Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Képzeljétek, tegnap este először éreztem a babamozgását!!!! :lol:
Először haspuffadásból adódó mozgolódásnak gondoltam, de minél jobban figyletem annál egyértelműbb volt, hogy ez már a Picúr rugkapálása. Gyorsan hívtam páromat, hogy ő is részese legyen a nagy eseménynek. :-)
Az volt a fura, hogy nem a köldök alatt éreztem, hanem az alhas környékén. Lehet, hogy megint leköltözött? :roll:

KépKép
charlott

Charlott!
Én sem mindig a köldököm alatt érzem! Sőt inkább mindig a hasam alatt! Olyan klassz érzés! :) Én először december 21-én éreztem, aztán Karácsony este 24-én sokkal aktívabb volt már! Azóta nem hagy aludni, de nem bánom, mert fantasztikus érzés! :)
Egyébként meg gratula az első mozgáshoz! Ez után már egyre gyakrabban és erősebben fogod érezni!

Kép

KépKép
ercsikati

Tényleg: teljes vérképet és vizelet vizsgálat még várható várandóság alatt? Októberben voltam utóljára ilyesfajta vizsgálaton.

KépKép
charlott

Ercsikati: már nagyon aggódtam, hogy mi van a babával, hogy ennyire csenben van. De biztos a mellső hasfalon való tapadás okozta, hogy én nem éreztem, hogy mozog. És benne lehet, az is, hogy fiatalabb a baba, lehet, hogy júniusi lesz, legalábbis a 4D UH-n mért értékek alapján ezt mondta a dokinéni.

KépKép
charlott

sziasztok!

csak irnék ide egy pár mondatot.
sogornőmmel nagyon rosz dolog történt,julius 22re volt kiirva,tegnap volt a 3. ultrahang és a baba csak 1.5 cm volt,8cm helyett..elhalt,nem volt szivhang :cry: :cry: :cry: 2 héttel ezelőtt nagyon beteg volt,lázas,torokgyulladása volt,és a doktornő kiirt neki semicilin gyulladáscsökkentőt,én ugy gondolom hogy ez nagyon erős gyógyszer..kismamának szabad e adni???hát nem hinném..és pont abban az időben állt meg a fejlődében a magzat,a doki is mondta h valószinű a betegség miatt..

kinek mi a véleménye erről?

ma fejezték be a terhességet :cry: :cry: :cry:

KépKép
bettike83

Én is most kaptam a hírt, hogy kedves barátném sokadig lombik után másodjára is elvetélt. Két hete ő is lázas lett, valamilyen vírust megfertőzte a babákat. Ikrei lettek volna, egyidős terhesek voltunk..... :cry:
Kegyetlen az élet!

:cry:

KépKép
charlott

Sziasztok!

Ma egy kicsit jobban vagyok pocifájás terén, de majd este kiderül. Dolgozom és még nem jelentkeztek a szokásos tünetek, de este minden bajom volt. A közlekedés is kautikus volt mire beérte a melóhelyre.

Ercsikata: Szerintem is nagyobb az enyim :-) de majd jönnek a többiek is.

Csöpplány: Hát akkor sajnos nem egy helyre járunk védőnőhöz. Én pont 1 héttel megyek elötted vérvételre. Lötyit iszunk azt mondták, akkor leszek majdnem 23 hetes.

Charlott: Gratula a babamozgáshoz. Már én is érzem de nem oly sűrűn. A védőnőn mondta, hogy most még legalább hagy bennünket pihenni. Ja és én is először a bal oldalamon éreztem lent és csak mostanában a köldök alatt.

Bettike 83+charlott: Sajnálom az ismerőseiteket. Tényleg kegyetlen az élet.Kitartást nekik és minnél előbb eggy újbóli kis pocaklakót.

Ma jeleztem a melóhelyen h. január végéig vagyok és utána megyek szabira. Aranyosak voltak.

Szeretném ha mindenki megosztaná a véleményét 4d-s helyekről, mert a bőség zavarában nem tudok választani. Mennyi ideig vizsgáltak, hogy álltak hozzád, mit kaptál és mennyiért, illetve milyen volt a minőség? Szeretnénk már meglesni a csajszit.

Megyek melózgatok még egy kicsikét.
caysee

Caysee!
Mi voltunk már 1x meglesni a babókát, mi a 4D Genesisben voltunk! Azt hiszem az egyik legjobb hely ahol voltam eddig! :) Meleg szívvel tudom ajánlani. Oly annyira, hogy mi szerintem 3-4 hét múlva újra visszamegyünk! 1 órát vagy bent, ami azt jelenti, hogy 1 óra video, melyet dvd-n rögzítenek, és amennyi kép elkészült mindent ráírnak egy CD-re. Mi 1 óra videóval és 77 képpel tértünk haza! Ja és pluszban kapsz még egyet nyomtatott formában is. Mindezért 12.500,-Ft-ot fizettünk, de legközelebb ha mész csak 10.500,-Ft. A WC olyan higiénikus, hogy azt sem tudtam, hogy a cipőt levegyem vagy sem. A wc-n egy automatikus zacskó szerűség van, egy gombbal a végén amit meg kell nyomni, és új zacskó jön a helyére. Tehát teljesen higiénikus. Nem tudom máshogyan leírni bocsi, remélem érthető! A szonográfus csajszi aki az UH-t csinálta annyira, de annyira kedves volt, folyamatosan beszélt a gyermekünkhöz, és tényleg családi baráti. Csak ajánlani tudom Mindenkinek! :)
Ha van még kérdés csak nyugodtan! :)
Íme a link! : Ja! És vasárnap is vannak, ami szerintem nem egy hátrány! :)
http://www.4dgenesis.hu/

Kép

KépKép
ercsikati

Charlott:grat a baba mozgásához.ÉN most vagy 2-3 napja nem érzem olyan aktívan,de tegnap néztünk a védőnőnél szívhangot,úgyhogy nyugodt vagyok :D
Bettike,charlott:Sajnálom ami velük történt,nem is tudom mit lehet ilyenkor írni :? ÉN az elején folyton ettől rettegtem.Reméljük következőleg nem lesz semmi baj náluk.
4d-sultrahang:ÉN 9.-én megyek a magzati diagnosztikai központba.Sokat filóztunk,de ez tűnt megbízhatónak.De majd akkor tudok mit mondani amikor már túl vagyunk rajta.14,000Ft dvd-vel együtt,teljes körű vizsgálat,részletesen kitérve a szervekre is.Azt nem tudom hogy képet adnak-e automatikusan,de kérni lehet plusz pénzért,hogy írjanak ki cd-re.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok,

Csak beugrom, hogy élek még, hol szenvedek, hol élvezem az életet. Én a Praxist hallottam mindenhol, hogy azt dicsérik nagyon, Győrfi vki aki a szonográfus híresen jó illetve a másik dokinő, aki az uh-kat végzi, szintén nagy név a szakmában. Ha regisztrálsz itt a babaneten, 1000 Ft kedvezményt kapsz. Én szerintem hozzájuk megyek, a egyszer hazaérek.

Holnap lesz a 20. heti uh-m, mégis találtam egy helyet, ahová beférek, igaz Dublinon kívül, de sebaj. Alig várom, remélem minden oké lesz és jó lenne, ha kiderülne, fiúka-e a baba vagy leányzó... :)

Képzeljétek, én fogytam... 57 kg voltam az előbb... Azaz 1 kg jött fel 20 hét alatt. Az kemény. A hasam pedig nő... A baba kicsit leállt mostanság, de napi 1-2x azért mocorog, bár most nem olyan hiperaktív, mint a múlt héten... Remélem jól van... :?

hibernia

Szia hibernia! :) Remélem minden rendben lesz az ultrahangon és szurkolunk,hogy megmutassa magát!

Visszatérve a 4d-s ultrahangra:Én a védőnőt kérdeztem, ő azt mondta hogy mindenhol ugyanolyan vizsgálatot csinálnak,maximum a gép minősége változó.Sokban pénztárca függő a dolog,kinek mennyire van pénze.Valamint hogy melyikben bízik meg az ember,melyikről hallott jókat,melyik tűnik jónak.Itt a Magzatdiagnosztikai központban elvileg Magyarország legjobb ultrahang gépével végzik a vizsgálatot,engem ez teljesen meggyőzött,valamint elég jó nevű maga az intézmény.Mi úgy vagyunk vele hogy majd amikor másodjára megyünk 4d-re ,akkor tényleg csak "mozizni" szeretnénk,most viszont fontosnak tartjuk hogy egy szakértő,jó készülékkel vizsgálja meg a picurt.Így erre az első 4d-sre nem sajnáljuk a pénzt.A másodiknál viszont figyelembe fogjuk venni az árakat is mindenképp,mert vannak ennél sokkal olcsóbbak is.

KépKép
Kép
csöpplány

A 4D-re visszatérve még egy mondat! A 4D Genesisben mindent lemérnek, és erről leletet is adnak! Ami szerintem sem egy utolsó szempont!

Mindenkinek szép estét kívánok!
Holnap jövök! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Ercsikati, a Panna és a Lara vannak versenyben, ezek merültek fel komolyabban.

jucicuki

Jó reggelt! :D

Ma megyek a védőnőhöz, már nagyon várom, főleg azért, hogy meghallgassam a baba szívverését. :-) Reggel korán fent voltam már, kicsit nyugtalanul éreztem magam, de hamar rájöttem, hogy miért? Megint mozgolódott a Picúr! De most fent, baloldalon a köldök mellett rugkapálta a pocimat. Össze-vissza forgolódhat odabent. :lol:

4D UH-n én dr. Hajdú Krisztinánál voltam, nekem mindenki őt ajánlotta, mert egy profi szakkember, nemcsak nőgyógyász, de egyben genetikus is és így nézi a felvételen a picit. Praxis rendelő (www.ultrahang.com), 12 000 Ft. :wink:

KépKép
charlott

Na, hello senki sem jött fórumozni eddig???? :shock:

No, én meg vissza is tértem a védőnőtől és minden OK! Meghallgattuk Picúr szívhangját és vert rendesen! :lol:
Csak egy baj van: dagi vagyok, vigyázzak a kalóriákkal. Kerüljem a szénhidrátot és sokszor keveset. Eddig is próbáltam, de nem megy! Erőssnek kell lennem. :evil:

KépKép
charlott

Charlott!
Én is Hajdú doktornőnél voltam a 12. heti genetikai UH-n! Szerintem is klassz doki. Mi az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központban voltunk, ott találkoztam vele! És mit jelent az, hogy "dagi" vagy? És ezt ki mondta? Miért mennyit híztál a 20 hét alatt? Én úgy vagyok ezzel a hízás dologgal, hogy amíg én és a baba jól érezzük magunkat, és "semmi gáz" addig nem is foglalkozom ilyenekkel! :)

Judit!
Mindkét lánynév nagyon szép! A helyetekben én sem tudnék dönteni! Nálunk is ezért lett két név, mert mindkettő nagyon tetszik nekünk! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Charlott:Gondoltam hogy minden rendben lesz,gratulálok! :) Én eddig csodálkoztam hogy sosem néztek szívhangot,mikor dokinál vagy védőnőnél voltam.Mióta betöltöttem a 18. hetet azóta nézik akárhova is megyek.De tényleg nagyon édes! :D
Én mostanában nem nagyon éreztem a baba mozgását(3-4 napja),de ma össze-vissza rugdosott reggel óta :lol: Csak már nem annyira bal oldalt érzem,hanem inkább majdnem középtájon,lehet hogy bal oldalon már nincs elég helye.
Hát igen,engem is óva intett a védőnő,azt mondta hogy most már még jobban oda kell figyelnem mit eszek,azt mondta ilyenkor alakulhat ki a terhességi cukorbetegség.Nálunk a családban csak időskori cukorbetegség fordult elő,nem tudom hogy ez befolyásoló tényező lehet-e.
Caysee:nekem azt mondta védőnő hogy először vesznek vért,aztán meg kell inni két pohár cukros löttyöt,és 2 óra múlva megint vesznek vért,és ezt a kettőt fogják összehasonlítani.
Én csodálkoztam hogy az afp papíromon nem volt rajta a hepatitis szűrés eredménye.Most mondta a védőnő hogy mostanában nem egy papírra írják,meg nem is egy helyen végzik a vizsgálatot.És hogy a hepatitis szűrés az tovább tart,egy hónap.De ha meglesz az eredmény akkor felhív.CSak azért furcsáltam mert párom nővére tavaly februárban szült és tőle kérdezgettem hogyan mennek ezek a dolgok,meg összehasonlitjuk az eredményeket,és neki egy papíron szerepelt a kettő.Pedig egy orvoshoz,egy sztk-ba,egy kórházba járunk,egyedül a védőnőnk más.Folyton változgatnak mindent.Csak annyit tehetünk hogy haladunk az árral.
Tényleg nagyon eltűnt mindenki,jelentkezzetek!!!!!!

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány!
A Terheléses cukorvizsgálatkor nem muszáj a cukros löttyöt inni! Ha megbeszéled a védőnővel, hogy egy pohár tej, meg zsemle vagy kifli az is elég! Én kérdeztem tőle, azt mondta, hogy semmi gond, ha nem akarok cukros löttyöt inni, akkor mehet a tej és a zsemle! Szóval szerintem beszéld meg a védőnővel! :)
És egyet értek veled abban, hogy tényleg mindenki eltűnt!!!!
HOL VAGYTOK LÁNYOK????????

Kép

KépKép
ercsikati

sziasztok lányok!

Köszönöm a sok infót a 4d-vel kapcsolatosan. Még mindig nem döntöttem. Nagyon szimpi a 4d genesis.

Ercsikati: a neten 1/2 óra van írva, h. hogy 1 óra volt?

Hibernia: El ne fogyjál nekünk ám! Én rám csak jönnek kilók :-)

Charlott: Örülök h. minden rendben volt a nődokinál. Tegnap már a férjem is érezte a babát képzeld, pedig pár napja még semmit se érzett, csak én. Gyorsan megy az idő :-) Miért mondták rád h. dagi vagy? Ezeket a beszólásokat nem is igazán értem a védőnőktől, illetve a dokiktól. Megérteném ha 30 kg-nál járnál :-)

Csöpplány: Nekem együtt csinálták meg az AFP-vel a hepatitiszt.
caysee

Dagiság - az én esetemben 62 kgról indultam és most 67 kg vagyok (158 cm magas). Azt mondta a védőnő, hogy a várandóság alatt 8-10 kg lehet csak hízni. :o

A másik fura dolog az volt, hogy közölte, hogy hamarosan meglátogat!
De miért? Nem csak akkor kell jönnie, ha már baba megszületik?

KépKép
charlott

Charlott, nem csak akkor jön, előtte megnézi, hogy hogyan éltek, hol laktok, hol lesz a baba helye. Legalábbis nálunk is így volt.

Judit

jucicuki

Sziasztok,

Itt is mindjárt visszaolvasok, csak megosztom a jó hírt, hogy minden jó, minden szép. :lol:
És tényleg fiúcska lesz a babónk... :P

hibernia

ercsikati:nekem nem említette a védőnő a másik verziót :shock: Viszont ezzel sincs semmi bajom,túl fogom élni :D Remélem :lol:
Caysee:nekem is egyszerre csinálják,mármint elvileg ugyanabból a vérvételből,amiből az afp-t csinálták,csak másik helyen.Ezért nem írják egy papírra,meg elvileg a hepatitis eredmény később lesz meg mint maga az afp volt.egyszer csak megjön az is :lol:
4d:nekünk 20 percet mondott a nő,akivel beszéltünk.De azt mondta hogy ez lehet több is attól függően hogy hogy fekszik a baba,mennyire tudja megnézni.Majd meglátjuk.
Védőnő:én is úgy tudtam hogy csak akkor jön amikor már megvan a baba.És ilyenkor miket néz meg?Mert babaholmiból még sehol se állok.Vagy csak a környezetet nézi meg hogy megvannak-e az alapfeltételek?
Hibernia:Gratulálok az eredményhez,és a kis kukishoz :D
Nem tudjátok a táblázat hogy áll?

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány!

Igen, a környezetet nézi, mikor nálunk először volt, pl. még készen sem volt a babaszoba.

jucicuki

Akkor jó,mi pont túl vagyunk a felújításon,már csak a folyosó van hátra.És mikor szokott jönni,a szülés előtt,vagy addig bármikor?De gondolom előtte úgyis szól.

KépKép
Kép
csöpplány

charlott: Gratula a védőnős eredményhez. :) Mondjuk ez vicces, ha kijön szülés előtt is, mi még azt sem tudjuk, hová visszük haza azt a szegény párát... :lol: Tudjátok, engem a lakásunk szerinti védőnő fel sem vett, mert nem lakunk ott állandóan, nagy nehezen buliztuk ki, hogy a szüleim lakása szerint illetékes védőnő bejegyezzen, no de nem valószínű, hogy hozzájuk fogja hazavinni a babát... :roll: Olyankor mi van, ha nem megfelelő a környezet? (Ergo még nincs is? :lol:) Most számoltuk ki, ha minden igaz, lehet, hogy szegény gyerkőc három hónap alatt három helyen fog lakni... Ilyen kicsi korban úgysem látja, hol van, nem? Ha a mózeskosara meg a cuccai ugyanazok és mi nem stresszeljük túl a dolgot, minden oké lesz gondolom... (Mondjuk nem stresszeljük túl, ez már látszik, sok mindenen átmentünk már és megszoktuk, hogy ha otthon vagyunk hol itt hol alszunk.)

caysee: Hát elfogyni nem fogyok el, ma reggel már 58,5 voltam, nem tudom, mi volt ez a tegnapi 57 kg... :) Szóval most tartok 3 kg-nál, de mindig megállapítom, hogy még mindig jól nézek ki. :lol:

Amúgy köszi, hogy eszembe juttattátok, a hepatitis eredményt én sem kaptam még meg.. :?

hibernia

Sziasztok!

Caysee!
Nálunk a 4d Genesisben 1 órás volt az UH és már volt ott jó pár ismerősöm, és mindenkinek 1 órás volt! A kismamikat óránként írják be, mert ha a baba nem úgy fekszik, vagy éppen lustizik, akkor mindent megtesznek, hogy a pénzedért megkapd a legjobban! Szóval én még mindig csak ajánlani tudom! Mi Barna Csilla - vagy Tünde már nem emlékszem :oops: - voltunk! Nagyon-nagyon kedves csajszi! De azt mondták a másik hölgy ugyanilyen kedves!

Hibernia!
Gratula az eredményhez, és a KUKI-hoz is! :) Tökre jó, hogy most már tuti biztos! :) Emlékszem Mi is nagyon örültünk, amikor azt mondták, hogy 1000+1%, hogy kislány! A párom 3x is rákérdezett, hogy biztos? Aztán jöttünk haza és már bújta is a lányneveket!

Csöpplány!
Én már magától a vérvételtől is rosszul vagyok, és mondták, hogy a cukros lötty nem egy leányálom! Aztán gondoltam, ha már a vérvétel sem az, akkor legyen egy kis "örömöm"! :) Írtál valamiféle táblázatot! Az micsoda? Mit kell róla tudni?

Kép

KépKép
ercsikati

Jó reggelt!

Hát ettől a védőnőtől nem volt nyugvásom tegnap este, annyira felzaklatott ezekkel a súlygyarapodásos dolgokkal, hogy komolyan megharagudtam rá. Itthon is megmértem a súlyomat, ugyanúgy ruhástúl és nekem 66 kg hozott ki. Holott a védőnő után még ebédeltem egyet. És én sem és a férjem sem tart daginak.

A másik, hogy eddig se szimpatizáltunk egymással, mert tartok a lakásban macskát és ő azt tanácsolta, hogy dobjam ki. Én meg közöltem vele, hogy nem fogom.
Hamarosan meg jön hozzánk és látni fogja, hogy macsek mindenhol ott van. Lehet, hogy kihívja az ÁNTSZ-t????

KépKép
charlott

Charlott!
Ne izgasd magad a kilók miatt! Nálunk a védőnő azt mondta, ha gondolom akkor mielőtt megyek hozzá mérjem le magam, és azt diktáljam be, mert az ő mérlegük egy nagy kaki! Szóval én azt otthoni mérlegelésnél maradok! :) A cica a lakásban? Ne foglalkozz vele! Mi panelben lakunk 52 m2 és két angol bulldogot tartunk! Igaz a nappaliba és a hálóba nem jöhetnek be, de mondjuk a lány kutyám a konyhában van! Szóval ami leesik az asztalról, az irány a KUKA! Szerintem ne izgasd magad feleslegesen ilyen hülyeségekkel! Nálunk amikor a toxoplazmát nézték a vérből és megjött az eredmény, a védőnő közölte, hogy cicák és kutyák közelébe ne menjek! Erre mondtam neki, hogy az nehéz lesz! Két kutyával élünk együtt immár 4 éve! Picit kikerekedtek a szemei, de pont nem érdekelt! Ha meg jön "látogatóba" majd ha kekeckedik még rá is uszítóm őket! Egyébként barátságos és gyerekszerető kutyák! :) Imádjuk őket! :)
A lényeg: Ne izgasd magad feleslegesen! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok pocakosok!

Korábban már írogattam ide (is), de valahogy elmaradt. Ahogy telik-múlik az idő, ismét szeretnék ide tartozni. Igaz, dokibácsim nem mondta még ki kislányom várható születésének napját (nem jegyeztem fel az utolsó menstruáció időpontját) így csak a Kistesó méreteiből tudjuk az eltelt időt... :wink:
Charlott és ecsikati - Akkor ti is a MÁV ill. ÁEK-ban szültök? Vagy félreértem és nem ott voltatok vizsgálaton? Én is a Hajdú dr-nőnél jártam genetikai uh-n.
cukros lötyi kontra tejes zsömle - Szerintem dokija és intézménye válogatja, hogy melyik legyen. De egyre inkább a cukros lötyi az elfogadottabb, mert az a lényeg, hogy a cukorhoz hogy viszonyul a szervezet! Ha a vizsgálatra visztek magatokkal egy citromot, akkor azt is belefacsarhatjátok és akkor már "csak" egy tömény limonádé lesz belőle. Elviselhetőbb.
védőnő - Nálunk is jött még Panni születése előtt, hogy lássa jól állunk e a felkészüléssel a baba fogadására. Ruhácskák terén csak azt mondta el, hogy miből mennyit célszerű megvenni... nem néz be a szekrénybe. :P Nálunk "elégedett" volt, csak annyi kérése volt, hogy tegyünk egy fotelt a hálóba a kényelmes szoptatáshoz. Hát erre nem volt helyünk, de nem is hiányzott. 11 hónapos koráig szopizott lánykám, és mindig fekve.
Pannis terhességem idején mi is a 4dgenesis-t kerestük fel és most is azt tesszük. Nagyon kellemes hely, én is csak ajánlani tudom. Mi egyszer utolsóknak érkeztünk azon a napon, féltem előre, hogy majd gyorsan haza akarnak söpörni bennünket, de nem. Panni nem akart megmozdulni, ezért csokit kaptam és sétálni, ugrálni :shock: küldtek, hátha lesz még produkció. Majdnem 2 órán át foglalkoztak velünk! :)

Lányok! És tényleg ne stresszeljetek fölöslegesen! Érzi a Baba! Én tök nyugis anya vagyok - nem hittem volna - és egy nagyon nyugodt angyalkát kaptam "ajándékba"! Nyugi, minden magától érthetővé válik!

Kép
Kép
pepitanna

klacc: Sok Bologságot az esküvőtökhöz- végül is hová utaztok?
hibernia:
grat a Kisfiúhoz
Védőnő: nálam is kijött egyszer azt hiszem a 14. hét környékén.. itt volt kb 16 percet és zömmel a teknősömről beszéltünk, aki épp előmászott az idegen hang hallatán... mindenre azt mondta, hogy még úgyis korai róla beszélni és elrohant a rendelésre
hordozókendő: a barátnőmet kifaggattam- Ő a Didymosra esküszik

Kép
mokimama?

ercsikati:azt hiszem cs-andy csinált táblázatot,hogy ki mennyi idős terhes,fiú vagy lány baba lesz,első vagy második esetleg harmadik,hol fog szülni,hogy fogják hívni a babát.Erre gondoltam :D
Cicák:nekm egy van,3 hetes kora óta nálunk van a lakásba,most 2 és fél éves.Nálunk bejöhet a szobába is,sőt ágyban alszik.Elég higiénikusan tartjuk,két havonta van fürdetve.A konyhában asztalra nem mehet fel,bár néha látom a "bűnjeleket" hogy az asztalon járt.A szobába sem mehet fel az asztalra,vagy szekrényre,bár nagyon szeret minél magasabb helyre felmászni.Még az erkélyre se mehet ki,csak nyáron és akkor is csak akkor amikor én is kint vagyok és csakis addig.
Nekem is azt mondták,hogy dobjam ki vagy ajándékozzam el,de nekem nincs szivem,nagyon imádom.(Már van két önként jelentkező rá,aki szivesen gondját viselné).Én vidéken nőttem fel,14 évig éltem szabolcsba,állatokkal voltunk körülvéve,mindig volt kutyánk és szobacicánk is.Semmire nem vagyok allergiás!Már csak ebből is indulok ki,hogy nem árt ha a kicsi szervezete is immunissá válik pl a cicaszőrre.Bár ha allergiás lenne mégis rá,akkor egyértelműen megválnék a cicustól.Majd meglátjuk.
Én eddig 3 hét alatt 4 kilót szedtem fel,és elvileg most jön majd amikor heti fél kilót is hízhat az ember lánya.Remélem nem fogok azért +10 kiló fölé menni.
Hozzám jöhet a védőnő,a babaágy helye már ki van alakítva,csak majd májusban kapjuk meg az ágyat,babaruhából már alakul a dolog.Párom nővérétől elhoztam az első adagot+mi is elcsábulunk egyszer kétszer.Tegnap vettem 4 előkét :D Anyu mondta hogy ő ciciztetésnél is ránk kötötte ,így ha melléfolyt,vagy visszabüfiztük,nem a ruhánkra ment meg a textilpelusra,hanem arra és azt könnyedén kilötybölte a csapba.(meg ő mondta hogy sose tudta volna megjegyezni hogy melyik textilpelust mire használta).Plusz anyunak megvan még a mi baba plédünk,és azt mondta kitisztittatja és nekünk adja :D (igaz hogy egyik fele rózsaszin alapon fehér minta a másik oldala fehéren rózsaszin minta,de ha csak a babakocsiba teszem amin feküdni fog a baba,szerintem lényegtelen milyen színű).Alig várom a következő adag bébiruhát,olyan édesek,és némelyikről emg se mondaná az ember hogy használt :D
Olyan izgatott vagyok,holnap megyünk 4d-re,már majd megesz a fene! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Ercsikati: köszi :) és próbálok nem gondolni erre a nőre, de az a baj, hogy sokáig kell élvezni egymás társaságát. :-(

Megérkeztem a dokitól és minden ok! Kérdezte, hogy van-e valami panaszom? Én meg előhozakodtam, hogy túlsúlyos vagyok a védőnő szerint. Erre nézett nagyokat: miért lenne túlsúlyos? 67 kg nem sok!! Ez jól esett, a lelkem helyretétele megtörtént.
Nézett méhszájat és szívhangot is, normális minden. :lol:

KépKép
charlott

Pepitanna: fő a nyugalom! :lol:
Én a Margit Kórházba járok terhesgondozásra, de sokan ajánlották Hajdú doktornőt és azért mentem a magánrendelőjébe.

Csöpplány: cicus nálunk sem jár be mindenhová, konyha, háló tiltott zóna számára. És szerencsére nem nagyon járogat ki a nagyszobából. Így a babaszoba steril tud maradni, de valószínűleg ha baba már csúszik-mászik, akkor kezdődik a probléma, mert nagyszobában is fog lenni és ilyenkor már naponta kell porszívóznom, hogy macskaszőrt nehogy lenyelje.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára charlott 2010.01.08 16:58-kor.

KépKép
charlott

Szerintetek az normális hogy nálam eddig nem néztek méhszájat?Egy vizsgálaton sem néztek nálam ilyet,pedig hallottam hogy elől fekvő méhlepénynél kellene nézni.

KépKép
Kép
csöpplány

Charlott - Nem is tudtam, hogy van magánrendelése a doktornőnek! :shock:
Ne aggódjatok a súlyotok miatt! Én kis túlzással majdnem a duplája vagyok... :oops: :oops: ... és Pannival a terhesség folyamán fogytam. Ő gyarapodott és "sorvadtam". De dokim megnyugtatott, hogy bizonyos súly (90 kg) felett nem olyan rohamos a hízás terhesség alatt. Van egy számomra nagyon szomorú hátránya (sok másik mellett) hogy minnél dagibban indul valaki neki a szülésnek, annál nagyobb a valószínűsége, hogy császár lesz a vége. Nagyon szeretnék természetes, hüvelyi úton szülni. Valami hiányzik... :(
Én is vidéken nőttem fel, sok-sok kutya, cica társaságában. Most lakásban élünk, nagyon hiányoznak az állatok, de tudom magamról, hogy nem tudnám őket itt nyugodt szívvel tartani. Majd egyszer, egy hatalmas kertben...
Arról meg nincs tapasztalatom, hogy babavárás/érkezés kapcsán mi a jó megoldás. Ismeretségi körömben van egy család, ahol 2 kislány van, az idősebb 3 éves, 38nm-en élnek egy cica társaságában és nincs semm gond! Pedig őket is ijesztgették. Legyetek okosak és tegyetek jó belátásotok szerint.
csöpplány - a holnapi 4d-ről majd várjuk az élménybeszámolót és a képeket! :)

Kép
Kép
pepitanna

csöpplány: Honnan tudod, hogy nem néztek? Szerintem minden manuális vizsgálatnál azt is nézi a doki. Szerintem simán csak nem mondta, hogy zárt és minden oké. Nekem sincs sehol jelölve, hogy mi van vele, de még csak nem is mondta a doki, hogy jó a méhszáj és zárt, csak erre következtettem, mert nem mondta, hogy nyitott. :lol:

hibernia

pepitanna: A nagy súly miért jelzi a császárt? Azt hittem, ez épp a kisebb súlyú anyukáknál játszik be, mit tudom én, ha 55 kg anyuka, a gyerek meg 4...

Amúgy azt nem is írtam, a számított időm 19 + 6 volt tegnap, erre a mérete alapján a babó 21 + 4 körül van... Az már majdnem kívül esik a +/- 2 héten... Ez lehet gáz? Most a néni május 17-et írt szülésnek (eredetileg május 28 ugye), de az már a 40. hét... Mi van, ha nem bírja addig benn? :shock: Nem akarok a repcsin szülni.

hibernia

Csöpplány: én is csak azért tudom, hogy nézik méhszájat, mert a terheskönyvben ezt a rublikát mindig kitöltik, számmal jelölik, hogy mennyire zárt. 3000 az zártat jelent.

Pepitanna: Hajdú dokinőnek lehet, hogy csak ultahangos rendelője van a Kosztolányi Térnél és az Istenhegyi úton. Mintha csak ezt a szolgáltatást hirdetette volna.

Hibernia: én jobban örülnék, ha a gyermekem fejlettebb lenne a koránál, nekem pont az ellenkezője van. A császározás meg egyéntől és baba helyzetétől függ szerintem. De Te miért leszel gépen a várandóság utolsó heteiben???

KépKép
charlott

Charlott: Hát mert most Dublinban vagyok, de szülni otthon fogok. :lol: És ha így előrerohan a kis drága, ki tudja, mi lesz... Lehet épp költözöm haza és akkor kopogtat majd, hogy jönne... Viszont hamar sem szeretnék hazamenni, mert a férjem itt marad és nem akarok sokat nélküle lenni... (Meg ő se nélkülem... :))

hibernia

Engem manuálisan akkor vizsgált meg amikor kiderült hogy terhes vagyok,akkor voltam 6 hetes,azóta nem vizsgált,csak hüvelyi uh volt.Ezért is érdekelne a dolog,hogy ez elvileg kötelező lenne megnéznie?Főleg hogy aggódom is hogy miért fordul elő hogy kicsit vérzek szex után,és szóltam is neki erről,akkor is csak annyit mondott hogy ilyenkor érzékenyebb a hüvely fala,óvatosabban csináljuk :x Kezd idegesíteni ez a doki :evil:

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Látom azért volt "termés" amíg nem jöttem! Jó olvasni benneteket! :)

Hibernia!
Én úgy tudom, hogy a légitársaságok nem is engedik a kismamákat repülni a 30. hét után, csak kifejezett orvosi engedély alapján! Ennek utánanéztél? Szerintem érdemes lenne!

Csöpplány!
Szerintem azért nem olyan normális a szex utáni vérzés! :? Én a helyedben rákérdeznék még egyszer! A méhszájat meg tényleg nézik, csak neked nem szól a doki, hiszen minden rendben van! A terheskönyvben valóban van egy ilyen rublika, majd nézd meg a tiédben! És én úgy tudom, hogy ha gond van a méhszájjal akkor azt már a hüvelyi uh is "észre veszi"! És természetesen, ha lehet, akkor szeretnénk képeket a mai 4d-ről! :) Már nagyon várom!

Pepitanna!
Én az Istenhegyi úton voltam Hajdú doktornőnél a 12. heti genetikai ultrahang vizsgálaton, és nem a MÁV-ban fogok szülni.

Charlott!
Miért lennél túlsúlyos? 67 kg-val? Én 72 vagyok! Bár én 5 stimuláción vagyok túl, ami ugye mindketten tudjuk mivel jár! Amikor az elsőt elkezdtem "csak" 65 voltam! A terhesség 5 hetében pedig 71. Szóval szerintem nem kell aggódnod egy percig sem!

Csajok!
Ti hogy álltok a baba cuccok beszerzésével? Gondolok itt pl. ruhákra, pihenőszékre, cumisüvegre, babakocsira, mellszívóra .... stb. Mert mi még sehol. Már ugyan néztem pár dolgot, és reményeim szerint a 7 végén - vagyis holnap, mert a párom ma is dolgozik - már el is indulunk egy "körútra"!

Legyen szép napotok!

Kép

KépKép
ercsikati

most készülődünk.Természetesen kaptok képet :D Én annyira izgultam hogy alig aludtam az éjjel :lol: Maj jövök délután a friss infókkal! :D

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány!
Tuti minden rendben lesz! :) Nyugi már! Balázs úgy fog hancúrozni a pocidban, hogy csak na! :) Azért gondolok rád, hogy minden klappoljon! :) Lehet, hogy lemaradtam, de hová mentél 4d-re?

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Engem még nem is vizsgált manuálisan a doki a terhességem alatt, de most rá fogok kérdezni, mert február végén, március elején elutazunk és szeretnék pancsolni kicsit a csajokkal, úgyhogy megkérem, hogy nézzen meg alulról is.

A csajokkal magánrendelőbe jártam, ott négy hetente nézte a méhszájat is.

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Bocsi h. nem jöttem. Ma is melózok és nagyon fáradt vagyok már. Jó h. csak a hónap végéig leszek. Megszerettem volna kérdezni h. valaki nem tud valami jó otthoni munkát, mert majd jó lenne vmi jó kiegészítés.
Charlott: én 60 kg-ról indultam és a legutóbbi keddi mérés alapján 65 kg vagyok. Jó lett volna, ha a kezdő súly kicsit kevesebb :-), de én nem idegesítem magam és te se foglalkozz vele.
Nekem még nem mondta a védőnő h. jönne. Tőlem aztán jöhet, ha akar. Biztos vagyok benne, hogy csak azt nézi maximun h. tényleg rendezett szoc. körülmények vannak.

Hibernia: Örülök h. minden rendben van. Én is úgy hallottam h. egy idő után már lehet repülni, ezért érdemes tényleg megnézni :-)

Pepitanna: Én is próbálok nyugodt lenni. Remélem meg lesz az eredménye :-)

Ercsikati: Eddig még a 4d genesis vezet ultrahang terén. A védőnők nem tudom h. mit izgulnak ennyit az állatok miatt. Szerintem megfelelő tartás mellett nyugodtan lehet a gyerek mellett az állat. Mi még semmit sem vettünk. Valaki tud valami jó összesítőt h. mégig mit érdemes az első időben megvenni? Miből mennyit? Kedves uram azt mondta, hogy a gyerek születése után vegyünk csak babakocsit, mert amíg picike ugyis a hordozóba fogjuk csak vinni. Kocsiból ki-lakásba be. Kb 1 hónapos korában vegyünk. Szerintetek? Mondjuk valahol lehet h. igaza van. Úgy emlékszem h. sóginőméknél is pár hónap eltelt mire babakocsiban láttam a keresztfiam.

Csöpplány: Én se tudom h. a méhszájat megszokta e vizsgálni vagy nem. A kiskönyvbe biztos h. nem írja bele. Téged tényleg jó régen vizsgált meg. Engem csak decemberben nem vizsgált meg, de mondta h. januárban mindenképpen megnéz. Ugye neked is melső fali méhlepényed van ugye? Én tuti h. rákérdezek ezekre a hasfájásokra, mert ami a héten volt attól már tartottam h. nem normális. Kérdés egyáltalán h. meddig tekinthető normálisnak? Én szinte mindent a drága sóginőmtől kérdezek. Neki egyáltalán, de egy kicsit se fájt a hasa a terhessége alatt.
Nagyon irigyellek, hogy mentél 4d-re. Mi talán január végén vagy február elején eljutunk. Biztos tök jó lesz! Várjuk
caysee

Sziasztok!

Csöpplány: izgatottak vagyunk mi is, biztosan csodás felvételt fogsz látni fiadról. 4D-s DVD lemez a mi csöppségenkről a kedvenc mozink! :wink:

Ercsikati: még szerintem korai kisebb babás cuccokat beszerezni. Ágyon, babakocsin túl vagyunk, de a többit csak áprilisban gondoltuk megvenni.

Jucicuki: nálad is csodálkozom, hogy a doki nem nézi meg a méhszájat! Akkor nem is töltik ki a várandós kiskönyvet.
Mondjuk én is jó vagyok: eddig minden egyes doki konzultáció előtt vizeletet kellett volna leadni. De eddig sosem szóltak, csak tegnap, hogy nem ártana már egyszer elkezdenem! :oops:

KépKép
charlott

Charlott: Tényleg kell leadni pipit? Nekem se szóltak még eddig. Én azt olvastam valahol h. a védőnőnek kell adni. Én nekem legutoljára szept-ben nézték meg, illetve most fogják kedden. Ez normális?
caysee

Mindenki eltünt :(
caysee

Na megjöttünk!FANTASZTIKUS volt! :lol: Nagyon megérte.
Ercsikati:A magzati diagnosztikai központba voltunk.
Caysee:Nekem se írt semmit a kiskönyvembe.Viszont most megkérdeztem a dokit aki a 4D-t csinálta és azt mondta hogy általában a 20. hét után kezdik el nézni.Én viszont megnyugodtam mert mellső fali lepényem van,viszont magasan van a méhszáj fölött.
A pisiről annyit hogy nekem egyszer kellett október elején a vérvétellel együtt,miután kiderült hogy terhes vagyok,és azóta se kellett egyszer sem vinnem!Kész káosz,akkor ez hogy van?
Még annyit a 4D-ről,hogy kaptunk egy 12 perces videófelvételt,1db kinyomtatott kisképet(amit fel is teszek),plusz a leletemnél is van 4 kép egymás alatt,amiket a felvétel alatt csinált.Megpróbáljuk majd azokat beszkennelni és akkor még lesz több kép is.Nagyon izgett mozgott,alig akarta megmutatni magát,szinte végig takarta a kis pofiját,de azért egyszer kétszer el tudtuk csípni :lol: Valamint a mi kis szégyenlős babónk a "lényeget" sem akarta nagyon megmutatni,de a furfangos doki bácsi megoldotta,és alulról a lába közé lestünk :lol: Minden szervét részletesen megvizsgálta,mindent a helyén talált,még a szájacskáját is megnézte.Meg voltam vele elégedve,bár manócska nagyon ellenállt!Az utolsó 5 percben a pofija előtt tartotta a kezét.
Na felteszem azt az egy képet amit idáig sikerült megcsinálnunk: Kép Balázs 4D-s felvételen

KépKép
Kép
csöpplány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?