Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy örültetek a visszatértünknek!

Buksi! Tünde!
A könyvtáros internetezés valóban ritkásra sikeredett, én többször próbálkoztam, de vagy ültek a gépek előtt vagy épp egyik sem működött.
Hogy milyen elvárásaim voltak Matyival szemben?
Sokáig hittem, hogy ha mellette leszek, vagyis lát engem, akkor képes lesz egyedül eljátszani fél-1 órácskákat és én akkor tudtam volna olvasni, tanulni. Nem jött be, mert 6 hónapos koráig állandóan sírt én sokszor ideges voltam emiatt, meg hogy magamra végképp nincs időm. A sírást sajnos nagyon rosszul viselem, mert tehetetlennek érzem magam. Meg talán azért is mert megszoktam, hogy kvázi felnőtt embereket tanítok, akiknek, ha szép szóval elmagyarázom a dolgokat, megértik és nem kell mindent 1000x újra kezdenem. Tudom, hogy egy csecsemő más, és ezért is voltam mindig mellette, de olyankor is sokszor sírt én meg vaktában találgattam, hogy mi lehet a baja. Túlságosan "sikerorientált" vagyok/voltam eddig, ragaszkodtam az időpontokhoz, a dolgok kiszámíthatóságához, ami mellett lehet tervezgetni a napot, a hetet, a hónapot. Ez a kicsi meg tojt rá (érthető), amitől kezdtem bedilizni. Ha anyukám nincs, meg a tanítási szünete, mert tanár, akkor nem tudom mi lett volna velem. Persze tetézte mindezt az, hogy május eleje óta talán ha 5 éjszakát aludt át Matyi. Szóval nem csak a nappalok, de az éjszakák is odalettek az állandó készültségnek, az én alvásigényem pedig annakelőtte 10 óra volt, mert hiperalacsony vérnyomás mellett, és 2 reggeli kávé nélkül nem bírtam elkezdeni a napot.
De anyukámból valahogy sugárzott a szeretet a baba felé és csak ámultam, meg szégyelltem magam, hogy mit akarok én az alvással, a "karrieremmel", most csak vele kell lennem és elfelejtenem, hogy létezik az óra, a tervezgetés. Egy kicsit talán sikerült. Aludtam sokat és most más színben látom a napokat, meg Matyit is (igaz, hogy most már alig sír és lekötik a tárgyak).

Rebi!
Nekünk volt egy könnycsatornás futamunk. Minket beengedtek és a férjem fogta a babát. Ordított szegénykém, nagyon kivoltam, de nem maradt benne nyoma, utána végigaludta a napot és másnap már nem emlékezett rá. A tanulság számomra az volt, hogy talán ha a gyerekorvos is tudná, hogy a legfontosabb az orr tisztán tartása, akár óránkénti porszívózása, akkor biztos a siker. Matyi télen folyamatosan náthás volt, el volt dugulva az orra és fújtuk ugyan de talán nem elégszer.

Orsi!
Bocs, hogy nem válaszoltam. Kösz a levelet a tanácsokat még egyszer. Kenőcsügyileg beszéljünk még, újra pöttyösödünk!
Remélem jól sikerült a nyaralás! Láttam Bencét a járókájában állni, nagyon aranyos és borzasztó ügyes, ha a hálós járókában is fel tud állni.

Ini!
Meglesem én is ezt az esküvői képet, a többiek annyit áradoznak róla!

Manga
manga

Sziasztok!
Manga!
Aranyos vagy, hogy megkeresed a képet.
Amit nagyon hamar meg tanultam én is a gyerekek mellett, hogy tervezni előre semmit nem szabad, hogy ők mikor mit csinálnak. Az életmódunkat nagy részében hozzájuk kell igazítani.Ami persze csak szokás kérdése. Én már azt is kezdem megszokni, hogy 3 éve két kezemen meg tudom dzámolni, hogy hány éjszakát aludtam át. Ha meg nem ébrednek, akkor én ébredek, hogy mi van, hogy még senki nem jelentekezet.

És mindenkinek köszi az esküvői képre a dicséretet.

Orsi!
Én is imádom, ahogy elalszik. És képzeljétek, hogy amikor valaki azt mondja neki, hogy "Szia Olivér!", akkor elszégyelli magát és hozzám bújik.
Ilyet a Hanna soha nem csinált.Teéjesen olyan érzés, hogy szerelmes lenne belém. A Hanna meg a férjemmel viselkedik így, persze a férjem szerelme a Hanna.

Graz kb.4-5 óra , a 8-as uton kell menni. Elég sok helyen már két sávos, így elég jó a haladás. Meg, hogy ilyen gyakran megyünk már nem tűnik hosszúnak. De este 6-7 körül akarok indulni, hohgy aludjanak a kocsiba. Gyerekeket rögtön pizsibe öltöztetem.
Akkor a nyaralás neketek csak a hosszú hétvége lesz?

megyek aludni

puszi
Ines
ini

Kép
ini

Sziasztok,
illetve szia Ini, Manga és Orsi. Azt hiszem ennyien vagytok mostanság írófélben.Kép
Remélem ez csak átmeneti, és csak a ti kedvetekért makogok pár szót,nem vagytok egyedül.KépKépKép
Allergiás és nyafka vagyok, dolgozni kéne, nővérem tényleg utsó napjai után van. Magzatvíz vizsgálaton volt ma, tiszta a víz, szóval egyelőre maradnak együtt. A csaszitól fél, meg attól, hogy nagy fejű a bébi.
Kikában voltunk, már megint vettünk bútor. Momentán egy új ágyat Kép Ja és kispapi megint felbosszantotta magát azon, hogy vhol zene szól. Tényleg lehet hallani vmit, de hát neki ez elviselhetetlen zenebona. Jelenleg a környék utcáit rója, megtalálja, és feljelenti (állítólag Kép) a zajongót.

Ini
nagyon kedves kép Olivér ebben a játékkocsiban!! Azok a szétterpesztett lábujjakKépKépKép
Jópofi lehet az az építős játék!

Mang'
tervezni tényleg kár, de az a fontos, hogy már másképp éled meg, krízisen túl vagy, a java következikKép

Orsi
Remélem jól érzitek magatokat, és Kép is jól bírja majd az utat. VizisiKépKép

Pápá
J, minden kedves olvasónknak küldök egy Kép, hátha írni is támad kedve
holophernes

SziasztokKép

Egy gyors bekukk, három napja probálok irni nektek, de reménytelen vállalkozásnak bizonyult, Dani utánozhatatlan billentyűkombinációt alkalmazva egy pillanat alatt az enyészeté tette az irásaimatKép

Mivel az agyam kapacitása ily késői órán elég kivánni valót hagy maga után, ezért nem irkálok mindenkinek névszerint, csak ahogy eszembejutnak a dolgok, igy előre is bocs akit esetleg kifelejtek.

Minden új fogacskához gratulálunk, akinél még nem bujt ki az se féljen, tuti nem kell protézist csináltatni, valahol azt hallottam hogy minél később bujik ki annál egészségesebb és erősebb lesz, jobban beépül a szerkezetébe a kálcium meg minden ami kellKép

Még nagyobb gratuláció a minden babócának aki elhagyta a viszintes helyzetet és sikerült felállniKép anya és apa legnagyobb öröméreKép.

Fogas kérdéshez még, lányok akik még szopiztattok és van már fogacska, nálatok nem harap a gyerköc? DAni nálunk néha sportotűz abból hogy bekapja a mellbimbómat majd ráharap és elkezdi huzni mint a gumit, és még röhög is hozzá mikor látja hogy lilul a fejem. Már nem tok mit kitalálni hogy leszokjon róla, és félek hogy totál játéknak tekinti. Utoljára mikor a kezembe harapott már nem tudtam mit kitalálni, finoman megharapta én is őt, reakció: totál teli szájjal kacagot. Valaki adhatna tanácsot hogy mit probáljak még kiKép

MangaKép Tök jó hogy pihenhettél és át tudtad gondolni a dolgokat mielött még jobban lestrapáltad volna magad. Pöttyök? nem derült még ki hogy mitől jönnek elő?

HolophernesKép
Nagy drukk a tesodnak, jó nagy babóca várható akkor, bár az uh szokott meglepiket okozni, engem is végig azzal vigasztaltak hogy jó nagy baba lesz, bőven tul a négykilón, oszt hála az égnek 3440 volt csak Dani, laza bő kilot tévedtekKép

Minden allergiásnak gyors enyhülést kivánok és kitartást, már nem sok van és itt a hüvősebb és talán pollenmentesebb idő.

IniKép
Aranyosak a gyerköcök, nagyon szépek, Oli tök ari abban a babakocsibanKép Gratula a telekvételhez és sok sok energiát a kivitelezés tuléléshezKép
Látom jó sürű lesz a szeptemberedKép

VicKép
Meglestem a képeket, hát tünemény amiket a lányod alakitKép Tényleg mennyi most a Mongolban az árfolyam? és még mindig benne van az ital fogyasztás is (sör, bor, üditő)?

BuksikaKép
Voltál azóta a csodaboltban?Kép Én alkottam egy ajándékot a sogornőm szülinapjára, csináltam egy farudaskönyvet muffinreceptekkel megtömveKép
Tündéri Vencel a fogmosásos képekenKép Nálunk Dani bőszen rágogatja a fogkeféjét.

OrsiKép
Kép a vizisiről?Kép Tuti jól tudják imitálni a dolgot, vagy ugy néz ki mintha vizisielnének, vagy éppen szörfdeszkáznának, még a rugozásuk is totál azKép
Alvás, én is szeretem amikor a karomban, befészkelve magát a nyakmhoz a vállgödörbe alszik el, olyan jó dolog hallani ahogy szuszogKép

NoémiKép
Gratula a felüléshezKép tök jók a képekKép

HajniKép
Nektek meg grat a felálláshozKép

BogiKép
hu még a hideg is kirázott a szervkereskedős storitólKépKép

TündeKép
Milyen járókát vettetetek végül? ÉDi lehet Kitti ahogy táncol és még berreg is hozzáKép

RebiKép
Csengus tök édi , de a fiad se semmi Kép

Most kifáradtam, tudom hogy a negyedét se irtam le annak amit akartam, de holnap hosszu napom lesz és még aludni kéne egy kicsit, de elötte még be kell fejeznem egy faliórát, mert az is ajándék lesz holnapra, majd mutatok róla képetKép

sok sok puszi mindenkinek

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Szerintem csak a hétvége miatt van pangás, majd meglátjátok holnap mindenki írni fog! Kép

Ines
hát ez a kép szuper! Most már tudom, hogy nem műanyag játékbabakocsija lesz Alexának, hanem ilyen, mert strapabírónak tűnik Kép

Orsi,
hú szegény szobatársad! Bükkfürdő jól hangzik Kép

Judit,
ez nem éééérrr! Én akartam Boginak a távcsöves gifet feltenni Kép
Na kispapi megtalálta a zenebona kiindulási helyét? Kép Kép Kép

Tünde,
Alexának is van valami hasonló tánci-tánci féle mozgása. Ha fekszünk mellette, felérdel, a kezével ránk támaszkodik és előre-hátra riszálja magát. Kicsit olyan, mintha közelharc lett volna és leggyőzött volna minket! Kép Ráadásul azok az édes kis hangok, amiket közben kiad, haláli!
Mióta megtanult mászni, rájött arra is, hogy nem tűnök el ha nem lát, hanem kijön a konyhába utánam. Adtam neki egy kis fedőt meg kanalat, azzal szokott zajt csapni Kép

Ági,
végre valaki, aki szerint nem gáz, hogy még nincs fogunk! Tegnap csak 3x akasztottak ki emiatt! "MÉG nincs foga?!"
Szóval cicis akcióhoz tapasztalat hiányában nincs ötletem. Nálunk akkor van röhögés, amikor egy picit rácsapok a kezére.

Manga,
örülök, hogy sikerült pihenned egy kicsit és átgondoltad a dolgokat. Lám-lám a kincset érő nagyi mikre képes Kép Kép Kép

Nálunk történt két "nagy" bibit hozó baleset, az első a radiátor lefejelése volt, maradt is egy szép lila csík a buksikán. Aztán pedig felkarcolta a noziját a hinta műanyag szélével (épp nem volt felrakva és hátulról elég éles).

Búcsúzom, írjatok!
Pussz
Hajni
Kép
tigribigri

Sziasztok!

Lányok, ki vagyok, mint a befőt. Vagy 10 alkalommal keltem Olihoz. Nagyon rág mindent, lehet, hogy fogacska. Nem engedi megnézni.

Judit!
Drukk nővérednek, ne féljen a császártól. Az érzéstelenítés annyira sem fáj,mint a fogorvosnál a szuri. Amikor meg felállítják, akkor lényeg, hogy sokat menjen. Annál gyorsabban gyógyul. én nagyon hamar felépültem, mondjuk ez alkat kérdése is.
Hol fog szülni?

Ági!
Hát nem tudok mit mondani a harapgálásra. nővérem egyszerűen véget vetett a szoptatásnak.
Oli is egyszer csinálta. De ő most saját magát választotta el. Ordít, ha szoptatni akarom, éjjel is.

na megyek, mert útnak indítom Hannát és papát a kölyökhajóra.

puszi

Ines
ini

Sziasztok!

itt egy kis ernyedt a kezemben, megpróbálok írni... Kép

Ági
Nem semmi, miket csinálsz!!! Gyönyörűek a mubkáid, és tuti jók az ötletek Kép De mikor van rá időd? Én már hetek óta nem tudtam egy öltést sem varrni Kép
Amikor jön a foguk, akkor szoktak harapdálni... elvileg nem szabad felkiálltani, mert megijedhet... hanem higgadtan el kell venni a cicit... és újra és újra... Ez az elmélet... Kép ... de a gyakorlatban ne kiáltson fel az, akit váratlanul galádul megharapnak? Mellesleg Levi fog nélkül is épp eléggé meg tudja szorítani, hogy fájjon KépKép Arról nem beszélve, hogy feltétlenül olyankor kell körbe néznie, amikor a cici a szájában van Kép

Manga
A könnycsatornás dologban az zavar, hogy "rutinból" is megcsináltatják, amikor még nem is indokolt... meg a "nem fájdalmas" duma... nem fájdalmas, mert baba még nem panaszkodott... Kép

Ini
Tényleg nem lehet, hogy a foga miatt van Olinál a szopi sztrájk?
Itt sem aludt az aprónép vmi jól... lehet, hogy már érzik a frontot... meg mind2 épp fogzik... bár nem túl sikeresen... egyiknél sem nagyon látszik eredmény KépKép Reggel 6-tól fent vagyunk... így iszonyú hosszú a nap Kép

Hajni
Foggal bosszantókat magasról... Kép ... ők biztos olvasták a "nagykönyvet", de a gyerekek nem... Kép
Csenge sem a "mikor", se a "milyen sorrendben" részt nem olvasta (se a "mennyit alszik" se a "hogy kezd beszélni" se a "mikor lesz szobatiszta" részt ... eddig ... és még nincs 3 éves Kép)

Judit
Párodnál mi ez a zene-üldözési-mánia féle? ;-)
Egyszerűsített munkával haladsz?

... Levi álmában is berugdossa a billentyűzetet... így elég sokáig tart 1 kézzel bepötyögni vmit...

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Rebi!
Oli már egy ideje tiltakozik, de mindig sikerült, most már nem. Már két napja nem szopizott, tejnek annyi. Egyébként már nem volt valami sok, lehet, hogy az nem tetszett neki, hogy meg kell dolgozni érte. MAjdnem 8 hónapos koráig szopizott, Hanna 7 hónaposan hagyta abba.
Hannának alul kijöttek az utsó fogai, ő is baromi nyűgős. Csenge hogy áll a pelussal? Hanna egy 2-3 hónapja mondta, hogy nem kell pelus, nappal nem kap, csak az alváshoz. Kakira viszont kéri a pelust.Csengus mit csinál másképpen?
Írtam mailt, megkaptad?
Ines
ini

Ini
Csengét abszolút nem érdekli a pelus/nem-pelus téma Kép Most nyáron próbáltuk... el is volt pelus nélkül, de nem hajlandó se bilibe,se wc-be Kép ... majd ... remélem... De ráadásul most kezdte el az "én is kisbaba" vagyok dolgot, úgyhogy nem erőltetem. Neki felül hiányzik még 2 .. az egyik nemsokára kint van... már csak hónapok kérdése ...
Írok, ahogy tudok Kép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

..aljas módon megvártam,amíg beindul az élet, pedig kb. óránként megnéztem,írt-e valaki Kép

Rólunk röviden: Vencel megkezdte a feltérdelést,néha egy bizonytalan,remegő lábú állás is összejön Kép Igazából még nem találta meg az ideális helyet a gyakorlásra, egyenlőre sem a székláb,sem a fotel nem az igazi szerinte KépA fránya fiókok meg mindig kinyílnak Kép Érdekes sorrendet választott,ugyanis pl. felülni még nem teljesen tud,illetve folymatos négykézlábon állásból még mindig kúszva indul el. Na de ő tudja,nem igaz? Meg kb. egy hete túllépett a csapkodáson, és egyre ügyibb manuálisan. Pl.egyesével le tudja szedni a karikákat a karikatartó gúláról /soha nem tudom verbálisan leírni az egyes játékokat /,meg egyet-egyet vissza is pakol. Ez már azért sem egyszerű neki,mivel nem ül Kép Az alvás nagyjából működik,bár néha felébred . Tegnapelőtt viszont nagyonmegijedtem. Felkelt három körü,ilyenkor mindig félálomban iszik valamennyit és alvás. Most nem volt hajlandó bekapni a cicit,de annyira nem,hogy rendesen fel is ébredt,meg húzta el a fejét és nyekergett. Nagyon megijedtem, már ott jártam,hogy másnap mit kezdünk majd egy éhező gyerekkel,meg hasonló rémálmok Kép Aztán egy félórácskát ébren volt, mászkált az ágyunkban, meg nevetgélt, aztán cici és alvás Kép De nagyon rossz érzés volt.

Orsi!

Ügyi Bence /Dani ? Kép/ az újra egyedül alvással, Vencel egészen megszerette az altatást, lassan haladunk egyenlőre az egyedül alvással. és nagyon szép az állós kép,amellett,hogy nagyon ügyi!

Ini!

Boldog névnapot a férjednek és gratula a telekhez...kitartást a Rátok váró építkezéshez! Az a nagyfiú a babakocsis képen Oli,vagy csak kölcsönkértétek ? Kép Hatalmas!

Rebi!

Akkor most megoldódott a könnycsatorna kérdés? Szép maradt Levi szeme? Ami Csengét illeti,egyszer majd az is rájön,hogy ő nagylány,és letépi magáról a pelust Kép

Bogi!

A gyerekrablásos sztorit egyszerű hárításból inkább nem is hiszem el Kép. Vencel csak akkor mehet egyedül wc-re,ha már szavazhat is.

Noémi,

Hipp-hipp, hurrá a felüléshez, a sötétben ücsörgés pedig nagyon édi lehetett! Album végignézve, nálam pici Liliána a nagy fotelben a nyerő Kép!

Hajni!

Éljen, éljen az állás! Ezen a fogas macerán mindig bedühödök,bár minket nem érintett. De mégis mi van akkor,ha még nincs foga, könyörgöm ?!?!?!

Tünde,

Berregős-sikongatós-tánci-tánci Kitti tündéri lehet,és még elemet sem kell cserélni benne... Kép Kép Kép

Manga,

Örülök,hogy kifejtetted részletesebben,és tényleg több szempontból is hasznos volt akkor a nyár. A pihenés sem az utolsó,én magamon is azt láttam,hogy amikor voltak az alvás körüli zűrök, sokkal negatívabb voltam a kialvatlanság miatt.

Judit,

Akkor a párod egy napot sem bírna nálunk, szemben kutya,felettünk zenekedvelő kamasz,előttünk forgalmas út utánfutós kamionokkal. Jó pihenést Kép!Mi ez az új ágy? Készültök valamire Kép? Non-stop románc? Hogy van a nővéred? És Léna?

Ági!

Nálunk nem nagyon zavart be a fogas szopi. Ha néha kakil közben,vagy nagyon fáradt,vagy izgatott,akkor néha ráharap,és elmélet jobbra-balra,én is felszisszenek, ő meg szétröhögi magát a hangomon KépÉn nagyon remélem,hogy a szopi szokásokat nem fogja bezavarni a fog! A műved peig igazán remek lett, én meg sme próbálom koppintani Kép!

Most mentem, így sok lett belőlem...

Puszi:

Buksi
kisbuksi

SziasztokKép

Egy gyorsvonatnyi bekukkKép

HajniKép
akkor nálatok is ugy néz ki lassan a csemete, mintha durva szülök gyereke lenne, akit folyton vernek?Kép Dani is folyton kék zöld foltokat szedd össze, pedig isten látja lelkem amit lehetett mindent eltüntettem, de ő mindig talál valamit amiben beverheti magát. Utoljára pont az én orromat találta meg a szemével, én csillagokat láttam fényes nappal, neki meg lett egy apró monoklija a szeme alatt, nah ezt magyarázza meg az emberjánya bárkinek is aki látjaKép
Tök édi lehet Alexa a cintányérozássalKép Dani kedvence a fémtálca, azt szokta tologatni a konyhakövén. Sok puszit küld a kék foltok gyors mulásáért Dani nektekKép

InesKép
Hu te szegény, nem semmi tizszer is felkelni, nem probáltad még meg hogy lefekvéskor adsz neki chamomillát? Én amikor láttam hogy napközben is nyügi volt már és jó duzzadt volt az inye, fürdetés után adtam neki 5 szem chamomillát, vártam egy kicsit hogy leteljen a fél óra , utána megettem és hála az égnek, max egyszer ébredt fel, de legtöbbször átaludta az éjszakát.
A szopit nem szeretném még abbahagyni, mert van bőven tejcsim (kopp, kopp, kopp) és hála Dani is igényli még az összebujásokat, meg legtöbbször azon is alszik elKép

RebiKép
Amint láthattad a hozzászólás keletkezési idejét, legtöbbször éjszaka szakitok rá egy két órát, most meg főleg, mert szoritott a határidő, mert ugye ajándékba szánom. Azóta még egy órát is kreáltam.
A nézelődés cicizés közben nálunk is megy ezerrel. Meg ami csucs, ha más mondja el sem hiszem, hogy milyen pozokban tud Dani szopizni, hason, fekve, állva, ülve, térdelve, néha tiszta extrém sport az etetésKép

BuksikaKép
Szivesen segitek, probáld csak meg, nem olyan nehéz mint aminek látszikKép
Nálunk a legnagyobb nevetés akkor van, amikor már tizedszer szólok rá hogy ügyes kisfiu azt nem csinálj, okos kisfiu leteszi, stb... vagyis nagy ivben kiröhög, és tovább "olvassa" a könyveket, hanglemezeketKép
Gratula a felálláshoz és a gula rakosgatáshozKép
Majd amikor berregve tologatja a kisautótKép

JuditKép
Nővéred?? Egyben még? Párod megtalálta a zeneforrást? vagy még mindig keresi?Kép
És kiprobáltátok már az ágyat?Kép

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a dicséretet, jó volt bezsebelniKép Most megyek és meglátom kapok e még egy keveset a sogornőmtől is, vagyis most fogom átadni nekiKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

SziasztokKép

Jelentem ajándékot átadtam, nagyon nagy sikere volt, sőt az óra pont jókor jött mert az elődje beadta a kulcsotKép

Dani ma jó átszabta a mai napját, összvissz aludt egész nap harminc percet, estére már mikor jöttünk haza a babakocsiban ugy aludt el hogy összecsuklott szegény, mint egy marionett bábu.
Lányok ki hogy áll a szeparációs félelmekkel, vagy hogy a csodában kell nevezni. Manó mostanában, ha olyan helyre megyünk ahol sok ember van, akkor csak nálam hajlandó megmaradni, bárki közelit hozzá egyből sir, majd kb tiz tizenöt perc mulva már nagyban incselkedik bárkivel. Mondjuk ez engem abszolut nem zavar, csak mások érzik magukat elég kinosan, főleg ha felakarják venni egy kicsit dajkálni.

Nah dugulok, mert a végén csak velem lesz tele a topicKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Sajna csak olvasóüzemmódban működünk mostanábanKép

Anyumék válása miatt, a tesóim gyakran átjönnek hozzánk egy kis nyugalomért, meg Éduáért - ő a legjobb nyugató.Kép

Gratula az új tudományú babáknak!!Kép

Millió puszi!
Emő+Csöpp

hicudzsi

Sziasztok!

Emő!
Anyudnak sok kitartást kiívánok, Te meg nagyon nagyon-nagyon vigyázz magatokra. Hanyadik hétben is vagy?

Ági!
Örülök, hogy siker volt a lepi. És le a kalappal, hogy akár éjszaka van erre még energiád, hogy ennyire kreatív legyél. Gyönyörűek a munkáid.

Ma "csak 5*"keltünk éjjel. Chamomille nincs pechemre itthon, de ma elmegyek veszek. a szomszéd anyuka azt mondta, hogy az arnica is jó? De az nem csillapítja a fájdalmat vagy igen?
Igazából nem is látom, hogy valahol ois duzzadt lenne a foga. Arra viszont emlékszem, hogy a Hannéával nagyon megszenvedtük a felső négy fogat. Egyszere is jöttek ki.
Olit már nem sok választja el a mászástól, félig felül, csak az utolsó"schwung" hiányzik.
Felállni is feláll, ha talál egy kapaszkodó lehetőséget, ami én szoktam lenni. Ordít, ha eltűnök a látóköréből és elszégyelli magát, ha valaki köszön neki.

puszi

Ines
ini

SziasztokKép

InesKép
A chamomilla kifejezetten a fogzásra van, fájdalomcsillapitó, lázcsillapitó is, az arnicat nem használtam még, arról nincs infomKép
Szegénykém, én tuti zombi lennék már ha Dani ennyiszer kelne éjszakaKép Mivel hála ritka alkalmak kivételével átalusza az éjszakát, ezért tudok néha kézműveskedni egy két órát éjjel, mert tudom, hogy alvásra is marad egy csöpp időm.
Annyira aranyosak amikor a felülés mesterségét probálgatják, az utolsó lépés elött édin oldalt dölva olyanok mintha egy felnött felkönyökölve az oldalán feküdneKép Az orditás nagyon ismerős, igaz mostmár talán kicsit jobban megérti ha mondom neki, hogy nem hagyom itt, csak ide vagy oda megyek a lakásban és mindjárt itt vagyok, mondjuk ha fáradt, vagy éppen nem rég ébredt akkor tök mindegy mit papolok neki, üvölt szegény ha nem lát, vagy nem tud megfogni.
Olyan édi lehet ahogy elszégyeli magát, gondolom, ha a kezedben van olyankor akkor még be is fészkeli magát a honodhoz ugy pironkodikKép

EmőKép
Kitartást anyukádnak és sok sok erőt. Tesóidnak meg nyugalmat, legalább Edua segit nekik elfelejteni a dolgokatKép Azért néha néha egy két képpel örvendeztess meg minket is, és mondjuk pocaklakóról egy uh kép? vagy még nincs?

VicKép
meglestem az új fotótokat, nagyon édi Dorka a járókában ahogy játszikKép Tervekkel hogy álltok?

MEgyek mert Dani szétszedi a lakást, épp a Nagylexikonokkal sulyzózik....

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

csak bekukk...

Ini,

A gyógyszertári kisokos szerint az Arnica sérülések,túlzott izommunka, kapillárisok törékenysége esetén használandó,fogzásról nincs szó. Fogzásra a Chamomillán túl javasolja a Podophyllum 9CH-t,ha a fogzás hasmenéssel jár,illetve Borax 9CH-t fájdalmas fogínygyulaldásra /kis érintés is kiváltja afájdalmat,a baba ezért nem tud szopni,cumizni/ Ennyit találtam.

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Ines, milyen volt a kölyökhajó? Nagyon édi Hanna és Oli a babakocsis képen! Kép

Manga, így már értelek. Az időt tényleg nehéz néha beosztani, de gondolj arra, hogy milyen gyorsan nőnek ezek a babók, a legtöbb dolog ráér, de a pici nem sokáig ilyen pici, ezért most kell kihasználni az alkalmat. A lényeg, hogy rendeződtek a dolgok, még jó, hogy van egy ilyen anyukád, aki tudott segíteni. Kép

Orsi, vizisielő Bence tündéri lehet! Kép

Judit, kispapi ennyire nem bírja a zenét? Nálatok akkor mindig csönd van? Vagy csak azt nem bírja, ha máshol szól? Milyen ágyat vettetek?

Ági, nálunk Kittinek két foga van, de eddig még szerencsére nem harapdált. Én is olvastam, amit a többiek is írtak a nagykönyvekről, hogy szépen rá kell szólni, de amikor olvastam már kétkedéssel fogadtam, hogy vajon ez a gyakorlatban tényleg műxik-e.
Sima, egyszerű bükk fa járókát vettünk, 100 X 100-as.
Gyönyörűek a munkáid! Kép Nagyon ügyi vagy! És ezt mind csak hobbi szinten műveled?

Hajni, nagyon édi lehet Alexa a fedővel és a kanállal. Kép
Gyógypuszik a bibikre, hogy hamar elmúljanak!

Kisbuksi, nagyon ügyi ez a nagyfiú! Gratula Vencelnek a térdeléshez, álláshoz, játék pakoláshoz! Kép

Hicu, kitartás anyukádnak. Azért ha lesz egy kis nyugi, írj magatokról.

Nálunk a hétvége kicsit zűrösre sikeredett. Szombaton megkezdődött a suli. A beiratkozáshoz, ami kb két perc, két és fél órát kellett sorban állni. Aztán délután meg mentem vissza órára. Még jó, hogy ilyen közel van a suli. Tegnap meg délelőtt takarítás, mert délután vendégek voltak nálunk, két barátnőmnek volt szüli- és névnapja.

Az elalvás nálunk sem akar úgy menni mint régen. Eddig csak a napközbeni alvásokkal voltak gondok, este szopi után letettem és el is aludt magától. De most már 3 napja, egy óra is eltelik, mire elalszik. Egy darabig eljátszik, meg eldumálgat magával, aztán nekiáll üvölteni, körbeforog az ágyban, muszáj felvenni. Akkor persze elhallgat, de ha visszateszem, újra sírás. Tegnap adtam neki én is chamomillát, egy kicsit talán jobb volt. Miért nem tudnak ezek a fogak egyszerűbben kibújni?

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Úgy látom most a nem alszunk éjjel ciklus érkezettel sokunk életében! Bence hetek óta nem aludta át az éjszakákat, kivéve a tegnapit, és ma is egészen hajnali 5-ig húzta, akkor viszont elkezdett nyöszörögni, én simiztem, abbahagytam ö folytatta,majd úgy rázenditett,mint akit nyúznak. Annyira szenvedett, hogy már ketten nyugtatgattuk, kapott Panadolt és bekentem az inyét. Aztán köztünk aludt el kb. egy órás menet után. A fogacskák még mindig bentröl kinozzák szegényt, de legalább nevetve, dumálva, jókedvüen ébredt. Azt hiszem megpróbálom a chamomillát én is. 5bogyó???

Emö, ne idegeskedj! Vagyis próbáljmeg nem idegeskedni! Sok-sok eröt és kitartást nektek, tudom ez nem csak anyukádnak nehéz. (tapasztalatKép) Van már UH-skép? Úgy meglesném! Kiderült, hogy kisfiú vagy kislány lesz-e?

Ines, csakegyüttérezni tudok veled nemalvás téren, fentebb irtam. A tiz nálunk is megvolt vmelyik nap, amit a férjem számolt. Milyen kedvesKép Egyébként ha nem kel Bence én tutira megnézem mi van vele,ahogy te is. Oli akkorát nött!!! Nagyon aranyosak együtt a lurkók! Könnyebb,hogy van egy nagyobb tesó? Nálunk is igy kezdödött a felállás! A szégyenlösség is uúgy zajlik!

Buksi, én is elöször újra megtanitottam elaludni altatással (ahogy egyszer irtad, leteszem mielött teljesen elaszik, nehogy megijedjen, hogy hol vagyok,van.), aztán elkezdtem röviditeni ezeket, kihagyni a ringatást vagy a dúdolást. Remélem ti is visszaálltok majd és minden rendben lesz! Nyugi, megtalálja majd a fogást valamin és feláll. Gratulálok a gúla szétszedéséhez, de föleg, hogy rátette a karikát! Ez nem semmi!!! Biztos ügyes fiú lesz!

Judit, férjemnek kutya baja allergia terén. Néha-néha tüsszent egyet, de az ugyebár semmi! Megoldódott zajongózenebarátellenség probléma? Én a bpparádé éjjelén keltem duci-duci-tttttt-re, gondoltam azonnal fejét szegem annak a b..nak, aki az ablakunk alatt bömbölteti a djautót, de az utcában siri csend honolt, no ember, no autó. Aztán rájöttem, hogy a szél ideáig röptette a "zenét". Én nem merek elmeii a kikába ... csak a szórólapon szoktam a nyálam csorgatni...

Ági, a szeparációs félelem szindróma nálunk is müködik, én most jutottam el odáig, hogy (hülyén hangzik), de nevelem a Bencét.pl.ha kell, akkor ki fogok porszivózni,és el fogok tünni szem elöl, de attól én még ott vagyok, csak nem vele. Hagyom nyüszizni. idegen helyen pedig szokatom a környezethez, emberekhez, megvárom, amig ö nyit feléjük, amit másoknak is elmondok, hogy ha ö szeretne menni, akkor odaadom.

Hajni, Ági, a sebeket mi is szorgalmasan gyüjtjük, plusz az eséseket hatalmas koppanásokkal. simán versenyezhetnének vmi extrém balesetek elöidézésében és végrehajtásában! Szerintetek a FELMÁSZOM A KISKÁDRA ÉS UTÁNA MEGNÉZEM KÖZELEBBRÖL A KÖVET FEJJEL versenyszámban hanyadik helyezést érnénk el? (Én tiz évet öregedtem közvetlenül a szivinfarktusom után.)

Hajni, a lány tényleg zizi volt! Borzalmas volt látni a nemtörödömségét és egyáltalán a viselkedését. Nem értem, hogy miért vállal igy vki gyereket. A másik, hogy ki az a férfi, aki bevállal igy egy babát, hogy ki tudja mi lesz a feleségével??? Ha egyáltalán elvette.Kép

Vic, mail ment! Voltunk felétek szombaton! Bár elfelejtettem az utcanevet, igy csak "felétek", az Árkádban ebédeltünk. Leirnád még1szer,hogy ausztiában hol az ahely, ahol sok a gyerekcucc? (a múltkori virusirtásnál kitöröltem) Dorci nyügös még?

pussz
Orsi
orsi17

u.i: mire megirtam, rengetegen irtatok, úgyhogy bocsi ha hasonlóságot véltek felfedezni!
orsi17

Sziasztok!

Bocsi, mi is megvagyunk, de rengeteg dolgom volt. Mostanában nem aludtam túl jól, vagyis inkább nem aludtam ki magam, és mindenre lusta voltam. Legszívesebben feküdtem volna egész nap, de hát ugye ezt nem lehet megtenni.

A gyerekrablós dolog tényleg megrázó. Kép Az a baj, hogy ki tudja, hozzánk mikor jutnak be. Inkább én is, mint Buksi: hárítok. És amennyire lehet, óvom a gyereket. Talán így, hogy a várostól kicsit távolabb (7 km Kép ) élünk, könnyebb azt mondani, hogy ide csak nem szivárog be a dolog, de az osztrák határhoz meg elég közel lakunk ahhoz, hogy azért kicsi para legyen bennem.

Sokminden történt veletek amíg nem írtam.

Köszi a csillagászós gifet Kép
Én már egy csomót találtam, azt hiszem le is vannak valahol töltve.

Alvás: Már két napja nem kelt fel Lili éjjel. Ugye írtam, hogy éjjel nem eszünk, hanem ha nyivákol, akkor kiugrok, cumi be, és alvás tovább. Azonnal. Mostanában voltak olyan éjjelek, hogy 3-4-5 ször volt ilyen ki-be ugrálás. Néha úgy el tudja lőni a cumit álmában, hogy kiesik a kiságyból. Tegnap is ez történt, mi félálomban voltunk apucival, és úgy megijedtünk mind a ketten, hogy öröm volt nézni Kép

Amúgy minden oké. Lili végre rendesen kúszik, és ha fogom állítva, már nem csak ugrál, hanem megveti a lábát, és áll is. Persze nem hagyom, hogy a súlyát tartsa, de egy-két másodpercig hagyom, hogy érezze mi az állás. Gáz, hogy még nem ül egyedül, de a kocsiban már csak ülne, hogy nézegessen. Aztán szerencsére megoldódott.
A kocsinkon van egy kis ablakocska, és rájött, hogyha fekszik, és hasra fordul a kocsiban, ott tud kukucskálni. Olyan élvezettel nézeget körbe, hogy csuda Kép

Na puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Manga, a recept megvan még, bianco. Még most sem tudja a doki, hogy mi az? Nem tudod vmivel összekötni az újrapöttyöket? Idöbeosztás? Tervezgetés? Értem miröl beszélsz,mert én is ilyen voltam, aztán a terhességem alatt sokat változtam, majd a szüléssel végképp. Rokonaim szerint ilyen végtelen türelmes ember nem sok van a földön, mint én. Persze nálam is vannak mécsestörö pillanatok, de akkor "becsukom" a fülem pár percre, elszámolok százig. irigyellek, hogy ilyen anyukád van és volt lehetöséged átértékelni a dolgokat. (mindezt pozitivan mondom!)

Tünde, ilyenkor, amikor suli van, ki vigyáz Kittire? Kispapi? És a fogak még milyen sokáig szenvedtetik öket!

Orsi
orsi17

Sziasztok!

Mi sem aludtunk túl sokat éjjel... Levi max. 1-1 órát aludt... Páromnak is elkezdődött a suli... hajnalban megy, úgyhogy akkor lesz reggel, amikor az először ébredő csemete felébred... esély sem lesz visszaaltatásra...

próbáltatok már totál kómásan percenként 1000 kérdésre válaszolni? Nagggyon jó móka Kép

Rebi

rebi

Sziasztok!
köszi a tippeket, chamomillat ma mindenképpen veszek.
Rebi!
Akkor nem vagyok egyedül a kómás állapottal.
Ma 5-re megyek nődokihoz rákszűrésre. Nincs igazán nagy kedvem bemenni a városba két gyerekkel.

Buksi!
Én is csodálkoztam az arnican, én is utánanéztem a könyvben.

Remélem mire megyünk a nővéremékhez rendeződik az alvás dolog, mert így ez elég sz@r lesz, ha Oli ennyire nyűgi. Ilyenkor mindig az van bennem, hogy mindenki felébred.

puszi

Ines
ini

Helló Mamik!

Én olyan szinten kómáztam ma, hogy azt sem tudtam melyik ágyban vagyok, Apa mellett vagy a gyerek mellett. Na de nem panaszkodom, mert én választottam ezt a "kétlaki" életet. Nemalvás és nyügi nálunk is megy ezerrel. Még semmit sem érzek az ínyén, de alig hagyja, hogy hozzányúljak. Az 5 bogyós Chamomillat milyen módszerrel adagoljátok a bébiknek? KépSorry, de elég amatőr vagyok ebben a témában.

Ma megint tanultunk valami újat. Imádom ezt a kölköt, hogy minden napra beoszt valami érdekeset a számunkra. Szóval ma egész nap azt mondogatta, hogy "otttt" és mutatott előre. Az "ottttt" elég nógrádias, már csak azért is, mert mi onnan valók vagyunk Kép Szóval ízesen beszél a lánykám!

Ági,
hiperszuper a muffinos könyvecskéd! Akár árulni is lehetne, nagyon igényes! A többi is tuti!Kép
Félelem az idegenektől nálunk még nincs, inkább túlzottan nyit is mindenki felé. Mióta rájött mekkorákat tud sikítani zeng tőlünk minden üzlet Kép

Orsi,
a beteg lánynak volt egyáltalán pasija? Volt egy ismerősünk, akinek szellemi fogyatékos volt a lánya, és sajnos, amint nővé érett vonzotta a férfiakat és terhes is lett. Szegény azt sem tudta kitől Kép

Buksi Kép
ezt azért kaptad, mert óránként kukucskáltál és nem írtál! Te írtad múltkor, hogy a 100as csomag pzs-t pakolászta Vencelke? Kép
Alexa tegnap kilopta a zsebemből a pzs-met és apró fecnikre tépte! Kép

Ígérem a "foggalbosszantókat" magasról le...

Ja és köszönet: a bibipuszikat átadtam Kép

Megyek, mert Kép kell.

Jó éjt mindenkinek és reméljünk nem lesz non-stop bababuli az éjjel!Kép
Hajni
tigribigri

Hicu neked teszem fel ezt az Anne Geddes fotót:
Kép
tigribigri

KépKépKép Tigri! KÖSZÖNÖMKép

Ígérem majd lesz UH kép is, csak még nem jutottam hozzá, hogy bedigitalizáljam azokazKép
PUSZI!!!!!!!!!!!!!!
Köszi a sok drukkot! Olvasgatok ám nagyonKép

hicudzsi

Sziasztok!

Kicsit nehezen kerülök mostanában gépközelbe, mióta Vencel össze-vissza kavar,meg az éjszakák miatt. Kicsit húzós,ma reggelre újabb két foga lett,azaz hatnál tartunk,és egy kicsit megviseli a dolog. Éjjel megint kelt kétszer,ebből az egyiknél még sírdogált is Kép Úgyhogy a nappali alvásait most én is pihenésre használom többnyire. Nagyon önző leszek,de most vissza sem olvasok,és ráadásul még egy csomót írok magunkról, bocseeeeeeeee Kép!

Mivel tegnap óta az ülés is megy Kép Kép Kép,az evés méltó helyére került, be az etetőszékbe. Na amit a múltkor írtam arról,milyen szépen eszik Vencel, azt ugyan nem töröltetem,de felejtsétek el! Mondjuk előrelátó voltam és csupin kezdtünk bele, és nem is nagyon próbáltam visszafogni,végre ismerkedjen kézzel-lábbal a kajával.

Közben:

http://babanet.hu/album/main.php?album=981&page=4&image=74036

A végeredmény:

http://babanet.hu/album/main.php?album=2126&page=4&image=74032

...valamint most már nemcsak belém kapaszkodva
áll fel, ma pl. a vasalódeszkával próbálkozott:

http://babanet.hu/album/main.php?album=2126&page=4&image=74033

...de nem volt megfelelő,így ülés lett belőle:

http://babanet.hu/album/main.php?album=981&page=4&image=74037

De nem adta fel, az etetőszékben végre sikerült is,ami nem kis teljesítmény,mert meg is kellett ám fordulni hozzá azon a szűkös helyen:

http://babanet.hu/album/main.php?album=2126&page=4&image=74034

http://babanet.hu/album/main.php?album=2126&page=4&image=74035

A második kép remélem nem félreérthető, az asztalkáján az egy szilva Kép

Tényleg bocsi,hogy ennyit írtam,meg mutogatom itt magunkat, csak teljesen le vagyok döbbenve,nem is fogtam még fel. Ilyen és ehhez hasonló képeket úgy Karácsony táján készültünk készíteni,de még a jövő március is simán belefért volna Kép Nem is sejtitek, milyen terhek szakadtak le a vállunkról hála az utóbbi idők eseményeinek Kép

Na elég belőlem , puszi:

B.B. /Boldog Buksi/
kisbuksi

Buksi KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

rebi

...mivel még mindig szundi van, sikerült visszaolvasnom is.

Ági!

Ez az óra nagyon szép! Én akkor sem értem,hogy MIKOR van rá időd? Én este örülök,ha néhány órát a férjemmel tudok tölteni anélkül,hogy bealudnék. szerintem amit a szeparációs szorongásról,meg a vendégségről írtál: ha manó nem szereti,akkor igenis ne babusgassa más! Egy felnőtt jobabn megérti /remélhetőleg/,hogy miért nem kellene, mint a fiad,hogy miért kell. Később meg majd elmúlik, vagy már el tud szaladni Kép

Hicu!

Én azért megkerestelek másik topikban Kép Kitartást anyukádnak,meg Nektek is ! Csöpp???

Ini,Orsi, és többi zombitársam!

Mi újság a fogakkal meg az éjszakákkal? Vagy mindenki alszik?

Judit!

Nővéred?????? Annyit gondolok Rátok!

Hajni!

nem pontosan értem,mi akérdésed bogyó ügyben, mi így csináljuk: probléma esetén 5 bogyó nagyon kevés vízben feloldva. a gyógyszertáros féldeci vizet mondott,mi olyan két kiskanálnyiba rakjuk. Az is lehet,hogy simán elszopogatná,még nem próbáltam, de feloldva hatásosabb,mintha lenyelné egyből. Tájszólás Kép Kép Kép

Újra elköszönök.

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!
Majdnem egy napig nem volt netünk.

Buksi!
Nagyon édi Vencel és nagy gratula, hogy ilyen ügyes. Édes, puszi neki.
Oli is meglep minket napról napra újabb dolgokkal.
A mostani éjszakánk szuper volt, egyszer kelt 4-kor(akkor iszik tejcsit). Este is egyébként sokkal nyugisabb volt, nem ordított, mikor leraktam, elég volt simizni és félálomba meg kimentem. Mlég megfordult egyszer és megnézet, aztán vissza és aludt.
Nyálzik nagyon, de nem látom, hogy hol akar kijönni az a fog!!!

Szombaton megyek egy hétre Grazba a gyerekekkel. már várom nagyon.

Ja, nagylány lettem, fáj mindenem.

Hajni!
tetszenek a gifek!!!!
puszi

Ines
ini

<pre>

Anyuka Baba Szülinap Születési
adatai 2004.09.07
-n tölti Baba
névnapja Anya
szülinapja Testvérek
Judit Léna 2004.02.28 3980g/58cm 6 hónap 10 nap 29.máj
R.Tünde Kitti 2004.02.24 3600g/50cm 6 hónap 14 nap 30.ápr 15.nov
Zsazsa Benedek 2004.02.17 3900g/56cm 6 hónap 21 nap 21.márc
Betty Lili 2004.02.16 3550g/53cm 6 hónap 22 nap 11.júl 01.okt
Fruzsi Márk 2004.02.16 3700g/57cm 6 hónap 22 nap 25.ápr
Rebi Levente Attila 2004.02.13 2600g/50cm 6 hónap 25 nap 28.jún 20.júl Csenge 2001.11.7.
Fbogi Lili 2004.02.10 3230g/51cm 6 hónap 28 nap 11.júl 09.ápr
Fiona Benedek 2004.02.03 3550g/53cm 7 hónap 4 nap 21.márc 25.aug Alexa 1995.12.29.
Sztigris Niki 2004.01.28 2950g/48cm 7 hónap 10 nap 10.szept 24.máj Zsani 2001.10.17.
Zsóf Gergő 2004.01.24 3900g/57cm 7 hónap 14 nap 17.nov
Gigi Virág 2004.01.21 3300g/48cm 7 hónap 17 nap 26.nov
Detti Levente 2004.01.17 3550g/56cm 7 hónap 21 nap 28.jún 29.máj
Reé Ines Olivér 2004.01.16 3940g/59cm 7 hónap 22 nap 21.nov 23.jún Hanna 2002.01.09
Andi Peti 2004.01.12 4000g/55cm 7 hónap 26 nap 29.ápr 18.ápr Kitti 1999.03.04
Victoria Dorka 2004.01.08 3500g/52cm 7 hónap 30 nap 06.febr 10.okt
Aranka Bálint 2004.01.07 3710g/ 8 hónap 0 nap 14.febr 24.jún
H.Szilvia Dorka(Dorina) 2004.01.06 3500g/57cm 8 hónap 1 nap 02.szept 18.jún
Noémi Liliána Eszter 2004.01.03 2660g/51cm 8 hónap 4 nap 27.júl 26.nov
Manóka Imre István 2003.12.30 3330g/51cm 8 hónap 8 nap 05.nov 11.júl
Tigribigri Alexa Regina 2003.12.27 2730g/54cm 8 hónap 11 nap 18.máj 23.jún
BarnánéIldikó Veronika 2003.12.25 3700g/52cm 8 hónap 13 nap 13.jan 24.jún Orsi 1996.01.21.
Zsófi 1998.05.28.
Márton 2000.02.20.
Manga István Mátyás 2003.12.19 3650g/56cm 8 hónap 19 nap 20.aug 18.jún
Boróka István Zoltán 2003.12.18 3850g/57cm 8 hónap 20 nap 20.aug 03.júl
Ágiboszi Dániel 2003.12.09 3440g/52cm 8 hónap 29 nap 21.júl 16.dec
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08 3550g/56cm 8 hónap 30 nap 15.márc 05.márc Johanna 7 éves
Balázs 5 és fél éves
Kisbuksi Vencel 2003.12.03 1560g/43cm 9 hónap 4 nap 28.szept 19.márc
Orsi Bence 2003.12.01 2840g/48cm 9 hónap 6 nap 23.aug 17.márc
Heni Boldizsár 2003.11.13 4000g/57cm 9 hónap 25 nap 06.jan Barnabás 2001.09.21.
S.Emese Andris 2003.11.08 3160g/52cm 9 hónap 30 nap 30.nov 17 és 14 évesek
AnnAnn Hanna 2003.11.04 3490g/56cm 10 hónap 3 nap 28.márc 29.máj
Kriszti Gergő 2003.10.31 3750g/60cm 10 hónap 7 nap 17.nov
Hicudzsi Édua 2003.10.30 3800g/54cm 10 hónap 8 nap 09.máj
Pindur Dani 2003.10.21 3120g/55cm 10 hónap 17 nap 21.júl
M.Sylvy Márkó 2003.10.10 3250g/53cm 10 hónap 28 nap 25.ápr 31.máj
Brigi Zsófi 2003.10.01 3200g/51cm 11 hónap 6 nap 15.máj 22.jún
DZita Ferenc Mátyás 2003.09.29 3200g/51cm 11 hónap 9 nap 03.dec 27.dec
</pre>
ini

Sziasztok!

Buksi, örülök, hogy itt vagy és tudsz irni. Képzombi-zombi-zombi Mi folyamatosan kelünk többször is éjszaka. Amig be nem megyek sir(néha visit), aztán cselesen addig pihen, amig simizem, majd mikor kiosonok újra elkezdi. Legtöbbször kiköveteli, hogy felvegyem. Nektek már mind a 6 fog kint is van, vagy "csak" látod,érzed? Bencének 3 van kint,1töl már 1hónapja szenved, 2 pedig szintén küszöbön. A többi passz, mert alig engedi, hogy turkáljak a szájában. Én nem tudok napközben aludni Kép Megnéztem a képeket és gratulálunk Vencel összes új tudományához! kicsit merész az etetöszékben álldogálás! Karácsony? addigra szaladgálás lesz!!!

Bence újabban végtelen bababababa-jára és papapapapa-jára ébredünk. Ennyit a mamamama-ról. Azt csak ha nagyon akar vmit, vagy nyügös. Meg rengeteget gagyarász egyre "értelmesebben". A HO a hol van/vagy, a VA a kutya.

Hajni, én is kóma voltam, de asszem az idöjárástól, plusz a mensestöl. ja, meg a zombiság. A csajnak volt pasija.

Húúúúh, süt a nap ezerrel! Megyek gyorsan beinditom a mosógépet.

pussz
Orsi és bence aki épp ahibajavitó tollba szeretett bele.
orsi17

Ines, már nagyon vártam a táblát! És én is szenvedek uazzalKép
Nem is válaszoltál még ...

Orsi
orsi17

Orsi!
Bocsi, gyorsan visszaolvastam. Úgye az volt a kérdés, hogy könnyebb-e hogy van nagyobb tesó?

Talán igen, de azt az egyet nehezen viselem, ha egyszerre sír a kettő. Mert szétszakadni nem tudok. De a Hanna nagyon jó gyerek, segít nekem sokat. Múltkor Oli kezébe fű volt és kiszedegette a markából és közben mondogatta, hohgy Olika nem szabad. Majd meg zabáltam olyan édes volt.
Tervezgettek tesót??????
Pont tegnap panaszkodtam a barátnőmnek, hgy nem jött még meg, pedig már pár napja nem szoptatok. Erre nesze, kellett hiányolnom.

puszi
Ines
ini

Orsi!

3 fog már elég nagy, meg 3 áttörte az ínyét,azaz picit kilóg,fehér és szúr Kép De amúgy most derült ki,hogy azóta van egy mégújabb, tehát 4-gyel szenved szegény Vencel! De szerintem pár nap és a legnehezebb részén túlvagyunk,utána már nem fáj neki. Nálunk amúgy ez gyorsan ,megy : pár nap ínydagadás, majd áttöri az ínyet,és pár nap múlva kint van. Csak most ez egy kicsit sok egyszerre...

Ines,

Most az volt a baj,hogy nem jött meg,vagy az ,hogy megjött? Nem könnyű a kedvedben járni Kép! Mi is sokat beszélünk a kistesó témáról, először úgy terveztük,hogy majd csak ha Vencel oviba megy akkor kellene teherbe esni, hogy addig csak rá koncentrálhassunk. De mivel ő már majdnem 4 éves lesz akkor,és ugye majdnem 5,mire kistesó megszületik, azt már elég nagy korkülönbségnek tartom,meg ugye felettem is elszállnak az évek,és ha még esetleg harmadikat is szeretnénk,akkor bele kell húzni Kép Csak nálam ugye kérdéses,hogy milyen lesz a terhesség,nem kell-e ágyban töltenem nagyrészt. Mert akkor azzal is számolnunk kell,hogy nem tudok rohangálni Vencellel. valamint azt sem szeretném,ha pont akkor lenne kistesó,amikor az ovizás kezdődik,azt túl sok változásnak érzem egyszerre. Szóval van egy pár szempont.

Buksi

Ui: De jó,nem is tőlem kérdezted,akarunk-e kistesót. Azért én elmeséltemKép
kisbuksi

Ja! És gratulálok minden "papapához", "bababához" és egyéb dumcsihoz ! Nálunk semmi nincs,leragadtunk a "he" és "egü"-nél. Most másra koncentrálunk Kép
kisbuksi

Sziasztk!
BUKSI!!
Hát ez elképesztő!!!!! VENCEL EGY CSODAKépKépKépKépKép

Tudom mit érezhettetek.. nekünk is azt mondta ugye a gyt, hogy Karácsonyra max. kúszni fog, erre magától áll a drága kicsi lányomKépja és amíg nem jártunk gyógytornára (6 hét) a gyerek megtanult kúszni, mászni, felülni minden helyzetből és állni:S:S

Orsi!
NAgyon édes lehet, ahogy babababázik a picúrKépKép
Éjszakai ébresztőKépKép
Nálunk mammamma van, de azt mondja az ennivalóra is.. Apa már kapott apát többször, én aja-t egyszer-kétszer..
A macska tite, vagy titta... de minden állat vau-vauzik..KépKépKép
Szóval én valahol a kutyák után következemKép

Ini!
Azért akkor most jó, hogy nagylány lettél, nem?
Kép Édes lehetett Oli nagyon!!!KépKépKép

Holnap megyek AFP-re, majd jövő héten UHKép Azt várom már nagyon, Csöpp fiú-e vagy lányKép
Egyébként jó nagy lesz ő is, valószínűleg, és már érzem, hogy mocorogKép
Millió puszi nektek!
Emő+Csöpp

hicudzsi

Sziasztok!
Persze, hogy jó, hogy megjött. Csak úgye vannak kellemetlen részei is. Az nem hiányzik. Eléggé alacsony most a vérnyomásom, szédülök, hányinger stb.

Emő!
Izguluk érted nagyon. Édua mekkora volt?

Judit!
Múltkor Fionának ajánlottad, hogy köldesz neki mailben tanácsokat büfiztetésre.Küldenél nekem?
Néha annyire nehezen büfiik, és nem tartom kizártnak, hogy ez is egy oka a múltkori ébredéseknek.
Na megyek, mert éhes és kakis Olika.

puszi
Ines
ini

Sziasztok!
Bocs, hogy ilyen hektikusan jelentkezgetek, de egész nap csak pörgök itthon.
Zebi még mindig elég aktiv gyerköc!!! Éjjel és nappal is keveset alszik. A negativ csucs a héten van, mert éjszakánként már 6-szor kell megszoptatnom. Ebből az első kettőn még mohon eszik, a többin már csak nyamnyog. Másképp még mindig nem tud visszaaludni. Kép(((
Egész éjjel csak dobálja magát, pedig nem iszom ám kolát és kávét!
Most kértem egy alapitványtól tájékoztatót a hiperaktiv gyerekekről és majd potán küldik.
Lehet, hogy az én gyerekem is hiperaktiv???

Ráadásul napközben is eléggé cicifüggő. A babakajákat fujjolja, de szivesen falatozgat a mi felnött kajánkból. (pl. csirkehusi, krumplika, paradicsomos spagetti- meg mindent megkostól amit mi eszünk) De igazándiból még mindig csak szopival lakatja jól magát.
A kevés alvás odavezetett, hogy a 6-7 hónapos kora között egyszerre tanult meg négykézláb himbálozni, kuszni, hátrafelé mászni, felállni a tárgyak mellett és KÉZENFOGVA SÉTÁLNI. A hétvégén kinézett valami játékot és egyik kezével elengedve, csak egy kéz vezetésével sétált el odáig. Ezért most kinyilt neki a világ és nem kell annyit kézben fognom. Már képes egyedül 15 percet is eljátszogatni.
Foga még egy sincs és már előre rettegek, hogy majd nőni fog, akkor már tényleg nem fogunk aludni.

Hát ezért nálam egyfolytában fut a lakás, mert naponta csak egy-egy helység kitakaritására van időm. Mire körbeérek a lakáson már kezdhetem is elölről és sosincs rend! Én szüz jegyü vagyok és a kupitól tök depresszios is leszek.

Most muszály lesz kisuvickolnom a lakást, mert péntekre meghivtam a nagylányom osztályát egy kis almaszedésre hozzánk. Kb. 30-an jönnek randalirozni a kertbe. Szeretnék nekik valami pogácsát is sütni. Igaz, hogy az alma csak az egyik fán érett meg, de fejenkénk 1-2 almát le tudnak szedni. Utána a termést persze odaadaom az osztálynak, mert jól jön nekik egy kis gyümölcs.
Nekünk a tavalyi termés még ott rohad a pincében, mert mi keveset eszünk belöle.

Még egy off topik kérés:
Nincs meg valakinek otthon egy gyermekkorunk könyve

Varga Katalin: Én, Te Ő ???

Ha valakinek felesleges, akkor szivesen megvenném, mert a nagylányomnál kötelező olvasmány lett, de könyvesboltban nem lehet kapni.

fiona
fiona

Sziasztok!

Bocs, hogy nem jöttünk, de Lili beteg. Lázas és csúnya torokgyuszija van, huruttal megspékelve.
Persze a csimótám nem úgy viseltetik, mint egy beteg gyerek (szerencsére).

Bár az éjjel nem volt láza, elég sokszor nyöszörgött, én meg ugye ki az ágyból be az ágybát játszottam.

Most megy a duma a kiságyban.

Buksi!
Vencel nagyon ügyes baba. És azok a szemek. Kis kópé Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

"Szeptember 20-án, 15 óra 30-kor, a Blaha Lujza téri aluljáróban tiltakozzunk együtt a járhatatlan lépcsők miatt és követeljük, hogy tegyék lehetővé több ezer babakocsival és kerekesszékkel közlekedő ember, le-és feljutását! Eljönnél?

Amennyiben részt szeretnél venni a demonstráción, kérlek jelentkezz itt: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=284&post=342070#POST342070

Nagyon várunk!
"

Sziasztok! Mi ott leszünkKép Gyertek el ti is!Kép
Puszi!
Emőke+Édua+Csöpp

hicudzsi

Sziasztok!

Buksi!
Elfelejtettem Neked írni, hogy köszi, hogy megosztottad a kistesó problémát. Tulajdonképpen nem lesz egyszerű dolgotok. Mindegyik korkülönbségre van egy ellenérv. Mekkora az esély, hogy feküdnöd kell a köv. terhességnél?
Vagy ezt már most megjósolták? mert akkor csak az a megoldás van, hogy Vencelke Drága ovis legyen.
puszi

Ines
ini

Buksi!
Gratulálok a fogacskákhoz. Nálunk még nyoma sincs. Igaz, hogy mindent rágicsál Zbei, de nem i nagyon nyálzik. Nyálnak kell jönnie?
fiona

Sziasztok!

Egyszeruen keptelen vagyok magyar nyelvure allitani a billentyuzetet, bocsi. Uj a gepunk, nem akarja az igazsagot.

Lanyok! Mindenkit megviselt a szel?

Ines, egyenlore nem szeretnenk tesot, viszont mi is a korkulonbsegen torjuk a fejunket, ahogy Buksiek is. Hogy is legyen jo mindenkinek. Nalunk ket tuti van, hogy nem szeretnek koztuk visszamenni dolgozni, es ne elje meg Bence az ovikezdest ugy, hogy a teso miatt kell mennie. No meg szeretnem ha o is teli baba lenne, de legalabb kozeli. Holnap mentek Grazba? Egyebkent akkor nincs annyira messze, foleg, hogy mar rutinosan vezetsz el odaig!

Buksi, huh akkor ti ugyesen atveszeltetek a fogzast! Hala egnek Bence vegre vegigaludta az ejszakat, mert tegnap mar kijott az egyik metszoje, mara meg a masik. Remelem a tobbi kevesebb nyuglodessel fog jarni. Ahogy olvastam, ti is dilemmaztok a masodik babat illetoen, nem egyszeru. Persze! Vencel nem bababazik VISZONT GULAT EPIT!!! Es felall, felul ugyhogy KépKépKépKép

Emo, mi anyak ott vagyunk 24 oran at, erre csak a kutyak utan jovunk Kép En mostanaban akkor figyelek oda Bence "szolitgatasaira", amikor mama-nak hiv. Vagy legalabbis olyasminek. Meg a "nya"t is elfogadom.

Fiona, Zebi jo sokat fejlodott, egykezzel kozlekedik?!?! Gratulalunk! Milyen jo otlet az almaszuret, bar ezzel sem pihensz sokat. Konyv nincs megKép

Bogi, Lili beteg meg? Sok gyogypuszit neki!

Vic, merre vagy? Csak nem koltoztok?Kép Jelentkezz!

Hogy tudtok a gyerkocok minden mozdulatara odafigyelni? Bence megint esett egyett ...Kép

Buksi, a mi gulas tudomanyunk annyi, hogy nyomogatja a zenet ado gombot (mikor rateszel vagy leveszel egy karikat, akkor megszolal). Ez is valami.Kép

pussz
Orsi
orsi17

Fiona, nalunk omlik a nyal, mikor kuszobon a fogacska.

Orsi
orsi17

Sziasztok!

Nálunk ömlik a nyál hónapok óta, nem is alszik jól éjszakánként (=én sem) .. de fog még nincs... kint legalábbis...

de mintha elkezdett volna kúszni Kép (akkora feneket vonszolni nem lehet könnyű KépKépKépKép) .. a majdnem 3 évesemnek lassan kisebb a feneke KépKép

... na megyek, mert leszakad a kezem "őnagyfenekűségétől" Kép

Rebi

rebi

Rebi, nalunk detto ez volt, aztan el kezdtek kibujni a fogacskak. Ha megnyomod az inyet, es feherlik, akkor az mar a fogacska.
Gtarula a kuszashoz!

Orsi
orsi17

Rebi, nalunk detto ez volt, aztan el kezdtek kibujni a fogacskak. Ha megnyomod az inyet, es feherlik, akkor az mar a fogacska.
Gtarula a kuszashoz!

Orsi
orsi17

Bocsi, de nem tom mi volt a geppel. illetve nettel.
orsi17

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?