Új privát üzeneted érkezett!

Jahhh idonkent olyan faradtsag vagy erotlenseg jon ram, hogy nehez eldonteni mi bajom van :) De asszem csak ez... :)

Nekem van ugye diplomam (egy teljes meg egy fel :D:D ez utobbit ugy hijak post secondary izebize es foiskolai de megsem teljes viszont megis az :D) es fuuu de sokra megyek vele :) Mondjuk en nem is azert csinaltam, hogy sokra menjek vele, mikor elkezdtem akkor tudtam eleve, hogy nem ohajtok a temaban szorosan dolgozni, nos ez nem is valtozott, marmint az ohajom, de ha akarnek sem tudnek en sem itt, mert nem kompatibilis az itteni (enyhen szolva is igen szar) kepzesekkel. De imadtam egyetemre jarni... felnottkent melo es gyerek mellol, es rajottem, hogy ez azert van, mert akkor es ott szerettem magat a tanulast es a folyamatot es nem volt hosszutavu celom a diploma mindenkeppeni megserzese es azzal a kenyerkereses. Ha ez a cel hajtott volna, akkor szerintem messze nem elveztem volna az egeszet ugy es most frusztralt is lennek, hogy semmire nem megyek vele :)
Amugy hatraltato dolog is, mert - teljesen jogos es megertem a munkaadokat - nem engem akarnak egy betanitott vagy segedmunkara ugye, hanem sokkal kevesbbe kepzetteket. Viszont a kepzesem meg nem jo... ugyhogy agonizacio van rendesen, na de egyszer majdcsak lesz valami! :)

Tok igaz, hogy ritkabb nyelvekbol lehet ugy forditast vallalni, hogy az ember nem hivatalos de a ceg akinek csinalja rendelkezik emberrel aki tud lektoralni. En is csinaltam (gyanitom nagynenem is boven igy dolgozik, na de o a magyarral ott a finneknel ugye szinten ritka nyelv meg tizezer eve ott van es meg anno allami tolmacs volt, szal kiepitodott egy ismeretseg a temaban) de ehez beza ismeretseg es kapcsolatok kellenek, megelni belole vagy fixet hazavinni nagyon nehez. Egyetem mellett csinaltam ilyet valakinek spanyol es nemet temaban, es volt hogy ejjel is csinalni kellett mert ugye hatarido (nekem meg vizsga lett volna) aztan majd eccercsak fizet es utana hooonapokig esetleg csend :( Szoval nem egyszeru, elo kell asni egy olyan ismerost... celba vezeto utat, ahol stabilan es rendszeresen kell az a kevesse keresett nyelv es oda igyekezni beepulni, de nem egyszeru.

luna6

luna6,

Igen igen ez így van :!:
Remélem sikerül Heninek találni valami olyan munkát amiböl meg is tudnak élni meg amiben jól is érzi magát :wink: és nem kell hosszan tanulni....
Vendég

En viszont hosszasan tanulnek:) Csak egy mecenas kene hozza :D

Tegnap ugy huzodott a hasam... az nem fajas, hanem mintha nem is tudom, elsovel csinalta, jobb elorehajolva picit mint kiegyenesedve. Ejjel meg fajt is... most is kenyelmetlen... remelem csak no :) Nem vagyok a topon az tuti fix :)

luna6

hahó! hát én regéket mondhatnék az állásinterjúkról amiket csináltam mikor kerestünk ide lányzót! :-) mindenki jön ilyen olyan diploma csili-vili fizu de amikor jött az első szöveges feladat excellben :-) hát magyarázkodtak hogy ők nem készültek ezt nem mondtuk a telefonba és hogy majd visszajön stb! pedig volt akinek 2 éves suliról volt papírja és azt sem tudta hogy apénznemet hol kell kiválasztani... fuhhh szóval nálunk nem kell soha se nyelvvizsga se diploma de legyen határozott önbizalommal teli tudja a nyelvet ha azt mondja beszéli :-) hálaég nekem sincs diplomám de a cégnél Ásznak számítok!!!!mert van gyakorlatom folyékony nyelvtudásom és annál több rutinom :-) na most nem fényezni akarom magam de én sem látom a papír értelmét ilyen téren ahol dolgozom ... nyelvismeretet annál inkább!!! úgyhogy Heni igenis sokra mész a szlovák nyelvismerettel
Vendég

Nanetto, ez mind szep es jo, es nagyon fontos a ratermettseg, de az ember lanya nem szuletik eleve gyakorlattal meg rutinnal minden teren. A nyelvismeretet en pl eleg magas fokon megszereztem, de a szamitogepkezelest azt pl autodidaktan kellett mert nem resze a tananyagnak ugye. Akkor az a 'szegeny' ember aki jol tud nyelvet de nem ert az excellhez az kuka? Egyaltalan nem biztos, hogy benabb nalad, csak eppen mig te gyakorlatot meg rutint szereztel addig o diplomat (o tudja miert) Vagy inkabb ha amugy ratermettnek tunik, nyelvileg kepzett es oke, akkor adunk neki eselyt es lehetoseget megtanulni, bizonyitani...

luna6

luna6,

Nekem is húzódik, kényelmetlen, oldalt fáj, de szerintem is csak nö...néha le kell feküdni és csak akkor nyugszik 1 óra után..kb.
Behajolva jobb mint kinyújtva....és ilyenek...
Magnéziumot használod?
Jaa, megfigyeltem, mindíg hét elején csinálja 1-2 napot pl. ma meg tegnap is aztán alábbhagy ezután látható a változás a pocimon.
Már én is azon gondolkoztam lefekszem és úgy folytatom az írást mert már nem nagyon kényelmes ülve....
Kitartás :D :D :D

Konkri,

Klasszak a képek :D
Vendég

Tényleg lányok, láttam megint magára hagytak egy újszülöttet Szegeden, de most legalább inkubátorban :cry:
Drága kis élet :D Olyan édes volt, végig zokogtam a videót....
Most azért hagynak ennyi babát el mert vállság van vagy régen is ennyi volt csak nem figyeltem annyira?
Vendég

Tähti, mikor amnion voltam es meg csak UHzott a dokino, akkor pl a hasam balabbik oldalan (de nem egeszen oldalt, ugy fel uton) total fajt mikor odanyomta a fejet meg tapogatott, ott jajongtam neki, es akkor kerdezte, hogy volt e gond az emesztesemmel (persze, ez a hasmeneses szakasz utan volt valamivel) mert ez attol faj nem mastol.
Es ilyen nagy elfaradas nem jon rad? Nekem reggel volt, lefeukdtem, vartam mi lesz...elaludni nem birtam de fekudnom kellett vagy egy orat es akkor nagyjabol erore kaptam megint :)
Megallapitom a tobbszoros terhesedeseim alapjan a sajat magamra valo nagy igazsagot: sokkal jobb ugy terhesnek lenni ha az ember ezerrel elfoglalt, oke farasztobb de nem er ra ilyen nyugokre :) Legalabbis a nommel ugye melo meg heti utazgatas (3 oras oda meg aztan vissza) egyetem, szakdoga, valas... egyszeruen allandoan jottem mentem es idonkent eszembe sem jutott, hogy terhes vagyok :) Faraszto sport, na de most meg hogy raerek, minden bajom bir lenni :)

luna6

Tahti,
szerintem régen is ennyi volt... :?
én bírom az ilyen inkubátor dolgot, mert legalább nem a küszöbön hagyják, nade ebben benne van az is, hogy na úgyis van hova dobni, akkor inkább mégse tartom meg.. :roll:
és milyen gyönyörű ez a szegedi kislány!!!! jó nagy haja van :P
kíváncsi vagyok az én pici fiam milyen lesz majd 8) remélem jó nagyhajúúú :wink:
Vendég

Nem hiszem, hogy a inkubator arra osztonozne barkit is, hogy akkor inkabb nem tartja meg a gyereket, vagy inkubator nelkul inkabb megtartanak :( Inkabb meg tragikusabb sorsa lenne a bebinek, mert aki szabadulni akar tole az megtalalja a modjat mindenkeppen. Ertekelendo valahol, ha ennyit megtesz, hogy inkubatorba teszi (bar sokan szerintem ettol tartanak, mert ha kiderul kie a gyerek akkor ugye jon az eljaras a szulo ellen... de legalabbb a gyerek tuleli)

Geooo, nektek a paroddal mennyi hajatok volt? :) Nagyatlag magyar gyereknek nem szokott nagy haja lenni (ismerek en is kivetelt persze) vagy ha van az is sokszor megfogyatkozik az elso idoben. Nekem volt nagyhajas babam is d eo ugye felver, meg egy kopaszom is :D Na jo, a Manci nem volt teljesen kopasz szuletesekor, de csak pihei voltak, aztan vagy 2 eves koraig tovabbra is csak aranyszinu pihek a fejen, nyaron tok ugy nezett ki mint egy kopasz kisfiu :)

luna6

ja, és még két dolgot akartam. az egyik, hogy még nem látom olyan kismamásnak a pocimat, viszont tök fura, hogy már milyen dagi vagyok :D :D :D
a másik, hogy mostanában szokásommá vált napi kb 40 perc pihi a babával. ez azt jelenti, hogy a Raimond Lap-féle babazenét beteszem, és csakis a babára figyelek, meg babás könyveket olvasok, stb. úgy érzem a kisfiamnak is tetszik ez a közös zenehallgatás :lol:
remélem tényleg igazat mondanak a könyvek, és születése után megismeri, és megnyugszik majd ezekre a dallamokra :wink:
na megyek vissza pakolni :cry:
Vendég

ja inkubátorra visszatérve: ilyenkor miért nem keresi a rendőrség az anyát??? mert ez nem számít veszélyeztetésnek, ezáltal nem bűncslekmény? vagy mi? :roll:
Vendég

nekem nagy hajam volt, azt tudom, de hogy Andrásnak mennyi... majd utánaérdeklődöm..
Vendég

luna6,

Fáradok is néha, de korábban többet, most o.k..
Akkor azt hittem az ágy vonzóbb mint a férjem :lol:

Geoo,

En úgy tudom, hogy akkor indítanak eljárást az anyuka ellen, keresi a rendörség, ha csak ott hagyja valahol, mint az aki a korház lépcsöjén hagyta a hidegben, meg hasonlók...
Az inkubátor nagyon jó dolog mert ha el is hagyja az anya a babáját esélyt ad neki az életre egy helyet ahol megtalálják, megfelelöen ellátják....ilyenek...
Kóráz lépcsöjén, bokorban stb. megfagyhat, nem steril...stb.
Vannak olyan anyák is akik miután az inkubátorba otthagyják eltelik néhány nap és jelentkeznek...de ez ritka....
Jó hogy van ez a Bölcsö alapítvány...az ilyen helyzetekre is...
Addig is, Sok egészséget es szép életet neki
:D
Vendég

Sziasztok!

Délelőtt csiri-biri tornán voltunk... Nem tudom tudtok e segíteni, nektek biztos kultur gyerekeitek voltak... szóval a gyerek egy agresszív kis vadmalac... ma már majdnem bőgtem... ott minden gyerek olyan jó és nem bánt senkit, csak az enyém ver ok nélkül másokat :( én már félek vele gyerekek közé menni... nem akarom megvárni azt h szóljanak, h inkább mi ne menjünk... :( pedig mi nem bántjuk, már különböző büntetései vannak: büntetésben állni, elvesszük a játékát, mese a verekedős kisfiúról, akivel senki nem akart játszani...
olvasok cikkeket is... lehet hogy el kéne menni családpszichológushoz? ti mit mondtok?
ha jól emlékszem van köztünk ovó néni is... ?
torna után összefutottam anyu unokatesójával és tőle is kértem tanácsot, de ők is csak ezt mondták... majd elmúlik. hát én nem hiszem :( szegénykém tényleg sokszor ideges is, amúgy meg ok nélkül verekszik.
szerintem az se fog segíteni ha valaki egyszer visszaüt, mert tuti h felbőszül rajta.
míg beszéltem az ovó nénivel közben is jól fejbe dobott egy lányt egy hógolyóval...
Luna, Hari... ti mit mondotok?

Geo: megjött a melegítő, ami kb, mint egy bandázs... szuper, most egy begombolatlan farmer van rajtam.

Munka, diploma, elismerés: én amondó vagyok, h kevés az az ember, aki akar tanulni, de nem lehet neki. oké, lehet az hogy tragédia van a családban és muszáj dolgozni... de ez azért nem jellemző. Így én azt mondom, hogy senkinek nem tartottak pisztolyt a fejéhez, hogy ne tanulj, v ezt tanuld... mindenki maga sorsának a kovácsa is jó részben. és itt jön az is amiről a múltkor is szó volt, pl az orvosi hálapénz... igen, ne azért legyen orvos h csússzon a zsebébe a lóvé, neki se tartottak pisztolyt a fejéhez hogy már pedig ez leszel... aki akar tanulni, és tanul is, annak rengeteg támogatási lehetősége van (bár biztos ez régen nem így volt) én ezért se értem, hogy miért kell nekünk azon fáradozni h a romák felzárkózzanak- a tanulás lehetősége 16-18 éves korig mindenki előtt ott van, ott kell legyen! sőt nincs is más dolga! nem a 20-30-40 évvel ezelőtti rendszerekre akarok visszatekinteni, de mostanság tényleg van előttünk sok alternatíva, csak dönteni kell és akarni...
és vallom azt, hogy a sok panasz, még több panaszt hoz... törekedjünk arra hogy boldogok és elégedettek legyünk, mindegy hogyan, csak jó úton érjük el, másokat ne tapossunk el érte.
én is tanulhattam volna és tanulhatnék most is, de lusta vagyok. ezt belátom. de nem panaszkodom... én szívesen csinálok/csináltam kétkezi munkát is, pl mivel mezőgazdász vagyok, én szívesen dolgoztam, etettem, ganéztam... az 500 disznót. csinálnám most is. vagy csincsillázni is jó volt, vagy a kertészetben nyomulni... de jó volt az irodában is. mindenhol van pro és kontra. sőt én akár elmennék "a pirosat a pirosba, sárgát a sárgába" gépszalag mellé... én azt látom hogy a munka az munka, és kész... lehet hogy diploma kell hozzá, de lehet hogy gyomor vagy akarat... szerintem teljesen mindegy hogy ki mit csinál, de azt jól csinálja, akarja jól csinálni, legyen ő is egy picit a munkáért... nem pedig időt húzni, várni hogy leteljen a 8 óra... így Tahti írásából azt látom, hogy az ő rendszerük tetszik!

Inkubátor: valaki azt mondta egy ilyen hír kapcsán, hogy ezeknek a gyerekeknek a legrosszabb, mert nekik esélyük sincs felkutatni a múltat, nem úgy mint egy más örökbefogadottnál...

Kép
Kép
Kép
konkri

Lanyok, en mindjart szetrobbanok. Most irtam egy kilometer hosszu hozzaszolast, es ugy elszallt, ahogy volt.

Semmi kedvem ujrairni. :cry:

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sajnos csak egy oldalnyi hozzaszolast tudtam visszaolvasni, de az nagyon erdekes volt.
Inkabb csak az inkubatorhoz szolnek hozza: szerintem az inkubatorok szama nem fogja arra osztonozozni az embereket, hogy elhagyjak a babaikat. Sot. Inkabb csak abban merek remenykedni, hogy azert sok - gyermeket elhagyo - noben meg van annyi joerzes, hogy elmenjen a babaval az inkubatorig, es oda tegye be ot (mondjuk egy kuka vagy az arokpart helyett). Szoval reszemrol csak tamogatni tudom az otletet. Eselyt ad nehany babanak az eletre.

Rolunk: tuleltunk sok betegseget, Zsofi meg mindig betegeskedik, allitolag kezdodo tudogyulladasa volt. A dolog nem tunt annyira komolynak, mint amennyire annak hangozhat. Csak sajnos az utobbi par honapban mar harmadszorra kellett aeroszolos gyogyszereket kapnia, szoval az o gyenge pontja a tudeje, es meg mindig kohecsel szegeny.

Nalunk otthon most egy kicsit fekete a helyzet, sikerul mindenen osszevesznunk a ferjemmel, mosolyszunet van egy par napja, ami mar nagyon elszomorit. Remelem, hamar vege lesz, mert ez igy nem mehet sokaig tovabb.

Penteken vegre UH, mar nagyon varom.

Bocsanat, hogy ennyire eltunok, de a nap vegere mar se erom, se kedvem nem marad irni, s most ez az otthoni szituacio sem inspiral tul sok irasra.

Gem

Luna
Meg mindig tetszenek a hozzaszolasaid!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gemini,
ajánlom, hogy word-be írd legközelebb, majd másold be ide, aztán ha mégis elszáll, akkor elég megintcsak bemásolni 2másodperc alatt :lol: ja és az sem mellékes, hogy így lapozni is tudsz az oldalak között :wink:
Vendég

Jelentem, aludtam :) Elmentem a gyerekert, mire hazaertem mar csak az agy volt az alternativa :) Aztan a felettunk lako utvefurozott igy vege lett az idillnek, de meg igy is jo volt :)
(es utana nagy sietve megint ettem makos bejglit, ami szerintem savat csinal es felfuj, ugyhogy nehez magamat megerteni)

Gemini, de jo hogy elokerultel!! Most nagyonmeg tudom erteni, hogy nem volt erod es kedved irni. Mostnaban en is olyan sokat voltam 'vacakul' hogy volt nap mikor a szamitogep fele sem birtam jonni, vagy epp csak olvastam de mar mentem is vissza vizszintbe. Nalad meg a sok betegeskedo is! Remelem most kezdodik a javulo tendenciank!! :)

Meg a tanulashoz: en pl naaagyon szivesen tanulnek. Akar kulonfeleket is. Ha lenne penzem, mint ahogy erre most nincs, mivel a diplomam nem kompatibilis beiratkoznek itt az egyetemre es elvegeznem meg egyszer :) Nagyon szerettem a szakomat, es ahogy irtam, tanulni szerettem leginkabb, szoval most sem a vege hajtana, hogy papir legyen rola, hanem maga a folyamat :) Aztan tanulnek am esetleg szakacssagot is :) Es nem is tudom meg mit... tulkep akarmit :) Akartam menni most februartol nyelvtanfolyamra az egyetemre (az o szervezesukben de kulsos is mehet) de lehet, hogy az ara miatt masodszor is parkolora teszem... es juni kozepeig tart asszem, ugyhogy lehet be sem tudnek jarni vegig? Pedig ehez nagy kedvet erzek most.

luna6

Geoo, nekem az ilyen jellegu felbuzdulasaim, hogy wordben irjak hozzaszolast kb orakig szoktak tartani (ugy ertem nehany oran at meg lelkesit aztan feledem :D) de max 1-2 nap :) Nem tanulok belole, pedig mar tuti tobb mint 10 eve forumozok, netezek... hat oregszem :D
te tenyleg ezt be is tartod mindig? (odaig szoktam jutni inkabb egy darabig az esemeny utan, hogy megirom az akarmit masodszor is es vagolapra teszem :))

luna6

Luna,
na ez is jó megoldás, hogy ha kész a szöveg, akkor nyomni egy ctrl+c-t, és ha az elküld-re katintás után eltűnik, elég csak egy ctrl+v-vel visszahozni :wink: ha hosszú szöveget írok, én is ezt csinálom :)
én csak akkor szoktam word-ben írni valamit, ha az írásaitokra reagálok, és pl 2oldalt is el kell közben olvasnom, és nem tudom megjegyezni kinek mit akartam reagálni :oops: :P
Vendég

Na és jelentem, hogy kész a nappali!!!!! 2napomba telt, de kééész!!!! és most már az előszobát is kitakarítottam :lol:
holnap fürdő, és háló... na a háló az szép menet lesz!! :x
márciusban költöztünk ide, és még van vagy 10doboz, amit nem pakoltunk ki, de persze mivel jó tárolók, ezért rádobáltunk minden sz..rt, szóval.. :o :)
de itt gyönyörűszép rend és tisztaság van, büszke vok magamra :P
Vendég

Hatarozottan megallapithato, hogy te mar boven a masodik trimeszterben jarsz mikor az emberben tulteng a feszekrako oszton es hegyeket kepes megmozgatni es lakasokat felujitani :)
Hat mindjart koltoztok is el innen, ki ne pakold azokat a dobozokt!!! :D:D:D Es tul sokat ne is takarits mar, majd az ujban :)
Elhatarozas a nagy rendrakasra es pakolasra bennem mar jo regen el, de fizikai energia hijan mindig csak abrandozom... na meg asszem bennem van nemi ellenallas is, mert elkepesztoen sok mindent kene csinalni :)

luna6

Lááányooook!!!!!
asszem szivárog a cucc a mellemből!!! :shock: :shock: :shock: :oops:
na a múltkor is észleltem valamit a pólómon, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget.
aztán most...
egy feszes sportfelsőben voltam ma, mert nem kell alá melltartó, mert beépített van benne. és azt látom, hogy egy pici pötty van ott, ahol a mellbimbóm.. :o
épp ezt ecsetelem Andrásnak nagy kétségbeesve, ő meg csak röhög rajtam, mikor észrevettem egy másik, friss pöttyöt!!!!!
wááá :twisted:
na most ez normális????
azon gondolkodtam, hogy vagy annyi tejem lesz, mint a ház, vagy elfogy mire jön a kisfiam :D
Vendég

Üdv csajok!!!

Egész nap csak olvastalak titeket, mert apa csak ennyire engedte át nekem a sz.gépet. Mikor szabadnapja van, hagyom, hadd böngésszen egy kicsit, meg játszik és hasonlók. Megérdemli, hiszen majdnem minden nap dolgozik, mire hazaér már éjfél van.

KONKRI: Csak a verekedéssel és a dühvel van problémátok, vagy a hisztivel is esetleg?
A gyerekek különböző okokból verekszenek. A verekedést nem motiválják agresszív érzelmek. Azok a gyerekek, akik verekszenek, semmivel sem akarnak több fájdalmat okozni, mint azok, akik a természetes játszadozás közben lökdösődnek. A picik számára a verekedés lehet, hogy csak egy új tapintási élmény. Az egy-két éves gyerek számára a verekedés nagyszerű eszköz lehet, amivel a felnőttek figyelmét magára vonja és rendszerint frusztráció hatása alatt teszi. Vagy arra is szolgálhat, hogy elriasszon egy másik gyereket a saját területéről. A magas stressz-szint és a nagyobb gyerekek túlereje szintén kiválthatja a verekedést. Azok a gyerekek, akik méregből vagy frusztrációból verekszenek, rendszerint kinövik a rossz szokást, mire akkorák lesznek, hogy szavakba tudják foglalni a kiváltó problémát. Az is lehet, hogy a gyerek egy másik verekedőt utánoz - embert vagy valami mást. Bármi is legyen az oka, ébernek kell lenni, amíg a gyerek ki nem növi a rossz szokását, vagy "ki nem gyógyul" belőle.
- ha a szülőket is megüti, dramatizálhatjuk a verekedés által nekünk okozott fájdalmat és szomorúságot; a gyerek együttérzése a maximumot is elérheti.
- ha sikerül, vonjuk be a gyereket a megvert gyerek vigasztalásába, és vegyük rá, hogy kérjen bocsánatot
- tegyük le a gyereket az ölünkből vagy vigyuk ki a szobából és magyarázzuk el neki, hogy a verekedés nem elfogadható dolog
- mondjuk azt határozottan, hogy "Nem verekdünk!", és közben tartsuk a gyerek kezét a kezünkben és kissé szorítsuk meg
- fogjuk meg a kezét a kezünkkel és üssünk rá a saját kezével valamelyik testrészére, hogy lássa, valójában mennyire fáj és mondjuk neki azt, hogy "Ilyen, amikor megversz másokat!"
- javasoljunk valami új elfoglaltságot
- ha azt látjuk, hogy a gyerek éppen meg akarja támadni a másikat, próbáljuk elterelni a figyelmét: "Gyorsan, szükségem van rád! Kérlek, gyere velem."
- mondjuk a mérges gyereknek, hogy rajzoljon képet a mérgéről - ez egy kreatív módszer arra, hogy kiadja a mérget
- úgy is segíthetünk megbirkózni a haragjával, hogy csinálunk egy Dühöngő Kavicsot. Válasszunk ki együtt egy kavicsot, fessük be, és ha mérges a gyerek, ezt szorongassa. Tartsuk könnyen elérhető helyen és vigyük is magunkkal.
- jelöljünk ki egy "büntetőpadot" vagy -helyet, ahová illetlen viselkedés esetén a gyereket küldjük, és állítsunk be egy órát kb. 3-5 percre. (Egy gyakorlati szabály a büntetésre, hogy minden év egy percet jelent - a négyéves gyereknek 4 percig kell ott maradnia!) Ez nemcsak véget vet a rendetlenkedésnek, de a gyerek megpihen és véget ér az a mozzanat is, ami kihozta a sodrából. Készüljünk fel arra is, hogy amikor véget ér a pihenő, ismét valami pozitív tevékenység felé tereljük a gyerek energiáját és figyelmét
- ha véget ér a neveletlen viselkedés, gratuláljunk a gyereknek, hogy összeszedte magát és észhez tért
- ha jól mennek a dolgok, adjunk kölcsön a gyereknek egy ölelést és egy puszit, és kérjük vissza a kölcsönt, ha megharagszik. Ezáltal a gyereknek lehetősége van melegséget érezni és meg tud nyugodni
Vendég

GEOOO: Teljesen normális a szivárgás. Nekem is szivárog már vagy 3 hete. Főleg, mikor kijövök a meleg zuhany alól. Ez az úgynevezett előtej, ami az első napokban kiválóan megfelel a baba táplálásának. Nem szabad nyomkodni, csak tiszta pamaccsal letörölni, felitatni és kész. Esetleg lehet a melltartóba is tenni pamacsot, hogy a pöttyöket elkerüld. Ez nem befolyásolja, hogy a baba születése után mennyi tejed lesz.
Vendég

Sziasztok!!

Heni még nem kűldtem el neked az e-mailt, mert nem tudtam, hogy van-e időd megcsinálni, de előre is köszönöm még ma elkűldöm. :D

Geo kösz az infot, hogy hol lehet Taj-kártyát csináltatni, talán egyszer eljutok odáig, de Rózsa írta, hogy 8 éve nincs még megcsináltatva, húgyhogy úgy érzem nem is vagyok annyira elkésve :D
Írtad, hogy minden nap szánsz egy kis időt a kisfiadra és zenét hallgattok. Ez tök jó, én is szoktam, csak én nem a babazenével, hanem vettünk egy plüss felhúzható zenélős kiselefántot és az hallgattatom vele. Minden nap egy kicsit. A férjem már nevetett, hogy mire megszületik azért fog sírni, hogy hagyjuk már abba, ez unalmas :lol: :lol:

Nanetto csak irígykedek, mikor olvasom, hogy mi mindent vásároltál Angliából, meg Skóciából :D :D Hogy csinálod?

Konkri Aranyos lett a Miki egér tortád, a kisfiad meg hihetetlen :D , milyen huncutul mosolyog :lol: :lol:
Írtad, hogy voltatok tornán és agresszív volt. Ez miben nyilvánult meg? Voltatok-e korábban is közösségben vagy ez volt az első alkalom? Arra gondolok, hogy esetleg nem tudta kezelni, hogy hirtelen olyan sok kisgyerek van körülötte. Nem tudom meg kellett-e osztani egymás között a játékokat? Van olyan kisgyerek, aki egyszerűen nem tud osztozni, mert eddig otthon egyedül volt, nem volt testvére, akivel kellett, ez teljesen természetes. Általában az ovi szokott a mérföldkő lenni ebben az esetben, mert hamar kénytelen megtanulni, hogy rajta kívül mások is vannak. Meg kell tanulni használni a kérem-köszönöm-öt, türelmesnek kell lenni, hogy most nem, majd később lehet azzal a bizonyos játékkal játszani, mert most éppen másnál van...
Nem tudom segítettem-e. Igazából sokat segítene, ha leírnád mi történt. Olyan sok gyakorlattal még nem rendelkezem, de hátha...

Hari Nálunk az oviban heti egy nap lehet behozni játékot. A mi csoportunkban ez a nap a hétfő, pontosan azért, mert a hétfő mindenkinek nehéz, pláne annak, aki nemrég szokott be, de előfordul, hogy a nagyobbaknál is eltörik a mécses ilyenkor. Ezen a napon bármit be lehet hozni, viszont más napokon semmit csak alvós játékot, amit meg csak alvás előtt lehet behozni. Nálunk ez remekül működik. Nem mondom azt, hogy nem próbálkoznak be néha, de ez vele jár.
Esetleg próbáld ezt javasolni az óvónéninek hátha megtetszik neki az ötlet :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

TALINN: Várom a mailt. :D :D :D
Vendég

Egyetértek a Henivel, ilyenkor mindig bocsánatot kérünk és nagyon fontos a szemkontaktus. Tessék a szemébe nézni annak, akitől bocsánatot kérsz, simogasd meg ott, ahol megütötted. Hozzál vizes zsepit a sebére, hogy hamar meggyógyuljon.
Tudatosítanunk kell benne, hogy fájdalmat okozott a másiknak. Ha már nagyobb, akkor indokolja meg, hogy miért tette, mi lett volna a jó megoldás...stb Egészen nagyok, pedig beszéljék meg egymással, ha nem sikerül megegyezni, akkor szóljanak felnőttnek, aki segít megoldani a konfliktust.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Konkri, engem is kerdeztel az agressziorol csak elfeledtem reagalni. Azertis, mert nem nagyon tudok hozzaszolni. Ket csajom van, mind a ketto onmagaban egeszen bekes termeszet. A kicsit ertek atrocitasok a bolcsiben meg az oviban (volt egy harapos kisfiu a csoportban) de o nem torolta meg ezt sosem. Szoval nem volt ilyen gondom. Oke, egymassal idonkent harcoltak, de az megint mas kicsit mert ugye 7,5 ev kulonbseg van kozottuk, nem egy sulycsoport, ugyhogy inkabb amolyan nocis hajhuzos ramazuri volt idonkent meg foleg vinnyogas, hogy ki nem hagy kit nyugton, de tettlegessegig nem nagyon mentek.
Aztan ki tudja milyen lapot kapok most :)

luna6

Halihooo,

En már felkeltem, megreggeliztem, stb....Jelentem -19 fok van ismét, de kel fel a napocska és egyre hosszabbak a világos napok. :D
Tegnap megirigyeltem luna6-tól a has oldali húzúdását + fájt a hátam.
Erre mondtam a páromnak lehet keményebb ágyon kellene aludnom, így kiköltöztem a nappaliba. Ö meg szegény hozta magával az ö ágyát, hogy ne hadjon egyedül. No, meg én sem tudok úgy aludni ha nem szuszog mellettem :D
KIs idövel mondtam: Jo, jo de nem segít...erre kipróbéltam az ö ágyát ami tetszett, de mondom: vissza pakolhatnánk a hállóba mert itt nem olyan hállós a környezet. Szegény visszacipelt mindent...majd lefeküdtem az ö ágyára. Mire úgy gondolta mostmár kész innen már csak alszunk...akkor szoltam, hogy ez mégse olyan kényelmes mint az én ágyam....így visszakaphatnám az enyémet :D
De nem volt hosszú mert csak 1 órát tartott, viszont sikerült az addig takarítás szempontjából nehezen elérhetö helyeket kitisztítanom :D

Várlak titeket:D
Vendég

Jelentem, én is itt vagyok!

TAHTI: :D :D :D :D Látom, nem unatkoztál az éjjel. Nagyon türelmes párod lehet! Vicces lehetett, ahogy vándoroltál egyik ágyról a másikra.

Itt nálunk nagy csomókban hull a hó! De elég enyhe az idő, úgyhogy esélyes, hogy nem marad meg sokáig.
Vendég

Elnyelte amit irtam :) eljeneljen :) (mar ketszer :D)

A lenyeg: en nem tudok ejjel koltozkodni telen mert hideg van a nappaliban (nem is lenne kenyelmesebb szerintem) es dupla paplanunk van :D Agyhoz vagyok kotve :)

Valamint azt kerdeztem, hogy tenyleg csak en vagyok e olyan bena, hogy nincs mar egy higanyos lazmerom sem? Mert senki nem irt vegul tapasztalatokat fulhomerore. Arrol is hallottam eleg sok negativ velemenyt is... a digirol meg nekem is van olyan. Van ami jo es bevallt valakinel?

luna6

LUNA: Én a higanyosra esküszöm. Fülhőmérőm, meg cumis hőmérőm nem volt, de azt hallottam róluk, hogy pontatlanok. Ja, a homloklázmérőről sem hallottam jókat. Van még digitálisunk is, de azt csak akkor használtam, ha nagyon gyorsan kellett lázat mérni. Pontos értéket az sem ad, de legalább arra jó, hogy egy irányadó értékből megtudd, hogy lázas-e a gyerek vagy sem.
Vendég

Halihóó lányok!!!
Képzeljétek!!! Eddig csak éreztem, hogy mocorog a kisfiam, és tegnap!! Megint éreztem valami mocorgást, de most erősebbet, mint eddig volt, póló felhúz, ésmit llátok??? LÁTOM ahogy rugdos!!! többször is kipúposodott picit a hasam. jajj, de imádom :oops: :)

Luna,
nekünk soha nem volt gondunk a digitális lázmérőnkkel, anno együtt mértünk a higanyossal és mindkettő ugyanazt mutatta. aztán a higanyos eltörött, és maradt a digi. kisöcsémnek is azzal mértük a lázát amikor pici volt. be a hónaljba, baba az ölbe, átkarol, és ha szerencsénk van, nem kapálózik nagyon :lol:
Vendég

Ez eddig oke, de rajtam kicsit sem segit, mert higanyosat mar nem lehet kapni :) Cumis almomban sem jutna eszembe, eleve kizarva :) Homlokkal talalkoztam mar gyerekkent, na az tenyleg arra jo volt (lehet azota fejlodott a vilag, az egy muanyag lapocska volt) hogy lassuk lazas e valaki vagy sem, hot eleve nem is mondott.
Digim van es teljesen megbizhatatlan idonkent, bar szajban egesz jo na de ugye azt nem lehet mindig :) (bar babanak popsiban szoktam ha meg kicsi, de a 8 evest ezzel mar nem lehet riogatni :D)
Maradna a ful, de abbol olyat kene lelnem ami relative megbizhato (amugy meglepodtem, mert mikor egyszer itt benn jartam a terhes surgossegin es felvettek az adataimat akkor mertek nekem, es ok beza fulhomerot hasznaltak ott)

luna6

luna6,

Eset ugyan az.... :D Terhességi ügyelet anno mikor még jött 2 csepp barna pötty...aztán engemis fülhöméröztek :D stb...

Nekem van higanyos 2 db. az a biztos szerintem. Van digitális is. Nekem a kettö mindíg mást mutat :cry:
Pl.: Mikor digitális 36.3 -mat, akkor a higanyos 36.6-ot. Mindíg 0.3 a különbség.
A muki a gyógyszertárban mondta, hogy vegyek talán OMRON -t anno, de akkor az drága volt nekem.
Szerintem én jó minöségü füles höméröt veszek a babának, aztán meglátjuk mit enged és hova dugdosni :roll: :D
Vendég

Hat egy ujszulottnel jopar honap utan sem tema, hogy engedi vagysem :) Legalabbis nekem nem volt ezzel gondom, de en nem is sajnaltam ot agyon ezen, hogy szegeny gyerek meg intom szfera meg ilyesmik... ha beteg lepni kell es ez megsem egy beoontes :) (ami szinten nem drasztikus ugye erzesre, de senkinek nem kivanom a tapasztalatot egy harom evessel ebben a temaban)
Omron vernyomasmeroben jo marka, akkor lehet azt kene keresni fulhomeroben is? Nem sok alternativam van, fulhomero fog kelleni mas meg ugye nincs :( Vajon van e nalunk OMRON? :)

Emlekszem, hogy mikor korhazban voltam meg otthon (ezer eve ugye, pontosabban ugy 8,5) akkor ott hagyomanyos lazmerot kaptunk de nem higanyos volt hanem valami mas lotyi volt abban szerintem. Na olyat vajon miert nem kapni? Vagy el vagyok tevedve es az is hoganyos ami nem annak latszik?

luna6

Elfelejtettem mondani, hogy az egyik topicban olvastam, hogy a kismamák a védönöjüket, amelyik olyan barátságtalan fajta, azta TÀMADÒNÖ-nek hívják :D
Kicsit rossz érzés, hogy az a hivatásuk, hogy gondozzanak, támogassanak, nyugtassanak és mégis sokuk nem ezt teszi.... :evil:
Vendég

Nem akartam korabban itt ilyen tortenetekkel jonni, de most megdobbentem es ezert megis elmeselem:
van egy baratnom (19 eve ismerem meg otthonrol, altalam ide jott ferjhez, itt lakik Portoban de ugy jo 3 eve nem lattam... errol konyvet lehetne irni, hogy magyarok egymas kozt kulfoldon) aki masodik gyereket varta januarra (elso gyereket sem lattam, az olyan 3 ev korul lesz majusban emlekeim szerint) es hamarabb megszuletett a bebi, decemberben, a karacsony hetenek elejen. De csak masfel kilos... irto pici egy kozel 8 honapos terhesseghez. Kiderult, hogy valami komolyabb gond van vele, azert is ilyen pici gondolom es szerintem nem spontan koraszules volt hanem vegul megcsaszaroztak (ezt tippelem, mert nem beszeltem vele) mert apuka azt meselte, nem is volt biztos, hogy elve szuletes lesz. Nos az lett, bebi irto picike... es 31.-en megoperaltak a szivet :( Ugyhogy surgos is lehetett ha ezen a napon es ilyen aprot mutottek. Azota ugy mondta apuka, hogy jol van, de kiderul valahogy megsem jo a mutet, igy a mai napon ujra mutik szegeny aprosagot :( Remeljuk minden siman fog zajlani. Es ha ugy lesz, akkor is meg tuti var ra legalabb egy vegleges szivmutet is, egy eves kora korulre teszik.
Na de amin ledobbentem, parom kerdezte apukat, hogy es de nem lattak ezt elore? (bar ugye akkor is teny a teny de nem derult egbol jon az egesz) Mert ugye vannak UHk meg amnio is volt (oke, az pont ezt nemmutatja de ott plusz UH is van) es 20-22 het korul ujabb genetikai UH pont a sziv es egyeb szervek mukodesenek vizsgalatara... es nem, a doki nem vette eszre. Viszont utolag elnezest kert... hat az ember olyanert szokott ahol tudja, hogy valamit elnezett... hat ezt nagyon elnezte az biztos :(
Remeljuk a kislegeny mai mutetje siman megy es hamar felepul es meghizik!!

luna6

A nap hallgatnivalója :D aki szereti :D
http://www.youtube.com/watch?v=-JpJjsHgYHA
Vendég

Nekem relative jo tapasztalataim voltak a vedonokkel :) Egy volt aki nem volt eppen a legszimpibb meg maskep gondoltunk dolgokat, de konfliktust nem okozott igy sem.
Itt meg ugye nincsen, pedig de jo is lenne, mert hiaba a tapasztalataim, e vagyok veszve itt, mas orszag, mas termekek (mas szokasok) mas rendszer, es ilyen nyugjeimmel pont egy vedonot lehetne szorakoztatni...

luna6

luna6,

Szörnyü :evil:
Nálam is elnézést kértek akkor és azt mondák a következönél jobban vigyáznak. :evil:
Meg, hogy az ö hibájuk, meg ilyenek....jó hogy beismerték, de az nekem már nem segített, se az életemen... :cry:
Én ügyvédhez fordultam....az orvos azóta nem dolgozik ott...másik korházba simán felvették....meg hasonlók....
Én az ö helyükben is ügyvédhez fordulnék, mert ezeket a hibákat látni lehet az UH-on, orvos elismerte, hogy hibázott....stb.
A gyereket meg gondozni kell, nem tudom a korházi ellátás mennyibe kerül esetleg ha kell neki valami speciális is...akkor pénz kell...
Szóval ezt szerintem nem lehet megtorlás nélkül hagyni!!! Márcsak azért s mert más anyákkal is elöfördulhat ugyan ez!!!
Az orvostudomány nem egy olyan szakma ahol ha hibáznak akkor a rossz terméket kidobja és újra farag egy másikat.....élet csak 1 van!!!
Felháborító
:evil:
Isten áldja a kisbabát a mai mütáten és majd épüljön fel!!! Egy nehéz kezdés után egy szép folytatást kívánok :D
Vendég

Nem tudom lepnek e valamit, nekem nem ugy tunt, de nem beszeltem a lannyal egyaltalan, a pasik szoktak infot cserelni csak.
De nem tunik egyertelmunek, hogy ebbol mi sul ki nem? Mert oke, nem vette eszre es latni kellett volna... de ha latja akkor mi van? Attol meg a szivfejlodesi rendellenesseg ugyanugy megmarad es ugy szuletik es muteteket igenyel :( Szoval azon valtoztatott volna, hogy tudjak mire szamitsanak, de a gyerek allapotan sajna nem :( De nem ertek az orvosi muhibas dolgokhoz serencsere, szoval lehet igazad van es lehetne felelossegre vonni, nem tudom.

luna6

luna6,

Jaaa, ezek nehéz dolgok és csak rajtuk múlik, az ö döntésük.
Én nekem is kellet majd egy év míg tudtam beszélni a dologrol 1 mondatot sírás nélkül.
Mikor már jobban lesz a baba, valószínüleg semmi sem lesz fontosabb annál...
Reméljük minden a legnagyobb rendben lesz :D

Meg halgattam mind a kettöt, és igazán szép és megérintö, olyan wow :D
Vendég

SZIASZTOK KISMAMIK!

KONKRI: A verekedéshez nem tudok mit mondani.Az én lánykám a másik véglet,a homokozóban akár agyon is üthetik. :cry:

LUNA: Isten áldja meg nagyon a kisfiút és mostmár az angyalok vezessék az orvosok kezeit műtét közben!!!!Ellenpéldának itt vagyok, 31 éve születtem, 25 hétre, 36 cm-rel és 840 gr-mal.Semmi bajom nincs.Vannak még csodák!!!!

Hőmérő: Nekünk digitális Beuerer van,homloklázmérő.Összevetve a higanyossal az eltérér 0.1 tized fok lefelé.

GEOOO:Ügyes vagy nagyon, de azért a pihenésre is szánj időt!

TALLIN: Ha ilyen gyorsan haladok :lol: , akkó a Taj-kártyám még egy darabig lány néven is fog maradni.
Bár a személyimet is 3 év után irattam át asszonynévre, mert kellett útlevélcsináltatáshoz...

Itt nélunk is hull a hó.
Tegnap is esett, voltunk lenn szánkózni, hógolyózni.
Lilike hangosan kacagta a havat.Imádja a drágám.
Ma gyorsan megfőztem, kitakarítottam és lementünk megint.
Déli alvás után(szánkó is pihen) megyünk ismét :roll: .
Előtej: Azért csepeg, mert a tejmirigyek vastagodnak és készül az emlő a szoptatásra.Nő a mell mérete, akár csomók is lehetnek benne emiatt. Piszkálni, nyomogatni az előtejet kifelé nem szabad, mert oxytocint szabadít fel, ami méhgörcsökhöz vezethet.
Szülésindításnál használatos egyik módszer:(betöltött 37.hetes terhesség után)Emlőbimbó sodorgatása 1 percig, majd 5 perc szünet,stb... természetes oxytocin felszabaduláshoz vezet.
Bocsika az okoskodásért...
No, megyek takarítani...
Millió pusszantás.

Kép
rozsa1979

Vendég

rozsa1979,

Szerintem nagyon jó, hogy elmondtad az infókat az elötejjel kapcsolatban :D
Vendég

Rozsa,
25.hétre???? na ez tényleg csoda, anyám... :shock:

ja és valóban jó hogy leírtad ezt az előtej dolgot, kikerekedett szemekkel olvstam... :shock: :lol: :D

jajj lányok, egyre többet érzem ahogy mocorog a kis drágám!! :P
már alig vároma jövő heti UH-ot hogy megint lássam :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?