Új privát üzeneted érkezett!

hajjaj! ez nekem is sokszor eszembe jutott azóta, és mindig erőt ad! :D :D :D :D

Horibol, ha sok felesleged van, akkor lassúbb mozgással kezd. Séta, callanetis vagy jóga.
mókica

Sajna képet nem tudtam hozni, mert a nődokinál nem nagyon jó a felbontás és a gyerek sem nagyon fért bele a képbe :cry: Remélem a genetikain csütörtökön már lesz használható képem....

Kép

Kép
princzike

Eclipse
hmmm.... hát tényleg nem szerencsés, de reméljük azért nem erdősítesz nagyon :lol:
Már tuti a lombik? VAgy már van rá tuti időpont? Lemaradtam valamiről?
Hah... már látom....

Jucus
Sajnos, ahogy téged is visszaolvastalak nagyon sok nődoki úgy ír fel fogigátlót, hogy nem is néz semmit. Talán (ha egyáltalán) megérdezi a mensesek hosszát vagy rendszerességét, de van aki ezzel sem foglalkozik. Tudom, hogy nekem mondjuk 17 évesen úgy írta ki a doki, hogy csinált egy rákszűrést, megnyomkodott belülről és már írta is a receptet. Elmondtam közben a sírámokat, hogy ne legyen erős, de ne legyen drága....
Hihetetlen...... tényleg jó, hogy nem történt semmi gebasz belőle nálatok...

Zazzy, Meli
Szép gondolatok! Nekem nagyon tecc...

Kép

Kép
princzike

Most se nagyon van sajna időm.SORRY lányok!

Lucuzs,
jó irányba kapizsgálsz.
A-petesejt
B1-nyálkahártya :wink:
Vendég

Sziasztok!

mi is voltunk ma babanézőbe. szépen fejlődik a drágám, 1466 gramm. minden érték rendben, azt mondta dokker szépen fejlődik. következő tali 2 hét múlva. úgyhogy innentől kezdve 2hetente kell járni, persze magánrendelőbe.

Kép
gota79

Gota
Szuper! Szerintem bár nem vagyok szakértő, de tuti jó eredmények :lol:
Miért kell 2 hetente vizslatás? VAgy ez most nagyon naív kérdés volt?

Kép

Kép
princzike

Princzike: grat a cukorhoz, biztos sikerül képet szerezni szerintem
lucuzs: szorítok péntekre
echlipse: ne add fel én se teszem pedig rosszabbak az eredményeim szintén 23 évesen
(az utobbi két év: 72, 42,35,91,68,68,69,55,30,77,44,26,29,25) Ha megfejti valaki a müködését értesitsen. Ja igen és a hossza 2- 28 nap között váltakozott. Én szivesen cserelnék veled:)
jucus80: 155cm magas és kb 66kg vagyok. Hogy mi az ideális nem tudom. Séta bicaj közben semmi bajom itt is csak 160 pulzus felett de az a baj hamar elérem.
mókica: mi számít sok feleslegnek?
gota 79: szuper eredmények
horibol

Lányok!!!!! Nagyon sürgős segítségre lenne szükségem!

Tegnap délután tudtam meg, hogy kirúgtak (megszűnt a státuszom), és a mesterséges megtermékenyítési program alatti védettség érdekelne, hogyan működik.

Csajok! Ha bárki tud infót segítsetek!!!

Köszi!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

Sziasztok Lányok,

Lucuzs,
nagyon sajnálom!!! :cry: :cry: :cry: Méteres kékerest a valagukba!!! Sajnos semmit információm nincs a jogi dolgokról, csak együttérezni tudok veled :cry:

Horibol,
155/66 az lehet kicsit sok. BMI testtömegindexre keress rá a neten, ott ki tudod számolni az ideálist (20 és 24 között).
Edzéselméletről: nekem szerencsére elég rálátásom van a dolgokra, mert magam is futok és a párom hosszútávfutó, az ország legjobb edzőjével dolgozik. A képlert alapján számolt pulzus zónák teljesen hamisak lehetnek, mert nem tudod a laktát szintedet a véredben, hogyan változik a pulzus emelkedésével.
Ehhez leginkább egy futópadon végrehajtott, ujjbegyes vérvételes terheléses próba kellene. Zsírégetéshez így lehet a legjobban megállapítani az aerob 1-2-es zónádat. A képlet teljesen elméleti, nem veszi figyelembe az egyéni sajátságokat.
Az biztos, hogy 190-es pulzusnál izmot bontasz és nem zsírt, valamint a szénhidrátraktárt használja nem a zsírt, tehát káros. A 160 jó lehet, amennyiben beleesik a zónába. Sokan ekörül a pulzus körül edzenek.
8000 Ft-ért csinálja a párom edzője ezt a felmérést, de a másik ismerősöm, Edina is tud segíteni, tőle 3000-ért kérhetsz alkalmat Budán a Krisztina Wellnesben.

Szívesen segítek bármiben ami sporttal kapcsolatos.

Hajrá!

Eclipse
eclipse
Budapest

Luczus!
Ez nem jó hír.......... Bármit is tudsz meg, zonnal írd ide, biztosan lennének olyanok, akiket ez érintene!
Talán a Kaáli tudna mondani jogszabályt!!!
Nagyon drukkolok!

Princz, Gota!
Gratula picinkétekhez! Jöhetnek a fotók!

Monyó!
Hogy vagy? Láttam a pocifotódat régebbről, szééééééééééééééép!

Horibol!
Muszáj tenned valamit! Sok-sok séta! Otthoni mozgás, lásd inkább térdepelve felmosni, mint fával vagy söprögetni porszívózás helyett. Hülyeségnek tűnhet, de ha a tv nézés közben csinálsz 20 perc törzs és karkörzést már az is haladás! DIÉTA!!! Az MM-ben ott van Zentai Andi, egészen egyszerűen remek szakember!
Eclipse is tud tanácsokat adni látod!
Hajrá!

Eclipse!
Az én metes ciklusom egy 26 napos és egy 33-35 napos. Az egyik rövid, a másik túl hosszú. Nem vagyok elégedett, de legalább van ciklusom, ha majd egyszer talán rástartolunk tesóbabára, van kiindulási alapunk!
Nagyon sok erőt küldök, ami persze nem megoldás, de azért tudd, hogy drukkolunk és gondolunk Rád!

pisztácia

Pisztácia,
azok a ciklusok még mindig jóval közelebb állnak az "igazsághoz" mint az enyémek.

Horibol,
gyaloglás, úszás, aquafitnesz, kis intenzitáson szobakerékpározás, jóga, callanetics, csoportos stretching - bármi ilyesmi jó, ami megerősít, és fogysz kicsit, utána át lehet térni az intenzívebb sportokra. Ahogy nő a vér mennyiség és a verővolumen, úgy csökken majd a pulzus. A párom 180-as pulzussal kezdte a futást mielőtt találkozott a mesterével, aki fél éve alatt levitte neki 145AVG-re ugyanakkora sebesség mellett.

Eclipse
eclipse
Budapest

Sziasztok Csajok!

Kezd kialakulni a kép, hogy mi is lesz velem.

A teljes sztori, csak hogy érthető legyen:
Tegnap délután 3-kor hív a főnököm, hogy megszűnt a státuszom, úgyhogy ki vagyok rúgva. :cry: Esetleg fel tud ajánlani egy másik állást, ami viszont délutáni nagyon kemény meló. Este 10-ig döntsem el! :shock: :evil:
Gondolhatjátok milyen őrült délutánunk volt! Telefonáltunk vagy ezer helyre, latolgattuk mivel hogyan járnánk.
Aztán újra hívott a főnököm, hogy még egy fél állást is fel tud ajánlani, de akkor közös megegyezéssel szerződést kell bontanunk azonnal. (ami nekem nem kicsit lenne előnytelen, mert ha most teherbeesnék, akkor a fél állásból (bruttó 70.000-es fizetés) mennék gyedre, ami nagyon kevés pénz)
Végül mégis a félállás mellett döntöttünk, nem mertük a teljes bizonytalanságot választani a felmondással.

Aztán egész éjszaka járt az agyam és reggel korán telefonálni kezdtem, mert régebben olvastam egy másik topikon valami lombikos védettségről. Szóval kiderítettem, aki mesterséges megtermékenyítési programban vesz részt, arra vonatkozik, hogy nem lehet felmondással elbocsátani.
Úgyhogy hívtam a főnököm, hogy stornó, nem kell a félállás, mert nem rúghat ki (remélem tényleg így is van). :roll:

Rengeteg mindenkit felhívtam (munkajogi képviselő, OEP, Tapolca), és úgy tűnik tényleg így van, nem rúghatnak ki.
Közben már Tapolca is megküldte az igazolást, amit kértem tőlük, hogy részt veszek ilyen programban.

Holnap megyek a munkahelyemre megbeszélni a dolgokat a főnökömmel. Hát szorítsatok!!!! :D

Ha bárkinek kéne ilyen irányú infó:
Munka törvénykönyve (1992. évi XXII. törv.) 90.par. 1. bekezdés d pont
90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés]

ennyi voltam... :roll:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

sziasztok!

en teljesen uj vagyok itt es szeretnem megosztani a tortenetemet.
Most egy eve, hogy elkezdtem metformint szedni mert kiderult h pcos vagyok. gyerek tervezes meg szoba sem jott. Decemberben dontottunk ugy, hogy nem vedekezunk lesz ami lesz, ciklusaim 40-60 naposak teljesen valtozok, esely a terhessegre minimalis. Januar 4en voltam Valicsko doktornonel az utolso cukor terhelesem eredmenyevel aminel 0p inzulin 9,8 60p 79,3 120p 74,3. Ez alkalommal mondtam neki, hogy mostmar johetne a baba. Szomoruan hallottam, h ilyen inzulin ertekekkel ez teljesen lehetetlen es lass csodat tegnap 2 tesztel is 2 szep csik es a ma reggeli meg erosebb csik. Ez szerintem csoda! Esetleg tudtok valamit mondani miert, hogy lehet ez? Gondolom nagy eselyem lehet a vetelesre... Holnap megyek doktornohoz vissza, hogy mit szol ehez... szivesen vennem a velemenyeteket.
koszonom
deepgirl

Deepgirl! Üdv itt!:lol:

Öröm volt ilyen szép történetet olvasni, köszi. :lol:
Halk gratula neked!!! :lol:

Én a helyedben azonnal mennék nőgyógyászhoz, és iratnék fel progeszteront, hogy támogassa a terhességet. Akkor talán nem lesz semmi baj.

Holnap majd írd meg, mit mondtott a dokinő!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Lucuzs, jó tudni hogy van ilyen is. :)

Deepgril, üdv itt és gratula.

Hajni, vérnéni odaért már?

Horibol, sok felesleg szerintem 10 kg fölött. Főleg az ami a hason, deréktájon található. Normál BMI-hez viszonyítva.
mókica

Sziasztok!

Eclipse!
tudom, hogy nem vigasztal, de nekem sem áll be a "ciklusom". főleg, amióta fogyásnak induétam. Én aztán tényleg úgy néz ki, hogy fordítva működöm. A fogyás nemhogy beállítaná, de nagyon szépen felborítja, a már kialakulóban lévő ciklusomat.

Móki!
a fentiekből következtetve, sajnos még mindig nincs mensi......A tököm tele van már vele. a hőm ismét 36,3, 36,4 körül mozog, és idegel hogy nem megy fel, pedig volt nem egyszer tojcsim, szurkám. És mégsincs semmi. Asszem a napokban meghozatom....
Az merült fel bennem hogy mivel most meg már pötit túlműködik a pajzsmirigyem, így lehet ez kavar most be. Mindig nézem, keresem a pm és a hő közötti összefüggéseket, de sosem találom....Meg még azt figyeltem meg, hogy fagyos lettem, vagyis nagyon tud hideg lenni a kis kacsóm és a lábam is. :shock: :?

Lucuzs!
Áááááááááááááájjj, nagyon sajnálom a munkahelyet. Jóóóóóóó hogy megtaláltad az infót. Én is valami ilyesmire emlékeztem. Nagyon nagyon drukkolok holnapra!!!!!

hajni...
Budaörs

Sziasztok lányok!

Én vagyok ám, csak olvasó módban.
Lassan kiheverem a 2009.10.27-i bal petevezetékem kivételét 6 hetes méhenkívüli terhesség miatt. Műtét után 4 héttel a Parádfürdői Rehabilitációs Kórházban voltam 3 hetes utókezelésen.
Most pedig úgy gondolom belekezdünk az igazi kihívásba, majd az első inszembe úgy 3-4 hó környékén.

Lucuzs, az alábbiakat neked kerestem.
1992. évi XXII. törvény a Munka Törvénykönyvéről
90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresőképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság,
b) a beteg gyermek ápolására táppénzes állományba helyezés,
c) a közeli hozzátartozó otthoni ápolása vagy gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság (139. §),
d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],
e) a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve a gyermek hároméves koráig - fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermekgondozási segély folyósításának,
f) a sor- vagy tartalékos katonai szolgálatnak a behívóparancs, a polgári szolgálatnak a teljesítésre vonatkozó felhívás kézhezvételétől számított,
g) a külön törvény szerinti rehabilitációs járadékban részesülő személy esetén a keresőképtelenség teljes
időtartama.
(2) A felmondási idő, ha az (1) bekezdésben meghatározott felmondási védelem időtartama
a) a tizenöt napot meghaladja, ezt követően csak tizenöt nap,
b) a harminc napot meghaladja, ezt követően csak harminc nap
elteltével kezdődhet el.
(3) Az (1) bekezdésben meghatározott védelem nem vonatkozik a munkavállaló munkaviszonyának felmondására, ha a munkavállaló nyugdíjasnak minősül [87/A. § (1) bekezdés].
(4) Az (1) bekezdésben meghatározott védelem fennállása szempontjából a felmondás közlésének időpontja az irányadó.
(5) A (2) és (4) bekezdés rendelkezései a csoportos létszámcsökkentés végrehajtása során nem alkalmazhatóak.

107. § Mentesül a munkavállaló a munkavégzési kötelezettsége alól
a) amíg állampolgári kötelezettségét teljesíti;
b) közeli hozzátartozója [139. § (2) bekezdés] halálakor, esetenként legalább két munkanapon át;
c) ha keresőképtelen beteg;
d) a kötelező orvosi vizsgálat (ideértve a terhességgel összefüggő orvosi vizsgálatot is) teljes időtartamára;
e) amíg önkéntes, illetőleg létesítményi tűzoltóként tűzoltási vagy műszaki mentési szolgálatot lát el, feltéve, hogy a tűzoltás és a műszaki mentés nem munkaköri kötelessége;
f) a véradás miatt távol töltött teljes időtartamra, a munkahelyen kívül szervezett véradás esetén legalább négy órára;
g) ha elháríthatatlan ok miatt nem tud a munkahelyén megjelenni;
h) munkaviszonyra vonatkozó szabály vagy a munkáltató engedélye alapján;
[b]i) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés teljes időtartamára.[/b]

Bea
hobea

A reprodukciós eljárással összefüggő kezelés szakmai szabályait az egészségügyi törvény 166-179. §-ai és a 30/1998. (VI. 24.) NM rendelet tartalmazza. A szakmai szabályok nem az Mt. által használt „reprodukciós eljárással összefüggő kezelés”, hanem a „reprodukciós eljárás végzése” és a „reprodukciós beavatkozás” kifejezést alkalmazzák.

Reprodukciós eljárások lehetnek:
· testen kívüli megtermékenyítés és embrió-beültetés,
· a házastárs, illetve élettárs ivarsejtjeivel vagy adományozott ivarsejttel végzett mesterséges ondóbevitel,
· ivarsejt adományozásával történő testen kívüli megtermékenyítés és embrió-beültetés,
· embrióadományozással végzett embrió-beültetés,
· a női ivarsejt megtermékenyülését, illetőleg megtermékenyíthetőségét, valamint a megtermékenyített ivarsejt megtapadását, fejlődését elősegítő egyéb módszer.
Az NM rendelet mellékletében részletesebben felsorolja ezen eljárási típusokat.
Reprodukciós eljárás csak akkor végezhető, ha a meddőség egyéb kezelési módszerei eredménytelennek bizonyultak, és az alkalmazott eljárással orvosilag megalapozott esélye van egészséges gyermek fogamzásának és megszületésének. Két reprodukciós beavatkozás között mesterséges ondóbevitel esetén legalább 20 napnak, egyéb beavatkozás esetén legalább három hónapnak kell eltelnie.

Feltehetően maga a reprodukciós eljárás elvégzése, a beavatkozás rövid időtartamú, egy-két napot vesz igénybe. Viszont ha a nő két reprodukciós beavatkozás között pl. hormoninjekciókat kap, egy hosszabb időszak alatt is kezelés alatt állhat.

A reprodukciós eljárás megfelelő szakorvosi javaslatra végezhető. A kezelésben részt vevő házastársak (élettársak) bármelyikének kérelmére a reprodukciós eljárás végzésének tényéről és annak eredményéről a beavatkozást végző egészségügyi szolgáltató igazolást ad ki.

A fentiek alapján azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az Mt. új szabályainak alkalmazása érdekében a munkavállalónak tájékoztatnia kell a munkáltatót arról, hogy reprodukciós eljárásban vesz részt, és köteles a beavatkozást végző egészségügyi szolgáltatótól származó igazolást bemutatni. Az, hogy a felmondási tilalom pontosan mely időtartamra vonatkozik, illetve hogy a munkáltatónak mely időtartamra kell a munkavállalót mentesítenie a munkavégzési kötelezettség alól, csak az orvosi igazolás alapján dönthető el.

Végül arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a munkavégzés alóli mentesítés időtartamára a munkavállalót díjazás nem illeti meg, mivel az Mt. 151. § (2) bekezdése, amely azt sorolja fel, hogy a munkavégzés alóli mentesítés esetén mikor kell a munkavállaló számára távolléti díjat fizetni, nem került módosításra.
hobea

Lucuzs,

sajnálom a melóhelyet.

Kép
gota79

Princzike,

a 32. héten van még egy genetikai uhu. ezt követően (amúgy ez benne van a kiskönyvhöz csatolt tájékoztatóban is) kéthetente kell járni dokkerhoz és védőnőhöz is, majd a 38. héttől hetente.

Kép
gota79

Hobea! Köszi az infókat! Én is ezek találtam, egész délelőtt ezeket kerestem, remélem már elég információt szereztem... :roll:
Holnap meglátjuk mire megyek velük...

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Lucuzs, remélem, megoldódik az ügyed, egy fontos, igen, az Mt. fent említett szakasza véd!!!DE vigyázz, nem írhatsz csak úgy mindent alá!!!!!!!!!!!közös megegyezéssel jogász véleménye előtt semmit sem szabad aláírni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!figyelj oda!mert ha olyan az állásod, ahol próbaidő van, mert olyant írtál alá "közös megegyezéssel" akkor nincs védettség!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Hunci! Köszi a jótanácsokat! Igen, azt mindenképp kérni fogom, hogy bármilyen aláírás előtt konzultálhassak szakemberrel.

Az egyetlen félelmem, hogy mint közalkalmazottra nemcsak az Mt. hanem a Közalkalmazotti törvény is vonatkozik rám. Ott pedig semmi ilyet nem találtam.

Na majd meglátjuk... :roll:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Sziasztok!

Hobea,
valamiről lemaradtam??? Volt egy méhenkívüli terhességed????

Lucuzs,
drukk mára!

Deepgirl,
szia :D Ez egy igazán jó történet és sok erőt is ad itt nekünk. De Lucuzsnak igaza van, irány a nődoki és progipótlás, mert könnyebben elvetélhetsz!

Hajni,
most akkor az ember döntse el, hogy mi a jobb , ha lefogy vagy ha nem :roll: . Sajnálom, hogy ilyen össze-vissza ciklusod van.

Nálam semmi különös, 21-én Tapolca, aztán majd kiderül, hogy hogyan tovább. A lombik óta volt kettő 33 napos ciklusom, 19-ik napi pé-el, pici barnázással. Nagyon remélem, hogy a mostani uhun is szépek lesznek a petefészkeim.

Kép

Kép
ranita1979

Lucuzs, azért nem találtál mert ahol a Kjt. nem ír elő rendelkezést, ott az Mt. az irányadó :wink:
Vendég

Sziasztok Csajok!

Megjöttem a munkahelyemről.
Minden marad a régiben, nem rúgnak ki, nem helyeznek át, nem szűnik meg a státuszom... egyszóval nagyon boldog vagyok!!! :lol: :lol: :lol:
A főnököm amúgy nagyon megértő volt, semmi ellenségeskedés, különben is jó fej, családbarát fajtából.:wink:

Köszi mindenkinek a segítséget, és persze a drukkokat! :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

licuzs: orulok, hogy megoldodott a helyzeted, visszaolvastalak.

en voltam doktornonel azt mondta latott mar olyat is, hogy 100-as inzulinnal estek teherbe. Progeszteront 8.ik hetig semmikeppen nem kell majd akkor ranezunk, hogy-hogy all a dolog. Elso dolog a nogyogyasz es a kora megallapitasa de csak jovo het csutrotokre kaptam idopontot sajnos :(

A metformint doktorno szerint csak a 12. hetig kell szedni, en felek tole, hogy ha elhagyom baj lesz. Ebben van valakinek tapasztalata?
deepgirl

Sziasztok!

Horibol!
Sajnos én nem tudom, megítélni, hogy mennyire sok a súlyod, de egy pár kilót én is ajánlanék, hogy próbálj meg leadni vmi nem túl megerőltető mozgásformával. (Én 172 cm-rel szoktam 66-68 kg körül lenni)
A mozgás csak jót tehet!

Lucuzs!
Örülök, hogy jól alakultak a dolgaid!

Deepgirl!
Üdv itt! Gratulálok!
Lehet, hogy egy kőkemény diétával tudod majd helyettesíteni a met elhagyását, szerintem konzultálj egy diabetológussal erről.
Én a terhesség elején elhagytam a metet, de nekem nem volt ilyen magas az inzulinom.
Ezzel kapcsolatban a többiek biztos okosabbak.
Azt viszont nem értem, miért csak a 8. héttől akarják a progeszteron pótlását, szerintem ennek hiánya nagyobb kocázatot jelenthet, mint a met elhagyása. Én úgy tudom, hogy az első 12 hétben ez okozhat problémát.

Gota!
Gratulálok a jó eredményekhez!
Hogy állsz a babaholmik beszerzésével?
jucus80

Monyo! Merre vagy? Hogy érzed magad? Izgulok érted, most már bármikor jöhet a hír rólad, hogy kismami lettél! :lol:
Tényleg, ki fog minket értesíteni? :lol:

Meli! Már rég írtad, de csak most bírok reagálni.
Az az idézet nagyon fontos nekem is! Emlékszem pár napja voltam itt kötetek, mikor Zazzy írta, sosem fogom elfelejteni, hogy a párommal egymás nyakába borulva sírtunk mikor elolvastuk.
Köszi, hogy megint beírtad! :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Sziasztok!

Lucuzs: Nagyon örülök, hogy minden rendben.
ranita1979: Sajnos tényleg volt egy 6 hetes méhen kívüli terhességem, ami szerencsére laporoszkópiás műtéttel fejeződött be Miskolcon a Megyei Kórházban és a bal oldali petevezetékem bánta. Nincs többé!
Ha jól emlékszem ide talán nem is írtam meg, így nem is emlékezhetsz rá. Olyan gyorsan történtek a dolgok, hogy lehetőségem sem volt rá. Utána pedig teljesen magamba zuhantam és talán most pszichológus segítségével kezdek kimászni a "gödörből"!
Már most az inszemen gondolkodunk, bár én inkább vállalnám be a lombikot, mert nem akarok akár 3-4 inszemen sem csalódni.
Még most lesz az uh-s petevezetékátfúvásom is, februárba inzulinkontroll és majd akkor dől el, hogy mi lesz.
A Debreceni Egyetem Klinikájának Meddőségi SZakrendelésén gondolkodom az inszemekre, mert azok ingyen vannak és ott fagyasztanak spermiumot is.
Hallot erről valaki esetleg?
Erre azért van szükség, mert nem biztos, hogy a párom a megaott időpontban itthon tud lenni. Ő sajnos külföldön dolgozik Pl.: Olaszország, Anglia,stb)és kell egy adag fagyasztott anyag biztonságba.
Én sajnos csak olvasgatlak titeket és szorítok mindenkinek, akinek szüksége van rá.

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikerültem.
És még egy kérdés. A fenti beillesztett törvényekből jól értelmezem, hogy a munkáltatónak el kell engednie a meddőséggel kapcsolatos kezelésekre, reprodokciós eljárásokra, viszont bért nem kap rá az ember?

Bea
hobea

Hobea!
Nekem is volt m.k. terhességem, szintén a bal oldali petevezetőm bánta, csak én nem úsztam meg laparoszkópiával. Ez egy éve volt, most érzem úgy, hogy már összeszedtem magam.
Mi Tapolcára járunk és 2 inszem után a lombikot javasolták :roll: .

Kép

Kép
ranita1979

Deepgirl,

szerintem is fontos az azonnali progipótlás. nekem amint pozi lett a teszt, egyből elkezdtem szedni. csibusz is később kezdte el szedni, majdnem baj is lett belőle. az én endos dokim azt ajánlotta, hogy szedjem, végig a metet, ha már sikerült babóca. úgyhogy én most is szedem.

Kép
gota79

Jucus,

hétvégén megyünk a kiságyért, jövő héten pedig a kocsiért és a bébihordozóért. egy adag ruhát már kaptam, de még fogok is kapni. mondjuk most lesz akció a tescoban, állítólag jó minőségű bébiruhák vannak. ott akarok venni egy pár cuccot. kb. február közepére kiderül, mi mindent kapunk, utánna megyünk megvenni, ami még hiányzik.

és ti hogy álltok.

Kép
gota79

Monyo,

veled mi újság? még egyben?

Kép
gota79

deepgirl!

óóóóóóóóó, gartulálokKép

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Kedves Ranita!

Látom neked már van egy biztos gyönyürű szép kislányod, aki már nagyon várja testvért és biztos nemsokára meg is fogja kapni.
Nekünk sajnos még nincs babánk, pedig már én is és a párom is 32 évesek leszünk. Lassan 4 éve várunk rá.
Párommal minden ok, de nekem jelentős túlsúly, PCOS, IR, PM alulmüksz, de jó kezekben vagyok már 1,5 éve és fogyok is Valicskó doktornőnél.
Mikor doktornő felírta a lindaxát,hogy segítse a fogyásomat (ez szeptember közepén) volt az monta, hogy ilyen értékekkel még nem valószínű, hogy teherbe essek. Éss lássunk csodát 2 hét múlva megfogant, csak rossz helyen tapadt.
Mh után te meddig voltál táppénzen? Én voltam 3 hétig a Parádfürdői Kórházba utókezelésen is decemberben. Január 1-től töltöttem a tavalyi szabimat, de a főnököm és már a pszichológusom javaslatára is hétfőtől újabb táppénz minimum 2-3 hét. Egyszerűen képtelen vagyok visszamenni dolgozni.
Nekem a kaáliba azt mondták 3-4 inszem, akkor ez lehet kevesebb is?

Bea
hobea

Lenne hozzátok egy kérdésem!

Inszem alatt ti dolgoztok? Itt a stimus időszakra is gondolok? vagy táppénz? Vagy mi?

Bea
hobea

Lucuzs,
ez nagyon jó hír, örülök! :)

Eclipse
eclipse
Budapest

sziasztok.

meg egyben,es ajanlom a kiscsajnak hogy meg egy hetig igy maradjuk(nincs dokink)aztan nyugodtan johet barmikor.hetente jarok ctgre,egy ujnyira vagyok nyitva,ennyi.
majd megkerek valakit hogy irja m,eg ide ha akcio van.

Lucuzs orulok hogy megoldodott a munkaproblema,pentekre pedig nagyon nagy drukkhegyek.

deepgirl.nem lehetetlen magad inzulinnal teherbe esni,az enyem sem volt normalis.a progipotlast(ha szukseg van ra)most kellene elkezdeni mert problemat okozhat.
en majdnem vegig,azaz mult hetig szedtem a met-et.

hobea,borzasztoan sajnalom a mehenkivuli babat,a lenyeg hogy hamarosan ujra belevaghattok.

gota majd tegyel fel kepet a szerzemenyekrol.

pocis lanyok,hol vannak a pocikepek?senki nem rak fel?

Kép
monyo83

Hobea,
írtam neked privit.

Kép

Kép
ranita1979

Hobea,
sajnálom, hogy ennyi szörnyűségen kell nektek is átmenni!De hidd el, meglesz a gyümölcse!

Móki,
merre vagy?
ciklusod hogy alakul?

Lucuzs,
sajna mostanában nincs sok kedvem irogatni, mert nem történik velem semmi.CSak várakozok, és ez a legszörnyűbb az egészben!
Nektek mennek a drukkok!
Holnap lesz az inszem, ugye?

Monyo,
Nócit tessék bent tartani legalább egy hétig!Doktorbácsit meg kell várnia! :D Raksz fel nekünk pocakfotót?Már biztos szép nagy lett Nóci-lak!

Aisha,
merre vagy?Zyváról egy új kép? :wink: Olyan kis gyönyörű!Szeretem nézegetni!

Ranita,
akkor 21én mentek?És most mi lesz?Megbeszélés?Uhu?Szuri?

Puszi mindenkinek!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Hobea! Nagyon sajnálom a méhenkívülidet.:cry: Kívánom, hogy mihamarabb talpraállj, és hogy kezdhessétek újra.
Ja és Tapolcán inszemeseket nem írják táppénzre, de a törvény alapján a munkáltató köteles fizetés nélküli szabit adni minden vizsgálati/beavatkozási időpontra. Persze, ha közlöd vele, hogy mi van. :roll:

Monyo! Örülök, hogy minden rendben! :D Nóci okos kislány, tudja, hogy a dokibácsit meg kell várnia. :D

Deepgirl! Ezt nem értem, ha esetleg valami bibi lenne a progival, akkor azt most azonnal kell elkezdeni szedni!!! Nem szabad várni a 8. hétig! Én azt tanácsolom menj minél hamarabb nődokihoz, és irasd fel!!!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Szia Meli! Igen, holnap inszem. Tegnap beadtam a repiszurit, de most valahogy nem érzek olyan erős szúrást, mint múltkor. Remélem minden rendben van. :roll:

Neked meg kívánom, hogy gyorsabban szaladjanak már azok a napok! Hamarosan március lesz! Nekem már bújnak a virágaim, tehát lassan itt a tavasz!!! :lol: :lol: :lol: Puszillak!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Sziasztok!
Jó pár napja nem jártam a gép előtt,napközben időm nincs,este meg erőm.Lara ezerrel fedezi fel a lakást,éjszakáink meg nem a legjobbak. :?

Deepgirl!
Először is halk gratula!Azt a nőgyógyász dönti el,kell-e progi!Én vasárnap teszteltem +-at,hétfőn mentem dokihoz,és már kaptam is!!!
Nekem a doktornő,akit írtál,huszonvalahanyadik hétig engedte a metet,de én meg nem mertem abbahagyni,és jól tettem!30.hét körül lett egy kis galiba a cukrommal,oda kellett figyelnem!
Ja!És nekem is 60 valamennyi volt az inzulinom teherbeeséskor,Tsh-m meg bazi magas,elvileg mindkettő kizárta volna a terhességet,és nézd csak a vonalzómat! :wink:

Mindenkinek pussz! :D

Kép
Kép
zazzy

Idézet örülök,hogy előkerült!Tessék merítkezni belőle!Már egy éve??? :shock: De még régebbi!Azt hiszem Babszika volt az eredeti feladó! :wink:

Kép
Kép
zazzy

sziasztok

mindenkinek koszonom a kedves hozazszolasokat. oszinten: nagyon ketsegbe ejtetettek :( pont egy het mulva van idopontom nodokihoz es a leirasaitokbol lehet, hogy az mar keso lesz? meg nem ertem miert mond a doki olyat, hogy 8hettol ha a bevett gyakorlatt mas? jo lenne egy olyan orvos akiben igazan meg lehet bizni... :(
deepgirl

Sziasztok!

Bocsi az eltűnésért...gyermek felfedezi a lakást, és ilyenek, persze nem úgy mint Lara...:)

Lucuzs: drukkok mennek péntekre!

Hobea: sajnálom, minden alakul majd.

Deepgirl:halk grat...és próbálj menni, nekem is csak 1 vetélés után vették komolyan a dolgokat, és akkor 5. héttől vizsgáltak néztek.

Gota: kiváncsi vagyok miket vettél, képek???

Princzi:kép?

Monyo: te jó ég, repül az idő!!!!nyugi a gyermek tudja mikor kell jönnie :)remélem könnyű szülésed lesz!!!!!

Moki: merre jársz?sok a munka????

Meli: 1 kép neked....új hacker tevékenykedik a neten :)
Kép

Üdv.
Aisha
aisha

Deepgirl! Kétségbe ejteni nem akartunk! Csak ez fontos, sokunknál segített.
Nincs esetleg másik doki, akihez elmehetnél, vagy újra felhívod a mostanit, hogy sürgős lenne, esetleg még marad a tb-s rendelés.

Nem idegesíteni akarlak, csak segíteni! :D És drukkolok nagyon!!! :lol: :lol: :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Aisha! Zyva eszméletlen azon a képen! :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Ja, és csajok! Még el sem dicsekedtem. Tegnap a mérleg 54 kg alá kúszott, pontosan 53,9!!! Óóóóóóóó, milyen régen is voltam ilyen könnyű!!! :lol: :lol: :lol: Kellőképpen feldobta a hangulatomat! :lol: :lol: :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?