Új privát üzeneted érkezett!

:D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

mindenki lelépett? :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

na akkor én is...de tényleg...pussssssssszancs

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Én most néha benézek. Leléptem, mert anyukám hívott, mosogattam, dolgoztam és krumpli levest készítettem a tegnapi maradék spagetti mellé. Bár én tuti csak levest eszem tettem bele tojást is, nagyon fincsi lett.

Anya szólt, hogy 31.-én azaz vasárnap gárdás a dokim, azt mondta akkor mehetek hozzá 12. heti uh-ra. Ez így nagyon megfelel nem kell hét közben ellógni a munkából, gondolom férjem hétfőn akkor megnézi a munkálatait, mert útba esik neki. Így csak örülni fog neki, bár nála sosem lehet tudni mikor merre megy. Most is hazaért azt mondta nem éhes és szó nélkül bent ragadt a hálóba :lol: majd 2 óra múlva előbújik éhesen.

Addig tuti én eszem már ideje lenne, na meg még akkor dolgozgatok kicsit, közben meg bekacsintok ide is.

Csillag sajnos nem tudom nálatok hogy működik a szülési pénz.

Itt tavaly január óta nem is olyan rossz a szitu. Addig kaka volt nagyon keveset adtak és aki addig dolgozott hú nagyon pofára esett, akinek meg kicsi volt a fizuja örvedet örömében. Magasabb volt az összeg mint a minimál bér, itt meg sokak csak annyit kaptak papíron. Most meg megkapom az eddigi fizum 80%-át :wink: remélem, bár van egy kis bibi, na de majd megoldom én addig :lol:

Kép
Kép
melisch

Sziasztok unatkozó kismamik! :D

Voltam vizsgázni, nagyon remélem meglesz. Még lesz kedden, szerdán, csütörtökön és közbe még vizsgálatok is. :shock:

Ircsi nagyon szépen köszönöm a drukkot!!! Jövő hétre is kérhetek belőle? :roll: Kiket vizsgáztattál és miből? Szigorú tanárnéni voltál? :wink:

Annyit írtatok, míg tanultam meg vizsgáztam, huuuh nem győztem visszaolvasni. :o
Képzeljétek, van ilyen az egyetemen, hogy kedvezményes tanulmányi rend, igényelni is fogom. Így jó pár kötelező óra alól részleges vagy teljes felmentést kapnék, előbb vizsgázhatnék, és könnyebb lenne pihenni is és orvoshoz is járni. Megpróbálkozom vele, remélem sikerül! Vannak szerencsére megértő tanárok!
Mi ma gyros-t ettünk, sógornőm csinálta. :wink:

Királylány üdv közöttünk! :)
Na én pihenek egy picit Apával, meg tanulok, amíg bírok. :( Gondoljatok rám, majd vizsgák után azért adok helyzetjelentést, ha lesz időm. :) Jó hétvégét, pihenjetek sokat, vigyázzatok magatokra! :wink:

Kép

Kép
barbcsi

sziasztok télleg jó sokat irtatok és alig bírom visszaolvasni és megjegyezni mikor miről mit beszéltetek még jó hogy feltalálták a papír és a tollat

Kaja : iszonyatosan bevacsiztam vajas kenyeret hagymával az ebéd már nem ment elégvol t:)

Szopispárna az mi ??? lehet primitív vagyok de ahonnan én jöttem ott ilyesmiről még nem halottam mi kókuszbetétes pólyát használunk egyszerű és praktikus és nagyon kényelmes a babának és a mamának mert hamár nem kell pólyaként lehet pléddé alakítani szuper

derékfájás :ne is beszéljünk róla néha leszakad a hátam és fogalmam nincs mitől ügy ülök hogy kipárnázott a derekamnál

Lányok nektek nem keményedik a pocitok én nekem olyankor olyan fullasztó érzésem van nagyon rossz .

Na most megyek megfürdetem a fiaim aztán apával összebújva tévézek :) 8)

sziasztok legyetek jók lehet htfőig nem jövök pusz mindenkinek

jah még annyit akinek van iwiwje, lécci irja meg pü-ben bejelölném ha nem bánj na télleg megyek sziasztok
Vendég

Kép

Nekünk is van szopipárnánk.
Az elsőt a Brendonban vettük, nagyon sok pénzért. Akkoriban (2005) nem lehetett utántölteni azt a fajtát (talán most sem), úgyhogy hamarosan a kukában kötött ki.

A második babánál a tesóm meglepett kettő darabbal a szopiparna.hu oldalról, nagyon örültem, ráadásul kapott ajándékba plusz huzatot is, mert valami akció volt. Azokban az a tuti, hogy valóban cserélhető a huzat, valamint tényleg utántölthető, amire szükség is van, mivel egy idő után a polisztirolgolyók összemennek és lehet pótolni a hiányzó "keménységet" újratöltéssel.

Polisztirolgolyós szopipárna:
Nekem egyáltalán nem vált be, mint szopispárna, viszont remekül lehet vele aludni mind a mai napig :) Kicsit zörög, meg kell szokni, kényelmes nem volt a babának szopizni, de mikor ücsörgött már, akkor jól meg lehetett vele támasztani, hogy ne boruljon :) a drága. Remek tévét nézni vele, meg ha valami fáj, akkor jól ki tudod magad párnázni alváskor.

Szerintem azért nem ajánlatos használtat venni, mert a polisztirolgolyók kb. fél év és látványosan összemennek, már nem ugyanaz a komfort; ki tudja, hogy mi történt a párnával, amíg használták? Enikő pl. lebüfizte, kifolyt rá a pelustartalom stb. Én rögtön bevágtam volna a mosógépbe, ha belefér, végül kézzel mostam ki mindahányszor és 3 nap volt, mire kiszáradt rendesen centrifuga nélkül. Szóval ki tudja, hogy egy használtan vásárolt párna mit ivott be más gyerekétől?!

A szopiparna.hu emberkék a honlapjukra is kiírták, hogy mindig túltöltik a párnákat, azért olyan kemény, tehát első használatbavétel előtt szépen ki kell szedni egy adag polisztirolgolyót, félretenni, hogy mikor a párnában lévő adag már elveszíti eredeti méretét a használat során, akkor azt visszatöltve ismét minden jó lesz.

A Kikában vettem még a két ajcsi párna előtt egy Fillikid kismama párnát, ami pehelytollal van töltve, na, az királyság gyereketetésnél, állati húzós ára volt, viszont az egész lakásban ez a legkényelmesebb dolog :) Amúgy szoptatáshoz egy puha nagypárna is elegendő (vagy semmi), a polisztirolossal meg kényelmesebb az alvás szülésig...sokkal!

Nekünk a kókuszmatrac sem vált be. Megvettük azt is a Brendonban, a legdrágábbat, pár hónap múlva, mikor vettem ki Enikőt, azt tapasztaltam, hogy valami megszúrja a kezem. Bakker, a kókusz szálai átszúrták a borítást és szúrt, mint a tű, rengeteg helyen. Akkor nyomban rendeltünk a netről (http://www.matrackiraly.hu/index.php?mo ... =3&id=1687) másfélét, felrakom a paramétereit és képeit. Nagyon bevált. Kényelmes, nem puha, de nem is olyan bitang kemény mint a kókuszmatrac, hasonló árban volt.

Kép

Gyártó: Matratex
Termékcsoport: Gyermek matrac
Vastagság: 8 cm
Szélesség: 70 cm
Hosszúság: 140 cm

Akciós ár: 16900.- Ft helyett 15210.- Ft
(Többféle méretben kapható, ez az ár a fenti méretre vonatkozik!)

Kép

kiváló minőségű félkemény matrac, magja PUR hab és kókuszréteg kombinációja, külső huzata alatt THERMO pamut réteg biztosítja a jó levegőcserét, antiallergén.
Gyermekágyba használható.
- matracszövet
- antiallergén THERMO réteg
- PUR hab réteg
- kókuszréteg
- PUR hab réteg
- antiallergén THERMO réteg
- matracszövet

Kókuszbetétes pólyával hasonlóan jártunk (az is Brenyóból származott), szintén szúrt és az is kuka lett. Pólya helyett, szopinál az első 2 hónapban - hogy gyerek a megszokott biztonságot érezze, mint a pocakban - egy vékony, de puha babaplédet háromszögre hajtottam, a csúcsánál volt a bébi feje, áthajtottam rajta a két csücsköt és akkor nem tudott kalimpálni, zavarni saját magát, továbbá nem csak ekkor, hanem bármikor nagyon megnyugtatta ez a bugyolálás.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Ricsi kókuszmatraca olcsóbb volt, szintén B-ból, soha ilyen probléma nem adódott vele. Viszont a gyerek a 2és fél év alatt teljesen kifeküdte, pedig fordítgattuk, így aztán elajándékoztuk. Enikőé nagyon jól tartja a formáját eddig, úgy néz ki, simán használhatja majd Hármaska :)
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.01.16 00:40-kor.

maccs01

KépDia, üdvözlet köztünk és érezd jól magad a Csapatban!

maccs01

Szép jó reggelt mindenkinek :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó reggelt!

Üdvözlet az utánpótlásnak, éljenek az új üde szellemek a körümkben! :)

Tegnap csak lestem, hogy mennyit írtatok, míg én a fogorvosnál megjártam a kálváriámat. :( Mivel a kezelés után nem állt újra helyre az agymüködésem, nem is jelentkeztem már, de nem is hiányoltatok és nem is drukkoltatok az én frankó kis gyökérkezelésemhez. :(
Meg is éreztem a hiányzó drukkok áldatlan hatását. Nagyon szar napom volt, minden balul sült el, ami csak teheti. A párom elözö nap este kitalálta, hogy ö másnap reggel viszi az autót a szervízbe. Még jó, hogy mondtam neki, hogy fogorvosnál van jelenésem, de mintha a falnak beszéltem volna. Nagyon örültem neki. A gyerekeket beöltöztettem indulásra készen, erre a kisebbik lányom kitalálta, hogy neki hánynia kell. A párom elvitte Regöt az oviba, Imi meg feltámadt alig csukta be a párom maga mögött az ajtót. Történt ugyanis, hogy Imi nem akart a hóban biciklivel menni, mert túl macerás. De már alig van hó, mert mindenhol olvad és el is takarították, mégis megjágyszotta a haldokló hattyút, csak hogy ne kelljen bicikliznie. Mire a párom hazaért, vittem Imit az oviba, közben öt is leraktam a szervíznél, a papírokat a kocsiba felejtette, így tehettem még egy tiszteletkört, söt jól össze is szidott, hogy én nem érek rá vele a szervizelni való kocsit kiásni a hóból és esetleg kitölni vagy kihúzni (indulás elött a szomszédot is ki kellett tolni a hóból, de az ö kocsija Golf és az elsö meghajtású, a miénk meg hátsó, így jobban ki lehet vele kecmeregni). Mondtam neki, hogy ember, mire odaérek, mire parkolni tudok, elkések és elöre vesznek mást és akkor mi lesz a gyerekekkel? Eninek adtam lakáskulcsot, hogy be tudjon jönni, s mint kiderült utóbb, nagyon is jó volt így, különben várhatott volna egy órát a ház elött...
Ekéstem a dokitól, nem találtam parkolóhelyet, minden tele hóval, a nyílvános parkolók vagy tele és fizetös, vagy lezárva a hó vagy építkezés miatt... Sokáig kerestem, végül megáltam a tilosban másokhoz hasonlóan, mert semmi esély se volt más megoldásra. A szélvédöre tettem a fogorvosos cetlim, hátha segít. Nem volt egyszerü kiszállni a kocsiból és kivenni a babakocsit ill. a gyereket, de ezt is megoldottam. Elmentem a dokihoz, irány a váró, már mást kezel. Volt ott egy hölgy, aki felhívta a figyelmemet, hogy pénteken csak délig vannak nyitva. Ekkor volt 11:53. Kicsit betojtam, hogy az egész akció hiábavaló volt, de egyszer én is sorrakerültem. Egy ponton nagyon fájt, amit csinált, de azt is túléltem. Hazafelé begyüjtöttem az ovis bandámat és az idöközben elkészült páromat. A fogorvostól úgy jöttem ki, mint egy narkós, pedig nem kaptam érzéstelenítöt. Olyan érzésem volt, hogy ül valaki a fejemen... :)
Délután be is aludtam a babámmal. Addig a gyerekek szétszedték az idöközben igencsak kiszáradt karácsonyfánkat. Ez is olyan, hogy napok óta kérem a páromat, hogy vigye el a gyüjtöbe, de mindig van kifogás. Tegnap se vitte el, viszont a gyerekek mindent elleptek a tülevelekkel, vagy egy órán át porszívóztam csak azt az egy szobát. A fát kiraktam a teraszra és ha ma sem viszi el, elviszem én. A páromban az a szép - Zsófi sok történetünk fültanúja volt a másik topikban -, hogy ha neki kell a segítségem, az ráér azonnal is, ha nekem kell az övé, akkor arra jó sokat várhatok, zömmel kénytelen vagyok egyedül megoldani.
Neki teljesen természetes, hogy én állom a sarat, hogy a 20 kg bevásároltakat felcipelem 3 emeletnyire, hogy a gyereket is cipelem, ha kell, hogy kitolom az autót, ha megakad, hogy terhesen is elmegyek gyalog 40 fok melegben gyalog 50 kg papírral a nyomdába és hazafelé beugrok 60 l motorolajért és viszem az összes gyereket magammal mindig és mindenhova. Tényleg bírom a strapát, nem könnyíti meg a párom semmiben se az életemet, de szeret minket, és ez a legfontosabb. Az idöérzéke és az empátia nem az erössége, de ha az ember csak így ismeri, elfogadja. Idönként azért nálam is kiveri a biztosítékot, de ez normális.

Szopispárna: nekem már 7 éve megvan az enyém, tönkölyös. Levehetö a külsö huzata, a belsö cippzáras és kivehetö a töltet. Együtt szoktam az egészet kimosni 60 fokon és eddig mindig baj nélkül túlélte. Nagyon szeretem, föleg az illatát. Szopispárnaként sose használtam, mindig nélküle szoptattam, de babaköré téve, vagy aludni isteni.

Hétfön megyek fürkészhez, remélem én sem a pomponos lányok táborát fogom gyarapítani! Most egy kicsit nyugtalan vagyok, amíg nem láttam a saját szememmel az aprónépet.

Ircsi köszi a választ!

Évi teszek fel képeket, megemberlem magam.

Eldugultam.

Puszi: én
Vendég

Sziasztok!

Maccs, nekünk ilyesmi "felnőtt" matracunk van! Matracszövet, habszivacs, latex, kókusz, latex, habszivacs, szövet. És nagggyon jó!!!!! Imádom.

Kép
xtina75

Mi ez az "idegrángatózás" a ball mellem alatt a gyomrom és a hasam között? Érzett már valaki ilyet? :o

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok, nagyon nagy ma itt a csend!

Bmaass hát ígérem ezentúl mennek a drukkok neked, mert látom nem kevés kalamajkában volt részed, sajnálom :oops: :cry: Hát én nem bírnák egyedül ennyi gyerekkel semmi segítség nélkül, én alapjában elvárom a férjemtől, hogy segítsen ha nem teszi én sem csinálok neki meg valamit vagy kipakolok. De tudom mindenki más ő sem tökéletes de ha elfogadjuk a másikat, mert szeretjük, lehet békésen együtt élni egymás mellett.

Maccs köszi a jó tanácsokat :wink:

Csillag tippem sincs mi lehet a "idegrángatózás" :roll:

Kép
Kép
melisch

nagy a pangás....hétvége van,mindenki a családdal tölti az időt :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Én most főzök, szintén csak este tudok jönni.

Melisch, köszi, egyébként jó érzés megosztani a tapasztalatokat. Jó lett volna, ha első babánál már annyit tudok, mint most, egy csomó felesleges kiadástól és bosszankodástól kíméltem volna meg magam :)
Légzésfigyelőhöz pl. kaptunk pelenkatartó vödröt. Azt elajándékoztam, mert úgy vagyok vele, hogy a koszos pelenka minél messzebb kerüljön a lakásból, de azonnal :) Más meg tökre használja és jó úgy neki. Szóval azt akarom ezzel mondani, hogy tényleg, csak az én tapasztalataim :) Hátha majd jól jön Nektek is!

Bmass, ha már felírtad netre, akkor reagálok rá. Én 4 gyerek mellett és ötödiket várva nem tudnám lenyelni ezt, akármennyire szeretem is férjemet. Ha megbeszélnénk és azután sem változna a helyzet, csomagolnék. Nem azért írtam, mert ezt kellene tenned, vagy így a helyes, de reagálok a helyzetedre. Emlékszek, mikor a második babánk megszületett, akkor a férjem nagy segítség volt. Úgy féltem, hogy nem tudok a nagyfiammal foglalkozni úgy, mint annak előtte. Sokszor most is meg kell kérnem erre-arra, úgy belefelejtkezik a munkába, de megcsinálja. Ha lenne négy kisgyerekem és az ötödik megszületik, miközben a férjem alá is nekem kell a széket betolni - az felháborító. Remélem, hogy nem haragszol meg! Ne menj tönkre! A gyerekeknek szüksége van Rád és az ötödik babát is egészségben ki kell hordani és meg kell szülessen!
Ráadásul nem vagyunk már fiatalok. Egy harmincasnak nehezebb kihordani véleményem szerint kisbabát, mint a húszas éveikben járóknak - persze most az egészséges emberekről beszélek, nem azokról, akiknek még ezen felül van pl. gerincsérve kortól függetlenül vagy egyebek. Már nehezebb éjszakákat fent lenni, nem olyan rugalmas a testünk sem stb. Bár marha jól érzem magam a bőrömben és nem forgatnám vissza az időt, mégis tapasztalom a változást.

maccs01

Sziasztok
Csillag,nem tudom mi a rángatózás :) remélem már elmúlt

Tündi,jobban vagy?

Pécsi lányok,ti akartok rendelni szopipárnát,amit feltettem egyik nap (vatera,3500,postaköltség 990) mert akkor oszthatnánk a postaköltséget.

Vanilla,szopipárna:

Kép
Kép

segít a terhesség alatt pocakkal aludni,később jó szoptatáskor,rátenni a babát,magad köré teszed,kényelmes,és a babát bele lehet ültetni.
Jobban vagytok?
Pocim keményedik ha idegeskedek
:(

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Barbi,nem semmi napod volt :( :( legközelebb erősebben drukkolunk.
Férjed: :? az enyém sokat segít hálistennek...de ez tényleg természet kérdése.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Látom, mindenki szopipárna-lázban ég: nekem is van, és ugyan sem alváshoz, sem szoptatáshoz nem használtam, viszont nagyon szerettem a kislányomat leparkolni rá, mert míg nem tudott ülni, mégsem teljesen a plafont nézte, ő is szerette.
(ja én is a www.szopiparna.hu ról rendeltem, nagyon szuper, mert simán lehet utántölteni/kivenni belőle gyöngyöt, mert a belső huzaton is van egy kis cippzár.)

Ircsi, hűűű ezt a sok bogyót, meg szurit a lombik miatt kell?

Évi, hja poci keményeni is fog idegeskedésre, a vége felé csak még erősebben. Szóval egy megoldás van: ne idegeskedj :wink: de tényleg.

Csillag, remélem, már elmúlt a "rángatózás", és minden OK.

Férj-ügy szerencsére nálunk is rendben, nagy a szerelem a nagylányunkkal, rengeteget segít itthon is, sőt, amióta kiderült, hogy terhes vagyok, alig kellett főznöm is, sokszor inkább főz ő valami finomat. Összetehetem a két kezem, hogy van nekem.

KépKép

KépKép
stelly

Évi
kiszámoljuk hogy mennyire jönne ki és megdumcsizzuk...bár én még nem nagyon szeretnék vásárolni legalább 1-1.5 hónapig :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Mondtam én, nem tudom megállni, hogy be ne kapcsoljam a gépet. :D
Délelőtt főztem-mostam-takarítottam. Utána ledőltem. Viszont van egy rakat vasalnivalóm. Ezzel mostanában mindig megcsúszok :roll:

Barbi egyetértek Maccsal. Ne haragudj. Igaz nem ismerjük egymást, de a leírtakból nem semmi a férjed. Enyém sem egy házitündér, de ami az ő dolga, az az ő dolga. Igaz, hogy a házimunkában nem nagyon segít - akad kivétel, ha megkérem rá . de a gyerek körül sokat segít. Én tuti nem bírnám egyedül. Le a kalappal előtted.

Csillag jobban vagy? Elmúlt már?

Tündi hogy érzed magad?

királylány

szasztok csajok.
A rángás elmúlt :D
Már kezdtem azt hinni hogy előrehaladott állapotban van a terhességem és a baba a gyomimat rugdossa. :D De tényleg olyan volt....
Lényeg hogy elmúlott :)
Na most megy párom 12 órázni...elkísérem egy részen a fiammal,aztán haza....jó lassú séta lesz :D de muszály a mozgás...már nem tudok mit kezdeni magammal :(
Imádlak benneteket!!! :D
Szép estét....
:)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Barbi! Csúcsszuper csajszi és anya vagy. :) De tényleg...le a kalappal...

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok,

Barbi, nálunk az elején megharcoltuk a magunk háborúját, azóta sokat segít a párom. Most, amikor kórházban voltam, és hazakerültem, nem is engedett felkelni. De nem volt ez mindig így. Volt, hogy a szennyes ott tornyosult, ahol neki éppen kedve szottyant ledobni. Még most is sokat pakolok utána, de fejlődik. És vannak fix feladatai: szemetes, kutyák körüli meló, tavasztól őszig fűnyírás, ha bevásárolni megyek, ő hurcolja be a cuccokat, stb. A többire meg, ha megkérem, megcsinálja. Legyen az teregetés, porszívózás, felmosás, mosogatás (mondjuk, kaptam tőle egy mosogatógépet - megunta :D), és: mindent megszerel. Hozzánk szerelő csak gázos jött eddig. Viszont, mivel ő nem vezet, a legtöbb intéznivaló nekem marad. Bármi beszerzése, hivatalos ügyek, ha vidékre megyünk, nyilván én vezetek, bármilyen messze is van.
Kíváncsi leszek, hogyan lesz a gyerekekkel, mennyit segít majd akkor. De ha magától nem akar, én bizony nem hagyom magam! Eddig mindig elértem, amit akartam :)

Kép
xtina75

Én akkor kifogtam amerikát :D-de tényleg... :)
Pompomlányok!
Nem szeretnék bunkónak ,vagy érzéketlennek tünni.Szeretném megkérdezni,hogy valamelyikőtök észlelt-e olyat,hogy a hasa egyik oldala alulról-felfelé szúrt volna.Nekem sűrűn előfordul,főleg sétáknál...Ugyanis visszagondolva az előző terhességeimre,ott is voltak ilyen tünetek :(
Annak idején a doki azt mondta ennek nem volt jelentősége,nincs köze a vetéléseimhez!Nem vagyok orvos de nem hiszem,hogy minden ok nélkül az ember ilyet érezne.Szóval azt szeretném megtudni,hogy éreztetek-e ilyet és aggódnom kellene-e...???
Ha nem,akkor elnézést kérek a kérdésért,de ha tud valaki ezzel kapcsolatban valamit legyen kedves világosítson fel!
Nagyon szépen köszönöm!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

próbálok nyugodt lenni,de állandó a félelmem...nem lehet ennyire ellenem a sors,hogy négyből egy terhességet sem tudok végig vinni :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

sorry-de megint elkapott a depi...apa sincs-dolgozik...egyedül vagyok és "rettegek" : _ (

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

na most abbamaradt...de egész úton szúrt felfelé egy csíkban :(
és ezt minden kedde-csütörtökön csinálja(amíg edzésre várok) és a nagyobb(30perces) sétáknál :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Megjöttünk! 6 órát ültünk az autóban és néztük a várost. Nekem már két-három óra után habzott a szájam, de a párom hajthatatlan volt, mert ö most ezen túl akar esni és ilyen helyekre többet nem szándékozik elmenni. Megáltunk kb. 3x Aldinál, mert elfelejtettem innivalót venni ill. mert elfogyott, hiszen nem erre készültem/-tünk be. Eredetileg csak egy objektumot akartunk konkrétan megnézni, de az még de. volt. Aztán dél lett és mindenki éhes, így bord service, mint a repülön, vagyis Aldi szortimentböl tarisznyáztunk a kocsiba. Nekem ez már rutin, nem okoz semmi bajt, zsömle félbetép, felvágott bele, zöldség mellé harapva, kézmosás nyílvános wc-ben (aruház). Csóri kölykök mint mindig, most is rendesen bírták, egy szavam se lehet. Csak én pöccentem be, hogy nekem lassan elég. Még jó, hogy aránylag korán sötétedig... :)
Most ázik a banda, ha lehalásztam öket, fözök még valamit, de nekem ma se kell altató, mert állva el tudnék aludni. A fát ma se viszi el...
Ezzel együtt nem a férjem az ügyeletes szörny, de néha azért becsülettel kiakaszt. Nem hord a tenyerén, az szent igaz. Nem ünnepel semmit, sose kedveskedik apró vagy nagyobb figyelmességgel, mindennel el kell számolnom, de ez annak is köszönhetö, hogy nagyon nehezen élünk meg és nehezen és bizonytalanul keresi a betevöre valót. Meg hát ilyennek nevelték a drága szülei. Összeszidták, ha a saját pénzéböl (mert ö iskola mellett pl. újságot hordott ki és abból volt zsebpénze) nekik szülinapra/karácsonyra stb. meglepetést adott. Kiölték belöle az utolsó csíráig az ajéndékozhatnékot és az ünnepelhetnéket. Nem szeretett gyerek volt, az ünnepek zömmel büntetö szankciókkal voltak tele, a tesójával nem jöttek ki, mert az anyósom a kezdetektöl fogva szeparálta öket és még sorolhatnám. Ezért is vannak mániái, mint egy kisgyereknek. Mint aki még egyszer kisgyerek akar lenni, nem kel korán, nem fekszik idöben, azt csinálja meg, amihez kedve van és akkor, amikor kedve van (évek óta várok arra, hogy a kapcsolót kicserélje a gyerekek szobájában, hogy legyen sötétedés után több fény, mint amit az olvasólámpa ad), akkor és annyit eszik, amikor és amennyihez kedve van, ha éhes, ráér rögtön is. :) Sokszor meg kell hallgatnom, hogy nem segítek neki eleget, stb. Neki szuper memóriája van, minden napra és órára emlékszik, én viszont szarok a háborús bünökre, amin már veszekedtünk, nem hozom fel vele ellentétben újra. Nem tudom megváltoztatni, de csiszolni. Ebben sokat fejlödtünk, aki elötte és most ismeri, kellemesen csalódik benne. Engem meg csodál mindenki, aki ismer minket a birka türelmemért, mert aból van éppen elég azt hiszem (mindenki becsavarodna egész nap itthon élve a férjjel és a gyerekekkel egy 2 szobás lakásban). Sok jó ember kis helyen is elfér! :)
A párom egy született techniaki zseni, csak azt feleti el, hogy én nem úgy jöttem a világra, hogy csípöböl össze tudok dobni egy 12 hengeres motort vagy megszerelni a hifit... Söt azt is elfelejti, hogy a legtöbb ember nem ezzel a tudással jön a világra. Nekem még szerencsém van, mert nem vagyok egy techniaki analfabéta, szereltem már 6 évesen is tv-t, amit se a szerelö, se az apám nem tudott megbütykölni, de ez nálam nem tudás, hanem ösztön és megérzés.
Legjobban autót szeretünk szerelni. Amihez ö nem fér hozzá, ahhoz én. Cseréltünk már benzintankot az autóban mínusz 15 fokban éjszaka 2-kor, mert akkor volt hozzá kedve. Én ültem a csomagtartóban és fürészeltem, ö alulról nyomta. Meglett. De még a szibériai származású orosz kamionosok is csak a fütött kabinból szemlélték a tevékenységünket. Amikor ö nem tudta megcsinálni az autót, megcsináltam én (a benzinnyomás nem volt meg a motorhoz vezetö szakaszon és a bespriccelö szelep nem nyitott ki, a cilinderek nem kaptak benzint, következésképpen nem indult be a motor). Ilyenek vagyunk mi: tüz és víz, temperamentum, veszekedés-béke, minden. Nagyon szeretjük egymást mindazon hülyeséggel, ami a másikat jellemzi, csak néha kifakadok, mert nincs amúgy kinek.
Én hagyom aludni, ö hagy engem minden helyzetben szívfájdalom nélkül felkelni. Önkritika nulla. Hazajön éjjel és éhes, ill. társaságra vágyik, felkelt, hogy fözzek ill. halgassam meg. Ha én próbálom, megfordul és alszik tovább, nem is emlékszik semmire. Számára az éjszakai müszakok nem ismertek, mert ágyút sütögethetek a füle mellett, akkor se reagál. A füléhez ragaszthatom a teli tüdöböl ordító gyereket, meg se rezzen, pedig órákon át üvölt a gyerek, ha én nem bírom már cérnával. Én ugyan nem tudok aludni, mert kínlódok, de rá aztán várhatok. Felugrik a dögmelegben a kuncsaftjához, mondván 10 perc múlva itt vagyok, minket hátrahagy úgy, hogy tilosban parkolunk, a gyerekeknek és nekem is pisilni kell, de nagyon. Másfél-3 óra a 10 perc helyett az átl. várakozási idö. Ilyenkor szívfájdalom nélkül a parkolóhelyünk mellett pisiltetem a gyerekeket. Közben meg teszünk pár tiszteletkört, ha nagyon útban vagyunk.
Ezzel készít ki leginkább: az idövel. Nála minden folyamatban van, minden ráér, stb. Sajnos a bolt bezár, a cucc elfogy, az ember elmegy, stb. de mindig más a hibás. DE ne kapjon az ember idegrohamot. :)
Nekem ez a házias férj kb. olyan mese, mint a kedves nagyi, aki szereti az unokáit és segíti a fiatalokat. Abból sincsen nekünk, pedig egészséges mindenki. Gyerekek teher alatt nö a pálma, ne aggódjatok, ennél már csak egyszerübb lehet minden!
Jól kibeszéltem öt a háta mögött, nem vagyok valami rendes feleség. Olvassátok csak az ódákat zengö soraimat. Mentem fözni. Csirkepaprikás, de szaporán! :)

Vendég

Csillag, feküdj le, a gravitáció nagy ellenség! Nekem nem szúrt, hasított! Örültem volna, ha csak szúrt volna. Ha fel vagy mondjuk fúvódva, az is meg tud kínozni, aztán már görcsölsz tőle mindenhol. Szóval, feküdj le, elsimulnak a dolgok. Persze kapkodj be adag magnéziumot, mert jobb félni, mint megijedni és adj a pihenésnek!
Nyugi, nálam nem téptél fel sebeket, mondhatni "szerencsére" az elején voltam a terhességnek, már túl vagyok a nehezén. Szomorúan gondolok a vetélésemre, és hogy megint milyen klassz gyerekünk lehetett volna, de biztos meg volt az oka, hogy ez így történt.
Tehát, fel a fejjel, próbálj nem rettegni és koncentrálj valami csöpögős filmre a tévében, amíg fekszel!

maccs01

Csóri Barbikám....hát igen sajnos vannak ilyenek is....persze ha nem szeretnétek egymást nem lennétek együtt(gondolom) és nem szülnél mégegy gyermeket neki.De ha te így elfogadtad-elfogadod akkor minden "rendben" van.nekünk ez egy kicsit fura...bár az én volt férjem még rosszabb volt...semmiben semmit...csak az edzés...nők... :( mégis szültem neki 2 gyereket,hiszen a rózsaszín köd 9 évig kísért....mire szürke lett minden :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag, nekem se nem húzódott, se nem szúrt, de nekem ki sem fejlődött. Én nem vagyok releváns példa. Nekem egyszer volt rózsaszín, oszt annyi. De ez csak egy üres petezsák volt. Se szívhang, de szikhólyag, se magzat. Így nincs is nagyon, ami fájjon lelkileg.

Kép
xtina75

[quote="maccs01"]C írta:maccs01sillag, feküdj le, a gravitáció nagy ellenség! Nekem nem szúrt, hasított! Örültem volna, ha csak szúrt volna. Ha fel vagy mondjuk fúvódva, az is meg tud kínozni, aztán már görcsölsz tőle mindenhol. Szóval, feküdj le, elsimulnak a dolgok. Persze kapkodj be adag magnéziumot, mert jobb félni, mint megijedni és adj a pihenésnek!
Nyugi, nálam nem téptél fel sebeket, mondhatni "szerencsére" az elején voltam a terhességnek, már túl vagyok a nehezén. Szomorúan gondolok a vetélésemre, és hogy megint milyen klassz gyerekünk lehetett volna, de biztos meg volt az oka, hogy ez így történt.
Tehát, fel a fejjel, próbálj nem rettegni és koncentrálj valami csöpögős filmre a tévében, amíg fekszel!

Aranyos vagy Maccs....de nem szeretnék negyedszerre is ugyan úgy járni... :( Szóval akkor kicsit megijedhetek :(
pedig mindig sokat pihenek...mi a baj velem?miért nem tudok kihordani egy babát...persze nem fiatalodom...és a lányomat 24 évesen szültem...annak már 9 éve.Miért vagyok ennyire béna teremtmény______________ ?
Hjjjjjjjjjaj ...na mindegy ...ha mennie kell...úgyis megy... : _ (

"...tudom ha menned kell,úgyis itt hagysz....
...ígérem kemény leszek mint egy szikla.... "
De ezek csak szavak!!!
: _ (

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Nem rontom a levegőt itt...majd doki után jelentkezem...mert addig csak önsajnálat lenne csak...és nem akarom hogy leírjatok a sárga földig vagy másnak is elrontsam a kedvét...vagy ráijesszek!!!
Francnak jár annyit a szám....na majd jelentkezem...remélhetőleg....puszika és még1szer bocsika.....
:( :( :( :( :( :( :oops: :oops: :oops: :( :( :( :( :( :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag, vegyél be 500 mg magnéziumot, és pihenj le! Abból nem lehet bajod, akkor se, ha csak ijedtség! Kívánom, hogy csak az legyen!

Kép
xtina75

Sziasztok!

Köszönöm lányok az aggódást, ma már sokkal-sokkal jobban vagyok!!! a hőm már csak 37,5-ig kúszott fel, így nem kellett bevennem gyógyszert... igaz beindult az orrfújás, de inkább ez, mint a láz!

bocsi, most nem tudok sokat időzni, csak egy dologra szeretnék reagálni:

Évi én is várnék még a vásárolgatással úgy 3-4 hónapot!!! :lol: :lol: :lol: :lol: szerintem nagyon korai még!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

mindenkinek további szép hétvégét!!!

puszika!!

Kép
gtunde75

Köszönöm lányok!!! (Imádlak benneteket!!!9
Ma mindenen sírok...és a svam is ezerrel jön...a mellemről nem beszélek :(
Tiszta szívemből kívánom én is hogy csak felfújjam a dolgot...Hétfő védőnő...és beprotezsáltatom magam UH-ra ha sikerül!!! Ezt épp ésszel nem bírom tovább :(
Most valakihez hozzábújnék,de nincs a közelemben senki :(
Muszály írnom,mert különben mindent eláztatok könnyel...Ne haragudjatk rám!!!!!!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Persze másnak is van ezer más baja...
Tündi! Örülök,hogy jobban vagy! :)
Vigyázz nagyon magatokra!!!
Puszika

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag, nem hiszem, hogy aki jól van, azt be tudod paráztatni!
Jó, hogy még eszednél vagy 3vetélés után... ezt most jól értsd! Megenne engem is a pánik! Én, vetélésem után egy csomó rémtörténetet olvastam sorstársaktól, nem is gondoltam volna, hogy emberek miken mennek keresztül! Ezzel kínoztam magam egy ideig. A lényeg, a stressz: gyilkos. Nekem a Sedatif pc bejött, mint homeopátiás nyugtató, ha két szemet veszel be, akkor segít elaludni is, tényleg jó mélyen és pihentetően. Remélem, hogy nálad is beválik, ha kipróbálod.
Nyugodj meg, ne túráztasd az agyad!

maccs01

Csillag, ideje lenne orvost választanod! Komolyan! Lehet, hogy végig kellene feküdnöd a szülésig. Ezt én innen nem tudom megmondani, de hogy nőgyógyász lásson, az feltétlen szükséges.

maccs01

Csillag na gyere bújjál ide hozzám, megdögönyözlek úgy, hogy akkor meg a kacagástól fog fájni a kis pocid! Ne aggódj te drága már mindenen ennyire! Született kotlós vagy, még rosszabb, mint én! :)
Ilyen nyilalás nekem is szokott lenni, mitha alulról végighasítana, de aztán megint nyugi van. Nö a bensöd, formálódik, ne aggódj már tényleg annyit! Meg olyat se mondjál, hogy béna vagy egy gyerek kihordásához, mert olyan nincsen!

Mennem kell a bandámat lefektetni.

Pusszanat: én
Vendég

Csillag azt írod ez a szúrás csak akkor van ha 30 percnél többet sétálsz, lehet csak jelezz a tested, hogy elég inkább a pihenést szeretné. Alapjában többedik vetélés után a kismama veszélyeztetett terhes tehát nagyobb nyugalomra, több pihenésre és figyelmesebb orvosi felügyeletre van szüksége. Azonban a stressz sok rossz forrása na meg mi képesek vagyunk sok mindent beszuggerálni magunknak. Én is hajlamos vagyok agyonparázni bármit :oops:
A hétfői uh jó ötlet de addig is kérlek ne gondolkodj a rosszon, pihenj próbáld valamivel lekötni az agyad, hogy ne csak arra gondolj mi van ha megint baj van a babával. Nincs semmi baj a babával, csupán fészkelődik küldi neked a jeleket, hogy pihenj le kicsit :wink:

Tünde hála az égnek, hogy nincs már lázad!!! Gondolom a magasabb alaphő most a baba miatt is van így szerintem ez nem láz már. Ha elindult az orrod remélem ez azt jelenti múlik a náthád :wink:

Kép
Kép
melisch

Sziasztok!

Rengeteget irtok, en ezt a tempot a kislanyom es a munka mellett nem nagyon birom....

Penteken voltam dokinal,minden rendben, zart mehszaj - jovo het csutortokon megyek majd UH-ra,jo lesz vegre latni is Babot. Szerencsere semmi bajom nincs, csak probalok sokat aludni - pihenni, amikor a ferjem itthon van es tud vigyazni Laurara.

Sajnos Laura eleg beteg lett,megfazott + valami virus is lehet, remelem en nem kapom el tole.

Szopisparna - nekem is foleg alvashoz volt hasznos,amikor mar nagy pocakom volt. Utana meg Laura aludt rajta, jatszott mellette - most is van amikor ra-raul. Szerintem is a vasarlassal raertek meg egyebkent 1-2 honapot varni. :)

Maccs - orulok hogy jol vagy,amennyire a lehetosegekhez kepest lehet. Kispesten van egy baba-mama klub a Csokonai bolcsibe - ti nem szoktatok oda jarni? Valamikor talalkozhatnank, ha van kedved.

Kellemes estet,

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Nem is feltétlen most vásárolnám meg,csak kérdés h.ti fogtok e kérni..akkor bevárlak titeket :) a postaköltség 990,azt osztanánk le.

De nem vagyok én se biztos a dolgomban,borzasztóan fáj a hasam. Lángosozás után kezdődött,de nem gyomor,ez lent van és körbe deréktájon. Húzódik,görcsöl,mint egy erősebb menzesz. Vér,egyéb nincs. De nagyon rossz.Mg bent,én ágyba...

Jó éjt..

evilany

Mazska!

Örülök, hogy minden rendben van Veletek! Csak így tovább!

Csokonai u-ba járt Ricskó bölcsibe :), imádta. Ismerem ezt a klubot, mi még sosem voltunk egyik gyerekkel sem, de már egy ideje szándékomban áll Enikővel. Majd írok privit és egyeztetünk.

maccs01

Hali, látom ma még senki.
Évi, Csillag, Tünde, hogy vagytok? Remélem mára már kutya bajotok.

Mazska igen én manapság ráértem itt ücsörögni ha nem dolgozom, itthon baba sincs így van időm pihenni.

Kellemes vasárnapot mindenkinek!

Kép
Kép
melisch

Halihó
Mára jobban vagyok igaz most keltem ki az ágyból,Miki nem engedett felkelni,csak pihenni.Igaz ő is pihent velem na de kijár neki is.
Nagyon ijesztő volt a tegnap esti fájdalom ha nem múlt volna el dokihoz fordulok,de reggelre elfújták.Fura :(
Hálistennek nincs.
Remélem más is jól van.

Tünde,még annyit hogy 3-4 hónapot azért nem várnék a szopipárnával max 2 :) mert én szeretnék vele aludni pocakkal majd.A többi cucc ráér valóban.

Csillag?

Barbi,te egy hős vagy,de komolyan :shock:

evilany

Tévedtem,fent voltam ennyit,és már görcsöl. Nem annyira mint tegnap,de fáj. Lehet hogy ez normális csak én parázom túl???

evilany

Évi nem nyugtattál meg ezzel a görcs szóval. Az szerintem nem jó, ha görcsöl, csak max. ha húzódik vagy fájdogál, esetleg egy szórványos rövid benyilalás, de már el is múlt és nem ismétlödik meg, szóval nem tom, de ha kifejezetten görcsöl és nagyon kellemetlen, menj el dokihoz, akár most is. Biztos, ami tutifix!
Szeretnék végre egy éjszakát úgy aludni, hogy nem kell mindig egyikötökért aggódnom! :wink:
A párom most vitte el a fát, miután én ledobtam a teraszról. Hogy ezt is megéltem! :)
Ma mégis elmentünk a higiéniai szempontból erösen problémás barátnömhöz. Náluk is az a szokás, hogy ha én jövök, beállítanak a konyhába, hogy na süssél már valamit, ha ebédidö, akkor meg fözzél valamit, ha vacsora ugyanez. Nem volt rám gond... :roll:
Legmacerásabb náluk a wc-re menés. Most megálltam, hogy nem takarítottam ki, de nagyon össze kellett hozzá szednem magam. A gyerekei nem igazán használnak wc-papírt, nem öblítenek maguk után, nem tudom, hogy hogyan, de menetrendszerint lepisilik ill. kakilják a wc ülökét és sose pucolják el, a kezüket sose mossák meg, de nem is tudnák megtörölni sem, mert a törülközö idegen fogalom, ahogy a szalvéta is. Mi ugyanúgy járunk el, mint idegen környezetben, kirakjuk papírral az ülökét, vagy távolról célzunk, kézmosás olyan alaposan, amilyen alaposan csak lehet, megtörölni nem lehet sajnos. Macerás. Ha föznöm kell náluk, elöször el kell mosogatnom, a kutyát kidobnom, a macskát lepofoznom kajástúl a munkafelületröl, mindent megpucolni, stb. Néha annyira tele van a bakancsom az ilyesmivel. Öket sose hívjuk meg hozzánk, mert egyszer már kipróbáltuk és nekem hullott töle a hajam. Nagyon aranyosak, nagyon bökezüek, de úgy szórják a pénzt és annyira nem törödnek a higiéniával, a renddel, hogy az maga a természeti katasztrófa. Takarítani se nagyon szokott, a zoknik feketék, ha tölük jövünk... Amikor nálunk voltak, csak úgy repültek a játékok, az ételmaradékok, a ragadós kezükkel mentek játszani, a wc-t ugyanúgy hagyták, mint otthon. Akartak hozzánk jönni, de megmondtam öszintén, hogy csak szabad ég alatt, vagy náluk (nagy kertes házuk van, a gyerekeim ismerik a higiéniai katasztrófát, vigyáznak) vagyok hajlandó találkozni. Pedig én toleránsnak gondolom magam, de a saját ólamat nem engedem át olyan embereknek, akik semmire se ügyelnek. Egyszer elég, de soha többet még egyszer.
Ja hazafelé készülöben: a lépcsöházban álltunk, én öltöztem. A lánya (8 éves) lejött a lépcsön és hátulról a hátamra ugrott a nyakam köré fonva a kezeim. Bö 30 kg lendülettel. Nem számítottam erre az atrocitásra, váratlanul ért, most aggódhatok magamért is. Ilyen majmot! Tudja, hogy terhes vagyok...
Na ezt is kiírtam a lelkemböl, mehetek aludni.

Jó éjt!

Vendég

Barbi,akkor nem használom többé a görcs szót,inkább a menstruációs fájdalmat...végülis nem feltétlen görcs,bár olyasmi...tudjátok mikor alaposan megvan..Magnézium jót tesz és a fekvés,de basszus jó lenne tudni normális jelenség e,mert így nem merek sétát se bevállalni pl.(múltkor a védőnő azt mondta a telefonban,ha görcseim vannak,nincs emelés,nincs séta,nincs lépcsőzés)
na lelövöm magam majd alakul...

Júúúj higiénia...nem semmi amit írsz!!! És hagy hogy őket nem zavarja?????Én se vagyok egy Bree Hodges csak szeretnék az lenni,de ez túlzás...És tényleg beállítanak sütni,főzni? Anyám....hadd kérdezzem már meg mi a csillagjegyed??? Vagy tippeljek,Mérleg,vagy Rák,esetleg Halak??
Jó éjt neked és persze minden kismaminak.

evilany

Nézem a táblát, Katka,Bekri,Woody,Szilvás,és Mazska betöltötték a 12.hetet,szuper,megy ez gyerekek :lol: :lol:

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?