Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rit!
Hát éppen ezt szeretném kideríteni, hogy akkor most hány nap szabim van. Csakhát a munkaügy malmai lassan őrölnek...Én azt se tudtam, hogy a gyerek után járó szabit külön igényelni kell...

Dió
szabotimi

Zita!

Cska anyukám, tul. képp szobailag nem vagyunk szűken (mindnekinek van saját), csak az a baj hogy 1 konyha és 1 fürdő van a panelbanKép
Persze ha lenne mége gy baba neki már nem lenen saját szobája, Emmával lakna együtt.

Beszéd: Persze, csak akiket itt ismerünk velünk egyidőseket a lakótelepen, már mind jobban beszél, mondatokban. Emma azt is mondja hogy nyúúúl. Még véletlen sem nyuszi. ViccesKép Majd még ha mond cifrábbakat is milyen vicces lesz,a lig várom.

Ma extra hisztis, enm tudom mi van már megint.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Rit!
Na, megtelefonálták, valóban 54 napom van, azt nem tudom, hogy számolták ki, de borzasztó elégedett vagyok vele.Kép

Manó!
Peti a kockás fülű nyulat hívja úgy: fülünyúúúl!Kép

Dió
szabotimi

Sziasztok

Ilke
Na akkor megvolta vizproba,ennek orulok: ) En most vettem nek ia Brumi Maciban egy jatszost,bor kivul belul es nincs benne betet,ugyhogy jo lesz arra hogy a motoron koptassa,es csak 3000volt: )A kek marad ha nem megyunk koszba: )
Jo hogy Lili mar nagylanyosodik,ugyis jon a kisteso: ))

Judy
Mar hianyoltalak: )Jo hogy minden ok remelem a baba befordul idoben,ha nem lenyeg hogy neki jo legyen: )))Gergo nagyon ugyes az uj aggyal,csak igy tovabb,mi is nagy agyat veszunk majd neki a matrac miatt.

Mano
Ez jo: ) Bizots igent gondolt,Alex is bar tudja a szot de mindenre nemet mond: )Majd mostanaban ha mar tenyelg elkezd ugy igazan jatszani elsz hasznos a jatszohaz.Mindent ugysem vehetunk meg nekik,meg minek is,otthon a jatekok nem erdekesek mar neki,csak par nap utan ha nem vagyunk itthon: )
Tegnap talatam egy kozeli patikat ahol minden homeso cucc volt,egesz este a konyveket bujtam hogy kiokosodjak: )Mar el is kezdtem neki adni az immunerositoket es ma hatarozottan jobbna evett,ezt is ennek a szamlajara irom,talan segit a fogan is : )

Parazita
Na csak igy tovabb: )Nalunk is ez a motivacio hogy ne legyen egyke,mert azt ugyis elkenyezteti az ember akaratan kivul is: )
Es nalatok hogy lesz ha jon a teso,Solymi kulon szobaba megy?A kicsi veletek lesz?

Lanyok
Ha tobb fajta homeos bogyot kell beadni a gyereknek,lehet mindet egy vizben felolvasztani,vagy kulon kell ??,mert erre meg talaltam valaszt: )Bogyokat nem akarom adni mert szerintem lenyelne szopogatas helyett az meg ugy nem jo.

Tegnap kiderult hogy Alex a bolcsiben egy csoportban lesz egy kislannyal a regi hazunkbol: )
Ma utlevelet csinaltattunk neki,a regi lassan lejar.A bolcsi az Okmanyiroda mellett van,huzott minket oda hogy hinta: )Megismerte a helyet,pedig meg csak 2*voltunk ott: )

Kataa

Kép
Kép
kataa

JA es egyedul ult a szeken amikor fenykepztek: )Mosolyogott es minden izges mozgas nelkul vegigcsinalta.Nagyon jo kep lett es mindenki megdicserte hogy milyen nagyfius: )

Kép
Kép
kataa

Manó
Hát nálunk is nyuszi van meg paci KépKép édi lehet Emma, hogy ő már nem becéz Kép
Egyébként meg nem azt mondtam, hogy nem jó a játszóház, mert tényleg az, de én jó időben inkább választom a milliónyi parkot, játszóteret, vízpartot, szökőkutakat, várat, állatkertet, vadasparkot, libegőt és még sorolhatnám, ahova hidegben, esőben úgysem igazán fogunk menni.

Dió
Helyes, helyes. tök jó neked!! Neked is kötelező kivenni,mielőtt visszamennél dolgozni v. szabadon rendelkezhetszazzal, hogy mikor veszed ki??

A kiságyat mi is száműztük már nyár eleje óta, akkor költöztünk le a galériáról a meleg miatt. Viszont jó széles kis kuckója volt idáig, erre megláttam, hogy a bölcsiben milyen ágyakon alszanak, gyorsan kivettem a szivacsát, hogy szokja a szélességet. Idáig 2 éjszakát aludt a "keskeny" fekhelyén, ebből az elsőn 2x legurult, most meg éjjel felébresztett a cicánk, erre látom Dodi a földön alszik összekucorodva jó 20 centire a szivacsától Kép Fogalmam sincs, hogy lehetne rászoktatni, hogy ne mászkáljon álmában, eddig a rács megoldás volt, de most ismét paff vagyok. Szóltam a bölcsiben is, hogy ő nem tud ágyon aludni, erre azt mondták, hogy akkor az övét majd oda teszik, ahol szőnyeg is van alatta..... hát nem tudom, félek tőle.

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Kataa
de jó, hogy mondod!! Dodinak is lassan lejár az útlevele

rit

anemona7

Manó, Kataa,
Mi is az anyuval lakunk, és nekünk is csak egy fürdőnk van (bár 2 WC-nk), és az új babának nálunk sem lesz külön szobája...
Most úgy vagyunk, hogy anyunak van egy pici szobája, nekünk van egy háló-dolgozónk, és Solyminak egy szobája (meg van egy hall, amit semmire sem lehet használni, csak TV-szobának, mert 3 ajtaja van). A pici eleinte velünk lesz, aztán betesszük Solymihoz.

Zita
parazita

Sziasztok
Aja
én halotam az ady endre uti játszorol de én nem merem oda vinni nehogy kiszaladjon a forgalmas utra Kép mi csak a házunk elöti játszora járunk le vagy a közeli sétálo utcába .

Alvás
nálunk fürdés vacsi és atoll fügöen mikor kelt föl petike a délutáni alvásbol ugy 9-10 ora között beteszük a kiságyába a cümisüvege társaságával egyetembe mire elfogy belöle a szójatej elalszik petike is általába .

Szabótimi
nekem nem jár se gyes se gyed hogy miért nem jár az egy hósszabb történet majd egyszer megirom ha lesz idöm.

Menem kell

Csics és a fiuk
csics

Zita!

na pl azt a hallt hiányolja anyukán nálunk. Nálunk van egy nagy szoba, az a miénk, és két kissebb, egyik anyukámá, másik a gyerek szoba, a gyereka miénkből nyílik, anyukámé teljesen külön, de nincs étkezőnk,a konyha pici, amolyan panel lakásos. Na és nincs kert. És ez így együtt véve kezd kénylemetlen lenni, mert Emma sokat nyúzza anyukámat, meg nálunk örök gond hogy anyukám nagyon rendszereteő, mi meg nagyon rendetlenek vagyunk. Négyzetméterileg elférnénk amúgy.Kép De most hogy 2 hónapig nem volt itthon éreztük mindketten hogy jobb volt sokkal. Már azon is gondolkodtunk hogy bérelünk neki hosszútávra egy lakást, tesóméknál, nekik úgyis annyi lakásuk van. Eddig nem nagyon akartunkilyenre pénzt kidobi, de a nyugalma megérne ennyit és így mégis azért ha kell tudna jönni segíteni. csak azt érezzük mindannyian hogy ze így nem annyira jó és mindíg gondolkodunk, de aztán mindíg arra lukadunk ki hogy pénz nélkül nem sok megoldás vanKépKépKép

manó

KépKép
manó

Hali!

Tegnap kezdett a párom itt a melóhelyen. Tök poén, mert én installáltam a notebook-ját egy vadi újat. Vasárnap meg már utazik is Salzburgba és szerdán jön haza. ma együtt kajáltunk, olyan jó volt!!! mint a régi szép időkben a HM-ben, ahol megismerkedtünk. Napközben szinte nem is látjuk egymást.

Dani azt mondja mese végén: "Fuss el vége" KépMeg a pacira, hogy "Lóóó" Kép olyan röhejes, ahogy mondja.
Ja és már öblöget fogmosáskor, nem nyeli le a vizet, a fogrémet is kiköpi. Most pár napja ezt élvezi, jó sokáig tart egy fogmosás Kép van cuki pohara, leöblíti a végén a kefét és beleteszi a pohárba, majd a polcra.

Homeos
Külön kell vízben felolvasztani és egymás után negyed óra kihagyással bevenni, közben nem lehet enni inni, illetve a bevétel előtt és után fél órával. nekem mellgyulakor így kellett szednem, csak szopogatva, de dani is szedett már többet és akkor is így kellett. Nálunk Dani simán szopogatja, nem nyeli le a pici golyót. Csak vigyázz, mert pl. amikor a foga jött Daninak és már nem kellett, utána követelte, alig tudtam leszoktatni róla. biztos az édes íze miatt.
mentolos dolgokat nem szabad ilyenkor fogyasztani, bűr Alex még úgysem eszik ilyeneket.
A fogzásra van egy külön szer Chamomilla Vulgaris, ami egyébként fülfájásra gyulladásra is jó.

Manó
Nálunk is 1 fürdő és 1 külön WC van és közös konyha, de tök jól beosztottuk, nem járunk egymásnyakára. Anyósom reggel főz én este, nem egymás lábasában kavarunk. anyósoméknak van 1 külön szobájuk, fent a galérián alszanak, lent van tv sarok és dolgozósarok. közében van egy közös nappali és a galérián a férjem és az én számítógépkuckónk. a középsőből nyílik a mi szobánk is, ahol hárman vagyunk, alul dani, fent mi alszunk. középső szobából nyílik mindkét szoba.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

bocs, nem felolvasztani, hanem feloldani.

KépKép
KépKép
gumicukor

halihó

Éjjel is jól aludt Gergő az új ágyban, nem esett le róla, de azért körberaktam puha dolgokkalKép Ma is simán ment a délutáni. Csak egy baj van ezzel az új ággyal, ahogy felébred, jön át, hogy anya...KépKép A rácsosban még eldumált a cimboráivalKépKép Én meg alig bírok magamhoz térni reggel fél hétkor, vége a lustizásnakKépKép Na mindegy, pár hét múlva amúgy is vége a pihiknek, csak most olyan jólesne, eléggé fáradok már.

Kataa
nálunk az echinaceát beveszi magától, nem tudom szopogatja-e, de használt és szereti is, reggel és este 5 szem, most kezdjük újra, tavasztól őszig, remélem megússzuk a kruppot, mert most be se tudnék feküdni veleKép Oscilloból fél üveggel kellett, ezt feloldottam kis vízben és szépen megitta.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Erről a homeos bogyiról jutott eszembe, hogy anno a régi gyerekdokint írt fel Levinek immunerősítő bogyót, szerintetek most hogy kezdi a bölcsit adjam neki, hátha kevesebbet lesz beteg?

Forti

Kép
Kép
forti

Juti!

és neketek az echinaceát hogy kellett szedni? mert éne ddig úgy tudtam hogy 2*5 golyó 2 hétig, aztán két hét szünet, de Kataa mondta hogy neki úgyírták fel hogy szünet nélkül napi 1*5 golyó. és most nem tudom hoyg hogy adjam, mi is kezdenénk jövő héten.

Gumicukor!

Nálunk nem a négyzetméterrel meg szobaszámmal van gond, elférünk, csak nem az igazi. Sem én, sem ő nem vagyunk nagy alkalmazkodókKép Amíg nem voltam itthon egész nap addig nem volt ez zavaró, de most az. igaz hogy októbertől megint dolgozom,a kkor biztos megint más lesz.

Az én férjem sincs itthon megint vasárnap estig, aztán jövő héten megint elutazik Olaszországba. ma Emma este olyna édes volt, felhívta az apját és mondta neki hogy: Apa gyeje aza.Kép

Meg tegnap magyaráztuk neki hogy halat, csirkét, malacot eszünk, kutyát nem eszünk (mert ő arra is bólogatott hoyg igen). erre ma halrudat evtt, és közben megszólal: Al Ús , kutya neeemKép

Meg kapott egy mamuszt, amin nyúl van, de ő szt mondta hogy kutya. Anyukám magyarázta neki hogy az nyúl. Erre Emma: mama, nem nyúl, ez kutya.

nagyon élvezem ezt a beszéd dolgot továbbra isKép

manó

KépKép
manó

Ja, és a homeós golyót Emma megrágja, , ez nagy baj? Inkább oldjam fel vízben?

manó

KépKép
manó

Gumicukor, Manó,
Hát igen, az a hall sokat jelent. Mondjuk az én anyukám nagyon-nagyon jó természetű (mondjuk ő is iszonyú rendszerető, én meg rendetlen), és a párom is, úgyhogy soha nincs semmi súrlódás. (A párom a saját családjával sokkal többet veszekszik, az anyu meg sokszor inkább ad a párom szavára, mint az enyémre Kép ). Szóval mázlink van.

Solymesz tegnap elég nehezen aludt, meséltem neki, aztán kimentem, de nagyon sírt, úgyhogy visszamentem és lefeküdtem mellé a "kempingágyra", akkor aztán elaludt, de persze én is, alig tudtam visszakúszni a saját ágyamba.

Zita
parazita

Manó
Mi is úgy szedtük, ahogy Ti, napi 2*5 golyó 2 hétig, 2 hét szünet. Az oscilloból pedig heti fél adag.
Gergő is rágja, de így is hassznlt neki, én csak az oscillot oldottam fel.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csics!
körbe van kerítve természetesen.

Ma megint voltunk a bölcsis játszóházban,az udvaron.Így már sokkal jobb volt.
Viszont elgondolkodtam rajta,hogy ezek a korú gyerekek még nem játszanak egymással,sőt...!Megy a harc néha.Ami viszont a játszótéren nem igen van,a sokkal nagyobb tér miatt.Máté elég agresszív lett,ha egy gyerek odament,amikor játszott valamivel, amit eddig nem tapasztaltam.Akkor nem jobb neki,ha itthon van az udvaron,vagy kimegyünk a játszótérre?!Vagy pont jó arra,hogy megtanulja (kistestvér nem lévén) hogy nem csak Ő van?

Aja
aja

Sziasztok!

Ilke, szombaton már nekem is kezdődik a suli, nem tudok menniKép Pedig kedvem lenne..

Nálunk elkezdődött a nagy babázási korszak. Tök aranyos, ahogy ugyanazokat mondja a babának, mint én neki: Nem veszlek fel, nehézs vagy! Kizsbabám, mennyünk ajudni, stb.
A másik a filmnézés. Most hogy beteg volt, meg rossz idő, többet voltunk benn és rákapott a Shrek-re meg a Mr.BeanKép-re Úgyhogy most mozizunk minden nap.

Pocisoknak kitartás és minden jókat!

Puszi, Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Ezer éve nem voltam. Sajna mostanában eléggé a feje tetején állnak a dolgok. Szinte 2 hetente pályázatledási határidő van, úgyhogy nagyon sok a munka. Januárban az egész céget át fogják alakítani, úgyhogy nagyon kell teperkedni.
Kinevezetk Unios kapcsolattartónak, úgyhogy még több a dolog ezzel, meg persze a külföldi út is Kép.
Meg befutott a karrierem, úgyhogy tanítok, képviselek stb. Úgyhogy nincs netezgetés. Örülök, ha hazaérek a gyerekhez.

Manci 2 nap bölcsit bírt ki utána lebetegedett. Most elmentünk egy homeos orvoshoz és kapott homeobogyót. Kiváncsi vagyok hogy bírja. Na megyek megpróbálom visszaolvasni a bölcsikezdők viszontagságait.

Conti
Látom ti sem ússzátok meg. Érdekes, hogy nyárom amíg nagymaminál üdült nem volt egy darab betegség sem Kép
Jobbulást
Hanna nem bír végignézmi még egy rövid rajzfilmet sem viszont a Mezzon simán végignéz egy operát Kép (1,5-2 órát is)

Panda
Hanna sem sír soha a bölcsiben. Bár a homeos doki szerint a sok betegség azért van mert nem szereti, szerinem pedigimádja a bölcsit. Ők sem nagyon játszanak egymással, de már megjegyzi a többiek nevét, és van akiket külön szeret. Őket otthon is emlegeti (persze 2 fiú Kép), eg köszön nekik külön reggel meg délután, szóval szerintem van köztük kapcsolat, ha nem is játszanak egymással. biztos ajd Ádám is megtalálja a pajtását.
Egyébként ha hétvégén elegyük a bölcsi mellett, akkor is be akar menni, szóval ha tetszik neki nem zavarja, hogy mindennap kell menni sőt!

Kataa
Megértelek, de a 4 óra tényleg nem sok. Én elvileg kötetlenben dolgozom, vagyis előbb lelépek, és éjszaka még nyomom az ipart. A főnök viszonylag rendes, bár most egyre több a kötött dolog.
Egyébként szerintem egy kis változatosság tetszeni fog neki, és de. még 2 gondozó van (nálunk) ilyenkor vannak a foglalkozások, ezeket Hanna imádja (mondókák, énekek stb.).
Egyébként Hanna is egyedül alszik el, fürdi mese, elmeséli a napját apjának, aztán szpen lefekszik, begyűjti az állatseregletet és már alszik is. Ha nagyon fel an spanolva akkor minden állatnak még egyszer elmeséli a napját. (innen tudom ki éppen a kedvenc a bölcsiben, mert annak a neve mindig szerepel Kép) Ha mellette ülök ő sem alszik el csak ha kimegyek.
Hanna már szépen elszopogatja a homeos bogyókat egy kis vízbe tette neki a doktornéni (mindt egybe), de láttam hogy szopogatja őket, és közben vadul vigyorgott, pedig cukrot stb. sosem kap, mégsem nyelte le. Próbáld ki, elvégre így hat legjobban, ha lenyeli hát na bumm, akkor majd másnap feloldod.

Zita
Lemaradtam. Gratulálok az pocaklakóhoz!!!!
Te sem maradsz sokáig a gályában Kép
Nekünk Hanna jött össze elsőre (én sem menstruáltam a tabletta után, csak már terhes voltam, nem is gondolam rá, csak mikor már hánytam meg minden Kép)

Manó
Hanna is nyár elején nagyon tört a bili felé, de csak 1-2x sikerült, aztán abbahagyta.
Hanna most minden után odateszi hogy -ka -ke (jól használja) úgyhogy cumika, anyuka, stb. Megkérdezem tőle "Hanna ma minden ka meg ke?" erre "mindenke!" Kép

Gumicukor
Nálunk most már az is kérdése, hogy mikor lesz kistesó. A meló annyira beidult, és persze sokat dolgozom, de annyira egyedi, amit csinálok, hogy nem nagyon tudja seni átvenni.

Dió!
Így igaz, csak az első évre jár a szabi.

Ilke
Drukkolok Lilinek. Hanna pl. kinőtte a narancs allergiát a nyáron, már nem megy tőle a hasa.

ALvás
Hanna mág rácsosban alszik bár összesen 1 hétig aludt normálba, amíg nyaraltunk meg utána pár napig, de aztán újra visszakerült, mert nem aludt el csak kimászkált és ez volt a játék, hogy üldözzük vissza Kép

Puszi

Igyekszem gyakrabban jönni, mert rettentően hiányoztok, meg a gézengúzok történetei is!
dec8

Dec8!

Üdv újra itt, reméljük hogy sűrűbben tudsz jönni!

Azérta betegségben lehet igaza a homeos dokinak, Írtad hogy könnyen be is szokott, meg hogy sose sír. Hát nálunka gondozónő aki a játszóban van mesélte, hogy ha egy gyerek nem produkálja a klasszikus bölcsi tüneteket az elején (sírás, otthon rosszalkodás, szülő csapkodás, nem evés, nem alvás, szóval ezek közül valamelyik) akkor aggódnak, mert az azt jelenzűti hogy a gyerek nem vezeti le a fezsültséget, tehát benne marad, márpedig ez mindne gyereknek stressz, a bölcsikezdés, elszakadás, és ha benne marad, nem adja ki, akkor igenis lehet ettől beteg. Úgyhoyg szerintem ne vessétek el ezta vonalat sem! Két nap az nagyon kevés, ennyi idő alatt nem sok mindnet lehet elkapni, főleg most nyáron.

Nem akarok okoskodni, nehogy úgyvedd. majd 1 hónap múlva meglátjuk nekünk hoyg megyKép

Karrierhez gartula, jó dolog az ha csinálhatod amit szeretsz.

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Ujra itthon 4 nap nagyi utan: )))
Alex jol elvolt megint,penteken delelott a baratnomeknel jatszottunk,delutan en elmetem 3 baratnpommel dumcsizni,Alex meg apukammal volt.Hihetetlen hogy 4 ora utan is kadt megbeszelelteln dolog: )Szegeny baratnomnek marcsak 3 het van a szulesig,persze most pihen egy hete,eddig dolgozott,vegre atadta a kozmetikat masnak.
Ma jon este apukam,megint itt alszik majd hetente 1*,ugyhogy beindul a moziba,vacsorazni jaras: )
Szerdan lesz a hazassagi evfordulonk,ugyhogy ma megyunk vacsizni,mar ugy varom: )
Vegre megvolt az elso pisi a biliben: )2 hete kezdtem neha raulteteni de nem volt eddig siker,aztan pentek este magatol ment es pisilt bele.Tlan az a titka hogy ne alljunk ott folotte: )De nem eroltetem,majd jovo nyaron leszokik: )

Rit
Egyebkent a mi bolcsinkbe azt mondtak ha valaki racsoshoz szokott akkor ott is abba alszik majd,bar ez minket szerencsere nem erint,ha megy akkor is csak delig.

Gumicukor
Koszi,most a fogara is adtam Camomillat meg a Echinaceat+Oscillot immunerositonek.En feloldom vizben,mert o nem szopogatja hanem szetragja,es a drno szerint jobb gyerekeknek igy.

Judy
UGyi Gergo,hat igen igym ar nem marad bent hanem rogton szalad,neha anyueknal is a nagyagyon alszik akkor mar 7-kor riado van: )

Forti
Nekunk azt mondta a homeos gyerekorvosunk,hogy 1.5 honappa la bolcsi elott kezdje szedni,remelem hasznalni is fog: )

Mano
Emma nagyon beszedes lett: )

Aja
Hat kb 2 eves koru tan kezdenek jatszani egyutt is,persze csak rovid idore de mar ez is valami.En is eszrevetem hogy a jatszon latja hogy vannak agressziv gyerekek is,es utanozna oket,de en idoben leallitom hogy nem,es altalaban szotfogad: )

Dec8
Gratula a munkabalei sikerekhez: )
Igaza lehet Manonak a betegsegekkel kapcsolatban,nekem is mondta drno hogy van akinek igy jon ki ha nem tetszik neki igazan : (

Megyek mert Marika mar fel oraja szorakoztataj a Alexet a szobajaban,igy van most idom itt ulni,megyunk a jatszora hogy elfradjon delig: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Megvolt ma az első bölcsis napunk, 9-10-ig. Levi nagyon szépen bement egyedül, játszott, nem sírt és csak 10 előtt hiányolt egy kicsit, de akkor már szinte ott is voltam. Kívülről leskelődtem, de tényleg szépen eljátszott, nem volt semmi gond.
Holnap már 2 órát lesz ott!

Kataa
Köszi, akkor mi is elkezdjük.

Forti

Kép
Kép
forti

hali!

hétvégén hazajöttek anyósomék a balcsiról, szerencsére ők is kifogták a jó időt, ahogy a család összes többi tagja. anyukámék is elrepültek megünnepelni a 30 éves házassági évfordulójukat Tunéziában. Ma talán éppen a sivatagban tevegelnek Kép

A párom tegnap indult Salzburgba délután, majd szerdán jön haza, én meg akkor indulok Jászberénybe házat őrizni + lánybúcsúra.

Tényleg nem tud valaki olyan cukrászdát, ahol lehet extrém lánybúcsús marcipántortát rendelni, és ahol nem néznek ki a kívánságunkkal?

pénteken jön a férjem kedvenc nagynénije 1 hétre Kép a fiával (a fia csak 3 napot), így Dani nem jön le velem, mert akkor a fia (aki egyébként egy rossz rocker) nem látná Danit. most nézegettetem danival a fia képét, nehogy egyből lerondázza, ha meglátja Kép
a párom addigra már itthon lesz, így ő lesz az ügyeletes gyerekfelügyelő anyósomék mellett.

pénteken vettem az ikeában műanyag félgömbszerű kanalakat, egymásba tehető, az egész picurkától a majdnem 7 cm átmárőjűig. hát a homokozóban akkora sikere volt, hogy még. egy csomó pici jött oda és töltögették egymásnak a homokot. dani is olyan kis jószívű volt, csinált a gyerekeknek fagyit belőle. az egyik kiscsaj a Márti meg főzött a Daninak Kép na, mondom, már van egy jelentkező, aki főz a kiskrapekomra. aztán együtt ugráltak le egy kb. fél méter magas homokozós padról, dani egyedül, a kiscsajszinak fognom kellett a kezét, mert egyedül nem mert. tök jó érzés, amikor odasereglenek a gyerekek körénk. sokszor van, hogy nem az anyjukkal akarnak játszani, hanem az a jó, amit én csinálok a danival és akkor ők is azt akarják és kérnek, hogy játszak velük.

kb. 1 hete dani nem fürdik kiskádban, hanem ő is, mint mi a zuhanykabinban vizeskedik. olyan ügyes, le tudja magát zuhanyozni, hajat is mostunk és ő engedte rá a fejére a vizet. azzal szórakozik, hogy az arcába engedi a vizet és prüszköl meg röhög Kép aztán leszappanozom utána meg lemossa magát. most már nem a szobában törölközünk, hanem amíg ő a csapnál a sámlin állva mossa a fogát és öblöget, addig szárazra törlöm, a szobában meg már csak felöltözünk.

a párommal meg folyamatosan messengerezünk, már amikor tud Kép

cupp
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa
Nálunk a bölcsiben nincs rácsos ágy, csak a csecsemőknek. Az ekkorkáknak mind ez a kiságya van. Egyébként 2 hét óta tegnap először nem esett le a szivacsáról, szóval szerintem haladunk Kép

Forti
Én nem adok semmit Dodinak, idáig sem volt soha életében beteg, feleslegesen minek gyogyózzam. A legjobb immunerősítő úgyis a friss levegő és a piszok. Itthon úgyis lefürdik, nem bánom, ha összekoszolja magát.

Tegnap itt járt az egyik barátnőm, megkért, hogy nézzük meg a szülés videót. Azóta nem láttam, úgyhogy bőgtem rendesen a meghatottságtól. Dodi meg attól, hogy látta, hogy fájt nekem - így mindkettőnket vígasztalgattam KépKép

Rit

rit

anemona7

Sziasztok

Kis csatater van nalunk , mert most festik a beazast, azert nem tudok mostanaban jonni.
Nagy hirem van, pici fiam masfel hete atalussza az ejszakat!!!Kép Erdekes, hogy Emike is pont ilyen koraban kezdte ataludni.Kép
Viszont rossz hir, hogy ugy erzem kezd egyre kevesebb lenni neki a tejem es ez sajna nem atmeneti allapot. Reggelre van egy csomo, azt ki is fejem, hogy legyen tartalek napkozbenre, meg estere, de hat az ugye eleg hig ami ejszaka termelodik. Meg nem mindig fogadja el a cumit. Ez is ugyanigy volt Emikenel. Nagyon nem szeretnek tapszert feliratni!Kép Mar mindent megprobaltam, voltak nyugosebb delutanok, amikor orankent! szoptattam...hogy szaporodjon a tejcsi. Egesz nap meg azert ket gyerek mellett nem fekhetek. Ennel tobbet enni meg keptelenseg,legalabb 5-szor eszek egy nap,megis nagyon felek, hogy kezdem elerni tejgyarto kapacitasomnak a maximumat. Mindegy, meg kuzdok azert!

Conti

Emike sem tudja mindig kimondani a v-t, omeg ugy mondja az ott van-t, hogy ott ban...mintha nathas lenne.Kép Remelem mar meggyogyult Betti.Nalunk engem kapott el Torok Gyuszi.KépMeg jo hogy a manokra nem ragadt at.
Nagyon bator vagy, hogy hagyod egyedul enni, mikor nincs szem elott! En infarktust kapnek, ha osszekenne az ulogarniturat! A konyhaban meg az ebedloben ganyolhat, azt fel lehet mosni!Kép
Nagyon edi a dumaja!
Nalunk a Nemo nyomaban c. rajzfilm a meno mostanaban, bar kisse fel a capas jeleneteknel.

Gumicukor

Emike is vezenyel, mikor vezetek:"Anya vezessen jassabban, Emike elbojul a szekeben"Kép

Dio, Parazita

Nalunk mar reg nincs olben altatas. Ha maszkal, akkor nem eleg almos. Ilyenkor hagyom, faradjon kicsit, persze van hogy nekem mar majd leesik a fejem, o meg meg porogne. Ilyenkor mondom neki, hogy oke, anya megy aludni az agyaba, o meg jatszhat egyedul ha akar. Ez altalaban bevalik.Kép
Eleinte persze nem hitte el, ilyenkor eljatszottuk neki, villany lekapcs, tv kikapcs, anya-apa megy aludni...KépDe egyaltalan akkor fogok az egeszhez, ha mar latom rajta hogy almos. Ez nalunk altalaban 9.30 es 10.00 kozt kovetkezik be, attol fuggoen, hogy aludt-e napkozben.
Ja es a mai napig megvarom, mig elalszik, vagy meselek, vagy enekelek, mikor mit szeretne, van mikor kozli hogy maradjak csendben. Eleg nehez, mert neha majd leesik a fejem es elalszom en is, de ha eleg almosan viszem aludni nem tart sokaig.

Judy

Szurkolok, hogy beforduljon a baba!Kép
Nalunk a nem racsos agyabol is ugyanugy kiabal Emi, nem jon ki magatol, pedig neha orulnek neki, mikor pont szoptatok mikor felebred a delutani alvasbol.

Mano

En is nagyon elvezem ezt a beszed dolgot, foleg mikor elesik es ilyeneket mond:"Elofordul."Kép Vagy megkerdezem ker-e reggelire tejbegrizt ,mire o:"Persze."Kép
Vagy az apjanak este kiadja a parancsot: "Apa ne jegyej szőjös!"= borotvalkozzalKép

Beszti

Hajra, mar nincs sok hatra, mindjart babazol!KépKépKép

Bilizes

Sajna nulla haladas, egyszeruen raulni sem hajlando. Ha elovesszuk, hogy ra kene ulni szepen fogja es visszateszi a helyere.Kép

Ilke

Koszi a hianyolast, vagyok, csak inkabb olvasok, de azt is csak par naponta. Vegre lassan befejezodnek a festesi, szinezesi stb., munkalatok, el sem hiszem.
Mar nagyon kozel van a szules! Akkor mar addig nem is jottok el mihozzank? Lili szulinapi ajandeka azota is itt figyel egy szatyorban...Kép
Kepzeld, mar raktunk el korte es barackbefottet, baracklevart es szorpot is!Meg paradicsomlevet.Kép

Rit,Kataa

Tenyleg, utlevel! Az Emike utlevele lejart, meg jo hogy van angol utlevele is, azt meg 5 evre adjak.KépDe a picinek meg semmilyen nincs.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Tettem fel új képet a profilomba. ezen éppen kutyát játszik Dani.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Megvolt a második bölcsis napunk is, Levi meg volt dícsérve milyen szépen eljátszik. Semmi gond nem volt vele, reggel is amikor vittük adott puszit és már ment is befele. Egyszer emlegetett, akkor a gondozónő mondta neki hogy anya nemsokára jön, akkor megnyugodott és játszott tovább.
Holnap már reggeli és ebéd is lesz, jó sokáig ott lesz.

Nagyon drukkolok minden finisezőnek, várom már a jó híreket a pici manókról. Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Forti
Egész jól alakul a bölcsizésetek, remélem a mienk is ilyen sima lesz. Épp ma hívott a gondozónő, hogy nem akarunk e 1 héttel korábban kezdeni, de apa tiltakozott. Kiderült, hogy ő is akar jönni beszoktatni, úgyhogy nálunk családi beszoktatás lesz...

Gumicukor
Nagyon édi kutyu-Dani.
Most voltunk épp Istvánnál dumcsizni, azt mondja, talán októbertől lesz uszoda szoktató csoport, szerinte Dodi is elkezdhet oda járni, hogy haladjunk az önálló úszás felé. Egyenlőre szeptemberben még tutti babaúszásra járunk szerda fél5től. Ti??

Rit

rit

anemona7

Rit
Igazából én is azt szerettem volna ha ketten csináljuk a párommal, mert reggel ő fogja Levit vinni, de mivel itt úgy sem lehetünk bent a gyerekkel, így intéztük. Így a párom melózik, én szoktatok. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Forti,
Gratula Levinek az ügyes bölcsizéshez!

Nyuszi,
Most éppen úgy áll a dolog, hogy Solymesz bemászik az ágyba, olvasok neki jó sokat (szépen fektszik és hallgatja), aztán abbahagyom és kimegyek, akkor elkezd üvölteni. Van úgy, hogy pár perc múlva abbahagyja és elalszik, az jó. Ha nem, akkor visszamegyek, lefekszem a közelébe a "kempingágyra", és akkor pár perc múlva ugyancsak elalszik. De amíg mesélek, addig sosincs alvás, akármilyen álmos.
A bilizés stagnál, bár időnként sikerül belepisiltetni a WC-be.

Zita
parazita

Sziasztok!

Zita!
Mi most úgy csináljuk, hogy mesélek neki ágyban fekve - mármint ő fekszikKép -, aztán beszélgetünk kicsit, aztán szólok, hogy nemsokára kimegyek. Na, akkor jön az alkudozás, hogy "Anya ittmajad még picit...", akkor megsimogatom, elmondom, mit fogok csinálni, és megigérem neki, hogy nemsokára visszajövök, ha ezt meg ezt megcsináltam. Vissza is megyek, de addigra már alszik. Próbáld ki, hátha így nem lesz üvöltés.

Forti!
Jól alakulnak a bölcsis dolgok.Kép

Nyuszi!
Megint szereztél néhány vidám percet Emi beszólásaival.Kép

Peti is egyre folyékonyabban beszél, a hét végén voltunk a Balatonnál, és szinte már mindent meg lehet vele beszélni, sokat szoktunk róla beszélgetni.

Szép napot mindenkinek, nagypocakosoknak kitartás!

Timi (a Diót meguntamKép)
szabotimi

Sziasztok!

Képzeljétek holnap mi is megyünk bölcsibeKép na nem beszoktatásra, csak ma amikro ebédelni voltunka játszóban akkor agondozónő odajött, hogy anyuka, ha már úgyis jönnek játszóba, nincs kedvük bejönnia csoportba, nem beszoktatásra, csak úgy, mintha játszótérre jönnének, hogy szokja a környezetet a gyerek, most úgyis az udavron vagyunk kintt.
És ha már kaptunk egy ilyen lehetőséget akkor élek vele, úgyhogy holnap megyünka bölcsi udvarra játszani , a mi csoportunkból még 2 kisláyn van, ebből egyet ismerünk, de a msáik szoba teljes ,létszámmal kint van már (nálunk egy csoport két szobából áll, bent külön vanank, de az udvar a két szobának közös), ők nagyobbak kb fél-1 évvel Emmánál. Hát kiváncsi vagyok mit fog szólni emma. A beszokattós kisláyn nagyon megijedt tőlük első nap, mert állítólag mindnehová követték az új gyerkőcötKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok
Vegre van kabeltv-s internetunkKépEnnek a csak a haztartas fogja karat latni,ha Alex alszik: )
Bar ma extra rosszul ment az alvas,csak 1-kor fektettem le a szerelo miatt,es 2-ig nyuglodott mire elaldudt,persze csomoszor bementem hozza.

Forti
Orulok, hogy ilyen jol megy a bolcsi,jo hogy Levi ilyen okosan megerti hogy anya majd kesobb jon erte: )

Rit
A homeos cuccok nem gyogyszerek,es bar Alex sem beteges,jobb egy kicsit edezni.Bar annak orluok hogy nem megyek dolgozni,mert igy majd ha beteg itthon tudok vele lenni vegig amig kigyogyul.jobb is lesz mert az oviban mar nem lesznek ilyen gondok es nem hordja haza majd a kistesonak: )

Nyuszi
Kitartast a tejcsihez,remelm ugy alakul ahogy szeretned: )
Milyen szinu lett vegul a haz?

Parazita
Hanyinger?Megmondtad mar a meloban?

Mano
minden jot holnapra: )

Ma jonnek a ferjem unokatesoek lakasnezoben,ugyhogy csinalok bruscettat,meg kakos piskotat es gyumis-piskotas pudingot.

Ja es kiderult , hogy az unokahugom ebben a hazban berel lakast.Az ovet ami batar nagy de regi hazban kiadja es abbol fizeti ezt: )bar o meg szingli-munkamanias csaj azert jo hogy lesz valaki a a kozelben.Nehany finom vacsi utan remelem felajanlaj hogy nalunk nez ia tv-t amig Alex alszik mi meg elmegyunk valahovaKépKépKép

Pusz
kataa

pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Timi,
Kösz a tippet, kipróbálom! Kép

Kataa,
Tök jó, hogy ott lakik az unokahúgod is Kép.
Mintha kezdene enyhülni a rosszullét. Pénteken megyek 12. heti UH-ra, ha ott minden rendben, akkor megmondom a munkahelyen. A nagyfőnökömnek személyesen jelentem be, a "kismenedzsereimnek" pedig fogok küldeni valami vicces e-cardot Kép

Zita
parazita

Sziasztok

Kataa

A haz meg nincs beszinezve, mert allitolag foltos lesz, ha tul melegben csinaljak. De meg amugy sem dontottuk el a szint.KépValszeg vilagoskek lesz, vagy kekesszurke, vagy bezs...vagy Kép
Bruscetta...nyami...de regen ettem. Mikor a belvarosban laktunk 4 evig, volt ott egy olasz etterem, a Via Luna, na oda imadtunk jarni. Isteni a kaja.Kép

Timi(Dio)

Kar, pedig a Diot mar ugy megszoktam...Kép Emi is szokott alkudozni, de lefekvesnel inkabb kerek perec kijelenti:"Emike nem ajszik, csak pihen."

Zita

Rosszullet huss!!!Kép

Ma voltunk 3 honapos oltason. Egesz jol viselte a pici fiu, alig sirt. Meg is mertek, 6100g es 58cm. Ez utobbit nem biztos hogy jol mertek, majd itthon utana merem, mert a 62-es cuccok mar nagyon feszulnek rajta.Kép Kicsit rank ijesztett utana, mert aludt 3 orat, majd iszonyu orditassal ebredt, na, mondom ez az oltas. Meg cicin sem nyugodott el, igy meg sosem kiabalt szegeny. Mar hivtam is a dokit, hogy mennyi kupot adjak neki, mire kipakolt egy nagy adag kaksit...KépPersze azonnal csend lett.Kép
Amugy a dokimban kicsit csalodtam, mert minden kerdezes nelkul felirta a tapszert, mikor mondtam neki, hogy neha a lefagyasztott tartalekhoz kell mar nyulni estenkent. Azert azt vartam tole, hogy legalabb biztat meg egy kicsit, hogy probaljak csak tejet szaporitani.Mindegy, datumot nem irt ra, kivaltani meg csak akkor fogom, ha nagyon veszes a helyzet. A tartalek meg eleg lesz talan 2 hetre.

na megyek vasalni

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!
Már régt írtam, de olvasni is csak 2-3 naponta van időm. Beindult a nagyüzem Kép. Reggel 1/4 7-kor indulunk itthonról, 20 perc séta a buszmegállóig, 10 perc busz, átszállás, 5 perc busz, és egy kis séta. Csak az a baj, hogy ilyen korán kell indulnunk Kép. Ráadásul annyian vannak reggel a buszon, hogy alig férünk fel, az meg, hogy esetleg le is üljön a két gyerek, csak álom Kép. Délután kb. 1/2 5-re érünk haza, akkor állok neki a házimunkának, 8-kor már dugom ágyba őket, mert reggel korán kelünk.

Bölcsi
Hát, az első vidám hét után a múlt héten már sírás volt. Hétfőn még nem volt semmi baj, kedden kis nyüszi, szerdán sírás, csütörtökön ordítás, pénteken meg már úgy rúgkapált, hogy át sem bírtam öltöztetni. Tegnap semmi gond nem volt, ma már nyafogott egy picit, hát, kíváncsi vagyok, holnap mi lesz... De csak addig tart a sírás, amíg becsukódik a csoport ajtaja, és abban a pillanatban elhallgat. Ez minden egyes alkalommal így van. Remélem, hamar megszokja, mert így elég rossz, hogy üvöltve vonulunk be.

Forti!
Nektek nagyon drukkolok, hogy minden oké legyen a bölcsiben!

Dec8!
Jó, hogy jelentkeztél Kép. Ádám is náthás, de semmi komoly, így még mehet bölcsibe.

Nyuszi!
Tejcsi Kép. Nekem is volt így Ádámnál. Én úgy csináltam, hogy megpróbáltam jó hosszú ideig szoptatni (akkoriban már nagyon hamar letudta a szopit, csak 3-4 perc volt), többször is váltogattam a ciciket. És minden szopi után fejtem. PErsze, eleinte nem jött semmi, az első pár napban egész nap max 10 ml(!!!) sikerült, de egyre több lett, 2-3 hét múlva már 2 dl-t fejtem naponta, akkor abbahagytam. Tudom, hogy ez rengeteg idő, én is két gyerekkel csináltam, de sikerült.

Jogsi
Csak, hogy minden jól menjen, az oktatóm már nem dolgozik a suliban, így új oktatót és új autót kell megszoknom Kép. 1x voltam eddig vele, de valami katasztrofálisat alakítottam Kép. Kezd elegem lenni az egészből...

Lányok!
Aki tud, legyen szíves, küldjön nekem muffin recepteket! Tervezem egy forma beszerzését, és amint itt olvasgattam, ti nagy muffin-mágusok vagytok Kép.

Ne haragudjatok, most mennem is kell, mert fürdetni kell a gyerkőcöket, hogy időben ágyba kerüljenek.

Panda

panda
Halásztelek

Panda

Megprobalom amit irsz, csak az a baj, hogy ha mar nem jon a cicibol, nem szivja, ordit. Amugy viszonylag sokaig szopik, van hogy 20 percet is elnyammog cicinkent. Fejni most is fejek, mert mivel atalussza az ejszakat, ami azt jelenti, hogy 9 orat alszik neha, reggelre/hajnalra szetdurrannak a cicik, muszaj fejnem, illetve tobb van, mint kell, (50-60g,de megjegyzem regebben ez 100g is volt)es azt kapja este, mikor meg nincs eleg. Egyebkent mindig fejek, ha ugy erzem nem urultek ki, de ilyen csak reggel fordul elo, akkor sem mindig. Volt olyan delutan ,tobbszor is, hogy orankent szopott, nem aludt semmit(!) , aztan mikor kiolvasztottam egy zacsko tejet bevagott 90g-t es egybol elajult. Szoval van tej, csak pont nem eleg, illetve ahhoz eleg hogy ebren tartsa es ilyen nem alvos napokat produkaljon. En meg mar csak 48kg vagyok es Emivel is lefogytam 45-re, de vele egy ev alatt, most meg alig telt el 3 honap...azt hiszem a pici fiu tobbet eszik mint a novere evett anno. Nem tudom meddig vagy egyaltalan egyenesen aranyos-e az elfogyasztott kaja/ital mennyiseg, szopik szama es hossza a tejmennyiseggel. Lehet hogy igen, de csak egy darabig. Mindenesetre elhataroztam, hogy orankent megiszok egy fel liter folyadekot, hatha az segit.
Kitartas jogsi ugyben!Kép
En a Stahl Judit egyik muffin receptjet szoktam hasznalni, holnap elkuldom ok? AMugy van vagy 10, de meg nem probaltam ki oket, vannak sosak is. Csak kiprobalt kell?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Dec8,
Gratula a munkahelyi sikerekhez! Azért nem lehet könnyű, hogy még éjszaka is dolgozol.

Forti,
De jó, hogy Levi ilyen jól viseli a bölcsit.

Gumicukor,
Jó lehet most AnyudéknakKép.
A kép aranyos Danival.

Nyuszi,
Dani szépen gyarapszik és nagyon ügyes, hogy az éjszakákat már átalussza. Tejcsihez drukk, hátha sikerül követni a növekvő étvágyat. A több folyadék biztosan jó hatással lesz a tejcsire, főleg a rostosak. Ja és semmi stressz!KépÉn most a friss, saját gyártású gyümilére kaptam rá. Van, hogy naponta elkészítek 1-2 litert és azt isszuk. Rakok bele, szőlőt, barackot, almát, körtét, mikor mi érik épp, annyira más, mint a dobozosak. Épp ma készítettem el az első adag lekvárt, hasonlót, mint tavaly, most már a szárazdunsztban pihiznekKép. A pindurkának, pedig már fagyasztottam egész kicsi passzírozott barackadagokat. A szörpöt ti hogy készítitek?
Hát a látogató nem tudom, hogy összejön-e még a szülésig, pedig szeretném, de mindig van valami. Lehet, hogy babás találka lesz már csak belőleKép.

Kataa,
Mázlid van a közeli rokonnalKép, mostanában én is úgy mennék vacsizni, meg moziba, de nem igazán megoldható. Este egyre korábban beájulok már, hétvégente pedig mindig van valami. Most pl. egész hétvégén betonozik majd apa az öccsével.
Mi az a bruscettaKép?

Panda,
Jó korán kezdődik akkor a napotok. Ez a reggeli buszozás jó nehéz lehet, nem csodálom, hogy szeretnél már jogsit.
Contitól kaptam még korábban kb 40 oldalnyi muffin receptet, azt szívesen átküldömKép.

Na megyek, mert apa is igényt tart a gépre.
Felteszek egy pocakos képet a profilomba, most készült hétvégén az Állatkertben.
Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

1000 év után gondoltam, benézek, hátha találok még ismerős nevet.(Talán rám is emlékszik még valaki)Kicsit visszaolvasgattam, persze mindent lehetetlen lenne elolvasni, de így is sok ismerős nevet találtam.
Az én gyerekeim (is) hihetetlenül megnőttek.Gergő 4,5 éves, középsős, Balázs október 14-én lesz 2 éves.

Beszti!
Gratulálok a harmadik babához!

Elsőre elég ennyi, sziasztok
Rita
ritasol

Sziasztok!

ma elutazott aférjem Olaszországba, keméyn 2 napot volt itthon. valamikro hétfőn jö. hát nem örülök, Emma még nem is tudja, mert ebben a két napban olyna apás volt hogy nemmertük neki mondani, hogy megint elmegy, most reggel meg nem ébredt fel még. Bár ha belegondolok valameliyk nap mondta neki az apja, mert kérdezte mit hozzon neki, és azt mondta hogy babátKép

Panda!

Ez tök természetes amita bölcsiről írsz, az első 1-2 hét mindnekinél jó szokott lenni, mert újdonság,a kkor szokott előjönnia sírás amikr rájön hogy ze most már mindne nap így lesz.
Túl lezstek rajta. az azért jó hogy csak addig sír amíg becsukódik az ajtó, ebből látszik hogy jól érzi magát, csak tőled rossz elválni neki. Ez meg jó, azt mutatj hogy jó a kapcsolat köztetek.

Ritasol!

valami rémlikKép gyere gyakrabban!

Ilke!

nagyon jó a kép!

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Panda, ne add fel a jogsit! Milyen jó lenne, ha nem kéne reggelente ezt a túrát végigcsinálni. Ez iszonyú korán van. Ádám biztos megszokja hamar a bölcsit. Küldöm a muffin gyűjteményemKép

Ilke, nagyon jó a kép hármótokrólKép Ha nem lenne gond, valamikor átugranék azért a bölcsis tájékoztatóért, amit egyszer említettél, úgy néz ki, januártól bölcsibe kéne járnunk.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Kataa
Te mázlista!!!
+ a irígykedek az otthonmaradási lehetőségért is (de csak úgy jóindulatúan Kép), viszont az tényleg jobb, hogy mire oviba megy, addigra szokjon hozzá mindenhez. Ti is jövőre akartok már oviba járni?? MI is most dumáltuk meg, hogy suliból halasztani fog mindenképp, akkor inkább az oviba járjon 4 évet, mint bölcsibe 2-t.

Forti
Hát én nem tudtam, hogy nálunk apa is akar beszoktatni, erről tegnap lettem felhomályosítva. Megvoltam győződve, hogy én csinálom, erre tegnap lehurrogott, mikor igent mondtam arra, hogy 1 héttel hamarabb kezdjünk, mert az neki nem jó. Így felhívtam a bölcsit, hogy mégsem, mert apa is jönni akar és azt mondták, jöhet. Szóval szerintem nálunk bejöhet ő is, különben szóltak volna, vagy nem??

Panda
Húú ez nagyon nem hangzik jól a bölcsivel, én is ettől félek, de nagyon. Annál is inkább, mert Ddoinak annyira be kell szoknia, hogy elvileg decembertől napi majdnem 9 órát kell ott lennie. Még kimondani is fáj!

Kataa
nem talizunk valamelyik nap?

Rit

rit

anemona7

Sziasztok

En mar faradt vagyok,reggel mar megfoztem,rendetraktam,mostam,ugyhogy el is tudnek aludni: )Jobb is hogy ne megyek dolgozni,mert en itthon eleg maximalista vagyok hogy minden tip-top legyen es igy nem igazan menne.Mondtak hogy majd leszokok rola,de meg nem tortent meg,talan majs a kovi babanakKépKép
IGy is olyan faradt vagyok estere,Alex egesz nap beszel,eleg jol lehet mar erteni mit is akar: )
A ferjem is mondta valakinek a minap,hogy este ha Alex elalszik mi mar csak pihenjuk otKép(Nem tudom mit szolna ha egesz nap neki kene vele lenniKép

Parazita,Ilke
Persze jo hogy itt lesz az unokatesom,de ahogy ismerem este 8-elott nem nagyon jar hazaKép
Remelem hogy neha azert meg lehet majd beszelni vele Alex orzest: )

Parazita
Drukk penteki uh-hoz!

Nyuszika
A kek nagyon szep,meg a bezs isKép
Hol is van ez a Via Luna?Nalunk olaszban az Ok Italia meg a Venzia a tuti: )Ma is megyunk oda,megunepelna az evfordulonkat.Alex is jonKép

Panda
Eni s drukkolok hogy hamar meglegyen mar a jogsid.Ez igy termeszetes hogy forgatokonyvszeruen 2 het utan mar sirnak,de hidd el ez is elmulik,plane ha amint beer mar abba is hagyjaKép

Ilke
A brusctta egy olasz eloetel,nem kell mas hozza csak 8aprora vagyott paradicsom,1.5 gerezd fokhagyma,olivaolaj,so,oregani,bazsalikom.par ora a hutoben meg osszeerik es piritossal isteniKépProbald kiKép
Nagyon ari a kep rolatok!
Akratam irni hogy Conti a nagy muffin szakertoKép

Ritasol
Gyere gyakrabban Te isKép

Mano
Milyen volt a bolcsis csoporttal?

Pusz megyek mert jon Pocok a lanyokkalKép
kataa

Kép
Kép
kataa

Rit!

Nálunka bölcsi feletti oviba nem veszik át csak 4 éve skortól a ygerekeket, amásik ovibe pedig először felvezsika 4 évet betöltötteket, és idén pl 10 főt vettek fel létszámon felül, 4 éve alatt. De a kb 4-5 buszmegállóra lévő ovikba (mik nem a lakótelepen vannak, hanem egy 4 emeltes házas részen)oda felveszik mindkét ovibe 3 éves kortól. Úgyhogy mi még gondolkodunk ezen, hogy hogy legeyn, mi a jobb. Én egyenlőre várakozó állásponton vagyok, he jól érzi magát a bölcsis csoportban, jó a társaság, szevesen megy, akkor szerintem enm zavarom meg jövőre azzal hogy átviszem máshová. De ha nem annyira ragaszkodik, akkor megpróbálom átvinni, bár ez azt jelenti hogy reggelente BKV-zni kell.
Mondjuk azt mondják az sem olyyan jó ha z oviben ismétel csoportot, mert vagy a kicsit ismétli, de akkor megint új társaságot, új gondozónőket kell megszokni, ugye másodzsor is, mivel a bölcsist is otthagyja, ha meg nagycsoportot ismétela kkor állítólag rosszul esik nekik hogy ő még nem mehet iskolába. Szóval nem tudom, én nem voltam évvesztes, olyna nehéz elképzelnem ezt a szitut.

manó

KépKép
manó

Rit

A heten mar nem jo,mert holnap jon a redonyos delelottKépPenteken meg egy barinomhoz megyunk.
Hat annyira azert ne irigyelj,mert most mar szoktataom magam a gondoltahoz,hogy nem tudok mindent megvenni amit szeretnekKépGondolkoztam min lehetne sporolni,a benzin jutott az eszembe,ha nem furikaznek annyitKép
A kajan nem akarok,meg nem is tudnekKépahhoz hogy joakt fozzek kellenek a jo alapanyagokKép
Talan meg a ruhan lehetne,persze csak magamon,mert Alexet ez nem erinti.Bar mar meg van az oszi kollekcioja,kapott a noveremol (ujakat isKépmeg vettem neki majd a bolcsire.Plusz meg jon a szulinapja akkor is kap majd biztosKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Rit
Igen szeptembertol megy majd oviba jovore,az Obester utcaiba tartozunk,de az messze bvan,csak kocsival kozelitheto meg innen,ugyhogy at akarom tenni a Liliomba,sok jot hallottam rolaKépJa es csak 5 percre van gyalog,ami nem lesz hatranyKép
Van protekcionk is merta regi hazunkban lakik egy gondozono,akivel soxor talalkozunk az utcan es mindig mondja hogy el lesz intezve,ne izguljak:0

Kép
Kép
kataa

Kataa!

háát, elég jól ment, bár látszott rajta hogy meg van illetődve. Hiába járunk játszótérre, gyerekek közé, játszó csoportba azért ez csak más.
Végülis játszott, de kis visszafohűgott volt. Aztán 1/4 12 körül bemnetünk játszócsoportba, hát ott rögtön felszabadult, rosszalkodott.

Mondták hogy menjünk holnap is, de már megbeszéltük a játszót egy kisfiúval, úgyhoyg szerintem holnap nem nem megyünk, de pénteken meg jövő héten ki fogjuk hazsnálnia lehetőséget.

Emma épp ma kapott elő szülinapi ajándékot, egy hauc játékbabkocsit (persze használtan vettem mert 15 ezert nem adok játék babkocslért), d enagyon örül neki. meg vettem egy baby born konyhát is használtan, mert msotanában imád konyhásat játszani, láttad a játszóban is, ezt anyukámtól kapja, d ezat még nem adta oda mert most eb van telve a babkocsival. De úgy gondoltuk hogy azt is megkapja előbb,a szülinapján majd csak torta lezs, mert mire szülinapos lezs már bölcsis lezs és nem tud annyit játszani vele.

Manó

KépKép
manó

Rit
Nem tudom, gondolom azt jelenti hogy akkor mind a ketten ott lehettek.

Levi ma is nagyon jól viselte a bölcsit, egész tűrhetően reggelizett és ebédelt is. De ma már azért láttam rajta, hogy amikor meglátott kicsit megkönnyebbült hogy ott vagyok. Egyből a nyakamba ugrott. Holnap ugyan így lesz bent, 8-12-ig.

Ilke
Jó a kép nagyon, jó sokat nőtt a pocid mióta láttalak. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?