom meg amit kell. Nem hajt a tatár.

Ma még nem tudtam letenni ölemből csak ott alszik , ha lerakom felébred. Ha aztán ébren van akkor kicsit eljátszik /4-5 perc/. Ez a nap ilyen lesz de ha te megpróbálsz nem tökéletes lenni és megfelelni "elvárásoknak" akkor túlélhető igy is. Szerencsésnek érzem magam hogy anno 22 évesen született első lányom , akkor még egyszerű volt voltam annyira lázadó hogy nem figyeltem senkire. Most ha elkezdek tul tudatos túl elvárásoknak megfelelni akaro lenni , akkor gyorsan elkezdek emlékezni, hogy tudjam lazábban venni az akadályokat.

Kenderike
Kép
kenderike

Linácska én is majd valahogy így szeretném beállítani az evést, de mire mi oda jutunk :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Zora alvási ideje 28 perc. :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Livie 5 perc volt :)

Kenderike
Kép
kenderike

Adri,8l?uram atyám,nekem még 2ő is nehezen csusszan le :oops: :?
Zara nagyon cuki :D Csimpaszkodás nálunk is van,és igen erősen belekapaszkodik az arcunkba! :)

Bim-bam,nem lehetett olyan rossz az a torta! :wink: Nagyon sok boldog szülinapot utólag is!

Cscsi,miért mentek kórházba?Erről én is lemaradtam :oops:

Mimi,jobbulást Reginek!De ez már jó,hogy elkezdett lemenni a láza!

Orew,amikor én egyedül mentem Lucussal úszni,akkor előbb felöltöztettetm őt,beletettem a hordozóba és utána én öltöztem.Nálunk van egy előtér ahol a kabátokatt kell hagyni,meg cipőt...és azokat már ott vetttük fel.
De nálunk mondjuk együtt van a babás -mamás öltöző,nem úgy,mint Lináéknál.
De anyukádnak nincs ekdve elmenni veletek?
Csináljatok majd sok sok képet,ha megy vki veletek! :wink:
Ja,jó kis újságokat olvasol :wink:

Rilla,Kristóf is nagyon cuki.Luca ép itt volt a monitornál és mondta,hogy aranyos baba :wink: Remélem nem kell többet bemennetek a kórházba,és nagyon szurkolok,hogy megszünjön ez a fulladásos dolog,de én pl nem tudnám szabályozni a szopit.Ügyes vagy,hogy te azért próbálkozol vele! :wink:
A férjem Koszovóba megy,ez jobb,mint Afganisztán hál istennek.Segítségem meg hál istennek van,a mamám aki fiatalos mama (66éves :wink: ).

Angelita,köszi Emmának ezt a tündéri mosolyt! :) Nagggyooonnn édi :)

Vandégeink még nem értek ide,pedig mi is készülünk el ebéd után....
Addig visszaolvasok amíg tudok.

Kép
Kép
tundi24

Igen, veseműtét lesz egy hét szigorú fekvéssel. Csak fejni fogok tudni.
Akinek nem fogadja el a cumisüveget a baba (még Milunál javasolta a védőnő, és mindkét gyereknél bevált): Tommee Tippee cumisüveg. Ezen speckó cumi van, mellbimbóformájú és sokkal puhább szilikon, mint az avent. Ezzel be lehet csapni a cicifüggőket.

Adri, én eddig kétszer adtam a Sinlacot. Az aznapi lefejt 50-60 ml tej, mellé 50-60 ml forralt víz, és 5-6 evőkanál por. Balu nagyon szívesen itta, és anno Milán is imádta.
Ma megpróbálok egy kis tápot is csempészni bele, a doki szerint nem ártana megismertetni vele -végszükség esetére.
Vendég

Csilla :lol: Mennyi ideig kell bent lenned a kórházban???Nem lehet kérni, hogy Balázska Veled lehessen??? :shock:

Adri :lol: A 8 liter iszonyat sokkkkk!!! :roll: :!: A múltkori 6 litereden is elámultam, de ezt nem csodálom, hogy alig bírod lenyomni!!!!én szerintem 3-4 litert iszom, és így is állandóan pohár van a kezemben.... Most épp 3in1. Ebből azért egyet megengedek magamnak.

Linácska :lol: De jó, hogy ilyen szuperül alakul Levinél a helyzet!!!!!

Angelita :lol: Emmus jobban van??? Nem köhög csak rekedt???

rólunk:
A fodrász most ment el, egész jól érzem magam. Majd teszek képet, ha lesz...Addig api volt Zsigivel. Most már csak egy kozmetikus hiányzik, mondjuk -5 kg-val kiegyeznék, és ha beindulhatna a futás...Akkor igazán jól érezném magam a bőrömben... :P Futómelltartó megvan, már csak a hónak kellene eltakarodni valahogy..

kérdés: hogyan csináljátok meg a répát és a krumplit. Összevágni, vízben feltenni, megfőzni, leszűrni, botmixerrel trutyizni és kész??? egy kis só???

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Alig tudlak benneteket követni :lol:

Orew: mi is a kilences úszásra megyünk, igazolásunk van. Nálunk a párom is jön, ha gondolod tudok neked segíteni abban, hogy figyelek Zarára, amíg készülődsz, de ha jól olvastam a honlapot van járóka is, ahová be tudod tenni a lurkót, amíg készülődsz :lol:

Kép

Kép
dbea

Orew, Dbea :lol: :lol: húú, de kiváncsi vagyok, hogy tetszik majd Nektek az uszizás!!!
Mi jövő héten újra megyünk.... Már naggyon várom! Szerintem én jobban, mint Zsigi.... :P :P
nálunk az usziban van rendes pelenkázó és utazóágyak, amibe bele lehet tenni, biztos van, ha van babauszi!!!!

madaran

Csak sikerült visszaolvasnom :lol:

Linácska: mesélj majd mi volt a neurológián!

Cscsi: drukk, hogy minden rendben menjen a kórházban! Ez azt jelenti, hogy egy hétig fel sem veheted Balázst? Sok-sok kitartást!!

Adri: 6 hósan is van fejlődési ugrás!!!

Orew: mi viszünk fényképezőt is, szerintem apa uszizik, én meg fényképezek, Titeket is, ha szeretnéd :lol:

Szoptatás: képzeljétek, kipróbáltam amit tegnap az ambulancián javasoltak nekünk és bevált!!!!! Nem fáj, ahogy Marci szopizik, utána is csak minimális, és a kis sebem még kisebb lett :lol: :lol:
Akkora kő gördült le a szívemről, hogy sikerült megtalálnunk a helyes technikát!!!

Madaran: én úgy csinálnám, ahogy írtad, de szerintem sót ne tegyél bele, bébikaját nem kell fűszerezni.

Bea

Kép

Kép
dbea

És pár képet én is teszek fel :lol: utazás közben, sétálunk és egy ma reggeli vigyori :lol:
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
dbea

Anna, azért a főzővizet ne öntsd ki, azzal bőven tudsz higítani. Nélküle nagyon sűrű lenne a massza. És/Vagy anyatejjel is lehet higítani.
És arra tényleg figyelni kell, hogy most NE a melegházi primőr répát vegyétek a babáknak, mert az tele van nitrittel (v. nitráttal?), hanem inkább a régit.
Vendég

Kenderike a bio élelmiszerekről estefelé jövök a véleményemmel.
Cscsi nitráttal :lol:
Megpróbáltam Zorának almalevet adni az elöbb és 20 ml kapásbol bepuszilt szopi elött. Úgy látszik a bolt jobban bejött neki mint az itthoni :roll: :cry: .
dbea Marci annyira szépséges :lol: , és ez a mosoly..... :lol: Nagyon hasonlít rád :shock:
Megyek sétálni vele.

Adri

Kép

Kép
irdab

Zöldségek: nekem a védőnő azt mondta, hogy az elején csak bio-t, főleg a répából. A Mom közösségi háznál szokott szombat délelőtt biopiac lenni, és az Örs vezér terénél is van egy nagy bioélelmiszer bolt, mellette pedig van egy biozöldséges. Kb 2x annyiba kerülnek a dolgok, mint a nem bio. De olyan keveset esznek még az elején...

Mira is sokszor kelt éjszaka, és nem is igazán szopizott, nagyon taknyos szegény, ő mostanra kapta el a családi (mellesleg óvodai, amit Zorus hozott haza) vírust. De erre számítottam is, belekalkuláltuk az óvodás létbe.

Cscsi, sok erőt kívánok a kórházi tartózkodáshoz!

Dbea, pont ezt akartam írni... én is az Istvánba mentem, mikor az elején tiszta seb volt a mellbimbóm, és csillagokat láttam. A megfelelő "ráharapási szög"-et kellett nekem is megtalálni, és sokkal jobb lett, a seb egy idő után begyógyult (és nekem is el volt részben záródva egy tejcsatorna). Remélem hamar rendbejössz! Viszont: nekünk akkor derült ki, hogy dévény tornára kell járni, mert azért is nem tudta úgy bekapni, ahogy kellett volna, mert féloldalas volt. Remélem nektek más az oka.

Kép
Kép
Kép
oui

Madaran:Én ma adtam Rékának répát almával.A répát megfőztem, az alma nyers volt, turmix és kész. Nagyon ette.

Az almát általában szeretik, ezért először jobb azzal, majd egyre kevesebbet.

Bea:Marci nagyon cuki.

Reggel észrevettem, hogy Rékának két foga kijött alul. :D

Kép

Kép
ádibaba

Oui: az Örsön hol van a bolt, amit írtál?

Ádibaba: ti milyen szerencsések vagytok Réka fogaival :lol: Észre sem vettétek és egyszer csak ott termettek! Gratulálok hozzá!

Kép

Kép
dbea

Most csak egy kis gyors helyzetjelentés, amíg a papa még itt van, és fogja Levit.
A lényeg, hogy Levinek alkati hipotoniája van, ami annyira szépen javult a két hét torna alatt, hogy nem is kell visszamennünk, csak ha újra lemaradna a fejlődésben. Gyógytornára kell járnunk, meg 3-4 éves korában érdemes megtanítani úszni. A feje még inog, de ahogy egyre többet fog hasrafordulni, és többet lesz függőlegesben a feje elvileg majd az is megszűnik.

Irdab,
lehet, hogy kevesebb a tejed, de csak azért, mert alkalmazkodik. Zora pár nap múlva fél éves lesz, és bármennyire is kényelmes a szopi lassan neki már másra (is) szüksége van. Kezd el nyugodtan kínálgatni.
Pont ma kérdeztem a védőnőt, hogy ugyanúgy kell kezdeni 6 hónaposan is a hozzátáplálást, mint ha 4 hónaposan kezdenénk, tehát pl. elvileg 5 hónaposan lehet husit enni, akkor Levinél csak 7 hósan? És azt mondta, hogy nem, hanem sokkal bátrabban. Pl. megszereti a répát, akkor utána bele lehet tenni a csirkehusit, mert azt már 5 hósan eheti elvileg. Husit amúgy is érdemes hamar bevezetni, mert a vasraktárak eléggé kiürülnek fél éves korra.
Én amúgy csak kb. 1,5 l vizet iszom, szerintem nem feltétlen ezen múlik a tej. Én annyira már nem szaporítanék, max. 1-2 hónap, és csak reggel-este fog szopizni Zora, akkor mit csinálsz a sok tejcsivel? De ez csak az én véleményem.
Még egy: a bébikajákban nem tudom mi van, de valahogy az csúszik a gyerekeknek, az otthoni kevésbé, főleg ha megszokja az üvegest. Úgyhogy én most kitartok, és nem kap Levi üvegest, még meg nem szereti a főzöttet.
Ja, meg észrevettem, hogy 4. hónapos Babylove-s kajában teljes tej van 50%-ban. Nagyon oda kell figyelni.

Barátodildi,
lesz végül tali? Én annyira mennék!

Na majd még jövök, de nyügi Levi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina!
De jó,hogy Levivel sincs semmi extra.

Szoptatás..A Szabi 2éves koráig szopott.1éves koráig simán az anyatej volt szinte a fő kajája.Persze evett mást,de rengetegett szopizott.
Én a Regit is szeretném sokáig szoptatni.És bár eszik almát banánt sütő tököt,kapott már répát krumplit,és meggyet de ezek nem a szopi kiváltására van nálunk.Én pl kettő kaja közben vagy szopi után szoktam adni a Reginek mást,és eszik annyit amennyit jól esik neki.Van,hogy 3-4kanálnyit van ,hogy egy egész bébiételes üvegnyi mennyiséget,mikor milyen huzata van a csajnak :lol:
Amúgy ma már sok helyen azt mondják,hogy 1éves korig legyen a fő tápláléka a babának az anyatej,ha van.Ha nincs akkor persze más a szitu.
Ja igen.És tápis babáknál az én ismeretségi körömben lévő védőnők mind azt mondják,hogy még óvatosabban a hozzá tápival,állítólag velük óvatosabban kell kóstoltattni,mert érzékenyebbek lehetnek.

mimi12

Bim-bam,
mikor jöttök a Tanyacsárdába? Mert apa pont most mondta, hogy ne főzzünk holnap, hanem menjünk el oda enni. (Mondtam neki, hogy vásároljon be ahhoz, amit enni szeretne, ez lett belőle :lol: )

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Találtam egy nagyon érdekes cikket arról, hogy az éjszakai szoptatás tejében altató hatású anyag van, ezért tudnak utána könnyebben visszaaludni a babák - viszont ha a nappal lefejt tejet kapják meg éjjel, akkor nehezebben megy a visszaalvás. Tapasztalt már valaki itt ilyet? :roll:
http://nol.hu/tud-tech/20100112-altato_az_anyatejben

Kép

Kép
hmbori

Fiús anyukák,
lenne egy furcsa kérdésem: szerintetek nem baj, hogy Levinek tiszta szőrös a heregolyója? Kb 20-30 szál félcentis szőke szőr van rajta. Az új haja is szőke. Vagy mindegyik kisfiújé olyan?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszi csajok a zöldségfőzési tippeket! A répa almával fogom kezdeni, ha az alma már így csúszik. Próbaálom akkor én is kikerülni az üvegest.

Ádibaba :lol: Gratula a fogacskákhoz! NÁlunk detto így jöttek ki! Ott virítanak alul :wink: :wink:

dbea :lol: Várjuk majd az uszis fotókat!!!! 8) 8) 8)

Linácska :lol: De jó hírek Leviről!!!!! Tegnap próbáltam a tornát, hát, nem nagyon viszi a hátiját, úgy marad kitekeredve, aztán visszahuppan hátra. eddig össz-vissz 3x fordult meg, az is már egy hete volt.....
Zsigi nem szőrösödik, én még nem is hallottam ilyenről....

Mimi :lol: Regi jobban van??? Nálunk is ezt javasolta a védőnő, hogy két etetés közben adjuk a kóstoltatós kaját...

Rólunk: Zsigi ma éjjel vagy 10órát aludt, csak 7 kor kelt. Mondjuk én már 5-től kukorékoltam, vártam, hogy mikor ébred.... :shock: Úgyhogy nálunk nem az éjjeli tejben van altató valszeg... :roll:

kérdés: ha megsütitek a sütőtököt, hány napig lehet felhasználni a béjbinek kajcsiba??? MErt ugyi baromi kis mennyiség kell...

na, megyek, mert elég furcsa hangokat ad ki

madaran

Madaran,
ma már megvolt a másik irányba fordulás is. Persze az elsőről megint lemaradtunk, de már megcsinálta azóta is :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszönjük,jobban van a Regi hála égnek!
Mára már hőemcsije sem volt reggel,csak bokájáig ér a taknya(meg az enyém is a bokámig)
Homeos bogyeszt kap és az orrába sterimart(nagyon néha)

Lina!Én is lemaradtam este a Regi artakcíójáról.Felemelte a popsiját a levegőbe .No de gondolom pár nap és égnek áll a feneke :lol:
Már próbálja előre tolni magát a játékok után,bár zömében hátra halad.

mimi12

Mimi,
már Levi is letolatott a habtapilapokról, a szőnyegen találtuk este.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Olyan gyorsan megy az idő...
Mindenki ki van már a tél miatt,mindenki várja a jó időt.Én is!!!Mennék már a játszóra,mennék sétálni bandázni.
Viszont így vissza gondolva,hihetetlen gyorsan eltelt az elmúlt fél év.
Most nemrég szült sorba mindenki,és lassan minden baba fél éves lesz :lol:
Kettőt fordulunk és azt vesszük észre,hogy a vízparton napozunk :lol:

Lina!Én nem merek kirakni habtapit,pedig van egy szobára való.De a Szabi atomjaira szedi :lol: ,így marad a pokróc és hasonlóak.

mimi12

Itt vagyunk :lol: Hát ez a babauszi nagyon jó dolog, én végigvigyorogtam az egészet, annyira édesek voltak a gyerekek :lol: Marcinak szerintem tetszett, bár hamar elfáradt, nem is voltunk ott teljesen végig a foglalkozáson, de megyünk jövőhéten is.
Orew Orsiék is ott voltak, majd biztos ő is mesél :lol:
Teszek fel képet, Zaráról is csináltam, de Orsi beleegyezése nélkül nem teszem ide őket.

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
dbea

Dbea,nagyon jók a képecskék! :) Majd szépen hozzá fog szokni a foglalkozási időhöz Marci :D

Mimi,örülök,hogy már jobban vagytok! :) Habtapit mi sem vehetjük elő,mert Luca is szétszedi őket,és még meg is dézsmálja :oops:

Lina,nagyon jó hír,hogy Levinél tulajdonképppen nincs semmi komoly baj.
Azt hiszem a múltkor kérdezted,hogy mi van azokkal a gyerekekkel akiknél nem veszik észre,hogy gond van.
Sajnos minél később derül ki a probléma,annál később érik utól a többieket.Persze nem mindenki éri utól,és ugye azt is figyelembe kell venni,hogy kinek miből ered ez a lemaradás.Szülés alatt,után kapott e vmit a baba.Pl:agyvérzést,oxigénhiánnyal született...stb...
Vagy mint nálatok,hogy igazán nincs a háttérben komoly probléma,ezt a legkönnyebb helyrehozni!
És még akik később mennek szakemberhez,ott jobban letapadnak az izmok,vagy ugye vkinél pont,hogy nem erősödnek,kontraktúrák alakulnak ki,amit meg tényleg nehéz megszüntetni.
De ezek már mélyebb dolgok :wink: Itt szerencsére nincs ilyenje senkinek sem ha jól tudom :wink:

Anna,10óra hossza egyhuzamban! :) De jó nektek :) Igaz én már annak is örülök,hogy nincs ordítás éjszaka,csak szopi és alvás tovább :D :P :wink:

Cscsi,nagyon szurkolunk majd nektek!Egyik ismerős családnál volt gond a kisfiú veséjével.Még pocakosan kiderült,de 2 éves kora körül kivették neki az egyik veséjét(gondolom nálatok azért nem lesz iylen komoly szerencsére),és azóta mintha kicserélték volna a kisfiút! :) Nem beteges,jókedvű,mozgásban is utolérte a társait,lett étvágya.Szóval nekik segített a műtét.
Nálatok mi lesz pontosan?
És ha fizetnétek sem biztosítanának egy ágyat min tudnádm szoptatni Balit?De tényleg rémes ez az egészségügy :(

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok

Na mára mind a két gyerekem tiszta takony. Réka még jól viseli. Szegénykém vigyorog, közben folyik az orra. Az orrszívózást is sírás nélkül tűri.

Ádám egyfolytába nyafog, nem engedi megtörölni, nem engedi kiszívni. Katasztrófa. Remélem nem fognak belázasodni.

Lina: Én még nem halottam ilyen szőrösödésről. Most nőtt neki, vagy már így született. de elképzelhetőnek tartom, hogy van ilyen. Végülis van aki foggal születik. Akkor miért ne lehetne rajta oár szál szőr.

Madaran: Én max három napig adok neki a tökből. De mi is szeretjük, úgyhogy el is fogy.

Ki írta hogy lefagyasztott belőle???? Nem olvasztotta még ki azóta??? Milyen lett????

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok,

Krisi ma is 2x fulladt .... :( :( :(

Linácska
Írtad, hogy Levi is refluxos...ő is szokott fulladni ??? Ti szedtek rá valami gyógyszert ? (nekünk B vitamint kell adni)
SINLAC : a dokinéni azt mondta róla, hogy csak étkezés előtt adható belőle pár kiskanállal, de étkezést nem válthat ki, nem lehet belőle cumisüvegnyi adagot adni...nektek hogy-hogy szabad ??

Dbe
Remélem hamarosan helyre áll a szopizás és nem fog fájni !
Nagyon jók az uszis képek !! :D

Mimi
Jobbulást Reginek !

Cscsi
Sajnálom, hogy kórházba kell mennetek ! :( Drukkolok, hogy mihamarabb felépülj !!

Kép
Kép
rilla_

Rilla,
hát én ezt nem értem, hogy miért mondta ezt a doktornéni. Levi kedvenc kajája a Sinlac. Lili is sokáig ette vacsira. Amúgy Levi nem fulldoklik, csak köhög. Meg néha olyan, mintha nem tudna lenyelni valamit, de ő eddig megoldotta. Nekünk mindig egy egész adag (kb 2 dl) Sinlac a vacsi, és sűrűn, kanállal.

Ádibaba,
nem tudom, hogy mikor nőtt, mert nálunk a pelenkázó a sarokban van, nincs természetes fény, de a barátnőméknél full napsütésben pelenkáztam, és akkor láttam. Le akartam szedni, akkor láttam, hogy ez oda van nőve, és nem csak az, hanem egy csomó. Csak szőke, és amúgy nem nagyon látszik.
Kisfiam úgy néz ki olyan lesz mint az apukája anno. Feketén születik, aztán két évesen szőke göndör gyerek lesz :lol: Az új haja tejfölszőke.

Én is tettem el sütőtököt, de még nem fagyasztottam ki. Annyira nem ízlett Levinek.
Amúgy a barack-alma-körte mixet, amit ma csináltam azt is úgy ette, hogy előbb fintorgott, rázta a hideg, de végül lecsúszott vagy 150 grammnyi.
A zöldségek nem mennek, azokat fujja ki.

Dbea,
de jó volt nektek. Ha meggyógyulnak a gyerekek, mi is megyünk családilag hétvégén.

Cscsi,
biztos minden ok lesz. Mikor Lili veséjével bent voltunk, akkor a szobatársunk egy 6 hetes baba volt, azóta már vagy 2,5 éves, közben megműtötték a vesetágulatát, és minden ok vele.

Tündi,
ma már megvolt kétszer a jobbra hasrafordulás is, de az nem megy olyan könnyen, mint balra, ösztönözni kell, és most délután már nem is sikerül. De én akkor is olyan boldog vagyok. Ahhoz képest, amit múlt héten mondtak, nagyon hamar javul.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Már egy ideje olvasgatlak Titeket, de mostanra megérett bennem, hogy szívesen csatlakoznék is hozzátok, ha nem bánjátok... :)

Tavaly pár hónapos terhesen próbáltam már elkezdeni írogatni ide, de akkor beszippantott a munka. Később úgy láttam, összeszokott csapat van itt, nem nagyon fér már be egy kívülálló. Most viszont úgy láttam, van más újonc is, akit kedvesen fogadtatok, na meg Linácska bíztató szavainak sem tudtam ellenállni. :D

Rólunk dióhéjban: pici lányom augusztus 19-én született az István kórházban, augusztus 28-ára voltam kiírva. Gyors és viszonylag könnyű szülés volt, a cukorbetegség miatti kemény diétával töltött pár hónap után. Budapesten lakunk, Zuglóban. Babám még szopizik, szépen hízik is. Ennek ellenére egyre kevesebbnek érzem a tejet, így én is elkezdtem szemezni az almareszelővel, meg rakom el a fagyasztóba a sütőtököt... A kóstolást még nem kezdtük el.

Remélem, gyakran tudok majd jönni közétek,
szép estét mindenkinek!

Kép
mocorgó

Sziasztok!

Cscsi, én is drukkolok, hogy a lehetőségekhez képest jól teljen a kórházi tartózkodásotok!

Linácska, ne hari, de én olyan jót nevettem a kérdéseden! :lol: Mint lányos anyuka, nem is igazán érzem át a dolog jelentőségét... :roll: :oops:
Találkoztatok végül Bim-bammal?

Madaran, aranyos lehet Zsigi, ahogy lustálkodik és inkább kitekeredve marad, mint hogy átforduljon! :) Ne aggódj, előbb-utóbb ő is belejön a forgolódásba!

Mimi, örülök, hogy Regi is jobban van!
A popsiemelgetést Betti is csinálta pár napig, de most pihenteti ezt a tudományát - most más a kedvence...

Dbea, de jó, hogy tettél fel képeket az usziról! Látszik, hogy Marci nem fél a víztől, de így elsőre nem is nagyon lelkesedett - legalábbis ezeken a képeken nem látszik. :roll:
De hogy milyen nagy Marci haja!!! :shock: Nagyon édes! :D

Ádibaba, jobbulást a gyerkőcöknek! Úgy tűnik, most valami járvány lehet, mert már sok gyerekről hallottam, hogy beteg lett. (Csak itt a topikon is min. 3-an...)

Jimbone, kitartást ezekhez a napokhoz!

Rilla, jaj-jaj, szegény Krisi! :( Nehéz lehet nektek, hogy nem tudtok rajta segíteni még így sem, hogy doki is látta!!! Nagyon furcsa, hogy így megoszlanak a vélemények erről a Sinlacról... De ez tulajdonképpen micsoda? Gyógyszer vagy tápszer, vagy mi??? Mert ha inkább gyógyszer, akkor nem is csoda, hogy nem ajánlott sokat adni belőle - de ha inkább tápszer, akkor miért ne lehetne a babácskák kedve szerint adni belőle? Bár lehet, hogy a dokinéni az anyatejes táplálás híve, azért mondta, hogy ne telítődjön el vele Krisi és folytassa csak a szopizást! :roll:

Betti tegnap lett féléves! :lol: :lol: :lol:
Ennek örömére elkezdtem neki almalevet adni.
Magával az almával nem volt baja, mert amikor a kanalat csak a szája előtt tartottam, nyújtotta ki a nyelvét, hogy belelógjon a lébe! :lol: Viszont ha a kanalat beljebb toltam, az már nem tetszett neki, fintorgott!
Úgyhogy ma már inkább óvatosan beleöntöttem a szájába az almalevet, le is nyelte - csak a kanál ne érjen a nyelvéhez! :) Úgy látszik, hiába adtam neki oda "barátkozásra" már pár napja a kanalat, még nem lettek jóban! :)
Viszont ez a jeles nap egyéb dolgokban is szokatlan volt - a szokásos napi D-vitaminon kívül kell kapnia mostanában C-vitamint is, meg a havonta aktuális K-vitamint is, így nem volt egyetlen zavartalan étkezése sem, mindegyik előtt ki kellett állnia a próbákat! :( :lol:

Képzeljétek el, egyik ismerősünk mesélte, hogy az ő kisfia 6 hónaposan már felállt!? :shock: :shock: Nem is tudom elképzelni... Itt a topicban is még mindenki olyan messze van ettől, hogy lehet, hogy náluk mégis így volt? Jó, tudom, nem szabad összehasonlítgatni a babákat, de ez azért sokkal több, mint ami elvárható lenne, nem?

Erről jut eszembe: Betti új kedvence az, hogy hátonfekve felhúzza talpra a lábait, felemeli a törzsét, majd hátrarúgja magát. Így araszolgat hátrafelé, mint egy kis rák! (Amúgy is rák! :lol: ) Csak az a ciki, amikor ezt a pelenkázón mutatja be, szegénykémnek koppan rendesen a feje, ahogy a széléhez lökődik. :(
Meg a csörgőit olyan vehemenciával rázogatja, fel-le kalimpál velük, hogy már több púp is nőtt a homlokán, ahogy eltalálta magát! :lol: :( Már volt egy ilyentől sírás is, szerencsére/sajnos pont nem voltam ott, a nagyszülők vigyáztak rá, ők mesélték.

Kép

Kép
hmbori

Üdv újra köztünk, mocorgó!! Nagyon szép neve van a kislányodnak! Remélem, most már köztünk maradsz! :wink:

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Mi jól vagyunk Ati szépen eszik mindent hála istennek imádja a pociját.

Lina:nem tudom mitől lehet szőrős a kukija Levinek nálunk egyik sem az.
Viszont a bajsza látszik márknak és Atinak is.

Ati még mindig ezerrel prög és simán leforog a játszószőnyegről.

HMbori: Márk 6 hósan felállt,ült és kapaszkodva ment a bútorok mellett. Szóval simán lehet ilyen.

Ccsi: drukkolok,hogy minden rendben menjen a jö9vő héten.

Üdv minden új topicosnak. Képet is tegyetek majd fel.

AS héten először hintázott Ati a játszótéren nagyon élvezte egyfolytában kacagott :D
A telefonra nagyon rá van gerjedve meglátja és ki akakrja venni a kezemből :D

Mimi és Ádib: jobbulást a gyerekeknek!!!
Vendég

Bori,
nem találkoztunk Bim-bammal. Lestem őket, de senki nem volt rajtunk kívül babával. Még gyerekkel is csak egy család, de ott Ábel meg Áron volt a két kisfiú. Elég sokat rájuk szóltak, úgyhogy a végére megjegyeztem.
A Sinlac amúgy nem hasonlítható teljesen a tápszerhez sem, de gyógyszer meg végképp nem. Egy szentjánoskenyérmagból és rizsből készült babakaja gyakorlatilag, ami mentes minden létező allergéntől. Viszont kizárólagos táplálásra nem alkalmas, mint a tápszer pl. Később lehet vele sűríteni főzeléket, vagy gyümibe belekeverni, hogy tartalmasabb legyen. Főleg tejallergiások kapják, mert ugye ott két éves korig nem nagyon lehet pl. habarni főzeléket, ezzel meg besűrűsödik. Ja, és tök finom édes, még nekem is ízlik.
Ja, és nem ér kiröhögni, én is lányos anyuka voltam idáig :lol: Mikor megláttam, majd frászt kaptam.

Mocorgó,
na végre :lol: Gyere sűrűn!!!!

Mi ma elszaladunk a Mátrába szánkózni egy kicsit. Komolyan, nem vagyunk normálisak, de képesek vagyunk egy kis programért, vagy egy apró tárgyért is órákat utazni.
A férjem hozott Lilinek egy tök jó papucsot Hollandiából, és lassan kinövi. Közölte, hogy viszonylag olcsón lehet repülőjegyet venni, kirepül, megveszi a reptéren a nagyobbat, aztán hazarepül. Én meg mondtam, hogy nem normális, de tudom, hogy símán megtenné.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Rilla,
ez a fulladás nagyon rosszul hangzik! A szopiadagját sikerült lejjebb venni Krisinek?

Bea, nagyon helyes Marci, tiszta kis Pierre Cosso (ugye így hívták a Házibuli főszereplőjét??) :)!

Sütőtököt én is fagyasztottam le, de még nem olvasztottam ki. Nálunk nagyon szereti Emma, nameg én is, így nem romlik ránk :)! Anna, egyébként én is a sütést követően még 2 napig adom neki hűtőbő , (persze felmelegítve, almával kombinálva) ahogy más is írta.

Bori, Emma unokatestvére 9 hónaposan már járt. Összehasonlítgatni tényleg nem szabad, s a szakirodalom is azt írja, nameg a védőnők is szajkózzák, hogy az a jó, ha minél tovább kúszik a baba! Forgás, kúszás, ülés, járás -megvan mindennek a sorrendje. Azt mondják, hogy ahol kimarad a kúszás, ott nagy az esélye, hogy később diszlexiás, diszgráfiás lesz a gyerek.
Bettinek boldog féléves szülinapot így utólag is, Istenke éltesse sokáig!!!

Tegnap kimozdultunk Emma Apával, moziban voltunk, a szüleim vigyáztak Emmusra. Ez volt a névnapi ajándékom :). A Sherlock Holmes-t néztük meg, jó volt, tetszett :)! Félév után jó volt újra mozizni, anno nagyon sokat jártunk, szeretem a filmeket.

További kellemes hétvégét mindenkinek, a betegeskedőknek jobbulást!

Kép
angelita

A barátnőm kislánya is 6 hónaposan felállt, 9 hónaposan járt. Pedig egy évesen 12 kilós volt (most 10 évesen nagyon vékony).

Angelita,
pont beszéltem a gyógytornásszal, hogy mi lett volna, ha Levinél nem veszik észre a bajt, és nem kap kezelést. Mondta, hogy ugyanúgy járásképes lett volna, csak mondjuk másfél évesen, és esetleg kicsit sutább lett volna. Na meg kimaradtak volna mozgásfázisok, mert mondjuk 9 hónaposan fordul meg, utána már miért másszon, mikor fel tud állni.
A tanulási problémákra azt mondta, hogy az biztos, hogy ha valakinek tanulási problémája van, akkor azt nagy százalékban vissza lehet vezetni valami csecsemőkori motorikus problémája, de ez nem jelenti azt, hogy pl. aki nem mászik (állítólag ez a fontos, nem a kúszás annyira), annak mindenkinek később tanulási nehézsége lesz. Ez a rovar-bogár esete...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszönjük a jókívánságokat, remélem minden rendben lesz!

Milu is felállt 6 hónaposan, olyan görbék is lettek a lábai, hogy 1évesen még egy focilabda is átfért közöttük :) Szerencsére aztán ezt is kinőtte.

A Sinlacot mi külön étkezésre is használtuk, Milán nagyon sokáig az ette uzsira, tejbegríz-sűrűségűre csináltam, és habzsolta annyira szerette.

Mocorgó, szia! Merre laktok Zuglóban? Mi onnan költöztünk ki, most áruljuk a lakásunkat.

Lina, az én fiaim sem szőrösek kukitájékon, viszont Milánnak a lába, Balinak a háta szőrös. Rákérdeztem a védőnőnél, ezt a csecsemőkori szőrt állítólag kinövik, magzati korban sokkal "gyapjasabbak" voltak.
Vendég

Sziasztok!

Mocorgó,üdv köztünk! :) Az én kisfiam is 19-én született,és 28ára voltam kiírva,de nálunk programozott császi volt! :) Gyere sűrűn! :D

Angelita,ahogy lina is írta a mászás a fontosabb nem a kúszás :wink: De jó nektek,hogy moziztatok egyet! :)

Lina,egy kis sznkózásra én is vágynék,beszéltünk is az egyik barát családdal,de végül mégsem mentünk el.Egyébként mi is képesek vagyunk ilyen utazgattásokra :oops: De sztem ez egyáltalán nem baj :wink:
És nagyon örülök,hogy Levi belejött a forgásba! :) Majd fog menni mindkét irányba is rendesen,de tudod mindnekinek ez egyik oldala a dominánsabb!

Sissi,örülök,hogy Ati ilyen ksi ügyes :)

Borinagyon sok boldog fél éves szülinapot Bettinek! :) Jó kis erősítő gyakorlatot talált ki magának! :)

rilla,sajnálom,hogy Krisi nem javaul!De sztem nyugodtan adhatsz neki sinlacot.Nálunk amikor Luca hányás-hasmenése beteg volt amikor apa kiment a misszióba,akkor csakis sinalcot evett!!!Semmi káros dolgo nincs benne,sőt!!!Mi anno 5hósan kezdtük,Zsombinak még nincs,de majd fogok is kérni a doki nénitől,mer tmég én is szerettem :oops:

Jimbone,hogy telt az éjszakátok?

Ádibaba,jobbulást a gyerkőcöknek!!

Felálláshoz:nálunk Luca 7hónaposan kapaszkodás nélkül felállt,és leguggolt :shock: :D 5hónaposan simán ült,8hósan kezdett el mászni az én unszulásomra,10hósan pedig járt! :)
De nagyon eltérően fejlődnek!:)

Kellemes vasárnapot mindenkinek! :D

Kép
Kép
tundi24

dbea :lol: :lol: Jók a képek, látszik, hogy Marci is élvezte!!! mennyi ideig volt vízben? mErt én a múltkor tök tanácsatalan voltam, hogy elsőre mennyit legyen. Mert elvileg maradt volna még, de már vagy 20 perce bent voltunk.... 8) Hetente mentek majd?

Tünde :lol: hűű, azért nem semmi, hogy Luca milyen kis mozgékony, ügyes csajszi!! gondolom a szakszerű tornáztatás is számít... :wink:

Mocorgó :lol: Üdv köztünk, de aztán gyere is!!! Mesélj magatokról kicsit bővebben! Tehetnél fel képet rólatok!! A Júlia tényleg gyönyörű név!!!

csajok! A tegnapi, első adag répácskát sikeresen szénné égettem!! Tottál elfelejtettem, hogy feltettem főni.....Ugye vagy fél éve szinte semmit nem főzök...... :oops: :oops: Úgyhogy krumpli lett belőle almával, alig győztem adni Neki, úgy izlett. Ma is ez lesz a menü.
Köszi a sütőtökös válaszokat. Fagyasztóba én is tettem el, de most lehet kapni, azért inkább a frisset adnám majd... :wink:

madaran

Köszönöm az üdvözléseket, én is örülök, hogy itt lehetek! :wink:

Tényleg igyekszem majd sűrűn jönni... Képek tekintetében majd alkotok, de egyelőre még Apa bütyköli :shock: a nemnetes gépet, amin a fotókat gyűjtjük ill. szerkeszteni tudom, így egy kis türelmet kérek. Ezért még avatart sem töltöttem fel, de majd jövő héten.

Linácska de jó nektek, nem unatkoztok egy pillanatig sem! Így lehet jól feltöltődni a hétköznapokra, de ahogy látom, Te akkor sem ülsz otthon egyfolytában. Nálunk Apa jár az autóval, így eléggé "röghöz vagyunk kötve", a parkot már töviről hegyire ismerem. Na de majd ha jön a jó idő!!! Én is már csak ezt várom. Éppen próbálok szert tenni egy Mei tai-ra. Aki ezt használ, mik a tapasztalatok? Szeretik a babácskák még mindig? Remélem, így 5-6 hósan elkezdve is sikerem lesz vele: a kengurutól elment a kedvem, a kendőt meg nem bírom megkötni. Mondjuk nem semmi súlya van a babámnak (7800 gramm), ezért szeretném majd háton hordozni, talán attól nem fáj annyira a derekam.

Bori, boldog fél éves évfordulót Bettinek! Hogy ünnepeltétek? Én már előre gyúrok az egyéves tortára, nézegetem, hogy mi mindent lehet csinálni azokból a hozzávalókból, amit akkor már ehetnek a babák.

Csilla, nem messze lakunk a zuglói Tescótól. De megértem, hogy vidékre költöztetek (hova is?), ha tehetnénk, mi is már valahol a Káli medencében laknánk... :cry:

Tünde, micsoda vicces egybeesés!!! Hát még ha nem programozott lett volna a császárod! Na de azért így is izgalmas. :-) Majd jól össze tudjuk hasonlítani a gyerkőcöket. :wink:

Madaran (és Bori), köszönjük a név-dicséretet, igyekeztünk valami szépet, manapság szokatlant keresni. Mit meséljek? :oops:

Ezt most elküldöm, mielőtt elszáll, vagy odaég a sütőben a kalács... Kellemes vasárnap délutáni ejtőzést!

Kép
mocorgó

Szia Mocorgó! Én is az Istvánban szültem, aug 14-én. Az utolsó 2 napban a középső alapítványi szobában voltam. Ti melyik szobában voltatok? Ki az orvosod? Lehet, hogy esetleg fürdetéskor láttuk egymást:).

Linácska, jó szánkózást! Mi tegnap voltunk kint itt a parkban, nagyon jó szánkódombok vannak. Ma pedig esetleg Normafa, habár biztos rengetegen vannak.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Sinlac: nem tudom, miért ne lehetne egész adagot adni belőle! Nekem Dorottya lányom tátszer helyett kapta, mert kicsit vashiányos volt, és ráadásul az akkori dokink olyan tápszert írt, ami tehéntej alapú volt! azért kapta a lányom ezt hogy nehogy tejallergiás legyen, mert 2 hóig itta a tehéntej alapút! Nekünk annyira bevállt, hogy ha valaki a családból olyat adott, amit én még nem akartam, mert nem tartottam korának megfelelőnek, és fájt a pocija, akkor egy adag Sinlac szinte csodaszerként hatott!

nagyon jók az úszis képek!

kovisziszka

Csajok lenne egy kérdésem! A Dominika hasról hátra forul, de hasra nem! De viszont nagyon kis aktív és már négykézlábra áll és próbálkozik előre menni így, és nagyon állni akar, megfogja a kezünket és feláll! Szerintetek ez baj? Mert nekem a két nagy mindent sorrendbe és elég korán csinált! Én nem látom, hogy baj lenne a Dominikával! De a családom a hátunk mögött kibeszél, hogy valami nagy baj van a kiscsajszival, olyan mint a Héder Barnáék gyerekei, és tutti mozgássérült! Teljesen kiborultam és bizonytalan vagyok! Én úgy érzem, hogy még nem késtük le a 6,20as gyorsvonatot! Főleg hogy a doki és a védőnéni is azt mondta múltkor, hogy még nincs lemaradva,mert ugyan a hasrafordulás még nem pálya neki, de sok mindent csinál!

kovisziszka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?