Tücsök! A srácokról tudod, mi a véleményem . Imádom őket, gyönyörűek.. De a "kistücsök"... Hát valami csodaszép!
Ilyenkor mindig azt gondolom, nekem is kell egy lány.
( Aztán jön Lukács, a szeme sem áll jól és arra gondolok, nem is tudnék egy kislánnyal mit kezdeni. Nekem ilyen rosszcsont, eleven gyerek való...
)
JUcmuc! Szép nevek. Ha nem anyakönyvezteted a Lindát, akkor nem kell használnia. Az "csak" keresztségi név.
Trinky! Tetszik a gondolkodás. Lukácsnak a férjem kolléganői a dr címet előlegezték meg. Az úúúgy volt, hogy még meg sem született, amikor kérdezték, miért adunk ilyen komoly nevet a gyereknek. Aztán az egyik elkezdett gondolkodni, hogy ja, de így milyen szép lesz, ha bemutatkozik: Dr N. Lukács vagyok... Egyébként Lukácsra nem is illene másik név. Egyelőre a Lukács mintha az jelentené, hogy: meg nem álló, állandóan pörgő, mindent lepakoló, akaratos, igazi kis zsivány.
Domo! Lili szemében látszik, hogy ti sem mentek a szomszédba némi huncutságért, rámolásért. Tüüündérszép. Boldog 11. hófordulót!
Gyöngyi! Gratulálok a betöltött 10. hónaphoz.
Ne is mondd... Szinte most jöttünk haza a kórházból. Erre mindjárt első szülinapok. Még csak most volt első húsvétunk, anyák napja, télapó, karácsony.... Én még babáztam volna..
Erre Lukácsnak vastag, bundás cipőt vettem, mert nem marad meg a babakocsiban. Tegnap is úgy indultunk a mamához, hogy apa tolta az egyik kezével a kocsit, másikkal fogta a gyerek kezét, én meg a másik kicsi kezet fogtam. Lukács meg nagy büszkén a szép bakiban jött közöttünk.
Reni! Magatokról nem írtál semmit.
A tápszert kipróbáltuk. Én többet nyeltem, amikor megkóstoltam. Szerencsére elkezdett simán szopizni a gyerek, nem kellett semmi pótlás. Pláne, hogy el sem fogadja.
Talán nem is bánom.
Tegnap vacsira bevágott két szárnycombot a becsinált csirkelevesből, meg egy csomó zöldséget mellé, némi daragaluskával. Aztán egy kis szilvás gombóccal lefojtotta.
Ma uzsira evett husikát. Pont nálunk volt egy ismerős, akinek az unokája már elmúlt egy éves és nem eszik mást, csak nasikat. Ropi, keksz, krumpliszirom. Alig tudnak valami normális kaját a kiscsajba tömni. Nézte, ahogy Lukács tolja a csirkét, fogja a csontot, meg csipegeti a zöldborsót. Mondja, elhozza kislányt hozzánk kajára. Mondtam, bármikor jöhet, a gyerekek együtt el lennének, talán, ha látja a picit enni, ő is megkóstolna másik ennivalót is a rágcsálni valókon kívül.
Néha csak nézem, ahogy eszik. Apjával szoktuk mondani, hogy mekkora szerencsénk vele, hogy ennyire jó az étvágya, szívesen fogad minden ételt, szereti az új ízeket és eszik.