Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta, te ittál a 36. héttől málnalevél teát?
Akik már szültek, nektek van valami tapasztalataitok erről?
És a gátizom masszázsról?
Tejszaporító homeopátiás bogyókat, vagy teákat érdemes enni/inni?

Anna, szurkolok Nektek!

Nagyon elbizonytalanodtam a légzésfigyelőt illetően. Sokan írtátok, hogy az fontos és kell. De mégis 30ezer forint felett van az ára. Esetleg tudtok valahol olcsón?
Anna, Te használtál Karinával légzésfigyelőt?

Üdv:

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Sziasztok!

Cm: a lányomnál a szabolcsban teáztatni kellett a babákat, a folyadékpótlás miatt, de mivel ott voltak velünk, így gyakorlatilag egész nap szoptattunk, bár ugye az elején még nincs semmi, ill. azt mondják, hogy nagyon fontos az előtej, az sok hasznos anyaggal van tele, védi a babát, az már akár második nap is jöhet

légzésfigyelő: igen, azt mondják, hogy már a jelzés hangja elég a babának, hogy vegyen levegőt, ha esetleg kihagyná
nem olcsó mulatság, de megnyugtató, ettől függetlenül sok-sok gyerek felnőtt nélküle

Orsi: Te melyik tescoban voltál? mert én a váci útiban nem láttam/kaptam semmit :(

Ildikó: én nem ittam málnalevél teát, most sem tervezem, a gátizom masszázst szintén :), Lilivel csak egy pici gátvágásom volt

tejszaporító tea: az íze borzasztó, ember/kismama legyen a talpán, aki megissza, megpróbáltam, de nem segített amúgy :(
a homeopátiában nem hiszek, a gyereknél sem vált be, de elhatároztam, hogy most ki fogom próbálni a golyókat, mert nagyon szeretnék szoptatni, remélem sikerül :)

a Kik-ben is van most leárazás, ott is vannak aranyos babaruhák, meg kiegészítők pl: fürdőlepedő, hálózsák, sajnos még nem jutottam el körülnézni, és lehet, hogy csúnya dolog, de én turkálóban is böngészek majd :roll:

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Kösz az infókat mindenkinek. :)

Nem örülök, hogy (cukros) vízzel nyomatják a bébiket az Uzsokiban...nemár, de most ezt miért? Szerintem ez gáz. Mondjuk úgysem látom mit csinálnak vele, ha nem nálam van.

36-37. hét körül van UH nekem is jövő héten kell még mennem.

Én személy szerint a gátmasszázsban nem hiszek, mert orvostól, kórháztól is függ, sőt a babától is. Van egy barátnőm, akinek superman tartásban jött ki a baba...na, hát hiába gátmasszázsolt, egy másiknak meg a keze könyöknél hajlítva volt és a szeme elé tette így...hát, már ő sem hisz a gátmasszázsban. :)
Ez is ilyen "ártani nem használ" dolog. Akinek van rá érkezése, csinálgassa, vagy még jobb: az urával csináltassa! :) Kellemest a hasznossal.

Most hallottam egy császáros kismamától, hogy hogyan lett teje: lisztet összekevert mézzel és azzal "borogatta" be éjszakára. Másnap minden jóra fordult. Meg olvastam ugyanezt túrós pakolással is. A herbáriás tea neve: Laktoherb, a homeopátiás bogyó - ezt már a szülés előtt nyomatni kell (de van olyan, amit szüléskor, vagy közvetlen utána) - Urtica Urens.

Én egyébként a praktikum híve vagyok, szóval beszerzek egy mikrós sterilizálót: a 2 perces használati időtartamot kevés dolog überelheti, az idő meg ajándék ilyenkor...legalábbis úgy hallottam.

A minimanóban láttam egy 100 db-os kiszerelésű használt pelustartó zacsi "készletet", ezt csak úgy lehet használni magában, nem kazetta, vagy nincs hozzá speckó szemetes. Az ára 1350,- engem meggyőzött, bár nincs büdi pelus tapasztalatom. Mivel illatosított, így akár a sima szemetesbe - amit egyébként is 2 nap után kivisz az ember - is lehet dobni. Hangsúlyozom: nem ismerem a büdösségi faktort! :) Babymoov a márkája vagy mi.

Ikeás ágyat vettünk, épp ma raktuk össze. Volt vagy 8 ezer forint és tök kis stabil, nekem tetszik. Más meg úgysem fért volna el. Ha lenne saját, külön szobája a babucinak, az persze más lenne...de nincs.

Egy zenélős-forgóst szeretnék még rá...de hát brutál horror áron van, már amelyik normális és nem rossz minőségű műanyag csörgős-zörgős játékokkal van teleaggatva.

Ti mivel mossátok a babaruhákat? Öblítő? Én a DM-ben vettem speciális folyékony mosószert direkt babaruhához, de valahogy nem győz meg (Norit a márkája). Egyelőre öblítőt sem használok, de valaki mondta, hogy van a Gabinak valami ilyesmi terméke...tapasztalatok?

Plömi: ha lefejed a tejet a kórházban, utána azt adják neki cumiból? Vagy mit csinálsz vele?

Jó éjt és jó 7végét! CM
celluxmag

Sziasztok!

Igen az IKEA-s kiságy igen olcsó, és ahogy rokon mondta jó is.

Sajnálom, hogy TESCO-ban már nem nagyon kaptatok semmit. Az akció jan.2án kezdődött lehet, már kifogytak a készletek. Amugy egyszer ott láttam (Fogarasi ut) a matrac és lepedő közé rakandó vizhatlan lepedőt. Ez fontos, mert ha kifolyik a pelenkából, nem áztatja el a matracot!

Babaruha: irtam, hogy Sugár posta mellett gyakran van leárazás. A napokban is láttam 50százalékos leértékelést.

Pelenka, popsitörlő: ma reggel láttam Penny-ben a Füredi u-ban. Utóbbi 350 Ft/80 db - ez szerintem olcsó nem? Itt is lehet más babadolgokat kapni, és számlát ilyenekról minden kereskedelmi egységben adnak, amely elszámolható a magánpénztárban!

Sterilizáló: mindenki maga dönti el, vesz vagy mit csinál. Aki lábasban akarja kifőzni, semmit sem fog veszteni, csak pénzt takarít meg.

Légzésfigyelő: erre én nem sajnálnám a pénzt, életet menthet - sajnos bármennyire nem szeretnénk - de bölcsőhalál sajnos létezik!! Légzésfigyelő, bébiőr stb - egészségpénztárban elszámolható, cumi, rágóka is (www.mkbep.hu-n lehet sokat olvasni róla)

Mérleg: legalább első időkben fontos, hogy babó mennyit szopott. Szerintem bérelni érdemes.

Használt holmi: igaza van aki turkálóban is szétnéz, semmi baja sincs, hetek alatt növik ki a gyerekek a ruhákat, az uj pedig igen drága!

No remélem adtam ötleteket

üdv

kispatak
Vendég

Sziasztok!

Homeós bogyók:
Szerintem a szoptatás mindenkinél más és más. Nekem bár eleve jók lennének az adottságaim :) , nem volt olyan egyszerű, mert mégsem volt sok/elég tej úgy magától. Tapasztalatom szerint a homeós bogyók segítettek, mert ha időben és rendszeresen szedtem jobban volt tejem. Én először az Urtica Urens-t, majd a Ricinus communis-t 5ch szedtem. A "töménysége: 5 ch" fontos, mert ez kell szoptatáshoz, létezik más összetétel ezért nem árt tájékoztatást kérni a patikában (van kis ingyenes füzetecske is), vagy utána nézni a neten. A homeós bogyókhoz nem passzol semmilyen mentolos cucc, ezért érdemes homeós, mentol nélküli fogkrémet beszerezni (drágább, de korrekt és kiadós), akkor nem kell figyelni, hogy 1 órával előtte utána az ember ne egyen ilyesmit. Ráadásul sok folyadék kellett nekem min. 3-4 liter, az ásványvíz nem volt mindig elég kalória :) ezért sok 100%-os gyümilevet ittam ami a kilóimnak nem tett ugyan jót, de úgy vettem észre, hogy több volt a tejem.
Ja és még egy dolog, amit a legnehezebb összehozni: a nyugalom, hogy az ember ne stresszelje magát semmin. Nekem az anyósom sztorija esett nagyon rosszul, amikor minden alkalommal min. 2x elmondta, hogy a férjemnél annyi teje volt, hogy spriccelt a melléből és a babának nem is kellett szopiznia csak nyelni. Semmi bátorítás, hogy jól csinálod, vagy egyebek, csak ez a hülye "dicsekedés".

Móni

Kép

Kép
momo73

Sziasztok!

Egy gondolat még kimaradt:

Irjátok, hogy ujszülött és cugrosviz:

Nem véletlenül adják, a baba kiszáradását előzik meg vele ill. könnyen besárgulhat. Kérdezni kell a csecsemősöket, mit miért. Nem véletlenül vannak ott, ez a szakmájuk, ezt tanulták. Ha kedvesen kérdez az ember, azt biztos nem utasítják vissza.

Momo-nak is igaza van. szoptatáshoz nagy-nagy nyugalom kell. Nem véletlenül mondjták szülés után gyerekágyas időszak. Sokat kell pihenni, feküdni, vitaminos dolgokat enni, és nagyon sok folyadékot fogyasztani, anélkül nem lesz tej.

Minden jót kispatak
Vendég

Csak egy rövid a vízhatlan lepedőhöz: Jó dolog, hogy nem kell ágyneműt cserélni, szárítgatni a matracot, de sajnos nem "lélegzik" így a matrac, inkább csak befülled. Pláne ha valaki kókusz matracba invesztál, agyon is vágja a lényeget. Én csak akkor tervezem majd venni, ha leszokunk a pelusról és estére becsúszhatnak balesetek. Egyébként ha jó a pelus és időben ki van cserélve nincsenek ilyen átázások.

Móni

Kép

Kép
momo73

Sziasztok!

CM: Nekem a védőnő ismerősöm azt tanácsolta, hogy a gyerekcuccokat Tomi kristály géllel mossam, mert az abszolút nem erős (mind pl. az Ariel vagy Persil). Ők minden kismamának ezt javasolják. Azt is mondta, hogy öblítőt ne használjak.

Matracvédő: Én a Csalogány utcában (Mamuthoz közel) a Babyfun-ban vettem egy PVC mentes 94 % pamut, 6 % polieszter összetételű, Gumitex nevű védőhuzatot. Ezmegakadályozza az átnedvesedést, nem hatolnak át rajta a poratkák allergén anyagai és más baktériumok a matracból. Elvileg szellőzik is. Mondjuk nem volt olcsó, de jobb szerintem, mint a sima gumilepedő. 3790 Ft-ba kerül.

Ti milyen kádad vesztek/vettek és hol? Én még a kádállványon gondolkozom, de nem tudom eldönteni, hogy valójában szükséges-e.
lina81

Homeós bogyók és málnalevél tea ügyben nem nagyon tudok nyilatkozni, mert ugyan mindkettőt ettem-ittam, de eléggé össze-vissza, csak olyan fellángolás szerűen. :P
Laktoherb teát is ittam, szerintem az jó volt, csak nem túl jó az íze... 8) :P

Légzésfigyelőt tuti, hogy használtan fogok venni (ha veszek) a vaterán vagy a teszveszen, itt kb. az új ár 50%-áért meg lehet venni.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Bocsánat a sok elírásért, csak kicsit siettem :)
lina81

Közben olvasgattam az indexet és ezt találtam az Uzsokiról:

http://velvet.hu/poronty/2010/01/09/elve_fozik_meg_az_ujszulotteket_az_uzsokiban/

:(

Márciusig biztos eltart a felújítás állítólag.
lina81

Sziasztok!

Csatlakoznék, 35 hetes kismama vagyok, az Uzsokiban készülök szülni február elején.

A mai cikkel kapcsolatban: Ti tudjátok, hogy mikori állapotot ír le? Elég ijesztő!

Én elég sokára találtam olyan orvost, aki a rendelésekről számlát ad úgy, hogy szerződése van az egészségpénztárammal, így későn találtam az Uzsokiba is. Kedden megyek ctg-re, kicsit izgulok, hogy mit látok majd!

Azoknak viszont, akik az egészségpénztárat nem ismerik, elég sok jót tudok mondani a rendszerről - nem vagyok ügynök, csak felhasználó.
Pl. amikor már otthon leszel, és nem a munkáltatód fizeti cafeteriában, akkor is érdemes használni: ha elfogy az ott meglévő pénzed, akkor is számlát kell kérni (pl. a pelusról), és a számla összegét befizetni a saját számládra. Pár nap múlva visszakapod a pelus összegét, jövő évben pedig a 30%-át jóváírják a számládon adókedvezményként, amit újra elkölthetsz a babádra.
Nekem ott van a spórolt pénzem egy jó része, mert mi eredetileg lombikra készültünk, így fizettünk be rendesen, hogy legyen majd gyógyszerre. Most Baba mégis természetes úton lett, de pelusra légzésfigyelőre, egyebekre jó, hogy megvan a pénz. Pelust, légzésfigyelőt, cumit és mindenfélét lehet vásárolni, és tényleg csak névre szóló áfás számla kell.

Üdv.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Hát tényleg durva ez a cikk, de mintha valaki azt írta volna a hozzászólások között, hogy nem ilyen már a mostani helyzet.... vagy igen?
Plömi (Kriszta), tényleg ilyen volt most bent a kórházban? :?:

Üdv, kis.csillag közöttünk! :) Akkor te feb. végére vagy kiírva? Ki a dokid? Hányadik bébit várod? Kíváncsi vagyok a friss megfigyeléseidre a kórházban... :wink:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

A cikk írója Tünde. Találtam tőle egy másik cikket is az indexen, ami jan.7-én íródott. Abban azt írja, hogy a kislánya ekkor volt 3 hetes. Remélem, kicsit túlzott, amikor megírta ezt a cikket.

Plömi, tényleg ilyen a helyzet?
lina81

ui: nem akartam senkit rémisztgetni, de gondoltam beszúrom a linket, ha már az Uzsokiról szól.
lina81

Én február 8-ra vagyok kiírva, de több minden miatt úgy hiszem, január végén megjön Baba. Első, kései baba. A dokim Gerencsér Géza - ő külsős vagymi a kórházban.

Az egyik barátnőm mondta, hogy ne aggódjak semmilyen kórházi állapotok miatt, csak pár nap, aztán már nem számít. Meglátjuk. Én higiénia mániás vagyok, de a Szt. Imrén kívül eddig nem hallottam olyat, hogy minden jó lett volna. Ott viszot nincs ez a kedves és jó doki! És biztos ott is vannak rémtörténetek...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Hú, jól felpörgött a fórum, de asszem érthető is, hisz 2010 van! :D

Kis. Csillag! Üdv köztünk! :D

Lina! Hű, azért remélem, hogy nem ennyire gáz a helyzet!
Nekem doki mondta pénteken, hogy sajna cefetül áll az átépítés, úgyhogy nyugodtan menjek be akár most az Uzsokiba felmérni a terepet, mert az én szülésemre nem valószínű, hogy át lesz adva. Az meg kiskönyv szerint február 28. A szülészet rendben van (műtő, szülőszobák, császáros szoba - gondolom az őrző), a gyerekágyas rész mai magyar kórházi állapotoknak felel meg.
Én 2007-ben szültem a fiamat, egyágyasban voltam, ami fizetős. Ott sem volt a mosdóban szappan, kéztörlő. Mondjuk nekem alap kórházi felszereltséget jelent a szappan, wc-papír, kéztörlő, egyértelmű, hogy nem használnám senki más után.
A folyosó akkor is huzatos volt emlékeim szerint, bár nyár volt, de a huzat az nyáron sem jó a babáknak. Nem tudom, hogy nagyobb szobákban mi volt a helyzet, de tuti nem rózsás. A mosdókra-tusolókra akkor is sokan panaszkodtak, teszem hozzá, jogosan. Viszont sokszor szerintem egyes kismamák is hunyók az ilyen állapotok miatt, amikor nem húzzák le maguk után a wc-t, vagy beledobálnak nem odaillő dolgokat, stb. Szóval nem menteni akarom a helyzetet, és majd be fogok menni körbenézni, de remélem, hogy most is kibírom azt a pár napot, amit bent kell tölteni. :wink: Én is az orvosomhoz ragaszkodom, ő meg ott dolgozik. Így jártam. :D Viszont kénytelen leszek szülni egy harmadik babát is, hogy kipróbálhassam a luxuskörülményeket is majd. Addigra tuti elkészülnek vele. :D

No, amik témák voltak:
Utazóágy: anyumnál van egy, mert ott használtuk rendszeresen, ő Kecskeméten lakik. De ha valahova elutazik az ember, mindig jól jön. Bár a legtöbb helyen már van lehetőség babaágy bekészítésre, nekünk talán egy helyre kellett sajátot vinni.

Sterilizálót nem használtunk, de nem is volt, csak egy cumisüvegünk vészhelyzet esetére, és szerencsére nem kellett használnunk. Ha valamiért tápszert kellene adni a babának, akkor azért erősen elgondolkodnék a beszerzésén.

Légzésfigyelő: szintén nem volt, védőnéni azt mondta, hogy nem vagyunk rizikócsoport, hallgattam rá. Azért most újra felvetődik a dolog, mert akkoriban a fiam szobája egybe nyílt a miénkkel, pont ráláttam éjjel. Most külön szoba van, bár még nem tudom, hogy a picit eleinte hol fogom altatni, lehet, hogy a mi szobánkban lesz...

Mérlegünk szintén nem volt, de ha bármi kétségem lett volna, hogy nem eszik eleget, nem gyarapszik, akkor béreltünk volna. Én nem akartam magam stresszelni az állandó méricskéléssel.

Homeos bogyók: azokat nem szedtem, mármint amiket szülés előtt illetve alatt kellett volna alkalmazni. De a fiammal homeozunk és nekünk van pár dolog, ami bevált.

Málnalevél tea: ittam sokat, de lehet, hogy nem eleget... Nekem fájásgyengeség és zöld magzatvíz miatt császár lett a vége. De azért most is inni fogom! :wink:

Mosás: Bip hypoallergénnel mosok, Silan sensitivet használok öblítésre. Az öblítőre eleinte érzékeny volt Gézu bőre, akkor duplán öblítettem: a második öblítést szer nélkül. De Gabinak is van mosószere és öblítője is asszem, az is jó lehet. Illetve sokan esküsznek az ecetes öblítésre, no azt még nem próbáltam.

Kád: nekünk állványos van, és bevált, csaszi után nem is tudtam volna hozzá lehajolgatni. Mondjuk kaptuk.

Cukros víztől szerintem sem kell félni, Gézu 5 és fél hónapig kizárólagosan szopizott, végül 19 hósan választotta el saját magát. Amit én vittem a kórházba az saját cumisüveg volt, mert nem tudtam, milyenek vannak bent, és ami esetleg a szopi kárára válhat, az a nagylyukú cumi (szerintem)

Tulli! Nagyon drukkolunk! :D

Na mennem kell, jön a párom, majd még írok, van mit, csak idő sé energiahiányban szenvedek! :D
Bocs, hogy ilyen hosszú lettem! :oops:

Dolli
Laktoherb tea: Nekem bevált! :D

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Kis.Csillag: végre aki ismeri és használja az egészségpénztári lehetőségeket.

Én már annyiszor ajánlottam és írtam le ide is és másnak is, de senki nem igazán értette mire jó. Te most szuper módon leírtad a lényeget, gratula. Én ugyan nem babás holmikra költöm, de van mire. És valóban nem kell egészségkártya (nincs is hozzá PIN KÓD) elég sima számla, pénztárba be és jön a pénz vissza pár hét mulva. Ez megtakarításnak is nagyon jó, több kamatot ad mint egy bank az adóvisszatérítésről meg már nem is kell beszélni, szuper!

Egy viszont igaz: csak annak érdemes befizetni előző évben, aki SZJA-t tud visszaigényelni, mert különben csak az egészségpénztárat támogatja a befizetéssel, mert az azonnal leveszi a jutalékát. Tehát ha valaki már GYES-n van, akkor nem szabad csak a kötelező tagdijat befizetni!

Én egyéni tag vagyok, munkáltató soha sem adott semmi ilyent. De ettől függetlenül teljes jogu tagja vagyok a pénztáramnak és élvezem annak minden hasznát. Ehhez azonban nagyon sokat kellett olvasni és még mai napig is,ha nem vagyok biztos a dolgomban. De a honlap és az ügyfélszolgálat kitinően müködik, és ezzel a módszerrel nagyon sok pénzt lehet spórolni (kvázi minden 23 százalékkal olcsóbb igy)

Szép babavárást és jó spórolást

kispatak
Vendég

lilijudit: A fogarasi Tescoban voltam és még mindig van egy csomó jó kis cucc. A Sugárban a Posta mellett ma voltunk és tényleg ott is vannak aránylag nem drágán aranyos babaruhák, és ahogy Plömi még a jó múltkor írta, van szoptatós melltartó is 800-ért, vettem is egyet és nagyon kényelmes, tetszik. :)

Ez az Uzsokis cikk tényleg elég rémisztő, főleg mivel nálunk itthon 17-20 fok közötti a hőmérséklet, így ha a 32 fokból hazahozzuk, tutira rögtön meg fog fázni. :cry:

Ma raktuk össze a kiságyat, ami nem is lett olyan kicsi a végére, de nagyon tetszik!

Légzésfigyelőt mi is a teszveszen vettünk és tényleg kb fél áron lehet kapni.

A Lidl-ben (mogyoródi úton) kifogyott a babaruha készlet, van viszont nedves WC-papír. :)

Én egy ismerőstől kaptam a tejszaporító tippet, hogy sört kell inni, a sörélesztőben ui. sok a tejképzéshez kellő mindenféle. (Persze alkoholmentes)

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Kispatak
mi is sokat használjuk az egészségkártyánkat. Arra vettük a légzésfigyelőt, a hőmérőt a pancsivízbe, a lázmérőt, a tisztálkodási szereket, most már, hogy utána érdeklődtem a popszitőrlőt is, az eldobható pelust és a pár darab textil pelust is erre vettük.
Nagyon hasznos dolog és szerencsére férjemnek és nekem is van ep.kártyánk.
Sőt nekem a hölgy az ep-nél még azt is mondta, hogy ha nem lenne tejem a tápszert is lehet erre venni, sőt későbbiekben az összes bébiételt is.
Csak készpénzfizetési számlát kell kérni.

Kórház:
elkeserítő:( pedig annyira szerettem volna, ha ott szülünk, de azt a pár napot kibírjuk mi , akik pár héten belül szülünk.
Mondjuk ettől a melegtől tartok kicsit ami ott lesz.
A legfontosabb, hogy a baba egészséges legyen.
Jaj de várom már, mégha parázok is a szüléstől, rettenetesen várom, hogy megszülessen.
Olyan megérzésem van, hogy mi nem húzzuk ki a kiírt időpontig, hanem megszületik egy picit korábban. De ez csak megérzés, nem is tudom honnan jött, csak érzem. Na majd kiderül.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Köszi a mosószeres infókat.

A Velvettel eleve fenntartásaim vannak...meg milyen már, hogy "élve főzik meg..." nem elég, hogy állandóan extra kritikusak mindennel kapcsolatban (és most finoman fogalmaztam), de imádják az ilyen drámai felütéseket.

Tényleg szívás, hogy nálunk is mondjuk 21 fok van a lakásban, de hát csak nem szokja meg azt a meleget a néhány nap alatt örökre. Vagy egyből hipp-hopp mindenhez hozzászokik ott? Nemááá....

Én alapvetően ilyen állapotokra készülök lélekben is, mindenki itt él, ez a mai magyar valóság, nem hinném, hogy olyan sokszor láttunk volna már ennél jobb helyzetet. Esetleg itt-ott egy-két rész fel van újítva minden eü intézményben (és ki van táblázva, hogy "ne lopd el a csaptelepet"), de ennyi. A többi rettenet, valóban.

Jártam ott 1 hónapja, tipikus borzasztó kórházi feeling volt a hülye zöld csempével a ronda vakolattal, a szülőszobára nem mehettem be a H1N1 miatt.

Addig úgysem fogom magam sehol komfortosan érezni, míg nem látok mindenhol - ha nem is új - kulturáltan tisztán tartott eü intézményt legyen az akár az SZTK akár a gyerekrendelő...tényleg minden tök gáz. Akkor meg most még mit kell ezen is a Velvetnek feszengenie?

Elég stressz a szülés is, meg az új kis jövevény fogadása...

Aztán ki tudja, lehet hogy majd én is kiborulok ott...ami ugye hamarosan lesz...fuuuhuuu, na a szüléstől pl. én is parázok.

Szép 7végét! Üdv. cm
celluxmag

Még mindig az egészségpénztárról: Apának is lehet!
Kispataknak igaza van, addig érdemes befizetni, amíg az adóból visszaigényelhető (azt ugye Tgyásból és Gyedből vonják, de ott is utána kell számolni, mennyi lenne a befizetendő adó, mert max annyi a levonás). Viszont Apa, Nagymama, gyakorlatilag bárki beléphet, ha Anya még nem tag, akár érdemes is valaki másnak a családból.
Én sem csak Babára költök, hanem fogorvosra, vitaminra, oltásra, szemüvegre, tornabérletre (akár baba-mama, uszoda) - szóval egy csomó dologra jó. És van, ahol az egkártyával fizetés még edvezményt is jelent!

buba*, a minden bébiétel azért nem igaz, van, amit nem lehet, pl. a HIPPet akkor sem, ha patikában veszed. Érdemes viszont megnézni az egyes pénztára közti különbségeket is (van, ahol elszámolnak olyat, amit máshol nem).

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Limi
Én is ittam a málnalevél teát. Nem tudom, hogy milyen lett volna nélküle, de én ittam, és egész elviselhető volt a tágulás. Kivéve az utolsó másgél óra, de hát kinek nem az? Háromujjnyira kitágultam, és még mindig csak annyira fájt, hogy elhallgattam arra a fél percre, mintha erős menstruációs görcs lenne. Az utolsó másfél óra már erősebb volt.
Ja, mindenkinek ajánlom, hogy vigyen egy j sötét színű törölközőt a vajúdóba és üljön a gumilabdán. Az segít a tágulásban. Fájás közben a férjem előttem állt, az alkarjába kapaszkodtam, és így túlélhető az egész.
Másik: menjetek tusolni. Én 40 percig voltam a meleg zuhany alatt, a hátamra folyattam és úgy vészeltem át a fájásokat. Nagyon jó fájdalomcsillapitó volt!

Légzésfigyelő: mi kölcsön kaptuk. És addig használtuk, amig Karina meg nem fordult.

Szoptatós teák: Én sokat ittam, A Herbáriás és a DM-eset váltogattam. (Kicsit más az izük). A védőnő tanácsára én már a kórházba is hozattam be a családdal, 1,5 literes műanyagpalackban, lefőzve. Hidegen is finom!

Mosószer: Én Persil Sensitive- vel mosom Karina dolgait a születése óta, Öblítőt a védőnő tanácsára nem. Az csak plussz illat.

Mérleg: Én mindig mérlegeltem előtte-utána. És sokat sírtam. Jó drága mérleg, 10g-os pontossággal. Karina evett, jóllakottan szuszogott, a mérleg pedig 20 grammal kevesebbet mutatott utána, mint előtte. Kétségbe voltam esve. Tömtem még tápszerrel, hogy megnyugtassam magam. Majdnem kidurrant, aztán nagyot aludt.

Anna

Kép
tulli

Sziasztok!

Egészségpénztárral kapcsolatban itt van mit lehet venni mamának babának:

http://www.mkbep.hu/dl/media//group_46b ... em_161.pdf

Az ep honlapja: www.mkbep.hu

Érdemes nagyon sokat olvasni róla, főleg a befizetésekről, szolgáltatásra jogosultakról és arról mire is jó az egészségpénztári tagság ill. a szolgáltató partnerekről.

Ezen kivül teljesen igaz: annak érdemes nagyobb összeget befizetni, aki tud SZJA-t visszaigényelni. Mint leírtam minden befizetésből először a bank leveszi a jutalékát, az adót csak a következő évben lehet annak visszaigényelni, akinek volt előző évben befizetett és visszaigényelhető SZJA-s jövedelme. Tehát minimálbér, GYES már nem ilyen! És aki nem elég óvatos, akár rá is fizethet, ha nincs milyen adót visszaigényelni. (a veszteség amely minden befizetésre igaz, az azonnal levont banki jutalék), a nyereség a visszaigényelt SZJA.

CSaládi egészségkassza:

Olvasható fenti lapon, hogy egyeneságbeli rokonokat is be lehet jelenteni ill. pl. nagyszülő is bejelentheti lányát unokáját mint szolgáltatásra jogosultat ill. nagyszólő és szülő és gyermek is bejelenthető, még élettárs is!

Szolgáltatók és kedvezmények:

Mire felhasználható, erről olvasni kell és jó sokat.

Vannak azonban olyan szolgáltatók, akik nem az egészségkárgtya, hanem a pénztári tagság miatt adnak szolgáltatói kedvezményt pl,. szemüvegcsináltatás, ehhez jön még aztán az egészségpénztári kedvezmény. Na igy lett nálunk szemüveg 26 helyett 16 ezer Ft-t.

Egészségkártya: jó dolog lehet, mert kényelmes, ugyanakkor nagyon vigyázni kell rá! PIN kód nincs, aki elvesziti azonnal le kell tiltania, főleg ha időben észre veszi. Ha nem, a kártyával vásárolhat ám más is, mert csak lehuzzák és kész. Na nekem ezért nincs!

Vásárolok és számlát kérek, beküldöm a pénztárba a megfelelő nyomtatvánnyal. Előtte vagy utána befizetem a pénztárba és az ottani számlámról jön vissza a rendes bankszámlámra (Az igaz, hogy én előző évben egy nagy összeggel töltöm fel a számlámat) de ennek több módja is van.

Egy biztos, nagyon megérti a tagság de csak annak aki SZJA-t tud visszaigényelni ha magántag, amennyiben a cég fizeti, akkor azután nem lehet semmit visszaigényelni csak a szolgálgatást kvázi ingyen megkapni.

üdv

kispatak
Vendég

Hőmérséklet:

Amit a kh-ról leírtak elég sokkoló.

Egy biztos: babának otthon nappal 20-22 fok ideális
éjjel lehet kevesebb is (de 17 fok nagyon kevés!)

Egy még lehet meggondolandó: téli babák szeretnek ám pólyában feküdni, mert abban nem fáznak - de majd meglátjátok.

üdv kispatak
Vendég

Sziasztok!

Nekem a sógornőm a Lenor sensitive mosógélt ajánlotta, amely kimondottan érzékeny bőrre jó, tehát bébiknek fejlesztették ki. Zöld színű a flakon, anya a babájával van rajta. Öblítő nem kell, senki nem ajánlja. Én is kipróbáltam az új ruhácskáknál, és nagyon kellemes illata lesz, annak ellenére, hogy öblítőt nem használunk.

A Felicitas várandós ajándékcsomagban pedig Tide super plus sensitive mosópor van. Ezt még nem próbáltam, így nem tudok nyilatkozni.

Orsi, köszi az ötletet. Én is vettem 790Ft-ért melltartót. Már szinte csak nagy méretek vannak. A legkisebb 80C-s volt. Tényleg jó.

Üdv!

Ildikó
limi

Remélhetőleg tegnap este még senki nem olvasta milyen butaságot írtam. Ma reggel arra ébredtem, hogy szerintem nem jó márkanevet írtam a mosógélhez. És tényleg.
Helyesen, amit kipróbáltam és öblítés nélkül jó illatú az a Dreft Baby & Sensitive zöld flakonos mosógél.

Bocsi!

Ildikó
limi

Ildikó
én is Dreft Baby & Sensitive zöld flakonos mosóport vettem. Azzal mostam ki a kicsi ruháit. Nekem mondta a védőnő, hogy igazából a legfontosabb, hogy kifejezetten babáknak készült fehér mosószerrel mossam majd a rucikat és ha öblítenék, azt is csak fehérrel. De abból is olyat vettem, ami kifejezetten babáknak ajánlottak.
Kérdés:
Aki már volt ctg-n meg tudja mondani, hogy azt fekve végzik vagy ülve?

Kép

Kép
buba*

Szia Buba!

A ctg-t ülve csinálják. Javasolják előtte, hogy egyen az ember egy kis csokoládét, gyümölcsöt vagy olyasmit, amitől a baba kicsit aktívabb lesz akkor van igazán mit nézni. Ha először mész akkor elmondják, hogy mire kell figyelni (babamozgások) és hogyan kell jelezni a kapcsolóval.

Móni

Kép

Kép
momo73

Jaj ez megnyugbvás, mert háton fekve már egy ideje nem kényelmes.
Most próbálom hívni őket, hogy időpontot kérjek holnapra, de folyamatosan foglalt.
Jó ötlet a csoki, arra mindig beindul a kiscsaj, mert egyébként csak délutántól kezd aktív lenne, de onnantól estik folyamatosan lakberendez.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

A Dreft-et én is láttam, majd inkább olyat veszek, mert ez a Norit márkájú (folyékony, baba van rajta, sensitive meg minden) nem tudom...mintha a plüss cuccokat megkeményítette volna. Illata zéró, nekem valahogy kell, hogy legyen egy minimális illat ahhoz, hogy úgy érezzem: tiszta.

Most vagyok a 37. hétben, holnap van elvben az utolsó kötelező UH és ha már ott vagyok lesz CTG is. Nekem a kávé-csokis süti kombó vált be a CTG előtt, olyan thai-box lett bent, hogy csak na.

Ma reggel 5-től most délutánig hasmenésem volt + olyan kába voltam, mint egy őszi légy, hulla sápadtan feküdtem. A kaja tuti jó volt, amit tegnap ettem, mert a párom is ua. ette és neki semmi baja nem volt. (Ha most mennék szülni, nem kellene beöntés az tuti.)

Olvastam, hogy a szervezet így készül fel a szülésre...hogy gyomorrontásos tüneteket produkál. Van valakinek (nyilván, aki már szült) ilyen tapasztalata? Ha igen, akkor ettől mondjuk be lehet lőni a szülés idejét sacc/kb. ? (Pl. mint a "lentebb van a hasad...kb. 2-3 hét múlva szülsz"...ilyesmi)

Még 1 kérdés: Felicitas csomagok...azt hogyan kell igényelni? Menjek be a Baby Planet-be még pocakosan és akkor automatikusan kaphatok? Vagy hogy van ez nem tudjátok? Annyit olvastam a honlapon, hogy a babás csomagot a kórházban adják. A boltlistát is megtaláltam, de valami 22-es csapdájába futottam a kitöltendő kuponnal. Vagy csak már nincs semmi felfogóképességem.

Üdv. mindenkinek! CM
celluxmag

celluxmag:

[quote]P írta:lömitől kérdezném: mit vigyek még a takarón, sapin (mekkora sapi legyen), babatörlőn kívül szerinted? Miből mennyit? Milyen ruhát a csöppségnek? Kell olyan kis kesztyű? Szülésfelkészítő? Arról lemaradtam. Van még valami, amit tudnom kellene? Semmit nem tudok...ez gáz nagyon!

bocsánat, nagyon kevés időm van netezni, vagy ha van egy kis időm, akkor pihenek. :)
átfutottam, és akkor láttam, hogy ezt még jó régen kérdezted.

ruha nem kell a babáknak, azt adnak. kesztyűn én is gondolkodtam, de aztán nem vittem, jól össze is karmolászta magát. azt csináltam, hogy a ruhája ujját ráhúztam (ált. nagyobb ruci van rajtuk - vagy az én babám volt pici) :)

cukros vizet (tudtommal) amiatt adnak, hogy ha az első két napban nem tudnak még szopizni, akkor ne menjen le a vércukorszintjük. gondolom nem tömény cukros cuccról van szó. tápszert max két nap után kaphatnak akkor, ha egyáltalán nincs tej.
nálam spec jól jött a fejő, mert nagyon beindult és sok lánynál láttam, hogy fejegette magát (mármint fejővel).

a gátmasszázst én is beterveztem. vettem is olajat. (mandulaolajat) aztán megnéztem a neten és rájöttem, hogy én ezt tuti nem fogom csinálni. viszont a mandulaolaj nagyon tuti a bőrre, olyan lesz tőle a bőröm, mint a babapopsi.

eldobható bugyit én nem vettem/vittem. a kínaiban vettem pár pamutbugyit. az simán jó volt.

amúgy a szülésznőt kérdeztük még a vajúdás közben (tök jól elcseverésztünk vele), hogy mikor lesz átadva az új szülészet. ő júniusi időpontról tudott.
amikor már nyöszörögtem egy-egy keményebb fájásnál, és kértem valamit, azt mondta, hogy sajna semmit nem tud adni, még gázt sem, mert a szülőszoba is ideiglenes helyen van (ha jól emlékszem ezt mondta) és semmi ilyesmi nem áll éppen a rendelkezésre.

bocsánat, ha valakinek nem tudok rendesen válaszolni, de úgy beindult itt a fórum, ahogy látom, hogy nem győzök visszaolvasni, vagyis csak átfutni, mert akkor fél délután itt ülhetnék, ha rendesen végigolvasnám. : ))
plömi

Felicitas csomag: amikor kiadják a babát (mármint hazavitelnél) kapsz egy papírt, amit ki kell tölteni, és arra megkapod a csomagot.
plömi

celluxmag
ez már tényleg a finins:)
Olvastam egy másik fórumon, hogy igen, a szervezet így készül fel a szülésre, hogy előtte gyomorrontásos tüneteket produkál, illetve hasmenése lesz az embernek, de hogy ez hány nappal szülés előtt jelentkezik, ez mindenkinél változó.

CTG:
Megkaptam az időpontot, és holnap 10:30-ra kell menjek ctg-re,
jó ötlet a kávé, csoki, süti kombó. Mennyivel előtte iszod és eszed cm??
Neked mikorra van időpontod?
Szerdán még mehetek védőnénihez, jövő hét kedden ctg plusz vérvétel, szerdán az utsó uh juhjjjjjj nagyon begyorsuétak az események.
cm utánad én jövök a táblázatban.

Kép

Kép
buba*

Nekem az első ctg (nst) 18-án lesz, szerencsére délután, mert nekem is inkább este-felé szokott beindulni.
Végre sikerült kiválasztani a kisasszony nevét: Alexandra Mira lesz, bár a sorrend még nem végleges. :D

Lehet hogy tök tudatlan vagyok, de mi az a felicitas csomag? Mi van benne?

Kép
ahsoka

plömi: köszi, köszi nagyon az infokat...örülök, hogy írtál, már azon is csodálkozom hogy tudsz gép elé ülni...úgyhogy tényleg 10teletem! :)

buba*: nekem is 10:30-ra van időpontom holnap...nanananaaa! :) Bár én az SZTK-ba megyek. Mielőtt elindulok - általában mindig rohanva, kapkodva - akkor legurítom a kávét és a lépcsőházban begyömöszölöm a sütit is (ami általában ilyen "szendvicses" csokikrémes keksz, vagy az a lekváros pilóta piskóta...2-3 db.), tehát kb. max. fél órával a CTG előtt. Jó még a banán is, azt mondják.

Én hivatalosan jan. 29-re vagyok kiírva, ami egyébként az én szülinapom is...vicces! :) Lehet, hogy bent fogunk bulizni! :)

Bár ez a mai hasmenés...kissé aggaszt (köszi, akkor én is azt olvastam...de mostanra tök jól vagyok szerencsére, hátha még marad egy kicsit az ifiúr), ugyanis még nincs matrac a kiságyban és hétvégére raktam a "fészekrakós" nagytakarítást is. Ennyi még hiányzik minimum.

Holnap az UH-n majd csak mond valamit a doki, hogy mit lát. Rendesen parázom én is már. Úgy érzem még annyi dolgom van!
Plusz én nem tudok semmit a szülésről, mert a szül.felkészítő kimaradt...na majd ott megtudom. Phffuuu!

ahsoka: a Felicitas csomagról én is csak annyit tudok, hogy ilyen promó cuccok vannak benne (mosópor minta, ilyen-olyan tájékoztató, kozmetikum minták, stb.), ingyé van :) tehát érdemes átvenni. Itt bővebben: http://www.felicitas.hu De nem tudom mire jó még egyébként ezen felül. Van babás változata meg várandós változata, mindkettőre le lehet csapni...valahogy.

Szép estét, üdv. cm
celluxmag

húúú, ma zombulós délutánon vagyunk túl.. :? remélem csak front.
most apa szórakozik vele.
amúgy apum szülinapja is jan. 29. :)

én kedd éjjel szültem ugye, de vasárnap 3x is voltam nagywc-n, gyanús is volt. aztán hétfőn is nyomattam, bár akkor fájdogált is a hasam a keményedés mellé.
ja és aznap még felsöpörtem a lépcsőházat, plusz még a párommal elmentünk piacozni.

a felicitasról én sem tudtam, hogy micsoda, csak amikor megkaptam a kitöltős papírt, az egyik szobatársam mondta, hogy kapok érte csomagot, ha kitöltöm.
plömi

Sziasztok!

Felicitas csomag: Amikor a védőnőnél először bejelentkeztem, kaptam egy csomó olvasnivalót. Ezek között volt a Felicitas Várandós Mamák Tanácsadója. Ennek a füzetecskének a végén volt egy kupon, amit ki kellett tölteni és az ingyenes Várandós Mama csomagot a beváltóhelyek valamelyikén átvenni.
Sok reklámanyag volt benne, nivea termékminták, egy kisméretű férfi nivea dezodor (tehát apa is örülhetett), paradontax fogkrém, cumi, egy pár darab bébi tea ill. tejszaporító teák, valamint egy avent tejtartó pohár fedéllel. Én örültem a kis apróságoknak.
Ezek szerint a kórházban is számíthatunk egy kis csomagra.

Egyébként, el vagyok keseredve. Annyira bíztam, hogy már az új helyen fogunk szülni. Ha valaki megy a kórházban, érdeklődjön már, és ossza meg velünk az infót. Csak hogy egyre jobban fel tudjak készülni a "romos" helyzetre... :(

Ildikó
limi

Ja, a tide mosópormintát kifelejtettem a csomag tartalmának felsorolásakor.

Ildikó
limi

Sziasztok lányok! Tekivel írtam anno egy topicba, azért szoktam nézni, mi újság vele! (Szia Teki, megy a drukk! :D )
Elnézést, gondolom nem mindenki olvas porontyot, ezért ezt most bemásolnám.
http://velvet.hu/poronty/2010/01/09/elv ... uzsokiban/

és hogy egy két dolgot én is mondjak....Nagyon normális emberekkel taliztam, csak a csecsemősök voltak túlhajszoltak!

Laktoherb teát érdemes próbálni, ha nem jön be, akkor a homeos, de ne együtt, mert üti egymást és pont az ellenkező hatást váltja ki.

légzésfigyelőt én használtan vettem, most döglött meg két év után, a babaszobán. Remekül kiszolgálta magát!!! Nálunk 4 hós kora után külön szoba volt, onnantól nem kelt éjjel és nagyon megnyugtató volt tudni. Angelcare 301- most már vannak persze modernebbek és olcsóbbak is. Használtan is ki tudtok fogni még garanciálisat akár!

Eldobható bugyi nekem nagyon jól jött, de csaszim volt és így tudott jól levegőzni. Rendes bugyiban tuti jobban fájt volna. Asszem 1000ft volt 3 db a gyógyszertárban.

én popsitörlőn kívül melegen ajánlom a popókrémet is, öt nap után valami naturlandosat használtam, amit a kórházban adtak, irgalmatlan kicsapta a kis sejhaját.

Sapi sztem mindenképp jó ötlet, lásd fenti linket!

Kiskesztyű Giginek is volt, de csak akkor kell, ha hosszú a körme. Ez egy ráfizetés volt, bár nem volt sok. Egyébként otthon úgyis levágod.

És tudom, hogy nem egészséges, de ha a csoki nem elég a ctg-hez, a cukros kóla az tutituti!!!

Kép
nyafi

Sziasztok!

mosószert mindenképpen folyékonyat fogok használni, Lilinél még volt biopon sensitive és őblítőböl is sensitivet, coccolinot, akkor nagyon jó illata volt, remélem megmaradt :)

a cikk szerintem is elég durva, próbálom elhinni, hogy erősen túloz, meg azért mindenki tisztában van a magyar eü. helyzetével

az egyik ovisom anyukája (uzsokiban orvos), pont ma mondta, hogy tavaszra kész lesz, sokat csúszik az átadás, de azt mondta, hogy én már ott szülök
remélem igaza lesz :)

kis.csillag: üdv a fórumon, Neked már nem sok van vissza :)

Orsi: köszi a tippet, lehet, hogy megnézem
a tejszaporítós tippel csak az a gondom, hogy utálom a sört :lol:

Cm: a gyomorrontásos tünet lehet előjele a szülésnek, de tuti senki nem tudja megmondani, hogy mikorra várható

buba: lehet, hogy holnap "összefutunk", megyek a cukorterhelésre, tartok tőle, hogy az egész délelőttöt ott töltöm :roll:

Felicitas csomag: most nem kaptam semmit a védőnőtől, de a lányomnál igen
arra készüljetek, hog utána mindenféle ajánlatokkal fognak bombázni telefonon: életbiztosítás, takarékosság stb...
és persze jó erőszakosak :twisted:

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Megvolt életem első CTG-je, ülve csinálták!
Sajnos szinte biztos, hogy még nem költöznek (magyar építőipar, nem is tudom, mit vártunk... :( ), a kórházi állapotok, ahogy néztem, elég vacakok. Nekem leginkább az nem tetszett, hogy a folyosón eszméletlen a jövés-menés, mert egy folyosón vannak a gyermekágyas szobák, meg a vizsgálók (CTG, UH), ahova időpontra bejönnek az emberek. Ez sajnos azt jelenti, hogy ma délre akkora tömeg lett, hogy meglepődtem.
A mosdó a folyosó végén, szerintem nem olyan gáz: nincs szappan, wc papír, kéztörlő, de legalább tiszta.
A belinkelt cikket olvastam, sajnos nem régi, sőt, egészen friss. És szerintem jogos is, bár a címadás túlzás.
Ma még a folyosón is szörnyen meleg volt, kórtermekben biztos még rosszabb. Viszont összességében elviselhetőnek találtam. A babák elviselhetővé, sőt, széppé teszik! Olyan édes a sok pici, ahogy tologatják őket. Nemsokára már mi is tologathatjuk a babáinkat. :D
Cm, ahsoka, buba, nektek is tele a gatyátok? Nekem egyre inkább!

Melinda

Kép
urbanmelinda

cm, limi: köszi a felicitas-os infót. Érdekes én annak idején semmi ilyesmit nem kaptam a védőnőmtól, de lehet, hogy azért mert pont akkor volt valami összevisszaság náluk, akihez eredetileg irányítottak az épp nyugdjba ment, úgyhogy először helyettesítőnél voltam és csak később dőlt el, hogy egy harmadik lesz a végeleges. Holnap úgyis jön, majd rákérdezek.

Erika: A sört én sem szeretem, de most már lehet kapni olyan alkoholmenteseket, amik gyümölcs ízűek. Na nekem azok nagyon bejönnek, mert a sör ízét csak minimálisan lehet érezni, mellette pedig eper, alma, mangó, citrom... nyami :D

Melinda: Én mostanában már szinte számolom a napokat visszafelé, alig várom a szülést, mellette viszont megint rámtört mindenféle egyéb para: Éjszaka, ha sokat mozog nem tudok rendesen aludni, de ha nem mozog, akkor "Úristen, mi baja van, összenyomtam?" Ha nappal is keveset mozog, ugyanez, + miért nem mozog, beteg?" :shock: :cry: Én ilyenektől parázok sokat mostanában, pedig nagyon próbálom kiverni ezeket a fejemből... Másnak is vannak ilyen gondjai, vagy eddig nem voltak, de most már lesznek... :?

Kép
ahsoka

ÁÁ, túl vagyunk az éjszakán, és egész jó volt. huh....

jaigen, a fűtésről én is akartam írni. amelyik kórteremben én voltam, ott kriminális volt. (de gondolom máshol is)

kb 2-3 óránként (vagy csak nekem tűnt annyinak) bedurrantottak, és onnantól nagyjából mintha a pokolban lettünk volna. volt, hogy még úgy is szellőztettünk (persze lájtosan), hogy benn voltak a babák, mert annyira durva meleg volt benn. én amúgy is nagyon nehezen viselem a túl meleget, de egy nagyon meleg nyári napot képzeljetek el, amikor a legszívesebben "egy szál semmiben feküdnél kiterülve a vízparton-szerű" meleg volt. na ez hülye mondat lett, de én így tudom a legjobban jellemezni.
volt olyan éjjel, hogy kimentem a folyosóra olvasni, mert annyira nem bírtam.
sajna szabályozni nem lehet, panaszkodtak a nővérek és a csecsemősök is amúgy. a babáknak sem jó ez az irdatlan meleg.
volt, hogy 30 fok felett volt.
viszont ha meg nem volt fűtés, akkor egy idő után eléggé le tudott hűlni a kórterem.
én összvissz 1 pár zoknit használtam egész idő alatt. egyszer felvettem, lerohadtam benne, úgyhogy legközelebb csak akkor vettem fel zoknit, amikor mentünk haza.

a radiátor annyira forró volt ilyenkor, hogy a száradni rátett fejős cuccomat leszedte a szobatársam a radiátorról míg aludtam, mert attól félt, hogy megolvad. nagyon durva volt.

ehhez képest viszont huzatos és hűvös (normális) idő van a folyosón, emiatt fontos, hogy ha kiviszi az ember csak nagyon pici időre tegye. bár a csecsemős osztály nincs közel a kórtermekhez, emiatt is fontos a sapi.(szerintem)

wc-ügy. nekem ami felháborító volt, hogy ahhoz képest, hogy ott csak nők feküdnek, néha irdatlan kupi volt a zuhanyzóban (van kettő is, van, amiben van egy wc-na ez a kultúráltabb), és abban a wc-ben, ami a folyosón van és nincs zuhanyrésze. betétes papírok szanaszét, vagy a kuka mellett, összepisálva a wc-ülőke - no comment, hihetetlen, hogy nem lehet letörölni maguk után -, a trutymós betétet csak úgy pőrén bedobva a kukába. és nem hiszem, hogy én lennék a túl igényes, hogy ezen kiakadok. szóval erre is fel lehet készülni. de. ez nem a kórház, és az elhúzódó építkezés hibája.
plömi

Erika, a felicitas űrlap kitöltésénél én nem adtam meg a telefonszámomat, és az email címemet sem. Így is elfogadták. (Egyébként, minden számunk le van titkosítva.) Esetleg ezt a módszert tudom ajánlani a többieknek is, hogy telefonon ne zargassák.

Ildikó
limi

Sziasztok,
Csatlakoznék, második gyermekemet május legelejére várjuk, és egyenlőre úgy néz ki, ő is az Uzsokiban fog megszületni Dr. Sztakónál, de még változhat, mert én őszintén szólva ki vagyok akadva a mostani körülményeken :( Mivel Livi lányom császáros volt, sajna nagyobb az esélyem, hogy a következő is az lesz, így főleg foglalkoztatnak a higiénés körülmények...

KépKép
Kép
elsijud

Hopp, most néztem, hogy ideje kicserélnem az aláírást :)

KépKép
Kép
elsijud

Sziasztok!

Csak azt szeretném megkérdezni, hogy CTG-re hány hetesen kell majd először menni?

Niki

Kép
lina81

Megvolt ma az első ctg. Minden rendben ment. Egy kis kávé, csoki meg süti úgy beindította a kiscsajt, hogy kb.15 perc alatt végeztünk is. A dokim szerint tökéletes eredmény lett.
Kórház:
Hát kissé kaotiukus az állapot, lehet még a nyárba is belecsúsznak az átadással.
Mondjuk amit plömi írt elég durva és ezt tényleg nem lehet az építkezésre fogni. Nem tudom felfogni, hogy egy női részlegen ilyen trehányak legyenek az emberek. Gondolom ezek otthon is ilyen igénytelenek, mint ahogy a példa mutatja.
A meleggel kapcsolatosan, ma mondták, hogy 32 fok van a kórteremben. Ami már nem csak a mamáknak, de a babáknak sem túl jó, de hát ez van.
A lényeg, hogy minden rendben legyen mindenkinél szüléskor és egészséges legyen a pici.
Azt a pár napot, amit szülés után bent kell tölteni valahogy elviseljük.

Niki:
35-36 hetesen kell az első ctg-re menni.

Kép

Kép
buba*

Szia Buba!

Köszi az infót.

Úristen, 32 fok. Ez szörnyű. Én nem bírom a meleget :(
Remélem, márciusban nem fognak ennyire fűteni már. Bár még akkor is lehet hideg.

Niki

Kép
lina81

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?