Szia Lányok!
Monik!
Hogyan jutott eszedbe, hogy minden tünet nélkül tenyésztést csináltass? Nekem kevés kis sárgás-fehéres folyásom van a terhesség eleje óta, de a dokim azt mondta, hogy ez ilyenkor normális. Tegnap voltam nála és megint csak azt mondta, hogy ne aggódjak miatta. Lehet, hogy nekem is kellene egy tenyésztést csináltatni? Végül is jobb félni, mint megilyedni.
Mukika!
Üdvözlet a csapatban! Az első babámnál én is el voltam anyátlanodva, mert minden új volt, ami történt velem. Mivel szeretem tudni, hogy mi történik velem/bennem, ezért rengeteget olvastam a terhességről, a szülésről. Könyvet, újságot és amit csak lehetett. Ha mész a védőnődhöz vele is mindent meg tudsz beszélni és bármi felmerül benned, kérdezd meg. Szerintem mindenben segítenek. Kellemes babavárást kívánok neked is!
Vaktyuk!
Neked is üdv a csapatban! Majd megszokod, hogy a szülés várható időpontja és az UH alapján nézett baba kora mindig változik. A szülés dátumára mást számol a dokid, mást a védőnőd és általában az UH alapján is más jön ki. Sőt, van hogy tudod, mikor "készült" a baba és az alapján te is mást számolsz, hogy mikorra várható.
Én az első UH-on 7.hetes voltam, ez alapján számoltuk ki, hogy mikor menjek a 12.hetes szűrő UH-ra, aztán ott már azt mondta a doki, hogy 13 hetes és 2 napos! Szóval majdnem kicsúsztam az időből. Az UH-on átlag értékeket néznek, hogy mikor minek kell meglenni a baba fejlődése közben és hány mm-esnek, cm-esnek kell lennie bizonyos időpontokban. De mivel egyéntől függően növekednek, ez eltérhet, ha csak pár napot is. De a lényeg, hogy akkor bújik ki a babuci, amikor Ő akar.
Beatrix!
Köszi a megnyugtatást, az UH alapján tényleg minden oké és bízom benne, hogy ez a babám is teljesen egészséges lesz. Még az AFP miatt izgulok egy kicsit, ez szept.15-én lesz, és ha az is normál értéket mutat, akkor totál megnyugszom. Tegnap elbeszélgettem a Down kór lehetőségéről a dokimmal és ő is azt mondta, hogy nem lehet tudni, kinél és mitől alakul ki ez a kromoszómarendellenesség, de kellett egy határvonalat húzni, hogy akkor most 35 éves kor felett "kötelezően ajánlott" szűrni. Én meg kb. 9 hetesen töltöttem be a 35-öt. És mi van akkor, ha decemberben lennék annyi? Akkor ugye már túl lennék a félidőn is bőven, akkor nem küldenek el a gen.tanácsadóba? Érdekes képlet. Tudom, hogy van aki elítél ezért, de én nem akarom hasba böketni magam, nem akarom, hogy beleszúrjanak egy hosszú tűt a méhembe a magzatvízvizsgálat miatt és ezzel akár csak 1% esélyt is adjanak a vetélésre.
A vizsgálatok szerint jók a babám eredményei és TUDOM, hogy egészségesen fog megszületni, mert nagyon-nagyon-nagyon várjuk.
Na már befejezem, mert átmegyek regénybe.