Sziasztok!
A felborzolt kedélyek megnyugtatására mondom csak, hogy ez itt volt, nem otthon, ott ilyesmi elö sem fordulhat, ugye?
Akinek gyenge az idegzete, az ugorjon át a hozzászólásomon!
Önmagában az volt az egészben megeröltetö, hogy 3 napig 5 perces fájásaim voltak, nem tudtam aludni, hánytam, mint a lakodalmas kutya és ment a hasam. Ebböl az idöböl perces bontásban vannak hozzászólásaim az akkori topikban (2002 ösz talán a neve). Mivel elment már az elsö nap a nyákdugóm és 5 percesek voltak, elmentünk ebbe a kórházba. Mondták, hogy 1 cm a méhszáj, jöjjek vissza holnap. Másnap ugyanez, méhszáj 2 cm, jöjjek vissza mondjuk egy hét múlva, mert ha ebben a tempóban haladunk, akkor még nagyon ráérünk. Rettentö vicces. 3. nap gyilkos indulatokkal indultunk a kórházba, én mondtam, ha most nem segítenek és hazaküldenek, magam végzem el a sektio-t. A bolondulás és a végkimerülés szélén voltam. Elküldtek sétálni. Minden fát megöleltem, mert annyira erösek voltak a fájásaim és 3 cm méhszáj. Ez volt du. 3-kor. Visza a szülöszobára. Rákötöttek a ctg-re. Ez egy 4-es beosztású monitor volt, a 4 szülöszoba szenvedöinke a ctg-it mutatta egyszerre. Azon filóztam, hogy melyik lehet az enyém, mert 3 nagyon brutálisan nézett ki, az egyik meg szinte lapos volt. Na az volt az enyém.
Változatlanul hányás és hasmenés, iszonyú erös fájások és a szomszédban egy "török" nagycsaládos szülés, a nö üvöltött, mint a disznó, melyet leszúrtaka, férfi is üvöltött, a nö szitkozódott, vadállati volt. Éjfélig ezt hallgattam, mikor ki üvöltött a szomszédban. Idönként rámnéztek, de különösebben nem izgatta miattam senki se magát. Aztán kipusztult az osztály, maradt aki maradt és ök elövettek. Mivel már fájásgyengeségem volt, adtak koktélt, annak dózisát folyamatosan emelték a normál 2,5x-ig, de akkor már könyörögtem, hogy adjanak valamit a fájdalmak ellen, mert én különben belepusztulok. Mint az elözö napok példája mutatja, bírom azért a gyürödést, de valamikor már elég a szenvedésböl. EDA. Kezdö banda. Ültem az ágy szélés és éppen hánytam. Ök elkezdenek a gerincemnél matatni, szúr és érzem, hogy pulzálva folyik a vér a hátamon. Tüt kihúzta, egy darabig nézte a vérzést, tanakodott a társával, hogy mintha a tankönyvben ez másképp állt volna. Ragtapasz és egy csigolyával odébb újabb próba. Ez olyan volt, mint a villámcsapás. Minden idegszálamat külön éreztem, mondtam, hogy ez nem lesz így jó. Ekkor már nem voltam biztos az EDA fontosságában és abban sem, hogy innen nem tolószékben fogok kikerülni. A 3. kísérletnél már navigáltam. Kicsit jobbra, kicsit balra. Végre helyére került a cucc, csak túl nagy nyomással kezdtek és szétdurrant a kábel a vállamnál. Folyt a lé, nem éreztem semmit. A párom elaludt és horkolt, én meg nem értem el semmit, amivel orrba vághatnám vagy valakit hívhatnék. Idönként bejött a bába, megnézte a ctg-t, fejcsóválva kiment, miután emelt a koktélon. Ez ment hajnali 3-ig, amikor a doki színre lépett. A gyerekem forgolódott a hosszanti tengelye körül, préseljek, de ö mindig visszacsúszott és forgatta tovább a fejét. Aztán jött a bába és a vágás, onnantól gyors menet volt. A gyerekem nagyon jól bírta az egész hercehurcát, a doki is le volt döbbenve, hogy milyen aktív.
Másnap leléptem a kórházból, mert élni akartam! Akkoriban renoválták az újszülöttosztályt, a folyosón jeges hideg szél lobogtatta a hátul gombolós kórhái rokolyámat. A doki megvizsgált és nem akart hazaengedni, mondván bármikot szétrepedhetek és elvérezhetek. Mondtam neki, hogy azt azért csak észreveszem így orvos családból jöve, hogy mekkora a gond.
A gyerekemet szerettem volna leadni pár órára, hogy tudjak kicsit pihenni, de két órát se vigyáztak rá, hívtak, hogy hozzam el, mert üvölt egész idö alatt.
Senki nem hitte el nekem, hogy a babám éhes. Összesen 4 vagy 5 kis glükózos üveget ivott meg és az sem volt neki elég. Az is kiakasztott, hogy jött ehy növér, hogy na anyuka, akkor most szoptatunk. Én éppen aludtam. Kipakolja a cicim, megfogja nem éppen gyöngéden a babám fejét és a kettöt összenyomja. Közben kritizálja a mellem adottságait, önbizalmat töltve belém, hogy én az életben nem fogok tudni szoptatni ilyen bimbókkal...
Jött a takarítónö, a könyvtáras, a vizit, a látogatók, de nem hozzám, a kajás hölgy és még vagy ezren. Elegem volt egy nap után. Pihenni nem lehet, az ablak mellett huzat, fáj mindenem és még sorolhatnám. Hazamentünk és nagyon boldog voltam. Otthon hegyekben a mosatlan, a párom nem tett semmit, mert ö is fáradt volt, de hogy otthon voltam, se tett semmit, hiszen már két lábon állok. Söt, hogy föznék-e valamit, mert ö olyan éhes! Ez volt az a pont, ahol elsírtam magam, mert se virág, se csoki, csak mosatlan, kosz és egy üvöltö, folyton éhes baba és még sorolhatnám.
De ezzel együtt boldog voltam, hogy élünk, hogy jól vagyunk és tudtam, hogy én megint szülni szeretnék, mert az a pillanat, amikor kibújik a baba és hirtelen megszünik minden fájdalom, elönti az agyat az endorfin, hát az valami nagyon gyönyöséges. Talán azóta van ez a gyerekfüggöségem. Imádok terhes lenni és szeretek szülni minden kínjával együtt. Enyém ezzel a világ legdrágább hobbija, ugye?
Tulajdonképpen nem akartam leírni a történetemet, mert talán egyikötök vagy másikótok beleborzong, de kikívánkozott belölem. Akkoriban a szememmel, nem az eszemmel választottam kórházat. A szülöszoba csodás volt, hatalmas, vadi új és minden extrával felszerelve. Egy szülösziget, egy nagy kád, wc, hifi, kötél, anyámtyúkja, minden, ami elképzelhetö. Nem úgy néz ki, mint egy kórházi szoba, hanem mint egy hotel. Talán akkora volt, mint az egész lakásunk (35 nm)... A másik kórházban, mely lényegesen közeleb van, spártaiak a szülöszobák kórházias stílusban. Kicsik is, de mégis nagyobb biztonságban érzem ott magam.
Talán ha gondoljátok és kíváncsiak vagytok, teszek fel a gmail-re képeket. Otthon mindig azt hallom, hogy közös vajúdás van, de szülni is csak egy függöny mögött szokás? Mifelénk mindenki külön szobában szenved. Rendesek a kismamák, mert sosincs több, mint ahány szülöszoba van...
Jó a hangszigetelés is, még az üvöltözöket se hallani. Megjegyzem, hogy én csendben teszem, mert az üvöltés nem segít, kiveszi az energiát az emberböl.
Na de eleget fecsegtem, akit nem érintett, remélem átugrotta.
Ircsi!
Ti akkor a tesóiddal és a pároddal már el tudtok egy kis kórházat vinni. Aneszt, sebész és gyerekorvos van, még pár szakvizsga és minden egy kézböl...
Puszi: Barbi