Carezza,
Habár az én előző szülésem már rég volt, (2001. nov.) második pedig kicsit odébb van (2005. márc. vége) engedd meg, hogy leírjam tapasztalataimat a szülésznő kérdésben:
Ákos születésénél eszembe sem jutott, hogy szülésznőt válasszak, de szerencsémre egy nagyon szimpatikus hölgyet sikerült "kifognom": Várnainé Gabit. Szolgálatban volt még Keszeg Éva is, aki szintén egy bűbáj, és szakmailag is nagyon jó. Volt azonban még 2 másik is "műszakban" akkor, na amikor őket megláttam, azt gondoltam, hogy a Jóisten mentsen meg ezektől, olyan ellenszenvesek voltak! Ha nem is a Jóisten, de Mészáros doktor megmentett tőlük.
Nagyon fontos a szülésznő, pláne ha profi gátvédelemben, szakmája egyéb területein és emberileg is a "helyén van". Meg vagyok győződve róla, ha a 2 másik hölgyből választ a dokim, akkor nem 3 óra alatt szülök meg. (elejétől-végéig). Mostani babám születésénél is Gabi vagy Keszeg Éva lesz velem, mert most felkérem majd valamelyiküket.
Szerintem majd az utolsó hetek alatt kérdezd meg a választott orvosod, hogy ő kivel szeret dolgozni, illetve ahogy már többen is írtuk, a CTG-k alkalmával figyeld a szülésznőket, melyik szimpi, és esetleg beszéld meg vele, hogy kíséri-e a szülésedet.
Bocs, ez kicsit hosszú lett.
Zsu