Sziasztok Csajok!
Kezd kialakulni a kép, hogy mi is lesz velem.
A teljes sztori, csak hogy érthető legyen:
Tegnap délután 3-kor hív a főnököm, hogy megszűnt a státuszom, úgyhogy ki vagyok rúgva.
Esetleg fel tud ajánlani egy másik állást, ami viszont délutáni nagyon kemény meló. Este 10-ig döntsem el!
Gondolhatjátok milyen őrült délutánunk volt! Telefonáltunk vagy ezer helyre, latolgattuk mivel hogyan járnánk.
Aztán újra hívott a főnököm, hogy még egy fél állást is fel tud ajánlani, de akkor közös megegyezéssel szerződést kell bontanunk azonnal. (ami nekem nem kicsit lenne előnytelen, mert ha most teherbeesnék, akkor a fél állásból (bruttó 70.000-es fizetés) mennék gyedre, ami nagyon kevés pénz)
Végül mégis a félállás mellett döntöttünk, nem mertük a teljes bizonytalanságot választani a felmondással.
Aztán egész éjszaka járt az agyam és reggel korán telefonálni kezdtem, mert régebben olvastam egy másik topikon valami lombikos védettségről. Szóval kiderítettem, aki mesterséges megtermékenyítési programban vesz részt, arra vonatkozik, hogy nem lehet felmondással elbocsátani.
Úgyhogy hívtam a főnököm, hogy stornó, nem kell a félállás, mert nem rúghat ki (remélem tényleg így is van).
Rengeteg mindenkit felhívtam (munkajogi képviselő, OEP, Tapolca), és úgy tűnik tényleg így van, nem rúghatnak ki.
Közben már Tapolca is megküldte az igazolást, amit kértem tőlük, hogy részt veszek ilyen programban.
Holnap megyek a munkahelyemre megbeszélni a dolgokat a főnökömmel. Hát szorítsatok!!!!
Ha bárkinek kéne ilyen irányú infó:
Munka törvénykönyve (1992. évi XXII. törv.) 90.par. 1. bekezdés d pont
90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés]
ennyi voltam...