Sziasztok! A mi életünkbe az első gyerek robbant be nagyobb lendülettel, vki írta is, hogy ilyenkor születik család a párból. A kicsivel én nem éreztem akkora váltást, igaz, a fiam már 6 és fél éves volt, amikor a lányom megszületett. Talán majd a harmadik. Bár... A Murphy szülők törvénykönyve szerint: ha az első gyerek kiejti a szájából a cumit, a szülő kifőzi, fertőtleníti a cumit, megfürdeti a gyereket. A másodiknál lenyalja, visszateszi a gyerek szájába. A harmadiknál már a kutyát küldi érte...
Balázs egy éves lett, mire vállalni mertem tanítványokat mellette. Réka egy hónapos korában már tanítottam, igaz, szigorúan csak itthon, és olyanokat, akiknél belefért, hogy néha óra alatt megszoptattam.
A 2.-3. tesók talán azért is bírnak ki többet, mert eleve abba születnek bele, hogy az anyjuk nem az ő kizárólagos tulajdonuk. Nekem pl. a Pinokkió most már mindig azt az időszakot fogja eszembe juttatni, amikor Réka megszületett, mert szoptatások közben Balázs mellettem ült, és azt olvastam neki.
Claire! A lefejt tejet én is őrizgettem sokáig (végül Balázs fiam, meg a kutya osztoztak meg rajta
) egyszer, Réka 3 hónapos korában, amikor az öcsémék esküvőjére mentünk, meg tudtam etetni vele (akkor már átaludta az éjszakát!!!), de később csak forgatta a szájában az üveg cumiját, nem tudta, mit lehet kezdeni vele! Fél éves volt, amikor elmentünk mind a 4-en a Szépművészeti Múzeumba. A büfében próbáltam megetetni vele a magunkkal vitt lefejt tejet, de hiába. Végül a cumisüveg tetejét levettem, abba töltöttem az üvegből, úgy sikerült egy keveset leönteni a torkán. Közben pedig az emberek tiszta hülyének néztek!
Egyébként az öcsémék most 5 hónapos kislánya ugyanezt csinálja, fél délután üvöltött nekem, míg megjött a sógornőm, és megetette.
Tünde