Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Tegnap meg volt a hasi uh is. De micsoda mizéria volt körülötte! Elmentem a hasi uh helyszínére, és be akartam adni a zárójelentésemet, amin volt az uh előjegyzésem, meg a kiskönyvemet. Mondta a nővérke, hogy ez neki nem jó adjam a beutalót. Mondom olyan nincs, erre átküldött a szülészetre, hogy szerezzek olyat, mert így nem fognak megvizsgálni. Rögtön felment bennem a pumpa, hogy mit szórakozik velem, nem potya vizsgálatra jöttem. Mindegy átmentem. Szegény dokim, amikor meglátott teljesen megijedt, hogy már megint mi a bajom, mondtam, hogy semmi, és talán nélküle is megoldom a problémát. Mondta, hogy az jó, mert most nem is nagyon ér rá. A nővérek útbaigazítottak, végül a Magenheim Rita adott egy beutalót, de mindenki ki volt akadva, hogy nem fogadták el a zárójelentést. Na visszamásztam, és az orruk alá nyomtam, hogy na itt van. Ok, elvették. Vártam. Már majdnem éhenhaltam, majdenm bepisiltem, mert ugye éhgyomor+teli hólyag kell ide, amikor kijön a néni a vizsgálóból, hogy sajnos bent van egy szerelő, és amíg az ott van, csak férfi betegeket tud behívni. Egy öreg nyanya erre elkezd hisztizni, hogy ő fél 9-re volt előjegyezve, és már 9 óra van, mi lesz már. Szegény nővérke kiakadt, hogy hát most mondta el, hogy mi van. Szerencsére hamar lelépett a szerelő, és engem hívtak. Erre a nyanya megint hisztizik. Közöltem vele, hogy én meg negyed 9-re voltam előjegyezve, jogosan hívtak engem előbb. Hát ennyit a mizériáról.

A lényeg, hogy semmi rendelleneset nem találtak, Matyi továbbra is focizik a veséimmel, de nem vészes, meg nem is fáj. Két hét múlva kontroll a dokinéninél, már ha addig semmi újabb extra nem történik. Remélem nem lesz semmi.

Tényleg nagyon sok doki van a Margitban, én egyszer a védőnőnél nézegettem a rendelési időket, ami a terhesgondóba is ki van írva, és akkor láttam, hogy mennyien vannak. Nem könnyű választani. Én személy szerint női nődoki párti vagyok, és őket tudom ajánlani bármelyiket a kettőből, és bárkinek!

CCViki! De jó, hogy te már ctg-re jársz majd. Már én is nagyon várom! De még addig van egy kis időm. Az ugye a 36. héttől van, és hetente? Majd mesélj milyen volt. Azt hallottam, ha alszik a baba, akkor egy hangos dudával felébresztik. Tényleg igaz? Ez nagyon kegyetlen dolognak hangzik. Apa egyszer beldörmötött a hasamba, és Matyi biztos aludt. Szegény úgy megilyedt, hogy elkezdett csuklani (legalább is olyan volt).

Lívia
aranyhold

Sziasztok!

Ezt tudtátok, nagyon jó Kép:

Apaszabadság:

1992. évi XXII. törvény
a Munka Törvénykönyvéről
138/A. § (1) Gyermeke születése esetén öt munkanap munkaidő-kedvezmény illeti meg az apát, melyet legkésőbb a születést követő második hónap végéig kérésének megfelelő időpontban köteles a munkáltató kiadni. A munkaidő-kedvezmény tartamára távolléti díj jár.
(2) Az (1) bekezdésben foglalt kedvezmény abban az esetben is megilleti az apát, ha gyermeke halva születik, vagy meghal.
(3) Az (1) bekezdés alkalmazása során apa alatt a szülői felügyeleti jogot gyakorló vér szerinti vagy örökbe fogadó apát kell érteni.
(4) A munkaidő-kedvezmény tartamára járó távolléti díj kifizetése - az állami költségvetés terhére - kormányrendelet alapján történik.

Június és november 30-ig lehet a cég székhelye szerint illetékes MÁK-hoz benyújtani a nyomtatványt, amin vissza lehet igényelni az apaszabadságot járulékostul. A születési anyakönyvi kivonatra rá szokták írni, hogy igénybe lett véve a munkaidő kedvezmény. Ennek a másolatát és egy nyilatkozatot (hogy gyakorolja a szülői felügyelei jogát) kell a cégnek megőrizni. Kicsit macerás, de végülis egy fillérjébe sem kerül.

Micsoda dudával ébresztik a gyereket???? Kép Bár a mi bébink az uh-n lökdösésre nem kelt fel!....
nikcsi

LiviaKépNikcsiKép
Igen, egy "dudát" használnak abban az esetben, ha alszik a baba, mert a mozgástevékenysége csak igy vizsgálható. Egyszer nekem is aludt mindkét babám és sajnos fel kellett Őket ébreszteni...nekem is rossz érzés volt de hiába vártunk elötte néhány percig nem reagált egyikőjük sem igy nem maradt más választás. Azért nem azonnal dudálnak, ne ijedjetek megKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Lívia

Nagyon-nagyon örülök, hogy minden rendben van veled, bár én tudtam! Mi baj lehetne velünk. Kép Semmi! Mindenkinek egészséges és gyönyörű kisbabája fog születni! Kész, pasz! Kép Fő az optimizmus! Kép Azért persze én is szoktam parázni, de mindig megnyugtatom magam, hogy muszáj, hogy minden rendben legyen!
Ez a duda tényleg furin hangzik, mint a meccseken?

Zsófi
mzsx

ZsófiKép
Egy kicsi kis szerkezet amin van egy gomb és azt megnyomva dudálKép A ctg-s hölgy egyébként tündérKépKép

doris

Sziasztok!

Hát túl vagyunk az első ctg élményén:-) Na, nem volt semmi különös, baba éppen a beautózás és borzalmas zötyköldés fáradalamait pihente ki a 20 perces vizsgálat alatt. De nem kellett azért rádudálni, a gyengédebb ébresztgetés érdekében kicsit fészkelődtem a székben, aminek a karfája valszeg ki is akadt nagy zajjal:-) Asszisztens néni ijedt képpek oda is futott, hogy nem esett-e bajom:-) Á, nem, csak ébresztgetem a kölköt, sikerrel:-)) 8 mocorgást kicsaltam belőle. Amúgy szívhang és keményedések rendben.
A dokim utána megvizsgált és ugyan kicsit nyílik már a belső méhszáj, meg a méh fundusa 1 ujjal lejjebb a múltkorinál, de állítólag pihizéssel kihúzom még 2-3 hétig is:-)

Ja, erről a dudáról jut eszembe... először úgy hallottam, hogy keltőbot, majd' megpusztultam ennek hallatán a röhögéstől:-D De nálam előfordult már, hogy megismételtették a ctg-t napokkal később, mert nem mocorgott a baba, de ezt a herkentyűt nem használták.

Lani,
A dokink szept. 8-16-ig nem rendel szabi miatt!

Lívia,
Aranyos ez a csuklásos sztori:-) Bár a babátoknak ezek szerint nem volt vicces:-)
Nálunk az a helyzet, hogy eddig mindegyik gyerkőc lenyugodott apja hangjától vagy érintésétől. Kölcsön is veszem és hatékonyan használom az alvó apa varázskezeit éjszaka, ha már meguntam a boxot és a bordatiprást odabentről:-))

Üdv,
Viki
ccviki

Sziasztok!

Nekem erről a "dudáról" a hang egyáltalán nem maradt meg. Inkább áramütés szerű zizegő érzés volt. Szegény babánk megijedt, ugrott egyet, aztán aludt tovább...
Nekem a simogatós - beszélős ébresztés jött be jobban.
Orsi
norsi

sziasztok.
Engem úgy küldtek a Sárvári doktorhoz, úgyhogy nem volt lehetőségem válogatni. Eddig egyszer voltam nála, az alapján szimpatikus, készségesnek meg aranyosnak tűnt. Van itt valaki, aki hozzá jár? Nagyon megköszönném, ha írnátok róla egy-két szót!!
Köszi: Orbis
orbis

Sziasztok!
Voltam tegnap az első Margitos szülésfelkészítő előadáson. Magenheim Rita tartotta, nagyon jó volt. Sokmindent olvas az ember, de azért jó azt a verziót hallani, amit a kórház elképzel, és kialakított magának a gyakorlatban. Végül is a szülészeti osztály felépítéséről, szokásairől, rendjéről beszélt, majd végigmentünk a szülésbeindulásától a hazamenetelig. Persze főleg az ideális esetben történő szülés volt szem előtt. Sokat kérdezgettünk, és a végén meg lehetett nézni a szülőszobát is. Én nagyon élveztem, és még a páromat is meggyőztem, hogy a kitolási szakasz kivételével nyugodtan bejöhet velem a szülőszobára, nem lesz semmi gond, amitől rosszul lenne. És belement. Ennek annyira örülök!

Aki esetleg nem döntötte el, hogy a margitba szül-e, szerintem azoknak is érdemes lenne ezekre az előadásokra elmennie, legalább látja itt milyen és el tudja dönteni jó-e így neki. Nekem első szülőnek semmi kifogásom nem volt a szemléletmődjuk ellen, mindent megmagyarázott miért úgy csinálják. Már alig várom a szülést, persze előbb elmegyek a többi előadásra is. Azt még a Matyinak ki kell bírnia odabent! :-)
aranyhold

Sziasztok!

Aranyhold
annyira örülök, hogy leírtad! Kép Én is majdnem elmentem, csak annyira fájt a fejem és fáradt voltam, hogy úgy döntöttem máskor is el tudok menni, mivel még csak 15+5 a Pocaklakó.
A többi kérdésem inkább priviben írom meg!
nikcsi

Sziasztok!

Doris! Köszi a drukkot, a múlt héten voltam AFP-n (bleee, ez a cukros trutyi semmivel se lett jobb az elmúlt 3 évben Kép), és most pénteken megyünk az ultrahangra. Remélem, meglátjuk, fiú vagy kislány lesz. Kép

Niki! (Lani) Én pont fordítva vagyok vele, az első terhességet paráztam végig, most meg valahogy olyan természetes dolognak érzem az egészet. Dr. Mousa Moustafa az orvosom. Te kihez jársz?

Gombóc! Hurrá, akkor akad itt még (már? Kép) ismerős! KépKépKép

Zsófi! Az én párom se készült fel különösebben az első közös szülésünkre Kép, de mégsem így élte meg. El volt ragadtatva attól a nyomi, vörös, trutymós kis porontytól amit a kezébe nyomtak. Kép Elég furcsa figura lehet a kolléga, aki az ollókat, a vért, és az újszülött furcsa formáját jegyezte meg, és nem csordult meg a szíve a gondolattól, hogy nini, gyermeke született...

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Délre megyek UH-ra, nagyon kiváncsi vagyok, mennyit hízott a Kicsi.
Jön esetleg valaki ma déltájt?

Orsi
norsi

Nikcsi! Megkaptam a mailt, ma megírom, és holnap reggel legkésőbb átküldöm a választ!
Lívia
aranyhold

Sziasztok! Kép

Bmárti
tényleg ez az orvos neve? Én a Mohamed Murshedhez "járok", ő nem ugyan az? Vagy csak a kórházban is keverik a neveket? (tornán kérdezték, hogy a Mustafa küldött vagy magamtól...)
Az AFP-re vittél citromot? Én jövő hét kedden megyek Kép
nikcsi

Sziasztok!

BMárti

Meg kell, hogy mondjam, én is nagyon csodálkoztam, hogy az egész szülésből ennyi marad meg a kollégánkban, de mindenki más. Csak legalább ne ijesztgetné a többieket, és ne úgy mesélne róla, mint egy szörnyűségről. Én is kiakadtam rajta. Nyílván senki nem godolja, hogy egy hollywood-i sminkelt, fájdalom, és vér nélküli eseményt fog látni, de szerintem tök megható az egész esemény. Én régen végig nem bírtam volna nézni egy szülésről készült filmet, de most komolyan mondom, hogy csomószor könnyezik a szemem, ahogy azok az apróságok megszületnek. Azért persze, lehet, hogy már ez is túlzás. Kép

Nikcsi

Persze, citromot vigyél, vagy kiadod a taccsot. Kép
mzsx

Aranyhold

Annyira nagyon hálás vagyok a bő beszámolóért (előadásról)! KépKomolyan mondom és ezt mindenkinek, ezek után nem is félek a szüléstől (annyira). 100% érdemes elmenni, de épp ahogy írtad én is kicsit ráérek (alig van még pocakom), bár inkább kétszer fogok menni!
Még az lenne a kérdésem, ha valakit érdekel, akkor továbbíthatom?
Ezer köszönet, nagyon jó volt! És ezek után mindenkit csak buzdítani tudok, hogy menjen el!
nikcsi

Sziasztok!

Nikcsi,
Ha belekotyoghatok, akkor teszem is gyorsan:-) A Moustafa az egy másik doki, látásból őt is és a Murshedet is ismerem. Biztos keverik őket, névről nem nehéz:-D
De a Murshedhez volt is szerencsém a legutóbbi szülésemnél, tőle kaptam a megváltó EDA-t, és nagyon elégedett voltam vele:-) Másnap kérdezte is a viziten gyönyörű akcentussal:- Náá, jót tétt áz edáá?:-)))))

Viki
ccviki

Sziasztok!

Nikcsi! Én nem ismerem dr. Mohamed Murshed-et, de az tuti, hogy az én orvosomat nem így hívják. Kép
Jársz tornára? Szuper! Mesélj róla! Mikor van, és milyen?
Citromot vittem, igen. Anno Lacikával mindkétszer elfelejtettem, úgyhogy tapasztalatból állíthatom, sokat nem javít a trutymón a citromozás. Kép Bár most jobban viseltem, talán mert velem voltak a fiúk, és nem értem rá sajnálni magamat, meg a rosszullétemmel foglalkozni. Csak a második vérvétel után dőltem ki, mire hazaértünk, olyan fejgörcsöm lett, hogy egész délután fel se bírtam kelni. Kép Már az ágy szélére való kiüléstől elszédültem. Még jó, hogy Laci kivett egy nap szabit, hogy elkísérjen, és vigyázzon Lacikára. Az utóbbi ugyan nem sikerült neki, mert a második vérvételkor simán utánamszökött a gyerkőc Kép, de legalább hazahozott, és délután volt, aki vigyázott a gyerekre, meg kísérgetett engem, ha fel kellett kelnem. Nem akarok pánikot kelteni, az első gyerekkel egyik terheléses cukor után se volt ilyen, csak a jó kis hányinger, és kész. Lehet, hogy most valami front, vagy a fáradtság is közrejátszott. Szerintem vigyél valami kaját, ha mégy, hogy amint túl vagy a második vérvételen, azonnal tudj enni legalább pár falatot. Nekem az talán jót tett volna, de nem vettem komolyan, hogy iszonyúan éhes vagyok, és úgy voltam vele, hogy hazáig már kibírom.

Zsófi! Naná, hogy amikor babát vár az ember, különösen elérzékenyül egy-egy szüléstörténettől. Kép

Viki! Ha látásból mindkettőt ismered, akkor persze tuti ketten is vannak, pláne, ha dr. Mourshed akcentussal beszél, mert Dr. Mousa Moustafa egyáltalán nem.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!!!

BMárti: Nekem a Sztanyik a dokim Kép

Nekem a Moustafa adta be az EDA-t, én csodálkoztam is mert azt hittem a dokim fogja de a Margitban az a szokás, hogy egy másik orvos adja be leglábbis én mástól is ezt hallottam.

Jaaj gyerekek én már annyira várom, hogy letegyem ezt a pocakot!! KépKépKép
VIki: Én nem tudom te, hogy vagy vele de nekem már igencsak nehézkes minden Kép Na jó persze ne jöjjön még 2 hétig legalább de már nagyon várom Kép)
A kislányom a héten kezdte az ovit nagyon jól érzi magát nagyon boldog vagyok, hogy ilyen lelkes (egyenlőre) remélem nem lesz gond míg nem leszek itthon és az apucija is megfelel neki Kép) Ez miatt is izgulok kicsit Kép

NA jó befejeztem a süketelést!!!
MIndenkinek további jó pocisodást!!!!

Lani
lani

Sziasztok,

tudnatok abban segiteni, hogy meg mindig 30 napnal nem regebbi hazassagi anyakonyvi kivonat kell? Vagy ezen mar "konnyitettek" es eleg regebbi is?

LAni,
en is egyetertek VEled, nekem is iszonyu nehez mar a pocakom. Es nalunk a kisfiam is erezheti ezt, mert egyre nyugosebb, hisztisebb, akaratosabb es szofogadatlanabb. Kép Estere teljesen kimerulok..Kép
Es nalunk meg bolcsibe se lehet ot beiratni, nincs szabad hely. Kép Azt hiszem, kemeny honapoknak nezek elebe...Kép

JO ejt!
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

A hétfői előadáson az hangzott el, hogy dokija válogatja, ki adja be maga az EDA-t, és ki nem. Az én dokim ő maga adja be pl.

Gombóc!
Nekem azt mondták a múlt héten, hogy kell a friss anyakönyvi kivonat, úgyhogy beszereztem...

Orsi
norsi

Sziasztok!

Akkor ezek szerint két különböző emberről van sző, csak a nevük és talán származásuk miatt keverik őket.

Bmárti
Igen szuper a torna, bár egyáltalán nem csak "lihegésről" szól. Sőt nekem kemény is, mert előtte 4 hónapig nem csináltam semmit.... Szerintem nagyon hasznos! Hétfő, szerda 11-12-ig, kedd, csüt. 15-16-ig B. ép. I. emelet.
Kicsit tartok ettől a cukros dologtól, de remélem nem lesz semmi gond!

Gombóc
Itt van a kezembe a tájékoztató, amit 2004. aug. 10-én kaptam (szóval nem egy régi darab). "Szüléskor szükséges iratok: .... a szülést megelőző 300 napon belül érvényesített házassági anyakönyvi kivonat...." Szóval itt 300 nap van, de végülis simán elirhatták a 30-at.... Vajon most mi az igaz? Kedden megyek AFP, stb., akkor megkérdezem. (Sőt ma tornára, beugrok a terhesgondozóba!)

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Anyakönyvi kivonatos témához szólnék hozzá. Most hívtam fel a kórházat, és azt mondták, ha valaki a 3. ker-ben kötött házasságot, akkor nem kell vinni, ha máshol, akkor 300 napnál nem régebbi. A 30 nap az régen volt!
Remélem segítettem.

Zsófi
mzsx

LányokKép
Elköszönök néhány hétre,mert hazautazunk a babákkalKép Amint visszajöttünk jelentkezemKép Mindenkinek kellemes babavárást kivánokKép

doris

Doris

Jó útat kívánok! Kép

Puszi Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Lani! Ha majd "leteszed" a pocakot, vissza fogod sírni, milyen jó volt, amíg csönd volt. Kép

Nikcsi! Köszi az infót a tornáról. Nem tudom, én hogy bírnám, mert én nem 4 hónapja nem tornáztam semmit...

Doris! Jó utat! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Mit tudtok arról, hogy a szülés előtt mennyi idővel kezd kevesebbet mocorogni a baba?
Van vki, akinek 1-2 hete van max. vissza?

Gombóc!
Az én infóm, hogy kell a 30 napnál nem régebbi anyakönyvi kiv, a szülésznőmtől származik. Nem tudom, melyik infó a hiteles.

Orsi
norsi

B.MártiKépNikcsiKép
Köszönjük, mostanra sikerült összepakolni. Megyek lefekszem egy-két órát aludni aztán indulunk hazaKépKellemes pocaknövesztéstKép

doris

Norsi!
Mit mond a Tűzkő?
Én holnap megyek hozzá Du. 17.00-ra megkérdezzem?
Bevallom én mostanában kezdtem egy kicsit pánikolni a szülés miatt, de sokat vagyok a suliba és igyekszem kibeszélni magamból.....
Azt hiszem túl sokat is beszélekKép

Az anyakönyvi kivonatról pedig csak annyit,hogy talán az önkormányzatnál többet tudnak mondani ha mégse jutnánk dölőre....
A kórház által kiadott lapon, tényleg 300 nap szerepel.....??? De ha a bürokrácia gondolkodását követjük, talán a 30 nap reálisabbnak tűnik!!

Jó éjtKép
dömpi

Sziasztok,

Doris,
jo utat Nektek! Vigyazzatok MAgatokra! KépKépKép

Koszi szepen mindenkinek a hazassagi anyakonyvi kivonattal kapcsolatos valaszokat. Akkor biztos ami biztos majd csak szept. vegen megyek el erte. Kép

Gombóc
gombóc

Sziasztok!
Na hogy én is hozzászóljak a házzassági anyakönyvi témához, belekotyogok, nekem mit mondtak múlt csütörtökön a terhesgondozóban.
Azt mondták, hogy ha a 3. kerületben kötötted a házasságot, akkor nem kell hitelesített, bármikori is a papír, de ha nem ott, akkor ha a baba születéséhez képest 1 évnél (ami persze lehet 300 nap de nekem nem ezt mondták) nem régebbi, akkor szintén nem kell, minden más esetben kell. Viszont azt nem mondták, hogy az igazolásnak mennyire réginek kell lennie, de azt meg a kórházban való létemből tudom, hogy annak a születéshez képest 30 napnál nem szabad régebbinek lennie. Én tuti október közepén kérek egyet, azzal nem lehet gond!

Doris! Jó utat! Amúgy ma mi is utazunk a szüleimhez, és szombaton megyünk a boltokat járni, vasárnap meg a piacot. Remélem sokmindent tudunk vennki a babónak! Jó hétvégét mindenkinek!
aranyhold

Sziasztok!

Bmárti
Ez a torna nem olyan, mint az iskolában anno! Nem szólnak rád, hogy miért hagyod abba? Szerintem ne legyen benned gátlás és gyere csak el! Nagyon kedves és szimpatikus Anikó, a tornát tartó nő/csaj. Tegnap pl.: az egyik várandós szept. 20-ra van kiírva és ott tornázott.... Szóval vedd a bátorságot és gyere! Kép Szerintem nagyon nagy haszna van, bár nem lihegésről szól a dolog Kép, annál jóval több! De megéri!!!!!

Anyakönyvi kivonat ügyben, talán szerencsénk van, mert mi a III. ker.-ben házasodtunk (bár 2003-ban és 2005-ben szülök...)! Kép
nikcsi

Sziasztok!
Már régóta olvasgatlak Benneteket, csak lusti voltam hozzászólni. Én most júniusban szültem 2. gyermekemet a Margitban és a születési akvi kivonattal kapcsolatban voltak ám kavarások, gondoltam leírom, más ne járjon így. Amit Aranyhold írt, az úgy van. Elég ha egy éven belüli a hitelesített másolat. DE! Fontos, hogy úgy nézzen ki a másolat (szín, forma stb), mint az eredeti, mert különben nem fogadja el az a hölgy, aki a kórházban megy hozzátok a szülés utáni napon, pedig el kéne fogadnia! Vigyázni kell, mert a zuglói önkormányzat pl. csak lefénymásolta a miénket és lepecsételte. Ez 2 éve még megfelelt neki, most nem fogadta el. Szegény apukám rohant az önkorm.-hoz, ahol azt mondták ők csak ilyet tudnak adni, el kellett volna fogadnia és adtak még egy ugyanolyat, mint pár héttel korábban. Mikor megláttam,majd elájultam,gondoltam így ennek a szegény gyereknek soha nem lesz szül.akvi kivonata. Végül ezt már a III. ker.-i önk.-hoz kellett vinni (újabb kör futása), ahol elfogadták és mondták, hogy a kórházi hölgynek is el kellett volna fogadnia. Szóval ennyit erről. Remélem Nektek simán megy majd.
Mindenkinek további jó babavárást és babázást.
Sziasztok!
Karolina
karolina2

Sziasztok!

Dömpi,
köszi, de nem kell megkérdezni, mert már megnyugodtam. Egész éjjel aktívan mocorgott, addig biztos aludt... Nekem is teljesen felborult már a bioritmusom az össze-vissza alvás miatt :-)
Szombaton megyek CTG-re is.
A doki szerint egyébként már bármikor megszülethet :-)

Orsi
norsi

Sziasztok!

Nem tudom, hogy néhányan emlékeztek e rám, terhességem első felében sokszor hozzászóltam, aztán egy időre leszoktam a netről.

Most újra a netet (köztük ezt a fórumoat) bújom, mert már nekem is nagyon közel van a szülés, és kíváncsi vagyok, hogy szült -e valaki mostanság, és mik a tapasztalatok.

Norsi,
Én 16-ra vagyok kiírva. Te?
A baba mozgásának intenzitásáról annyit, hogy szerintem baba válogatja. Az előző gyerekem még a szülés napján is elég intenzíven mozgott, pedig "nem szabadott volna". Persze vannak, akik azt mondják, hogy abból állapítható meg, hogy lassan szülni fogsz, hogy érezhetően lelassulnak a magzatmozgások.
Olyan már nekem is volt, hogy szinte egész nap nem éreztem mozgást, aztán ahogy lepihentem, és elkezdtem hozzá beszélni, rögtön elkezdett mocorogni.

Lányok,
Mit tudtok a csecsemőosztályról? Javult a helyzet az elmúlt időszakban? Jobban odafigyelnek a babákra? (csak mert régebben elég durva eseteket írtak/írtatok le).

Jó pocakosodást kívánok mindenkinek!
Móni
(39+2)
vmóni

Szia Móni!

Én a számolás alapján 15-re, az UH alapján 20-ra vagyok kiírva. Lehet, hogy találkozunk Kép

Orsi
norsi

Lányok!

Már több embertől is hallottam, hogy a Margitban jó a szülészet, de a csecsemősökröl nemigen hallok semmi jót!(valami ilyesmi)Mondják, nem is az osztállyal van a probléma hanem a dolgozókkal....Mit tudtok erröl?
Volt valakinek, konkrétan negatív élménye?

Kellemes napot és kitartást a közelgő anyai örömök elé néző mamáknakKép
dömpi

Szia Dömpi!

Sajna, nekem még nem volt személyes tapasztalatom, de, ha minden igaz, akkor decemberre már lesz. Kép Szóval...három ismerősöm is szült a Margitban. Abban mind a hárman egyetértettek, hogy nagyon jó az orvosok és nővérek szakértelme, és, hogy jól felkészült a kórház minden eseményre. Szerintem ez nagyon fontos. Viszont, az emberi oldalról mindegyikőjüknek más élménye volt. Az egyik csaj, az teljesen meg volt mindennel elégedve, a másik kettő azért nem teljesen. De szerintem ez elég ember függő. Egy a biztos...mindig kérdezni kell, ha nem tudsz valamit, mert a nővérek nem ugrálnak körbe, hogy mi kell a drága anyukának. Kép Pedig milyen jó is lenne. Persze a Telki kórházban ezt megteszik, csak kb. 600 ezer Ft-ért. Ezért én úgy döntöttem, hogy inkább kérdezek, és akkor tán megkapok minden infót. Egyébként célszerű régi születéses történeteket olvasni...eléggé megoszlik a lányok véleménye. Szerintem az a lényeg, hogy légy optimista (azt hiszem, nekünk csak ez marad), és mindig kérdezz, ha valamit nem tudsz. Lehet, hogy nem nyalják ki az ember fenekét, de ez csak 4-5 nap. Utána, pedig már otthon is vagy. Azért persze én is kíváncsi lennék olyan anyukákra, akik mostanában szültek. Kép Jó lenne a legtöbb tapasztalatot begyűjteni. Hát ennyi, tuti nem voltam nagy segítségedre, de a szándék a fontos. Kép Kép

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

A legfontosabb, mint ahogyan azt már sokan írták, hogy merj kérdezni és segítséget kérni, mind a szülés alatt és utána az osztályon is, különben észre sem vesznek. Nekem mindkétszer az volt a tapasztalatom, hogy a legnagyobb segítséget a már gyakorló szobatárs anyukák adják a kezdőknek. Idén júniusban nem volt osztályos védőnő, mert GYES-en van-volt, a 4 nap alatt 2X láttunk 1 szem védőnőt 1-2 percre a terhesgondozóból, aki csak átugrott adminisztratív okokból. Így a szoptatásban a csecsemősöktől kérj segítséget, de oda kell menni hozzájuk, nekik nem feladatuk, hogy kijöjjenek. A szülésznők látják el az ápolónői teendőket, mindenért szólni kell, pl. ha tiszta ágyneműt akarsz, kérni kell, gyógyszert esténként hoznak, ha napközben bajod van kapsz,csak kérni kell (van olyan kórház, ahol fájdalomcsillapítót sem tudnak adni!). Első szülésemkor iszonyatosan fájt a gátsebem nem bírtam enni se kiülni a folyosóra se, ezt ők tudták, mert ők hozták be az ennivalót a kórterembe és csak harmadnap tudtam meg véletlenül az aznap ügyeletes szülésznőtől, hogy a folyosón a hűtőben van erre a célra jég, addig senki sem mondta én meg nem is tudtam, hogy lehet jegelni a sebet egyáltalán. Mellesleg az ápolónő-szülésznők naponta cserélődnek, az info nem nagyon adódik át,pl. hogy volt-e ágyneműcsere, v. van-e vmi bajod, ha csak az nem akut. Amúgy szerintem a tisztasággal nincs gond, az ennivaló teljesen elfogadható. Van egy közös hűtő a folyosón, ott tárolhatsz plusz kaját, ha behozatsz.
A szülésnél számomra megnyugtató volt, hogy a férjem velem volt és ki tudott szaladni orvosért v. szülésznőért, ha kellett, mert a szülésznőm nem volt fogadott, így csak a minimális dolgát teljesítette. A műszaki felszereltség jónak számít, az orvosok is felkészültek szakmailag. Itt pl bárki képes beadni az EDA-t, nem úgy mint sok más helyen, ahol egy hónappal hamarabb kell szólni, hogy Te majd kérsz EDA-t :-). Nekem 2 éve nem a dokim adta be, most viszont igen.
Remélem van akinek sikerült hasznos infot adnom.
Sziasztok!
Karolina
karolina2

Sziasztok!

Karolina
Köszönöm szépen! Az orvosod fogadott volt, ha igen, ki? (Gondoltam privátban írok, de a profilodban nincs e-mailcím megadva!)

Móni és Orsi
Hogy vagytok?????

Nem is volt ez a cukorterhelés annyira rossz, mint amiket írtatok, de így legalább kellemes/pozitív csalódás volt! Kép

Nikcsi
nikcsi

Nikcsi!
Az orvosom fogadott volt, Dr Ruzsvánszky István. Ha bővebb infot szeretnél bármivel kapcsolatban, itt a címem: kovacs-karolina@freemail.hu.
Szia!
Karolina
karolina2

Sziasztok!

Dömpi,
Szerintem tényleg csak az számít, hogy a Margitban nagyon jó a "szülőszobai ellátás", felkészültek, empatikusok a szülősznők és persze a dokik. És bármi gond adódik (de ne adódjon!) van PIC szintén nagyszerű szaktudású orvosokkal.
Ha kikerülsz osztályra szülés után, a csecsemősök között már egy másik világ fogad. Van 1-2 alapból kedvesebb, de általában nem viszik túlzásba az empátiát:-)Egyszerűen határozottnak kell lenni velük szemben,kérdezni bátran, ha problémád van, de tényleg legtöbbet a tapasztalt szobatársak segíthetnek.
Szóval ha nem veszel mindent magadra, egész jól kibírható a "részleg":-) Ezen ne izgulj! Én már 2-szer átéltem és egész jó hangulatban teltek a napok, főleg a szobatársaknak köszönhetően.

Viki
ccviki

Köszönöm a sok infótKép))

Legalább ezzel is többet tudokKép
Remélem nem lesz semmi gond!!!
Csütörtökön vagy Pénteken megyek a remélhetőleg utolsó cukorterhelésemre!!
Örülnék neki ha így lenne ,mert nekem az átlaggal ellentétbe (nem eredmény hibájából) az elsőt 2-szer kellett meginnomKép.
A laboros nőnek szóltam kétszer is ,hogy letelt az idő és lekéne vanni a vért, de elküldött ,hogy ő tudja mikor kell levenni és majd jön....
Hát 2 és1/2 óra múlva jött is...
Aztán meakulpa és társai jöttek, de újból meginni, csak nekem kellett!!! Hát így történt.
SziókaKép
dömpi

Sziasztok!

Én tegnap voltam terheléses cukron. Mivel már a második volt, azt mondták, hogy menjek be, és másfél óra múlva kopogjak be, akkor leveszik a vért. Mivel múltkor is így csinálták, és a két óra helyett korábban vették le, most nem mentem be, csak két óra után..., hogy mit kaptam. Kép Mondván, ők nem érnek rá ripszi-ropszi minden gyorsan elővenni, feliratozni...persze az a csaj, aki legjobban fel volt háborodva, pont semmit nem csinált. Elég gáz banda van ott. Az egyik csajnak teljesen szétszúrta a vénáját, és a másik kezéből kellett vért vennie, mert közben magyarázott (úgy, hogy oda sem nézett). Szerencsére nekem ilyen tapasztalatom nem volt még, de az a nő az tényleg nem komplett. Úgy csinál, mint egy "Kiskirály".
Na, most jól kimorogtam magam... Kép

Jók legyetek!

Zsófi
mzsx

Zsófi

És Te még korábban mentél el, mint mi 16. hetesek... 4-en ültünk ott és abból két csajt is kétszer szúrtak, nem semmi arány! (Anitát elsőre kétszer, a másik csajt a másodikra kétszer...). Elképesztő ez a nő! Én majdnem sírtam utána, annyira fájdalmas volt (pedig nagyon edzett vagyok ilyen téren)! A cukros bigyó ehhez képest semmi nem volt!
Ez a nő, aki levette a vért nagyon-nagyon rossz! Mint egy süket, kérdezek nem válaszol, a szemembe nem néz.... Ember az ilyen? Kép Remélem a következőn nem ő lesz, hanem aki elsőre. Az a nő csupa szív, ránézek mosolyog, olyan jól esik!

Jó pocakodást!
nikcsi

Sziasztok!

Na, jól kifogtátok azt a vérvételes nőt. És melyik az? Nekem eddig egyikkel sem volt ilyen negatív tapasztalatom, tényleg mindig normálisan beszéltek velem, az esetleges tumultusok esetén is emberek maradtak. De gyanús nekem egyikük, aki elég vékony, hosszú világosbarna hajú, mert az egyszer egy rövidet puffogott nekem. De én ilyeneket nem veszek fel, jól helyre tudom tenni a lelkivilágukat:-)Ja,és egyszer fél 8-ra mentem, mert állítólag akkortól vesznek vért, de csak 8-kor kezdték a műszakot (pontosabban ez a nő), mert addig az íróasztalán levő jelek szerint fontos rendeléseket irogatott egy divatkatalógusból:-)
Más gondom velük, meg panaszom tényleg nincs rájuk.

Most pénteken jön valaki terhesgondozóba vagy UH-ra?

Üdv,
Viki
ccviki

Sziasztok,
Már régóta gondolkoztam azon, hogy hozzászólok a topichoz, annál is inkább mivel a múlt hónapban szültem a kórházba és az én tapasztalataim mind a terhesgondozással mind a kórházi körülményekkel kapcsolatban homlok egyenesen mások mint amint itt egy páran leírtok. Néha az az érzésem, hogy a topicos hozzászólások kissé elnagyoltak, túlzóak, sőt néha ledöbbentem azon, hogy jéééé én ebben a kórházban szültem és olyan mintha nem is uarról a kórházról írnátok.
Ha tudok segíteni és válaszolni kérdezzetek!
Kika
kika

Kika,
Üdv itt és sok boldogságot a babához!

Számomra nem derült ki, hogy milyen irányban túlzóak, elnagyoltak a vélemények, ezért szeretném megismerni a Te tapasztalataidat is, de valszeg mindannyian. Szerintem írj ide le mindent, amit fontosnak tartasz megemlíteni. Hiszen azért van ez a topik, hogy több oldalról kapjanak infót főleg az újak és így vágjanak bele a "Margitozásba".

Mindenesetre én nagyon várom a leírásodat. Nekem is lehet még újat mondani ám:-)

Üdv,
Viki
ccviki

Sziasztok!

Viki

Talált süllyedt! KépAz az a nő. Egyébként nekem sem volt rossz tapasztalatom vele, bár nem túl kedves, meg most is beszólt...de ennyi. Azért nem randalírozott bennem a tűvel. Kép Nikiéknek már nem volt ilyen szerencséje. Én mondtam is, ha nekem ilyet csinál, akkora frászt adok neki a másik kezemmel...na jó, nem biztos, de az biztos, hogy jól megmondtam volna a magamét. Bár ezzel, nem biztos, hogy sok jót értem volna el magammal szemben. Kép

Kika

Nagy-nagy gratula a mütyürhöz, és sok-sok boldogságot!
Ja, és engem is érdekelnek az élményeid! Kép Most már kíváncsivá tettél!

Zsófi
mzsx

Mzsx,
Akkor szavazzuk ki azt a nőt a terhesgondozó való világából:-))))))

Asszem a nevük ki van lógatva a köpenyükre, nem? Kinek sikerül először leolvasni és leapacsolni azt a kedves keresztnevet? :-DD

Nekem meg 4-5 napja esténként, de ma már délután is erősen keményedik és közben baromira szúr a pocakom. Nagyon kellemetlen, ráadásul a baba legtöbb mocorgására is szúr nagyon. És szerintem ez még csak jóslófájás kategória sem. Jó közérzetben telik majd így a hátralevő 2 hetem:-)

Viki
ccviki

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?