Új privát üzeneted érkezett!

Hari, azt hiszem, te kérdezted a babakocsit. nekem Graco Mirage van és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nagy a belső mérete, ami nem elhanyagolható, hogy még 1 évesen is beleférjen a gyerek, olcsó volt, jól iráőnyítható és ami kiderült, állítólag jó rá a testvérfellépő is. Ami most elég fontossá vált, mert szerintem nagy harcok lesznek, hogy ki legyen a babakocsiban, ha Andris elfárad.

Geo, a bölcsi mizéria nekem hosszú volt. 7 hónapos volt Andris, amikor visszamentem dolgozni. Születéskor azonnal igényeltem a bölcsit, természetesen válaszra sem méltattak. Aztán írtam a kerületi polgármesternek, a szociális minisztériumba és Gyurcsánynak, mert kicsit felment az agyvizem....Ebből Gyurcsány kabinetje válaszolt, hogy továbbította a levelemet a szoc. min-hez, a szociális minisztériumból pedig jött egy hosszú-hosszú semmit mondó válaszlevél. Mindenesetre a 2009-es körben már benne voltunk, ami 1.5 évesen is nagy dolog volt, mert a többiekkel szóba sem álltak. Addig babysitternél volt a gyerek, illetve még most is az a babysitter megy hozzá esténként, mert elvileg 3/4 6-ig nyitva van a bölcsi (6-ig tart a munkaidőm és 1 óra hazafelé az út, úgyhogy esélyem sincs), de 1/2 5-től egy darab összevont csoport van.

Egy nagyon kivételezett gyerek van Andris csoportjában, aki 8 hónapos volt, amikor felvették a bölcsibe. Háááát, amit én beszoktatásnál hallottam, az alapján tuti nem adnám be az ilyen picit. Ebédkor először a nagyok esznek, aztán a pici, amig a nagyokat fektetik. Szegény gyerek a rácsoságyban üvöltött, senki oda nem ment volna hozzá, csak messziről szóltak neki, hogy "Csitt, Balázska, majd kapsz te is enni" nekem a szivem szakadt meg. Gondolom, máskor sem fényesebb a helyzet.

És a bölcsinél azt azért ne felejtsd ki, hogy az nem ovi, hiába vannak a gyerekek a kreatív, tanuló korszakban, nem tanítanak nekik semmit, mert a bölcsi hivatalosan is csak gyerekmegörző. Úgyhogy nagyon nagy kompromisszum bölcsibe adni a gyereket, még ha szeret is oda járni, mert te sokkal több mindent el tudsz érni vele. Andris kortársai már mondókáznak, ő egyet sem ismer, mert este csak lefekvéskor találkozunk............

Szóval át kell gondolni. Ja, viszont rendet tanul és szocializálódni, az biztos, abban meg előrébb jár a kortársaihoz képest......valamit valamiért......

Kép

KépKép
eszterxx

hahó! a középkategóriás ár nálam azt jelenti hogy egy csodadoki (nekem az!) a dokim :-) a géndiagnosztikai intézetbe járok! ami eleve ugye "nivosabb" de hát az az igazság mint előzőekben hogy nem is akartunk dokit váltani a bolyhaim miatt!tudjátok emiatt nem lehetett 3 évig gyerkőc! de mondom nálunk szülésnél nem fizetsz a vizsgálatok I. osztályúak! és 6 egy vizsgálat aztán 8! ez a középáras!a sogórnőm egy állat :-) látszik hogy soha nem dolgozott!!!! a férje meg egyenesen hülye ha belemegy!!!! ...
hát durva hogy fizetünk mindenhol erről regéket mesélhetnék! ugye a mandulaműtétemről ha érdekel valakit szivesen leirom de csak ha érdekel! hátha tanúlságnak jó :-) meg mostmár az is rendbe jött!
Vendég

Hari, most olvastam, mire kell pontosan a babakocsi. Szerintem graco mirage.
http://www.teszvesz.hu/item874228933_gr ... rdozo.html

Kép

KépKép
eszterxx

Bibócska,

Igazad van!

Milyen az mikor bekeményedik a hasa az ember lányának?
Nem emlékszem.
Vendég

Felhívtam anyát, azt mondta a katica lányos, csinljak mást Bendegúznak, úgyhogy micimackó lesz, vagy tigris, még gondolkodom.. :roll:

Hari,
ez az otthoni felvigyázó ez jó ötlet!!köszi.. habár jövő szeptemberig még sokminden fog történni, de már most is ötletelnem kell azon h mi lesz, ha visszamegyek a suliba.. :?

Eszterxx,
na igen, nehéz.. mindenesetre megpróbálom majd úgy felvenni az óráimat h legyen szabadnap is benne.. majd meglátjuk..

jujj és a múltkori 10perces médiajog vizsgám 3as lett :shock: :D
Vendég

Sziasztok lányok!

Hari: A babakocsi márkája SYMBABA. A neten sok hasonlót lehet találni. A tolókarja átfordítható, magassága állítható. Egy mozdulattal lapra csukható és nyitható. A súlya nem mondanám, hogy könnyű, de nem is annyira nehéz. Mivel én sem utazom tömegközlekedéssel, így szempont volt a szimpla és nagy kerék, melyek elől és hátul is fékezhetőek. Szélesebb mint a hagyományos sportkocsik, ezért kényelmesen elfér benne a gyerkőc, sőt még télen is bundazsákostól, plédestől. Alul nagy méretű kosár van, a tetején nyitható hálós szellőző, hátul 2 kisebb tárolózseb. Autóval csak bevásárolni járunk, esetleg ügyintézni, arra a hordozót fogom használni. Akiktől vettük, szintén pandával közlekedtek, és azt mondták abba befért.
Második verziónak én is egy GRACO kocsit nézegettem sárga-kék színben, de valahogy ez jobban tetszett.

Sajna vannak orvosok, akik nem szégyenlenek ilyen magas összeget kérni a kismamáktól. Legyen bármilyen profi is a szakmájában, azért nem kellene ilyen irreális tarifákkal dolgoznia. Szerintem, ha valaki megkéri az orvost, hogy vállalja el a szülést is, akkor egyértelmű, hogy az illető ezt a plusz szolgáltatást szeretné neki meghálálni - gondolom én. Na most mindenki egyénileg hadd döntse már el, hogy mennyit tud adni az orvosnak, hiszen nem mindenki egyenlő anyagiakkal rendelkezik. Egyébként szerintem is rossz ez a hálapénz módszer, de sajnos itt ez már csak így működik. Talán egyszer valamikor ez is megváltozik, de az biztosan nem a közeljövőben lesz.

GEOOO: Gratula a vizsgához. Ügyi vagy!!!

TAHTI: Keményedés: Sziklakeménynek érzed a hasad, meg feszül, mintha szét akarna repedni, és ha megnyomod, szinte be sem lehet nyomni - picit sem. Legalábbis én ezt érzem. Olyankor egy kis pihi, és elmúlik. Nekem leginkább este szokott előjönni, és hál isten napjában csak egyszer.
Vendég

Eszterxx,
Ez már majdnem a tökéletes lenne, csak nem lehet átfordítani a tolókart :lol: Nem vagyok ám egy egyszerű eset. Én rengeteget szenvedtem Lilivel, mert ha szemből sütött a nap, akkor az volt a baja, ha fújt a szél akkor húzhattam és az azért nem volt olyan jó. Próbálkoztam pelenkával, esővédővel, de egyik sem volt az igazi. Ezért akkor megfogadtam, hogy most tuti fordítható lesz a tolás iránya. De azért még nem vetem el ezt a típust sem.

Geo,
Gratula a vizsgádhoz. Végül is ha nem alszol el, akkor minden vizsgád sikerül. Kezdem azt hinni, hogy neked csak a vizsgára való eljutással vannak problémáid :lol: De inkább ez, mint hogy odaérsz és nem tudsz semmit.

Kép
Kép
hari

Köszi Henibaby,

Az mi amikor sokat állok akkor húzúdik oldalt és le kell ülnöm mert különben leszakad a hasam?
Mondjuk a fekvés a leghatásosabb, az igaz :D Hordjak terhesnacit itthonra is? Az olyan gumis és talán tartja is? Talán tovább bírnám?
Lehet, hogy én csak szimplán jól ettem és azért nomeg fel is húztam magam..... :cry:
Vendég

Heni,
köszi, ezt a fajtát is megjegyzem.
Hálapénz: én is adok, mert "kell". De alapvetően azt gondolom, hogy az orvos pont úgy ahogy én kap fizetést. Ha hozzám bejön az irodába valaki és elintézem az ügyét nem kapok egy büdös fillért sem külön. Hónap elején jön a fizetésem és ezért dolgozom egész hónapban. Ez így működik. Ha orvosnak mentem volna, akkor is így működne szerintem. Az, hogy mennyit keres egy orvos, más téma. Én sem keresek sokat, és még sokat vannak ezzel így. Mikor eldönti valaki, hogy orvos lesz, pontosan tudja, hogy milyenek a fizetések. Hálapénzért orvosnak lenni szerintem elég gusztustalan. De persze ez az én véleményem. Tudom, hogy életeket ment, meg nagy a felelősség stb. De vannak még ilyen munkák. Az én kollégáim pl. soha nem kapnak hálapénzt, ha kimentenek egy embert egy égő házból... Vagy ha csak egyszerűen eloltják a tüzet és nem ég le egy család háza. De szerintem el sem fogadnák. Valahogy az nem szokás. Pedig legalább akkora cselekedet, ha nem nagyobb, mint kivenni egy mandulát. Mert ők még a saját életüket is kockáztatják, mindezt kb. kevesebb pénzért mint egy orvos havi fixe. Na mindegy, én is befejezem, csak ki akartam adni magamból.

Kép
Kép
hari

Geooo,

Gratula a vizsgához :D
Vendég

Tahti,
min húztad fel magad? Persze csak ha nem titok.

Kép
Kép
hari

TAHTI: Ha oldalirányú húzódást, nyillalást érzel, akkor a méhed tartószalagjai nyúlnak csupán. Ez teljesen normális. A méhed szinte napról napra egyre nagyobbra nő és ezt a hirtelen nyúlást így jelzi a szervezet. Ha nagyon kibírhatatlan, akkor csüccs le néhány percre és ilyenkor enyhülni szokott, sőt van hogy el is múlik.
Vendég

Hari,

Kb. azokat irtad le amit én is gondoltam csak kitöröltem mert ............talán annyira felbosszantott a dolog, hogy nem tudtam ennyire jól megfogalmazni :cry:
Azt hiszem kezdek nyugodni :wink:
Vendég

Hari,

Hát hogy hálapénz, meg mennyit kérnek.... üzlet...valahogy nem tisztességes....ilyenkor mindíg ember életek jutnak eszembe ....utánna meg a kisfiam....szóval nagyon bánt :cry:

Henibaby,

Köszi a tanácsot :D
Vendég

Tahti,
emiatt aztán tényleg nem érdemes felhúznod magad. Tessék szépen megnyugodni. Ha bármikor ilyen problémád van, szólj, én kidühöngöm magam, leírom, neked meg elég elolvasni :lol: Mondjuk én az a kifejezetten dühöngős fajta vagyok, bármikor bármin képes vagyok dühöngeni, de aztán hamar túl vagyok rajta. A hálapénz ráadásul azért is dühít, mert nem elég, hogy bele kell nyúlnom mélyen a zsebembe, hanem még iszonyatosan kellemetlenül is érzem magam miközben nyújtogatom felé, vagy próbálom a zsebébe tuszkolni azt a nyomorult borítékot, amit szívem szerint inkább a saját zsebembe tuszkolgatnék :roll: De ha nem adok neki, akkor kb. kontrollra akár vissza se menjek...
Most mondjuk tényleg szerencsém van, mert a dokim egy műgyűjtő, akivel lerendezzük a dolgot képben. Ez egészen más, mert hálám jeléül azt adom neki, amit én csináltam. Alapvetően ha eladnám, akkor az árát is odaadhatnám ugye neki, de szívesebben adok képet. És ez nem hogy rossz, hanem inkább jó érzés, hogy neki ez ér annyit, mint mondjuk 100ezer Ft. Na persze akkor még ott a szülésznő, aki sajnos nem műgyűjtő, úgyhogy neki pénzt "kell" adni, meg ott vannak a nővérek is ugyebár.

Kép
Kép
hari

Na, magatokra hagylak Titeket, megyek lassan megint a lányért. Még össze is kell készülnöm. Ha ma nem, akkor holnap jövök és ezt vehetitek fenyegetésnek :twisted:

Mindenkinek szép bosszankodásmentes délutánt kívánok!

Kép
Kép
hari

GEOOO: Nekem van a gépben elmentve egy könyv - gyerek torták vannak benne. (pdf formátum) Ha gondolod, akkor szívesen átküldöm neked mailben. Igaz, nem magyar, hanem angol, de ha nem is érted a nyelvet annyira, akkor is el lehet igazodni rajta.
Kisfiúnak még aranyos szerintem a teknőc is.[/b]
Vendég

lányok köszi a gratulációt :)

Henibaby,
ha átküldenéd nagyon megköszönném:
polgar.georgina@gmail.com
Vendég

GEOOO: Küldtem a mailt. Jó sütögetést!
Vendég

Sziasztok!!!!!!!

Eszter és Rózsa köszi, hogy hamar válaszoltatok. Eszter, tanultam, most már mindenki nevét megvastagítom :D

Hát gyerekek, nézzetek vidéki libának, de én nem gondoltam ekkora összegekre :!: Nyilván 10-esre sem, de nem hittem, hogy a teljes havi fizetésemet kell majd odaadnom. Én is gyarapítom a közalkalmazottak táborát, szóval nekem is nagyon kevés a fizetésem.
Már most látom, hogy ez a fogadott dolog nekem nem fog menni.

Tahti, Hari és Luna tök igazatok van. Én sem állok a csoportszoba ajtajában tartva a markomat, hogy kicsit náthás a gyerek? Semmi gond, ha kapok egy 10-est, akkor telefonálok, ha lázas lesz, ha kapok még egy 5-öst is, akkor még lázcsillapítót is adok neki. :x
Bocs, ezt nagyon lesarkítottam, de akkor is.

Na nem mérgelődök tovább.

Geo gartula a jó jegyedhez!!!!!!! :D

Bibó neked is a jóhírekhez!! Szorítok, hogy minél tovább kihúzd. Az egyik kolléganőm mesélte, hogy 6 évig vártak a babára, mire nagy nehezen sikerült. Attól a pillanattól, hogy megfogant, a kolléganőm minden nap elmondta a babájának, hogy bent kell maradnia, nem jöhet ki előbb. Hát nem is jött :D . Egyemmeg 2 napig vajúdott, mert a kisfia tényleg nem akart kijönni :D viszont a második babájának már időben elkezdte mondani, hogy amikor itt az idő, meg kell születnie. :D A kisbaba megfogadta anyukája kérését és hamar meg is született. :lol: :lol:

Heni nagyon tetszik az a babakocsi, amit vettél. Jól emlékszem, hogy csak 15 volt? Tök jó állapotban van. Nekem a vaterán van fönt a kedvenc babakocsim, ha rájövök hogyan kell feltenni ide a linket, akkor megmutatom.

Nanetto mesélj a mandulaműtétedről, az én sógornőmet novemberben műtötték. Kíváncsi vagyok rá. Hol műtöttek?

Csilla tök jó, hogy ilyen rendmániás vagy :D :D :D az átláthatóság szempontjából meg igazad van :D

Na lelépek, bocs ha sok voltam :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára talinn 2010.01.12 17:19-kor.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

http://www.vatera.hu/youpa_la_babkocsi_ ... 88055.html

Sikerült!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tudjátok ilyen téren milyen analfabéta vagyok, szóval nálam ez nagy szó. :lol: :lol: :lol:

Ebbe vagyok beleszeretve már vagy 2 hónapja.
Várom a véleményeket. Több szem többet lát alapon:D :D :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Talinn,
egy nagyon okos észrevétel részemről: nemsokára lejár az aukció!!!!! :lol:
Amúgy nem rossz, lehet hogy elhappolom előled? :twisted: Csak viccelek, mert nem hinném hogy még májusban is fent lesz. Márpediglen ha már egyszer azt mondtam, hogy májusban veszem csak meg, akkor tartom is magam hozzá és max. februárban veszek először babakocsit :roll:

Kép
Kép
hari

Tallin, nekem ez nagyon picinek tűnik....mármint a belseje. El nem tudom képzelni, hogy fér bele egy nagyobb gyerek, mondjuk bebugyolálva télre.

Amúgy a dokik is sajna pont úgy vannak vele, mint mások.....tudod, ha kapsz egy 10-t, telefonálsz, ha belázasodik. Ő sem csinál egyebet, ha fizetsz neki, elküld kivizsgálásra, ha nem fizetsz, a véletlenen múlik, hogy egészséges leszel-e vagy sem.

Mondjuk én tök felháborítónak tartom az orvosi fizetéseket, én szivesen adnék. Mint ahogy úgy gondolom, hogy megkeresném a tűzoltót is, ha kiment az égő házból. De ebben nem lehet igazságot tenni, mert tény, hogy nem minden szakma ilyen. De ahol emberélet múlik rajta, ott felháborító szerintem, hogy sok-sok évet tanult emberek filléreket keresnek. A jobbak elmentek külföldre, itt marad az alja, tisztelet a kivételnek. Viszont azzal nagyon nem tudok egyet érteni, hogy megszabják, mennyit adnak. Az, hogy nem lehet azt csinálni, hogy terhesgondozásra az ember bárkihez lemegy, majd fizet a szülésért......hisz a szülésnél van az igazi felelősség, azt röpke 80-100ért nem vállalják. Na, mindegy......

Hari, nekem nem volt olyan nagy probléma, hogy nem állítható a tolókar. Nekem bejött, hogy elétettem egy pelenkát, ha belesütött a nap, esőben meg úgysem mentünk sétálni. Az esővédő csak azért volt, ha menet közben elkapna.

Na, olyat aztán végképp nem tudok, ami tényleg mindennek megfelel :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Eszter, hát ez a baj. Én a TÖKÉLETES Babakocsit keresem :lol: :lol: Pont mint férfiben. De azt már megtaláltam. Mármint a számomra tökéletest. És persze van egy tökéletes lányom is. :lol:

Nem is mondtam még. Ma mentem érte és csak az ő ruhája nem volt betéve a szekrénybe. Úgy képzeljétek el, hogy keményre kötött merő sár volt az egész gatyója. Én lüke meg nem vittem neki másik gatyót, mert hogy sose vitték ki őket az utóbbi időben az udvarra. Nem volt mit tenni, kicsit megtörögettem a sarat, ami lejött lejött, persze a többség rajta maradt. Így jöttünk haza. Az óvónő meg ott magyarázta, hogy hát csak az én lányom lett saras, nem is érti hogy. Szegény gyerek meg azt hitte valami rosszat csinált, mert ugye én is mogorva voltam. Aztán itthon mondtam neki, hogy igazából csak az volt a baj, hogy nem volt nálunk másik nadrág. Holnap viszek be másikat és akkor nyugodtan összesarazhatja magát, ahogy csak akarja. Láttátok volna, hogy megkönnyebbült, olyan édes volt. Persze nem az a célom, hogy fetrengjen a sárban, de azt sem szeretném, hogy megijedjen, ha koszos lesz, vagy elszakad a ruhája, vagy bármi. Fogyóeszköz és különben is. Ha már nekem nem tetszik az ovi, legalább ő érezze jól magát.

Kép
Kép
hari

Tahti,
annyit volt ma szó hasfájásról, hogy nekem is elkezdett fájni. Igazából nem is tudom mitől. Tornáztam egy kicsit, de nem is csináltam végig a terhestornát, mert elfáradtam közben. Akkor még nem fájt. Mikor a gyerkőcöt öltöztettem guggolva, akkor kezdett el fájni. Belehasított jobb oldalon és én úgy megijedtem, mint a pinty. Még most is fáj egy kicsit, de múlóban van. Minden esetre azt hiszem inkább nem fogok tornázni. Úgyis lusta fajta vagyok.
Ülve jó, csak ha felállok akkor érzem a fájdalmat. Lehet hogy te is valami ilyet éreztél? Igazából csak azért ilyedtem meg, mert nem olyan lassan alakult ki, hanem egyszer csak belehasított. Na majd megnézem holnapra milyen lesz.

Kép
Kép
hari

Nos tanfolyamra itt mar tuti nem megyek, megkuldtek az infot... van bor a kepukon elkerni 300 eurot erte, ha egyben kicsengetem akkor pedig 'csak' 270. Hat ez tobb mint a duplaja a magyar ranak, es ennyi 'felesleges' penzem sajnos nincsen, de ha lenne akkor is fajlalnam kiadni ugy, hogy ugye mas nyelven is megy es tudom, hogy a sajat nyelvemen fele penz. Szoval nem :) Majd eccer otthoni tartozkodassal osszehozom...
addig is inkabb megyek masodik szemeszterre nyelvet tanulni az egyetemre, az ugyis mar korabban is fontolgatas targya volt. (bar meg ez sem biztos)

luna6

hari,

Nekem is állva jön elö, mindkét oldalt húzódik, majd nehezedik, és hezedik a pocim, és csak fekve lesz jobb.
Eddig csak bugyiban szaladgáltam itthon meg laza gatyóban ezért arra gondoltam ha itthon is terhesnacit használok ami tartja a pocim akkor késöbb fog elöjönni.
Hasamon már induláskor is volt egy bönye rész mivel sok kilót fogytam, de mivel akartunk babát így nem csináltattam meg annó, inkáb beleinvesztéltam a pénzt a házba :D
Nomeg a páromat se zavarta így maradt, de most azt hiszem gondot okoz, de igyekszem megoldani :wink:
Jaa..és ha fel akarom mérgelni magam akkor szólok :D Köszi a nagyon aranyos feszültséglevezetös hozzájárulást :D

Tallin,

Klassz a kocsi :D Nekem is az aukcio dátuma feltünt, de gondolom ha tetszik akkor lehet az eladóval beszélni, esetleg foglalót fizetni? :wink:

Már én is nézegettem, és keresem a Henibaby listája alapján a dolgok itteni megfelelöjét :D Meg átformálok pár dolgot az itteni nyárnak megfelelöen.
Vendég

hari,

Szerintem jobb lesz, de majd ráfigyelünk :wink:
Vendég

Sziasztok!!

Hari irgum-burgum lesz :lol: :lol:
Igen, hamarosan lejár az aukcó, de folyamatosan megújítják. Persze nem számolhatok azzal, hogy esetleg májusban is meglesz... de most pelenkázót meg szekrényt veszünk.

Tahti egész jó ötlet az előleg, hátha...

Eszter lehet, hogy tényleg kicsi, nem tudom. Mindenképpen szeretném előtte élőben látni és kipróbálni mielőtt megveszem. Már csak azért is, mert nálunk elég rossz utak vannak, ide nem babakocsi kell, hanem tank :D , szóval lehet, hogy nem is lenne jó...
De azért nagyon tetszik.
Egy hónapja majdnem megvettük, de a férjem lebeszélt róla :( szerinte még korai, de újonnan 60 az ára és nem mindegy, hogy 38 v. 60. Na mindegy.

Köszönöm az észrevételeket, ha valakinek van még nyugodtan mondja, mert még rajtam van a rózsaszín szemüveg :lol: :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Sziasztok!

Tegnap csak elolvasni volt időm titeket, tegnaptól megint a dolgozók kis táborát erősítem. :wink:

Geo, gratula a vizsgádhoz, és köszi a kérdésed, jó volt az első nap a munkában. A mai nap is egész jól telt, most meg két szabadnap. 8) Péntektől meg 8 nap egyben. :shock: De ha csütörtökön meglenne a rutin vizsgám, akkor felőlem akármi jöhet.

A témákhoz:

szex: nekem alapból elég magas az igényem, így tök jól jött szerintem a páromnak, hogy az első harmadban nem voltam úgy bevadulva :oops:, most viszont megint kezdődik, de legalább nem bánom, ha nincs semmi, mert akkor legalább tuti, hogy nem lesz semmi baja a babának...

hálapénz: én szerencsés vagyok, mert a doki szuper, akihez járok. És egy fillért sem fizetek. Itt van nem messze tőlünk a magánrendelője, mint kiderült, de én bejárok hozzá a klinikára. Én is rá akartam kérdezni, hogy akkor elvállal-e a szülésre. Amikor először mentem orvoshoz, hogy babát várok, ő volt ügyeletes, és ugye hozzá is mentem vissza. Másodszorra megkérdeztem, hogy járhatok-e akkor hozzá, mondta, hogy persze, örülne neki. Aztán gondoltam harmadszor felteszem a kérdést, hogy szülhetek-e nála, de erre nem volt szükség, mert akkor magától adott egy névjegykártyát, mondta, hogy hívjam, bármi van, és a naptárjába beírt, hogy mikorra vagyok kiírva, és az én számomat is elkérte. Úgy, hogy én nem kérdeztem semmit. Most ebből arra jutottam, hogy akkor elvállalt. A 12. heti uh napján nem volt bent, mert másnap elutazott, de megkért, hogy uh után hívjam fel, és mondjam el neki az értékeket, hogy tudja, hogy minden rendben van. :shock: Pénzről szó sem esett, és jobb dokit el sem tudnék képzelni. Nyilván, ha tényleg ott lesz a szülésnél, akkor adunk neki valamennyi pénzt, de nem azért, mert így illik, hanem mert annyira segítőkész volt, és olyan önzetlen, hogy megérdemli. Egyébként szerintem a betegek rontják el az orvosokat, akik még a háziorvost is pénzzel tömik, annak reményében, hogy majd biztos jobban el lesznek látva. Aztán csodálkoznak, ha mégsem. Persze ha magándokija van az embernek, akkor egyértelmű, hogy fizet, hiszen azért választotta. De ha sima rendelésre mennek, akkor meg miért kellene fizetni? :shock:

hasfájás: én is érzem néha, hogy mintha szúrna egy picit, de ilyenkor rögtön beveszek egy magneb6-ot, és elmúlik.

Tegnapelőtt lefekvés előtt éreztem 2 rúgást. 8) Remélem, hogy most már egyre gyakrabban fogom érezni.

Bölcsi: én múltkor voltam itt egy bölcsiben, és nagyon meglepődtem, pozitív értelemben. 6 hónapos kortól fogadják a bébiket (van külön rész, ahol az ilyen picik vannak), iszonyat olcsó ahhoz képest, amire számítottam (jó, pelust meg popsitörlőt biztos kell vinni, de hát az itthon is kell), és általában van náluk hely... Én is 2011 végén megyek vissza dolgozni, mert találtam egy kalkulátort a neten, aszerint akkor már nevetséges összeget kapok majd, és éhen halni csak nem kéne. :roll:

Egy kérdés, csajok: a tgyás ugye jó kis magas összeg, azt tudom, hogy mindig az előző év alapján számolják az összegét és 168 nap. Mi van akkor, ha a gyed kezdete átcsúszna 2011 január elejére, akkor a gyedet már a 2010-es jövedelem alapján számolnák, vagy a baba születése számít, és 2009 alapján?

Holnap reggel jön a védőnő, aztán megyek vezetni. :? :(
foltivspicur

Sziasztok!
Most értem az olvasás végére!Egy két éves örökmozgó mellett nem könnyű feladat nappal leülni a gép mellé....:)
Bocsi,hogy név szerint nem reagálok mindenkire,de nem akarok már vissza keresgélni. :roll:
Picúr:én azt hiszem,hogy ha a tgyás-t a 2009 alapján számolják,akkor ugyanaz a jövedelem után jár a gyed is.
Mi pont ma voltunk intézni a gyest.....már nem tudom ki írta,hogy majd apuka megy el gyesre az első gyerekkel,hogy ha megszületik a kicsi járjon a gyes is meg a gyed is?Nos ez nem így működik!Hiába két gyerekről van szó,egy háztartásban csak egy ellátás igényelhető.Onnantól,hogy jár a második után a gyed,vissza kell mondani a gyest!
Szex: mi a középúthoz tartozunk:)Nem visszük túlzásba(persze ezt nem is lehet) de azért átlagban a heti 2-3 alkalom megvan. :oops:
Babakocsi: Annó mi anyóséktól kaptunk egy Bergon babakocsit,ami 80 ezer volt újonnan,és imádom!Nagy,állítható irányú,könnyen irányítható,a skoda kombinkba simán belefér(egy kissebb autóba már nem igazán),viszont nem a legkönyebb,de nem is kell emelgetnem!
Doki: Most is az a dokim akinél Dóri született!Vele a magánrendelőbe kezdtünk járni(2007ben)ott ugye a pénztárnál kellett fizetni 6000ft-ot.Télen megszűnt a rendelője,utána a kórházba jártunk hozzá,és ott is odaadtuk neki a 6-ot.Szülésre meg 30-at kapott,igaz,hogy császár volt,de utána a viselkedéséből itélve nem kevesellte....most ha megyünk mikor mennyit adunk,ha épp nem úgy áll a kasszánk akkor 7-et,ha jobb a helyzet 10-et.Szülésre max 50-et kap!
Szerintem megéri fizetni,így nyugodtabb az ember!Sajnos az van,hogy mondta a doki is,hogy sima rendelésen csak kiszűrik a durva rendellenességeket!De ha fizet az ember,akkor jól megnéznek mindent.Arról nem is beszélve,hogy ha megyünk uh-ra,az ajtóban rácsörgök,és már hívnak is befelé minket,nem kell órákat tolongani,várakozni!És pl a szülésnél CSAK a dokim vizsgált meg!Még a szülésznő sem nyúlt hozzám!Ha vizsgálat kellett,akkor szóltak neki,jött és vizsgált.

Ja,Heni légyszi engem is rakj be a táblázatba.
Korom 27 év,szülés időpontja: 2010 06 05, második gyerkőc,kislány,Flóra,Mátészalkán lakom és itt is szülök majd,és legutóbbi foglalkozásom üzletvezető,de most elsősorban anya vagyok:D !

Nem tudom mit akartam még írni....
Ja,a popsitörlő:mi vagy a rózsaszínű Johnson-t vagy a zöld Pampers-t használjuk,vagy esetleg a Gabi-t.Próbáltunk ilyen noname olcsókat,de nagyon nem jött be!
Popsikrém:Először elhasználtuk a gyógyszertárit,aztán vettünk Sudokrem-et,és ennél maradtunk!Tökéletes krém és tényleg nagyon kevés kell belőle,és soha nem volt kipirosodva a popsija!
Azt hiszem mára ennyi!
Ja,és gratulálok minden jó Afp eredményhez,minden kisfiúcskához,és minden vizsgaeredményhez!
A pocak keményedőknek sok-sok pihenést,és úgy általában mindenkinek:D
Ja,majd elfelejtettem!Hízás:én jelenleg 6 kg +nál járok....Dórival a végén 30 kg volt!!!! :shock: :oops: Pedig tényleg nem ettem sokat,vagy többet mint előtte!Igaz ebből 4.3 volt a baba....és mint utólag kiderült igencsak vizesedtem!
Mikor hazajöttem a kórházból akkor volt 18+,és másfél év múlva lement mind!És nem fogyóztam soha(csak szoptattam).Úgyhogy most próbálok jobban odafigyelni,de ha megint többet hízok akkor sincs gáz,mert úgyis lemegy majd!:D
Na,most már tényleg eldugulok!
Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
ildikó82

http://www.babafalva.hu/hp/korai-szorko ... nel-video/
Ezt most néztem meg ezt a videót,és annyira megható!Érdemes megnézni!Geoo úgy látom te fogsz a Péterfy kórházban szülni....

Kép

Kép
ildikó82

sziasztok lányok! a tegnapi napom elég katasztrófa volt munka terén! vagyis 11 órát kellett lehúznom és a végén alig tudtam hazamenni autóval a fáradtság kimerültség és hasfájás miatt! de azért elbeszélgettem hazafele Esztivel! Mi is bölcsibe iratjuk a gyereket 1 év után ugyanis ha nem jövök vissza nem tartják a melóhelyemet! elég jó kilátás! de végülis mindegy mert a 2. évtől a havi 28 ezerből mi úgysem tudnánk kijönni! de azért babafüggő a dolog!!!! és hát nem 8 órába jönnék csak 4 órába vagy 6 órába maximum!!! és azért az jó! bár ha belegondolok 1 évesen bölcsibe rakni a babyt! fuhhhh! rohadt anyagiak! vagy aki miatt megszűntették a 2. év gyest vagy mit!!! na mind1! azért boldogok vagyunk és leszünk és ez a legfőbb!!!! :-)
mindenkinek szép napot! egy meggyes pite mellől!
a mandulás storyt pedig amint lesz időm írom :-)
Vendég

jó reggelt lányok!

Henibaby,
sajnos n tudom megnyitni a fájlt :cry:

Képzeljétek, tegnap este úgy szétvágtam a térdem az ágy sarkában, hogy még vérzett is :? aztán András karjaiban bőgtem, meg röhögtünk, meg bőgtem :D
Vendég

Ildikó82,
jajj igen, a Péterfyben van a szőrkontaktus, sztem is nagyon jópofa dolog 8)

a mai napomról annyit, h nem megyek be a vizsgámra, ugyanis nem tanultam semmit, és ha 2-es vagy 3-as lett volna, akkor is mennék uv-zi, mert ebből a tantárgyból jó jegyet akarok...
azt mondják az uv szóbeli, és egy hét múlva lesz, de nem érdekel, mert addigra kívülről fogom fújni az egész anyagot :lol: persze a tanárnak tegnap írtam ey mailt, hogy jelzem, hogy a bkv-sztrájk miatt nem biztos h beérek a holnapi vizsgára :oops: :D

most pedig befejezem a nappali takarítását :x
Vendég

sziasztok, jó reggelt!

kb. egy órája olvasom a lemaradásom.

Geooo, gratula a vizsgához, egyelőre én is egy hármassal büszkélkedem, de még van egy, amiből nem tudom az eredményt, meg egy vizsga még szombaton. Olyan elegem van, annyira szeretnék már csak a babával foglalkozni!

Ja, amúgy ma reggel voltam a védőnőnél, és nem csinált semmit! Megmérte a súlyom, vérnyomásom, alig hitte, hogy érzem a baba mozgását, és kb. ennyi. Se szívhang, se vizeletvizsgálat, se semmi.... érdekes!
Azon gondolkodtam, lehet, hogy azért nem csinál ilyeneket, mert én magándokihoz járok? Úgy gondolja, hogy ott úgyis biztos megcsinálják ezeket?? Tanácstalan vagyok.

Henibaby légyszi írj be engem is a táblázatba, én 26 éves vagyok, első baba, 2010. június 13-ra várjuk, a nemét még nem tudjuk, Dunakeszin lakom, könyvelő vagyok és a Róbert Károly Magányklinikán fogok szülni.

Azt hiszem, most mindenkit kiakasztok, de én alkalmanként a dokinak 15 ezret fizetek (még akkor is, mikor semmit nem csinált, csak megnézte a vérvételes leleteimet), a szülés pedig a Magánklinikán 250 000, ha császár akkor 300 000, EDA 50 000, de mondjuk ebben benne van, hogy 4 napig ott vagyok, és etetnek.
Hozzáteszem, nem tudtam előre, hogy a Klinikán csinál szüléseket, illetve anyósom hosszú évek óta jár hozzá, puszi-puszi meg tegeződnek, gondoltam ez csak jár némi protekcióval, de úgy látszik nem.
Persze azt nem tudom, hogy emellé illik-e vagy kell-e a dokinak pluszba adni zsebbe, meg a szülésznőnek, mert akkor az már tényleg egész szép summa. Pláne, hogy én már táppénzen vagyok, apa hülyére fogja dolgozni magát.

Hú, az hosszú lett, bocsi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pkklau 2010.01.13 13:38-kor.

Klau

Kép
pkklau

Ja, ildikó82, még régebben én is láttam ezt a szőrkontaktusos felvételt, és tényleg annyira megható.
Azóta keresem, de nem találtam, apának megmutatnám (bár, lehet, hogy ez még korai???? :? ), mindenesetre örülök, hogy bemásoltad a linket, le is mentem, köszi

Egy kérdés, nézte valaki régebben azt a Szülőszoba című műsort? Annyiszor eszembe jut mostanában (vajon miért??), nekem annyira tetszett, mindig megnéztem.

Klau

Klau

Kép
pkklau

Pkklau,
sztem nem azért nem csinálta a többi cuccot a védőnő, mert magándokihoz jársz :? nekem megcsinálta ezeket, annak ellenére h magándokim van. sztem a kettőnek nincs köze egymáshoz :roll:

Sztem aki magándokit, illetve magánklinikát választ, az tisztában van vele, hogy ezért fizetnie kell. hisz ha úgy nézzük pl az én alkalmankénti 10esemet, akkor a mellett, hogy a dokinak ebből a 3asszisztensét is kell fizetnie, akik leveszik a vért, meg leadják, meg elhozzák a kórházból az eredményeket, szóval nekem akármikor kell a kórházba mennem, a doki asszisztensei foglalkoznak velem, akik normál időben a Péterfy kórház dolgozói, szülésznők, stb. szóval az egsz tök jól le van szervezve.
én nem akadok ki ezen, habár soknak tartom a 250-et, de egy magánklinikát bizony ebből táplálnak :)
Vendég

ja és az lemaradt h így nézve a 10 már nem is tűnik soknak..
Vendég

terhesgondozásra
Vendég

Na, igen...
Hát mindegy, mindent a kis drágáért odabent. Ha az életemet odaadnám érte, akkor a 250 se olyan sok.

Jaj, sajnos mennem kell tanulni, mert ennek nem lesz jó vége, vagy előbb ebédeljek?!
Micsoda problémák! :D

Majd még jövök

Klau

Klau

Kép
pkklau

Henibaby,
azt akartam még kérdezni, hogy a torta íze is olyan jó volt, mint ahogy kinézett?
Vendég

Sziasztok Lányok,

Ezektöl a csoda tojásoktól se múlt el a gombám :twisted:
Canesten jobb volt....utánna legalább csak 2 héttel jött ki, most meg felhívtuk a védönöt aki azt monda mennyek el vérvételre a laborba, ilyen gombás vérvételre amiböl kiderül mim is van, majd holnapra meg lesz az eredmény és megmondják hogy mim van....
Remélem nem lesz gond hogy a külsö krémmel bekentem ma?, de szerintem nem használt semmit :evil:
Külsöleg éget és sz*r ülni a micsodámon :twisted:
Ha nem tetszik nekik, hogy bekentem ma reggel, akkor visszadobnak és csak más alkalommal mehetek :cry:
Reméljük sikerül, és megtudom mi okozza :!:
Drukkoljatok :!:
Most gyorsan eszek aztán megyek!!!
Vendég

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk. Aztán rohanok a lányért az oviba.

GEOOO: Megpróbálom még 1x átküldeni a könyvet. Egyébként nem pdf formátum, hanem fotók (a könyv van lefotózva). Ha máshogy nem megy, akkor egyenként csatolom a mailhez - talán úgy sikerül.

A katicás tortára gondolsz? Mindent a recept szerint csináltam és bár én nem vagyok oda a csokis krémekért, de ennek tényleg finom volt az íze. Nem túl édes. Mondjuk a krémbe én nem tejcsokit hanem keserűt tettem és cukorral kompenzáltam a keserűbb ízt. Szőrén-szálán elfogyott az összes.

Majd később még jövök! Szé napot mindenkinek!!!
Vendég

SZIASZTOK!!!

Képzeljétek Apácska rendelt nekem titokban egy szoptatós párnát, hátha jobban alszok, nem fog fájni a derekam.
Most hozta a postás.

Bölcsi:Mi nem adjuk be sem a kicsit, sem a nagyot sehova.
Lilike 4 évesen megy majd oviba és a kicsi 2 évesen bölcsibe.

A szőrkontaktusos felvétel tényleg nagyon megható....

HENY: Nagyon jó a torta.
A katicásat elkészítem én is húsvétra.Elloptam, remélem nem baj :oops:

TAHTI:
Jó tanács, ha akarod, elolvasod...
Gomba mondjon le, próbáltál már naponta 2 gerezd fokhagymát egyben lenyelni?
Itthon kapni Génia 92 hüvelykúpot, homeopátiás készítmény , kismamik is használhatják.
Helyreállítja a hüvely PH-ját és nagyon jó gomba ellen a gombaellenes készítmények után kúraszerűen alkalmazva nem jön vissza a fertőzés.
Nem tudom, ott külhonban van -e hasonló, de érdemes megkérdezni.

Kép
rozsa1979

TALLIN: A Babakocsinak a színe, formája az nagyon tetszik.

Néztem ezt a márkát én is itthon,72.000 Ft-ért volt narancs színű 2 hete a bababoltban.
Nekem annyi volt a hátránya, ami miatt kiesett a szórásból, hogy magas volt a tolókar és nehéz a babakocsi és széles, de csak nekem a 140 cm-emhez, apa 186 cm-jéhez már passzolt.

De amúgy nagyon divatos, szép, praktikus kisautó(bébijárgány)
A pelenkázótáskája is szuper elosztású volt, az nagyon tetszett, csak külön nem lehetett megvenni. :cry:

Kép
rozsa1979

Tähti, meg nem fog tege nyugtatni csak mondom, hogy eddig mindket terrhessegemnel elvezkedtek nalam is a gombak. Az elsonel ilyen csipos fajos ize, canestent kaptam ra akkor en is. A masodiknal nekem ugy remlik, mintha nem lett volna tunetem, de megis emlekszem, hogy doki mondta, ott a gomba, canestent neki. Egyelore a mostani kanyarban meg semmi... de nem fogok meglepodni ha megis.

En meg meg mindig az oltasomat nyogom am :) Legalabbis dokim tavdiagnozisa szerint is. Idonkent irtora faradt vagyok meg olyan vacakul nagyon, de nem allandoan... viszont mar konkret tunetem nincs (az elozoek, ugy mint szar kozerzet, laz, fejfajas, hasmenes, hanyas... az mind belefert abba es mind el is mult mar... es a legtobb embernek elo sem jon :) en vagyok az udito kivetel :) mindenesetre valami vitaminos izebizet mondott, hogy vegyunk ami segit kilabalni, holnap meg amnio es mivel az a doki is amugy szulesz nogyogyasz es roppant kedves es kollega, o elesben is meg tudja majd itelni a szitut)

luna6

Sziasztok!
Nme volt időm írni, visszaolvasni meg pláne nem, d emost pótoltam nagyjából. Nagyon jókat írtok, végignéztem a babakocsikat is meg a mosható pelusokat is, midnnet, amit feltesztek, sokat el is mentek magamnak, jól jöhet még alapon.
Kocsiból nekem is nagyon tetszik a Youpa-la zöld a vateráról, csak azt nem tudom, hogy akkor ehhez még kell hordozó-kocsiülés is, persze még mindig így jön ki sokkal jobban árban. Segítsetek már nekem, ha van egy többfunkciós kocsi, akkor az azt jelenti, h fekvő kocsi, sportkocsi + hordozó (ami egyben autós ülés is) ugye? De amikor még újszülött, akkor le lehet venni a kocsiról a fekvős részt és abban visszük haza pl. a kórházból? Mert a kocsiüléses hordozónak a háta nem egyenes, abba újszülött nem is tehető, vagy hogy van ez? Bocs, ha hülyén kérdezek, de még csak nézegetek és perzse hoyg engem is a szép designe fog meg, arról vajmi keveset tudok, valóban melyik tud sokat és jól az áráért.
Szőrkontaktusos film: azonnal átküldtem a férjemnek, mert ő egyelőre azon az állásponton van, h nem szeretne bejönni a szülésre. Gondoltam, nézze csak meg. Én meg hüppögtem rajta egy sort, annyira széép...
foltivspicur: említettél egy kalkulátort, átküldenéd nekem? Kiváncsi vagyok én is, pontosan hogyan alakul majd a gyás s az utániak. Bár nincsenek nagy elvárásaim :/ ... jelenlegi terveim szerint többet maradnék a babával, mint 2 év.

Még mindig nem merem azt mondani, hogy biztosan a baba mozgását érzem :(, bár jó egy hete gyakorta előfordul vmi belső remegés, reszketés, kopogás, vagy kaparás, vagy olyasmi, mintha belülről meghúznák a bőrömet, de ha odakapok, h tetten érjem a kisasszonyt, sajnos kívülről nem érzek mást, mint a saját szívem lüktetését... van ott vmi nagyobb ütőér, vagy nem tudom. remélem, azért minden rendben odabent!
Jövő hét végen lesz a 18. heti genetikai UH-m, már várom, de tuti izgulni is fogok nagyon.

Bibó: mennyire lett magas az AFP-d? Olvastam vhol a neten, h van mérsékelen magas, stb sáv, lehet, h csak egy kicsit csúsztál bele, sok mindentől függhet és sokak szerint nem is túl pontos az egész.
Nekem ma lett meg az eredmény, szerencsére jó.

detti_10

LUNA: Mennek a pozitív energiák a holnapi amnióhoz!!!
Reméljük csupa jó hírt hoz az eredménye!

Kép
rozsa1979

Luna,
Drukkolok a holnapi amnio-hoz.+++++++++++++++++++++

Végre túl vagyok én is a hasszurin, egyáltalán nem fájt. A doki úgy belém bökte a tűt, hogy nem is éreztem. Csak egy pici szúrás volt, meg enyhe nyomás amikor szívta a vizet. 7-re mentünk, fél10-kor már túl is voltam. Kaptam Anti-D szurit is mert negatív vércsoport vagyok. Na, azt jobban éreztem mint az amniot, mert csípett. 4-en voltunk, tök jól elhülyéskedtünk. Kaptunk ebédet is, fél 1-kor meg a biológus jött és elmondta, hogy mi fog történni a sejtecskékkel a következő 2-3 hét alatt.
Azt is mondta, hogy a tegnapi naphoz viszonyított 2. hét csütörtökén lehet érdeklődni, és ha addig nem hív, azt jelenti minden ok. Remélem így lesz. Kérdezte mindenkitől, hogy akarjuk-e tudni, hogy mi lesz a neme a babócának, mert Győrben nem írják rá automatikusan, csak ha az anya kéri. Hát persze hogy mindenki akarta tudni.

Holnap reggel be kell mennem uh-ra a dokimhoz, hogy megnézze minden ok-e odabent, nem csökken-e a magzatvíz. Pihiznem kell egy pár napig és még legalább 2 hétig nem lehet emelni.
Szóval nagyon meg voltam elégedve a győri dokikkal és nővérkékkel, meg a hozzáállás is nagyon kedves volt.

Ja, és jó hogy Győrbe mentem, mert az egyik ismerősöm is 9-re ment tegnap az ÁEK-ba, és délben jutottak be genetikára, és még utána 20-an voltak. Nem is tudom mikor kezdték el az amniot. :shock: :shock: :shock:

Megjött az AFP-m is. Röhögni fogtok. 1,28 MoM. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?