Új privát üzeneted érkezett!

Igen piritott fenyőmagunk is van és külön a konyhában (ami 100%-ban az én birodalmam és vadi új :-)) van olasz részleg! olyan dolgok amik itthon nem kaphatóak és imádom! száritott paradicsom kapribogyó, kekszek, sütik besamell mártás KÉSZEN (bocsi de nem a lustaság hanem ize miatt tárolom) és sorolhatnám! megvan a forrás aki a készleteket tölti úgyhogy mi eléggé mediterránul eszünk :-)

Geo te hova utazol??? lemaradtam valamiről????
ma bent voltunk a soroksári brendon outletbe! annyit röhögtünk a párommal! a nagy outlet árak az kb. 500-1000 forintos tételek leárazott tételek voltak! viszont ágyacskából akinek nincs és nem kap és ÚJAT akar érdemes benézni mert bár nem nagy a választék ... azért van és lényegesen olcsóak! például volt 12 000 -ért (matrac nélkül persze) ami nagyon édi volt ám! a mienkért szombaton kell menni és ezzel ki is ürült az utalványunk amit kaptunk szóval innentől bababolt közelébe szerintem nem nagyon fogunk kerülni :-) vége a vásárlási láznak amit azért élveztem bevallom! :-)
a babaszobánk kész katasztrófa egyre több a cucc benne és egyre kevesebb a hely :-) viszont a mai napom hogy nem dolgoztam felemelő volt! leirhatatlan! délután 2 órát aludtam úgyhogy este dvd-ni fogok!
Mi nálunk itthon alapból nincs tévé és nem is lesz (ne itéljetek el!) ez nagyon jó dolog mert igy a párommal iszonyat sok időt töltünk 2-ben intenzíven ... rengeteget kártyázunk társasozunk nevetünk vagy ő hangosan felolvas amire bealszom és szrintem vagyis úgy gondolom ezért is ilyen mámoritóan szerelmes még a kapcsolatunk mert figyelünk egymásra! van hogy csak dumálunk ... :-) és az esti vacsorák is mindig 2-ben zajlanak! jaj úgy imádom szóval jó hogy hozzámentem! bár a tévéből még biztos lesznek gondjaink ha Esztike növöget :-) vagyis a környezetünkben élők szerint! dehát mit csináljak soha nem nézzük dvd-ni pedig heti 2-3x szoktunk! és netünk van ! szóval nem vagyunk azért "remeték" ...
na ezt csak leírtam! amúgy lelanyhult kapcsolatban élőknek ajánlom az 1 hét tévémentes létet :-) :-) :-)

megyek megírom a leckémet!
a gyes kalkulátortól kiborultam :-) az eredmény láttán gyorsan ki is léptem belőle!!! :-) :-)
Vendég

Picur,
Gratulálok a rutinhoz!! Ügyes vagy. A forgalomhoz meg sok türelmet kívánok!

Kép
Kép
hari

Nanetto,
érdekes amit a TV-ről írsz. Biztos igazad van. Én már szerintem megőrülnék TV nélkül. Ahogy felkelünk, vagy hazaérünk az az első, hogy bekapcsoljuk. Folyamatosan megy. Lili is imádja, persze ő a meséket. De általában DVD-t néz, vagy csak a minimax-ot. Este meg mi DVD-zünk, mert ami a TV-ben van, azt nem szeretjük :lol: De háttérnek folyamatosan be van kapcsolva, nem is tudom mi lenne, ha elromlana. Mondjuk van egy pár, úgyhogy egy ideig kihúznánk :lol: Persze ez nem ilyen vicces, mert valószínűleg tényleg sokat ront a kapcsolatokon a TV. Meg a gyereknek sem túl jó. Nyáron azért inkbb az udvaron szoktunk lenni, a téli hónapok az ilyen képernyő előtt ülősök.

Kész a lány, megyek öltöztetni. 4 éves és nekem kell öltöztetni!!! :twisted:

Kép
Kép
hari

Picur,
gratulálok!!!!!!!!

Nanetto,
nem utazok sehova :oops:
az előző oldalon leírtam mi van :wink:

Hari,
igen, ez gáz... csak sajnos mivel a Külügyminisztérium kérte Andrást, hogy ne menjenek, és mégis mennek, s valakinek baja esik, akkor a gyerekem apját csukják veszélyeztetés miatt börtönbe :shock: :cry:
na mindegy, majd jelentkezem.. :?

Addig is mindenkinek szép estét!
Vendég

Geo,
lehet, hogy hülye vagyok, de nem lehet aláiratni a résztvevőkkel egy nyilatkozatot, hogy csak saját felelősségükre induljanak el?

Kép
Kép
hari

Olyan, mintha Lili olvasná, amiket írok. Kivittem a törölközőjét és mire visszajöttem már öltözött is fel és közölte, hogy most már egyedül fog mindig öltözni. Na mondjuk azért ezt nem kell készpénznek venni, de a lényeg, hogy most felöltözött.

Kép
Kép
hari

jajj most lesz a Fókuszban..
majd jövök
Vendég

Háááát, kicsit több info és kevesebb szépségkirálynő jobb lett volna. De láttam Andrásodat is, úgyhogy a lényeg meg volt :lol:

Kép
Kép
hari

Na megyek, mert az én Andrisom megjött. Szép estét mindenkinek és görcsmentes éjszakát :lol:

Kép
Kép
hari

Ez szép termés így este felé, de ne hogy elbízzátokat :D Csak így tovább:D

Bibócska
köszi az infót:D Lépek az irányában :wink:

Geooo,
Kitartás és reméljük incidens mentesen lezajlik :!: Amikor tudsz beszélni Andrással biztos már ö is többet tud és megnyugtat :wink:

Nanetto,
Szupi :D Szóval sze voltál asz a kedvesz csaj a váróban ma :D
Tök szupi, mosztmár iszmerjük isz egymászt :D

(O.K ez csak vicc :lol: amit útóbb leírtam nem felel meg a valóságnak :!:
Nem jártam Budapesten ma és nincs szilikonos ajkam...vagy mégis...mmm..vagy mégse....mmm olyan határoszatlan vagyok ma eszte :D
Aszt hiszem tetetek szilikont az agyamba is hátha szegít majd :D)

Foltvspicur

Gratulálok :D Mit húztál? Nekem anno parkolás volt baról hátra....Vegül is sikerült, csak kiszállni nem lehetett, de korigáltam
:D

Hari

Nem lehetett Magnézium hiány? Nekem is volt hasonló tünetem még terhesség elött is, sokszor úgy ébrettem éjjel, hogy nem érzem a fél oldalam...meg volt, hogy húzta a görcs a lábam....ilyenek.
Vendég

Itt vagyok ám még, kukucskálok :lol:

Tahti, én is gondoltam a magnéziumra, vettem is ma egy jó nagy adagot. Remélem az okozta. Csak azért ijedtem meg, mert nagyon fájt, nem kellemetlenül húzódott, vagy görcsölt, hanem tényleg az ájulás kerülgetett és akár mit csináltam inkább csak rosszabb lett. Próbáltam kőrözni a lábfejemmel, de olyan fájdalmas volt, hogy még kézzel sem tudtam megmozgatni, mert az ember ugye magának nem okoz fájdalmat egy szint után. De mikor párom "megtekerte" akkor utána jobb lett. Igaz a tekerés alatt tényleg azt hittem elájulok. Na mindegy, túl vagyok rajta, bennem a magnézium, és remélem sose lesz ilyen többet, Te kis szilikonszájú :lol:

Na most már tényleg megyek, viszem aludni a lányt.

Kép
Kép
hari

Na az előbb beszéltem Andrással.
Úgy döntöttek az öccsével, hogy nem mennek Marokkóból ki, úh az öccse holnap hajnalban indul Marokkóban, mert ott csinálnak majd egy nagyobb kört... és megírja az útvonalat, adig amíg a többiek Európából Afrikába érnek... :?
röviden ennyi, de lesz ez még durvább is.. :cry:

mindenkinek szép estét, és jó éjszakát!
Vendég

estet! eccerubb a kisgepen fekve kisbetukkel :) megvagyok es avizsgalat is, eredmeny maj dtalan jovo het vegen. most szigoru agyban fekveszet.
UH szerint meg mindig minden ok a bebivel es meg mindig kispasi :)

luna6

luna6,

Nagyon örülök, hogy jelentkeztél :D Pihenj csak és ha van eröd olvasgass a mai termésböl :D

hari

Köszi :D Most már nem csak Arborétumos vagyok, de Szilikon szájú is :D
Remélem minden rendben lesz és nyugisan telnek az éjszakák :wink:

Jó éjt csajok :D Remélem engem se akar égetni este semmi nyavaja :roll:
Megyek törödök emberrel is vagy hagyom, hogy ö törödjön velem :P
Annyira édes egy muki :D

hmmm a -muki- szó finnben -bögrét- jelent :D
Vendég

Hari: a vádli vagy lábikra görcs, az magnézium hiány!!! ez lehet várandósság nélkül is, de ilyenkor még gyakoribb! írtad h elfogyott... én is szedek, ha fáj a hasam bekapok kettőt, amúgy meg napi egyet a vitamin mellé, de már nekem is emelni kell az adagot, mert már próbált begörcsölni.
amúgy írtam már hogy nagyon bírom a stílusod? :)

Geo: remélem lesz rally és lesz píz a lakásra! :)

Bibó: el is felejtettem a múltkor írni, mikor írtad hogy ha a 37-38 hetet egyben bírod az már jó... ide a bökőt hogy te belecsúszol a 41. hétbe! fogi bele? akit így "leírnak" (bocsi de így hirtelen ez a szó jutott eszembe, bocs) annak lesz a legproblémamentesebb terhessége!!! figyeld meg!!!

Nanetto: ma én is rátaláltam arra gyes/gyed/tgyás kalkulátorra és én is kiakadtam... főleg azon, hogy 2012. januártól miért csak gyesben részesülök??? én úgy értelmeztem a törvényt, hogy akinek jár a gyed 2 évre az a gyerek 2 éves koráig azt kapja... rohadtul nem vágom, hogy 2012. januártól miért csak a gyest kapnám??? hisz az akkor csak naptári év, és ezt nem írták sehol, a törvényben se. és eddig se így működött. + nekem nagyon nem tetszik amit kihozott... az én számításom szerint kb egy tizessel többet kéne kapnom, mint amit ez a kalkulátor kihozott...

Folti: gratula!
Tahti vizsgáján jót röhögtem!

Luna: de jó hogy írtál! pihi, amúgy meg minden szupi lesz!

A hasszuriról jut eszembe: régebben sokat foglalkoztatott a dolog, hogy mi lenne ha beteg babám lenne, ott hagynám e a kórházba, anyu megbocsátaná... mások hogy gondolnák... és hogy ez katasztrófa e... mióta anya lettem, két dologgal lettem elfogadóbb, pedig korábban nagyon negatív voltam mind a két dologgal szemben: egyik a homoszexualitás, másik a beteg gyermek (pl. down, vagy autizmus) és ezt most szintén nem riogatás vagy para keltés végett írom, csak egy gondolat, ami nyugodtabb mederbe tette a lelkem... szóval a homoszexuális dologról már beszéltünk... de a beteg gyerek téma még nem volt: az is nagy dilemma, hogy mi van akkor ha az ember terhesség közben tudja meg, hogy baj van és döntést kell hoznia... de ott van az is ha már kész tényként kapjuk kezünkbe a beteg babát- még az előző terhességem során sokat paráztam, hogy jajj, ne legyen beteg- persze ezt most is így gondolom, mert ez a legjobb... de két dolog történt azóta- egy délután hazajövet a vonaton egy idősebb sérült fiú és anyukája mellett utaztam, néztem őket és járt az agyam és arra jutottam, hogy két féleképpen lehet felfogni a dolgot, az egyik az ha tragédiaként éljük meg és boldogtalanul éljük az életünket, a másik, ha meglátjuk a dolgok mögött a szépet, a jót és azt hogy így mit kaphatunk- mert kaphatunk ezektől a gyerekektől, emberektől rengeteg őszinte szeretetet, és külön használva is szeretet és mindig csak az őszinteséget, a naivitást, a gyermeki szívet és lelket. (mondjuk az autizmus picit más tészta, de bennük is vannak csodák, mert ott leginkább az eszük és nem a lelkük a csodás) majd láttam a 8 napon című magyar filmet... szép történet volt... és közben eszembe jut, hogy kedden a laborban egy kb. 45 éves férfi mennyi méltatlankodást, panaszáradatot sorolt el előttem... vajon boldog az ilyen ember? vajon miért nem próbáljuk a dolgokat mindig a jó oldaláról megközelíteni? persze kellenek célok és vágyak és tervek, de nem lehet mindig a holnapnak, a majdnak élni... lássuk meg mindenben a szépet, a jót... ha élünk és élni tudunk, akkor abban mindig van valami szép! (tudom, hogy vannak rossz, pl halálos tragédiák, ez nem szép, de minden más igen) szerintem.
a tragédiákra visszatérve: sokszor gondolok arra, hogy nagy a családom, van 3 nagyszülőm is még... feltételezem, hogy sok keserű és szomorú pillanat fog még várni rám, de hogy ezek a pillanatok kevésbé legyenek fájdalmasak, így próbálok időt szentelni arra, hogy annyi erőt, pillanatot, emléket merítsek a családomból, hogy legyen miből táplálkozni... tudjátok- mintha minden nap lehetne az utolsó.
és amit írtam most az nem szomorú dolognak szántam, csak leírtam, hogy mióta így gondolkodom ezekről a dolgokról, mennyivel nyugodtabb és boldogabb lettem (belül érzem) :) és egy mosoly :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Lányok, ha valakit érdekel és szeretne írni bele, akkor van egy kezdetleges blogunk...
akit érdekel, annak elküldöm priviben a blog címét és a belépési jelszót...
:idea:

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok! Konkri a gyes gyás meg mindenféle törvény május1-től módosul sajnos mi beleesünk és a kalkulátor sajnos jól számol! semmit nem kapunk a 2. évtől :-( úgyhogy mi tegnap össze is ültünk párommal és megbeszéltük hogy felmérjük a helyi bölcsödei viszonyokat ! persze nem 8 órára dugjuk be majd hanem 4-re igy visszajövök dolgozni és így talán ki sem rúgnak és közel van a munkahelyem nagyon (negyed óra) és talán igy jó lesz! persze baba mellett lehet hogy másként döntünk ő azért sok szempontból átvariálhatja ezt a forgatókönyvet!!!!
Luna jó a hozzáállásod a dolgokhoz! mindig pozitivan és mintha minden nap az utolsó lenne!
vagyis minden nap egy tiszta nap nem szennyezi azt hiba :-)
én is mi is igy élünk! ezért van az hogy a szüleim házassága tökéletes a nagymamámé is a nagybátyáméké is és az enyém is az lesz! ebben nőttünk fel! a nagy szeretetben! na nem ömlegek hanem jó szerencsésnek érzem magam :-)
maj djövök most fordítok :-(
ui: reggel jött a róka koma ... fuhhh
Vendég

Jelentem felkeltem :D

4.30-kor felebrettem (nem égett semmim), de nem tudtam visszaaludni...7.00-ig.
Kérdezgettem emberkét: te alszol? Erre: igen. Hmmm...gondoltam ezzel se fogok beszélgetni....
Azután mikor a gyomrom is égett...kimentem és csináltam egy szelet sonkás, szalámis, sajtos, ubis kenyeret, meg ittam egy pohár tejet :D
Utánna 7.00-9.50-ig úgy aludtam mint a tej :D
Most megint ég a gyomrom, így nézek valamit enni :roll:

Aztán írjatok :wink: , tudom nálatok még egy órával korábban van, bár ezt nem todom soha jól kifejezni azaz itt majdnem 11 óra , Budapesten 10 óra, Portugália 9 óra. Soha nem tudom megjegyezni mi a korábban mi a késöbben....meg az ezekhez hasonlót
:oops:
Vendég

Lányok, helló, bocsi, kicsit eltűntem, de elindult nálunk is a felújítás és káosz van. Inkább csak olvasok, írni kevesebb energiám van. Bár most egy hétig csend van, utána jön a folytatás.

TGYÁS, GYED, GYES: hát én nagyon meglepődnék, ha nem úgy lenne, hogy a gyerek 2 éves koráig kapom a GYED-et. Mi, akik ugye április 30. után szülünk, ránk már az új törvény vonatkozik, ez tiszta sor. Akinek viszont van megfelelő hosszúságú munkaideje illetve ún. biztosított jogviszonya, az most is a gyerkőc 2 éves koráig fogja kapni a GYED-et, csak utána a 3. évben nem kap GYES-t. Illetve az első 180 vagy hány nap meg a TGYÁS.
Szóval ha megvan a minimum két év munkaviszonyotok a szülés előtti x évben, akkor 2012 júniusáig fog járni a GYED. 1 GYES-es évvel lettünk rövidebbek. Ennyi.
Legalábbis én több ezzel foglalkozó embertől megkérdeztem, és ezt mondták, sőt, mikor elolvastam anno a törvényt, akkor én is így értelmeztem.
Szóval nyugi, ha megvan a jogviszony, akkor van 2 év GYED is!!!

Nanetto, én is utálom a tévét, nekem sem volt, akkor még netem sem, de párommal mikor összeköltöztünk, Ő hozta magával a tévéjét, :? úgyhogy most már sajnos van. Mondjuk elmondhatom, hogy nem sok tévét nézünk szerencsére.

Konkri, én kérem szépen a blog elérhetőségét és persze köszönjük, hogy foglalkozol vele.

Luna, pihengess csak.

Ja, igen, voltam dokinál is, minden rendben van, de semmit érdekességet nem tudtam meg, szóval jövő szombaton a 4D-n derül ki a nagy titok.

Kép

Kép
***csilla***

Nos hogy a tegnap éjszakát folytassam, ma is már itt vagyok :)

Csilla, Nanetto és a hülye kalkulátor :): írtam még éjjel egy levelet én is a könyvelőnek... és én is Csilla tudtát osztom, hogy akinek jár a 2 év gyed annak jár a két év gyed. És rájöttem, hogy a kalkulátor hülyeségét abban látom, hogy ott az a kérdés:
meg van e a 365 biztosított nap: igen-nem...
viszont a törvény szerint akinek 365 napja van annak egy évig jár a gyed, ám de
a törvény szerint akinek két éve vagy többe van, annak 2 évig jár a gyed és ezt a kalkulátor meg se kérdezi... pedig a törvény erre is kitér...
ráadásul ez még inkább borítaná a bölcsi kérdést, mert az anyukák így nem hogy kettő, hanem 1 éves korban már nyomhatnák a gyereket a bölibe. holott így is nagy probléma lenne a bölcsi kérdés és közel dupla annyi férőhely kéne...
azért kíváncsi vagyok- bár nem akarok itt semmilyen párt oldalára állni, vagy politizálni, de Viktor részéről hallottam már ígéretet, hogy ha ők lesznek, akkor azonnal, és ez lesz az elsők között, amit visszaállítanak... bár nagyon nem bízok ebben és nem is ez lesz, ami befolyásol...
viszont ami nekem jól jönne az a szocpol visszaállítása, azt tdnám értékelni, mert akkor elfogyna a lakás hitelem :)

Tahti: nekem is ég néha a gyomrom, állítólag ez nagy hajú gyereket jelent :) amin én eléggé meglepődnék :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Most jöttem az UH-ról. Én is a kisfiús anyukák táborát fogom szaporítani. :lol: Most mondjuk furcsa mód meg vagyok ijedve, vagy illetődve, vagy nem is tudom. Bár gondoltam, hogy két esélyes a dolog, de valahogy sokkolt a hír, hogy fütyije van a lányomnak :lol: Mit kell csinálni egy fiú gyerekkel??????? Teljesen tanácstalan vagyok. Persze gondolom meg fogom oldani, hisz volt már aki fiút szült, no de én?! :shock: Még szoknom kell a gondolatot. Lilinél a köldökcsonk volt a mumus, amíg le nem esett. Most két kinövéssel is meg kell birkóznom, ráadásul az egyik ugyebár nem igazán fog eltűnni :lol:
Apa viszont úgy látom örül. És így a néven sem kell agyalnom, mert ő szeretné, ha András lenne. Hát legyen.

Konkri,
még nem mondtad, hogy bírsz, de nyugodtan írhatod napjában többször is, mert olyan mintha hájjal kenegetnének :lol:

Ja, és azt mondták biztos elszámoltam valamit, mert 20 hetes és 1 napos a méretek alapján. Úgyhogy azt hiszem most sem lesz pici törékeny babám, aminek viszont örülök, mert Lilinél is olyan jó volt, hogy olyan stram kis baba volt. Persze azért annak is örülök, hogy fiú, csak olyan váratlanul ért.

Luna, jó hogy jelentkeztél. Pihenj sokat és várjuk a jó eredményeket.

Na megyek Apával foglalkozni, aztán még jövök.

Kép
Kép
hari

hari, megneztem ketszer is, hogy tuti nem en irtam e az elso bekezdesedet a fiukrol :) szorol szora ez volt a reakciom, hogy mit fogok en kezdeni azzal az extra csomaggal, es mar akkor tele lesz a pelenka mikor meg ures. riaszto :D azert december ota volt mar idom legalabb a gondolatot szokni, de tegnap uhn elsoremegkerdeztem, hogy meg mindig fiu e az utod :) hat az :D igy jartunk. :D:D:D

luna6

Ú de jó Hari, gratula!
Ha kell, kérdezz a kisfiúkról... egyébként azzal a bizonyos kinövéssel kapcsolatban kell csak tanács...
1. ha pelusozod takard le egy kis törcsive vagy textipelussall, nehogy a slag félre hordjon, vagy az ágyba, vagy a szemébe, vagy a tiedbe... de erről már írtam... eleinte míg pici, ha kibontod a pelust, a hő különbség miatt rájön a pisilhetnék... így is folyhat mellé, meg alá, de ha jól ráfogod- na nem szorítani- akkor nagyjából megspórolsz több ruhacserét, meg ágyhúzást és hasonló...

2. kuki húzogatás: hát adnék tanácsot, de nem adok, mert ebből nagy viták vannak még az orvos társadalomban is. (ha csak a neten nézel után is látni fogod) van aki azt mondja hogy azonnal, van aki azt hogy 1 év, van aki 1, van aki 3 hónaptól javasolja... van akinek 1 évesen felrántják, van akinek több évesen felvágják... van aki mondja hogy krémezd, van aki ellenzi... szóval ezt majd döntsétek el ti apával. viszont azt azért ajánlom, hogy a bőrt mozgasd meg egy picit minden fürdésnél, még ha nem is húzogatod, mert a tisztogatáshoz hozzá tartozik, illetve nehogy nagyon letapadjon, vagy begyűljön a bőr alá valami. még ha felhúzni nem is lehet majd de egy picit mozgatni lehet és annyit enged is, mert amúgy is nagyon gyorsan szembe találod magad egy miniatűr égnek ágaskodó kukaccal :)
vigyázz nehogy közelről nézd és szemed kiüsse :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Hari,

Nagyon gratulálok :D
Azt hiszem sokszor okoz a kisfiúknál problémát a fitymaszükület, és a vissza húzható fütyi bör tisztántartása, de gondolom a kórházban vagy a védönö vagy barátnö akinek van kisfia biztos elmondja mik a lényeges ellátásbeli különbségek :D (anyós...)

Belegondoltam, hogy ha ennyi fiú születik az én kislányomnak (ami még nem bizonyított :D ) tuti lesz barátja, férje....úgyhogy csak növeljétek az adatokat :D Minipöttyösnek lesz kikböl válogatni :D
Hát nem vagyok egy a gyermeke jövöjére gondoló anyuka :D
Amikor felnö és ezt elmondom neki, biztos azt mondja: Ne égess már anyu ez olyan ciki :evil: (abban az esetben ha akkor ezek a szavak még divatosak lesznek :D )
Vendég

Na tessék, itt is van aki tanáccsal szolgálhat :D Konkri személyében :D
Konkri egy gondolat olvasó...vagy csak a fórumot olvassa.... :D
Vendég

Hát, tudom, hogy megnyugtatni akartatok, de most aztán tényleg megijedtem :lol:

Ráadásul:
Tahti,
igazán megnyugtat, hogy a lányod fog tudni válogatni a fiúkból, de mi lesz az én fiammal???????!!!!!!! :twisted: Gondolod, hogy csak te gondolsz a jövőre? Most aztán emiatt is aggódhatok :lol:
Bár amilyen jóképű lesz, biztos őt választják majd a csajok. Az a pár darab :lol: Foglalni nem lehet még? Mert akkor az itt születő csajokból egy pár darabot lefoglalnék előre a fiamnak :lol: Persze csak ha már megszülettek, mert előbb látni szeretném őket. És persze a családok anyagi háttere is érdekelne. Referenciákat is kérek ám :lol:

Na megyek a lányomért és közben szokom a fiamat :lol:

Kép
Kép
hari

Hari, gratula a kicsifiúhoz és imádom a soraidat én is. :D De hogyhogy nem, többen vagytok, akiket imádok olvasni. Vagyis na, mindenki írását szeretem, minél több van, annál jobb, de van extra jó stílusú csajszi többb is közöttünk. Szerintem.

Hihetetlen, hogy még egy fiúcskával szaporodtunk. Most aztán már bele kell húzni, hogy valahogy egyenlítsünk. Még a végén nekünk is kislányunk lesz? :lol:
Ma ahogy sétáltam a városban, a szokásos helyen a tangóharmonikás pont az Édes kisfiam c. számot nyomatta. Hát én ezt is jelnek vettem.

És basszus olyan, de olyan rohadt hányingerem van reggel óta, nem akar egyszerűen elmúlni sehogy. :? Hiába ettem, hiába ittam, hiába sétáltam másfél órát, semmi nem segít. Egyszer bő egy hétre elmúlt a hányinger, de már megint hetek óta üldöz. Hmmmm.

Kép

Kép
***csilla***

hari,

Lányom születése után (ha ténleg lány) küldöm a képeket róla:)
Az anyagi referenciáiról majd ö tudna beszélni, amikor felnö :D és lesz keresete :D
Szívem méllyén szeretném, ha egészségüggyel és sportal foglalkozna vagy állna kapcsolatba, bár a papája matematika, fizika vonalat szeretné neki...minden képp valami reál, de a sportot csak hobbinak.

Múltkor apósomnak küldtünk UH képet meg szívhangot amit felvettünk.. :D
Kérdezem nagy várakozással...hogy tetszik?
Jó, jó, de mikor magyarázhatom neki a trigonometriát.... :D

A férjemnek is asztronomiát, és trigonometriát magyarázott mese helyett....(de felnött és nem látszik meg rajta, mert mikor megtanult olvasni akkor maga olvasott meséket (Grimm) és többre emlékszik mint én, valamint ha nem tudok elaludni ö mesél nekem :D )

Képzeljétek bemászott a számba 4 db. 10-15 cm-es makkara a Mo-gi szafaládénak=krinolinnak a fele....
:oops: +saláta, tej, víz. Én próbáltam megállni 2-nél de én olyan éhes voltam....
desszeretnek ettem körtét, kivit, 1 db dióbelet, mert olvastam abban sok a fehérje :D
Vendég

Az összesített állás nemekböl eddig:

Fiú: 8

Lány: 3

Akik még nem tudják: 13

Gyakorta csevegök közül eddig:

Fiú: 7

Lány: 2

Akik még nem tudják: 6
Szerintem: esztrexx, zsuzsa 36, tähti, ***csilla***, konkri, foltvspicúr,

Szerintem vannak még akik gyakrabban írnak, pl: tallin, Judi 5, Anyamaci....
Csak nincsenek táblázatban és nem tudtam az infót róluk, de ha leírjátok azt hogy tudjátok-e vagy még nem a nemeket akkor szívesen változtatom az arányokat :D
Akit kihagytam attól bocsi, de nem volt szándékos:D Majd írjatok.
Vendég

Sziasztok,

Csak gyors bekukk: jelentem, mi is a fiúk táborát fogjuk gyarapítani :-( én nagyon szerettem volna lányt, mert tuti, hogy ő lesz az utolsó gyerek és jó lett volna, ha van lányom is, de mindegy......ez igy alakult, szóval, mi is fiút várunk!

Kép

KépKép
eszterxx

Az összesített állás nemekböl eddig:

Fiú: 9

Lány: 3

Akik még nem tudják: 12

Gyakorta csevegök közül eddig:

Fiú: 8

Lány: 2

Akik még nem tudják: 5
Szerintem: zsuzsa 36, tähti, ***csilla***, konkri, foltvspicúr,
Vendég

Esztrexx,

Gratula neked is :D
Még hátra van az este és már ennyi új és boldog információ :D
Vendég

Tahti: rohadt makkara, és mivel próbáltad kivédeni? nem voltál elég erélyes...

nekem ma alig van dolgom, mivel kaja volt, takarítani nem kell, így marad a mosás vasalás- tán ezt utálom a legjobban. én nem is tudom van e nálunk olyan, hogy üres a szárító meg a szennyes kosár. főleg azért is utálom, mert mint kiderült, gyerekem elkapcsolta a mosógépet és szépen kifőzte a kedvenc kötött pulcsim- vagyis egyetlen szép (volt) kötött pulcsim... wááááááááhhhhhhhh még a mosógolyó is összeolvadt a mosásba...

Tahti, te amúgy otthon nyomulsz? lehet mondtad már, de te nem dolgozol? ez nem számonkérés :) vagy ilyesmi csak érdeklődés az ottani helyzetről, helyzetedről :)
Hari tudom hogy már végzett a melóval, Luna htb, Heni is htb. Nanetto nyomja a védőnő ellenére is, Bibó szintén otthon van (azt hiszem már nem dolgozol), Geo iskolás :) (kis tejfeles szájú) :), Tallin dolgozik (azt hiszem)
Csillát nem tudom, Dettit, Foltit... többieket szintén nem tudom.
Mizu van Judyval? Mikor lesz eredmény?

Ja és Geminit is rég láttam.

Lehetne egy olyan tábla ahol azokat látjuk akik kb. 1-2 hete nem írtak :) ez csak vicc :) de kár hogy nincs itt oldalt egy lista a nevekkel, meg adatokkal, hogy kik írtak ide eddig és mit tudunk róluk :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Na Tahti picit megelőzött az összefoglalóval... :)

Eszter gratula!!!
Én anno fiúra vágytam, most a mindegy részleg vagyok, de látom csökken az esélyem a fiúra :), amúgy sztem ez a holdnak is lehet köszönhető, hogy mi ilyen fiúsak vagyunk... + a tökéletesre időzített szex leginkább fiút eredményez. lányt úgy lehet csinálni, ha picit beelőzzük a peteérést...

Geo: egy újabb webshop:
http://www.ora-karora.hu

:)

Kép
Kép
Kép
konkri

Tahti, ahogy elkezdtem olvasni ezt "Képzeljétek bemászott a számba 4 db..." a mondatodat, azt hittem, valami bogárról lesz szó, akik pl. éjjel a szádba belemásztak, már vert is ki a víz, még jó, hogy tovább olvastam. :D

Ja, már akartam írni, nem kell ám írnod a ***-okat, amikor a nevemet írod, nyugodtan elég csak a név is. Így Neked is egyszerűbb.

Eszter, akkor Neked is gratula a kisfiúhoz.
Egyszerűen hihetetlen, hogy ismét egy fiúcska.

Konkri, ebben a pillanatban fejeztem be a vasalást. :? Hát őszintén szólva rühellek vasalni, ezért mindig húzom, ameddig csak lehet.
Én is itthon vagyok, mert az elején ugye barnázás, lent a méhszáj stb., most pedig már simán tudnék menni, de mivel iskolában dolgozom, félek az influenzától, így itthon töltöm a napjaimat.

Nálunk amúgy a családban közel és távol és oda és vissza és bárhonnan nézzük, unokatestvéreket, Ő gyerekeiket megnézve, nálunk mindenki lány. Szóval nálunk extra csoda lenne, ha lenne egy kicsifiú.
De akkor mi lesz az arányokkal? :D Ha jól kalkulálok, mindenhogyan a fiúk lesznek többen. Legalábbis akik sűrűbben írogatnak, azok között.

Na, megyek, megragasztgatom gyermekkori könyveimet, hogy kicsit megújuljanak. Néhány hete hoztam le őket szüleimnél a padlásról.

Kép

Kép
***csilla***

Jahh akartam tegnap irni de asszem lemaradt, Gemini kuldott nekem drukkolos smst mikor tegnap a dokinal voltam, szoval feltetelezem, hogy neha itt van RO-ban.
Gemini jelentkezz, veletek mi ujsag????

luna6

hát kész vagyok! én még kb 3-4 hetet várhatok legalább, de lehet hogy többet is, mire megtudom, hogy lány vagy fiú... közbe meg itt csorog a nyálam a webshopok előtt a kislány ruhák után... :( esz a méreg!

azt hiszem, ha megtudom, akkor gyerek egy napra megy a mamához én meg csak webshopozok- persze ha lány, ha fiú, akkor annyira nem keresek ruhát.

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,

Amióta megtudtam terhes vagyok nem dolgozom, mivel ezt a babát már nem akarom semmi nemü veszélynek kitenni :!: Emelgetés stb...
Ahogy montad otthonról nyomulok :D Elég keservesen tudtam megszokni, de ahogy telnek múlnak a napok, meg ti is itt vagytok :D így könnyebb :D

Amúgy beleolvastam a februári kismamik topikjába és az eggyiknél elment a nyákdugó nemrég :roll: Elkezdett izzadni a tenyerem.....

Rendeltem egy terhestorna dvd-t, te jó ég remélem dvd...
Az egyik tanárom tartja, az akkori SOTE I-es nöin vették fel, és nagyon birtam a tornát anno, igaz a tanáromat nem....
Izlések és pofonok....
Viszont van benne autogén tréning, vénás torna, légzötorna...szal igazi gyógytornás :D
Sajnos ami anno nekem volt vhs-en az odattam egy ismerösömnek, aki el felejtette visszaadni, de már mindegy mert úgy is csak dvd-ben tudnám használni.

Este felhívom anyukámat és megkérdezem mikor széndékozik érte menni és kiküldeni nekem:D
Jó fej és feb. 17.-én kijön meglátogatni, miután rávettem, hogy másszon már ki egy kicsit :D
Apukám így is mondta egy vitatkozás után, hogy: - nem akarod kivinni anyádat egy kicsit..... :D
Pár napra jön csak mert ö még dolgozik :)
Fog fínomat fözni, meg hoz husokat, meg zöldbabot, sóskát, petrezselyem gyökeret.....nyam nyam:)
Vendég

na meguntam a sóvárgást, lehet inkább vasalnom kéne :)
neeeeeeem, inkább nézem az ikea oldalt, hogy mit vegyünk a gyerekszobába :)

Kép
Kép
Kép
konkri

hat en is fel tudnek ruhazni rovid ido alatt jopar kislany bebit, de mar igyexem nem is nezegetni a csajreszlegeket, inkabb szoktatom a szememe a pasicuccokhoz.
egyik baratnom mondta, hogy a gyerek is jobban jarna ha lany lenne (akkor meg nemtudtunk semmit) mert annyira kifinomulatlan a pasicuccos izlesem :D:D:D

jahhh elmeselem meg, ugye raerek marhara tevezni, megy egy dokumentumsorozat egyik egi csatornan, John es Kate +8. Ez azt takarja, hogy elsore lettem ikreik, mert a csajnak PCOSe van (mint nekem, csak en nem szedtem be a nekem felirt peteerest serkento gyogyszert, o meg igen es hogy jart :D) szoval lany ikrek... es akart meg egyet es ujra szedett valamit... es hat lett. Nem redukaltak, kihordta mindet, 30 hetre szulettek vegul. Ket szxulesbol 8 gyerek!!! Elrettento, de azert tok jol vannak es aranyosak is, csak magamra nezve rettento. Amugy a hatosokbol 3 fiu es 3 csajszi van.

luna6

Tahti (na kis gepen nem tudok umlautot irni) en semmivel ra nem tudnam venni anyamat, hogy idejojjon. Nem is volt meg soha az eltelt 5.5 evben. Jol ki is akadna meg ha megvett repjegyet is kuldenek enki :)

total off kerdes: mennyire siman szoktad meg, hogy ott elsz? en azt hittem mivel nem vagyok honvagyas, hogy sima ugy lesz. es tulkepp en szeretek is itt lakni es ugy igazibol ritkan vagyom haza... megis rajottem, hogy bennem van egy nagy adag rejtett ellenallas az igazi beilleszkedessel szemben... pedig ugy hittem en egy kifejezetten szocialis es konnyen asszimilalodo tipus vagyok, aztan megsenem de ez nem latvanyos asszem, megis benne van valami blokk.

luna6

De jó lesz Neked Tahti! viszont így jó ha otthon vagy, mert egy kis meghitt anyukázás nagyon jó tud lenni :) Én is kb 2 havonta látom enyimanyut, mert ő meg 300km-re van.
amúgy köszi az infót a helyzetedről, na mert olyan sok közöm volt hozzá :)
ilyen szörnyűségeket meg ne olvass! én is próbálok kizárni minden ilyet na nem strucc mód, mert tudom hogy mik történhetnek most is és később is, de...
amúgy ha februári a baba és elment a nyákdugó az már nem is oly nagy baj, attól még maradhat bent egy picit+már egészségesen is születhet + lehet hogy már a 37 hetet is elérte...
vagy csak a szülés lehetősége miatt zsongtál be?
én már úgy szeretném enyém kezemben tartani... Marcussal nem volt ilyen hamar érzésem, de most...

Kép
Kép
Kép
konkri

Csilla,

Ahogy írod, nekem is ijesztö volt az egész csak jöttek és jöttek, mondván e-gyél meg, e-gyél meg..... és csak ezt skandálták :D
Ilyen helyzetben mit tud csinálni az ember lánya :oops: Megettem :D utánna elhalgattak :D Én nyertem :lol:
Vendég

Oh Luna, az ikres izét jól át kellet rágnom, hogy a beszűkült, használatlan, gyes-es agyammal összerakjam és megértsem :) a beilleszkedős szavaid pedig már el is siklottak mellettem, mert az meg nagyon bonyolult agyi és lelki téma :) :) :)

ja most jut eszembe, hogy én nem is gyesen, hanem szabin vagyok március 2-ig!!! :) juhéj, kapok fizut!!! ember van gyesen. megszivassam őket? menjek márc. 3án dolgozni? :) (akkortól betegácsizok) ki is akadnának tán :)

Kép
Kép
Kép
konkri

hát az Luna! de én a jó oldalát is látom, h tök jó :)

kínomban, már a brendon oldalt is nézem, de jó szar lett, ráadásul a választék is egy 0 az áraikhoz képest...
mi voltunk a soroksári outlet-ben, de nekem nagy csalódás volt az is.
sokkal inkább bejött a tesco vagy cora, no meg a webshopok :)
most is néztem az aproságokboltját... hát nem sok kell, hogy rendeljek két pelenkázó lapot, egy merevet a kiságyra és egy simát a mosógépre- mi fürdés után azon öltözünk- de tudom hogy mások is, úgy hogy ez egy tanács esetleg, mivel a fürdőtt könnyebb befűteni hősugival,mint egy szobát + a vizet se kell cincálni vödörbe, csak zuhanyzóval bele a kis kádba vagy akár a nagyba is... öltözni-vetkőzni, meg frankón lehet a motyógépen :)
ja még egy tanács panelban lakóknak: ha kicsi a fürdőszoba lehet kapni olyan kádat, vagy kád tartót, amit rálehet tenni a nagy kádra és simán ráteheted a kiskádat... így nem foglal járófelületet is a kiskád fürdésnél...

Kép
Kép
Kép
konkri

Fú csajok, lassan nem értem miket írtok. Teljesen elvette a fiam az eszem :lol: Lili már belenyugodott. Rögtön talált is neki pár nevet. Pl: Virág, Felhőcske, Cukormáz.... Honnan vesz ilyeneket? Nekem mondjuk a Virág a legszimpibb. Biztos nem utálna a fiam érte :lol:

Már nézegetem a babakocsikat. Fiús szineket. De nem veszek. Nekem kérem elveim vannak. A május az május. Kivéve, ha február persze :lol: De hát simán öszze lehet keverni a kettőt. Egy biztos, januárban tuti nem veszek, mert fizut már csak februárban kapok.
Én is itthon vagyok amúgy, betegen. Mert aki helyettem jött, annak most volt jó a kezdés. Na hát én meg nem ellenkeztem, szeretek itthon lenni. És képzeljétek el, úgy néz ki, hogy az üresen álló kis lakásomat is ki tudjuk adni. Holnap jönnek megnézni. Persze megint nem egy jó gazdag egyedülálló, akiben biztos lehetnék, hogy fizetni is fog, de érzem, hogy most jól fog elsülni a dolog. És ha én érzek valamit, akkor az úgy is van. Kivéve ha nem, de ezt most nem vesszük számításba.
Jó lenne, mert így azért még kevesebb a fizum, ami amúgy sem volt sok. Illetve így már soknak tűnik utólag :lol: Bár egyelőre fogalmam sincs mennyi lesz a táppénz, még az is lehet, hogy több mint a sima fizum. Lilinél úgy volt furcsa mód. De most azt is megvariálták, úgyhogy majd jövő hónapban tudom csak meg.

Nem mintha számítana a pénz, hiszen most az a lényeg, hogy FIAM lesz!! Na, már egészen olyan mintha megszoktam volna nem? :lol:

Ruhát szerintem én is kevesebbet fogok így nézni. Pedig biztos fiú ruhák is vannak aranyosak. Majd rááll az agyam és akkor aztán tele rakom a szekrényt. Persze előbb megvárom miket kapunk. Lehet, hogy nem is kell venni semmit és akkor meg minek éljem bele magam. Kistökös....olyan fura, mikor mocorog, egészen máshogy gondolok rá, mint eddig. Még a fütyijét is érzem :lol: Na jó nem, de az agyammal igen. Lehet, hogy fütyifóbiám van??

Viszont rettentő éhes lettem, úgyhogy megyek enni finom kis húslevest.

Ja és a legfontosabb (legalábbis ami most eszembe jut):
Én is szeretem olvasgatni amiket írtok! Mindenkiét! Úgyhogy írjatok amíg eszem, vagy egyetek ti is.

Geo, hol vagy?????

Kép
Kép
hari

Majd le ragad a szemem 8)

Fél óra és jön a párom és megyünk bevásárolni.
Most valahogy úgy nincs kedvem :cry:
Asítok meg ásítok..... :roll:
Már megírtam a bevásárló listát :D
Majd jövök még:D
Vendég

ja és Geo, még egy webshop, meg akit érdekelnek dögöske babyruhák...
http://www.vampiregang.com/catalog/

de írok még frankó webshopot:
http://aprosagokboltja.hu/shop_start.php?shop_id=8881
(innen szeretném a kocsit + szupi áron adják a pelenkázó lapokat és választék is van)

http://bolthely.hu/nikicabababolt/
http://www.babyaruhaz.hu/baby-termek.php?amenu=24
na innen ígértem h megmutatom, nekünk ez a hintánk van:
http://www.babyaruhaz.hu/baby-reszlet.p ... nu=24&kat=
bár anno 2008. januárjában még 21 ért vettük... most használtan többért tudnám eladni... de nem adom, mert szuperdolog, megérte a pénzét!

Én ezeket ajánlom!

Amt még ajánlok, mert számomra ez volt a biztosabb, hogy aki tud, szerezzen be még most higanyos lázmérőt (már bevonták),mert nekünk a digitálisok mindig mást mutattak... de talán a legjobb, áldozni egy fülhőmérőre és nem kell a gyerek popóját csesztetni...

Kép
Kép
Kép
konkri

De jo, hogy emlitetted a lazmerot. Higanyosat nem kapni sehol :( van olyan hagyomanyos amiben nem higany van de itt oloyat sem kapni.... a digitalissal tele a hocipom, neha ok, de neha total hulyesegeket mond. Szoval akartam kerdezni, hogy a fules kinek es milyen markaban valt be? arrol is hallottam mar rosszakat, de valami kelleni fog. enyim nonel meg higanyosom volt, el is tort mar :(

amugy szerinted mi a jo a 8 gyerekben akik szinte mind egyidosek? ok van gyerekuk, de ez mar ipari mennyiseg :) arrol nem beszelve hogy nezett ki a csaj hasa boven a 30 het elott mar a 2. foku egesi serulesekkel... mert a bore ugye nem birta az igenybevetelt. mondjuk nagyon mozogni se csak fekudni. de tenyleg jol veszik az akadalyokat, viszont hatalmas melo reggeltol estig es neha nagyonsok szervezest igenyel... kepzeld el kire lehet hagyni ennyi gyereket megorzesre ha szukseg van ra.

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?