Új privát üzeneted érkezett!

Mamm, nem tudok belépni a blogra, nem kaptam meghívót!
Gratula a kukishoz!

Krisztinának boldog harmadik szülinapot!

Attilának boldog névnapot és első szülinapot!

Judit

jucicuki

Moték!

Boldog szülinapot a nagylánynak:)

Nika!

Boldog szülinapot Attinak :) Puszi

Bocsi csak gyors bekukk... Rohanok!

Puszi mindenkinek

Bibar!

Minden rendben lesz...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Mamm!

Gratulálok a kicsi fiúhoz :)

Lányok!

Mindenkinek köszönük a szülinapi köszöntést!

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Sziasztok!

Nika Attilának Boldog névnapot és Boldog 1 éves Születésnapot!

Moték Boldog Születésnapot Krisztinának!

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

Nika
BOldog szülinapot és névnapot a nagyfiadnak :D Iwiwen láttam képeket,de ide is feltehetnéd :D

Mot
Gratula a 3 éves szépségedhez :D és boldog szülinapot neki is!

Mamm
Hála az égnek!Gratula a kisfiúhoz!Van már nevetek?

Bibarci
Megy a drukk csütörtökre,bizti minden rendben lesz!!

Lányok!
Van valami ötletetek hol tudnék venni Botinak jó kis sapit és hozzá kesztyűt?C&A, H&M és Zara kilőve :(
gabicsibe

Sziasztok!

Sikerült visszaolvasnom az előző oldalt végre…

Witch,
nagyon-nagyon boldog szülinapot utólag is Jaminának! Olyan szép nagylány lett belőle, nagyon büszke lehetsz ám rá! :)

Mot család,
Isten éltessen Krisztinát! Hihetetlen hogy megnőtt ő is! :) Azért mesélhetnétek majd a hétköznapjaitokról is egy kicsit. Krisztina szereti a hugicát? Milyenek az éjszakák? Hasfájás messze elkerül?

Gabi,
nagyon klassz a verda amit Boti kapott karácsonyra! Szereti? Ringatóra készültök mostanában? Szerintem hamarosan mi is megyünk, majd esetleg előtte egyeztethetnénk, jó? Sapi ügyben sajnos nem igen tudok segíteni, én is nehezen találtam Zsófinak... Amúgy az Auchanban sikerült végül, de nem vagyok teljesen elégedett ezzel sem. Bilizéshez naaaaaagy-nagy gratula!!!

Benszi,
ahogy nézem a karácsonyi képeket a gyerkőceidről, az jut eszembe, mekkora giga pocid volt velük a végén... most meg tessék, milyen nagyok már! Nagyon tetszik Dóri haja, olyan dúsnak tűnik. Ti terveztek bölcsit valamikor? Vagy majd csak oviba mennek?

Nika,
gratula az első lépésekhez!! Motoros csávó lesz Atiból? Nagyon klassz kis járgányt kapott ő is! :)

Málna,
azt hiszem neked még nem is gratuláltam! Szívből gratula a pocaklakóhoz!!! Hogy vagy? Hematóma van még?

Vicus,
hogy vagytok? Belerázódtál már a munkába? Mesélj, érdekelne hogy telnek napjaitok! Ramika egyszerűen elbűvölő!! Utólagos gratula a névnapjára!

Bibar,
nagyon drukkolok a biopsziához! Örülnék ám, ha gyakrabban hallgatnék rólad, msn-en mindig elkerüljük egy mást. Azért megértem, hogy nincs most túl sok energiád, én is így voltam! Viszont beléptél a második trimeszterbe, hidd, hamarosan olyan fittnek érzed majd magad, mint a néni a vonalzódon!

Juci,
olvastam, hogy mennek a csajok bölcsibe! Klassz, hogy nálatok megengedik, itt nálunk ha van (lesz) otthon kisebb baba, akkor nem is veszik be a gyerkőcöt. Így legalább több időd lesz a Hármaskára, újra élvezheted a babázás minden örömét! Sőt, most élvezheted csak igazán, mert gondolom kettővel azért nehezebb volt...

Süni,
gratula a fogacskákhoz, és az átaludt éjszakákhoz!

Erika,
nagyon édes ez a sapis-pelusos kép!!!

Fiona,
de jó látni ezt a sok-sok képet rólatok! Hogy Bence milyen hosszú! És nagyon jól áll neki, ahogy megnőtt a haja!! Ééés NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT neki!!

TubiKriszta,
szerintem ez a bölcsis dolgot bölcsi válogatja. Nekem is egy évvel korábban jelentkeznem kellett, hogy biztosan legyen helye Zsófinak. Az egy másik kérdés, hogy végül mégsem kellett mennie. Ez a sírni hagyós dolog nekem soha nem ment, pedig nekem is javasolták annak idején. Sőt, meg is próbáltam, de Zsófi nem az a típus, akit hagyni lehet sírni, ő ugyanis annyira bele tudja hergelni magát a sírásba, hogy a végén már fuldokolva köhög. Meg én amúgy sem tudtam sírni hagyni, úgy sajnáltam mindig… Zsófi a mai napig ritkán alussza át az éjszakát. A kiságyába tesszük le, aztán éjjel megébred, akkor átteszem magunk közé, és nyugiban alszunk reggelig. Nálunk ez bevált, de elhiszem azt is, hogy nem mindenkinél jó megoldás. Éééés nektek is NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!! Mennyi szülinaposunk van mostanság! de jóóóó!

Vikkata,
úúgy irigyellek hogy tudsz varrni!! NE aggódj, hogy Lőrinc még nem igen beszél, Zsófi unokabátyja is így volt, aztán szinte egyik hétről a másikra beindult, azóta meg le se lehet lőni! :)

ELan,
háát le a kalappal! Kitartást a nagy elhatározáshoz mozgás ügyben, szuper csaj vagy! Majd egyszer én is nekiállok, persze nem mostanában. ;) Ja, én is szorgalmasan olvasom ám a blogodat, mind a kettőt! :)

Remélem nem hagytam kis senkit, ha mégis, akkor bocsi!

Kép

Kép

Kép
mamm

Sziasztok,

Nika, mit szólt Atti ahhoz, hogy leszedtétek a fát? Nem hiányolta?

Bibar, én is álomkóros voltam Gáborral... és már akkor eszembejutott, hogy milyen rossz lehet, ha valami miatt nem alhatnék, mondjuk mert ott a nagytesó :) Együttérzek! De Mammnak igaza van, nemsokára vége, és jön a fitt időszak :)

Gabi, sajnos nálunk is elszakad néha a cérna... főleg akkor, ha Gábor megüt. Ez egy eléggé új dolog nála, ha valami nem tetszik neki és a keze ügyében vagyok, lekever egyet. Az esetek többségében nyugodtan lefogom a kezét, és elmondom neki, hogy ezt nem szabad, de ha már régóta áll a bál, és kivagyok, felemelem a hangomat, egyszer picit rá is csaptam a kezére jelzésképpen. Az volt a tapasztalatom, hogy ezzel pont az ellenkezőjét éri el az ember, mint amit szeretne, csak nő az agresszió, teljesen érthető módon. Szóval megfogadtam, hogy többet nem csinálom. De mostanában már cuki, először üt, aztán mikor mondom, hogy ezt nem szabad, odahúzza a fejemet és kapok puszit :) A kis nyavalyás, meg kell zabálni :)
Sapkát én a Kenguru Kidben vettem Gábornak. Nem voltam túl elégedett a kínálattal, egy volt, ami tetszett. A Brendon weboldalán is láttam szép sapikat. Meg esetleg a Mária bababoltot lehetne még megpróbálni. A Tescot nem javaslom, ott semmi nem volt. Kesztyűnek nekünk az egyujjas zseníliakesztyű vált be, 2 pár van, ha átázik, lecserélem. Csak ezeket tűri el magán. Piacon vettem vidéken, úgyhogy ebben nem tudok segíteni.

Kata, a fontos dolgokat tudja már mondani Lőrinc :))) Különben Gábor és ő nagyon egy húron pendülnek, az én fiam is csak cipeltetné a sejhaját... mondjuk kicsit értem is, hogy elfárad, mert nagyon lejt az utcánk, és tele van lépcsőkkel, szóval komoly túra a séta, de akkor is... Én is nagyon kiváncsi vagyok a kész állatkára, majd muti!

Kriszta, Gábor már kb. 2 hónapos kora óta nem eszik éjjel... szóval most már nem szoktatom rá :) Igazából az esetek többségében csak felsír, feláll, és hív. Lefektetem, megitatom, visszaadom a cumit, és alszik tovább. De van, amikor nagyon nehezen alszik vissza, és csak nyöszörög, forgolódik, dumcsizik, stb.

Mamm, itt is szívből gratulálok az egészséges kisöcsihez :) Zsófi gyönyörű!

Mot, aztaaa, mekkora Kriszta! Irtó csini :) Isten éltesse sokáig a nagylányt!

Nika, Attilának nagyon boldog névnapot és szülinapot is!!!

Lányok, hogy viselték a gyerekek a karácsonyfa-leszedést? Már akinél megvolt... agyalunk rajta, hogy együtt szedjük le vele, vagy inkább akkor, amikor alszik... tapasztalatok? :)

Kép
elan

Mamm
Jó sokat változott Zsófibaba!Milyen dús,sötét haja lett!Ringatóra nem készülünk,szerintem felejtő a dolog.Azóta ha nő énekel a tv-ben közli,hogy vége vagy azt mondja Anya kapcsol.Ha nem kapcsolom el képes sírva fakadni :( szegénykémet elég nagy trauma érte akkor.Boti ngyon szereti az autót,anyósoméknál van így ritkán látja így ha ott vagyunk egyfolytában nyüstöli :D

Elan
Köszi a sapka tippet!Már én is arra gondoltam,hogy a Kőbányai piacra fogok kimenni megnézni,mert a kesztyűt is onnan kaptuk csak kínőtte a szentem :? nő mint a gomba,ami tél elején jó volt rá az most már kezd rövid lenni :evil: Ez az ütlegelés nálunk is megy,aztán ha mérgesen szólok rá akkor bújik és mondogatja szereti,szereti.Tényleg nem lehet rájuk haragudni,mindíg tudja a kisszaros mikor kell hízelegni :D Azt már én is észrevettem,hogy ha felemelem a hangom akkor ő is emeli.Így mostanában azt szoktam neki mondani ha sikít,hogy hangosabban,mert nem hallottam jól,vagy elkezdem mondogatni,hogy még,még.Na ezen kiborul és közli,hogy NEM,abba hagyja a sikítást és tovább áll.Én meg magamban kuncogok rajta.Egyszer megharapott mérgében én meg vissza haraptam finoman.Na azóta egyszer próbált volna,de félúton meggondolta magát :D.Egyik este beleolvastam a 2008-as nyári babák topikba és jókat mosolyogtam,ők is ugyan ezekkel a problémákkal küzdenek.
Én pénteken este leszedtem a fát,azt gondoltam lesz sírás reggel,hogy hová tünt,mert annyira szerette nézegetni.Volt hogy ült a hintába,nézegette a fát és közölte: szép,Jézuska hozta.Erre észre sem vette kb.1 óráig.Pedig még oda is küldtem a helyére,mert valami játékot keresett(eredetileg ott van a játékos doboz helye).Fel se tűnt neki,hogy onnan hozzta el.Aztán egyszer csak megállt,oda nézett és azt mondta: elvitte Jézuska karácsonyfát, majd ment tovább. :D
gabicsibe

Sziasztok!

Csak gyorsban,mert hulla vagyok !

Mamm,Tubikriszta,Süni,Erika,Moték,Elan,Fiona és remélem senkit nem hagytam ki!

Nagyon szépek a gyerekek!

Nika!
Atinak boldog születés és névnapot kívánok!

Moték!
Krisztinek boldog szülinapot kívánok!

Bibarkám!
Pedig azt hittem kiderül az uhun,hohy punisod van-e!Majd hívlak!

Mamm!
Örülök,hogy minden ok volt a genetikain és grat a kukishoz!

Bocsi,hogy nem reagálok mindenkinek,de elég volt átfutni az írásokat és az agyam tök lukas!

Grat afogacskákhoz,a járáshoz,a bilizéshez és a beszédhez minden gyereknek!

Köszönöm mndenkinek a skacok dicséretét!
Hát nőnek,mmint a gomba,nem mondom!

Alvásról!
Nálunk is vannak végigaludt éjszakák,de ha kelnek,akkor csak cumi miatt!
Én nem bírtam idegekkel az üvöltést és nem vagyok ehhez kitartó,így meg nem működik!Ott fekszem a szivacson,mmíg el nem alszanak!

Bölcsi!
Én nem tervezem csak az ovit jövő januártól!Most április felé kell majd bejelentkeznünk!

Szilveszter!
Petárdázástól enyimek is felriadtak.de nem volt vészes!
Egy baráti házaspárral voltunk nálunk!Jókat dumáltunk és iszogattunk kicsit!

Beszéd!
Kölkeim nem beszélnek,de mindent értenek és megértetik magukat!Ha hideg a kaja,mutogatnak a mikro felé,hogy melegítsem meg nekik! :lol: Ha éhesek kinyitják a hűtőt! :lol:

Egyedül fürödnek,maguk mosakodnak és csak öblítem őket!

Kajálás nagyon lassan,de javul!

Most csak ennyire futotta!

Ja pár napot Keszthelyen voltunk most január elején,voltunk Kehidán és kicsit megfáztak,de nagyon élvezték a vizet.Sétálgattunk a balcsinál a hóban!Tök jó volt!Csak kevés!
Vendég

Sziasztok!
Mot, Krisztina I. hercegnőnek, Nika Atinak boldog születésnapot!

Mamm, gratulálok a kukishoz! Zsófi baba gyönyörű!

Juci, van már Meglepkének neve?

Nálunk még nincs ütlegelés. Picit korai is lenne :D Azért persze nem árt képben lenni, hogy mit is kell olyankor tenni.
Ma reggel annyira aranyos volt: ott volt az ágyunkba, addig tornázott, míg oda nem ért hozzám (lévén, hogy mászni még nem tud) és rátette a fejét a mellemre. Az apja teljesen elolvadt tőle :D

pusszantás mindenkinek

KépKép
süni76

Kriszta!

Nagyon Boldog 1. születésnapot kívánok a Nagyfiúnak! :)

Később jövök, és teszek képeket is. :)

Kép
nika28

Sziasztok!

Itt egy elveszett bárány.:oops:. Bocsánat, de vizsgaidőszak van, még három van hátra és tanulok ezerrel, és most is leginkább azért jöttem, mert van néhány eladó cuccom, hátha kell itt valakinek, ha nem, feldobom majd a teszveszre és a vaterára, de gondoltam előbb szólok nektek, meg majd írok a babavárós topikba is.

Na szóval van egy kiságyam, három magasságba állítható, bükk színű, kezelt fából, kókuszmatraccal, baldachin vassal, baldachinnal, rácsvédővel, zsebes tárolóval. Képet eszek fel róla, nem a legjobb, de még akkor készült, mikor először kész lett, most szét van szedve. A baldachint és a zsebes tárolót én varrtam, a rácsvédő Ikeás, de arra is varrtam olyan huzatot, mint a zsebes tároló. Az egész szett ára 20000 ft.

Van még egy fürdető karikám, OK Baby márkájú, mi nagy hasznát vettük amikor Kristóf már tudott ülni és összeresztettük a gyerekeket a nagy kádban. Tapadókorongos, vizhőmérséklet kijelzős. 3000 Ft.

Játszószőnyeg, egyszerű, de aranyos, két áthidaló rúddal, tépőzárral rögzíthető figurákka(két béka és egy tükrös virág). 2000 ft.

Az ágyikó
J Kép Kép

Megpróbálok majd olyan képet is feltenni, amin jobban látszik a minta is. A képen látható függönyt is odaadom hozzá, az a baldachin anyagából van.

Kép
Kép
zuzmó

Ó, és nagyon boldog szülinapot a most ünneplőknek!

Kép
Kép
zuzmó

Sziasztok!

Köszönjük a jó kívánságokat! :)

Mamm!

Gratulálok a kisfiúhoz! :)
Van esély arra, hogy motoros lesz Ati. A férjem is motorozik. :)
Nagyon édes Zsófi! Azok a kunkori fürtök.......

Mot!

Boldog Szülinapot a Krisztinek! Csodaszép nagylány lett! :)

Elan!

Én úgy szedtem le a fát, hogy Ati látta. Közben mondtam neki, hogy a Jézuska hozta Ő is fogja elvinni, de a díszeket nekünk kell róla leszedni. Aztán hazajött apa és kapóra jött, hogy mi épp vacsiztunk. Ő addig likvidálta a fát, így Ati már csak a hűlt helyét találta. Különösebben nem viselte meg. Egy pillanatig elmélázott, de aztán tovább is lépett. Viszont a mamáéknál még megvan és tegnap nagyon megörült neki amikor meglátta. :)

Rólunk:

Ati nagyon élvezte a szülinaposdit. :)
Mi rendeltünk Neki tortát, anyu pedig sütött olyat amiből Ő is ehetett, és amit jól szét lehetett túrni.
teszek pár képet.....az idő és a dátum elállítódott. :?

Kép
Kép kereszt apuval
Kép Kép

Kép
nika28

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntést a fiam nevében :) Mi hétvégén fogunk ünnepelni, mert akkor jönnek a keresztszülők és a nagyi - papa :)

Addig is egy kép :)
2009.01.11-2010.01.11:)

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta

Kriszta!

Boldog szülinapot Uche Babának :) Puszi nektek :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Kriszta!
Boldog szülinapot Uchenak!

Nika!
Cuki a szülinapos!

Bibarkám!
Jó zajos lett a mai telcsink!Itt is,drukk csütörtökre és boldog szülinapot Oli Úrnak,ha addig nem beszélünk!

Zuzmo!
Drukk a vizsgához!

Süni!
Édes lehetett Zéti!

Nálunk Dóri kisbabásat játszik és úgy csinál,hogy bemászik az ölembe és eljátsza,hogy ő szopizik!Utána meg kell büfiztetni,nagyon cuki!
Balu meg autózik ezerrel!
Vendég

Kriszta
boldog szülinapot manódnak :lol: :lol:

Benszikém
ja meg is őrültem :twisted: :twisted: :twisted: majd ha nyugdijasok leszünk tudunk dumcsizni :lol: :lol:

Süni
jaj de cuki lehetett :wink: :wink:

Nika
jaj de aranyos a kis szülinapos :wink: :wink: azt a kis farmert megzabálom rajta0 :wink:

képet majd én is csak a szülinap után dobok,most minden gondolatom azé a hülye biopsziáé :roll: :roll:

Mamm
itt is gratula a kis kukacoshoz,egy fiu egy lány,ez az igazi :lol: :lol: jó lenne ha nekem most egy kislány jönne a sorba :wink: :wink: hát igen mostanában nem vagyok jó msn-en :oops: :oops: de a blogodat olvasom mindig és ha tudok irok is :wink: :wink:

bibar

Kriszta, Boldog szülinapot Uche-nak!!!!!

KépKép
süni76

Sziasztok!

Jó beruhanósan, mert annyi szülinapos meg névnapos van mostanság :)

Szóval BOLDOG SZÜLINAPOT, ÉS NÉVNAPOT az ünnepelteknek! :)

Juci grat a kis punishoz, Mamm nálatok meg a kukishoz. :)

Mi jól vagyunk, meló meló. Niki 4 napja nem akar oviba menni, valami történhetett, vagy csak túl jó volt otthon 2 hétig :)
Dobok képet h ne feljtsetek el minket. :)

Kép [/b]

chesti

Sziasztok,

Gabi, sikerült azóta sapkát venned? A piac jó ötlet! Boti megbarátkozott már a tejjel?

Benszi, ti hogy álltok a bilizéssel? Próbálkoznak már? Jó lehetett Keszthely, a Balaton télen egészen különleges :)

Süni, ezek a meghitt pillanatok érnek a legtöbbet!

Zuzmó, majd gyere kicsit hosszabban is! Remélem, találsz vevőt a dolgokra, ti nem terveztek kistesót már? :)

Nika, nagyon vagány a fiad! Ízlett a torta? Miből készült?

Kriszta, hát bizony nagyot változott Uche! Majd számolj be a buliról!

Bibar, szorítok holnapra!

Chesti, Niki gyönyörű!

Köszönöm mindenkinek a karácsonyfa-csupaszítós trükköket. Végül teljesen egyszerűen oldottam meg a kérdést: Gábort befogtam leszedni a fát és imádta! Végre játszhatott a díszekkel, ki-be pakolgatta őket a dobozokba, szeretgette, tetszett neki! Ami a fát illeti, a múltkor találkoztunk az utcában a kukásautóval és látta, hogy elviszik a fákat, azóta is emlegeti, hogy kuka, bácsi, fa. Így nemes egyszerűséggel elmondtam neki, hogy a fát majd elviszik a kukásbácsik :) Nem bánta! :D

Tegnap reggel voltunk a 18 hós Di-Per-Te oltáson. Este még csak hőemelkedése sem volt a srácnak, de éjjel nagyon belázasodott. Napközben is fel-felszökött a láza, hát remélem, hogy holnap már nem lesz semmi extra.

Ma adtam neki reggel először normál tejből kakaót, hát odavolt érte, egész nap emlegette, hogy kakó-kakó :) Kicsit hígabb volt a széklete utána, de lehet, hogy csak a láztól és a csillapítástól, szóval még próbálkozunk.

Kép
elan

Elan!

Jól megoldottad ezt a fa kérdést :)

Remélem már nem lázas Gabi!

A tortát anyu csinálta, úgy kapta a receptet. Gyerek kompatibilis. :)
A töltelék és a külseje pedig Nestlés bébidesszert volt. Nagyon ízlett Atinak. Pár falatot evett csak belőle, de totálisan eltelítette a kis gyomrát. Az az igazság, hogy nincs hozzászokva az ilyenekhez. Nem szoktunk édességet enni. :)

Kép
nika28

Bibarka,
sokat gondoltam ma Rád!! Remélem minden rendben van! Gyere majd a hírekkel!!!

ééééés:
NAGYON-NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT OLIVÉRNEK!!!
:D :D :D :D

Mielőbbi képeket a szülinaposról, okés? :wink:

Kép

Kép
mamm

Bibar!

Kép Nagyon Boldog Születésnapot Olivérnek! :)

Remélem minden oké volt ma!! Amint tudsz gyere!

Kép
nika28

elszállt amit irtam :twisted:

köszi lányok az aggódást és a köszöntést :lol: :lol:

minden oké,túl vagyok rajta,elég szar volt de már a múlt :wink: :wink: 2-3 hét múlva eredmény,na az jó sokára van :cry: :cry:
most pihi,fekvés,Olivért majd vasárnap köszöntjük,majd dobok képet.

uram szigorú igy szaladok az ágyba :wink: :wink: puszi

bibar

Bibar!

Boldog szülinapot Olivérnek!

Elnézést hogy másnak nem írok, de majd jövök és mesélek...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Bibarci, örülök, hogy túl vagy rajta!
Olivérnek nagyon boldog születésnapot kívánunk!

KépKép
süni76

Bibarka, Nagyon Boldog Szülinapot kívánok Olivérnek!!
Örülök, hogy túl vagy rajta, majd várjuk a híreket!!

Puszi!!

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Witch,Vicuska,Süni
nagyon szépen köszönjük :lol: :lol: :lol: azóta pihizek,és az agyam csak azon jár hogy mi van odabennt :oops: :oops: Olivért holnap köszöntjükegy legó kezdőkészletet kap :wink: :wink:

bibar

Sziasztok!
Azt hittem mire ide jutok nem győzőm vissza olvasni a hsz-eket :(

Bibar
Először is boldog szülinapot a nagyfiadnak :D Másodszor pedig nagyon sokat gondoltam rád csütörtökön! örülök,hogy minden rendben volt és ne aggódj (tudom könnyű azt mondani :D ) nem lesz semmi baj!Pihizzél sokat és jó szülinapozást nektek vasárnapra!

Elan
Örülök,hogy Gábor elfogadja a tejet,de ha máskor is lesz híg széklete tőle akkor ne erőltesd!Anyósom próbálta most adni neki,de belenyalt és nem kérte.Szóval továbbra sem issza a tejet.Gábor láza lement már?Mi még nem jutottunk el az oltásra Botinak folyamatosan folyik az orra :evil: ,így persze nem vihetem.
Sapka kérdés még nincs megoldva,lassan már a tavasziakat nézegethetem :? Boti méretében egyszerűen nincs semmi :twisted:

Kriszta
Boldog szülinapot Uchenak így utólag is!
gabicsibe

Bibar, nagyon boldog szülinapot kívánok Olivérnek így utólag. Majd mesélj, hogy tetszett neki az ajándék ;) Elmeséled, hogy zajlik egy ilyen vizsgálat, amin voltál? Fájdalmas? Meddig kell feküdni? Ki fog derülni a kistesó neme is?

Vicuska, hahó, ne tűnj el, mesélj ;)

Gabi, szerencsére rendeződött a kaki, lehet, hogy nem a tejtől volt lágyabb, vagy csak hozzá kellett szoknia... Szerintem ne bánd, hogy Botinak nem kell a tej, ő tudja! Megmondom őszintén, nem vagyok meggyőződve róla, hogy annyira egészséges lenne... :/
Most milyen sapkát hord Boti? Talán a Hervisben is érdemes megpróbálni, ott láttam gyereksapikat, igaz, idén még nem voltam arrafelé...
Gábor 1 napig volt lázas az oltás után, aztán szerencsére megint a régi lett...

Képzeljétek, a dokink és a védőnőnk is egyre mondogatta, hogy bentre is szandált kéne adni a gyerekre, mert sima talajon nem egészséges a zoknizás, a kis mamusza meg nem fogja a bokáját. Hát vettünk egyet, és képtelenség ráadni a gyerekre, mert ordít, mint a fába szorult menyét. De komolyan, nem hisztizik, hanem ha rá is sikerül adnom valamilyen csalafinta módszerrel, csak áll és nézi a lábát és szívet tépően zokog. Már mindent megpróbáltunk, bevetettük a teljes marketing-arzenált, eltettük egy napra, aztán megint elővettük, de nem és nem hajlandó felvenni.
Így most szépen visszavisszük a boltba, szerencsére visszaadják a pénzt... a gyerek meg max. csámpás lesz, de legalább nem lelki sérült :D
A Ti gyerekeitek miben járnak otthon?

Kép
elan

Elan!
Kornél még szigorúan mezítláb - értsd ez alatt, hogy most hideg van, így egy vékonyabb zokni és egy vastag, tapadós aljú zokni. Ez a legegészségesebb. De, amikor szőnyegen van, játszunk, akkor azt is le szoktam időnként venni.
És - bár a család idősebb tagja rosszul voltak tőle, de nyáron az udvaron is mezítláb nyomta Máté. Nem is volt itthon hajlandó szandált venni.
Mamusz nálunk abban merül ki, hogy anyósom köt fonalból zoknikat, amik vastagak, de mégsem cipők.
A védőnőnek abban igaza van, hogy a vastag, műanyag talpú cipők nem tartják a lábat. Máté pl. nem is vette fel, amikor 1,5 évesen próbáltuk ráadni. Csak csetlett-botlott benne. Mivel már csak lábon töltötte az időt, így jött az anyósom féle kötött vastag zokni. De boltokban is láttam már, sőt tapadós aljú vastag kötött zoknikat is. Ebben "érzi" a lábát.
Ez az én véleményem.
Persze, ha mindenhol kő burkolat van, ami hideg, akkor valami jó minőségű, puha szandálhoz biztosan hozzászoktatnám, de igyekeznék úgy alakítani, hogy anélkül is legyen a gyerek.

Puszi mindenkinek! Ígérem, hogy jövök, és hozok fotókat is.

Kép
Kép
share

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a köszöntést :)
tegnap megvolt a buli, de arról majd később!

Bibar,
Mesélhetnél, hogy milyen egy ilyen vizsgálat, aznap haza lehet menni?
BOLDOG SZÜLINAPOT utólag OLIVÉRNEK! Milyen volt a mai buli?

Elan, Share,
Én úgy hallottam, lábgyógyásztól :), hogy otthon a gyerek legyen cipőben, mert nem egészséges, ha mezítláb van! Viszont, ha jó idő van, akkor kertben vagy az udvaron az a legegészségesebb, mert nem egyenletes a talaj! Azt is ajánlotta, ha van egy kicsit kavicsos talaj arra is próbáljam majd rávezetni. A lakásban azt mondta, hogy mindenképpen csak cipőben, én is azt hittem, hogy mezítláb nagyon egészséges a lakásban, de ezek szerint nem. Azért is jártam utána, mert a férjem alapból lúdtalpas és bokasülyedése is van, hiszen ott csak mezítláb jártak gyerekkoruktól kezdve, így inkább megkérdeztem egy szakít, hogy nehogy Uche-nak is az legyen, mert hajlama van rá.
Nekem szerencsém volt, mert Uche anyukáméktól kapott egy salvus szandált karácsonyra és abban ropja már, meg sem lehet állítani :) Az elején furcsa volt neki, de most már nagyon szépen megy!
amúgy a heim pálba most 5400 Ft-ok a téli bundás cipők, olyat még nem vettem hiszen kint még nem vagánykodunk, majd egy kicsit később :) akkor már inkább tavaszit fogok venni. A szandit is ott vettük, igaz az egy kicsit drágább volt.
amúgy Anyu is vett neki egy benti mamuszt, de a doki ugyanezt mondta nekünk, mint Elan-nak, hogy semmiképpen ne adjam rá, mert nem fog semmit.
Nekünk is van olyan zokni mint, Shareknek, de abban állandóan az utóbbi időben bepöndörült a lábujja, mert Uche mindig így visszahúzta és akkorákat esett, hogy azt már nem adom rá.

Gabicsibe,
Boti hogy van? Minden rendben vele? tetszik még neki a karácsonyra kapott autó?
kedden megyek beíratni Uche-t az oviba, lenne valamilyen kérdésed, mert szívesen megkérdezem Neked!

Benszi,
Aranyosak lehetnek a kölkök, ahogy így játszanak! Talán benned is felébred,hogy újra babázni kéne :)

Chesti,
Lencsilány eszméletlen nagyot nőt! és milyen szép! Igazi csajos már?

Nika,
Ati nagyon jól széttúrta a tortát :) láttam a képeket iwiw-en nagyon jók!

Mamm,
Gratulálok a kis tököshöz :)

Mot,
Gratulálok Krisztina 3. születésnapjához!

Juci, Jezsoerika, Vicuska, Witch, Süni - Ti jól vagytok?

Ha gondoljátok nekünk is van eladó vastag zokni csúszásmentes,meg egy csomó gyerek harisnya, zokni, stb...majd teszek fel linket, mert a tesz-veszen fent vagyok, ha gondoljátok!

Szülinapról!
Uche a mamáéktól és a keresztszüleitől kapott egy "thomas" tortát, már tesóm előtte kijelentette, de azt csinál a gyerek vele, amit akar, mondta, hogy ok :) erre egyszer-kétszer megfogta aztán hozzá sem nyúlt :) ő nem akarta széttúrni, pedig már azt hitték, hogy tiszta csokiban fog fürdeni Uche, hát nem így lett, nagyot nevettem rajtuk :) de inkább beszéljenek a képek :)

a tűzijáték az enyém :)
Kép

na ez meg mi? :D
Kép

csak hozzányúlok! :oops:
Kép

ennyire tudok örülni :)
Kép

koncentrálok, az egér fülére :)
Kép

csak lazán :lol:
Kép

Kép
tubikriszta

kÖSZI LÁNYOK A SOK KEDVESSÉGET :lol: :lol: :lol:

akkor a vizsgálatról:
reggel 7 re be kellett menni a kórházba,kaptam egy ágyat,10 en vártunk aznap a vizsgálatra.kb 9 óra felé hivnak be,felfekszem az ágyra.Az egyik oldalon mutatják uh-án a babát,én azt néztem végig,a tűre nem szabad nézni :wink: :wink: aztán érzéstelenitő szuri a hasba,majd be a rendes tű,ami csak egy kicsit fáj,inkább kellemetlen,de csak amig beszúrják,aztán mintát vesznek a méhlepényből,kb 3 perc és kész.
a biologus megnézi elég e minta és kész is.
3 nap fekvés,2 hétig nem szabad fürdeni,házaséletet élni és emelni.
az eredménnyel megvan a baba neme is :lol: :lol: szóval ennyi röviden :oops: :oops: Olivér szülinapja el lett szúrva mert annyira fájt a fejem és egész nap hánytam :twisted: :twisted: de azért megköszöntöttük de fel sem öltöztettm szép ruhaba meg magamat sem :cry: :cry: na ez most igy sikerült.
a tortát is 2 hányás között alig tudtam megsütni :oops: :oops:

Tubikriszta
nagyon jók a képek :lol: :lol: :lol:

én is majd rakok képet,bár nem túl jók :cry: :cry: legónak nagyon örült,meg az autóknak.na folyt köv csak mennem kell :oops: :oops:

Gabi
neked is köszi :lol: :lol: :lol:

bibar

Sziasztok!

Egy pár kérdésem lenne, csak tegnap lemaradt!

1. mit adtok reggelit a gyerekeknek?
2 a fogmosáshoz ti milyen fogkrémet használtok, illetve ha csak pár fog van, akkor is használtok fogkrémet? Mert Uche már mossa a fogát, csak eddig még fogkrémet nem használtunk.

na most nem jut több eszembe, de ha igen, akkor mindenképpen írok!
köszönöm
Kriszta

Kép
tubikriszta

Bibar,

Azért nem irigyellek a vizsgálatért! Le a kalappal! Gondolom ilyenkor azért is kell annyira vigyázni, mert fertőzésveszély lehet, ugye?
és a vizsgálat után valamennyit kellett ott pihenni, vagy rögtön jöhetettek haza?

Szerintem ne bánkódj amiatt, hogy nem úgy sikerült a szülinap! Majd jövőre már a kistesóval együtt jobban tudsz készülni. Megint vannak ilyen hányásos napjaid, a múltkor azt írtad, hogy már vége, nem?

minden rendben lesz az eredménnyel, Ti mindenképpen meg szerettétek volna tudni, hogy kisfiú vagy kislány?

múltkor azon gondolkodtam, ha még egyszer várandós leszek, akkor én nem szeretném tudni :) aztán majd meglátjuk, lehet, hogy a kíváncsiság előtör belőlem! :)

Kép
tubikriszta

Köszi Lányok a hozzászólásokat! Még várom mások véleményét is cipőügyben ;) Ne kíméljetek!

Bibar, hú, hát nem hangzik jól, de megértem, hogy így nyugodtabb vagy. Biztosan nem lesz semmi baj a kistesóval! A hányást sajnálom, még élénken emlékszem, milyen volt :(

Tubikriszta, Gábor speciális gyerek, nem reggelizik :) Komolyan, egyszerűen nem éhes. Ébredés után követeli a reggeli itókáját, ez korábban 2,5 dl tápszer, újabban ugyanannyi kakaó, és ez annyira eltelíti, hogy nem reggelizik. Örülök, ha 9 felé eszik egy kis gyümölcsöt, de van, hogy ezt sem kéri. Cserébe 11-kor ebédel, mert délben már fektetem le, és ő mindig felélénkül a kajától.
Így is 13 kg a csöppöm, hogy ilyen vacak evő.
Fogkrém: eleinte anélkül rágcsálta Gábor a fogkeféjét, aztán vettünk Nenedentet a gyógyszertárban (DM-ben is van!). Ez fluorid-mentes. Amíg a gyerekek nem tudnak tudatosan köpni, csak fluoridmentes fogkrémet szabad használni, mert egy részét lenyelik, és a túladagolástól csúnyák lesznek a maradandó fogai.

Kép
elan

Tubikriszta
a vizsgálat után még kb olyan 4 órát feküdtünk a kórházban.
fertőzésveszély nincs hála az égnek :oops: :oops: a nemét mi mindenképpen meg akarjuk tudni,nagyon kiváncsi a természetem :lol: :lol: a hányás most csak a migrén miatt volt,nekem ilyenkor ez jár a fejfájás mellé :oops: :oops:
mi nenedenttel kezdtünk most a gyerek elmexet használjuk :wink: :wink:

bibar

Bibar!

Sajnálom a fejfájást! Én teljesen együtt tudok érezni Veled, én is ilyen migrénes vagyok. Azonban szerencsére a terhesség alatt egyszer sem kapott el. Azt hittem el is marad, de sajnos nem. :(
Nem semmi ez a vizsgálat! :shock:

Kriszta!

Én is pont a reggeliről akartam kérdezni. Megelőztél! ;)

Engem az érdekelne, hogy mikortól érdemes szilárd reggelit adni?

Nagyon édes Uche a képeken! Látom Nálatok is Thomas mánia van. :)
Nekünk is ilyen hintánk van, csak zöld. :)

Mi is a Nenedent fogkrémet használjuk. Olyasmi íze van, mint anno a Gabi fogkrémnek. :)

Kép
nika28

Bibar, Elan,
Köszi a fogkrémes tippet, akkor én is beszerzek majd neki egyet, de lehet hogy még ráérnék? csak mert fogmosáskor sokat szopogatja a fogkeféjét és lehet, hogy az összes fogkrémet leszopogatná róla :)

Bibar,

hát nem lehetett egyszerű az biztos, én biztos, hogy be lettem volna *va! még két hét és meglesz az eredmény, ugye?
Olivérben tudatosul már, hogy kistestvére lesz?

Elan,
Igazad van, ha nem erőltetted a kaját! Hogy sikerül minden délben lerakni Gabit?
Nekem Uche napja úgy néz ki, hogy ha reggel 6-kor kell, akkor még megeszi a tápszert, viszont, ha mondjuk 8-kor vagy utána akkor az istenért sem issza meg, sehogy. Akkor eszünk valamit reggelire, majd néha még eszik olyan fél 11 körül gyümölcsöt, utána alszunk, és 1-2 körül attól függ, hogy ébred ebédel. Majd délután mostanában megint alszik, igaz nem nagyon engedem most, mert ilyenkor 22 óra előtt nem alszik el. Szóval délután 17 óra körül megint gyümölcs és este fürdés után tápszer. + éjszaka kel még egyszer enni, az tápszer. Lekopogom, most pár napja 23 óra körül eszik és reggel 5-6 körül kell fel legközelebb enni.
nekem nagyon jó étvágya van, és eddig szerencsém van, mert mindent megeszik a spenóttól a bablevesig :)

Nika,
pedig nem is beszéltünk össze és jött a kérdés! Amúgy én már adok neki szilárd kaját, szendvicset eszünk, ilyen kis falatkákat csipegetve! csak már unnám én is a helyébe azért kérdeztem a lányoktól! néha meg krémtúró, de azt sem adhatom minden nap!
Nálatok még tápszert eszik?

rólunk:

sokan mondták, hogy ha elmúlik egy éves, akkor semmit nem fog aludni! hát Uche ugyanannyit alszik. Volt valakinek ilyen álomkóros gyerkőce? :) van, hogy 11 órától alszik mondjuk 14 vagy 15 óráig, és még délután is tudna, ha hagynám :)

holnap megyünk az 1 éves oltásra! remélem, hogy nem lázasodik be!

Kép
tubikriszta

Kriszta!

Persze, adok neki szilárd kaját. Délután általában az uzsi "szendó" szokott lenni. Reggel és este adok csak tápszert, már 2 hete nem szopik.
A reggeli tápszert szívesen lecserélném valami komolyabb kajára.

Nálunk nagyon ritka, ha 8-ig alszik, de azért előfordul. Olyankor reggelizni ugyan szokott, de a tízórai nem kell Neki. Egyébként sem szoktuk túlzásba vinni, olyankor csak valami gyümit kap, mert különben nem enné meg az ebédet.

Milyen oltásra mentek? Mi holnap megyünk a Meningitec-et beadatni. Uche is azt kapja meg?

Kép
nika28

Sziasztok!!

Lőrinc is pont mint Kornél, vékony zokni és vastag tapadókorongos egymáson. Én sem akarnék itthon szandiba lenni.

Lőrinc nem eszik szilárdat reggelire, máskorra sem nagyon.

Kriszti, Uche és Ati szülinapra sok puszka. És minden ünnepeltnek is!
:D
Bibar én is drukkoltam, boldog szülinapot utólag Olivérnek is!!
torolve_20130114141731

Sziasztok,

Kriszta, a köv. babánknak én sem akarom tudni a nemét. Ha már úgyis programcsászár lesz, legalább ennyi meglepetés legyen, nem igaz? :) Gábor 1 éves kora körül állt át a napi 1 alvásra. Addig naponta 2x aludt... úgy állt át, hogy egyre nehezebb volt elaltatni az egyes alvásokkor, nagyon szenvedtünk, 3/4 órákat altattam. Így inkább kitoltam fokozatosan a délelőtti alvás idejét, és a koraestit elhagytuk; nagyon szenvedős volt, 2-3 hét tutira volt, mire átállt, lehet, hogy több is. 2-3 naponta voltak olyan napok, hogy 2x akart aludni, hagytam. A napközbeni alvást csak elég sokára hagyják el a gyerekek, egyszer még az ovisok is alszanak :) Sőt, én is :D :D :D
Ha 6-kor kel Gábor (no comment), akkor max. délben le kell tennem, mert irtó hisztis lesz. Alszik 2.5-3 órát simán. De akármikor kel, max. 1-kor leteszem.

Vikkata, megnyugodtam, hogy Lőrinc is olyan "nagyevő", mint Gabi :) Tudom, hogy ez Téged nem vígasztal, de jó tudni, hogy nem vagyunk egyedül ;)

Hát, ami a szandálos történetet illeti, nincs mit tenni, nem barátkozott meg vele Gábor, vissza is visszük még a héten a boltba. Marad a zoknis megoldás, és kész.

Hú csajok, éjjel óránként keltünk... marhára be van durranva a jobb alsó szemfoga a srácnak, visított, mint a fába szorult menyét. Pedig harmadik napja Viburcolozunk (ez nálunk be szokott válni), dentinox is megy, de ha ez így megy tovább, jön a Panadol...

Kép
elan

Elan
Nálunk is a zokni van itthon,sőt anyósoméknál is.Én próbáltam a zokniszerű vastag,mamuszt,de nem jött be.Úgy mint Krisztáéknál,lecsúszott Boti meg elesett.Szerintem orvos válogatja, én már hallottam ezt is azt is,és az van amit Boti elvisel.
Az éjszakák nálunk is elég zaklatottak,már második napja velünk alszik.Nekem meg már fáj a derekam a fúrcsa pozitúráktól.Az inyét látva azt hiszem még legalább 2 ilyen éjszaka vár ránk :(

Kriszta
Autó még mindig favorit :D Nagyon édes a nagyfiad,nekem a második kép a kedvencem!
Én szendókat adok Botinak,vagy tojásrántottát,virslit(megtud enni 2 párat!!).Tojáskrémet,túrót (kőrözöttnek,vagy natur egy kis snidlinggel,padlizsánkrémet,tonhalkrémet.Próbálétam ma neki adni túrós batyut,de kiköpte, a kakaós csigával meg csak szórakozott.Bögdöste és csiga-bigázott.Maradt a szalámi és a sajt :D (sajtból is képtelen mennyiségeket meg tud enni)
Boti 8 körül kel,180 ml tápi,majd kevéske reggeli,1 körül ebéd(újabban a levest kér),2-től alvás legalább 3 óra,uzsi joghurt,túrórudi,gyümölcs.Este 7-1/2 8 körül vacsi,fürdés,9-kor lefekvés(bár van hogy 10 óra mire elalszik) és 90-120 ml tápi.Enni már nem kel fel éjszaka.Jól láttam te nem adsz Uchenak vacsit vagy le felejtetted?Nem lehet,hogy ez az éjszakai evés oka?
Én a Weleda(dm-ben kapható és gyógynövény boltokban) http://www.weleda.hu/index.php?oldal=termek&csop=2
fogkrémet használom mióta Boti első foga kibújt.Ez csak gyógynövényekből van,simán lenyelheti.Most például nem is hagyja,hogy megsikáljam,mert nagyon fáj az inye,ilyenkor leszopogatja a fogkrémet és közli: finom,még kérsz :D

Bibar
Szegénykém :( remélem már jobban vagy!ne szomorkodj,majd készül rólatok máskor fotó :D Olinak meg úgy is mindegy volt,hogy mackóba vagy ingbe kapja az ajándékot :wink: Van egy ötletem,tartsátok meg mégegyszer :lol:
2 hétig nem szabad fürdeni :shock: Miért?Mikor lesz meg az eredmény?

Nika
Boti 11 hónaposan kezdett el szilárdat reggelizni,sonkát + sajtotÉn a Sparban szoktam venni neki gyereksonkát és párizsit,zömében ezt kapja.,de szokott enni kolbászt is és szalonnát is :D Múlthéten napokig azt kért reggelire (pedig mi nem is nagyon szoktunk enni csak apósom).
gabicsibe

Gabi!

Köszi a választ! :) Nem semmi étvágya van Botinak is! :)
Ati is tud termelni rendesen! :D

Kriszta!

Hogy viselte Uche az oltást?

Kép
nika28

Sziasztok!
Gabi, Bibarci szerintem úgy értette a 2 hét nem fürdést, hogy nem fekszik be a kádba, csak zuhanyozik :D Nem semmi étvágya van Botinak. Amiket leírtál ... :shock:
Szerintem Zéti sem eszik sokat:
1/2 8 reggeli: kb.150 táp
1/2 10 - 10: gyümölcs
1/2 1: főzelék
1/2 4: kb. 150 táp
1/2 8: kb. 180 táp

Már hetek óta az a menetrend, hogy tízórai után alvás (séta közben), aztán ebéd után 1/2 2-től, majd este a McLoad lányai alatt :D Ja, és este 9-től reggel 1/2 8-ig. Szóval asszem összetehetem a 2 kezemet. Szerintetek nekem is be kellene szereznem a 2 fogára fogkrémet? Most még csak a pelussal dörzsölgetem neki az étkezések után.

KépKép
süni76

Sziasztok!

Nika,
Még sem kaptuk meg az oltást, február 14-én megyünk akkor kapjuk, amit Ti is! Ti hogy viseltétek, mármint Ati?

Gabi,
Neked is köszi a fogkrémes tippet, majd azt is megnézem, úgyis megyek DM-be a héten. Köszi a reggelizős tippeket, tojást is lehet már adni neki? a fehérjét és a sárgáját is?
De kap vacsit, 17 óra körül eszünk uzsonnát, utána pedig fürdés után ami olyan 20 óra magasságában megissza a 210 tápszert, és vagy bealszik vagy sem. Ha nem alszik be akkor olyan 22 óra körül megeszik még egyszer olyan 180-210 körül és utána elalszik, ahogy most is :) és most pár napja már csak hajnalban ébred 4-5-6, eszik megint tápszert és reggel 8-9-ig alszik utána.
Botinak tényleg jó étvágya van, Uche detto! és mégis olyan szép száll legények :)

Elan,
Akkor nektek is jó alvókátok van :) nekem is volt abban részem, hogy kb 3/4 órát próbáltam altatni, mert úgy csinált, mint aki tök álmos, és csak szenvedtem vele, így mostanában nem csinálom.
Milyen volt az éjszakátok? jobban aludt Gábor, vagy be kellett vetni a panadolt?

Vikkata,
Akkor Lőrinc mit eszik, ha nem akarja a szilárd kaját megenni?

Süni,
Tényleg összeteheted a két kezed, és gondolom, hogy a kiságyába alszik egész éjszaka, ugye? Hát irigykedem :)

Még egy kérdésem van, én eddig babavizet adtam Uche-nak, mennyi idősen lehet neki a sima vizet adni, mármint ásványvizet nem a csapvízre gondoltam, és nem a buborékosra, hanem a simára. vagy maradjak a babavíznél még?

köszi csajok!
Kriszta

Kép
tubikriszta

Kép

ezt most találtam :)

Kép
tubikriszta

Kriszta!

Mi ma megyünk, fél 11-re. Már előre félek, mert biztos lesz sírás. :(

Hogy hogy nem kaptátok meg?

Nem semmi étvágya van Uche-nak! :D

Én próbáltam azt, hogy ettünk uzsit 4 körül, és fürdés előtt 7-kor vacsiztunk, majd 8-kor adtam Neki tápszert lefekvés előtt, de azzal az volt a gond, hogy akkor már kevés tápszer fért bele, és már 4-5 körül kelt fel reggelizni. Így maradtunk a régi bevált uzsi, és tápszer vacsi mellett. Benyom 300 ml-t és utána szunya. :D

Kép
nika28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?