Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
A magzatvíz nekem sem folyt el, de burokrepesztésnél elfolyt, gondolom ugyanaz az érzés lehet. Én most csütörtökön nem begyek be a diabetológiára, úgy döntöttem.... Kihagyom, elég lesz jövő héten, akkor gyis kell mennem nődokihoz is...
Kattkat! Neked most miért kell menni terheléses cukorvizsgálatra? Lehet, hogy írtad már, de nem emlékszem...
Vendég

Adrienne!

Kaptam a dokimtól anno, a terhességem elején egy "menetrendet", hogy mikor milyen vizsgálat lesz, és abban is benne van, hogy 36. hét III. labor (vizelet, vérkép, vércukor, vércsoport, ellenanyag szűrés stb)
Szóval ez a protokoll, legalábbis az én dokim szerint, de más is csodálkozott ezen. Hát ahány ház ugye...

Szép ez az Abigél név. :)

Ja, és természetesen hosszan kígyózó sor volt a labornál...Mindenki idegbeteg volt és anyázott a másikra, de nekem többen is mondták, hogy menjek be soron kívül. Így is lett. :)
A kismamákra még tekintettel vannak. Főleg ha ekkora pocakkal rendelkeznek, mint én hehe

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok Lányok!
Kattkat, ez elég érdekes, mert mindenhol a 24-26. héten csinálják a terhelést. Sőt! nna, de mindegy, reméljük minden rendben lesz! :)
A Te babádat hogy fogják hívni?
Pako-val mi van??? Csak nem Ő is? :D Kíváncsian várom majd az Ő beszámolóját is! :)
Szonja, Te hogy vagy???? Nekem tegnap este elkezdett lehúzódni a vérnyomásom, de jó lenne, ha megállna már, mert már csak 110/65 :D. Nem is mertem bevenni ebéd után a vérnyomáscsökkentőt! :)
Beussal vajon mi van? Szegénynek nem lehet egyszerű, hiszen még a nagy is kicsi neki!
Tesztiék vajon otthon lehetnek már? Nna, Neki meg talán mégnehezebb... remélem Mindenki jól van! :)
Twist talán ma már otthon alhat Dorka babával, de ha nem is ma, holnap már biztosan! :)
Vendég

Sziasztok!
Köszi Adrienn, én most nagyon jókat aludtam. Két pisilés között. Bár, most majd 4 órát is tudtam egybe aludni :P és ez már nem semmi.
Igaz nem panaszkodok, mert hamarosan elérkezik a (jó esetben) 3 óránkénti etetések időszaka. Ami azért nem lesz ugyanaz, mint félálomban, csukott szemmel kibotorkálni a wc-re. Igaz, Adrienn?

Na, kezd jó lenni a vérnyomásod. Jó, hogy a 110/65-re nem vetted be a vérnyomáscsökkentőt, mert lehet, hogy jól lenyomta volna. Az se olyan jó: 80/45-50-ről vannak tapasztalataim. Vigyázz magatokra.

A múltkor, mikor ctg-n voltam és rajtam voltak a tappancsok az Adrienn két kismamát is küldött terheléses cukorra. A pocakméretek alapján ők is túl voltak már a 26. héten. Még csodálkoztam is, hogy ilyen sok kismaminak lesz cukorproblémája a terhesség alatt. Nekem holnap elvileg ellenanyag szűrésre kell mennem, meg még állítólag egy sztreptokókusz (bocs, hogy így írom, de most nincs kedvem elővenni a helyesírási szótárt :D ) szűrést vesz le holnap a doki. Remélem ez a terhelése cukor kimarad az életemből, mert nagyon nehezen nyeltem le múlkor is azt a szirupot.

Az jó, ha rendesek az emberek, azt hiszem jól esik mindannyiunknak. Persze, lehet, hogy velem van a baj, nagyok az elvárásaim? Mikor én utoljára bkv-val jártam kb. a 20. hét környékén, hát bizony mindenki valami fontosat nézett az ablakon át. Pedig akkor azért már összetéveszthetetlenül látszott, hogy terhes vagyok. Akkor is, amikor anyukámhoz mentem haza és a Volánbusz megállóba elsőnek érkeztem. Na nem elsőnek szálltam fel, majd lelöktek.
És sajnos kisgyerekkel se voltak jó tapasztalataim: volt, hogy a tömött a metrón nem adták át a helyet a nyakamba csüngő 12 kg-s gyerekkel, de olyan is volt, hogy kamaszfiú lazázott előttem (persze, hogy nem engedett előre a gyerekkocsival), szép komotósan sétált be a metróba, a vezető meg majdnem ránkcsukta az ajtót. Csak azért nem sikerült, mert félúton rátoltam a sarkára a gyerekkocsit.
Persze azért volt aki kedves, udvarias volt, de összességében úgy látom, hogy a többség nem ilyen. Olyan fásultak az emberek. Mindig kérdezem is a hugomtól, hogy ennyit változott volna a világ, mióta nem járok rendszeresen tömegközlekedéssel? Mert nekünk azért még volt gyerekszobánk, anyám arra nevelt, hogy igenis adjam át a helyet az öregeknek, kismamáknak, gyerekeseknek. És le is sülne a bőr a képemről, ha nem így tennék. A gyerekemet is erre fogom nevelni, nem érdekel, hogy elmaradott vagyok :D

Holnap megkérdezem az EDA-t is - hogy kell-e fizetni. Csak el ne felejtsem, mert már egy katasztrófa az agyam. Ti nem kérdeztétek?

Ja, azt akartam kérdezni, hogy milyen érzéseitek vannak már, hogy így közeleg az idő? Volt úgy, hogy lefekvés előtt nézegettem a kisruhákat, és annyira akartam már rigatni a babómat, hogy fél éjszaka feltúrázva pörögtem az ágyba. Mostanában egyre többet fogdosom a gyerekcuccokat, tologatom a babkocsit, asszem végképp elment az eszem...

Vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
Kép
szonja77

No hát Szonja a BKV-val kapcsolatban nekem sincsenek túl pozitív tapasztalataim. Talán ha 3-4x adták át a helyüket és mind idősek!
És 1x a közértben egy fiatal csaj maga elé engedett, de kb ennyi. Azon mondjuk meg is hatódtam (lüke hormonok), hazafele potyogtak a könnyeim :)

vércukorvizsgálat nekem 3x volt már :?
Először úgy a 7. héten, akkor még nem volt magándokim, a rendelőintézetes küldött el és akkor zsemle+tej kombó után nézték a cukrot. Aztán már a magándokimnál a 20-24. hét között glükózzal ahogy a mostanin is. De a terhesgondozási útmutató szerint is 3x van ez a vizsgálat.
Holnap vagy után megtudom az eredményt.

Most úgy tűnik, hogy Domonkos lesz a picurkám neve.
Fene se gondolta, hogy ilyen nehéz nevet találni. :?
Sok mindent kell figyelembe venni (ne legyen közel a szülinap-névnap, illjen a vezetéknévhez, ne legyen túl gyakori, nem bitorolja valaki olyan, akit utálok stb)

Kattkat

Kép
kattkat

Az én kisfiam Ádám lesz.
Nekünk is nehéz volt: olyat akartam, ami azért nem minden második kisfiúnak van. Nekem sok tetszett, de apa nagyon fantáziátlan :D úgyhogy maradt az Ádám. Ami azért megy a vezetéknévhez is.

Huh, de jó, hogy az elején megúsztam ezt a cukros mizériát....remélem a végén is el tudom sunnyogni :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Örülök Szonja, hogy jól vagy! Mostanában nekem is egyre gyakrabban van olyan vágyam, hogy már a kezemben tarthassam a lányunkat is! :) Azt hittem, csak én vagyok ilyen lüke! :D
Nem értek én a terheléses cukorhoz, mert ugye nekem máshogy csinálják, csak mindenhol úgy olvastam, hogy ha a gyanú felmerül a cukorproblémára, akkor először a 12. -16.hét környékén, majd alapesetben mindenkinek a 24-26. héten.... Nna, mindegy....
Hát, nem könnyű Nektek lányok, mi egyszerűen nem találtunk fiúneveket. Még jó, hogy lányunk lesz! :) Nálunk az Ádám név a vezetéknevünk, de az is szép. Domonkos sem rossz! Szeretem a viszonylag ritka neveket. :)
Vendég

Szonja, EDA-ért tuti nem kell fizetni!

Kattkat,Adrienne nagyon szép neveket választottatok!!

Kép
kata05

Sziasztok!
Kata! Köszi, jól vagytok?

Voltam ma a laborba. Fél 9 környékén értem oda, és 5 ember volt előttem. Mind nők. Álltam ott, aztán egyszer csak odajött egy néni, aki már túl volt a vérvételen karon fogott és mondta a többieknek, hogy biztos nem vették észre, hogy itt egy kismama és ugye lesznek kedvesek előre engedni. Úgyhogy bemehetettem, ami jól duplán jól esett, mert sz..l is voltam, meleg is volt és jó volt, hogy nem kellett állnom. Mikor kijöttem biztos álltak ott vagy huszan. Úgyhogy köszönet innen az idős hölgynek!!!
Ja, és nem volt terheléses cukor!

Hááátt éjjel fájt a hasam, ami nem volt gáz, viszont a csipőm és a derekam is iszonyatosan feszített. Na ez gáz volt, mert nemigegn tudtam hogy feküdni. Most meg folyamatos mensis fájdalmaim vannak, és hát kezd már eldurvulni. Persze, még ez eltarthat (ahogy Beánál) hetekig is.

Ti jól vagytok?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja, igen jól vagyunk! Bár én most beteg vagyok, de babácskának semmi baja, biztos védi az anyatej! Nő mint a gomba már 7,5 kg és 68 centi.
Kezd izgi lenni, már jóslófájásaid is vannak!! Nénitől nagyon aranyos cselekedet volt!!

Kép
kata05

Sziasztok lányok!

Sajna még nem azért tüntem el,mert történés van :(
Mert még mindig nincs híre jóslónak sem :(
És még a belső méhszájam is totál zárt...de vasárnap megyek magzatvíz ellenőrzésre..hátha majd akkor megindul valami,ha addig nem :wink:

Hát nekem a laborral hétfőn nem volt szerencsém..én vagy 30percet vártam annyian voltak..és nem volt egy kedves nénike sem,aki bekísért volna :)
Neked szerencséd volt akkor Szonja.. :)
Ezek szerint akkor van esély rá,hogy veled találkozzak odabent :)
Ha már a többiek így begyorsítottak :)

Amúgy a babázásról meg annyit,hogy én már vagy egy hete annyira ingerült vqagyok és türelmetlen,hogy a telefont sem nagyon kapcsolom be,nehogy leordítsam valakinek a fejét.. :) szörnyű.. :)
Szóval ez mind azért,mert már nagyon várom,hogy lássam,foghassam meg minden... :)

Adrienn hogy van a vérnyomásod?sikerült letornázni normálra?

Jó pihit mindenkinek!!! :wink:
pako

Sziasztok!
Ma megint magas volt a vérnyomim napközben... Én ezt már nem értem... Tele van a bugyrom az egésszel... Ráadásul folyamatosan le akar szakadni a hasam... hogy fogom kibírni még egy hónapig??? :shock:
Egy hét múlva megyek dokihoz, remélem mindent rendben talál majd...
Vendég

Sziasztok!
Na, voltam du. ctg-n. A babó rendben majd 30 dkg-t felszedett egy hét alatt. A doki úgy kezdte, biztos mostanában sokat fájt, görcsölt a hasam. Mondtam neki, hogy igen és honnan tudja. Hát A méhszájam megrövidült, a doki szerint már elindult valami, csak megszakadt. A külső méhszáj teljesen nyitva (remélem jól írom) a belsőt nem akarta vizsgálgatni, nehogy elindítson valamit. Hogy ezért-e, a vizsgálat nem volt olyan vészesen. Ja, és szépen lenn van a gyerekem feje. Szóval összességében lehetünk térdeplő rajtban.
Aztán amikor elmondtam neki, hogy az előző terhességnél 3,5 órát vajúdtam, kicsit elsápadt és megkérdezte, hogy mennyi idő alatt érünk be a kórházba. És abba maradtunk, hogy ha jövő hét csütörtökig egybe vagyok, programozottan szülök, mondván inkább a kórházba, mint az autóba.

Ma kora délután is eléggé erős fájásom volt már. Csak összefüggően fájt, olyan jó erős mensis volt már. De megint rosszabb volt a derekam, csípőm és ott lenn is mindenem fájt. Vajon honnan fogom tudni, hogy mikor kell menni?

Azt mesélte még, hogy a múlt héten volt olyan kismamája, hogy bement vizsgálatra és 8 cm-re ki volt tágulva. Egy fájás nélkül. Úgyhogy mindjárt beinvitálta a szülőszobára, ahol 1 óra alatt kinn volt a baba.

Adrienn!
Nyugi, ne idegeskedj. Tutira a frontok szórakoznak veled. Ha tudsz, próbálj meg sokat pihenni.

Pako!
Az elsővel nekem se volt se jósló, se ilyen mensis fájásom. Keményedett a hasam és slussz. Aztán egyszer csak elfolyt a vizem. De addigra már én is totál ideg voltam.
De Te se idegeskedj. Vagyis próbálj meg. Inkább lépcsőzz, hátha az megindítja :D Lehet, hogy találkozunk? Hogy fogom tudni, hogy Te vagy? Minden szobába kérdezzek be, hogy hahó, itt fekszik Pako a babójával? :D

Kattkat? Hogy vagy? Mész holnap ctg-re?

Vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Na erről beszéltem Szonja, hogy az idősebb generációban van még némi együttérzés! :)
Fúú, nekem eddig még nem voltak mensis fájdalmaim. Programozott szülés aztaa :shock:
Akkor Te már rövidesen ringathatod Ádámkát dejó :)
Én még pár hétig bent akarom tartani a babucit, bár nálam minden nap bejátszik a lépcsőzés, lévén a 4.-en lakunk, ohne lift. :? Ha attól függne, bármelyik nap lebabázhatnék.
Ma felcipeltük anyóssal a fél Kaiser's-t a hátunkon (nagy bevásárlás), szerencsére nem keményedett a pocakom tőle.

Egyébként jó nyominger voltam. Deréktól lefele minden egyes porcikám el van macskásodva non-stop. :roll:
Igen Szonja, holnap menek NST-re vagy CTG-re és UH-ra is!
A kettő között 2 óra 10 perc szünet van, addig kockásra unom magam, mert haza jönni nem fogok. Elvileg anyu úgy is jön (sztrájktól függően) megnézni az unokáját az uh-on, majd addig ketten elütjük az időt.
Ja és ma krumpli napoztam. Reggelre kiderül mennyire hatásos vizesedés ellen.
Hétfőn megyek a dokimhoz és addig már nem hízhatok, mert le fog baszarintani :roll:

Kata! Mielőbbi gyógyulást! :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

Szonja, aztaaaa mondom én hogy beindultak az események!! Jó az a programozott szülés, bár én jobban szerettem volna ha elindul magától!!

Adrienne, nagyon vigyázz magadra!! Vizesedsz is egyébként vagy csak a vérnyomásod magas?

Kattkat, köszi!! Én azt is imádtam a dokimban hogy nem foglalkozott súly kérdéssel, pedig én 23 kg-t híztam, pedig tényleg alig ettem, még a levegő is hizlalt! Én nagyon vizesedtem és semmi nem vitte le! :( Viszont a szülés napján reggelre eltűnt a víz a lábamból! :shock:

Kép
kata05

Sziasztok!
Mostanában az a tapasztalatom, hogy reggel és délelőtt viszonylag (!!!) jól vagyok, délután és este viszont iszonyat sz@rul... Pedig mindig lefekszem ebéd után a gyerekkel....
Kata! Vizesedek is, igen, de nem vészes... Amióta az amlipint is szedem a doprgyt mellé, azóta talán jobban, de ezt mondta is a dokim, hogy így lesz.... Az én orvosom sem foglalkozik a súllyal (azt hiszem), legalábbis nálam nem, mert ugye a fiammal 0 kg-ot híztam, most pedig jelenleg5-6 kg-nál tartok, ezért még nem szólt....
Szonja! Ez tök jó, hogy elkezdődött a folyamat! Ez az igazi finish! Drukkolok nagyon! :)
Vendég

Sziasztok!
Hát jobb szeretnék én is "csak úgy " szülni, de az otthon, vagy kocsiba szülésnél azért sokkal jobb, ha ott a doki, meg a szülésznő. "Kicsit" nagyobb biztonságban érezném magam, mint az ájulással küzdő férjemmel, a háttérbe ordító gyerekkel, és anyukámmal, aki fél percenként mondaná: Ugye megmondtam! :D
Ráadásul reggel azt hittem hamarosan indulhatunk is: fél hattól tíz és hét perces fájásaim voltak. De aztán másfél óra után elmúltak. Nem a fájás volt vészes, hanem az azt kísérő rosszullét. Az első szülésből is csak a hányingerre emlékszem.
Szóval baromi rossz ez a bizonytalanság: megyünk, nem megyünk. Ráadásul a doki és rám hozta a frászt ezzel a dumával, hogy lehet, hogy nagyon hamar gyerek lesz. REggel azon gondolkodtam, hogy ugyan az Adriennel megbeszéltük még a múltkor, hogy akkor indulok, ha 5 perces fájásaim vannak legalább egy órája és még tartanak egy jó meleg zuhany után is. Most gondolkodtam, hogyha eljutok az 5 perces fájásokig, akkor várjak egy órát, vagy csak egy felet, zuhanyozzak és ha még tart induljak? Ááááá....
Aztán lehet, hogy Ádámkám is tréfás babó és szórakoztatna naponta fájásokkal 3 héten át, mint szegény Beát.
Mert most mellesleg semmi bajom nincs, egy hegyet el tudnék mozdítani :D márha nem lenne útban a pocakom :D

Adrienn!
Érdekes, hogy én meg mindig reggel agonizáltam. Aztán kb. du. 2-re már "ember" lett belőlem. Egyébként a súlyokkal szerintem csak a védőnők szeretnek előszeretettel foglalkozni, a dokiknál nem ez az elsődleges szempont. Legalábbis, ahogy a körülöttem lévő kismamáknál is tapasztalom.
Az jó, hogy nem vizesedsz, hiszen neked a vérnyomásod miatt elméletben több esélyed lehetne rá. Azt hiszem a vége felé, azért mindenki kicsit vizes. De legalább szülés után azonnal eltűnik.
Vigyázz magadra! Jó lenne találkozni, csak épp nem most :D

Vajon mi van Pakoval és Kattkattal? Ő még biztosan a ctg-n ül. Tényleg, megkérdezhetjük, hogy mennyit szedtél fel, amiért a doki izélgetne?

Kata! Jobbulást! Vigyázz Lőrinc babára, el ne kapja! Még mindig olyan jó baba, vagy néha már okoz felfordulást éjszaka :D ? Fogacskák?

Megyek, előkészítem a gyerekemet aludni. Most olyan nagyon dacos. Akármit mondok, annak ő mindig az ellenkezőjét akarja. Szegénykém szerintem érzi, hogy hamarosan jön a vetélytárs :D Elképesztő milyen kis szenzorai vannak.

Vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok jányok!

Nálam még mindig semmi,pedig ma végig úgy fáj a fejem,hogy menten ketté hasad..na.,meg megsülök olyan melegem van...azt nem tudom mitől,mert ma nincs is front elvileg... :?

Szonja,
hát én már lépcsőztem,ettem fűszerest-amitől szegény babóm csuklott rendesen,úgyhogy baromira megsajnáltam..jól meg is rugdosott utána :)
meg még homeos bogyót is szedek és még a párommal is foglalkoztunk egymással :)
De semmi :)
Na,mindegy..majd nekiindul,ha gondolja :)
Hogy miről fogsz megismerni???Nem is tudom,hogy hogy azonosítanak be kórházon belül..babáról?akkor Szabó Dorka..
De ha kihúzod még sokáig,akkor biztos nem találkozunk,mert én igyekszem max.hétfőre időzíteni :)
Most állítólag úgysincsenek bent sokan :)

Amúgy a toxémia csak vizesedéssel együtt van meg magas vérnyomással??
Mert most ezen agyalok... :roll:
Szörnyű,hogy mindig van valami :(

Beusékkal vajon mi lehet??

Pusszancs mindenkinek!
pako

Szia Pako!
Megbeszélted Dorkával is a hétfőt :D , mert ezek a babók elég tréfásak ám :D
Milyen bogyót szedsz? Azt a cicivel kezdődőt?
Hát neked már csak nem lesz magas vérnyomásod, meg toximiád. Legfelfeljebb magas vérnyomásod, ha Dorka nem akar kibújni :D

Kattkat! Mi volt ctg-n? Csak nem azért nem jelentkezel, mert benn tartottak?

Adrienn?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Igen,azt a cicimifuga vagy mit meg a caullopylum-ot...de majd kiderül mi lesz tőle...eddig csak jókat olvastam róla..de lehet,hogy előbb kellett volna elkezdenem :)
Majd beszámolok az eredményről.
Vasárnap kiderül,hogy mi van..már nagyon várom!azért biztonság kedvéért viszem már a pakkom is,hátha :D

Jó éjt csajok,jó pihit mindenkinek! :wink:
pako

Jó estét:)

Szonja!
Aranyos vagy, hogy aggódsz, de nem fogtak bent csak rohangálós napom volt:)
Most este fél 10-kor még elrongyoltunk apuval a Tesóba, mert van ilyen 1-et fizet 2-őt kap body akció. Vettem 6db-ot.
Kicsit nyugtalan vagyok az NST (én már így fogom hívni, mert ez van a beutalómra is írva:)) miatt, de bizti szólt volna a Pálma, ha valami gebasz lenne.
Mikor rám csatolta a tappancsokat aludt a babuci, 10 perc alatt egyszer nyomtam meg a mozgást jelző gombot kb.
Aztán jött valami doki meg ott volt a Pálma + 1 csaj, valamit trécseltek, erre a Picurka úgy beindult, hogy bedöglött a nyomógomb annyiszor megnyomirgáltam, viszont a szívverése is 200 körüli lett és nem is ment le 170 alá :? pedig akkor már nem mocorgott annyira.
Ja, az elején olyan 140 körül volt az érték.
Aztán UH is volt. Minden oké!
Méretei abszolút a korának megfelelőek, becsült súly 2947 g :shock:
A Pálma is és a szonográfus is azzal kezdte, hogy "ejha, de szép nagy pocak". (múltkor mértem és 117cm a pocak körméretem)

A dokim azért írta be az előző vizitnél a kiskönyvembe óriási betűkkel, hogy DIÉTA, mert 4 kilót híztam 1 hónap alatt. Az a baj, hogy az előtte lévő hónapban is ennyit :?
Pedig nem eszem extrém sokat vagy egészségtelenül (vega vagyok).
Evvan.
Le sem merem írni hány kiló plusznál tartok, de mihez tartás véget anyu is 20 és 25 kilót hízott velem + tesómmal. Hát lehet, hogy én is súrolni fogom ezt.
Nem baj, majd letornázom szoptatás után.
Remélem én nem azok táborát erősítem majd, aki a szoptatás alatt hízik...

A babucimnak olyan kis gyönyör pufók arca van, és húsos szájacskája, és a szeme is nyitva volt :lol: :lol:
Imádom! :D :D :D :D

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Tegnap jöhettünk haza a kórházból, már nagyon vártam, hogy hazajöhessünk. Már nagyon hiányzott a nagyfiú!

Csak jót tudok mondani, nekem nem voltak a csecsemősökkel sem negatív tapasztalataim, mint ahogy korábban azt mások írták. Velünk mindenki nagyon rendes és segítőkész volt - mindig segítettek mindenben. Megtanítottak, hogy kell egyszerre etetni a két picit. Hát elég muris! :lol:

A gyerekek szépen gyarapodnak, bár az elején voltak problémák, úgy volt, hogy lekerülnek a PIC-re, de szerencsére nem kellett. A légzésükkel volt egy kis gond, de szerencsére rendeződött. Most már szépen esznek, Olivér gyakrabban kevesebbet, míg a Dóri inkább egyszerre sokat és utána alszik 3-4 órát. Rá ez a jellemző éjszaka is, míg Olivér tegnap óránként keltett. De sebaj. A lényeg, hogy egyen és nőjjön.
teszti

Sziasztok!
Eszti!
De jó, hogy bejelentkeztél! Az a lényeg, hogy most már otthon vagytok, és hogy van tejcsi! Azért ha néha van egy kis időd, egy mondatban írj, hogy hogy gyarapodtok!

Pako! Drukkolunk!

Kattkat!
Az én babómnak is több a szívhangja, ha mocorog. Igaz, 200 nem volt, nálunk olyan 130 és 180 között ingadozott. Bár most másodjára már jobban tűrte ezt a ctg-t vagy nst, már nem izgult annyira :D csak tökre le akarta rúgni a hátáról a tappancsot. Úgyhogy a mocorgással se volt most se gond. Igaz - hál' Istennek - napközbe sincs. Ehhez hozzátartozik, hogy az én babóm kisebb, gondolom még jobban van helye.
Szerintem ezzel a súlyproblémával ne foglalkozz túl sokat. A terhesség kihozza ezt is, másnál meg mást. Ha meg klassz mozgékony gyereked lesz - mint nekem egyeske - nem kell gondolkodnod, hogy hova menj edzőterembe :D ha kell egyáltalán.

Adrienn mi van veled, nagyon eltűntél. Remélem rendben van minden!

Vigyázzatok magatokra, Pako hajrá!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!
Én is itt vagyok! :)
Eszti! Nagyon örülök a jó hírnek! Olyan jó, hogy bejelentkeztél! :) Örülök, hogy szépen gyarapodnak a babák, ha engedik a gyerkőcök, akkor azért írj néha! :) Sok egészséget és tejcsit kívánok én is!
Szonja! Aranyos vagy, hogy aggódsz, velünk minden változatlan, én úgy érzem, ez már így marad szülésig, nem hiszek benne, hogy jobb lesz....
Próbálom összerendezni a gondolataimat, hogy hogyan is készüljek fel a következő 3 hétre úgy, hogy legyen energiám és erőm az orvosi dolgokon túl itthon is felkészülni, hogy a fiúk is el legyenek látva... És még közben férjhez is megyek! :D Feltéve, ha a leányunk is beleegyezik.... :)
Vendég

Sziasztok Lányok!
Valamelyikőtök írta nem olyan régen, hogy a csecsemősök melyik bimbóvédő krémet ajánlják. Nem tudnátok megírni mégegyszer? :) Most nem találom, pedig egy jó pár hsz-t visszaolvastam... Köszönöm!
Vendég

Adrienn!
Akkor duplán gratulálok!
Nem tudlak lebeszélni ? :lol: :lol: :lol: Csak vicc volt...

Kata ajánlotta a Medelea krémjét, a neve: Purelan. De azt írta, hogy nem lehet a csecsemősöknél venni, úgyhogy ha tudod, szerezd be, mielőtt bemész. Erre gondoltál?

Mi ma készültünk: vettünk húst, és daraboltunk, főztünk, fasírtoztunk és betettük a fagyiba. Sok főzeléket eszünk, és a fiúk csak hússal. Alapvetően nem szoktunk ilyeneket fagyasztani, de asszem jól jön az első pár hónapba. Egy kis főzeléket hamar összedob az ember, ezt meg felmelegítjük és legfeljebb a fasírtot sütjük. Na nem én voltam ilyen energikus, én csak igazgattam a bandát...

Kép
Kép
Kép
szonja77

Köszönöm Szonja! :) Azt hiszem, erre a krémre gondoltam... Most írom össze Apának, hogy mi kell a gyógyszertárból... :)
Nekem is vannak fasírtok (házi és bolti is) a fagyasztóban, meg jövő héten megyünk nagybevásárolni, tervben van, hogy veszek egy csomó készétel konzervet is... :)
Vendég

Eszti, mégegyszer gratulálok!! örülök hogy minden rendben!

Kattkat, nyugi a súly miatt! Mondom én 23-at híztam, és jóformán már semmi nincs rajtam! :wink:

Adrienne, igen a Purelan az!! És gratulálok!! :wink:

Szonja, végül babóm nem kapta el a vírust pedig mindenki beteg lett a végén. A "jó babaság" elmúlt ami az éjszakákat illeti! Ámbár nappal egy tündér! Fogacskákkal még mindig sehogy se állunk csak kínozza!! De már beszereztem egy fogzás könnyítő homeos cuccost! Kezd forogni, felfedezte tegnap hogy van lábfeje, azóta egyfolytában azt nézi! :lol: És még mindig csak szopizik, ennek örülök!
Drukk a jövőhétre!

Kép
kata05

Sziasztok!

Kata! Köszi a súly miatti nyugtatást! Igazából bennem sincs para emiatt, majd lemegy, csak a doki feszkózik. :evil:
De jó, hogy van elég tejcid.:)
Unokatesóm felesége jó 2 éves koráig szoptatta az első kisfiát és a második is jó úton halad, mert már 1 éves és még cicizik serényen.
Én megelégednék azzal is, ha minimum fél évig tudnám így etetni.

Mellbimbókrém: Én Garmastan-t szereztem be. Ezt dicsérték sokan.

Szonja! Micsoda előrelátás kaja fronton.:)

Adrienne! A hátralévő három hét alatt még "lezavartok" egy esküvőt is?
Nemsemmi! :wink:

Eszti! Megnyugtató, hogy jó tapasztalataid voltak a csecsemős nővérekkel! Minden elismerésem az ikres anyukáké. Mindent duplázva nyomni hűha (etetés, pelenkázás, fürdetés, öltöztetés..)
De az legalább borítékolható, hogy idő hiányában egyszerűen képtelenség elkapatni őket. Vagy rosszul gondolom?

Nekem csak a dokim fogadott. Se dúlám, se szülésznőm nincs és nem is lesz, mert nincs rá keret, meg igazából nem is igénylem, hogy folyton körülöttem ugrabugráljon valaki.
Nálam apuka sem lesz bent, időközben meggondolta magát és úgy döntött, hogy nem kér az apaságból :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Adrienn!
Meg lehet kérdezni, hogy amolyan kis esküvőt vagy egy igazi nagy lagzit kell végigtáncolnod?

Én is írtam listát apának. Arról is, hogy az indulás pillanatában még mit vegyen magához. Hááát kíváncsi leszek .....hogy hányat sikerül belőle összeszednie :D

Kata! Jó, hogy Lőrinc babót védi az anyatej, mert brutál lett volna már most orrszívózni. A fiam 11 hónapos volt, amikor elöszőr beteg lett. Az orrspray és orrszívó használatát úgy vezettük be, hogy magunkon mutattuk be, és harsányan nevettünk, hogy milyen jó, csiklandós érzés. Bevált, nem sírt, nevetett ő is (azért én azóta se kaptam rá az orrszívásra). De nem tudom, hogy milyen lesz egy ilyen apróval hadakozni...
Na majd kibújnak a fogacskák is. Szegények, megszenvednek ezzel is.

Kattkat!
Nem előrelátás, csak tapasztalat :D emlékszem az első két hónap zombi létre. Persze az ember már a másodikat sem akarja úgy elkapatni, mint az elsőt, egész egyszerűen azért, mert most nem lesz annyi idő. De Te csak nyugodtan kapasd el, olyan jó ez az első három év, és olyan gyorsan elmegy, utána meg majd a szíved szakad, mikor megy bölcsibe, oviba...

Szóval igazából be vagyok tojva :D nemigen látom, hogy hogy fogjuk bírni az örökké hiperaktív, most dacosodó, aztán majd ha kistesó hazajön féltékenykedő 3 évessel és az újszülöttel. És néha van harmadik gyerekem is: apa....
És mivel nálunk mindenki minden nap igényli a meleg ételt, gondoltam, hogy anyósom mozgosítása mellett kicsit készüljünk elő.

Ezek szerint Neked se lesz leányálom (ha jól értelek), legalább az első időszakban lesz segítséged?

Egyébként nem annyira szörnyű ez az egész. Engem - gondolom mást is - főként a kialvatlanság viselt meg. Nagyon nehezn álltam át a 3 órás alvásokra. Mire elcsöppent volna a nyálam, már kelni kellett. Állandóan a szoptatás mellett ezzel stresszeltem magam: hogy a fáradságtól min. egy órát forgolódtam. Akkor már ugye csak 2 óra maradt....Szóval egy ördögi kör volt....gondolom a rohadt hormonok is tomboltak. Úgyhogy Te próbálj ne stresszelni, csak aludni és szoptatni :D

Vajon mi van Pakoval? Elhatározta, és tényleg szül :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok! Bocsi, hogy nem írtam ide, de nagyon zűrös napok vannak mostanában, de naggggyon élvezem!:)
Szóval, már csütörtök óta itthon vagyunk, itthon pedig szupi lenni:) A látogatók nagyon sokan vannak és többször is visszajönnek. Néha már imádkozom, hogy fürdetek, vagy szoptatok, vagy alszom, akkor nem jöjjön senki.
A kórházban tök jó volt, tetszett, hogy ott helyben elintézték a papírokat, már csak a postást kell lesnem. És hogy megtanítottak szoptatni, pelenkázni stb. Alaposak voltak, rendesek és nekem a kórházi koszt is nagyon ízlett:) (a rokonok meg is sértődtek, hogy hozták a hazai étkeket, én meg meghagytam őket). Isteni finom friss zsömlék és kenyerek érkeztek reggel, már alig vártam őket!
Viszont nagyon honvágyam volt, alig vártam, hogy hazamehessek és a párommal végre kiélvezhessük, hogy végre igazi kis család lettünk, gyermekkel:)
A vizesedés 1 hét után tényleg lement rólam, ahogy ígérték, sőt szinte az egész súlyfelesleg, amit a terhesség alatt felszedtem. Még van 3 kg és terhesség előtti súlyomnál leszek. A hasam még nagyobbacska, de napról-napra apad lefelé, úgy hogy közben eszem, mivel rámparancsolt a védőnő, hogy enni kell, hogy legyen tejem.
Nagyon féltem a babát, de a párom is, éjjel mellettem alszik. Napközben pedig állandóan berohangálunk hozzá, hogy jól van-e, lélegzik-e stb.
Ja, az alapítványi szoba jó dolog nagyon, főleg császáros sebbel tudtam értékelni, hogy nem kellett végigsétálni a folyosón wc-zés miatt. Nem bántam meg, hogy alapítványiba mentem:)
Ja, nekem úgy indult a szülés, hogy szivárgott a magzatvíz, kb. 1 dl jött reggel, átlátszó zselés anyag volt. Utána megvizsgált a dokim és azonnal befutott velem a szülőszobára burkot repeszteni. És gyönyörű élmény volt az egész, a férjem mellettem volt, az pedig külön szupi volt:)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 22:13-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Twist! Jó, hogy bejelentkeztél! Örülök, hogy minden rendben Veletek! Ezek szerint tejed is van, szoptatni is tudsz. Vigyázzatok magatokra!

Kattkat!
Sajnálom, hogy így történt. Az a lényeg, hogy vannak körülötted, nem maradtál teljesen magadra. Persze, tudom, azért az nem ugyanaz. A fene se érti a pasikat. De azt hiszem, fog ő még ácsingózni, hogy a kezébe vehesse a gyerekét. Nem hiszem, hogy tudja, mit veszít, hogy most nincs veletek.
Vigyázz magatokra!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Twist!
Örülök, hogy jelentkeztél itt is! :) Gratulálok Dorkához! Jó olvasni, hogy Te is elégedett voltál a kórházzal! :)
Szonja! Csak kis esküvő, semmi faxni, mi meg 2 tanú... Nagyon hirtelen találta ki Apa, még a szülei sem tudják! :p
Karácsony előtt 1-1,5 héttel kitalálta, karácsony előtt még meg is rendeltük a gyűrűt, két ünnep között jelentettük be, és a 30.-ai hétvége volt az első, amikor lehetséges, és így akkor lesz. :)
Kattkat! Nem találok szavakat! Viszont egyet kell értsek Szonjával, mindenben! Majd csak előkerül, csak addigra már egy csomó szép dologról lemarad(t)!
Vendég

Adrienn, esküvő? Szuper, gratulálok, nagyon megható ez apától!)))

A védőnőm itthon megdícsérte a kórházat, hogy milyen alaposak voltak, sőt a gyerekorvos is. Azt mondta, hogy más kórházban nem szoktak ilyen alaposak lenni. De ezt nem tudhatom, mivel nincs összehasonlítási alapom.

Már nagyon várom a születési anyakönyvi kivonatot és egyéb papírokat, hogy az anyagiakat tudjam intézni. Ügyfélkapura regisztráltam, egy-két ügyet úgy is el tudok intézni. Huh, mennem kell.

Sziasztok!:)
Vendég

Sziasztok Lányok!

Twist,gratulálok Dorkához,jó lehet már együtt lenni!!!!
Jó olvasni,hogy jó kis élményeid vannak a kórházat illetően...
Ez megnyugtató...nekünk,akik még előtte állnak a nagy napnak...
És valakik életükben először...:)
Bár lehet,hogy másodszor is ugyanilyen izgalmas.

Írtad,hogy könnyű dolgod volt,mert a papírokat elintézi a kórház és neked csak a postást kell várni.Miket intéz a kórház?
A házassági anyakönyvi kivonat eredetije kell vagy elég a fénymásolat?
Mesélj kérlek eZekről...

Köszi előre is!
kata35

Sziasztok!
Pako? Tényleg szülsz, mi van veled?

Adrienn!
Akkor 30.-ig mindenképpen ki kell húznod, nehogy apa megbántódjon és azt mondja, direkt szülsz most, mert nem akartál nemet mondani :D És nem kell a házassági anyakönyvi fénymásolata :D a kórházba.

Ki hogy van, hogy viselitek a havat?
Biztos van valami front, mert a gyerekem piszok rossz...igaz már napok óta. Lehet, hogy érzi a vetélytárs érkezését? Megyek, megnyúzom....

Kép
Kép
Kép
szonja77

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 22:14-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 22:15-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Kattkat! Anyukának milyen lélekjelenléte volt!!! De apuka se lehetett semmi, hogy nem ájult be. Gratulálunk nekik!

Köszi a házassági anyakönyvi kivonatos infót.

Mi még egyben vagyunk, de olyan rossz a közérzetem. Nincs most fájásom, meg semmi, de olyan rossz a gyomrom, erőtlen vagyok. Arról nem beszélve, hogy tiszta agresszív, antiszociális vagyok, szeretnék egyedül maradni a lakásba, csendre, nyugalomra vágyom. Szívem szerint a telefont is kihajítanám az ablakon.

Kivel mi van?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!
Kattkat! Nem semmi, amit írtál! Uhhh... El sem tudom képzelni...
Szonja! Én is hasonlóan érzek, állandóan aludnék (csak a fiam nem hagy), csak annyi a különbség, hogy nekem piszokul fáj a hasam alja... Már csak összegörnyedve tudok a lakásban közlekedni... Most már délelőtt is... Eddig csak délutánra volt ez jellemző...
Remélem, megint csak valami frontra fogható ez is...
Szonja! Csütörtökön mész be? Akkor meg is indítják a szülést vagy csak befektetnek???? Én is csütörtökön megyek UH-ra is meg vizsgálatra is...
Vendég

sziasztok!

újdonsült fórumozóként és leendő kismamaként érdeklődni szeretnék, mik a tapasztalataitok a Péterfy szülészetéről. Még sosem voltam ott, nem ismerem, milyen a szakrendelés, kihez érdemes menni, viszont ami tény: ez a kórház van hozzánk legközelebb.
minden jótanácsot és véleményt előre is köszönök! :)
gabba*

Sziasztok!
Adrienn!
Jó lenne találkozni, de csütörtök du. a dokihoz megyek a rendelőjébe, megvizsgál és annak tükrében mond majd valamit. Nem mondta, hogy akkor péntek, vagy hétfő, csak annyit, hogyha még egybe vagyok, akkor lehet, hogy inkább megindítja, mert inkább a kórházba szüljek, mint az autóba.
Szerintem egyébként azért is akarta megvárni még ezt a hetet még, mert ugye az én babóm kisebb az átlaganál, a múlt héten mért 2800 grammot, és szerintem úgy volt vele, hogy amíg benn van, még nő egy kicsit. De ez csak az én véleményem.
Úgyhogy legkorábban csütörtök este tudom, hogy mi lesz.

Nem beszéltél a dokiddal, hogy mitől lehet ez a hasfájás? Fekvés közbe is fáj? Tudod, nincs előzés :D
Vigyázz magadra nagyon!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Eszemben sincs előzni! nekem még szükségem van a Te tapasztalatodra és élménybeszámolódra is! :)
Nagyon drukkolok Nektek! :) Nem hívtam a dokimat, csak nem lesz gondom csütörtökig... Addig kihúzom valahogyan... :)

Üdv. itt Gabba! Még én sem szültem ott, csak egy rövid ideig tartózkodtam a nőgyógyászaton. Azt nem tudom, hogy az ottani terhesgondozás hogyan működik, mert én amíg lehetett az orvosom magánrendelésére mentem (nem lehetett sokáig), azóta meg a terhespathológiára...
Vendég

Adrienn!
Ok, küldöm majd az élménybeszámolót!

Gabba!
Sajna szakrendelés ügyben én sem tudok segíteni.
Én is a doki magánrendelésére jártam, csak annyit fordultam meg a terhesgondozáson, amíg a laborokat, meg ekg-t elintéztem.
A laborba nagyon kedves volt velem mindenki, az ekg-ba is rendes volt a hölgy. A vércsoportot a vérellátoba kell átvinni, ott is adják ki a leletet, velem ott is kedves, udvarias, korrekt volt mindenki.
A dokim egyik aszisztense a terhesgondozáson a Pálma. Hozzá kellett mennem beutalóért, meg az AFP eredményét is ő adta ki. Nagyon segítőkész, kedves volt ő is mindig.

Én az elsőt a II. nőgyógyászatin szültem 3 éve, és ott mindenki mogorva volt, néha úgy beszéltek velem/velünk mint valami utolsóval...Nem tudom Neked ez számít-e vagy sem, nekem nagyon sokat jelent - pláne terhesen - hogy hogy beszélnek velem.

A szülészetről csak közvetett infóim vannak, majd ha megyek élesbe, utána beszámolok :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Most, hogy már alszanak a törpék, van egy kis időm írni. Egy szavam sem lehet az ikrekre, mert nem csinálnak egész nap mást, csak esznek és alszanak. Tudom, hogy ez idilli állapot nem tart sokáig, de várom már nagyon, hogy többet legyenek fent, mint most. Olyan aranyosak, hogy nem lehet betelni velük. Amikor fent vannak egy picit, akkor tágra nyílt szemekkel forgatják a fejüket, bár tudom, hogy sok mindent még nem látnak, de akkor is olyan aranyosak.
Fura, hogy már lassan kéthetesek!

Adrienn!
Ígértem, hogy leírom, hogy történt a szülés. Pénteken egész nap fájt az oldalam - először azt hittem, hogy Olivér befeküdt az oldalamba és azért fáj. Aztán beszéltem a dokival, hogy hiába fekszem, nem javul, lassan mozdulni sem tudok. Vettem be görcsoldót, de az sem segített, csak ideig-óráig. Így irány a kórház. Ott a ctg rendszeres fájásokat mutatott, bár én nem éreztem, a méhszáj is elkezdett kinyílni. Mivel aznap tölöttem be a 35. hetet, ezért az volt az első, hogy mindenképpen bentmaradjanak - ezért infúziót kaptam, hogy leálljanak a fájások. Ez meg is történt, de pár óra múlva újra kezdődött. Ez volt szombaton hajnali 3-kor. Innentől kezdve egész nap infúziót kaptam, de du. 3-kor mindezek ellenére nagyon fájt már, amit a ctg szintén kimutatott. Ezért úgy döntöttek, hogy megműtenek. Hát így születtek meg az ikrek 18.44-kor és 45-kor.
Mint "útólag" kiderült, nem véletlenül indult meg szülés, mert az előző műtéti heg, már nagyon vékony volt és a megterhelést nem bírta tovább.
De a lényeg az, hogy egészségesek és szépen fejlődnek. A többi nem számít!

Jó éjszakát mindenkinek!
teszti

Köszönöm Teszti!
Nagyon örülök, hogy jól vagytok, és hogy talán hagynak kicsit regenerálódni az ikrek! :) Zsirai műtött? A második császár jobban fáj mint az első???? Olyan édesek lehetnek együtt a gyerkőcök! :)
Jó éjt Nektek is, mégegyszer köszönöm a beszámolót! :)
Vendég

hahó Lányok!
Ki hogy van ma??? :) én eddig eléggé elviselhetően érzem magam (le is kopogom a fa fejemen).... Remélem Mindenkivel minden rendben! :) Én már eléggé félek a holnapi naptól... Sajnos nem az én dokim fog UH-zni holnap, ez miatt is van bennem para, meg a vizsgálat miatt is...
Vendég

Adrienn!

Igen, a Zsirai dr. műtött. Én nagyon meg vagyok (voltam) vele elégedve - vasárnap kivételével - nem volt olyan nap, hogy ne jött volna be megkérdezni, hogy mi újság van velem a babákkal. A műtét után is odajött, elmondta, hogy nagyon vékony volt az előző heg, elmondott mindent, hogy mi volt.
Szóval, szerintem valóban jó választás!

Remélem minden rendben lesz az uh-n. Majd írj, hogy mi volt.
teszti

Sziasztok!
Adrienn!
Köszi, én jól vagyok. Kicsit sokat keményedik a hasam, és egyre durvább érzés. Meg ma nekem is fájdogált a hasam alja, de nem volt vészes.
Vigyázz magatokra (meg a többiek is) aztán holnap írj, mi volt!

Kattkat, Pako, hol vagytok!
Kata, hogy vagytok?
Bea, remélem veletek minden rendben és szépen gyarapodtok!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?