Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok kismamik!
Szintén alig tudtam visszaolvasni a történéseket!
TAHTI: Jobbulást neked!!!!

GEOOO: Babaholmik csodaszépek!Gyűjtögess csak, várjuk a képeket!

No, most megyek, mert Lilike felkelt.
Szép napot kívánok!!!

Kép
rozsa1979

Kész a babfözelék :D Szerintem finom és ami a legjobb, hogy a holnap spórolunk a benzinen, mert a párom gázhajtással megy dolgozni :D :lol:

Tényleg ez nem megoldás a benzináremelkedésre :?: :D :lol:

Geooo,

Láttam vége tért a Dakar. Te párod mikor érkezik :roll: :?:

Finnek és a zuhanyzás :roll:

Minek, ugy is hideg van :D ilyenkor keveset izzad az ember, a túl sok zuhanyzás szárít....áááá :D
Igazán nem tudom, szerintem nagyon tiszták :!: Még nem láttam koszos Finnt.
Babákra vonatkozó részét elolvasom....ugyanis kaptam egy 115 oldalas füzetet amiben benne van milyen helyzetben mit kell csinálnom :D
Szerintem hasznos mert gyereket se szültem még Finnországban meg aztán nem is gondoztam....
Miután elolvastam megírom mit mondanak :D
Vendég

Nos, Finnek babafürdetési módszere :D

A fürdetést 2 - 5 naponként ajánlják babáknak. A gyakoribb fürdés szárítja a bört.
Szappan nem szükséges. Ha a sima víztöl száraz a böre akkor lehet a vizébe tenni 1 csepp baba fürdö olajat.
Beteg gyereket ne fürdessünk csak gyors lemosás, áttörlés elég.
Ha a pelenka piszkos volt akkor elötte le kell mosni a popót és csak utánna lehet fürdetni. Külön mosdókendövel (pamut) kell lemosni az arcát amit csak arra használunk.
A szemeit a szemhéj külsö részétöl a belsö sarok felé, majd a füleket.
Az elsö pár fürdetés rövidebb, de pár hét múlva hosszabb mert elkezdi évezni
:D
Majd jön egy rizsa a meghittségröl :D
Biztosan fogjuk a babát fürdés közben, hogy biztonságban érezze magát. Vigyázzunk, hogy ne nyeljen a fürdövízböl.
Van amikor elutasítják a fürdést, de akkor nem kell eröltetni. Elég törolgetni olyankor.
Ne legyen a kezünk hideg. Vegyük le az óránkat, gyürüket. karkötöket nehogy megsértsük a baby börét. Tegyük a gyerek ruháit törölközöjét meleg helyre Pl: radiátor.
Miután kivettük a kádból csavarjuk bele a meleg türcsibe....és igy tovább :D :D
Vendég

Sziasztok! Érdekeseket írtok nagyon, csak kapkodom a szememet néha. Konkri: majd én is szeretnék benézni a blogba.
Megnéztem a személyimet, márciusban lejár, még a lapozgatós fajta van. Rájöttem, hogy S.O.S. meg kell csináltatnom az újat, uis a fejem már csak kerekedni fog, és azért nem mindegy hogy x éven keresztül milyen fotó lesz rajta. Szóval sietnem kell, arról nem beszélve, hogy nem akarok fennakadást, semmilyen iratom nincs átírva még az új nevemre :shock: , pedig 2008-ban volt az esküvőnk.
Bhdetti: igazán még én sem érzem a babát, azaz nem tudom 100%-ra mondnai, h őt érzem.. de azért szombaton volt egy egyértelmű jel, éreztem hirtelen egy oylan belülről feszülést, odakaptam, és egy egészen nagy dudort lehetett kitapintani. Így kivülről eddig ez volt az első alkalom, h érződött, szerencsére a férjem is gyorsan meg tudta fogni mielőbb odaébb slisszolt.... amúgy inkább belülről érzek vmi feszegetést olykor, de még nem egyértelmű. Vannak néha félelmeim, de remélem a hét végén esedékes UH mindent eloszlat és csakis jó híreket kapok.
Geoo: olyan jó, h már ennyi mindent vettél. Én még igyekszem visszafogni magam, néhány kisrucitól eltekintve, amik azért úgy véletlen éppen leütődnek a teszveszen vagy megrendelődnek a neten... de a komolyabb vásárlásokkal még egy kicsit várunk.
Babanaplót szeretnék sk. készíteni, szívem szerint magát a könyvet is én kötném össze, csak nem nagyon tudom, hogyan álljak neki. Amit ajándékba kaptam, az aranyos, de nekem túl standard, nem pont a saját igényeimnek megfelelőket lehet beleírni. Szóval olyat szeretnék, amelybe én ragasztok emlékeket, el is van téve egy préselt 4levelű lóherém a nyitólapra. Naplószerű bejegyzéseket, kis rajzokat, képeket szeretnék bele.

detti_10

Képzeljétek! nemrég voltam postán, és 11csomagot hoztam haza, mind teszveszes cuccok 8)

Tahti,
mivel a férjemék szombaton indultak, még csak kb most érik el Spanyolországban a kompot :D
és a Dakar nem magyar szervezésű, így azt nem szervezhetik Andrásék :D
ja és a Dakar már nem Afrikai érkezésű, hanem dél-amerikai. :lol:
de nem baj :wink: :P
viszont kérdésedre válaszolok: asszem febr.2-án jönnek haza, de lehet h n jól emlékszem :roll:

Detti,
sztem nagyon jó kis könyvecskéket(üres), füzeteket lehet kapni, de ha ezt is saját magad szeretnéd csinálni, ajánlom h keress rá a neten, biztos van olyan, aki bekötné neked. pl aki diplomamunkákat is köt, stb.
Vendég

Tahti,
most úgy megkívántam a babfőzit h lehet holnap azt csinálok :lol:
Vendég

Konkri,
megkaptam a blog elérhetőségét, köszi :lol:
Vendég

Geoka és hol a kép a mai 11 csomagról? én meg várom a derékmelegítőt, de még nem hozták, pedig direkt nem megyek sehova...

tudjátok mi van Nenettoval, meg Tallinnal?

Fürdetés: enyém gyerek ki van borulva ha bármi radiátoron melegedett cuccot adnék rá... tul kép ő se enni, se inni nem fogyaszt szobahőnél melegebbet :) most már sokszor nekem is jó a langyi kaja... hát elég kis akaratos, öntörvényű gyerek... sokszor olyan igazi fiúsan rossz...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Ma megjártam a dokit. Na nem azért, mert hogy valami baj lenne, csak a szükséges 4 hetenkénti vizsgálatot ejtettem meg. Ami a méhszájat illeti minden oké, teljesen zárt. Remélem, ez így is marad legalább a 38. hétig.

Konkri: A nemet és a nevet illetően nagyon igazad van. Eddig úgy emlegettük, hogy baba, vagy hogy kistesó és hasonlók, de mióta van neve is azóta Gergő így, Gergő úgy esetleg néha elhangzik az is, hogy kiskrapek. És ami még ennél is érdekesebb, Bogi is Gergőként emlegeti. Tegnap is azt mondta, hogy "olvas" Gergőnek egy mesét.

Detti: Nyugi a babamozgást illetően. Még a 20-21. héten sincs későn, amikoris már határozottan a baba mocorgását érzitek. Aki még nem érzett ilyet, azoknak nagyon nehéz beazonosítani, hogy vajon a baba volt? Vagy esetleg valami más...?

Geoooo és mindenki: Ha szeretnék levelező tagozaton elvégezni egy főiskolát esetleg egyetemet, az hogy működik? Az oké, hogy jelentkezem stb. De pl. kell fizetni érte és hasonló kérdések. Esetleg hol tudnék utánanézni a továbbtanulási lehetőségeknek? (weboldal, könyv, kiadvány...stb formájában). Aki tud, segítsen! Köszönöm!
Vendég

hmm.. képekhez most túl lusta vagyok, meg takarítanom kell, de ami késik nem múlik :lol:

Henibaby,
ajánlom neked a Felvételi tájékoztató aktuális kiadását, minden évben újra nyomják, benne a pontszámítási módszerekkel, az összes főiskolával-egyetemmel, azok szakjaival, államilag finanszírozott, költségtérítéses, nappali, illetve levelező szakjaival, stb.
szóval ebben minent megtalálsz. azt is hogy mikor, hogyan kell jelentkezni, meg ilyenek..

a levelező képzésről annyit, hogy az mindig fizetős, és mivel fizetsz érte, ezért a ponthatárok alacsonyak.

a tájékoztató mellett hasznos információkat találsz még a www.felvi.hu oldalon.

a tájékoztatót megtalálod bármelyik könyvesboltban.

sok sikert a kutatáshoz :wink:

egyébként ha nem titkos, mit szeretnl tanulni? :roll:
Vendég

Én Pedagógiai Szakközépiskolát végeztem óvódapedagógiai szakirányzattal még otthon Szlovákiában. Na mármost otthon az óvónőknek elég egy ilyen szakközép. érettségi és kész. Viszont Magy.on főiskolához kötött az óvónői foglalkozás. Hiába szereztem meg otthon a végzettségem (hozzáteszem magyar nyelven), az itteni elvárosokhoz ez nem elég. Tehát: vagy óvónőképző főiskola, esetleg ami már elég régóta érdekel az a pszichológia (gyerekpszichológia).
Nem tudom, ezeknek a foglalkozásoknak mennyire van jövője, lehet, hogy valami menőbbet kellene választanom.
A múltkor az oviban azt a javaslatot kaptam, hogy próbáljam meg a bölcsődei gondozó szakmát, mivel a jövőre nézve szükség lesz sokkal több bölcsire, így szakképzett ott dolgozó emberkékre is. Végül nem vetettem el az ötletet, sőt, erősen gondolkozom ezen is.
Vendég

Heny!

kéne tudni h kb. mit szeretnél... OJ-st is csinálhatsz, akár nappalin is ha nem kötelező bejárni, akkor ált.kiveheted az órákat dvd-n, video-n... az okj-sek közül sok ingyenes.
de tényleg írd meg, h mit szeretnél és segítek, mert ebben dolgoztam. (de azt hiszem van itt más tanulmányis is...)
vannak kiskapuk :) (tyú de még milyen sok :) )

banyek, kedvet kaptam, hogy na teszveszezek én is... hát ami pont jó lett volna annak pont most járt le a licitje... egy bébihordó kendő... ami újszülöttes... na több sincs sehol belőle, max a gyári 15-ért... meg az expresszen találtam 11ért... :(

Kép
Kép
Kép
konkri

oké Heni, majd írok...

Kép
Kép
Kép
konkri

fú lányok, tudom nagy kérés, de pl Geo:
le tudnátok nekem ezt csapni a teszveszen?
http://www.teszvesz.hu/item876211439_in ... rdozo.html

azonnal átutalom neked az árát és a + ktg-t!

segítsetek!
légyszi!

Kép
Kép
Kép
konkri

Légyszi segítsetek, mert én hiába regisztráltam, meg utaltam, az még kb 1 nap, a licit pedig 15 óra múlva lejár... segítsetek! nagyon szeretnék egy ilyet és tényleg küldök azonnal pénzt annak aki segít...

Kép
Kép
Kép
konkri

na jó végülis mindegy, most találtam a brendonban is 11-ért...
uh. lehet az lesz...

Kép
Kép
Kép
konkri

na jó tényleg találtam az exp-en is...
úgy hogy storno...
de köszi

Kép
Kép
Kép
konkri

KONKRI: Aktuális még a teszveszes dolog?

Bocsi, épp vacsiztunk, azért csak most olvastalak.
Vendég

köszi Heni, remélem h most sikerül az expresszrő vennem, ráadásul ott csak 7000.-
köszi!

majd írom a fősulit holnap ha nyugi lesz

Kép
Kép
Kép
konkri

Nekem is nagyon tetszik ez a cucc. Irtó jól néz ki, ahogy a dobozán a csajon rajta van bébistől.

Nekem mindenképpen ingyenes képzés kellene, esetleg olyan, ahol tényleg csak valami minimumot kell befizetni. Két gyerek mellett, egy fizuból sajnos nem vállalhatok fizetős tanulmányokat. Több elképzelésem is lenne a szakmát illetően. A legjobb az lenne, ha találnék egy listát az ingyenesekről és akkor könyebben menne a választás a lehetőségek közül.

Köszi az infókat KONKRI, GEOOO!!!
Vendég

az iskoláról annyit elöljáróban, h mehetnél estire is, ami viszont lehet ingyenes és kevesebb napot kell menned... két gyerek mellett ez jobb lenne...

néz fel a felvi.hu-ra és keress ott ÁF (államilag finanszírozott) képzéseket... nézz körül gyorsan, mert nem sok idő van a határidő végéig.

jelentkezhetsz neten is.

illetve jó lesz neked a szeptemberi kezdés?

Kép
Kép
Kép
konkri

Mindjárt körülnézek, hogy mik a lehetőségek. Az lenne a legjobb, ha minél kevesebbet kellene bejárni, mert a gyerekvigyázást nem tudom megoldani. Az én anyukám, nővérem messze vannak, és itt Szegeden csak apára számíthatok, ő is csak akkor jöhet szóba, ha éppen szabadnapos.
Vendég

Sziasztok!

hú, jó sokat írtatok.

Érdekes ez a bab fürdetés finn módra. :D

Nekem is megjött ma a hastartó pántom, hát baromi kényelmes, és nagyon jó kis találmány. :)

Na, Én ennyi is voltam mára, így torna után kicsit hulla vagyok.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Henibaby,
főiskolán/egyetemen a levelező képzés fizetős (K), az estiben viszont van A (államilag finanszírozott) is, úgyhogy ez jó :D
http://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek ... zer_id=230

Konkri,
ez a hordozó, ez marhajó!!!! :shock: már van egy nandu hordozókendőm, de ez simán űbereli 8) :lol:
februárban lesz legközelebb pénzem, akkor tuti beszerzek egy ilyet :oops: :P

no lányok kikapcsolok, és elkezdek tv-zni :-)
Vendég

Henibaby,

Én nem tudom már, hogyan müködik manapság a felvételi bárhova Mo-on és a lányok amúgy is nagyon ügyesen segítenek :D
Egy dologra azért ügyelj mielött bárhova bármire is fizetsz...az állampolgárság kérdése.:!:
Nem tudom abban hova jutottál már, de én csak a magam tapasztalatain tudom itt, hogy a felsö fökú képzéseket itt is fizetnék nekem, de ha szeretnék a fösulim ütán itt 1 év mastert, egyetemet, PhD végezni azt csak akkor tudom ingyen ha állampolgár vagyok és nekem addig van még 3 évem :cry:
Mondom nem tudom hogy van most Magyarországon...sok helyen vannak kiskapuk..csak szeretném ha magyarosan nem akkor kötnének bele valamibe mikor már leszerveztél mindent....és hopp : Ön nem Magyar állampolgár....
Remélem ez amit írtam nem lesz akadály :wink:, de ezt a többiek biztos megválaszolják, hogy mi most a helyzet ezen a téren :D
Vendég

Geo,
aki vásárolgatni nem lusta, az képeket felrakni se legyen az! :!:
Na jó, holnapig kapsz haladékot, egye fene. :lol:

Heni,
Bogi mikor született? Úgy értem hanyadik héten?

Konkri,
valami konkrét fajtáját keresed a kendőnek? Mert a vaterán azért van egy pár. Igaz én is lemaradtam arról amit kinéztem, de még júniusig remélem lesz majd. Nekem igazából az lenne fontos, hogy vékony anyagból legyen, ne olyan mint a nandu. Nagyon tetszenek, amik színes csíkosak, de azok nagyon drágák. Illetve nem annyira, mert már 8 ezer körül van, de a múltkor volt olyan kendő, ami nem megkötős volt, hanem 2 részes volt és csak át kellett bújtatni mindkét oldalról a babát meg beletenni és cipzárral lehetett állítani a méretet. De az csak piros színű volt és addig gondolkoztam rajta, míg megvették. Pedig egyszerűbbnek tűnt, mint a kötős. Lehet, hogy elmegyek előtte és kipróbálom egy boltban, aztán amelyik jobb, olyat keresek majd használtan.

Kép
Kép
hari

Remélem sikerül bemásolnom amit szeretnék. Elvileg ennek tetszene pl. a színe, főleg hogy ugye kisfiú lesz. Amúgy ilyen szokott lenni még vidámabb színekben, de a vaterán még nem láttam.
http://www.vatera.hu/ujszeru_amazonas_h ... 42198.html

Kép
Kép
hari

Fú, ezt most találtam, de szerintetek ez fiúnak nagyon lányos?? http://www.vatera.hu/gyonyoru_szep_ujsz ... 14278.html

Kép
Kép
hari

Kép
Kép
hari

detty_10

Szerintem se kell aggódnod :D Itt ez a link ami lehet hogy segít egy kicsit megnyugodni :D

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/het ... p?HETEK=20
Vendég

Hari: Nekem az tetszik a legjobban, amelyikről lemaradtál :cry: Ezt nem gúnyolódásból írtam, de tényleg. A rózsaszínes-lilás szerintem eléggé csajos.

Bogi a betöltött 38. héten született. Már nem voltak túl jók a CTG eredményeink. Keveset mocorgott, és a flowmetria is azt jelezte, hogy a keringés már nem éppen tökéletes. Utána a kórházba utaltak, ahol az orvosom azt mondta, hogy várunk 2 napot, hátha spontán beindul a szülés, de nem így történt, és az eredmények továbbra sem voltak kecsegtetőek. Mivel 2 ujjnyira már nyitva voltam, így született meg a döntés, hogy akkor szüljünk, a baby becsült súlya is 3200 g, nincs mire várni. És akkor burokrepesztés, oxytocin-infúzió, 2 óra vajúdás, és hoppá Bogi már csusszant is kifelé.

Tahti: az állampolgársági kérelmet az anyakönyvezető javaslatára majd csak idén nyáron terjesztem elő. Azért nem hamarabb, mert addigra már két magyar állampolgárságú gyermekem lesz + magyar férjem és nagyobb eséllyel kaphatom meg az állampolgárságot. De csak kaphatom... én inkább arra számítok, hogy egy-kétszer biztos visszadobják.

Holnap megyek az OFFI-ba lefordíttatni a születési anyakönyvi kivonatom, aztán ha kész leadjuk az anyakönyvezetőnek, aki majd továbbítja a minisztériumba elbírálásra és ha minden simán megy, akkor legkésőbb április közepe körül bekötik a fejem :D :D
Vendég

Ja, amúgy a nyomtatványt az állampolgársághoz megkaptam, és olyan kérdések vannak benne, hogy az valami hihetetlen. Mint pl. anyám részéről nagyanyám lánykori neve, meg hogy nagyapámmal mikor és hol kötöttek házasságot. Ugyanez apám részéről is. Ehhez tudni kell, hogy édesapám 2 éves koromban meghalt. A nagyszüleim közül csak anyai nagyanyámat ismertem, őt is 7 éves koromig, aztán ő is meghalt. Honnét tudhatnám a házasságkötésük időpontját meg a helyét. :? :? Nincs más választás, mint nyárig mozgósítani a családot, hogy fogjanak családfai nyomozásba és derítsék ezt ki nekem.
Mint nemrég kiderült, magyar felmenőim is vannak, mert annak idején nagyapám 3 testvérét Magyarországra deportálták, akik így állampolgárok lettek és az ő leszármazottaik Szigetvár és környékén élnek.
Vendég

Henibaby,

Csak így tovább :D
Bogival rázós kezdés de nagyon szép befejezés :D
Szép, szép, szép :D

Luna6,

Jobban vagy? Gyerek computer?
Pihizz csak, de én azért érdeklödöm :D Most tényleg küldjek valami kaját :D
Ma nem is jöttél eddig... :roll: Tudom nálatok még nincs késö, de ém már lassan megyek tv-ni meg aludni :D
Vigyázz magadra, holnap már gyere ha tudsz és azért pihizz is.... :roll: :wink:
No, megyek :D
Jó éjt :D
Vendég

Henybaby,

Az én anyai nagymamám, dédanyám meg azon ágom felmenöi felvidékiek.
Nagymamám egy magyar állampolgárhoz ment férjhez, és anyukámék már Budapesten születtek, majd dédnagymamám átjött Kajal-ról meglátogatni nagymamámat Budapestre 1947-ben, de visszamenni nem tudott mert lezárták a határt....Nagyon sok rokonom él Galántán, Kajalon, Selyén. Ne haragudj de nem tudom, hogy kell írni, de remélem ráismersz valamelyikre :roll:

Sok sikert a családfa kutatáshoz :D Biztos sikerül kideríteni a hiányzó dolgokat, de ha nem akkor reméljük mérlegelik, hogy megpróbáltad. :D

Jó éjt, mégegyszer:)
Vendég

Tahti: Tökéletesen írtad a helységneveket. De érdekes dolgok ezek!!! Egyébként mind3 helység szinte egymás mellett van, az én szülővárosom 30 km-re Galántától, pontosabban Komárom és Pozsony útvonal felénél (na jó elárulom: Dunaszerdahely).

Mára én is búcsúzom. Jó éjszakát, és szép álmokat mindenkinek!!!
Vendég

Szép jó reggelt lányok!!!

Hahó! Tessék felébredni!

Én az éjszaka alig aludtam valamit. Pici fiam bulizott a pocakban. De olyan szinten, hogy mire elszenderedtem volna, rákezdte megint. Olyankor rúgott egy hatalmasat és rögtön ki is ment az álom a szememből. Próbáltam a testhelyzetemen változtatni, nem segített. Picit megsimogattam, hogy hátha lecsillapodik picit, de nem... őurasága ropta tovább a táncot. :D :D
Az az érzésem, hogy innentől kezdve ez már így lesz végig. Minél nagyobbra nő, annál hevesebben és erősebben fog pörögni, forogni, rúgkapálni. De nem bánom, hiszen ennek így kell lennie.

További szép napot mindenkinek!!!
Vendég

Heni, egy praktikus info a levelezohoz!! Nagyon becsapos tud am lenni!! En levelezon vegeztem az egyetemet ami ugy nezett ki, hogy minden szemeszterben minden!! het vegen penteken delutan es szombat delelott kora dleutanig tanitas volt, es kotelezo. Harmadik hianyzas utan (igazolt sem lehetett tobb) bukta! Szoval nem am hebe-hoba kellett bejarni, hanem harom evig folyamatosan minden hetvegen ket nap. (oke, nekem azert ketto mert Miskolcra jartam Pestrol... de engem is jol megtevesztettek az elejen, es csak a beiratokozas es befizetes utan derult ki, hogy ez eleg szigoru heti elfoglaltsagot fog jelenteni)
Ugyhogy elore tajekozodj mit jelent a levelezo adott szakon (nekunk nem mondtak meg elore pontosan, a TO szerintem nem tudta csak a tanszek) mert kerdes lehet, hogy be tudod e vallalni ha ilyen suru es kotelezo. (en emelett foalasban meloztam is es ott volt a gyerek... hat fonokom sem tapsolt oromeben, mikor kiderult, hogy minden heten csak 4 napot akarok melozni... persze ugy adtam be neki, hogy felevente 10 pentek... de menet kozben o is rajott, hogy bar igazat mondtam, ez minden penteket erint)

luna6

Hari,
ez jó ez a hordozó asszem láttam már a teszveszen is :roll:
és mostnézem, az amazonas is nagyon király :shock: :D

Henibaby,
ezek elég ratyi kérdések, de sztem a családfakutatás tök izgi :oops: :lol:

Luna,
szia :D

lányok, mindenkinek szép napot kívánok!!
Vendég

Luna, köszi a tanácsot. Ha belevágok a tanulásba ilyen vén fejjel, mindent megkérdezek, amikről itt írtatok. A végén még az is lehet, hogy csak valamilyen tanfolyamat végzek el. Az is több a semminél.

Egyébként jobban vagy már? Tegnep nem is voltál itt, ha jól emlékszem.
Vendég

fúúú 18 hetesek vagyunk :D :D :D :D :D :D
Vendég

GEOOO: Szia neked is!

Tényleg...az ilyen családfakutatásnál adnak ki a helyi anyakönyvezetők vagy ezzel foglalkozó hivatalok információkat nekem, mint civil embernek xy emberekről? Nem is tudom, hogy szokták ezt csinálni.
Vendég

Sziasztok!

Heni, sokat jártam a szülőhelyed környékén, konkrétan Galántára munka miatt. :)

Mióta élsz itt? A Férjed miatt költöztél át?

Lányok, Ti bíztok ezekben a hordozókendőkben? Én nem olvastam túl jókat róluk, úgy tudom, hogy biztonsággal csak a 6-8 hónap után lehet használni őket, újszülötteknél nem ajánlják, viszont az árusító helyeken meg a kendőkre az van írva, hogy újszülött kortól....
Egyik barátnőm kendőzik a kisfiával, és ahogy szegény 3 hónapos baba gerince abban a kendőben állt....valami borzalom.
Én asszem maradok a babakocsinál. :) A kendőt majd csak később vetem be, illetve nem is kendőt, hanem mei tait, és van már egy kengurunk is, még nagyobb korára. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Továbbtanulás:

Szerintem sosem késő, Nekem két diplomám van, de most minden vágyam az otthonlét alatt kitanulni a fodrász szakmát, majd meglátjuk hogy jön össze. Nagyon szerettem volna már gyerek korom óta az lenni, de a család diplomásokból áll, így ez eredendően bűnös gondolat volt, hogy valaki szakmát akar tanulni. :D Erre most a diplomáimmal...hm....finoman fogalmazva elmehetek a sunyiba, ezért gondoltam egy jó szakmára. :)

Heni, szerintem ha tanulni akarsz, a mai világban ne a diplomát célozd, hanem valami jól fizető szakmát, képzettséget, a diplomát egyszerűen semmibe sem veszik már, pláne a bölcsészt. :x

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Én is azon agyalok, hogy lehet egy tanfolyam, esetleg kettő többet ér, mint a diploma. Mert ha bele is ölök egy csomó pénzt, és nem tudok elhelyezkedni, akkor biztos megüt a guta, hogy na ezért tanultam ennyit.

Hordozókendő: nekem nem volt, úgyhogy saját tapasztalatot nem tudok írni. Most gondolkozom rajta, de lehet, hogy én is passzolom, mivel Boginál sem éreztem különösebb hiányát. Viszont, amit Konkri felrakott ide a csecsemő-erszényt, az jobban tetszik a kendőnél.

Áprilisban lesz 4 éve, hogy itt élek. Igen, a párom miatt költöztem ilyen messzire. Közelebb nem volt jobb pasi :D :D
Egyébként mióta az eszemet tudom, valahogy vonzódtam/vonzódom Magyarországhoz. Gyerekkoromban nagyon sokat jártunk Győrbe vásárolgatni. Később mozizni a haverokkal, mivel otthon nincs magyar szinkronos film a mozikban. Aztán szórakozni, diszkó és egyéb.
Biztosan láttátok Rúzsa Magdit a tévében, mikor megkapta az állampolgárságot és potyogtak a könnyei, hogy mennyire örül ennek stb. Nos, ezt az érzést tényleg nem lehet szavakkal kifejezni. Én átérzem, mert nem egyszerű azzal a tudattal élni (legalábbis nekem), hogy magyar anyanyelvűként, magyar nemzetiséggel egy idegen ország állampolgárságát kell magadon viselned.
Ez az én privát véleményem. Mások lehet, hogy nem így gondolják, de én személy szerint ezt érzem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.19 10:58-kor.
Vendég

Nyuszika, nagyon felreolvastal ha iolyeneket olvastal! Nem hogy bizni lehet bennuk, hanem ezerszer jobbak a kengurunal amit nem lehet ujszulottnel hasznalni de a kendot igen. Megfelelo felkotessel semmilyen kart nem tesz a gyerek gerinceben a kendo. Nem szegeny az a 3 honapos baba, hanem igen szerencses, hogy ilyen jo modszert hasznalnak es tetszik is neki a mamakozeli allapot.
Sokkal konyebb cipelni a gyereket kendoben mint kenguruban es sokkal tovabb is mukodik. (a meitai sem tart ugy mint egy kendo, az sem kifejezetten javasolt ujszulott kortol, bar van amelyikre azt irjak).
En hasznaltam kendot es a gyereknek es nekem is nagyon bevallt es minden orvos es vedono es hivatalos hely is egyertelmuen pozitivan nyilatkozik rola. El nem tudom kepzelni hol olvastal olyat, hogy 6 honapos kortol meg hogy egeszsegtelen.

luna6

Szerintem mindenfélét összeírnak az interneten. Nehéz kiszemelgetni, hogy melyik véleményben lehet megbízni. Én Lilinél nagyon sokat olvasgattam a kendőről és végül mellette döntöttem. Nagyon sokat volt benne és lekopogom, semmi baja nincs a kis gerincének. Úgyhogy most is be fogom vetni a kendőt, főleg ha olyan "ragaszkodó" kiskrapek lesz, mint a nővérkéje volt.

Ráadásul amíg nem volt meg a kendőnk, Lili nagyon sokat volt az autósülésben is, mert simán az ágyon fekve rettentően sírt, az autósülést viszont imádta. Azért azt most igyekszem majd kihagyni.

Kép
Kép
hari

Iknyuszika,

Osztom a véleményedet a hordozókendökröl.
Ùjszülöttnél én se használnám, pont a geric fejlödése miatt, csak az egyenes fekvöfelületü helyeket. Mivel a baba gerince mikor megszületik még nincs kifejlödve mint a miénk, azaz nem S alakra hasonlít hanem szinte egyeneshez közelít a nyaki-háti-lumbális szakaszon.
Felnött gerinc:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... vature.png

Baba gerince (ami kb. jól szemlélteti):
http://www.babaapro.hu/kepek/cybex-igo- ... 1169_3.jpg

Az idö múlásával ezek a gerincgörbületek kialakulnak, aztán, hogy milyen deformitással... az csak a épp az aktuális divatnak
köszönhetö....Sokszor a gyártók csak a mamik pénztárcáját célozzák azzal, hogy sok cuki, édibédi dolgot dobnak a piacra, de azért amikor jönnek a panaszok, visszajelzések, hogy ilyen meg olyan problémák alakultak ki, akkor néhány az okosabbak közül ki ad valami könyvecskét, hogy az ö terméke így meg úgy be van vizsgálva...aztán, hogy mi az igaz belöle....azt mindenki a saját tapasztalatán deríti ki....

Hasonló a véleményem a kiscipökröl is, abban is kapható sok édibédi, de kevés ami igazán megfelel az láb anatómiai fejlödésének....

Ha csak ezen a két helyen elcsesszük a gyermekünk mozgásrendszeri fejlödését akkor késöbb gyakori látogatói lehetünk a gyógytornáknak, ortopédiai rendelöknek és akkor már késö :!:
Akkor lehet aztán válogatni a farmerre vagy pinkre festett füzökböl..ami talán kevésbé ciki a suliban :evil:
Egy példa a sok közül...
Scoliosis:
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency ... /19466.jpg

Füzö:
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency ... /19467.jpg

En nem akarok befolyásolni senkit, csak gondoltam leírom, ha elgondolkodtat jó ha nem nem....
Vendég

Heni, hát el tudom képzelni, bár nem tapasztaltam, de sok ismerősöm van, aki Erdélyből, Felvidékről, Vajdaságból, Kárpátaljáról települt át, és már magyar állampolgárok, és Ők is nagyon odavoltak, mikor megkapták. Én is sokat jártam egy időben Erdélybe is, de főleg felvidékre, egész másak ott az emberek. Itthon rosszindulat megy, meg önzés, bunkózás, Én ott csak kedves emberekkel találkoztam. Mindenhol, boltban, benzinkúton, stb.

Ja, és Heni, ha mégis diplomát csinálsz, ne bölcsészt!!! :) Azzal nemcsak, h nem találsz melót, de még le is fognak vele nézni....pedig Én is sokat tanultam érte. :(

Luna, köszi, kicsit megnyugodtam, hogy mégsem olyan veszélyes, bár el nem tudom képzelni, hogy szegény derékban ketté hajlott gyereknek hogyan lehet ez a póz egészséges....vagy lehet, hogy barátnőm használta helytelenül a kendőt??? Nemtom.

Én kendőzni tuti, hogy nem fogok, de ha nagyobb lesz, akkor már igen, mert azért könnyebb lesz úgy ide-oda mozogni. De amíg nagyon kicsi lesz Én inkább babakocsit fogok használni. :) Biztos ami tuti. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Hívtam a fodrászt, és 1/2 kettőre megyek hozzá. Már alig várom. Végre frissen mosott hajam lesz :lol:

De előtte még bemegyek a túrkálóba :lol: Elvileg csak beviszek pár ruhát, ami tuti nem kell már a kistesónak színéből adódóan. De szerintem venni is fogok valamit, különben nem én lennék. Már csak az a kérdés, hogy Lilinek, vagy a kisöccsének találok-e jobb cuccokat :lol:

Kép
Kép
hari

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?