Új privát üzeneted érkezett!

babaholmik:amit mi személy szerint megvettünk eddig,az egy 56-os pulcsi egy kék kantáros nacival(amiről tettem fel képet),10 db textilpelus,2 pár kis zokni(0-6 h),5 pár nagyobb zokni(6-12 h).Ma megvettük a légzésfigyelőt a brendonba,mert le volt értékelve és hülye lettem volna otthagyni :lol: .Meg vettem 4 előkét.Eddig itt tartunk.Amit örökölni fogunk:babaruhák,babaágy matraccal,hordozó,plusz anyukámtól a mi régi babaplédünket(természetesen kitisztíttatva).Mi majd 13.-án megyünk egy helyre ahol rengeteg babakocsi van,leginkább csak nézelődni,de legkésőbb áprilisba mindent meg akarunk venni neki,mert hát ugye ki tudja mikor bújik ki manócska.

KépKép
Kép
csöpplány

Nagyon eltűntetek lányok!!!!!!

KépKép
Kép
csöpplány

Kép Balázs

Sikerült még ezt beszkennelni :)
Csajok jelentkezzetek! :D Utálok magamban beszélni! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány, de jó, hogy minden ok. Nagyon helyes Balázs!

Vizeletvizsgálat, nekem egyszer kérte a doki a laborban és egyszer nézte a védőnő tesztcsíkkal.

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Csöpplány nagyon-nagyon aranyos a babád :)

Nekem minden vérvételre vizeletet kell vinnem + védőnő is kér minden alkalommal, eddig mindegyik okés volt 8)

Kép
hné29

Hello! :D

Caysee: elviekben minden hónapban, mikor terhesgondozásra megyek kell leadni (ott produkálni) vizeletet. A terhes könyvben is van kitöltendő rublika, de eddig kihúzta a nővér és nem kérdezett rá. Gondoltam csak szólnak, mikor illene már! :)

Csöpplány: ez aztán a baba-képsorozat! Gratulálunk hozzá és örülünk, hogy minden rendben van vele. Gondolom minden testrészt, szervest leszámoltatok (ujjak, kezek, lábak, szívkamra, húgyhólyag...). :wink:

KépKép
charlott

Tegnap vendégeskedtem egyik barinőmnél és érdekes dolgokat kérdezett tőlem: járok-e olyasfajta tanfolymra, ami felkészít a szülésre és gyermek gondozására? Akkor milyen szakkönyveket olvasok ezzel kapcsolatban? :shock:

Az az igazság, hogy nem hallottam semmilyen felkészítő tanfolyamról és a könyvesboltban annyi fajta babás irodalom létezik, hogy azt sem tudom melyiket válasszam? :?

Ti tudtok ajánlani valami hasznos tanfolyamot és gyakorlatban is alkalmazható mama-papa kézikönyvet? :?:

KépKép
charlott

Szia charlott!Köszönöm a gratulációt.Mindent megnézett rajta a doki bácsi,bár konkrétan az ujjait nem számolta meg :? De megnézte a szivét,meg a gyomrot meg a hólyagot is.Még a száját is megmutatta :D olyan helyes kis vékony ajka van :D
Könyv:én Tracy Hogg és Melinda Blau-tól olvastam el A suttogó titkai című könyvet.Nagyon jó volt,csak ajánlani tudom.Két része van,az első a csecsemőgondozás,a második pedig a kisgyermek nevelésről szól.Én még csak az elsőt vettem meg,a csecsemőset.Jó dolgokat ír le.Érdemes elolvasni.
Én nem fogok semmi ilyesmire járni,mint szülésfelkészítő,sőt hallottam szoptatásim felkészítőkről is :shock: Ott ilyenkor mit lehetne tanulni?mert a szülésfelkészítő az még oké,bár én úgy vagyok vele hogy úgyis fogjuk tudni,hogy mit kell csinálni,egy rokonom se járt ilyesmire,én is meg fogom oldani.Azt mondják hogy sokszor a fejben dől el minden.

KépKép
Kép
csöpplány

Kezd meghalni ez a topik :?
nincs ez így jól :cry:

KépKép
Kép
csöpplány

Jó reggelt!
:)

Csöpplány: huss-el, a pesszimista mondattal! Biztos a többiek is jönnek már ma, de a hétvége, a család, jobban lefoglalja az embert, mint hétköznapokban. :D

Köszi a könyv címet, a Suttogóról én is hallottam és valószínűleg, hogy meg is veszem. Még szimpatikus, érdekes írásnak tartom Ranschburg Jenő: A szülők kis könyve.
A szülésfelészítésről annyit tudtam meg tegnap óta, hogy a kórházban körbevezetik a szülészeten a leendő szülőket. :o

KépKép
charlott

Húúú!
Mérges vagyok! Írtam egy csomót és elszállt!
Majd jövök délután és írok újat! Most nagyon-nagyon mérges vagyok! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

KépKép
ercsikati

Na Sziasztok újra!

Akkor belefogok megint! Hátha most sikerül!

Szóval bocsi, hogy nem voltam tegnap, de úgy döntöttünk, hogy most már el kéne kezdeni vásárolgatni valamiket a gyermekünknek! Na meg körül néztünk, hogy mit mennyiért lehet venni, és hogy mi hol olcsóbb! Mondjuk most nem vettünk túl sok mindent, csak mellszívót, cumisüveget, sterilizálót, meg vettem a cumisüvegeknek ilyen termosz félét, ami melegen, vagy hidegen tartja az ételt, vagy az italt! Most csak ezt vettük meg, de aztán eldöntöttük, hogy minden hónapban veszünk valamit, hogy a pénztárcánknak is "könnyebb" legyen! Néztünk már babakocsit - bár ezen még gondolkodunk - meg bababútort. A Brendonban és az Elefániban néztük ezeket a dolgokat, de olyan borzasztó nagy különbség nincs köztük. Mondjuk az Elefáni annyiból olcsóbb, hogy ha 50.000,-Ft felett vásárolsz akkor 5%-os törzsvásárlói kártyát kapsz, ha meg 90.000,-Ft felett, akkor pedig 10%-osat! Most a Brendonban vettük a cuccokat, de a bútort és a babakocsit szerintem az Elefániban fogjuk.
Egyébként Ti milyen babakocsit néztetek magatoknak, vagy milyen elképzelés van?

Caysee!
Mi olyan babakocsit néztünk, ami több funkciós, tehát már a hordozó is benne van. Szerintem nézz körül és számolgass, hogy hogyan jöttök ki olcsóbban! A 4D Genesist, pedig meleg szívvel ajánlom, mert nekem pozitív tapasztalataim voltak. És hidd el nem ajánlanám, ha nem lett volna jó. És azért 1 órát nézni a csöppséget, és tökre sok fényképpel hazajönni, amit felírnak cd-re, szuper élmény! Már én is alig várom, hogy újra menjünk, de szerintem az még 2-3 hét is lesz!

Charlott!
Mi a babaruhákat szerintem majd csak április körül kezdjük el megvenni, bár előtte a tesómmal egyeztetek, hogy mit is érdemes egy újszülöttnek, és hogy hány darabot, mert azért az sem mindegy, hiszen lehet, hogy egy rugi csak max. 2x lesz rajta, aztán meg kinövi. Szóval én így tervezem egyenlőre.

Csöpplány!
Az UH felvételek aranyosak. És szuper, hogy az eredményeid is azok lettek! Most már megnyugodtál egy kicsit igaz?

Pisi téma:
Nekem azt mondta a védőnő, hogy a 20. hét után amikor megyek a dokihoz, meg hozzá, akkor mindig vinni kell neki pisit és ő nézi meg, a dokihoz meg a labor eredményt!

Mindenkinek további szép napot! Majd még lehet jövök! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok Csajok
Képzeljétek Anyuval voltunk a CA ban és Anyu nem tudta megállni, hogy ne vegyen pár dolgot az unokájának. Szereztünk átlapolós bodykat, meg pár hosszúujjú body-t és egy-két vagány felsőt- amik olyan jó áron voltak, hogy vétek lett volna otthagyni őket. Meg cukik is nagyon.....

Nevek: Tegnap kaptam egy utónév könyvet jó részletes leírásokkal, úgyhohu ha Valaki meg szeretné tudni a választott, választandó nevek jelentését az szóljon nyugodtan.

Babakocsi téma- tudom uncsi, de egyre jobban összezavarodok a választéktól. Eddig egyet kinéztem, ami hiperszuper és méregdrága- de kiderült, hogy az egyik ismerősünknek olyan van, de van egy "kis" probléma vele- nem fér bele a gyerek így a téli öltözetben. Ilyen malőröket hogy lehet elkerülnio, hogy lehet okosan választani???? Nincs ötletetek?

Kép
mokimama?

Csöpplány- gratulálok Balázshoz, nagyon Édes

Kép
mokimama?

Caysee
Nézd meg légyszi a privát üzeneteidet, vár ott valami egy ideje rád! :wink:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat Balázshoz! :)
Babakocsi:én összeírtam egy pár dolgot hogy ,mi a fontos!Mi mózeskosaras babakocsinál döntöttünk,mert bébihordozót fogunk örökölni.Számomra ezek a fontos tényezők:könnyű legyen(mivel második emeleten lakunk),bolygósítható kereke legyen,két irányba tolható legyen,többféleképpen dönthet,egészen vízszintesig is,fékezhető kerekek,biztonsági öv,lehessen hozzá esőzsákot kapni,lehetőség szerint levehető huzat ami mosható is.Nekem az összezárhatóság annyira nem fontos mivel nincs kocsink,és tömegközlekedésre se igazán szorulunk rá,ahova tehetjük gyalog megyünk.
Babaholmik:én is elkezdtem nézegetni,de most kaptam még egy adag ruhát,úgy néz ki hogy 56-os cuccokból nem szorulunk pótlásra :lol: 62-es hiányos még,de abból is van egy pár.Egyébként ha gondoljátok találtam egy nagyon jó kelengyelistát,egy két gyerekes anyuka állította össze(most várja a 3.-t),mondta hogy ő mindkét gyerkőccel ennyivel indult,és kibírta egy éves korukig.
Én szombaton vettem légzésfigyelőt.Angelcare,19000ft volt,jár hozzá egy légmentesen zárható használt pelus szemetes,és egy ingyenes életmentő tanfolyam.Szerintem megérte.
Ercsikati:igen most már megnyugodtam,azóta is nézegetem a képeket meg a dvd-t is :D

KépKép
Kép
csöpplány

Jó reggelt!!!

A mai napomat szülési videók nézésével kezdtem. Húha :shock: , nem hozta meg a kedvem! Még jó, hogy a leendő anyukák nem látják premier plánba. És most a természetes szülés tetszik jobban, mint a császározás. De persze ezt majd akkor derül ki, hogy melyik kivitelezhető.

Azt tudjátok, hogy szülésznőt mikor és hogyan lehet választani?

KépKép
charlott

Szia Charlott!
Én is a minap nézegettem ilyen videókat.Tényleg kicsit megrázó! :? De ha megnézed utána az arcukat mikor meglátják a babát,abszolút nem látsz kimerültséget vagy fájdalmat :D Csodás a természet,ilyenkor hirtelen mindent elfelejtessz :D
Szerintem a szülésznő választásban a védőnőd segíthet,vagy ha ismersz valami jónevüt akkor ő.Én nem fogok választani,aki ott lesz annak ugyanugy kötelessége velem foglalkozni(tudom hogy többen is fogunk egyszerre szülni és akkor rohangálnia kell),de ez mindenkinek az egyéni döntése.Érdemes még abban a kórházban körülnézni ahol szülni fogsz.Ebben a témában nagyon nem tudok mit hozzáfűzni.
Remélem babakocsi témában tudtam segíteni az előző hozzászólásommal tegnap.
Este még átnéztem hogy miből mennyi rucit örököltünk.Jelenthetem az összeállított kelengyelistám csak részben hiányos már :lol: Majdnem minden megvan már neki,ruházatilag.Kissapka még kell.Kiscipőt én nem veszek most neki,mert ugyis nyári baba szerintem elég egy rugi,vagy egy zokni a lábára.Meg egyébként is kaptunk pamutcipőcskét.Szandált most bizti nem veszek neki erre a nyárra,mert ugyis pillanatok alatt kinövi és mivel nem fog tudni még járni idén nyáron,nem is használná ki. :lol:
Baba öltöztetése:Nekem anyu azt mondta hogy neki anno azt tanácsolták hogy úgy kell öltöztetni a babát,ahogyan mi felöltözünk,csak + még egy réteg ruha,nekik az a megfelelő.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Nagyon megállt a topik! :( Nem örülök neki! Hol vannak a többiek?

Charlott!
A szülési videó gondolom nem volt egy "leányálom"! Én nem tudom, hogy végig tudnám-e nézni! Én rosszul vagyok a vértől és a tűtől! Amikor vérvételre megyek, akkor is lefekszem, mert félő hogy elvágódok! :) De a csajok már ismernek, úgyhogy ezzel semmi gond már! :) Szülésznőt szerintem úgy válassz, hogy ahová mész szülni, és esetleg szült már ott ismerős, akkor kérdezd meg őt! Én is úgy szeretnék majd választani, hogy ha a Kútvölgyiben elvállalnak, akkora tesóm majd elnavigál, hogy kit válasszak! :) Szerintem azért jó ha van egy fogadott szülésznőd!

Mokimama!
A babakocsi téma nem uncsi szerintem. És ha megosztjuk egymással a tapasztalatokat, akkor szerintem egy csomó "rossz" dolgot ki lehet szűrni egy-egy babakocsiról! Milyen fajta volt az a babakocsi, amelyikbe nem fér bele a gyerkőc téli szerkóban? Mondjuk érdemes egy csomó mindent figyelembe venni! Mi eddig két fajtát néztünk, amire azt mondtuk, hogy árban is és tetszésben is megfelelő. Majd a boltban megnézzük, hogy mennyire nehéz, mert az elsőn lakunk, hogy milyen könnyen lehet pl. összecsukni, meg ilyesmi. Szóval én "feltételeket" állítottam -ha mondhatom így - a babakocsinak! Mesélj majd, hogy milyet néztetek!

További szép napot Mindenkinek! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Jó reggelt! :P

Csöpplány, Ercsikati: persze egyszerűbb lenne a helyzetem, ha lenne ismerősöm a kórházból, de sajnos nincsen. Azért kérdeztelek Titeket, hogy miképpen cselekedtek. No, majd a februári konzultáció alkalmával megkérdezem. (szülésznő, tanfolymos dolgokat)

Olvasom, hogy sokatok már kelengyét is összeállította már. Hát én azt sem tudom, hogy mi kell? Illetve van egy listám, de a feléről fogalmam sincs. Férjemet kértem, hogy hétvégén menjünk el a Brendonba nézzünk körül ott is. Hadd lássam azokat a dolgokat, amiket a szülés után kell használnom. Minden kezdet nehéz! :-)

KépKép
charlott

Sziasztok lányok!
Valamikor hónapokkal ezelőtt már bejelentkeztem hozzátok, de sajna nekem nem jut sok időm net előtt ücsörögni, így egy ideig próbáltam csak olvasgatni, aztán az is elmaradt. Látom, jó sokan vagyunk májusra! :)

Egy zenés programlehetőségre szeretném felhívni a figyelmeteket: http://www.mavzenekar.hu/berletek.php?berlet=7
Havonta egyszer rendezik meg a Szeretethang koncertet, belépő 800 Ft, bár nem kérik egyértelműen, de érdemes előtte egy e-mailt írni, hogy "mennénk". Sajnos a decemberi és a januári Szeretethang is elmaradt érdeklődés, illetve járvány/sztrájk miatt; a Búgócsiga ellenben telt házas volt; s szerintem fantasztikus, csak olyan jó lenne már kipróbálni a kismamáknak szóló órát is. :oops: Szóval, ha van kedvetek, gyertek febr 9-én!
novakbrigi

Charlott én leírom azt a kelengyelistát,amit a legjobbnak találtam.Hozzáteszem hogy ezek csak a ruhácskák.
2db 56-os body
2db 62-es body
2db 68-as body
2db textilsapi
1db vastagabb sapi(sétához)
1db kocsikabát(sétához)
2db 56-os rugi
2db 62-es rugi
2db 68-as rugi
2db hálózsák
15db textilpelenka
2db kifogó(kapucnis törölköző)
2db lepedő(gumis szélű)
2db pléd
1db ágyneműszett(kispárna fölösleges,helyette textilpelus a baba feje alá;Takaró is fölösleges eleinte,kitakarózhat,vagy rácsúszhat a fejére,és nehezen kap levegőt,helyette ajánlott a hálózsák)
2db kis textilcipő
5db kis zokni

Ezzel elvileg 1 éves koráig ki lehet húzni+amit esetleg rokonoktól kapsz.
Nem tudom,a többi dologról mennyit tudsz,hogy miket kell beszerezni.Bár azok elég zavarosan vannak fent neten is.

Én más fórumon is vagyok,de azért ide is visszajárok azért,nem szeretnék itt hagyni senkit :)

KépKép
Kép
csöpplány

Jó reggelt!

Csöpplány: köszi a rögtönzött listát, hát nem kevés dolog, amit lassan be kellene szerezni. Hétvégén több helyre is elnézünk és most már engedélyezek magamnak vásárlásokat is egy-két cuki dologra. :lol:

Hajnalban hányingerre és hasfájásra ébredtem. Pulzusomat is megmértem és 100 felett van. Nem tudom, mi baj lehet? Próbálok lazítani egy kicsit.... :roll:

KépKép
charlott

Sziasztok!

Hazaértünk! A hegyekben voltunk egy villámnászúton. A Kékes-tető gyönyörű volt! Ja éps az esküvő-lagzi is nagyon jól sikerült, Picurral nagyon jó bírtuk! És a napokban annyira elkezdett mozogni, már a férjem is érzi a kezével! :lol: Csodálatos!

Nagyon jók a 4D-s képek!
A doki engem a magánrendelésen mindig vizsgál alulról, ahol kb. havonta van jelenésem.
Charlotte! Te hol is fogsz szülni? Honnan vannak a videóid?

Most csak ennyire futotta az időmből, remélem holnaptól tudok jönni aktívabban!

Kép
klaccc

Hello Klaccc!

Gratulálok az esküvődhöz és a téli nászúthoz! :lol: Mo. legmagasabb pontján lenni, felemelő érzés, emlékeztes emlék.

A Margit Kórházban szándékozom szülni.
Videók?? Arra gondolsz, hogy hol néztem a szülési videőkat? A googleban kerestem rá egyszerűen. :wink:

KépKép
charlott

babakocsi- CAM Pulsar babakocsi volt, amibe nem fért el a gyerkőc- ami újonnan 179 e ft

Kép
mokimama?

Sziasztok Lányok!

Sorry h. ezer éve nem voltam, de azért eltudtam olvasni még a témákat. Voltam terheléses vérvételen. Nem volt egy leányálom, de kibírtam. Hála az égnek most nem ájultam el, de kétszer mehettünk, mert kedden állítólag későn mentem 7 után 5 perccel, így nem vették le a vérem. Szerdán már ott voltunk 1/2 7-kor. Pénteken lesz meg az eredmény

Csöpplány: Nagyon jók lettek Balázsról a képek. Gratula hozzá. Ha mész majd az sztk-ba jó korán menjél. Én is jól felhúztam magam kedden. Na mindegy.

Babakocsi annyi féle és fajta van, hogy nagyon nehéz a döntés. Jó a ruci lista. Mi még semmit nem vettünk. Hozzátok képest le vagyok maradva :-(, de majd behozom :-). Ma melóztam és hát már alig várom h. hónap vége legyen és letegyem a lantot, mert már tényleg jó lenne itthon lenni.
caysee

charlott:igazán nincs mit. :D
Klacc:gratulálok az esküvőhöz meg a nászúthoz is.sok-sok boldogságot nektek :D
Caysee:olvasd el a prividet!!!! :D Egyébként köszi a tanácsot a terhelésesről.Szerintem 19.-én én még nem megyek rá,mert a doki 8ra hívott.Lehet hogy csak a beutalót fogja odaadni,és másnap mehetek én is 7re.

KépKép
Kép
csöpplány

ja és köszönöm Balázs nevében is a dícséretet! :D

KépKép
Kép
csöpplány

Jó reggelt Lányok!

Tényleg elfogytunk,hol vannak a májusi kismamák?? Sajnálom, hogy sokan nem jönnek, mert én személy szerint, szívesen olvasnám, hogy sorstársaimmal mi a helyzet, hogy vannak??

Én már jobban, tegnapi rosszullét kicsit feledésbe merült. De a pocim továbbra is érzékeny, szinte fáj. Nem tudom mitől, van valakinek hasonló élménye????

KépKép
charlott

Lányok,

előbb nálam járt a védőnő és jól rámijesztett azzal, hogy ha 20-21 hetes kismama vagyok, akkor intenzíven kellene éreznem a baba mozgását. Én 3 napja nem érzek semmit sem, most baj van????

KépKép
charlott

Szia charlott!

Nekem már nem fáj a hasam,az még inkább az elején volt,olyan menstruáció szerű nyilallások voltak.Mostanában inkább csak be szokott keményedni a hasam de fél percig se tart és visszapuhul.Azt mondták hogy ez normális,csinálja a méhem a helyet,nyúlik.
Neked milyen jellegű fájásaid vannak?Én igazából interneten néztem utána,sok mindent meg lehet tudni.De ha aggódsz nyugodtan hívd fel a védőnődet vagy az orvosodat.

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány: a rosszullétemet a védőnő a frontnak tudja be.
A magzatmozgásnak utána olvastam és 30-32 héten kell intezívnek lennie.

KépKép
charlott

Sziasztok!

Charlott nekem a kb egy hete volt olyan hasfájásom h. már majdnem elmentem a dokihoz, de hála az égnek elmúlt. Valószínűnek tartom h. felfáztam. Kamillás ülőfürdőt vettem és utána jobb lett a dolog, de hétfőn megyek a dokihoz és rá fogok kérdezni mert nem tartottam normálisnak. Érdekes h. egy hete már nem fáj. Nekem a hasam bal oldalán fájt nagyon. Nehezen tudtam menni. Nem volt jó ülni, feküdni sehogy. Nyílaló érzést mondanák rá. Én nagyon hasfájós vagyok az eleje óta, így most örülök annak h. nem fájdogál.

Csöpplány: A jóváhagyást várom a délelött folyamán. Tudod h. mire gondolok. Az sztk-ba 1/2 7-re menj, mert ha 7-re mész nem fogják megcsinálni a vérvételt. Én így jártam. 1/2 7-től már osztanak sorszámot. Nehogy neked is duplán kelljen menned
caysee

Ja és a babamozgás. Én, ha úgy nézzük később kezdtem el érezni a babamozgását, mint a többiek kb a 20-21 hét között, de intenzívebbé, hogy Apuka is érezze kb 1 hete vált. Én is néha érzem, néha meg csak nagyon kicsit, de szerintem ez még most normális, majd később figyelni kell h. napi 10* kb megmozduljon.

Az én kicsim valószínűleg lusta, de mondta a védőnő h. ne idegeskedjek miatta, mert addig is hagy alukálni.
caysee

Charlott,caysee!

Babamozgás:én kb a 18 héten kezdtem el érezni a babát,ami olyan érzés volt,amit nem tudtam másra fogni!szal lehet hogy már régebb óta érzem.Én mai napig nem érzem őt folyton,néha éppen éppen.Van hogy elég erősen.Sajnos párom még mindig nem érzi olyan intenzíven.De Balázs is nagy franc,mert mikor szólok páromnak hogy na most mocorog,rögtön odateszi a kezét,errefel abbahagyja a mocorgást,ha elveszi megint elkezdi! :D Ami még vicces,hogy ha én teszem oda a kezem akkor ugyanugy mocorog,lehet hogy pikkel apára :lol:

Tényleg ti hogyan fürödtök?rendes fürdés vagy zuhanyzás?Nekem a legelején azt mondta a védőnő hogy inkább zuhanyozzak,mert hogy a fürdés(mármint ha meleg vízben fürdök) alhasi vérbőséget okozhat,ami vetéléshez vezethet.Én azóta is inkább zuhanyzok,mert eléggé megijesztett.Nektek mondtak valami hasonlót?

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok, visszatértem. :)

csöpplány: nagyon aranyosak a képek!!

charlott: milyen jellegű az érzékenység? nekem kb 2 hete olyasmi az új kunsztom, hogy a kerek hasam egyszer csak kidudorodik egy részen, ott nagyon kemény lesz, egy kicsit zsibog is, míg a többi részén normális marad... állítólag ez maga a babó, ahogy nekinyomja magát a hasfalamnak, hát elég para. pár perc után elmúlik, de van, hogy ez naponta 2-3x megtörténik. (amúgy én is a hasfájósok közé tartoztam, de mostanság javulok...)

mozgás: hát nálunk megy a buli rendesen. :) van nap, hogy minden órában mocorog, rugdal többször felkeléstől lefekvésig. néha lenyugszik, akkor napi 2-3 rúgásnál nem érzek többet, ilyenkor általában megijedek, de aztán másnap hálistennek újra jön az aktivitás. amúgy azt vettem észre, ha aktívabb vagyok, ő is jobban mocorog, míg ha mit tudom én egy nap sokat ülök, fekszem, ő is nyugisabb. aranyos tulajdonság. :) ha valami nyomja a hasam, arra viszont reagál: ma délelőtt takarítottam, guggolva mostam fel itt-ott és ahogy összegömbölyödtem, egyrészt a számhoz nyomódott a gyomrom, másrészt a babó is jelzett, hogy ez nem okés... :)

fürdés: én is hallottam, hogy vetélés miatt nem ajánlott a fürdés eleinte, de én mostanság már kb hetente-kéthetente szoktam fürdeni, mert tök jól esik... nem forró vízben persze, hanem jó kis melegben. utánaolvastam, ez nem tilos.

mi még mindig nem vettünk semmi babakelengyét, ráérünk még. :) viszont kaptam anyukámtól egy terhesgatyót a C&A-ból, nagyon kényelmes, ajánlom mindenkinek... :) ja meg én is vettem pár vastag harisnyát meg leggings-et és hozzá pár ruhaszerűséget, úgyhogy jelenleg tökéletesen ellátottnak érzem magam ruha-ügyileg. :)

hibernia

Sziasztok!

Látom mindenki a terhességi korának megfelelően érzi magát! Jelentem, én, vagyis MI is jól vagyunk! :)

Babamozgás:
Én sokszor érzem Kendrát, néha olyan mintha direkt a hasamba akarna rúgni! Ezeket a "rúgásokat" sokszor a párom is látja. Azt mondta, csak úgy hullámzik a hasam!

Fürdés:
Nekem a doki mondta az elején, hogy TILOS a fürdés, majd csak a szülés után, és én ehhez tartom magam! És nem a meleg miatt kifejezetten, hanem a hüvelyi fertőzések miatt. Mondjuk nálunk Kendra Nina nem természetes úton fogant kislány, de már több kismamától is hallottam, hogy nem lehet fürdeni!

Csöpplány!
Nálunk Kendra olyan lehet akkor mint nálatok Balázs! Amikor a párom odateszi a kezét, egyből nem mocorog, de én akárhányszor oda teszem ugyanúgy mocorog! Olyan klassz érzés! :) Bár mondjuk már ő is szeretné érezni, de még csak látta kb. 3x.

Hibernia!
Én azt hiszem már a terhesség 6-7 hetétől terhes gatyókat hordok, mert úgy érzetem, hogy a sajátom már kicsi! Lehet furin hangzik, de így éreztem. Még jó, hogy a tesómtól "örököltem" és így tudtam hordani már az elejétől kezdve! Mi még csak tegnap kezdtünk el vásárolgatni a babának, nagyon élvezetes volt. Vettünk neki pár dolgot, persze mindent rózsaszínt. De annyi szép van, hogy kb. még kétszer ennyit haza tudtam volna hozni! :)

Caysee!
Nálatok a laborban sorszámot osztanak? Jé de fura! Nálunk érkezési sorrendben szólítanak. Egyébként itt is 7-től vannak 10-ig, de még soha nem volt olyan, hogy ne vették volna le a véremet. Mondjuk ismerem a csajszit aki veszi a vért és itt mindenki tökre kedves a laborban. Remélem nem jársz még egyszer pórul, hogy kétszer kell menned! :)

Majd jövök még ígérem, de ma lehet megint megyünk "beszerző kőrútra", de amint tudok jövök!

További szép napot Mindenkinek! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Nekünk sikerült vennünk babakocsit!Nagyon szép,szerelem első látásra.Páromnak is nagyon tetszett.mióta haz hoztuk,itt tologatja a szobába,már betolta minden egyes helyiségbe hogy biztos be fér-e.Arról azért lebeszéltem hogy a lépcsőházba is kivigye,mert ő ki akarta próbálni hogy mennyire nehéz vele a lépcsőzés.Ki se lehetett tépni a kezéből! :lol:
Teszek fel róla képeket!: Kép
Kép
Kép

Egyébként két irányból tolható,állítható tolókar.Elől bolygó kerék,ami fixálható és fékezhető is.A hátsó kereke az fix.Vízszintesig fektethető támla.Lábzsák,esővédő van hozzá.Sportkocsivá is átalakítható.Levehető,mosható huzata van.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Csöpplány: ahogy leírtad a felfázási tünetedet rájöttem, hogy nálam is ez lehetett a baj, hogy megfázhattam, azért fájt a hasam. Tegnap kúráltam magam rendesen: dupla vitamint tabik és este forró fürdőzés után dupla takaró alá bújtam. Meg is lett az eredménye izzadtam, mint amikor lázás az ember. De reggelre már firssen és üdén ébredtem. :lol:
Szuper a babakocsitok!! :wink:

Ercsiakti, Hibernia, Caysee - Babamozgásról annyit, hogy ma aztán olyan sokat döngette a hasfalamat, hogy már zavaró is volt! Ma én is aktívabb voltam, mert vendégségben jártunk és sokat beszéltem, elég hangos emberek között voltam. Szóval, amikor intenzívebben élek, akkor Picúr is beveti magát. :lol:

Voltunk a Berdonban, hogy az mennyivel drágább hely, mint akármelyik másik üzlet! Pl: rugdalódzó a Tescoban 700 Ft, itt 3200 Ft!!!!!!! Őrület, hogy mik vannak! :shock:

KépKép
charlott

Charlott:én is voltam brendonba de a ruhák tényleg nagyon drágák.Bár szoktak ott is leárazások lenni.Én ott vettem egy hete a légzésfigyelőt.19000 volt és kaptunk hozzá egy használt pelus szemetes amelyik légmentesen zár+ jár hozzá egy ingyenes életmentő tanfolyam is.Néztük a kuka magában 9000et ér. szerintem megérte.
Babarucik most a Vecsési tescoba vannak leértékelve 1-et fizet 2-t kap.700ft-ért 2 body.De vannak leértékelt kispulcsik,nadrágok,együttesek is.Én 4 body-t vettem 1400ft-ért.

KépKép
Kép
csöpplány

Köszönöm a gratulációkat!;)

Csöpplány!
Hol és mennyiért vettétrek ezt a remek babakocsit?Nagyon tetszik!

Charlott!
Kicsit megnyugtattál, mert nálunk is már nagyon aktív volt a mozgás, és pár napja alig! Aggódom...

Kép
klaccc

Sziasztok!

Csöpplány: igen, szóval én is azt akartam leírni, hogy 2 db-t 700 Ft-ért lehet kapni bármelyik Tescoban. Nagyon megéri! :wink:

Klaccc: megnyugodtam, mert folyamatosan mozog, de hol figyelek rá, hol nem. Ha impluzívabb vagyok, akkor ő is aktívabb. A frontnál én is nyomott voltam és a baba is lelassulhatott.
És nem szeretem, ha feleslegesen megijesztik az embert, 30. héttől kell figyelni a mozgást előtte örüljünk, ha van.
Úgyhogy nyugi, lehet, hogy éppen befele rúg a babád, ezért nem érzed. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára charlott 2010.01.18 10:33-kor.

KépKép
charlott

Egyébként olvasom a Suttogó titkai könyv első részét és nagyon tetszik nekem. Annyira megnyugtat abban, hogy mik várnak ránk az első napokban, hónapokbna. Ne aggódjunk, mert minden kezdet nehéz és hogy a kisbabának meg kell szokni az új helyet, minket és nekünk is meg kell ismerkedni a babával.....stb.....
Ti már olvastátok?

KépKép
charlott

Sziasztok!

Én is igen régen voltam itt, de gyakran olvastam a hozzászólásokat.

Haskeményedés: Hát igen, az szokott lenni. Főleg, ha az ember intézi a napi dolgokat. Ez teljesen normális, a lényeg, hogy le kell ülni és 5 percig pihenni. Aztán folyt köv. Persze vigyázni kell magunkra! :)

Magzati szív UH: Voltam Zsebivel múlt pénteken. Ez nagyon érdekes dolog. Nálunk apucinak van szívbetegsége, amiatt a két nagyobb gyerekünket, miuátn megszülettek, elvittük a Kardiológiai intézetbe szív ultrahang vizsgálatra. Szerencsére nincs velük semmi baj. Akkor azt mondták, hogy ezt mjár magzati korban meg tudják nézni. Szóval, én elmenetem. Ha tehetitek, ajánlom, mert ez is egy vizsgálat, amivel fontos rendellenességet ki lehet szűrni. Nőgyógyász vagy háziorvos tud adni rá beutalót és telefonon be kell jelentkezni. Vigyázat reggel 9-től du 2-ig tartó program! De megérni!

Babakelengye: Érdemes az alején 2nél több bodyt beszerezni. Jó ha van 5-6, hogy ne kelljen egyfolytában mosni és vasalni! A baba könnyen lebüfizi! Rugiból elég 2 rövid ujjú, 2 hosszú ujjú... A kesztyű is hasznos, mert megkarmolhatja az arcocskáját, ha nagy a körme. Textil pelenkából pedig 15-20 db. Sokáig jó!

Babamozgás: Jaj, nekem hihetetlen mit rendez odabent. Szétrúgja a hasam, már látszik, ahogy mozog. :) Nem semmi!

Bodyk: Most akció van a Tescoban, ha minden igaz! Prosit nézzétek meg!

Fürdés: TILOS! Na jó, 1-2 szer lehet, de inkább tusoljatok! Sokkal higénikusabb!

Aranyér? Valaki gazdagodott vele? :)

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

Sziasztok!

Én is igen régen voltam itt, de gyakran olvastam a hozzászólásokat.

Haskeményedés: Hát igen, az szokott lenni. Főleg, ha az ember intézi a napi dolgokat. Ez teljesen normális, a lényeg, hogy le kell ülni és 5 percig pihenni. Aztán folyt köv. Persze vigyázni kell magunkra! :)

Magzati szív UH: Voltam Zsebivel múlt pénteken. Ez nagyon érdekes dolog. Nálunk apucinak van szívbetegsége, amiatt a két nagyobb gyerekünket, miuátn megszülettek, elvittük a Kardiológiai intézetbe szív ultrahang vizsgálatra. Szerencsére nincs velük semmi baj. Akkor azt mondták, hogy ezt mjár magzati korban meg tudják nézni. Szóval, én elmenetem. Ha tehetitek, ajánlom, mert ez is egy vizsgálat, amivel fontos rendellenességet ki lehet szűrni. Nőgyógyász vagy háziorvos tud adni rá beutalót és telefonon be kell jelentkezni. Vigyázat reggel 9-től du 2-ig tartó program! De megérni!

Babakelengye: Érdemes az alején 2nél több bodyt beszerezni. Jó ha van 5-6, hogy ne kelljen egyfolytában mosni és vasalni! A baba könnyen lebüfizi! Rugiból elég 2 rövid ujjú, 2 hosszú ujjú... A kesztyű is hasznos, mert megkarmolhatja az arcocskáját, ha nagy a körme. Textil pelenkából pedig 15-20 db. Sokáig jó!

Babamozgás: Jaj, nekem hihetetlen mit rendez odabent. Szétrúgja a hasam, már látszik, ahogy mozog. :) Nem semmi!

Bodyk: Most akció van a Tescoban, ha minden igaz! Prosit nézzétek meg!

Fürdés: TILOS! Na jó, 1-2 szer lehet, de inkább tusoljatok! Sokkal higénikusabb!

Aranyér? Valaki gazdagodott vele? :)

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

klacc:45000Ft volt + 1500 az esővédő.

Nekem megvan a suttogó titkai,már el is olvastam,most akarom előlről kezdeni hogy még jobban megragadjon.Csak ajánlani tudom,nagyon jól írja le,és ami külön tetszik hogy személyes példákon keresztül.Szerintem mindenki megtalálja a saját "hasonmását" a könyvben majd.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Bocsi, hogy eltűntem! :oops: Nem volt szándékos! A 7végén sikerült beszerezni egy-két igen fontos dolgot. Megvettük a babakocsit és a bababútort! :) A kocsit már össze raktuk és már "ki is próbáltam" - tologattam a nappaliban! :) Ha tesóm kicsinyít nekem képet akkor dobok fel nektek is! :) Ja! És sikerült még beszereznem pár ruhát a Mi kislányunknak! Annyira édesek vannak! A Tesco-ban tényleg klassz akciók vannak, aki megteheti ne hagyja ki! Nemcsak az egyet fizet kettőt kap termékek, de nagyon sok ruci le van árazva. Mi vettünk Kendrának kocsicipőt 825,-Ft-ért, meg hosszú újjú pólókat 800 és 1100,-Ft között volt az áruk! :) Már a szobát is kezdem tervezni. A színt is elképzeltem és már van jó pár ötletem amit szeretnék megvalósítani a babaszobában! :)

Charlott!
Én most tervezem a Suttógót elolvasni, mert már többektől hallottam, hogy mennyire jó. Leírod nekem a címet és a szerzőt is?

Csöpplány!
Tényleg szupi a babakocsi! :) Olyan igazi Fiús! De hát milyen is legyen! Nem igaz? :D:D

Mazsolita!

Én is a "több" body-s megoldásra szavazok, mert tényleg ahogyan írtad, lebukja, stb. azért jó ha van belőle több is! Azt lehet tudni, hogy Zsebibaba milyen nemű gyerkőc, és hogy mi lesz a neve?

További szép napot!
Holnap jövök! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Csöpplány! És hol vettétek?

Kép
klaccc

Sziasztok!

Ercsikati: a könyv pontos címe, írója következő: Tracy Hogg, a Suttogó titkai. Kicsit bővebben: http://olvasonaplo.blogter.hu/103091/tr ... s_nevelese

Ma is olvastam és örömmel találtam rá a sírás változataira! Vagy egy pár és bevallom, hogy engem a gyerek sírás nagyon bántja a fülemet. Valószínűleg, ha már tudni fogom, hogy most éppen miért sír, akkor cselekedni is tudok és mindenki megnyugszik. :wink:

Mai tünetem, hogy szédelgetek, még fekve is. Pedig a vérnyomásom a helyén van.... :roll:

KépKép
charlott

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?