Sziasztok!
Tegnap csak elolvasni volt időm titeket, tegnaptól megint a dolgozók kis táborát erősítem.
Geo, gratula a vizsgádhoz, és köszi a kérdésed, jó volt az első nap a munkában. A mai nap is egész jól telt, most meg két szabadnap.
Péntektől meg 8 nap egyben.
De ha csütörtökön meglenne a rutin vizsgám, akkor felőlem akármi jöhet.
A témákhoz:
szex: nekem alapból elég magas az igényem, így tök jól jött szerintem a páromnak, hogy az első harmadban nem voltam úgy bevadulva
, most viszont megint kezdődik, de legalább nem bánom, ha nincs semmi, mert akkor legalább tuti, hogy nem lesz semmi baja a babának...
hálapénz: én szerencsés vagyok, mert a doki szuper, akihez járok. És egy fillért sem fizetek. Itt van nem messze tőlünk a magánrendelője, mint kiderült, de én bejárok hozzá a klinikára. Én is rá akartam kérdezni, hogy akkor elvállal-e a szülésre. Amikor először mentem orvoshoz, hogy babát várok, ő volt ügyeletes, és ugye hozzá is mentem vissza. Másodszorra megkérdeztem, hogy járhatok-e akkor hozzá, mondta, hogy persze, örülne neki. Aztán gondoltam harmadszor felteszem a kérdést, hogy szülhetek-e nála, de erre nem volt szükség, mert akkor magától adott egy névjegykártyát, mondta, hogy hívjam, bármi van, és a naptárjába beírt, hogy mikorra vagyok kiírva, és az én számomat is elkérte. Úgy, hogy én nem kérdeztem semmit. Most ebből arra jutottam, hogy akkor elvállalt. A 12. heti uh napján nem volt bent, mert másnap elutazott, de megkért, hogy uh után hívjam fel, és mondjam el neki az értékeket, hogy tudja, hogy minden rendben van.
Pénzről szó sem esett, és jobb dokit el sem tudnék képzelni. Nyilván, ha tényleg ott lesz a szülésnél, akkor adunk neki valamennyi pénzt, de nem azért, mert így illik, hanem mert annyira segítőkész volt, és olyan önzetlen, hogy megérdemli. Egyébként szerintem a betegek rontják el az orvosokat, akik még a háziorvost is pénzzel tömik, annak reményében, hogy majd biztos jobban el lesznek látva. Aztán csodálkoznak, ha mégsem. Persze ha magándokija van az embernek, akkor egyértelmű, hogy fizet, hiszen azért választotta. De ha sima rendelésre mennek, akkor meg miért kellene fizetni?
hasfájás: én is érzem néha, hogy mintha szúrna egy picit, de ilyenkor rögtön beveszek egy magneb6-ot, és elmúlik.
Tegnapelőtt lefekvés előtt éreztem 2 rúgást.
Remélem, hogy most már egyre gyakrabban fogom érezni.
Bölcsi: én múltkor voltam itt egy bölcsiben, és nagyon meglepődtem, pozitív értelemben. 6 hónapos kortól fogadják a bébiket (van külön rész, ahol az ilyen picik vannak), iszonyat olcsó ahhoz képest, amire számítottam (jó, pelust meg popsitörlőt biztos kell vinni, de hát az itthon is kell), és általában van náluk hely... Én is 2011 végén megyek vissza dolgozni, mert találtam egy kalkulátort a neten, aszerint akkor már nevetséges összeget kapok majd, és éhen halni csak nem kéne.
Egy kérdés, csajok: a tgyás ugye jó kis magas összeg, azt tudom, hogy mindig az előző év alapján számolják az összegét és 168 nap. Mi van akkor, ha a gyed kezdete átcsúszna 2011 január elejére, akkor a gyedet már a 2010-es jövedelem alapján számolnák, vagy a baba születése számít, és 2009 alapján?
Holnap reggel jön a védőnő, aztán megyek vezetni.