Új privát üzeneted érkezett!

Nadine,

Engem is legyszi javits ki. Legutobb a doki szrint egy hettel elobbre jarunk. Tehat ma vagyok 15+0 es a kiiras februar 25. Koszi!

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok!

Korábban néhányszor írtam a "pár hetes állapotos vagyok"-ba, de ott nincs valami nagy élet, így hát átjönnék hozzátok. A doktornéni szerint 8 hetes, az én számításom szerint 9 hetes a babó, ennek megfelelően április elején érkezik valamikor. Eddig különösebb rosszulléteim nem voltak, néha-néha émelygek, és kicsit fáradékonyabb vagyok. Nevet még egyelőre nem tudok, mert legalább 6-8 név kavarog a fejünkben. És az Istvánban fogunk szülni, ha minden igaz.
Parlagfűmentes szép napot mindenkinek!
Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Sziasztok!

Megint elkezdődött.Kép Megettem 2 szelet melegszendvicset, rá 5 percre irány a WC, hasam azóta is fáj, hányingerem is volt(ez már elmúlt).
Most már arra gyanakszom, hogy ez valami gyomorrontás féle lehet. Ami tulajdonképpen jó isKép, mert így legalább kiderült, hogy nem Babus okozza. Legalábbis úgy tűnik.
Azt hiszem ma már nem eszem semmit, és majd meglátjuk, most pedig megyek a mellékhelységbeKép

Móni
Monik

Sziasztok!

Kriszta, végre valaki, aki az Istvánban fog szülniKép Kép Kép! (én is)
Ki az orvosod? A kórházba jársz, vagy magánrendelésre?

Zsana
zsana75

Szia Nadine,

Beírnál minket is a táblába? Ma vagyunk 13+1-esek, lány nevünk már van - Fanni, de fiún még nem gondolkodtunk. Cél időpont 2005.03.09 és a HIETÉN fogok szülni. Első baba.
Köszi szépen.

Meg tudta vki nézni azt a babyplus-os oldalt, amit múltkor írtam? Vagy ne zaklassalak benneteket ilyennel?
Sziasztok!Kép
mano2005

Szia Mano,

En megneztem, ill. csak atfutottam azt az oldalt amit belinkeltel. Vegulis nyilvan megmagyarazza tudomanyos alapon is, hogy miert jo ez, meg hogy egy 20 eves kutatas eredmenye, de nem tudom, hogy en kiserleteznek-e vele? Mert akkor is, ha 20 eves kutatas eredmenye, meg vannak az oldalon levelek azoktol akik mar hasznaltak, en kicsit szkeptikus vagyok. Lehet, hogy van benne valami, hogy a gyereket mar lehet igy is stimulalni, de mi van akkor, ha ez csak egy nagy humbug es addig "zorogsz" ott neki a mindenfele szivhangot utanzo ill. attol eltero "dobogasokkal" amig a vegen pont az ellenkezoje sul ki belole?
SZerintem zenet jatszani a babanak meg olvasni, meselni mind a ket szulonek, testvereknek is van annyira hatekony. En a fiamon tapasztaltam, hogy miutan megszuletett ugy tunt, hogy az apukaja hangja ugyanugy megnyugtatta mint az enyem, mert mar ismeros volt neki.
Te mit gondolsz rola? Erdekelne a te velemenyed is. Na meg persze a tobbieke.

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok!

Tegnap délután óta megint semmi bajom(kopp-kopp), viszont ragályosKép, szegény kutyusommal az éjszaka 2-szer kellett leszaladnom sétálni(pedig nem szokott ilyet csinálni), mert hányt és kakilnia kellett. Azt hiszem együtt diétázunk maKép

Móni
Monik

Sziasztok!

Üdv minden kismaminakKép
Monik! Megadnád nekem a Schöpf-Mérei AFP-laborjának a telefonszámát? Mikortól érdemes hívni őket? Kedden, 08.31-én vették le nekem. És tényleg nem hajtanak el?Kép Köszi előre isKép

Zsana75! Én is az Istvánban fogok szülni, elvileg 02.11-én. (bár ez mindig változik)

Üdv. Cicmerák
cicmerák

Cicmerák

Nekem is pont 31.-én vették leKép

Nekem a MÁV Kórházas topikban ajánlotta egy Márti nevű lány, hogy kérdezzem meg a Schöpf-Mereiben. Neki 2003.januári infója van csak, akkor a 476-4400-ás számon lehetett hívni az AFP labort, ahol TAJ szám és név ellenében megmondták az eredményt. Állítólag ott kb. 4 nap alatt megvan.
Nem tudom, ez azóta változott-e és hogy elhajtják-e az embert, én mindenesetre hétfőn vagy kedden felhívom őket. Aztán majd kiderül.

Móni
Monik

Cicmerák,

Akkor a kérdésem rád is vonatkozik. Ki az orvosod?

Zsana
zsana75

Szia Lányok!
Képzeljétek megvolt a 12.hetes UH ma reggel és eddig minden tökéletes! Kép A nyakiredő 1,7 és van orrcsontja!!! Kép és a feje búbjától a popsijáig 6,8 cm. Megnéztem egy vonalzón, hogy képben legyek és elámultam, hogy már ekkora! Kép Azért persze elküldött a doki a genetikai tanácsadóba a korom miatt, de én már most megnyugodtam. hogy a "szabványértékek" tökéletesek. Már ez is oltári nagy megkönnyebbülés.
Ja! És a lényeg: a mostani UH szerint 13 hetes és 2 napos vagyok, úgyhogy a célidőpont is előrejött márc.9-re. Milyen érdekes, hogy én a 12.heti UH-ot az előző 7.heti UH alapján számoltam ki és tessék, mégis "idősebbnek" látszik a babu. Most akkor döntsem el, hogy mi van? Így aztán nem lehet tudni, mi alapján döntik el, hogy ki hordja túl a babáját és ki szül időre.
Ági:
Szerintem is van jelentősége, ha még a pocakban beszélget az anya, de még az apa is a babával. Hiszen már az agy kifejlődésétől kezdve érző lény a magzat és valamilyen szinten gondolkodik is. Hallja és érzékeli az Őt körülvevő dolgokat. Állítom, hogyha az anya nyugodt, idegeskedéstől mentes környezetben hordja ki a babáját, akkor abból sokkal nyugodtabb, jó alvó, nyugodt gyerek lesz. Szóval szerintem lehet már kommunikálni egy pár hónapos magzattal is. Csak próbáljátok ki!
Legyen mindenkinek jó napja!
Ancsi
ancsimamóca

Monik, nagyon köszönöm én is megpróbálom majdKép
Zsana75, én Dr. Rutter Zoltánhoz járok magánrendelésre. Teljes mértékben meg vagyok elégedve vele. És neked ki a dokid?

Üdv. cicmerák
cicmerák

Sziasztok!

Zsana, Kriszta, Cicmerák!

Én is az Istvánban fogok szülni, márc. 8-ra vagyok kiírva (de majd meglátjuk a Kis Drágám mit akar). Szerintem nagyon jól választottunk kórházat, ez egy nagyon rugalmas, baba-mama barát kórház és itt mindent lehet.
Mi Siklós dokihoz járunk magánrendelésre. Nagyon-nagyon jó emberileg is és szakmailag is, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Nadine!

Beírnál minket is a táblába? Ma vagyunk 13+3, a nevek még nem tutik, de egyenlőre úgy néz ki, hogy ha fiúcska akkor Keve, ha kislány akkor Kyra. Első baba. Köszi szépen.

Mindenki!

Nagyon jó olvasni Titeket! Sajnos nem ismerek személyesen senkit aki kb. "egyidős" velünk és jó tudni, hogy sokan járunk 1 cipőben és nem csak nekem vannak nyűgjeim.
Most pl. nagyon rosszul érzem magam. Vagy megfáztam vagy elkaptam valahol valamit. Ma még minden kijött belőlem ami bement...(még a gyógyszerek is, pedig már elvileg nem lehetne ilyen problémám, igaz nekem hál' Istennek nem is volt semmi ilyesmi eddig, annyi volt az össz az első 3 hónapban, hogy nagyon fáradékony voltam, sokat szaladgáltam pisilni és érzékeny volt a mellem) és nincs jártányi erőm sem + fáj a fejem. Szerencsére jön du. az anyukám (120km-re lakik és 1 hónapban 1x találkozunk) és "megment" (az anyukák már csak ilyenek Kép).

Nekem a 12 hetes UH a 13+0 volt. A nyaki redő 1mm (ez jó) és minden más is OK. Vizsgálat közben bent volt a párom is és a Kis Drága pedig produkálta magát, tapsikolt is 1-2-t és sokat mocorgott (amit még sajnos nem érzek). Csodálatos volt látni!
Én csak 24-én megyek AFP-re és nagyon remélem, hogy minden rendben lesz. Jó hogy írtátok ezt a "telefonon meg lehet kérdezni" dolgot. Jó a szám? Próbálta vki mostanában?

Hát ez elég hosszúra sikeredett Kép

Üdv. Mindenkinek és szép napot Nektek Kedves Kismamák és Kispapák!
maya29

MayaKép

Lehet, hogy te is becsatlakoztál a manapság rosszullévők táborába? Több topikban is olvastam, hogy nagyon sokaknak van most ilyesfajta baja. Én mára már talán helyrejöttem. Jobbulást neked is!Kép
Amúgy én is abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy sose voltam rosszul, csak az álomkór kapott el rendesen az elején.

Látom nálatok is a Kyra a menő lánynévKép Nálunk is, bár mi 'y' helyett 'i'-vel írnánk.
És a mi nyaki redőnk is pont 1mm lettKép

Az AFP-s számot én még nem próbáltam, de hétfőn vagy kedden mindenképp felhívom, legfeljebb jól elzavarnakKép Majd megírom, mi volt.

Megvan a 4D-s UH időpontunk is, szeptember 23. Már nagyon várom. Előtte meg 14.-én a sima 2D-s. Azt is várom. Csak láthassam márKép

Móni (16+6)
Monik

MOnikKép

Képzeld, felhívtam most a labort, és nagyon kézségesen megmondta egy hölgy az eredménytKép
MOM 1,2!!!Kép 16+2 naposan voltam, és azt mondta, hogy tökéletes eredményKép
Hívd fel gyorsan te is, rendben lesz mindenKép
Azért majd számolj be!

Üdv. Cicmerák
cicmerák

Sziasztok!

Na megint nem sok bejegyzés született a hétvégén. Gondolom mindenki pihent meg kirándult. Mi meg a leendő kis házunkat csinosítgattuk. NA gyorsan dobok egy táblát, hisz nagyon sok új ember jelentkezett. Már 20-an vagyunk!!!

<pre>

Anyuka Baba kora Cél időpont Baba neve Testvérek Hol fog születni
Móni 17 hét + 2 nap 2005.02.20 Kira/Bence MÁV kórház
Tamesz 16 hét + 1 nap 2005.02.16 ???/??? Kistarcsai kh.
Nadine 16 hét + 0 nap 2005.02.24 ???/Zsombor Zsanett 2003.06.03 DEOEC
Timka 16 hét + 0 nap 2005.02.28 ???/???
Búzaszem 15 hét + 5 nap 2005.02.23 Hanna/János Kornél Semmelweiss kh. Miskolc
Agi 15 hét + 4 nap 2005.02.25 Hannah Luca/??? Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
Beatrix 15 hét + 4 nap 2005.02.26 Réka/??? Csabi 2001.04. Szolnok
Zsuzsa 15 hét + 3 nap 2005.02.26 Réka/??? Bajcsy kh.
Vargáné 15 hét + 2 nap 2005.02.26 Gréta/János DEOEC
Nyetus 15 hét + 0 nap 2005.02.28 Kamilla/Vince v. Viktor Dini 2002.05. Szt. Rókus kh.
Maya29 13 hét + 6 nap 2005.03.08 Kyra//Keve Szt. István kh.
Mano2005 13 hét + 5 nap 2005.03.09 Fanni/??? HIETE
Angéla 13 hét + 4 nap 2005.03.10 Lola/??? Bajcsy kh.
Dorka 13 hét + 3 nap 2005.03.12 Csenge Dorottya/Bernát? Mihály? Kolos? Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE Szabolcs u.
Zsana75 13 hét + 1 nap 2005.03.13 Sára/??? Szt. István kh.
Ancsimamóca 12 hét + 3 nap 2005.03.18 Kamilla/Kristóf Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór kh.
Borbolya 9 hét + 5 nap 2005.03.29 Boglárka?/Benedek? MÁV kórház
Zsu 9 hét + 4 nap 2005.03.30 Alexandra/Szabolcs Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi kh.
Pszi 9 hét + 5 nap 2005.04.05 Kinga/??? Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor kh.
Psandi 7 hét + 2 nap 2005.04.17 ???/??? Dani 2003.04.28 MÁV kórház
</pre>

Nadine (16)

Nadine
KépKépKép
nadine

Ha valakinek valamilyen adata nem stimmel visítson nekem.....

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Cicmerák

Meg is kérdeztem most gyorsan, nekem is 1,2 MOM. Mi is tökéletesek vagyunkKép

Ma voltam védőnőnél is, ahol meghallgattuk Picuri szívhangjátKép Pedig a védőnő nem sok esélyt látott erre, azt mondta, ezzel a kisfrekvenciájú, kézi készülékkel ritkán járnak sikerrel a 20.hét előtt.De én előre megbeszéltem Babóval, hogy mutassa meg, hogy dobog a pici szíve, mert anyu már nagyon izgul, mert 1 hónapja volt az utolsó UH, és azóta nem tud Róla "semmit". Erre, az én kis drágám csak úgy dübörögtette a pici szívét. Ollllllyyyyan jó volt hallani, úgy megnyugodtamKépKépKép Azt mondta a védőnéni, hogy elbújt a köldökzsínór mögé, meghogy fejjel lefelé helyezkedik el a drága. ÚÚÚÚÚgy imádomKépKépKép

Móni
Monik

Nadine! Én visítok: Ma vagyunk 13+5 a legutóbbi UH szerint! Köszi: Ancsimamóca
ancsimamóca

Sziasztok!

Itt az ideje, hogy én is jól kipuffogjam magam... Kép Mivel most hétvégén házasodtunk össze a párommal, pénteken még tartottunk egy lánybúcsút a legjobb barátnôimmel. Csak egy sz?k kör?, szolid buli volt, nem is buli, inkább csak vacsora és beszélgetés egy szórakozóhelyen. Én ültem legbelül, körülöttem a másik négy lány. Az elsô még megkérdezte, rágyújthat-e, nem zavar-e, én persze próbáltam jelezni, hogy de, zavar, de megtiltani nyilván nem fogom neki. A késôbb érkezôk már meg sem kérdezték, egyik cigirôl gyújtottak a másikra. A durva ebben az, hogy mindannyian tudták, hogy babát várok, ennek ellenére egy zárt térben RAJTAM KÍVÜL MINDEGYIK LÁNY egyfolytában bagózott. Amikor ettünk, még azt sem várták meg, hogy befejezzem a kaját. Persze tudom, lassabban és többet eszem mostanában, de komolyan ennyire nem tudnak tekintettel lenni egy terhes nô magzatának az egészségére?!?! És ôk állítólag a LEGJOBB BARÁTNÔIM!

Egy múltkori hozzászólás kapcsán (buszmegállóban gyújtottak rá egy nyilvánvalóan gömbölyödô hasú kismama mellett) is elborzadtam, te jó ég, milyen emberek között élünk? De ezt a pénteki élményemet egyszer?en nem tudom hova tenni... Ekkora - nem tudom másként mondani - tahóság és közöny tényleg eszméletlenül kiábrándító... Kép(((

KépKép

Kép
borbolya

Ancsimamóca
A kiírás dátuma változatlan? Vagy az is változott? Ezt gyorsan kijavítom.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Borbolya

Elfelejtettem gratulálni!!!
Szóval nagy-nagy gratula!KépKépKépKépKép

Kép

Én voltam az a gömbölyödő hasú kismamaKép De tegnap megint hasonlóan jártam én is. Mi is pont étteremben kajáltunk apucival, ahol a mellettünk lévő asztalnál két kis hülye liba ült, és mindvégig cigiztek, egyik után szívták a másikat és rohadtul nem zavartatták magukat, hogy én ott ülök tőlük 1 méterre. Hihetetlenek az emberek Kép

Móni
Monik

Nadine! Bocsi! A kiírást is előrehozták: 03.09. Köszi! Ancsi Kép
ancsimamóca

Nadine,

Lécci engem is tegyél be a listádbaKép Én is akkor szülök amikor Zsana75, márc 13-án, csak én a Szent Imrében. Nevek még nincsenek..

kösziKép
Csibe

Kép

Kép
csibe26

Móni,
Köszönöm szépen! Kép Kép Kép

Maya, Zsana,
Ti egy helyen fogtok szülni közel egy idôpontban? Deee jóóóó nekteeeeeeeeek! Kép

borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Nadine
jó a tábla, köszi, hogy beraktál. Csak kár, hogy én vagyok az utolsó KépKép

Borbolya
gratulálok esküvőtök alkalmából KépKép
hát igen, legalább a barátnőktől elvárhatná az ember a tapintatot... Kép
Engem az is elborzaszt, amikor az anya a saját gyerekére nincs tekintettel, és a babakocsit tolva szívja azt a rohadt cigit Kép

Móni
örülök, hogy rendben van az AFP! Kép Ha odajutok, majd én is telefonálni fogok az eredményért, mert a 2-3 hét várakozási idő tiszta horror!

Andi
psandi

Andi
Egyelőre te vagy az utolsó, de ez tudod átmeneti állapot. Mert lesznek még jelentkezők, akik április végén, sőt május végén fognak szülni, azok mind mögötted lesznek, csak még nagyon fiatal terhesek, vagy még nem is terhesek.....

Csütörtökön megyek AFP-re, meg UH-ra is. Remélem minden rendben lesz... Ma olyan fáradt vagyok. Zsani is lebukfencezett az előbb az ágyról. Szerencsére az ijedségen kívül semmi baja nem lett...

Nadine (16)

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Maya, egyetértek veled, szerintem is a lehető legjobb választás volt az István kórház.
Az orvosom Dr.Koiss Róbert, hihetetlenül figyelmes és türelmes. Mivel magánrendelésre járok, a kórházban még csak kétszer voltam (vérvétel és ultrahang, na meg egy csomószor látogatni), de senkire nem tudnék panaszkodni, meg persze nem is akarok.

Andi, fel a fejjel, nem sokáig leszel utolsó Kép.

Zsana
zsana75

Sziasztok!

Kép Kép Kép
Most voltam uh-on, két órát kellett várnunk, mert szülés miatt csúszott az egész rendelés, de megérte!! Ismét láttam a picit, édesen kalimpált, az egészet felvették videóra és még 'fényképet' is kaptam róla. Kép És minden a lehetô legnagyobb rendben van. Nyaki redô 1,3 mm, baba összesen 4 cm, és imádnivaló! A profilomba feltöltöttem a képet róla, ha esetleg valakit érdekel. Tudom, csak apró pontok maszatos halmaza, de nekem gyönyör?. Kép (Alul-felül az a két pici keze! Kép )És képzeljétek, állítólag 90%-os pontossággal megállapítható a neme: kisfiú. Kép Egyébként az mindegy is, kislánynak és kisfiúnak is ugyanúgy örülnénk. Húúúú, most nagyon mosolygós vagyok. Kép Kép Kép

Andi és Mindenki, köszönöm a gratulációkat az esküvönkhöz, Nadine, neked meg a táblázatot!

Jó éjt,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Végre megint van időm írni néhány sort. Nekem Varsányi Hajnalka a dokim (nagyon jó dokinak tartom, sok rossz tapasztalat után végre valaki, aki komolyan odafigyel az emberre, ezért a néha elképesztően hosszú várakozásokat sem bánom). a magánrendelésére járok. Eddig csak vérvételen voltam az Istvánban, és majd a 13. heti ultrahangra kell oda mennem.
Nekem a cigivel nagy szerencsém van a közvetlen környezetemben: a férjem, a mamám és a papám is leszokott egy éve (sajnos anyu még néha elszív egy-egy szállal, de az unoka most nagyon motiválja).
Üdv:
Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Borbolya

Nagyon aranyos a kisbabádKép És örülök, hogy minden rendben VeleKép

Móni
Monik

Sziaszok!

Borbolya gratulálunk az esküvőhöz.A babád is nagyon édes, gyönyörű. Hogy tudták ilyen hamar megállapítani a nemét?

Nadine!

Most olvastam,hogy te már csütörtökön mégy AFP-re. Hová fogsz menni? Nekem majd hétfőn kell mennem a Bethlen utcára. Ma voltam belgyógyászati vizsgálaton, nagyon jó volt, kb. 10 perc, kedves emberek és egy EKG. Most azt hiszem elégedett vagyok és jókedvű. Azt nem tudod,hogy itt Debrecenben hány hét mire megjön az AFP eredménye és hogy itt is utánna lehet e kérdezni valahol?

Úgy tudom ,hogy a következő uh-ra az AFP eredménnyel lehet menni, jól tudom.

Előre is köszönöm az infokat!!!

Timi 15+3
vargáné

Timi
Igen csütörtökön megyek, mert a mi körzetünknek aznap van a terhesgondozás. Az AFP-t nem tudom hol lehet megkérdezni, mert neme anno Zsanival a genetikai tanácsadóban vették le és ott 1 hét múlva már kész volt (a családban előforduló down kór miatt, mert nem tudtuk kideríteni hogy örökletes, vagy véletlenül kialakuló, majd előkerültek szerencsére a leletek, így nem kellett amniocentézisre menem) De szerintem 2 hét alatt meg kellene jönnie az eredménynek. Jó lenne ha 22-ére meglenne, mert akor el tudnánk menni 23-án a férjemmel az uh-ra is. Ha nem akkor 1 héttel később megyek, a 20 hétig ráér. Utána meg úgy is megyünk 4D-sre a Batthyány utcára, mikor a szülinapunk lesz a férjemmel...

Na rohanok nyivog a lány
Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Borbolya!

Hogy hogy meg tudták már most mondani a baba nemét? nagyon jó szeme lehetett a dokinak...
A dohányos sztoridhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy az összes dohányzó embert elítélem, aki egy kismama jelenlétében rágyújt. Sajnos az emberek nagyon tapintatlanok, de hogy pont a legjobb barátnőd tegyenek ilyet. Szerintem nyugodtam szólj nekik, hogy legközelebb figyeljenek rád, mert ők is lesznek még hasonló helyzetben...

Lányok!
Minden vért a Schöpf-Mereibe küldenek AFP-re? Én a Sote II-be járok, tegnap vették le a vért, és azt mondta a dokim, hogy jövő csütörtökre lesz meg az eredmény, akkor kell visszamennem, és akkor megcsinálják az UH-ot is.(megnézik a koponyát, a gerincet...)
Most egy kicsit felcsigáztatok ezzel a dologgal, hogy esetleg meg lehet tudni hamarabb az eredményt, de félek, nehogy rossz legyen az eredmény, és akkor még egy hétig (az UH-ig) aggódhatok.

Nadine!
Az adataim közül még hiányzik a név és a hely. Nevek: Mirtill, Dorottya / Marcell, Dávid (de ez még változhat) A SOTE II-es klinikán fog születni.
Lécci majd írd be ezeket is.

Timka
timka

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat és a jókívánságokat. Kép

Amikor az uh-os doki megkérdezte a vizsgálat folyamán, hogy szeretném-e tudni a baba nemét, teljesen megdöbbentem én is. Még mielôtt válaszoltam volna, kibukott belôlem a kérdés, hogy már ilyen korán lehet? Azt hittem, jó esetben is csak az 5. hónapban fogom megtudni. De persze, tudni szerettem volna. Hogy ügyesebb volt-e a doki az átlagnál, vagy csak a baba jóval kevésbé szégyenlôs mint általában Kép, nos, ezt nem tudom, de persze azért hozzátette, hogy ez csak 90%-os info, tehát még az ellenkezôje is lehet.

Odabent ma végre elmondtam a kollégáknak a nagy hírt, tulképpen mindenki örömmel és mosolyogva fogadta. Persze látták rajtam, hogy teljesen vigyori vagyok. Kép

Az egyik cigizôs barátnômmel pedig már sikerült megbeszélnem a történteket, azt mondta, érezte ô, hogy nem kéne, de hát mindenki más rágyújtott, ezért ô is "elgyengült". Azt kérdezte, miért nem tettem szóvá. Erre csak azt mondtam, hogy szerintem régen rossz, ha már szóvá kell ezt tenni... Na mindegy, a lényeg, hogy a jövôben jobban fog vigyázni.

Üdv,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok Mindenkinek!

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra. Még soha nem társalogtam ilyen formában, remélem nem nagyon bengázok el semmit.

A helyzet az, hogy én is babát várok, de sajnos még nagyon kevés infó birtokában vagyok. Ennek az az oka, hogy aznap amikor pozitív tesztet kaptam sikerült is eljutnom a dokim magán rendelésére, ahol csak annyit mondott, hogy majdnem 100%, hogy babánk lesz, és ő most szabadságra megy. Azóta ezen a héten hétfőn volt egy hüvely ultrahangom, amit rohamléptekben végzett a doki, miután az 1 hónapos szabijának az első napját élvezte és "kicsit" sok dolga volt. Nos itt annyit tudtam meg, hogy a CRL: 18,1 mm és láttam a szivecskéje pici pulzálását is. Számításaim szerint 8. hét körül lehetek. Ma ismét megyek az orvoshoz, remélem most már bővebben tud tájékoztatni a dolgokról, ugyanis egyelőre fogalmam sincs se az első vérvétel körülbelüli időpontjáról sem semmiről. Eddig még nem kürtöltem szét a hírt, meg akarom várni a 12. hetet, és így nem tudom begyűjteni a már szült barátnőim tapasztalatait.

(Ja egyébként én szegedi vagyok.)

Bármilyen információt nagyon szívesen fogadok!

Üdvözlet Mindenkinek!
Mukika (Szilvi)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok,

Tudom, hogy még korai, de ezt találtam egy másik topikban: http://www.babyli.com/termek.php?id=27

Nekem nagyon tetszik.

Angéla
angéla

Sziasztok,
Én is jövőhéten megyek afp-re(kedden)és nekem is azt mondta a dokim,hogy 1 hét múlva meg lesz az eredmény.A Rókus kórházról van szó.Úgy tűnik nem törvényszerű a 2 hét várakozás ezek szerint.Mindenesetre jó tudni,hogy előbb is lehet telefonálni.
Én már annyira kiváncsi lettem a babóra,főleg,hogy Borbolya írtad már a nemét is tudod,hogy már tegnap elrohantam volna vhova megnézni uh-n.Most vagy kibírok még két hetet vagy elmegyünk addig is a férjemmel 4d-re mert már ő is kiváncsi.Én még mindig nem érzek semmit és látszani sem látszik semmi ezért is szeretnék meggyőződni arról,hogy tényleg minden oké e.
Azt szeretném még kérdezni,hogy ha vki kapott gombás fertőzésre vagy ilyesmire kúpot akkor azt lehetett használni vagy csak az első 12hét után és ha igen akkor melyiket írták föl nektek.
na jó zavaros lettem,azért szép napot mindenkinek!
nyetus76

Sziasztok!

Olvasva az UH-os élménybeszámolókat, mi is úgy döntöttünk, hogy mégiscsak elmegyünk most 3D-re. Jövő héten hétfőre van időpontunk és nagyon izgatott vagyok már most. A másik izgulnivalóm a Down-kór szűrés eredménye, tegnap voltam Pesten a 2. vérvételen és holnap este már hívnak, hogy mi az eredmény. Igaz, úgy érzem, hogy semmi baja nem lehet a Picurnak. Kép
Voltam a nőgyógyászomnál is tegnap, minden rendben, és megkaptam az engedélyt a terhestornára. Igyanis az első terhességemnél sokat híztam (szerencsére a dokim és a védőnő nem maceráltak érte), pedig nem is ettem sokat, és oda is figyeltem, hogy mit eszem. Most viszont szeretném, ha nem jönne fel túl sok kiló, mert így is az előzőhöz képest 5 kg plusszal indultam.

Borbolya, gratulálok az esküvőhöz és én is csodálkoztam, hogy már látták a baba nemét. Azért is, mert valahol azt olvastam, hogy a külső nemi jellegek a 11-12. héten kezdenek el kialakulni, és a 14-15. héten láthatóak (ezt a pesti UH-os dokim is megerősítette). Persze lehet, hogy én értettem félre valamit. Kép Én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy fiú lesz vagy lány. Kép Remélem, hogy hétfőn megmutatja magát. Kép

Monik, Cicmerák, örülök, hogy jó lett az AFP.Kép Én jövő héten kedden megyek majd a vérvételre, megint egy ok az izgalomra. Kép

Ancsi! Örülök, hogy minden rendben a babával. Kép Szerintem is nyugodj meg, a méretek alapján tökéletes babóca lapul a pocakodban. Kép

Néha már érzem, mintha motoszkálna ott bent Valaki, de még elég halvány az érzés. Ráadásul huncut a Picur, mert ha direkt odafigyelek, akkor meg se moccan. Kép Így mindig azt hiszem, hogy biztos rosszul éreztem, vagy csak beképzelem magamnak. Kép

Mennem kell, legyen szép napotok!

Beatrix
beatrix28

Nyetus

Nekem a Gyno-Pevaryl hüvelykúpot írta fel a doki gombás fertőzésre, még a legelején, talán az 5.-6.héten. Aztán a 14.héten pedig a Pimafucin krémet és kúpot.

Bea
Pont így érzek én is a Babó mozgását illetően. A múltkor már azt hittem, érzem, aztán nagyon sokáig semmi. Most már, így a 18.hétben, igencsak hiányolom a mocorgását, és ha hétfőn nem hallottam volna a szívecskéjét a védőnőnél, talán még rosszra is gondolnék.
Annyira akarom érezni, hogy sokszor már beképzelem, talán ez volt az, aztán rájövök, mégse, ilyet eddig is éreztem. Mikor fogom már egyértelműen érezni, hogy na ez most tuti Ő volt?!?

Kedden mi is megyünk genetikai UH-ra. Úgy látszik, a jövő hét az UH-ok hete leszKép

Móni
Monik

Sziasztok!

A mozgásra: néha én egy kicsit megmozgatom a pocim, nem brutálisanKép, de azért érezhetően. Ekkor tuti válaszolKép Szerintem néha be lehet kopogni nekiKép
Tegnap képzeljétek, bár lehet csak bebeszélem magamnak, és csak véletlen volt, a babó apukája elkezdett közbetlenül a pocimnál duruzsolni neki, és erre rugott egyetKép Remélem nem azért, mert allergiás a hangjáraKép

Alig várom a keddet, hogy én is láthassamKép
MOnik, mi egyszerre voltunk vérvételen (afp), kb. egyidősek vagyunk. Te mikorra vagy kiírva?

Üdv. cic
cicmerák

Sziasztok!

Móni, ha jól emlékszem, Te írtad hetekkel ezelőtt, hogy tünetmentesen a hüvelyváladékból tenyésztettek ki valamit. Hát az esetedből "tanulva" (már ha tényleg Te írtad, ha nem, akkor bocs a tévedésért) tegnap, ahogy voltam a dokimnál, kértem, hogy csináltassunk egy tenyésztést. Így most én is várok 10-14 napot az eredményre, és bár semmi panaszom nincs, azért reménykedem, hogy a tenyésztés is negatív lesz.

Tényleg, jövő héten lesz mit mesélnünk az apróságokról. Kép

A bébimozgást én azért várom nagyon, mert azt mondják, hogy többedik terhességnél hamarabb érzi az anyuka. Nekem második, és alig várom ismét, hogy a Picur egyértelmű jeleket adjon nap, mint nap. Akkor leszek igazán nyugodt. Kép

Szilvi (Mukika)! Kép
Jó, hogy te is csatlakozol hozzánk. Ismerős ez a helyzet az első terhességem idejéről, amikor ha mondanak valamit azt még nem értem, amit tudni akarok, azt elfelejtem megkérdezni, stb. De majd belerázódsz a dologba, egy idő után a doki is bőbeszédűbb lesz. Kép Ha végeztél a dokinál és lesz időd, írj, hogy mi volt. A tanácsadóban majd minden vizsgálatról tájékoztatnak, adnak beutalókat, stb.

Itt is feltehetsz bármilyen kérdést, szerintem mindig lesz valaki, aki tanácsot tud adni, ennyien már olyan sok mindent meg tudunk majd beszélni. Kép

Beatrix
beatrix28

Cicmerák

A doki szerint február 20., a védőnő szerint febr.12. (én pedig február 13.-ára álmodtam meg egy kislányt császármetszéssel)Kép
Melyik kórházba jársz?

Bea
Igen, nekem tenyészett ki minden tünet nélkül a rettegett Streptococcus agalactae. Szerintem jól tetted, hogy kiharcoltad a tenyésztést! Inkább ne tenyésszen ki semmi, minthogy legyen valami és ne derüljön ki.

Móni
Monik

SziasztokKép
Örülök, hogy igy rátaláltam erre a forumra és szivesen csatlakoznékKép
Elvi sikon aprilis 23-ra vagyok kiirva de mar az elso huvelyi Uh-nal az akkori 5ik het helyett azt mondta a dokim 6-7.hetKép Esetleg errol valakinek tapasztalata?
A K
udv

Kép
vaktyuk

Monik!Kép

Többedik számolásra vagyok kiírva február 11-reKép Bár kb. ez a negyedik dátum..., hát nem tudom. Maradjunk annyiban, hogy kb. akkorKép
A Szent Istvánban fogok szülniKép
ejha, te aztán jól megálmodtad, még a császárt is?Kép

Egyébként furák ezek az álmok. Én és a férjem is kisfiúval álmodtunk. Én egy érdekes kis bodyban láttam, másnap véletlenül ugyanolyat láttam az egyik üzletbenKép És nem láthattam előbb, mert akkor hozták a babacuccokatKép Hát én megvettemKép
Na majd kiderül idővel.

Üdv.cic
cicmerák

Beatrix!

Hát nagyon örülök, hogy reagáltál az írásomra, mert már attól féltem, hogy ez egy annyira összeszokott társaság, hogy nincs nagyon helye az újaknak.

Tegnap a doki adott beutalót a terhesgondozóba és mondta, hogy onnan majd terelgetik a sorsomat (vérvétel, vizelet stb.), úgyhogy nem kell aggódnom, mindenről időben tudni fogok. Legalábbis remélem Kép

Rákszűrést is csinált, "jól" fájt. Gondolom most reflexből védekezek mindenféle behatolás ellen.

Okt. 4-én kell mennem az első genetikai UH-ra, aminek a papíron az a neve, hogy "nuchaszűrés".Sajna nem tudom mi ez, de majd kiderül.

Na szió: Szilvi(Muki)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Szia Lányok!
Monik!
Hogyan jutott eszedbe, hogy minden tünet nélkül tenyésztést csináltass? Nekem kevés kis sárgás-fehéres folyásom van a terhesség eleje óta, de a dokim azt mondta, hogy ez ilyenkor normális. Tegnap voltam nála és megint csak azt mondta, hogy ne aggódjak miatta. Lehet, hogy nekem is kellene egy tenyésztést csináltatni? Végül is jobb félni, mint megilyedni.
Mukika!
Üdvözlet a csapatban! Az első babámnál én is el voltam anyátlanodva, mert minden új volt, ami történt velem. Mivel szeretem tudni, hogy mi történik velem/bennem, ezért rengeteget olvastam a terhességről, a szülésről. Könyvet, újságot és amit csak lehetett. Ha mész a védőnődhöz vele is mindent meg tudsz beszélni és bármi felmerül benned, kérdezd meg. Szerintem mindenben segítenek. Kellemes babavárást kívánok neked is! Kép Kép
Vaktyuk!
Neked is üdv a csapatban! Majd megszokod, hogy a szülés várható időpontja és az UH alapján nézett baba kora mindig változik. A szülés dátumára mást számol a dokid, mást a védőnőd és általában az UH alapján is más jön ki. Sőt, van hogy tudod, mikor "készült" a baba és az alapján te is mást számolsz, hogy mikorra várható. Kép
Én az első UH-on 7.hetes voltam, ez alapján számoltuk ki, hogy mikor menjek a 12.hetes szűrő UH-ra, aztán ott már azt mondta a doki, hogy 13 hetes és 2 napos! Szóval majdnem kicsúsztam az időből. Az UH-on átlag értékeket néznek, hogy mikor minek kell meglenni a baba fejlődése közben és hány mm-esnek, cm-esnek kell lennie bizonyos időpontokban. De mivel egyéntől függően növekednek, ez eltérhet, ha csak pár napot is. De a lényeg, hogy akkor bújik ki a babuci, amikor Ő akar. Kép Kép Kép
Beatrix!
Köszi a megnyugtatást, az UH alapján tényleg minden oké és bízom benne, hogy ez a babám is teljesen egészséges lesz. Még az AFP miatt izgulok egy kicsit, ez szept.15-én lesz, és ha az is normál értéket mutat, akkor totál megnyugszom. Tegnap elbeszélgettem a Down kór lehetőségéről a dokimmal és ő is azt mondta, hogy nem lehet tudni, kinél és mitől alakul ki ez a kromoszómarendellenesség, de kellett egy határvonalat húzni, hogy akkor most 35 éves kor felett "kötelezően ajánlott" szűrni. Én meg kb. 9 hetesen töltöttem be a 35-öt. És mi van akkor, ha decemberben lennék annyi? Akkor ugye már túl lennék a félidőn is bőven, akkor nem küldenek el a gen.tanácsadóba? Érdekes képlet. Tudom, hogy van aki elítél ezért, de én nem akarom hasba böketni magam, nem akarom, hogy beleszúrjanak egy hosszú tűt a méhembe a magzatvízvizsgálat miatt és ezzel akár csak 1% esélyt is adjanak a vetélésre. Kép A vizsgálatok szerint jók a babám eredményei és TUDOM, hogy egészségesen fog megszületni, mert nagyon-nagyon-nagyon várjuk.
Na már befejezem, mert átmegyek regénybe. Kép
ancsimamóca

Ancsimamóca!

Neked is köszönöm az üdvözlő szavakat! Épp az imént jelentkeztem be a terhesgondozásra, úgyhogy innentől gondolom sinen lesz a dolog.

Egyébként erre a folyás dologra nekem is azt mondta a doki, hogy ez természetes, és a neten is ezt olvastam. Csak ugye az a gáz, hogy ha olyan baciról van szó, ami tünetet nem okoz. Szerintem minden esetre is nem árthat egy tenyésztés, max az ember megnyugtató választ kap. Kép

Minden jót és szép napot!

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok Kép

Én is bekerülhetnék ebbe a társaságba? Kép
12 hetes vagyok elvileg, jövő héten hétfőn megyek a nyaki redő UH-ra.
Már előre nagyon aggódom, úgyhogy jó látni, hogy mindenkinél minden rendben Kép

Ha lány lesz, Daniella Lili lesz a neve, és egyelőre március 18-ra várjuk a Schöpf-Méreiben Kép

Barbi
lirian

Ancsimamóca

Miért is jutott eszembe a hüvelykenet? Mert mindig kitalálok magamnak valamit, amin éppen pánikolhatok. Akkor éppen sokmindenkitől azt olvastam, hogy havonta van vizsgálat, meg hüvelykenetet is vesznek, meg hogy egy lánynak több babája is krónikus hüvelyi fertőzések miatt ment el, ígyhát könnyen beképzeltem magamnak egy-két tünetet, kicsit csíp, kicsit viszket, de csak ha akaromKép, ráadásul tök rég vizsgált meg doki, még a 6.hét körül, legközelebb pedig a 24.héten vizsgálna meg, ez kicsit sok időnek tűnt, ígyhát elmentem hozzá. Persze amint megvizsgált, elmúlt minden tünetemKép, azóta másokat találok ki, most épp az az aktuális, hogy a rengeteg allergia miatti tüsszentés miatt kinyílik a méhszájam. Kedden vizsgáltatom is magamKép Tudom, nem semmi vagyok. De egyszer már bejött a megérzésem.
És bár nem nagyon hiszek a jósnőknek, mégis a tavasszal kiprópáltam, és ő azt mondta, hogy babát lát (pedig még nem tudta, hogy tényleg van), éshogy én beteg leszek, kb. a terhesség félidejétől ágyba kényszerülök, de végül a baba egészségesen fog megszületni, és valószínüleg kislány leszKép

A magzatvízvizsgálatot én is némiképp ellenzem. Pláne, ha a rossz AFP miatt küldenének oda. Merthát ugye kb. a 19.hétre megvan az AFP eredmény, utána alapos UH-ok, kb. 20.-21.hét körül bejelentkezik az illető a magzatvízvizsgálatra, ott még jó esetben is kb. a 22.hétre időpontot kap, meg is csinálják (minden kockázatával együtt), annak ki tudja mikor, kb. a 24.hétre megvan az eredménye. És mi van akkor, ha azt mondják, a 24.! héten, hogy X % esélye van annak, hogy ilyen, meg olyan baja van? Erre az X %-ra öljek meg egy akkor már életképesnek számító, 30cm körüli, 600-700gr-os kis emberkét? Soha nem tenném meg. Talán még a terhesség legeslegelején, de akkor is kétlem, de huszonvalahány hetesen, kizárt dolog. És ha egészséges volt? Ha meg úgyse vetetem el, mi értelme van a vizsgálatnak? Izguljak még jópár hónapot?

Na, én is kisregényt írtamKép

Móni
Monik

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?