Sziasztok!
Hú, jól felpörgött a fórum, de asszem érthető is, hisz 2010 van!
Kis. Csillag! Üdv köztünk!
Lina! Hű, azért remélem, hogy nem ennyire gáz a helyzet!
Nekem doki mondta pénteken, hogy sajna cefetül áll az átépítés, úgyhogy nyugodtan menjek be akár most az Uzsokiba felmérni a terepet, mert az én szülésemre nem valószínű, hogy át lesz adva. Az meg kiskönyv szerint február 28. A szülészet rendben van (műtő, szülőszobák, császáros szoba - gondolom az őrző), a gyerekágyas rész mai magyar kórházi állapotoknak felel meg.
Én 2007-ben szültem a fiamat, egyágyasban voltam, ami fizetős. Ott sem volt a mosdóban szappan, kéztörlő. Mondjuk nekem alap kórházi felszereltséget jelent a szappan, wc-papír, kéztörlő, egyértelmű, hogy nem használnám senki más után.
A folyosó akkor is huzatos volt emlékeim szerint, bár nyár volt, de a huzat az nyáron sem jó a babáknak. Nem tudom, hogy nagyobb szobákban mi volt a helyzet, de tuti nem rózsás. A mosdókra-tusolókra akkor is sokan panaszkodtak, teszem hozzá, jogosan. Viszont sokszor szerintem egyes kismamák is hunyók az ilyen állapotok miatt, amikor nem húzzák le maguk után a wc-t, vagy beledobálnak nem odaillő dolgokat, stb. Szóval nem menteni akarom a helyzetet, és majd be fogok menni körbenézni, de remélem, hogy most is kibírom azt a pár napot, amit bent kell tölteni.
Én is az orvosomhoz ragaszkodom, ő meg ott dolgozik. Így jártam.
Viszont kénytelen leszek szülni egy harmadik babát is, hogy kipróbálhassam a luxuskörülményeket is majd. Addigra tuti elkészülnek vele.
No, amik témák voltak:
Utazóágy: anyumnál van egy, mert ott használtuk rendszeresen, ő Kecskeméten lakik. De ha valahova elutazik az ember, mindig jól jön. Bár a legtöbb helyen már van lehetőség babaágy bekészítésre, nekünk talán egy helyre kellett sajátot vinni.
Sterilizálót nem használtunk, de nem is volt, csak egy cumisüvegünk vészhelyzet esetére, és szerencsére nem kellett használnunk. Ha valamiért tápszert kellene adni a babának, akkor azért erősen elgondolkodnék a beszerzésén.
Légzésfigyelő: szintén nem volt, védőnéni azt mondta, hogy nem vagyunk rizikócsoport, hallgattam rá. Azért most újra felvetődik a dolog, mert akkoriban a fiam szobája egybe nyílt a miénkkel, pont ráláttam éjjel. Most külön szoba van, bár még nem tudom, hogy a picit eleinte hol fogom altatni, lehet, hogy a mi szobánkban lesz...
Mérlegünk szintén nem volt, de ha bármi kétségem lett volna, hogy nem eszik eleget, nem gyarapszik, akkor béreltünk volna. Én nem akartam magam stresszelni az állandó méricskéléssel.
Homeos bogyók: azokat nem szedtem, mármint amiket szülés előtt illetve alatt kellett volna alkalmazni. De a fiammal homeozunk és nekünk van pár dolog, ami bevált.
Málnalevél tea: ittam sokat, de lehet, hogy nem eleget... Nekem fájásgyengeség és zöld magzatvíz miatt császár lett a vége. De azért most is inni fogom!
Mosás: Bip hypoallergénnel mosok, Silan sensitivet használok öblítésre. Az öblítőre eleinte érzékeny volt Gézu bőre, akkor duplán öblítettem: a második öblítést szer nélkül. De Gabinak is van mosószere és öblítője is asszem, az is jó lehet. Illetve sokan esküsznek az ecetes öblítésre, no azt még nem próbáltam.
Kád: nekünk állványos van, és bevált, csaszi után nem is tudtam volna hozzá lehajolgatni. Mondjuk kaptuk.
Cukros víztől szerintem sem kell félni, Gézu 5 és fél hónapig kizárólagosan szopizott, végül 19 hósan választotta el saját magát. Amit én vittem a kórházba az saját cumisüveg volt, mert nem tudtam, milyenek vannak bent, és ami esetleg a szopi kárára válhat, az a nagylyukú cumi (szerintem)
Tulli! Nagyon drukkolunk!
Na mennem kell, jön a párom, majd még írok, van mit, csak idő sé energiahiányban szenvedek!
Bocs, hogy ilyen hosszú lettem!
Dolli
Laktoherb tea: Nekem bevált!